Ukrajina

sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#75701 Re: Ukrajina

Post by sime_cipol »

Nespin wrote: 09/04/2022 17:12
sime_cipol wrote: 09/04/2022 17:06 Image
Obratiti paznju na broj Ukrajinaca izmedju dva popisa.

Isto medijska kampanja i totalna cenzura bila, nije se smjelo pisati o tome niti govoriti. Većina Rusa nisu ni znali šta se dešava u Ukrajini, smatralo se da je opšta nestašica hrane, ali da ljudi ne umiru od gladi. U Ukrajini nisu smjeli ni da upisuju u smrtni list da je uzrok smrti glad. Populacija Ukrajinaca pala za dva miliona, a u Rusiji i Bjelorusiji ogroman rast populacije, što znači da je broj Umrlih ukrajinaca daleko veći od 2 miliona, vjerovatno dva ili tri puta veći.
Treba spomenuti da je popis iz 1936 pokazivao jos goru sliku o brojevima u Ukrajini, pa se isti proglasio nevazecim.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#75702 Re: Ukrajina

Post by Truba »

https://avaz.ba/globus/svijet/733100/iz ... m-u-kijevu

Iznenadni posjet britanskog premijera
Mrljavi

#75703 Re: Ukrajina

Post by Mrljavi »

Tuce AZOV kO da su u punom sastavu. :izet:
geralt

#75704 Re: Ukrajina

Post by geralt »

Piaty wrote: 09/04/2022 17:12
Novosti wrote: 09/04/2022 16:21

Kao Staljin htio pobiti Ukrajince pa zato digo porez da Ukrima nije ništa ostalo, umjesto da se to gleda kao spoj lošeg vremena i politike gleda se kao genocid. To je priča Ukrajinske extremne desnice.
Bloo, odvratniji je ovaj komentar od video-klipova sa ratista koje spominjes.
Ako je u pitanju video klip koji se spominje na Redditu, nije sa ratista, i njegovo gledanje je krivicno djelo u skoro svim zemljama svijeta. Nije mu mjesto na ovom forumu.
Bosanski_pastuh

#75705 Re: Ukrajina

Post by Bosanski_pastuh »

emirolini wrote: 09/04/2022 11:59
tramvajtrojka wrote: 09/04/2022 11:51 Image

vise novinara nego gradjana Sarajevo uvijek podbaci :( :( :roll: znas nas jebo nas
Ja bi rekao ocekivano, cak malo i vise nego sto sam ja mislio da ce doci. Kako je brzo Sarajevo zaboravilo na stradanja to je nevjerovatno.
Nevezano za to sto situacija u Ukrajini se lako moze nadovezati i na nas, slijep je ko to ne vidi, ali sa potlacenima je gradjanska duznost solidarisati se. Ginu civili, ginu djeca, desava se agresija, a to se i kod nas desavalo i to treba prepoznati. Mi kao nacija koji bismo trebali najbolje suosjecati sa tudjim patnjama, ali taj osjecaj izgleda vise ne poznajemo. To je porazno.
atmel

#75706 Re: Ukrajina

Post by atmel »

Kikibombona wrote: 09/04/2022 09:51
Mrljavi wrote: 09/04/2022 09:27

Ja sam musliman, a sutra bi umakao metke u mast da me napadnu divljaci poput Kadirovaca.
Ma sta umakao metak, ako je potrebno da se distanciram od takvih "muslimana" jeo bi krmetinu, zalivao je rakijom i tetovirao svastiku preko ledja.
Azov ima problem i sa proukrajinskim muslimanima, tj. krimskim Tatarima. Par hiljada Tatara je nakon okupacije Krima od strane Rusije izbjeglo u Lviv, protiv cega je Azov protestovao, tvrdeci da se islamizira njihov grad radi 3000 muslimana u gradu od 700 000. :roll: Kada su im novinari sugerisali da su Tatari proukrajinski orijentirani, oni su rekli da ih to ne zanima, da je Krim ukrajinski a ne tatarski. Dakle, 1/1 fasisti koji mrze muslimane, crnce, homoseksualce itd. U redovima Azova ima znacajan broj Rusa, ali musliman nema nijedan.
Eee drug moj, koliko te plaćaju...
https://www.youtube.com/watch?v=Q_TYxcgnod0
Bloo
Globalna šefica

