Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ima i za nutellu,...maza.
Inace, nju najviše u zadnje vrijeme koristim, ali malac je nakon duzeg testiranja i uporedjivanja zaključio, da mu je nutella ipak najbolji namaz, pa sam ga počastio sa maxi teglom od 900g, pa se i ja malo pridruzio u konzumaciji.
Ili film "Kako smo ja i moj mali krenuli u teretanu nakon Ramazana"
Inace su mi i Nutela, Maza, D Orormoro, Nutkao i sve to preslatki i Maza mi ostavlja ruzan after taste...
Kupim one nugat namaze za dijabeticare:D mala teglica, skupo - pravi se sa suzama posljednjeg jednoroga i ljesnjacima koji rastu na obroncima Fujia, divan okus...
Entropio wrote: ↑09/04/2022 09:15
Ja ne bojkotujem nista. Kupim sta mi se svidja i boli me q da li je domace ili nije. Ako nije kvalitetno i ukusno, moze mi ga otac proizvodit', necu to kupit'. Cuj da kupujem neke splacine samo zato sto je domace da nekog podrzim...
Prvo nije nimalo lijepo nazivati splačinama nešto što drugi vrlo rado konzimiraju, vrijeđaš i hranu i konzjumera a Bogami i dalje.
Drugo, možda ja volim buđavu čokoladu (zapravo ne volim ali @Bloo voli tako misliti a tko sam ja da joj ne udovoljim) ali nisam toliki mazohista da kupujem i uzivam u, kako kažeš, splačinama.
Imamo jako kvalitetnih proizvoda a i dobrih alternativa u njemačkim i turskim proizvodima. Najveća alternativa od svih alternativa, je svojim rukama od domaćih namirnica napraviti nešto novo, preukusno. Tu alternativu obično zovemo KUHANJEM, slobodno probaj, iznenadit ćeš se.
Ima i za nutellu,...maza.
Inace, nju najviše u zadnje vrijeme koristim, ali malac je nakon duzeg testiranja i uporedjivanja zaključio, da mu je nutella ipak najbolji namaz, pa sam ga počastio sa maxi teglom od 900g, pa se i ja malo pridruzio u konzumaciji.
Inace su mi i Nutela, Maza, D Orormoro, Nutkao i sve to preslatki i Maza mi ostavlja ruzan after taste...
Kupim one nugat namaze za dijabeticare:D mala teglica, skupo - pravi se sa suzama posljednjeg jednoroga i ljesnjacima koji rastu na obroncima Fujia, divan okus...
Da, neki su namazi baš preslatki. Recimo, maza se proizvodi, a i tako se reklamira da ima manje šećera od konkurencije, ali meni je ona 30% sladja od svih....nije da se žalim, ali me zanima kako su uspjeli napraviti onako sladak namaz bez "pravog" šećera..
Da, neki su namazi baš preslatki. Recimo, maza se proizvodi, a i tako se reklamira da ima manje šećera od konkurencije, ali meni je ona 30% sladja od svih....nije da se žalim, ali me zanima kako su uspjeli napraviti onako sladak namaz bez "pravog" šećera..
Meni ostavlja u ustima after taste nekog zasladivaca.
U Njemackoj je bilo nestalo ulja na policama, doslo im neki dan u markete, cijena 5€.
Kupuju, kaze mi, dosta putera, zdravije a jeftinije od ulja.
Danas u Bingu Bimal ulje bilo 4.85KM, Zvijezda skoro marku skuplje. Klas brasno 39KM, Majic 28 ili 29.
Last edited by Snake Eyes on 09/04/2022 14:34, edited 1 time in total.
Za mene Nutella koliko god imala što zaista i ima taj svoj šmek i ukus je jedno veliko smeće. Danas ako ikad svi mogu i trebaju da
znaju tumačiti sastave (a ne znaju i ne žele da znaju) i znati šta guraš u sebe i po kojoj cijeni.
Ja prije uzmem dmBio eurokrem ili isto njihov namaz od kokosa i čokolade nego "kraljicu" Nutellu.
Ja te mazalice ne volim, jako ih rijetko konzumiram. Primjetio sam da mi lose uticu na ten i kožu. Palmina mast, fruktozno-glukozni sirup..recept za salo i endokrine bolesti.
Po meni je to oko zdrave hrane prenapuhano.
Smatram, a tako i radim, da treba sve jesti, ali ne pretjerivati ni u čemu. Svega u određenoj mjeri.Jedem sve vrste mesa pečenog, prženog, suhog..po nešto slatko jednom dnevno, jaja za doručak obavezno, voće i povrće također, hljeb i bijeli i ražev i heljdin, i naravno obavezno bijeli luk svaki dan itd.
