Slučaj Dženan Memić
-
ArmandiHose
#27951 Re: Slučaj Dženan Memić
Piše neki lik:
"kvinoja wrote: Kako su zapjenili botovi na ove mubarek dane, da se možda nešto ne sprema uskoro?"
Hahaha haha
Murizovci i ostali "ljubitelji hljeba i igara"su ostali žedni i gladni (sve fini mumini) nastavka spektakla, žedni novih hapšenja, pritvaranja i javnog sramoćenja sugrađana u ovom mutnom predmetu!
Da je ostala Gordana Tadić, Gluho bilo - Ne'uzu billah, kao Glavna Državna tužiteljica vjerovatno bi se nastavilo sa periodičnim hapšenjima za potrebe javnosti, po narudžbi Ifet & Muriz Co, a zbog ličnih karijernih interesa Gordane i političkih njenih mentora, ali na sreću građana je konačno razriješena i otjerana sa te pozicije, tako da novih neosnovanih i nezakonitih lišenja slobode, novog neosnovanog i nezakonitog pritvaranja, i novih neosnovanih i nezakonitih optužnica NEJMA I NEĆE BITI.
Jedino što se "sprema uskoro" zbog pogoršanja vremenskih neprilika je, a to ne priželjkujem, jaka prehlada ili nešto nedajBože gore kod Dragičević Davora koji protesno već par dana kampuje pod šatorom ispred Suda BiH.
Davor je, čini se, više bijesan na svog "savjetnika" punomoćnika Ifeta, nego na Državno tužilaštvo, jer ko' biva - Ifete onako kako si "izmajmunisao" hapšenje, pritvaranje, optuživanje i suđenje prikrivačima u predmetu Memić, hajd' to učini, "izmajmuniši" i za mene kod Državnog tužilaštva,
tako da je ovaj Davorov "perfomans" više poruka i pritisak za Ifeta nego za Državno tužilaštvo!
"kvinoja wrote: Kako su zapjenili botovi na ove mubarek dane, da se možda nešto ne sprema uskoro?"
Hahaha haha
Murizovci i ostali "ljubitelji hljeba i igara"su ostali žedni i gladni (sve fini mumini) nastavka spektakla, žedni novih hapšenja, pritvaranja i javnog sramoćenja sugrađana u ovom mutnom predmetu!
Da je ostala Gordana Tadić, Gluho bilo - Ne'uzu billah, kao Glavna Državna tužiteljica vjerovatno bi se nastavilo sa periodičnim hapšenjima za potrebe javnosti, po narudžbi Ifet & Muriz Co, a zbog ličnih karijernih interesa Gordane i političkih njenih mentora, ali na sreću građana je konačno razriješena i otjerana sa te pozicije, tako da novih neosnovanih i nezakonitih lišenja slobode, novog neosnovanog i nezakonitog pritvaranja, i novih neosnovanih i nezakonitih optužnica NEJMA I NEĆE BITI.
Jedino što se "sprema uskoro" zbog pogoršanja vremenskih neprilika je, a to ne priželjkujem, jaka prehlada ili nešto nedajBože gore kod Dragičević Davora koji protesno već par dana kampuje pod šatorom ispred Suda BiH.
Davor je, čini se, više bijesan na svog "savjetnika" punomoćnika Ifeta, nego na Državno tužilaštvo, jer ko' biva - Ifete onako kako si "izmajmunisao" hapšenje, pritvaranje, optuživanje i suđenje prikrivačima u predmetu Memić, hajd' to učini, "izmajmuniši" i za mene kod Državnog tužilaštva,
tako da je ovaj Davorov "perfomans" više poruka i pritisak za Ifeta nego za Državno tužilaštvo!
-
denden
#27952 Re: Slučaj Dženan Memić
Je li taj dz.s. drugačiji od onog dž.š. pošto taj drugi navodno MRZI LAŽOVE.
I mrzi da piju vino, makar bilo kvalitetno portugalsko
Admir Mujanović je kazao da mu je Dženan Memić bio “kao brat”. Rekao je kako je išao u bolnicu kada mu je njegov otac Muriz Memić javio da je Dženan imao sudar. Ispričao je da su u kolicima izveli Alisu Mutap, koja je ocu rekla: “Tata, zovi svoje ljude, neko nas je pokušao ubiti”.
TRIPL DABL/TD MAJKA: Rekla svome ocu "Tata, zovi svoje ljude, znam ko je ovo uradio
- preselio na ahiret
#27953 Re: Slučaj Dženan Memić
Vidis kako ti iz suda nisu nimalo humani umjesto da covjeku kazu hajde razapni sator u sudu da se ne prehladis oni ga pustili da ga razvuce ispred sudaArmandiHose wrote: ↑02/04/2022 15:38 Piše neki lik:
Hahaha haha
-
td_maajka
#27954 Re: Slučaj Dženan Memić
A kad smo vec kod izvlacenja iz konteksta i manipulacije recenim, da se prisjetimo sta je to "tripl dabl govorila o Budnji":
To naravno nije dokaz ni za sta, ali je indicija za to da Budnjo ipak nije samo obicni gradjanin... ili, kada ste zadnji put vidjeli da tuzilastvo nastupa u funkciji PR-a bilo kojeg osumnjicenog, optuzenog ili svjedoka u nekom slucaju?
Pa kaze dalje, odgovor:Roccohljup wrote: ↑16/07/2018 13:47tripple_dubble wrote:
Btw. obecala sam nekome ovdje reci, kad prodje sudjenje, sta se bijeli u gori zelenoj... Evo, proslo je, Seferovici su oslobodjeni, a po mojim izvorima, bliskim vrhu drzave, vec preko dva mjeseca se spremao "plan B", po kojem bi se, najvise u slucaju da nastane haos medju narodom ili da je narod makar poput onih u BL dolazio na proteste, "upakovao" Budnjonin sin i bio bacen kerovima. Budnjonin sin nije ubica, ali ima veze sa slucajem.
Ma sta mislili o ovom slucaju ili akterima u svemu ovome, ipak Murizu treba skinut kapu za ovo sve. Covjek ne odustaje.
Mislim da to da Budnjin sin nije direktno ucestvovao znaju svi jer mislim da je on dostavio ikopiju pasoša gdje se vidi da je bio izvan zemlje taj dan. međutim, to ne znači da ne moze biti umješan.......a neko ce se morati novi poturiti da narodu pokusa zamazati oci.
I za ovak slucaj trebaju svakodnevni protest kao i u BL, i svakodnevna blokada tuzilatsva KS .....
Dokazat ce se vremenom, ali ce trajati jos, da Budnjo zapravo nije bio izvan zemlje. Vratio se 8.2. u toku dana i to avionom.
