Ukrajina
-
Avonmusk
#75176 Re: Ukrajina
Jel ovo i madner nesvrstani?
Ko god nije skonto da u ovome ne moze biti nesvrstanih, onda nije svoj!
Ko god nije skonto da u ovome ne moze biti nesvrstanih, onda nije svoj!
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#75177 Re: Ukrajina
jebote ovo je umobolnoYaroslav Trofimov, dopisnik The Wall Street Journala, je objavio fotografiju za koju kaže da prikazuje ostatke rakete koje je pala na postaju u Kramatorsku. Kaže da na raketi piše: "Za djecu".
-
statixx
#75178 Re: Ukrajina
A little more from Vadym Prystaiko, Ukraine’s ambassador to the UK. He was asked on Sky News earlier this morning how optimistic he was for an end to the war. He said:
We’re making this, we’re trying to build up a very, very uneasy very, very difficult compromise. And so many Ukrainians are not happy with the attempts of the government to find some ground with Russia. People, in most of the cases, don’t even understand how can we sit at the table with those who are just killing each and every day our people. But that’s the nature of any war. They will have to come to an end and we will.
- jazzer
#75179 Re: Ukrajina
Isti kao i nasi cetnici, nemam trenutno rijeci za opisati ovo.ŽELJEZNIČKA stanica koja se koristila za evakuaciju civila u istočnoj Ukrajini navodno je pogođena dvjema ruskim raketama, izjavio je čelnik ukrajinske državne željezničke tvrtke poručivši da ima i žrtava.
Reuters prenosi izjave iz ukrajinske državne željezničke tvrtke prema kojima je više od 30 ljudi ubijeno, a preko 100 ranjeno.
Ukrajinski guverner Donjecka Pavao Kirilenko kaže da su tisuće civila bile na postaji pokušavajući se evakuirati u sigurnija područja Ukrajine, prenosi Reuter.
Predsjednik ukrajinskih željeznica Oleksandr Kamišin napisao je na Telegramu da je pogođena željeznička stanica u gradu Kramatorsku u Donjecku.
Gradsko vijeće Kramatorska upozorilo je ljude da ostanu u skloništima.
- janje_
-
lajkujMe
#75181 Re: Ukrajina
Graficki snimak nije za svakog
Nova snimka odmah nakon napada.
U PM kako podsjeca na Sarajevo

Spoiler
Show
U PM kako podsjeca na Sarajevo
- Drekavac22
#75182 Re: Ukrajina
i opet se u evropi desava Rat nakon BIH , genocid, silovanja, rusenja, razaranja.....nista ta evropa ne uci.
Sad kad se probudio sibirski medvjed kojeg vodi botoksirani patuljak, izbilo je islamski prijetnju iz glava evropljanja, nema vise islamskom teorirzma, i cega sve ne, sad odjednom sve nestalo nakon Putlerove prijetnje atomskom bombom...kad prava prijetnja dodje onda se odbacivaju ove izmisljenje prijetnje poput islamske.
Sad kad se probudio sibirski medvjed kojeg vodi botoksirani patuljak, izbilo je islamski prijetnju iz glava evropljanja, nema vise islamskom teorirzma, i cega sve ne, sad odjednom sve nestalo nakon Putlerove prijetnje atomskom bombom...kad prava prijetnja dodje onda se odbacivaju ove izmisljenje prijetnje poput islamske.
-
Samprotivsviju
#75183 Re: Ukrajina
Pa Lenjina drze 98 godina prepariranogsumirprimus wrote: ↑08/04/2022 10:55
zanimljivio
The first message about the death of Zhirinovsky came on February 25th. Those. since death, the body was kept in quarantine for 14 days in a refrigerator for this photo. To meet with Vladimir Putin. Zhirinovsky's body was hold on 14-day quarantine to make this photo possible
- Drekavac22
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#75185 Re: Ukrajina
Državni tajnik kard. Pietro Parolin, nakon sudjelovanja u predstavljanju multimedijskog projekta o autizmu u prostorima Vatikanskoga radija, govorio je o pokolju u Buči, potvrdio mogućnost Papina putovanja u Kijev te zasebnog sastanka s ruskim pravoslavnim patrijarhom Kirilom.