Naravno, izuzimam ljude sa zdravstvenim teškoćama npr. dijabetičare i sl.
JelBistro wrote: ↑09/04/2022 14:33
Za mene Nutella koliko god imala što zaista i ima taj svoj šmek i ukus je jedno veliko smeće. Danas ako ikad svi mogu i trebaju da
znaju tumačiti sastave (a ne znaju i ne žele da znaju) i znati šta guraš u sebe i po kojoj cijeni.
Ja prije uzmem dmBio eurokrem ili isto njihov namaz od kokosa i čokolade nego "kraljicu" Nutellu.
duh_sa_sjekirom wrote: ↑09/04/2022 14:52
Smatram, a tako i radim, da treba sve jesti, ali ne pretjerivati ni u čemu. Svega u određenoj mjeri.Jedem sve vrste mesa pečenog, prženog, suhog..po nešto slatko jednom dnevno, jaja za doručak obavezno, voće i povrće također, hljeb i bijeli i ražev i heljdin, i naravno obavezno bijeli luk svaki dan itd.
Pa ok ti je ishrana, tu i tamo, evo kako izgleda moj prosjecan dorucak: jaja na maslacu, ne previse pecena, zreli sir, ajvar, ponekad jogurt, hljeb po mogucnosti da bude sav u korama.
Pa ok ti je ishrana, tu i tamo, evo kako izgleda moj prosjecan dorucak: jaja na maslacu, ne previse pecena, zreli sir, ajvar, ponekad jogurt, hljeb po mogucnosti da bude sav u korama.
Dobar doručak. I ja ponekad stavim domaćeg ajvara a jaja pržim regularno s tim da dodam malo 'šarenog' suhog mesa. Obavezno popijem i čašu domaćeg soka (vlastita berba i proizvodnja ) od kupine, maline, višnje, borovnice, aronije i sl.
Dobar doručak. I ja ponekad stavim domaćeg ajvara a jaja pržim regularno s tim da dodam malo 'šarenog' suhog mesa. Obavezno popijem i čašu domaćeg soka (vlastita berba i proizvodnja ) od kupine, maline, višnje, borovnice, aronije i sl.
Imam i ja drugih dodataka, upravo i volim sareno vise, jedino sok ne pijem.
Al kad uzmes realno cjene koje klpejau marketi to je cudo.
Banana na pijaci 2.5, banana bingo/konz/merc = 2.85 kad je akcija
Jaja pijaca 8-9KM 30
Jaja marketi >10KM (A svi svoje farme imaju)
sve ostalo je skuplje u marketima nego na cak i u malim prodavnicama.
Ovo su sad uzeli furseta, samo tako.
I raja to podrzava... samo za nacionalnost i stranke vladajuce
Imaju ubitacne kroasane sa listicima badema. Bolji su od cjelokupnog srpskog i hrvatskog slatkog asortimana koji se moze naci u marketima. Vlaznost, kora, masnoca, tekstura, arome vanilije i putera, PERVERZIJA koliko su dobri. Ne smijem ih uvijek, nego gledam kao @konektovan kada se obatalim u teretani sa cucnjevima da se nagradim posteno.
Cijene će dizat dok ne osjete da to utiče na prodaju. Evo konkretno, cijena mesa od peradi raste, iako im troškovi ne rastu tako značajno (rastu, naravno, ali ni blizu onog što se manifestuje kroz maloprodajnu cijenu). Ali, čovjek koji se bavi tim kaže: Što da ne povećam kad je cijena*količina sad iznad onog što je bilo prije povećanja? Povećat će još triput svi, jer je prodajući batake po cijeni 3KM prodavao 5 tona, sad ih naplaćuje 6KM i prodaje 4,5 tone. dići će na 8KM, jer je projekcija da neće padati ispod 4 tone.
Bukvalno, prihod su kroz povećanje cijena digli (govorim o konkretnom slučaju) za 70%. Troškovi jesu veći, ali ni pola tog iznosa.
selenofil wrote: ↑09/04/2022 17:03 I Bonjour je u tom rangu.
Imaju ubitacne kroasane sa listicima badema. Bolji su od cjelokupnog srpskog i hrvatskog slatkog asortimana koji se moze naci u marketima. Vlaznost, kora, masnoca, tekstura, arome vanilije i putera, PERVERZIJA koliko su dobri. Ne smijem ih uvijek, nego gledam kao @konektovan kada se obatalim u teretani sa cucnjevima da se nagradim posteno.
Ma sve im je preukusno. Ja najcesce uzmem crni kroasan sa bijelom cokoladom. O kilama cu kasnije misliti
selenofil wrote: ↑09/04/2022 17:03 I Bonjour je u tom rangu.