Niko nikad - osim Tuzilastva - nije vidio tu kopiju pasosa koju je on predao kao. Nije malo cudno, sto Tuzilastvo nije dostavilo medijima fotodokumentaciju,a potrudilo se da napise dugacak tekst/alibi za njega? I to, pazi, nakon sto je neki novinar napisao negdje da je "Alijin sin ubica Dzenana Memica". Niti je porodica to tvrdila, niti je novinar decidno rekao kojeg to Alije sin ubi Dzenana.
I da ne ulazimo opet u rasprave, kao i tada i sada ukazujem na to da tuzilastvo nije duzno objavljivati slike nicijeg pasosa i da se ta konstatacija odnosila na to, da je cudan bio veliki trud tuzilastva da glumi Budnji PR, da su se bas onako potrudili da napisu dugi tekst, ali bez prilozenih fotokopija ili bilo cega sto bi podrzalo navode iz tog teksta poslanog medijima.tripple_dubble wrote: ↑16/07/2018 14:14vješalica wrote:tripple_double
Izvini hljeba ti nisam vidjela da si ti
Cijenim rvje pisanje na temi oko Dzenana pogtovo kad su u pitanju spineri iz Tuzle
Ma sve pet.![]()
Znam da zvuci kao "spin", zato sam cekala da bude donesena presuda, prije nego podjelim tu informaciju. I ja sam je samo "dobila", nije prva ruka, ali je iz povjerljivog izvora. Ali, vidjet cemo eto sta ce sad dalje biti.
Zivo me pojede, hocel Dalida dopustiti hitan sastanak sa Feragetom i Murizom.![]()
To naravno nije dokaz ni za sta, ali je indicija za to da Budnjo ipak nije samo obicni gradjanin... ili, kada ste zadnji put vidjeli da tuzilastvo nastupa u funkciji PR-a bilo kojeg osumnjicenog, optuzenog ili svjedoka u nekom slucaju?
-
td_maajka
#27955 Re: Slučaj Dženan Memić
I da, kao i tada, ni sada niko od nas "Murizovaca", pogotovo ne sama porodica Memic nije prvi spominjao Budnju, nego upravo ga opet neko drugi, jadnog, uvlaci u sam dogadjaj.
Cisto neka stoji negdje zapisano, ako zatreba
Cisto neka stoji negdje zapisano, ako zatreba
-
td_maajka
#27956 Re: Slučaj Dženan Memić
Imala sam slicnu situaciju, "gubitak pamcenja" je trajao oko minutu i onda sam opet tacno znala sta se desilo.GAU8 wrote: ↑02/04/2022 15:20A koliko je bilo ukupno vjestaka koji su se o tome izjasnjavali i koji su bili njihovi stavovi?
Ja sam imao kao ucenik 5. razreda neku vrstu kratkotrajne amnezije, koja se ni po cemu ne bi smatrala amnezijom.
Izmaknula mi se strunjaca prilikom skakanja u dalj i udario sam potiljkom od parket u sali.
Znam sta se dogodilo iz pricanja drugih, ali se samog momenta ne sjecam. Pri tome gubitak pamcenja ili svijesti nije trajao duze od 10-ak sekundi.
Cak mi govore da za to vrijeme nisam lezao nepomicno, vec se valjao po podu, drzao za glavu i kukao, kao da uopste nisam bio bez svijesti.
To je ono sto su i vjestaci utvrdili kao jedinu mogucu amneziju, ukoliko je doista nastupila - amenzija, poslije koje bi se pamcenje relativno brzo moralo opet vratiti.
Radi se o vjestacenju 3 tima, u dva tima je bila Jasminka Djelilovic, koja je pacijenticu poznavala od ranije i rekla da postoji mogucnost amnezije tj. cak i potresa mozga, koji medjutim na osnovu medicinske dokumentacije nije postojao.
Da li je Alisu neko kasnije opet tukao, pa je zaista dozivjela neki potres mozga i sve zaboravila - to ja stvarno ne znam
-
td_maajka
#27957 Re: Slučaj Dženan Memić
Haj ziviodenden wrote: ↑02/04/2022 15:47Je li taj dz.s. drugačiji od onog dž.š. pošto taj drugi navodno MRZI LAŽOVE.
I mrzi da piju vino, makar bilo kvalitetno portugalsko![]()
![]()
Admir Mujanović je kazao da mu je Dženan Memić bio “kao brat”. Rekao je kako je išao u bolnicu kada mu je njegov otac Muriz Memić javio da je Dženan imao sudar. Ispričao je da su u kolicima izveli Alisu Mutap, koja je ocu rekla: “Tata, zovi svoje ljude, neko nas je pokušao ubiti”.TRIPL DABL/TD MAJKA: Rekla svome ocu "Tata, zovi svoje ljude, znam ko je ovo uradio
-
zijancer
#27958 Re: Slučaj Dženan Memić
A to je ta država.
-
ArmandiHose
#27959 Re: Slučaj Dženan Memić
The one and only!!!
...https://youtube.com/shorts/oETbFWYNyA8?feature=share...
Nepodjeljen je stav, mišljenje svih specijalista (advokati, sudije, tužitelji, inspektori) iz oblasti kriminalistike, krivičnog prava (materijalnog i procesnog), ustavnog prava, koje smo Hame i ja kontaktirali zadnju godinu u vezi sa ovim predmetom,
da je jedan i jedini koji može uspješno pomoći Ifetu i Murizu u njihovom Projektu, "nakani tamnijoj od noći" (Azra), posebno Ćazimu u uspješnom dokazivanju navoda optužnice:
osoba iz video priloga
- The one and only -
jedini koji kada jede kiki-riki
zna što je kiki a što riki!!!
...https://youtube.com/shorts/oETbFWYNyA8?feature=share...
Nepodjeljen je stav, mišljenje svih specijalista (advokati, sudije, tužitelji, inspektori) iz oblasti kriminalistike, krivičnog prava (materijalnog i procesnog), ustavnog prava, koje smo Hame i ja kontaktirali zadnju godinu u vezi sa ovim predmetom,
da je jedan i jedini koji može uspješno pomoći Ifetu i Murizu u njihovom Projektu, "nakani tamnijoj od noći" (Azra), posebno Ćazimu u uspješnom dokazivanju navoda optužnice:
osoba iz video priloga
- The one and only -
jedini koji kada jede kiki-riki
zna što je kiki a što riki!!!