#75707 Re: Ukrajina

Post by Bloo »

geralt wrote: 09/04/2022 17:28

Ako je u pitanju video klip koji se spominje na Redditu, nije sa ratista, i njegovo gledanje je krivicno djelo u skoro svim zemljama svijeta. Nije mu mjesto na ovom forumu.
Video uklonjen vise puta (prijavite ako se opet pojavi), useri koji su ga postali su banovani.
Bloo
Globalna šefica

#75708 Re: Ukrajina

Post by Bloo »

nota1969 wrote: 09/04/2022 16:50 Bože dragi
dovodi se u pitanje nešto što se desilo
i ne u sibiru,na kavkazu već u žitnici sssr-a
Ukrajini
šta ćete sljedeće negirati Katinsku šumu,Aušvic ?
Holodomor je bio dio vecih gladi koje su zahvatile prostor tadasnje SSSR-a, zato i spomenuh ta podrucja.

Hajd sto je Novosti neinformisan, ne morate biti i vi.
Bloo
Globalna šefica

#75709 Re: Ukrajina

Post by Bloo »

jelleMania wrote: 09/04/2022 17:19

I ona je njihova ...vidis da cenzurise po forumu strahote ruski cetalja ...i sto je zanimljivo svi ovi njihovi botovi su s istom pricom ...ubace agresija u post al u daljem dijelu istog opravdaju nekako tu istu agresiju
Trajni.
House

#75710 Re: Ukrajina

Post by House »

Mrljavi wrote: 09/04/2022 17:20

Tuce AZOV kO da su u punom sastavu. :izet:
samo jako.
mishic

#75711 Re: Ukrajina

Post by mishic »

Višedecenijsko napuhavanje nacionalizma kod omladine u pojedinim zemljama i narodima može imati nesagledivo strašne posljedice. Rusi su svakako jedan od takvih naroda. No nisu i jedini. Balkanski nacionalizmi pokrenuti od Srba i Srbije raspirili su albanski, hrvatski i druge nacionalizme koji pored sukoba koje su već proizveli tokom devedesetih godina prošlog stoljeća stvaraju antagonizme koji će teško završiti bez novih krvoprolića.

Zemlje bivšeg SSSR-a s razlogom imaju odbojnost prema tom agresivnom ruskom nacionalizmu o kome se, izuzev kroz vlastito pamčenje i kućni odgoj, veoma malo moglo znati među mladima u tim zemljama. Ruski nacionalizam je uspio kao trend nametnuti jednom dijelu omladine kako ruske tako i svih zemalja bivšeg SSSR-a, ruski nacionalizam kao protutežu ili kao oružje za odbranu od "mrskih" uticaja truhlog zapada.

Neshvatljivo je kako se u XXI stoljeću i uz masovnu raširenost komunikacione tehnologije u nekim od tih nacionalističkih sredina do te mjere učvrstio diktirani i usmjereni režimski nacionalizam da su ljudi spremni ginuti kako za preferirane nacionalističke vrijednosti tako i za odbranu od nepočudnih i diktatom sataniziranih pojava, simbola i uticaja. Kada se nađete među tzv. "navijačima", litijašima, i drugim skupovima gdje dominira ta nacionalistička atmosfera onda vidite samo masovno ludilo i ništa više.

I naravno poslije svakog krvoprolića, sukoba i antagonizma mržnja se poveća i javi se još snažniji talas nacionalizma i isključivosti.
Bloo
Globalna šefica

#75712 Re: Ukrajina

Post by Bloo »

Ako je nesto izbrisano (i jos geralt naveo da je krivicno djelo uopste gledati taj video) i ako sam rekla da ce biti useri banovani...zasto zelite da znate? Ako je ensto toliko odvratno i gadno i zastrasujuce da se mora izbrisati, cemu ta "znatizelja" osim ako i sami nemate nekih poremecaja?
I onda biste kao odgledali video i ovdje se ibretili i pozivali na klanja i kastriranja.
Kraj price o videu.
mishic

#75713 Re: Ukrajina

Post by mishic »

O staljinistićkim metodama eliminacije pojedinih naroda na određenom prostoru, smanjenja ili sržanja njihova broja pod kontrolom i pojedini narodi na Balkanu mogli bi se pohvaliti višestoljetnim i na desetine puta opetovanim iskustvima. Uz karakteristične optužbe da se nad njima čini ono što oni čine drugima.
Škobo Habu

#75714 Re: Ukrajina

Post by Škobo Habu »

Bloo wrote: 09/04/2022 17:42

Holodomor je bio dio vecih gladi koje su zahvatile prostor tadasnje SSSR-a, zato i spomenuh ta podrucja.

