Jadi nas nezaposlenih
Moderator: anex
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6226 Re: Jadi nas nezaposlenih
Mozda lik.odustane pa te opet zovu
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#6227 Re: Jadi nas nezaposlenih
Jašta će. Gdje god je ičemu samo veze rade... 
- ilkbahar
#6228 Re: Jadi nas nezaposlenih
Je li se iko prijavio na konkurs JU Djeca Sarajeva? Zna li se sta dalje?
-
Karikaturist
#6229 Re: Jadi nas nezaposlenih
Lajavi majstore da nije do tebe, milion poslova i tvojih upisa na temu a niko te nece.
-
soha96
#6230 Re: Jadi nas nezaposlenih
De ljudi ima li neki poduzetnik ovdje da vise zaposli brku? Imam mix osjecanja kad ga citam vec godinu dana, jel covjek fkt ima toliko nesrece ili je nesposoban?
-
markopd
#6231 Re: Jadi nas nezaposlenih
Možda "brko" nema kuma,daidžu ili nekog jakog da ga zaposle i uhljebe kao mnoge u ovoj državi i pojedine na ovom forumu.Čovjek ne želi da radi "bilo šta" za malu platu i tu nema šta polemisati.Kamo sreće da smo svi takvog karaktera i razmišljanja,brzo bi se stvari u ovoj državi uredile i postavile na pravo mjesto.
- Domaci izdajnik
#6232 Re: Jadi nas nezaposlenih
Karikaturist wrote: ↑07/04/2022 12:27 Lajavi majstore da nije do tebe, milion poslova i tvojih upisa na temu a niko te nece.
Hoćete li da vas ja zaposlim odmah? Samo poziv telefonom.
Uslovi su dobri, plata 780 KM, 6 radnih dana u sedmici, radiš sve što ti se kaže po 10-11 sati dnevno u prosjeku, sasvim dobri uslovi ne znam što ne bi prihvatili....
Al jbg ja sam nesposoban pa me neće, vi bi tu rasturili vidim
Hoće mene, nije da me neće, samo što bi da im sa svojim iskustvom i znanjem volontiram
Last edited by Domaci izdajnik on 07/04/2022 13:17, edited 1 time in total.
-
Karikaturist
#6233 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ne trebamo, mi smo trbuhom za kruhom otisli, nismo mogli vise nakukavati kao neki..
- Domaci izdajnik
#6234 Re: Jadi nas nezaposlenih
Pa šta onda meni sereš? Pobjegao si od ovoga i sad se ispišavaš po ljudima! Da nije korona sve sjebala i ja bi bio vani, al ne da se usranom do potoka!
Mene su već dva puta zvali iz ove jedne firme što se bavi promocijama i organizacijama evenata, al kada sam rekao plata 1200 KM usta se iskrive ko da ih šlog udari
MoRe l' to pajdo za 500, reklamnu polo majicu i kupon bon u marketu
Mene su već dva puta zvali iz ove jedne firme što se bavi promocijama i organizacijama evenata, al kada sam rekao plata 1200 KM usta se iskrive ko da ih šlog udari
MoRe l' to pajdo za 500, reklamnu polo majicu i kupon bon u marketu
-
Karikaturist
#6235 Re: Jadi nas nezaposlenih
Nije ti lako vidim.. 
- Rothmans
#6236 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ma na grbaci nekom i ide qrci se po tim intervjuima. Mislim, aj nek ima i takvih koje gazde ne mogu ucjenjivat, al lahko su zamjenjivi
- Domaci izdajnik
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6238 Re: Jadi nas nezaposlenih
drzak si i imaš stav
to žene vole
ali nisam siguran vole li naši poslodavci
sve u svemu osjećam da će ova godina biti tvoja
to žene vole
- Domaci izdajnik
#6239 Re: Jadi nas nezaposlenih
Kad ti ti isti navedeni debili naruše zdravlje jer si izjeo bagerske kašike govana, pitao bi te ja kakav ti je stav....Black swan wrote: ↑07/04/2022 14:49 drzak si i imaš stav
to žene vole
-
zippoo87
#6240 Re: Jadi nas nezaposlenih
Pa daj vi seraci i jedaci govana sa teme,ako ste dzekovi i imate stele i veze,imate li koga u BL i okolini da pomognete covjeku?
Da ga preporucite na neku poziciju koja odgovara njegovim kvalifikacijama?
Ili je vas domet,ubacio vas rodjak i vase je samo da budete misevi i sutite i bavite se analinim alpinizmom i da udjete ovdje da seruckate?
Vidim nekim cak i smeta to sto neko pise po temi...
Stvarno za nepovjerovati.
A najgore od svega je kada dodje ovdje neko ko ne zna sebi ni CV napisati i koji nema nijednu prijavu za posao ili razgovor,e takvi dodju da seru po temi.