-
dzolix
#27960 Re: Slučaj Dženan Memić

Posljednji je svjedočio Žarko Savić, neuropsihijatar koji je kazao da je Alisa mogla imati samo prekide svijesti u trajanju pd 1 do 3 sekunde koji su i neprimjetni.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vještak Savić Žarko je izjavio da je specijalista neuropsihijatar subspecijalista kliničke
neurofiziologije i epileptologije, da je sačinio nalaz i mišljenje u timu sa profesoricom Đelilović i
profesoricom Alajbegović te da ostaje u cijelosti kod iznesenog nalaza i mišljenja. Na unakrsna
pitanja odbrane potvrdi da je njegov zadatak bio da posebnu pažnju obrati na epilepsiju i posljedice
epilepsije, te je naveo da se Alisa Mutap liječi od četvrte godine od epilepsije i to neredovno, da je
kod nje postavljena dijagnoza apsansa, da su to kratkotrajni prekidi svijesti u trajanju od jedne do tri
sekunde gdje se samo pacijent zagledava bez upadljivih klasičnih epileptičkih napada, da je liječena
sa četiri, pet vrsta lijekova, da ne zna da li je ona to uzimala u početku ili nije, da je ona rekla da se
neredovno liječila i neredovno uzimala terapiju, dok nije to postalo učestalo vidno kada je morala
stalno na Neuropedijatriju da bude pod kontrolom i pod terapijom. Fenobarbiton je narkotik i jedan
jak antiepileptik. On je širokog spektra. U suštini on je kočničar rada centralnog nervnog sistema. On
je u suštini kočnica u toj funkciji mozga. Kod dugotrajne upotrebe Fenobarbitona može da se javi
prvo psihička zavisnost, a potom fizička zavisnost kod dugotrajne upotrbe, što znači od šest mjeseci
do godine dana. Vještak navodi da Alisa Mutap uzima antiepileptičku terapiju koja ne utiče bitno na
njene kognitivne funkcije jer ti lijekovi su bezazleniji u odnosu na Fenobarbiton te da ima
kratkotrajne krize svijesti od jedne do tri sekunde. Na upit da li dozvoljava mogučnost da je to 20
sekundi vještak je odgovario da ako se desi 20 sekundi onda je to već vidno i manifestno i primjećuje
okolina.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ovdje vjestak govori o uticaju lijeka i epilepsije na trajanje nesvjesti a nekima se to moze ciniti da vjestak misli da je to zbog dogadjaja u aleji.
-
td_maajka
#27961 Re: Slučaj Dženan Memić
Da, to je ta drzava. I o tome govorimo cijelo vrijeme.
Drzava u kojoj ja - nitkov - dobijem informaciju iz krugova blizu vrhu drzave. Ali, nemojte vjerovati meni na rijec.
Vjerujte svojim ocima, evo na primjeru Armandija.
Covjek, zbog poznanstva s Hametom, dobije na uvid presudu Vrhovnog suda, jos ima vremena da je prepise od rijeci do rijeci (ili barem jedan dio iz obrazlozenja), a da pri tome ista nije nigdje objavljena.
Dakle, drzava u kojoj Armandi, samo zainteresirani gradjanin, slucajni prolaznik na nekom forumu, ima priliku u ruke dobiti zvanicni dokument prije objave istog.
Pa, zamislimo samo sta je sve onda moguce u toj drzavi kada nisi nitkov - kada si neko.
-
dzolix
#27962 Re: Slučaj Dženan Memić

Dana 07.07. 2016. godine imenovan je Tim vještaka: prof. dr. Sandra Vegar Zubović, prof. dr. Kemal Dizdarević i prof. dr. Jasminka Đelilović Vranić. Tom prilikom je prof. dr. Jasminka Đelilović-Vranić dala nalaz i mišljenje: 'Ja u cjelosti ostajem kod ranije datog nalaza od 29.04.2016. godine i mišljenja sam da je tokom konkretne prilike, Mutap Alisa pretrpila potres mozga koji je bio teškog stepena.'
Sandra Vegar Zubović je radiolog ,,,Kemal Dizdarević je neurohirurg ,,,Jasminka Đelilović-Vranić je neuropsihijatar
Vještak Jasminka Đelilović Vranić ljekar specijalista neuropsihijatar zaposlena u Kliničkom centru
Koševo, je izjavila da je u konkretnom predmetu radila sa timom vještaka i to neurologa profesor
doktor Azra Alajbegović, profesor doktor Jasminka Đelilović Vranić i primarijus doktor Žarko Savić
Mutap Alisa je pretrpila potres mozga što su utvrdili tokom ličnog pregleda uvidom u CT mozga od
09. februara 2016. godine koji je sastavni dio ovog vještačenja gdje se vidi obim povrede poglavni,
da ovaj potres mozga je bio teškog stepena. 4. Kao posljedicu pretrpljenog potresa mozga Mutap
Alisa može imati anterogradnu amneziju i to za period od 22 i 30 do jutarnjih sati i retrogradnu
amneziju za period nedelje 07. februara 2016. godine imajući u vidu obim povrede poglavine. 5.
Kod Mutap Alise su utvdili postojanje fragmentiranog sjećanja u trajanju oko par sekundi i to pri
dolasku policajca i tokom vožnje Hitnom pomoći. Stepen pouzdanosti datih izjava Mutap Alise je
veliki prije povrede glave jer su tokom pregleda utvrdili da se ista istinski nastoji prisjetiti svih
detalja događaja a poslije povrede glave postoji amnezija i praznine u sjećanju popunjavanja sa
21nesigurnim sjećanjima odnosno konfabulacija. Na upit tužioca da li je na CT snimku od 09.02.2016.