„Mora se učiniti sve kako bi se izbjegla eskalacija nasilja u Ukrajini“, apel je koji je novinarima ponovio državni tajnik Parolin.
„Mora se učiniti sve kako bi se izbjegla eskalacija nasilja u Ukrajini“, apel je koji je novinarima ponovio državni tajnik Parolin.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#75186 Re: Ukrajina
Ja sam prosle godineDrekavac22 wrote: ↑08/04/2022 11:23 i opet se u evropi desava Rat nakon BIH , genocid, silovanja, rusenja, razaranja.....nista ta evropa ne uci.
Ili prije pronasao stranicu
Koja kaze u tom trenutku kad sam posjetio cak 66 ratova se vodi u svijetu
95% njih je zaboravljeno ili niskog intenziteta
- swordmaster
- armin071
-
lajkujMe
#75189 Re: Ukrajina
Kad se samo sjetim prve sedmice rata, i silnih forumasa ovdje
Rusi ne diraju civile
Vidis da civili voze pored tenkova i sale se s Rusima
Ovo gotovo za 2 dana
Rusi mirotvorci
Humani
Ne udaraju na civilne mete
Samo zele denacifikaciju i oslobodjenje Ukrajinaca.
Dabog vam se ove izjave vratile kao bumerang
Ovakve koljace imamo preko Drine i u nasoj lijepoj BIH.
Jedva bi docekali da bace kakvu balisticku na Markale pa optuzili nas da sami sebe ubijamo.
Rusi ne diraju civile
Ovo gotovo za 2 dana
Rusi mirotvorci
Humani
Jedva bi docekali da bace kakvu balisticku na Markale pa optuzili nas da sami sebe ubijamo.
-
laik1981
#75191 Re: Ukrajina
Rusko-cetnicki umobolni teroristi.. Koliko su isti, to je za nepovjerovati..
-
RLewis
#75193 Re: Ukrajina
Neki neovisni rusi
- GAU8
#75194 Re: Ukrajina
Ja mislim da je Evropi potajno vokri sto se Ukrajina ovoliko brani, i sto ih tako djera iz njihove "comfort zone"...Drekavac22 wrote: ↑08/04/2022 11:23 i opet se u evropi desava Rat nakon BIH , genocid, silovanja, rusenja, razaranja.....nista ta evropa ne uci.
Daju podrsku cisto da ne bi ispali supci, jer moraju. Cast izuzecima.
Uglavnom sam razocaran.
-
mishic
#75195 Re: Ukrajina
Svaka nada da bi razaranja i strahote u Ukrajini mogle biti prekinte, nažalost, uzaludne su.
Proporcionalno razornoj moći kojom Putler raspolaže taj mentalni sklop koga smo i mi iskusili neće stati sve dok neuporedivo jača sila ne zaprijeti totalnom katastrofom. Ukrajini se mora daleko brže i energičnije dostavljati daleko veća pomoć od one koju do sada gledamo.
U suprotnom razmjere katastrofe će biti višestruko veće od onih koje je bilo ko mogao i zamisliti.
Slava Ukrajini!
Slava ukrajinskim žrtvama i herojima!
Proporcionalno razornoj moći kojom Putler raspolaže taj mentalni sklop koga smo i mi iskusili neće stati sve dok neuporedivo jača sila ne zaprijeti totalnom katastrofom. Ukrajini se mora daleko brže i energičnije dostavljati daleko veća pomoć od one koju do sada gledamo.
U suprotnom razmjere katastrofe će biti višestruko veće od onih koje je bilo ko mogao i zamisliti.
Slava Ukrajini!
Slava ukrajinskim žrtvama i herojima!