Ljudski sljam je najgori
Ili je vas domet,ubacio vas rodjak i vase je samo da budete misevi i sutite i bavite se analinim alpinizmom i da udjete ovdje da seruckate?
A najgore od svega je kada dodje ovdje neko ko ne zna sebi ni CV napisati i koji nema nijednu prijavu za posao ili razgovor,e takvi dodju da seru po temi.
Ljudski sljam je najgori
- Domaci izdajnik
#6241 Re: Jadi nas nezaposlenih
Takvi najviše i drže slovo ljudima u potrazi za poslom kod ovih naših robovlasnika i krkana! A kad kažeš kakvo je stanje na terenu onda veli ti tražiš posao i moliš Boga da ga ne nađeš
Govno jedno dabogda i ti tako tražio i molio kad si pametan! Ne možeš ti budali objasniti da je budala, bilo i ostalo....isto tako ne možeš ljudima sa glavom u guzici objasniti da neki ne žive u Gornjem Vakufu gdje je plata 750 KM na knap, ista takva cifra u BL ili SA je sića i ne ostane ti preko 100 KM na kraju mjeseca dok jedeš i odeš na posao!
Bi li vi dežurni mudoseri i dušebrižnici radili mjesec dana ko robovi za 100 KM???? Bi qurac moj!
-
markopd
#6242 Re: Jadi nas nezaposlenih
+1zippoo87 wrote: ↑07/04/2022 15:53 Pa daj vi seraci i jedaci govana sa teme,ako ste dzekovi i imate stele i veze,imate li koga u BL i okolini da pomognete covjeku?
Ljudski sljam je najgori
Upravo tako,više puta sam to ovde pisao.Ne želim griješiti dušu o ovima sa foruma,ali takvih "džekova" po gradovima ima koliko poželiš.Nemam ništa protiv njihovog mišljenja i stava,ali podržavati pa čak i učestvovati u nepotizmu pri zapošljavanju i istovremeno se rugati onome koji pokušava na regularan način doći do zaposlenja je dno dna,ma jednostavno ne postoji riječ za takav ološ od ljudi.Ali opet raja,treba i takve razumjeti.Radna snaga u ogromnom odlasku,mnogi su do ljeta primorani na samo dve opcije,zatvoriti objekat ili zaposliti svoje bližnje da im rade od jutra do sutra za kikiriki,pa onda kompleksi drmaju "sto na sat".
-
zippoo87
#6243 Re: Jadi nas nezaposlenih
Pa upravo to...od plate od 700-800 KM,u koju je uracunat i prevoz i topli obrok...ti dakle u toku mjeseca potrosis barem 400 KM na fiksne troskove,gorivo (kartu) i hranu na poslu.
Ostane ti 400 KM zive love da zivis mjesec dana i od tih 400 KM da platis struju,vodu,grijanje,hranu u kucu,odjecu i sve ostalo.
Evo ja pitam ove serace,neka mi matematicki napisu kako je moguce sve ovo platiti sa 400 KM??
I da se razumijemo,nije vise 800 KM dovoljno ni na selu fa guras mjesec za mjesecom a kamoli u vecem gradu.
Svi su digli cijene...da kupis 3 mala burecica i mali jogurt,treba ti 4 KM minimalno...prosle godine isto ovo kostalo 2 KM.
Ostane ti 400 KM zive love da zivis mjesec dana i od tih 400 KM da platis struju,vodu,grijanje,hranu u kucu,odjecu i sve ostalo.
Evo ja pitam ove serace,neka mi matematicki napisu kako je moguce sve ovo platiti sa 400 KM??
I da se razumijemo,nije vise 800 KM dovoljno ni na selu fa guras mjesec za mjesecom a kamoli u vecem gradu.
Svi su digli cijene...da kupis 3 mala burecica i mali jogurt,treba ti 4 KM minimalno...prosle godine isto ovo kostalo 2 KM.
- Domaci izdajnik
#6244 Re: Jadi nas nezaposlenih
Znaš šta je najtužnije? Takvi će staviti radije ključ u bravu i kukati kako su krivi radnici jer su muljali, krali, nisu radili, davali otkaz, a da se postaviš prema istima kao prema ljudskom biću nema teorije! Radnik je instrumentario vocale (Lat. Oruđe koje govori, rob)
Ovaj što sam ja kod njega radio neće da prijavi nikoga, minimalac plata na ruke ide, a traži se specifično znanje i vještina. Svako malo oglas da traže radnika, neće više niko da mu džaba radi, ali jok! Pročulo se po gradu da je pakšu prema zaposlenima, da traži da si nindža u poslu za siću, ali neeee...i dalje po starom i kuka se kako nema radnika i posao mu trpi....
Jbg ima čoJ'k dvije firme, stančinu ogromnu, makine i poslovne prostore, jadan nema para veliki mu trošak...