godine konstatovan potres mozga vještak odgovara na CT snimku glave i vratne kičme verificiran je
slijedeći nalaz: Infrakranijalno (unutrasnje) se ne vidi krvarenje. Subgaleatični hematom lijevo parijatalno sa
tačkastim zonama zraka. Ne vidi se znakova traume skeleta lobanje. Na vratnoj kičmi trupovi
kralježaka do nivoa TH2 urednih visina i kontura. Na sagitalnim slojevima trupovi od C3 do C5
retroponirani u odnosu na C2 za 3 milimetra bez znakova fraktura i zaključivanja. Ne vidi se
inkognuencija opcipitoatlantoaksia. Potres mozga je funkcionalna dijagnoza i ne može se verificirati
danas dostupnim dijagnostičkim metodama, da se u ovom slučaju radilo o povredi parijetoopsipitalno
zatupljeno predmetom oruđem ili oružjem što je imalo za posljedicu povredu mekotkivnih struktura
poglavine bez frakture koštanog sistema a kao posljedica povrede mekotkivnih struktura je hematom
koji je verificiran sa mjehurićima zraka koji su se tu našli zbog povrede poglavine i gdje postoji i
danas ožiljna rana na poglavini Mutap Alise, da su sa Alisom Mutap razgovarali u dva navrata u
različitim vremenskim intervalima da provjere da li je iskaz jedinstven odnosno da li mijenja svoj
iskaz i dva puta joj radili EG kako je navedeno u nalazu da li postoje eventualna odstupanja i tom
prilikom su utvrdili da iskaz je oba puta isti, utvrdili su da na EG-u postoje spontana epileptična
pražnjenja bez kliničkog kolerata znači na papiru koji registruje električnu aktivnosti mozga to je
elektroencefalografija vide se promjene u smislu električne aktivnosti ali u tom momentu nema
kliničkog korelata znači nema kliničkog stanja koje ukazuje da ima epileptičnu manifestaciju. Na
pitanje da li je amnezija nastupila usljed ovoga usljed povrede teškog potresa mozga vještak je
odgovarila da jeste, da je potres mozga inače karakterističan sa amnezijom anterogradnom i
retrogradnom, da se u ovom slučaju radi o teškoj povredi mozga zato što uključuje i retrogradnu
amneziju i anterogradnu te da smatra da postoji mogućnost vraćanja sjećanja te da je intenzitet
traumatskog događaja koji je preživjela Mutap Alisa zajedno sa povredom koja je se desila jedan od
uzroka toliko intenzivne retrogradne amnezije koja u ovom slučaju traje duže od 24 sata s jedne
strane, s druge strane da je neadekvatan oporavak poslije komocije mozga koji zahtijeva fizičku i
psihičku relaksaciju uz podršku dragih, toplih ljudi i boravak u miru znači uz apsolutnu relaksaciju,
što nije u ovom momentu urađeno, nego je na neki način svi ovi postupci i ovo sve što se dešava je
nova traumatizacija odnosno retraumatizacija na tako intenzivan stresni događaj i sigurno je ona
usporila ovaj ovo blijeđenje ove amnezije, odnosno nestajanje, a s druge strane podvrgavanje hipnozi
kako je ona navela, da je pokušavala nekoliko puta da se prisjeti i zbog sebe i zbog pritiska to je
dovelo do pojave fragmentacije, odnosno sjećanja ne u cjelosti nego djelimično. Kako ona navodi u
jednom momentu se prisjetila policajca na mjestu nesreće i da je vidjela samo polovicu lica što
odgovara ovoj povredi u stražnjem dijelu poglavine znači opsipitoparijatalno jer upravo oštećenja na
takvom mjestu kontuzije imaju i za posljedicu gubitak jedne polovice vidnog polja kada se radi o
oštećenju s jedne strane. Na unakrsna pitanja odbrane vještak potvrdi da je moguće da neko pretrpi
potres mozga i da je to konstatovano kroz medicinsku dokumentaciju težak potres mozga, a da nema
u tri mjeseca razlike nikakvih novih nalaza, dijagnoza, potvrda, lijekova koje je pila, kontrolnih
pregleda, da je potres mozga rezultat povrede a nastaje kao u ovom slučaju usljed udara tupog
predmeta u potiljačni dio, da je došlo do trzaja glave prema naprijed što zbog kompresije, znači
jačine udara tim nečim, tu je neko drugi da utvrdi čime je došlo, kao rezultat toga dolazi do
pomjeranja mozga prema naprijed a mozak inače leži u lobanji u moždanoj tečnosti koja se zove
likvor koja ga sa svih strana oblaže i čuva ga od udara od koštane strukture, te kao posljedica ovog
udara došlo je do pomjeranja tkiva mozga prema naprijed i automatski udara u vlastitu vlastiti dio
čeone lobanje zatim kao posljedica udara na suprotnu stranu došlo je do retropulzije ponovo ima
udar mozgovine u stražnji takođe koštani dio oksipitalne kosti i kao rezultat svega toga ima ishemiju
nedovoljan dotok krvi i kiseonika do retikularne formacije koja je odgovorna za stanje svijesti s jedne
22strane zbog ishemije, a s druge strane što ishemija kao mehanizam ima za posljedicu stvaranja edema
okolnog oko te retikularne formacije koja se sada ponaša dodatno kompresivno pritiskuje tu
retikularnu formaciju, da danas dostupne dijagnostičke metode CT, da je potres mozga u ovom
slučaju funkcionalno oštećenje retikularne supstance moždanog stabla. Na upit člana vijeća zašto je
vještak rekla da je to moralo doći od tupog udarca u potiljak određenim predmetom vještak odgovara
da zato što nema na poglavini crtasti ožiljak znači kad bi bio nešto oštro onda bi bio crtasti ožiljak.
Evidentirano je da se radi o kontuziji savulnuslacerokontuzum razderotina na poglavini koja je
nastala od toga i bio bi vidan ožiljak.
-
ArmandiHose
#27963 Re: Slučaj Dženan Memić
td_maajka:
"... evo na primjeru Armandija.
Covjek, zbog poznanstva s Hametom, dobije na uvid presudu Vrhovnog suda, jos ima vremena da je prepise od rijeci do rijeci (ili barem jedan dio iz obrazlozenja), a da pri tome ista nije nigdje objavljena...."
KOMENTAR:
Mogu u svoje lično ime i Hametovo ime samo da skrušeno citiram još jednu Svetu knjigu:
"Mt 7,7-8
Riječ Gospodnja
Ištite i dat će vam se! Tražite i naći ćete! Kucajte i otvorit će vam se! Doista, tko god ište, prima; i tko traži, nalazi; i onomu koji kuca otvorit će se.
Mt 7,7-8"
"... evo na primjeru Armandija.
Covjek, zbog poznanstva s Hametom, dobije na uvid presudu Vrhovnog suda, jos ima vremena da je prepise od rijeci do rijeci (ili barem jedan dio iz obrazlozenja), a da pri tome ista nije nigdje objavljena...."
KOMENTAR:
Mogu u svoje lično ime i Hametovo ime samo da skrušeno citiram još jednu Svetu knjigu:
"Mt 7,7-8
Riječ Gospodnja
Ištite i dat će vam se! Tražite i naći ćete! Kucajte i otvorit će vam se! Doista, tko god ište, prima; i tko traži, nalazi; i onomu koji kuca otvorit će se.
Mt 7,7-8"
- kakotakonikako
#27964 Re: Slučaj Dženan Memić
Klasični primjer odgovora iz perspektive sektaša-slijepog sljedbenika neke dogme.denden wrote: ↑02/04/2022 15:04Mislim da bi bio sevap u ove mubarek dane da Muriz i Arijana pozovu Ljubu na iftar i postave sliku na FB stranici.