Da, stim da ta glad nije ostavila tolike ožiljke nigdje kao u Ukrajini. Ukrajina je bila centar Holodomora, na koncu Holodomor je ukrajinska riječ i znači bukvalno "umirati od gladi".

Mnogi uopšte nisu svijesni razmjera te gladi. Siromašni seljaci su otkopavali mrtve i jeli njihove ostatke, cijele porodice su krile svoje mrtve i jele ih da je na kraju Staljin poslao svoje NKVD-ovce da pretresaju kuće i pronalaze ljudske ostatke. Kanibalizam je u to vrijeme bio veoma raširen u Ukrajini.

Koga interesuje - neka googla.
Raigor Stonehoof

#75715 Re: Ukrajina

Post by Raigor Stonehoof »

Škobo Habu wrote: 09/04/2022 18:30

Da, stim da ta glad nije ostavila tolike ožiljke nigdje kao u Ukrajini. Ukrajina je bila centar Holodomora, na koncu Holodomor je ukrajinska riječ i znači bukvalno "umirati od gladi".

Mnogi uopšte nisu svijesni razmjera te gladi. Siromašni seljaci su otkopavali mrtve i jeli njihove ostatke, cijele porodice su krile svoje mrtve i jele ih da je na kraju Staljin poslao svoje NKVD-ovce da pretresaju kuće i pronalaze ljudske ostatke. Kanibalizam je u to vrijeme bio veoma raširen u Ukrajini.

Koga interesuje - neka googla.
Strijeljali muskarce/zene/djecu ako ih zateknu sa sakom zita. Ako nisi bio premrsav, odmah si bio sumnjiv. Pomre selo, nasele ruse u njega. Napravili popis iza toga, bilo premalo Ukrajinaca, svi podaci o popisu spaljeni a popisivaci strijeljani.

Zatrlo im se sjeme rusko :evil:
Bloo
Globalna šefica

#75716 Re: Ukrajina

Post by Bloo »

Škobo Habu wrote: 09/04/2022 18:30 Ukrajina je bila centar Holodomora, na koncu Holodomor je ukrajinska riječ i znači bukvalno "umirati od gladi".
Ja ne znam jel pisem na drugom nerazumljivom jeziku.
Holodomor je bio u Ukrajini, glad u Kazahstanu i Sibiru...https://en.wikipedia.org/wiki/Soviet_fa ... %80%931933

Evo ti Wiki mrsko mi uploadirati knjigu.
Bloo
Globalna šefica

#75717 Re: Ukrajina

Post by Bloo »

Bloo wrote: 09/04/2022 18:09 Ako je nesto izbrisano (i jos geralt naveo da je krivicno djelo uopste gledati taj video) i ako sam rekla da ce biti useri banovani...zasto zelite da znate? Ako je ensto toliko odvratno i gadno i zastrasujuce da se mora izbrisati, cemu ta "znatizelja" osim ako i sami nemate nekih poremecaja?
I onda biste kao odgledali video i ovdje se ibretili i pozivali na klanja i kastriranja.
Kraj price o videu.
@karanana

Ne nije ti bitno i ne moras da znas.
Manual

#75718 Re: Ukrajina

Post by Manual »

Bosanski_pastuh wrote: 09/04/2022 17:33
emirolini wrote: 09/04/2022 11:59

Ja bi rekao ocekivano, cak malo i vise nego sto sam ja mislio da ce doci. Kako je brzo Sarajevo zaboravilo na stradanja to je nevjerovatno.
Nevezano za to sto situacija u Ukrajini se lako moze nadovezati i na nas, slijep je ko to ne vidi, ali sa potlacenima je gradjanska duznost solidarisati se. Ginu civili, ginu djeca, desava se agresija, a to se i kod nas desavalo i to treba prepoznati. Mi kao nacija koji bismo trebali najbolje suosjecati sa tudjim patnjama, ali taj osjecaj izgleda vise ne poznajemo. To je porazno.
Sve si u pravu, al mi ne izlazimo na proteste koje se tiču direktno nas, a da izlazimo na proteste za Ukrajinu.
Zato je sve ovakvo kod nas.
Jbga
Omar500

#75719 Re: Ukrajina

Post by Omar500 »

Manual wrote: 09/04/2022 18:45
Bosanski_pastuh wrote: 09/04/2022 17:33

Sve si u pravu, al mi ne izlazimo na proteste koje se tiču direktno nas, a da izlazimo na proteste za Ukrajinu.
Jbga
Tice se i ovo u Ukrajini direktno nas.
Manual

#75720 Re: Ukrajina

Post by Manual »