-
sumirprimus
#75196 Re: Ukrajina
sto volim sto ne mijenjam dres hehe, ja protiv ovih orka pisem godinama al na temi sirija, na kojoj su mnogi takodje zavedeni propagandom ili navijali za ruje. a koji su istu stvar sirijcima radili i kaze ali oni su vjerski fanatici. posteno. ne bi ja prvi zivio pd njihvom pravilima. ali opet sacekajte ukrajince da im ovo rade par godina pa da vidimo koliok ce biti libelrani. ili koliko smo mi bili liberalni tamo negdje od gladne 93ce?lajkujMe wrote: ↑08/04/2022 11:46 Kad se samo sjetim prve sedmice rata, i silnih forumasa ovdje
Rusi ne diraju civile
Ovo gotovo za 2 dana
Rusi mirotvorci
Humani
nacin djelovaja identican, prvo su rekli da su svi teroristi a onda su povceli gadjat najliberalije grupe. isil skoro nisu ni dirali. ali su im svi bili teroristi i u praivlu su glupim bombama gadjali civile pod preteksotm borbe protiv terorista. ovde su im nacisti carobna rijec koja sve lazi opravdava.
onda su gadjali skole, bolnice, ovi obiljeze i jave gdje su bolnice oni ih poklope, iunistavanje civilnih naselja komplet. i slicne stari svakodnevni pokolji. strahota koja je trajala u siriji godinama. sad se prelila u ukrajinu, doso car do duvara.
- Drekavac22
#75197 Re: Ukrajina
nevjerujem , jer oni se jednostavno boje treceg svjetskog rata, jer 1 pogresan potez ode sve u helac.GAU8 wrote: ↑08/04/2022 11:59Ja mislim da je Evropi potajno vokri sto se Ukrajina ovoliko brani, i sto ih tako djera iz njihove "comfort zone"...Drekavac22 wrote: ↑08/04/2022 11:23 i opet se u evropi desava Rat nakon BIH , genocid, silovanja, rusenja, razaranja.....nista ta evropa ne uci.
Daju podrsku cisto da ne bi ispali supci, jer moraju. Cast izuzecima.
Uglavnom sam razocaran.
A meni su nasmijesni ovi bili sto su mislili da ukrajina se nece moci odbraniti, hej druga najveca drzava, ima jako dobru vojnu masineriju, avione, helikoptere, teska naoruzanja i da se ne suprostavi agresoru koji nema ni 10% motavacije kao branitelj ukrajine.
pa jedna cecnija se borila sa rusijom 2-3 godine a da ukrajina ne moze....da nista drugo BiH je par exaence primjer hrabre odbrane sa nicim , snalazi se kako znas i umijes.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#75198 Re: Ukrajina
Da su samo pluca bila izlozena tolikom zracenju, ni po vraga...ali muda, kostana srz, stitnjaca, oci... ustvari cijelo tijelo.
Ukratko (ne da mi se pisati opsirno):
Manje povrsine tolerisu vise ozracenja nego vece povrsine. Pojedini organi isto tako. Nervi su najmanje osjetljivi na zracenje. Prekomjerno ozracenje kostane srzi i reprodutivnih celija, svako na svoj nacin, je najopasnije.
Vrlo je vazno da je li ozracenje bilo putem cestica (alfa, beta) ili talasa (gama). Alfa i beta nemaju veliku prodornu moc, ali su vrlo opasne ako se unesu u organizam.
Gama zracenje je najprodornije (prolazi i kroz zidove
Pazi, sva tri izazivaju tzv jonizirajuce zracenje u organizmu koje je i najopasnije jer se dogadja unutar organizma pri cemu se mjenja struktura molekula (ne bih o fizici i hemiji procesa
Itd, itd...
Onima koji su boravili u rovovima ne bih prporucio da rade na potomsvu ako prezive rat.
-
KraljicaIzJajca
#75199 Re: Ukrajina
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Molotov_bread_basket
Nisu normalni!
-
laik1981
#75200 Re: Ukrajina
EU je tu da bude zgrozena i zabrinuta..