I ranije se Muriz hvalio da ga je gladnog znao nahraniti, a i navlačili mu majicu s Dženanovim likom.
Bilo bi dobro i za pritisak na Državni sud kao još jedan dokaz da je Ljubo nedužan, a time i zavjera optuženih vjerovatnija.
Sud i javnost bi opet pomislili "da je Ljubo kriv, ne bi ga valjda ožalošćeni otac zvao na iftar i slikao se s njim, osim da otac milion posto i bez imalo sumnje zna da je Ljubo nedužan i zna ko jeste kriv".
A Muriz "zna", ali u...Limburgu.
Kao neupitna činjenica (dogma), koja se ne podlaže kritičkoj provjeri stvarnosti, uzima se tvrdnja koja ne da nije izvjesna, nego je vrlo upitna i vrlo, logički i sudski, nedokazana-tvrdnja.
Sve sekte pa i ova njegova funkcionisu na principu slijepog slijeđenja neke dogme koju je zabranjeno preispitivati.
Međutim, zabrana preispitivanja nije snaga, nego radikalna slabost svih takvih vjerovanja.
A kakvi temelji, takva i kuća, tj. nadogradnja teorije na trulu dogmu.
Allahselamet
-
ArmandiHose
#27965 Re: Slučaj Dženan Memić
I još malo o pravomoćnoj presudi Vrhovnog suda Federacije:
1. Ova presuda nakon što je donesena, potpisana i opečaćena, dostavljena je svim učesnicima tog postupka, tužiocima, optuženima, braniteljima, oštećenima, punomoćnicima, kao i sudijama Kantonalnog suda Sarajevo i tužiteljima Kantonalnog tužilaštva Sarajevo koji su učestvovali u prethodnom postupku koji je bio predmet žalbenog postupka.
2. Ova presuda nakon što je donesena, potisana i opečaćena dostavljena je svim
advokatima - braniteljima u predmetu optuženi Mutap i dr. na njihove zahtjeve zbog postojanja njihovog pravnog interesa za uvid u ovu presudu i njeno korištenje u tom postupku.
3. Ova presuda nakon što je donesena, potisana i opečaćena dostavljena je i Državnom tužilaštvu za potrebe njihove istrage i optuženja.
4. Ova presuda nakon što je donesena, potpisana i opečaćena dostavljena je i svim ostalim zainteresovanima koji su se pozvali na Zakon o slobodi pristupa informacijama.
5. Zašto ovu presudu Vrhovni sud Federacije nije javno objavio, već je od ostatka javnosti čuva "ko zmija noge"?
Vjerovatno iz istih razloga koji stoje iza činjenice da im je (sudijama u tom predmetu) trebalo više od pola godine da je napišu i otpreme što je nezabilježeno u istoriji bh. pravosuđa.
Neću dalje komentarisati iz poštovanja prema instituciji Vrhovnog suda Federacije, sudijama toga Suda, te njihovom značaju za Državu.
Za razliku od Muriza,
Hame, ja i naši drugari, niti hoćemo niti želimo da "povaljujemo državu" čime se "patriota" Muriz javno pohvalio medijima!
1. Ova presuda nakon što je donesena, potpisana i opečaćena, dostavljena je svim učesnicima tog postupka, tužiocima, optuženima, braniteljima, oštećenima, punomoćnicima, kao i sudijama Kantonalnog suda Sarajevo i tužiteljima Kantonalnog tužilaštva Sarajevo koji su učestvovali u prethodnom postupku koji je bio predmet žalbenog postupka.
2. Ova presuda nakon što je donesena, potisana i opečaćena dostavljena je svim
advokatima - braniteljima u predmetu optuženi Mutap i dr. na njihove zahtjeve zbog postojanja njihovog pravnog interesa za uvid u ovu presudu i njeno korištenje u tom postupku.
3. Ova presuda nakon što je donesena, potisana i opečaćena dostavljena je i Državnom tužilaštvu za potrebe njihove istrage i optuženja.
4. Ova presuda nakon što je donesena, potpisana i opečaćena dostavljena je i svim ostalim zainteresovanima koji su se pozvali na Zakon o slobodi pristupa informacijama.
5. Zašto ovu presudu Vrhovni sud Federacije nije javno objavio, već je od ostatka javnosti čuva "ko zmija noge"?
Vjerovatno iz istih razloga koji stoje iza činjenice da im je (sudijama u tom predmetu) trebalo više od pola godine da je napišu i otpreme što je nezabilježeno u istoriji bh. pravosuđa.
Neću dalje komentarisati iz poštovanja prema instituciji Vrhovnog suda Federacije, sudijama toga Suda, te njihovom značaju za Državu.
Za razliku od Muriza,
Hame, ja i naši drugari, niti hoćemo niti želimo da "povaljujemo državu" čime se "patriota" Muriz javno pohvalio medijima!
-
denden
#27966 Re: Slučaj Dženan Memić
kvinoja wrote: ↑02/04/2022 05:53
Kako su zapjenili botovi na ove mubarek daneda se možda nešto ne sprema uskoro?
denden wrote: ↑02/04/2022 15:04Mislim da bi bio sevap u ove mubarek dane da Muriz i Arijana pozovu Ljubu na iftar i postave sliku na FB stranici.
I ranije se Muriz hvalio da ga je gladnog znao nahraniti, a i navlačili mu majicu s Dženanovim likom.
Bilo bi dobro i za pritisak na Državni sud kao još jedan dokaz da je Ljubo nedužan, a time i zavjera optuženih vjerovatnija.
Sud i javnost bi opet pomislili "da je Ljubo kriv, ne bi ga valjda ožalošćeni otac zvao na iftar i slikao se s njim, osim da otac milion posto i bez imalo sumnje zna da je Ljubo nedužan i zna ko jeste kriv".
A Muriz "zna", ali u...Limburgu.
Wow, kao pametno zvučiš prvi put na temi, kao da ovo nisi ti pisao, nego neko drugikakotakonikako wrote: ↑02/04/2022 17:31Klasični primjer odgovora iz perspektive sektaša-slijepog sljedbenika neke dogme.
Kao neupitna činjenica (dogma), koja se ne podlaže kritičkoj provjeri stvarnosti, uzima se tvrdnja koja ne da nije izvjesna, nego je vrlo upitna i vrlo, logički i sudski, nedokazana-tvrdnja.
Sve sekte pa i ova njegova funkcionisu na principu slijepog slijeđenja neke dogme koju je zabranjeno preispitivati.
Međutim, zabrana preispitivanja nije snaga, nego radikalna slabost svih takvih vjerovanja.