Omar500 wrote: 09/04/2022 18:47
Manual wrote: 09/04/2022 18:45
Jbga
Tice se i ovo u Ukrajini direktno nas.
Pa to..
Al evo, da napišem
Boli kurac Ukrajinu za nas, niti ce ih ikad boliti.
Last edited by Manual on 09/04/2022 18:55, edited 1 time in total.
nota1969

#75721 Re: Ukrajina

Post by nota1969 »

nota1969 wrote: 09/04/2022 16:50 Bože dragi
dovodi se u pitanje nešto što se desilo
i ne u sibiru,na kavkazu već u žitnici sssr-a
Ukrajini
šta ćete sljedeće negirati Katinsku šumu,Aušvic ?

interesantno,
koji je to broj ljudi umro u drugim republikama sssr
i jeli okarekterisano kao genocid
il smo samo protiv ukrajinaca
sumirprimus

#75722 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Opaa nije čupo dzaba dolazio
zrakomlat

#75723 Re: Ukrajina

Post by zrakomlat »

fijesta7 wrote: 09/04/2022 12:39 KADIROV OBJAVIO DA JE 98 ODSTO MARIUPOLJA OSLOBOĐENO,
Spoiler
Show
pa poručio Banderovcima: "Završićete kao vaš idol Hitler, uništeni pod zemljom"

Na operativnom sastanku sa komandantima svih odreda razgovarano je i o završnoj fazi specijalne operacije u Mariupolju. Detaljno su razmotrene sve opcije za odlučujući juriš na razbojnička skrovišta. Razgovarao sam sa našom braćom, izneo svoje predloge akcionog plana, poželeo sreću i uspeh borcima. Banderovska rulja, kako smo se uverili, nije gubila vreme svih ovih godina. Kopali su sebi rupe za slučaj da bude jako loše. Na kraju je i Hitler završio u bunkeru, što znači da će i njegovi strastveni obožavaoci pod zemljom biti uništeni - poručio je Kadirov.

https://t.me/ramzan_kadyrov_95_tg
:pisnuo:

Sigurno napisao objavu s prve linije, između dva namaza na benzinskoj pumpi koje nema u ukrajini, dok njegovi borci hrabro pucaju na prazne i zapaljene zgrade.
House

#75724 Re: Ukrajina

Post by House »

zrakomlat wrote: 09/04/2022 19:01
fijesta7 wrote: 09/04/2022 12:39 KADIROV OBJAVIO DA JE 98 ODSTO MARIUPOLJA OSLOBOĐENO,
Spoiler
Show
pa poručio Banderovcima: "Završićete kao vaš idol Hitler, uništeni pod zemljom"

Na operativnom sastanku sa komandantima svih odreda razgovarano je i o završnoj fazi specijalne operacije u Mariupolju. Detaljno su razmotrene sve opcije za odlučujući juriš na razbojnička skrovišta. Razgovarao sam sa našom braćom, izneo svoje predloge akcionog plana, poželeo sreću i uspeh borcima. Banderovska rulja, kako smo se uverili, nije gubila vreme svih ovih godina. Kopali su sebi rupe za slučaj da bude jako loše. Na kraju je i Hitler završio u bunkeru, što znači da će i njegovi strastveni obožavaoci pod zemljom biti uništeni - poručio je Kadirov.

https://t.me/ramzan_kadyrov_95_tg
:pisnuo:

Sigurno napisao objavu s prve linije, između dva namaza na benzinskoj pumpi koje nema u ukrajini, dok njegovi borci hrabro pucaju na prazne i zapaljene zgrade.
sve preko tiktoka :mrgreen:
Škobo Habu

#75725 Re: Ukrajina

Post by Škobo Habu »

Bloo wrote: 09/04/2022 18:40
Škobo Habu wrote: 09/04/2022 18:30 Ukrajina je bila centar Holodomora, na koncu Holodomor je ukrajinska riječ i znači bukvalno "umirati od gladi".
Ja ne znam jel pisem na drugom nerazumljivom jeziku.
Holodomor je bio u Ukrajini, glad u Kazahstanu i Sibiru...https://en.wikipedia.org/wiki/Soviet_fa ... %80%931933

Evo ti Wiki mrsko mi uploadirati knjigu.
Nije riječ o nekakvom "nerazumljivom jeziku", već tvojoj tvrdnji kako je Holodomor bio "dio većih gladi", što je kompletan nonsens.

Koje su to veće gladi na prostoru USSR-a imale onako katastrofalne posljedice po stanovništvo kao Holodomor u Ukrajini?
Post Reply