- Domaci izdajnik
#6245 Re: Jadi nas nezaposlenih
E ko danas pojede ispod 6-7 KM ako radi iole zahtjevniji posao, pogotovo fizički, ja se crncu naguzim! I to još ako je nepušač.zippoo87 wrote: ↑07/04/2022 16:49 Pa upravo to...od plate od 700-800 KM,u koju je uracunat i prevoz i topli obrok...ti dakle u toku mjeseca potrosis barem 400 KM na fiksne troskove,gorivo (kartu) i hranu na poslu.
A druga stvar što ovi mudoseri ne kontaju ili neće prije će biti, je ta da kad ti kod ovakvih izrabljivača radiš po 10-12 sati dnevno 6 dana u sedmici, niti imaš snage, niti imaš vremena da nešto još pride "odradiš" po mahali...
-
zippoo87
#6246 Re: Jadi nas nezaposlenih
Radio sam ja nekih 6 mjeseci u firmi u proizvodnji,gdje se radilo 8-12 sati...1-2 mjeseca se radilo svaki dan 10-11 sati...sa prekovremenim satima mislim da sam navukao platu nesto preko 700 KM...a bila je placena hrana...oko 4 KM po danu.Imam negdje zapisano,mislim da je bilo oko 240 radnih sati...satnica 3 KM bila .
Ovaj poslodavac sto sam kod njega radio je propao prije 2-3 godine sa svojim biznisom a on je druga generacija bio...otac mu je jos ziv ali je star,mada se i on stalno vrtio po firmi ali nije peglao radnike,mada je neke zvao da mu idu raditi na njivu,neki su se rado odazivali,jer je haman dobro placao...to sam cuo od jednog radnika .
Kada dodjes kuci sa posla u 5-6,jedino sto zelis je leci i onako mrtav umoran odmoris 2 sata,eto vec vrijeme da se okupa i legne pravo .
Niti gledas tv,niti imas volju za bilo cime,krene utakmica,ja zaspao vec u prvih 10 minuta
...izlasci,hodanje sa curom...ma to jednom sedmicno i to samo eto reda radi ...hronicno budes umoran.
Trebali bi svi da barem kao mladji prodju raznorazne poslove,da bi cijenili rad i sebe i da bi znali ko ih ebe u mozak i ko na njihovim ledjima zgrce milione.
Em ce promjenom raznih poslova,nauciti vise stvari i oblasti,em ce vise cijeniti i novac i rad.
Ovaj poslodavac sto sam kod njega radio je propao prije 2-3 godine sa svojim biznisom a on je druga generacija bio...otac mu je jos ziv ali je star,mada se i on stalno vrtio po firmi ali nije peglao radnike,mada je neke zvao da mu idu raditi na njivu,neki su se rado odazivali,jer je haman dobro placao...to sam cuo od jednog radnika .
Kada dodjes kuci sa posla u 5-6,jedino sto zelis je leci i onako mrtav umoran odmoris 2 sata,eto vec vrijeme da se okupa i legne pravo .
Niti gledas tv,niti imas volju za bilo cime,krene utakmica,ja zaspao vec u prvih 10 minuta
Trebali bi svi da barem kao mladji prodju raznorazne poslove,da bi cijenili rad i sebe i da bi znali ko ih ebe u mozak i ko na njihovim ledjima zgrce milione.
Em ce promjenom raznih poslova,nauciti vise stvari i oblasti,em ce vise cijeniti i novac i rad.
- Domaci izdajnik
#6247 Re: Jadi nas nezaposlenih
Upravo tako
Svi trebaju malo da prođu kičma transa kod naših krkana, em će mu se otvoriti vidici, em će naučiti da cijeni pare, a najprije sebe i svoje zdravlje
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu
Svi trebaju malo da prođu kičma transa kod naših krkana, em će mu se otvoriti vidici, em će naučiti da cijeni pare, a najprije sebe i svoje zdravlje
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu
-
Officer Crabtree
#6248 Re: Jadi nas nezaposlenih
Čudna tema skroz moram reći.
Bio sam nezaposlen, ali ovako nisam tražio dlake, možda bi bolje prošao da jesam.
Bio sam nezaposlen, ali ovako nisam tražio dlake, možda bi bolje prošao da jesam.
-
zippoo87
#6249 Re: Jadi nas nezaposlenih
Pojasni termin "trazenje dlake" ?Officer Crabtree wrote: ↑07/04/2022 19:49 Čudna tema skroz moram reći.
Ko trazi dlake i u cemu ?
- Logovan
#6250 Re: Jadi nas nezaposlenih
Eto ispade onaj ko se muci, ko unistava ledja, ko je svasta radio je bolji od onog koji se nije unistavao kroz poslove.Lajavikrelac wrote: ↑07/04/2022 19:41 Upravo tako![]()
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu![]()
I na jednoj i na drugoj strani svakakvih likova.