Allahselamet
![]()
Drago mi je što si progledao, ali nije to kvinojina teorija, pa da ga tako kritikuješ, on je tu samo slijepi sljedbenik teorije Feraget-Memić. Slijeposljedbenici ne razmišljaju svojom glavom, nego slijepo ponavljaju naučenu dogmu svoje sekte.
Baš danas sam murizovcima nešto vrlo slično tome poručio:
denden wrote: ↑02/04/2022 14:37
Klasični primjer pitanja postavljenog iz perspektive sektaša-slijepog sljedbenika neke dogme.
Kao neupitna činjenica (dogma), koja se ne podlaže kritičkoj provjeri stvarnosti, uzima se tvrdnja koja ne da nije izvjesna, nego je vrlo upitna i vrlo, logički i sudski, nedokazana-tvrdnja da Alisa Mutap glumi amneziju.
Sve sekte funkcionišu na principu slijepog slijeđenja neke dogme koju je zabranjeno preispitivati.
-
denden
#27967 Re: Slučaj Dženan Memić
Kako samo bezgranično šupljiraš
Muriz je i prošle godine tvrdio isto ovo, da ima stvarnog očevica sa lica mjesta kojeg je uništilo Kantonalno tužilaštvo (time što je ispoštovalo svoju zakonsku obavezu da ga upozna s tim da je lažno svjedočenje krivično djelo
Da li imamo sumnje na koga je Muriz mislio kad je govorio o osobi koja udara/šamara Alisu Mutapu u Aleji?MURIZ MEMIĆ: On meni što je rekao ja vjerujem u to. On je meni rekao kako je vidio da je određena osoba udarila Alisu Mutap. Dženana nije vidio jer je vjerovatno već ležao. Druga osoba je naslonjena na auto. Treća osoba je tu. Nije jedan ubica, trojica su bila tu. Alisa je organizator. Ona nema amneziju.
Postoji li mogućnost da je mislio na nekog drugog mimo Muamera Budnje? Ne postoji.
Ne postoji, jer je nakon protesta 23.05.2017. godine, kad su Muriz i Feraget tvrdili da "sistem štiti ubicu", "imaju očevica koji je dao izjavu u tužilaštvu u martu", tvrdili da znaju "ko je šamarao Alisu Mutap" i tražili da tužilaštvo postupi po informaciji očevica i uhapsi ubicu,
Kantonalno tužilaštvo izdalo saopštenje u kojem navode da je, prema navodima Asada Foče koji je tužilaštvu dao izjavu o tome, E.M. ispričao Murizu, hodži i Feragetu da je vidio Muamera Budnju kako šamara Alisu Mutap.
Međutim, Kantonalno tužilaštvo dalje navodi da je on to pred tužilaštvom negirao.
Zašto Muriz i Feraget nisu imenom rekli da je u pitanju Muamer Budnjo, iako su mislili na njeg?
Zato što su 23.05.2017. od Kantonalnog tužilaštva saznali da im je E.M. slagao da je bio na licu mjesta i da im je slagao da je u martu ublehu koju je prodao njima ponovio i tužilaštvu.
Tad su Muriz i Feraget imali izbor da priznaju da su namagarčeni i postupe časno i izvine se onima koje su prozivali da štite ubicu i Alisi Mutap ili da nastave nečasno, pokvareno, manipulatorski, obmanjivati potkapacitiranu empatičnu javnost.
Odlučili su se za ovo drugo i nastavili ublehu kako je sada tužilaštvo prijetnjama uništilo njihovog očevica koji je vidio kako ubica šamara Alisu Mutap u Aleji.
Zašto nisu rekli ime Muamera Budnje?
Zato što nisu časni i pošteni, zato što su pokvareni.
Zato što su su saznali da ih je E.M. izlevatio i da bi je sigurnije da manipulaciju nastave uopštenom ublehom o "nekom ubici kojeg je vidio E.M.", jer bi bili direktno raskrinkani da kažu da je to Muamer Budnjo.
Zato što su htjeli da produže ublehu, a znaju da bi za to izgubili kredibilet kad bi priznali da su jeftino namagarčeni od silovatelja i narko-dilera, ubice u pokušaju.
Zato što nisi imali muda da stanu iza svojih riječi.
Zato što su se uplašili tužbe za klevetu, jer je Latić, koji je objavio tekst o "Alijinom sinu kao ubici", a za koji je izvor mogao imati samo od murizovaca, morao Budnji na osnovu sudske presude platiti odštetu za laž iznesenu protiv njega.
A Kantonalno tužilaštvo nije nastupalo kao PR Muameru Budnji, nego su štitili sebe i uzdrmani integritet institucije od uspaljene potkapacitirane rulje koju su svojim lažima Feraget i Memić izmanipulisali i ubijedili da tužilaštvo štiti ubicu, za kojeg zna ko je, ali neće da ga uhapsi.
-
bitangeIprinceze
#27968 Re: Slučaj Dženan Memić
A ako se pojave novi dokazi jel onda sljedeće pitanje gdje su bili svih 6 god?denden wrote: ↑02/04/2022 11:27Opet zamjena teza.
Neteoretičari zavjere smatramo da je Ljubo počinilac jer svi ikad poznati dokazi upućuju, vrište, da je to on i jer nema niti će ikad biti ikog drugog ko se makar može dovesti na lice mjesta u vrijeme događaja. Ljubo je, zato što dokazi tako govore. I dok se ne pojave drugačiji dokazi. Ali oni se ne pojavljuju i neće pojaviti.
-
bitangeIprinceze
#27969 Re: Slučaj Dženan Memić
denden wrote: ↑02/04/2022 11:42ArmandiHose wrote: ↑02/04/2022 11:29 ODVJETNIČE IFETE PRESTANITE OBMANJIVATI JAVNOST!
...
[/i]
Kako bi to rekao unjega klijent dopravnik Muriz: Ifete jesil' pročito' presudu Vrhovnog suda, imaš li je, ako nemaš da ti je pošaljemo i pročitamo?:
mjesto događaja je po toj pravosnažnoj presudi Vrhovnog suda već poznato i utvrđeno, tijelo Dženana nije prebacivano sa druge lokacije!
ODVJETNIČE PRESTANITE OBMANJIVATI JAVNOST zbog svojih ličnih interesa, a ne interesa pravde,
PRAVDA ZA DŽENANA!
I još bih dodao, ne samo prema presudi Vrhovnog suda, nego i prema optužnici i dokazima Državnog tužilaštva, koji dokazuju da je Dženan stradao pred Casa Grande oko 22,30.
2016?
-
bitangeIprinceze
-
denden
#27971 Re: Slučaj Dženan Memić
Hronologija:saabsa wrote: ↑02/04/2022 15:18
Nisam ni sumnjao da odgovor nemate, znači to što je prve ekipa doktora utvrdila da nema amnezije ni uslova za nju a nakon toga dovedena druga sa daleko slabijom reputacijom ali "nagodna" je tebi normalno i dovoljno da i dalje sumnjaš da je amnezija postojala.
Samo dokazuješ da nije u pitanju traženje i dokazivanje istine nego zlonamjerno podmetanje "činjenica" koje to nisu .
I da, to što pišeš romane ne znači da imaš argumente nego da imaš višak vremena ili da ti je ovo piskaranje romana u stvari radno vrijeme...
Alisa Mutap je prvo prošla poligraf.
1. tim: Kučukalić 03.03.2016. godine
2. tim: Đelilović-Savić-Alajbegović 29.04.2016. godine
3. Tim: Vegar-Zubović, Dizdarević, Đelilović 19.07.2016. godine
Feraget je nakon suđenja neki dan u izjavi za svoje PR-ovce ("novinari") ponavlja svoju LAŽ kako je tim Vegar-Dizdarević-Đelilović bio drugi, kako Vegar i Dizdarević nisu utvrdili amneziju i kako je nakon toga formiran treći tim (Đelilović-Savić-Alajbegović) kako bi, valjda na kraju, utvrdili, u sklopu zavjere, postojanje, prema njemu, lažne, amnezije Alise Mutap.Tim Kučukalić ju je vještačio, nalaz od 03.03.2016. i nije mogao na osnovu dokumentacije potvrditi amneziju, ali je proveo testiranja i utvrdio da nema nikakvih naznaka da ona išta laže, tj. utvrdio je da sve upućuje da govori istinu. Dakle, on je bio kontradiktoran ("ne možemo potvrditi da ima amneziju, ali govori istinu kad kaže da ima amneziju").
Zato se moralo raditi dodatno vještačenje. Drugo vještačenje je tim Đelilović-Savić-Alajbegović, od 29.04.2016. i oni su utvrdili da Alisa ima potres mozga, te amneziju od šoka i udarca. Proveli su i lične testove i utvrdili da govori istinu.
Treći je bio tim Vegar-Dizdarević-Đelilović (juli 2016.). Đelilović je ostala pri ranijem vještačenju o amneziji, a Vegar i Dizdarević na osnovu dokumentacije nisu mogli potvrditi amneziju. Lično testiranje nisu proveli.
Siniša Karan je rekao da je prosto propušteno da se u noći događaja forenzički utvrdi da li Alisa ima amneziju, te rekao da, ako nije bila pijana ili drogirana, sve upućuje na to da je imala amneziju (nesjećanje, povreda glave, povraćanje).
A sve obrnuto. Tim Đelilović-Savić-Alajbegović je prethodio Dizdareviću i Vegar i upravo to je dokaz da se nije ganjala amnezija, nego se i nakon nesumnjivo utvrđene amnezije od strane tima br. 2. radilo još jedno vještačenje, gdje Dizdarević i Vegar nisu mogli potvrditi amneziju.
FERAGETOVE NEUMORNE LAŽI I VLRO SRAČUNATO MANIPULISANJE JAVNOSTI TIM LAŽIMA. KAKO BI SE STVORIO PRIVID NEKE ZAVJERE. A SVE UZ PAROLE O "PRAVDI I ISTINI".
Hajmo redom.
Da li je Feraget lagao sve godine, pa i neki dan nakon suđenja, kada je tvrdio da je tim Đelilović-Savić-Alajbegović, koji je utvrdio i amneziju i potres mozga, bio zadnji, treći?
Evo ti tvrdiš da je bio drugi. Dakle, lažeš li ti ili Feraget? Zašto Feraget laže o nečemu što mu je jako dobro poznato?
Kome se obraća, na koga cilja svojim lažima?
Podržavaš li njegove laži?
Zašto?
Dakle, ima jedan mogući tok događaja, a to je da je Alisa Mutap, nakon što je prošla poligrafsko testiranje, vještačena.
Prvi tim je bio kontradiktoran. Kako kažu, sami u dilemi da potvrde amneziju, ali ipak to nisu uradili. Iako su naveli da je mogla imati amneziju, ali da se takva nesjećanja obično brzo vrate.
Ako se, međutim, ona brzo vrate "obično", a ne uvijek, njihov nalaz nije izričit, neodređen je. Kad se vrate, ako je u pitanju psihogena amnezija? Onda kad je stradalnik potpuno isključen iz konteksta stresnog događaja, kad je potpuno relaksiran i neopterećen. Alisa nije bila lišena konteksta stresnog događaja, jer je strano prolaziila retraumatizaciju, pritisak istrage da se sjeti i kampanje linča na koje je potkapacitiranu javnost nahuškala porodica Memić, tvrdeći da je ona čak prostitutka.
Ali, najveći problem nije neodređenost, nego kontradikcija. Prethodno je na osnovu dokumentacije. Ali, tim je proveo lično stručno testiranje Alise Mutap da bi utvrdio vjerodostojnost njenog iskaza u policiji i pred njima i utvrdio da ništa ne ukazuje na to da ona išta laže.
Dakle, "ona nema amneziju, ali kaže istinu kad tvrdi da ima amneziju".
Nalaz sudski NEUPOTREBLJIV.
Ide drugi tim, koji utvrđuje da ima amneziju. Da je u pitanju bilo ganjanje "nagodnog" tima, tu bi se stalo.
Ali se išlo i na treće vještačenje, gdje tužilaštvo nije htjelo da ono odredi vještake, nego da to uradi direktorica KCUS-a, Sebija Izetbegović, koja je odredila vještake po jednostavnom kriteriju-šefove klinika za svaku oblast.
Gdje Vegar i Dizdarević nisu na osnovu dokumentacije (jer je CT uredan) mogli potvrditi potres mozga niti amneziju od udarca. Lično testiranje nisu radili, tj. testiranje psihogene amnezije. Đelilovićka je ostala pri svom ranijem nalazu, jer je Alisu vještačila u aprilu, tri mjeseca ranije.
Dakle, možda se sve odvijalo ovako.
Ti tvrdiš da je tužilaštvo tražilo način da Alisa dobije nalaz o lažnoj amneziji.
To onda znači da postoji zavjera u tužilaštvu, konkretno je u pitanju najmanje tužilac Meris Ćato, koji je vodio istragu. Da li je on osumnjičen, optužen, da je dio neke zavjere? Nije, on je svjedok Državnog tužilaštva, svjedoči na sljedećem ročištu. Da bi tvoja teorija bila tačna, on bi morao biti ili optužen ili dobiti imunitet za svoje nezakonite radnje. Nije ni jedno ni drugo. Dakle, tvoja teorija je teorija zavjere, ubleha, šuplja mahalaština. Dakle, već je pala.
Ali hajmo dalje. Ako je htio isposlovati lažnu amneziju za Alisu Mutap, kako to da ju je poslao na vještačenje najboljem timu koji će sigurno utvrditi lažnost amnezije ako je amnezija lažna? O čemu je razmišljao? Valjda je odmah trebao naći "prave ljude"?
Nego je prvi nalaz bio KONTRADIKTORAN.
Moralo se ići na drugi.
Drugi je bio u korist amnezije i potresa mozga. Ako je to taj "nagodni tim" i ako su to ganjali, zašto su išli na treće vještačenje?
Posebno kad se vidi da čak nisu htjeli ni da oni odrede vještake, nego prepustili direktorici KCUS-a.
"Aaaaa, Sebija, SDAAAAA, oni stoje iza ubistva i lažne amnezije".
Ali, ako je tako, zašto je ona odabrala tim, po prilično objektivnom kriteriju-šefovi klinika, koji u omjeru 2:1 upravo nije potvrdio amneziju? Nema smisla. Vaša ubleha uopšte nema smisla.
Zašto Muriz neki dan LAŽE kako je Sebija tražila da KCUS vještači?
Oni nijednom nisu tražili da vještače, sva tri puta je tužilaštvo izdalo naredbu, s tim što su treći put odabir vještaka prepustili direktorici klinike.
Zašto Muriz LAŽE? Ima li to veze sa politikom, izborima?
Vi svojim ublehama silujete stvarnost, ali ona povratno, na oči javnosti, pred sudom, siluje vaše ublehe.
-
bitangeIprinceze
#27972 Re: Slučaj Dženan Memić
Jes ako si ćorav, sve to tako izgleda u tamidzolix wrote: ↑02/04/2022 14:30Svako vozilo sa tamnom bojom kad se pogleda nocu otpozada ako ima upaljena crvena zadnja svjetla asocira na bordo.Testirajte na nekih 50 m, gdje je tamnije.zijancer wrote: ↑02/04/2022 14:13 Postoje tri ugla (izvora) u vezi sa licem mjesta iz kojih imamo saznanja o nekom kombiju koji je prošao 5 min prije nailaska policajaca, pa da pogledamo kako izgledaju.
1. Braća Gadžo: zvuk metala, potom velika brzina i bordo kombi.
2. Lice mjesta: ostaci plastike sa fara (hvala sto ste me upozorili da se to ne zove staklo), fragment zelene farbe.
3. Snimak sa kuvajtske rezidencije: tamni kombi, velika brzina, mota u Jasike, vrijeme 22:31
Make your pie
Mala napomena:SpoilerShowOni koji su pravili pitu sa crvenim kombijem, tvrde da su podmetnuti tragovi zelenog kombija koji uopste nije bio na licu mjesta. A svoje tvrdnje temelje na pogrešnoj informaciji da je policija ranije toga dana imala posla s tim zelenim kombijem zbog udara u ogradu nekog preduzeca i sjetila se da podmetne njegove dijelove, sto se ispostavilo netacnim.
Tako da uzmite to u obzir ako odaberete borio kombi, i zaobiđite ovu dionicu, već je mnoge poslala po ćevape.
Moguce je i da su bila dva kombija u koloni, jedan crven a drugi zelen a moguce je da je crveni malo ofarban u zeleno ili da je zeleni imo zadnja vrata crvena.
-
bitangeIprinceze
#27973 Re: Slučaj Dženan Memić
I onda dođe Nermin Šehović .....denden wrote: ↑02/04/2022 14:37Klasični primjer pitanja postavljenog iz perspektive sektaša-slijepog sljedbenika neke dogme.saabsa wrote: ↑02/04/2022 14:06 još samo da nam ovi Mutapoljupci objasne zašto je Alisa po njima odglumila amneziju(jer samo apsolutna budala može povjerovati da je zaista imala amneziju) da sačuva Ljubu za kojeg oni tvrde da je ubica.
Ako može objašnjenje te situacije ali bez glupih smajlija,hvala...
Kao neupitna činjenica (dogma), koja se ne podlaže kritičkoj provjeri stvarnosti, uzima se tvrdnja koja ne da nije izvjesna, nego je vrlo upitna i vrlo, logički i sudski, nedokazana-tvrdnja da Alisa Mutap glumi amneziju.
Sve sekte funkcionišu na principu slijepog slijeđenja neke dogme koju je zabranjeno preispitivati.
-
denden
#27974 Re: Slučaj Dženan Memić
Stvarno ubjedljiv dokaz što:bitangeIprinceze wrote: ↑02/04/2022 18:57A ako se pojave novi dokazi jel onda sljedeće pitanje gdje su bili svih 6 god?denden wrote: ↑02/04/2022 11:27
Opet zamjena teza.
Neteoretičari zavjere smatramo da je Ljubo počinilac jer svi ikad poznati dokazi upućuju, vrište, da je to on i jer nema niti će ikad biti ikog drugog ko se makar može dovesti na lice mjesta u vrijeme događaja. Ljubo je, zato što dokazi tako govore. I dok se ne pojave drugačiji dokazi. Ali oni se ne pojavljuju i neće pojaviti.
-tip dođe iz zatvora da svjedoči
-kaže da je Memićima otišao sutradan nakon noći događaja, a onda prizna da je to možda ipak bilo nakon 13 mjeseci
-kaže "sad ću, NAKON 6 GODINA, reći da je nakon dva ženska poziva upomoć bio i muški glas koji je dreknuo da šuti, iako to nikad ranije, ni u izjavi Državnom tužilaštvu, nisam spominjao, pa mi vjerujte da je istina"
-njegova djevojka kaže da je čula samo dva ženska poziva upomoć
-drugarica Arijane Memić koja je sa njom bila kad su im svjedok i njegova djevojka nakon 13 mjeseci pričali o tome, spominje da su pričali samo o dva ženska poziva upomoć, ne spominje nikakav muški glas
Plus što izjave tih svjedoka uriniraju po ublehi Feraget-Memić koja govori o ubistvu u 21,45 i ukradenom satu za podmetanje saobraćajke, jer ti svjedoci kažu da su vriskove čuli u periodu 22,30-22,40.
-
denden
#27975 Re: Slučaj Dženan Memić
I audio-snimi i napravi transkript Murizove izjave o lovi koju je dao očevicu za zaštitu.
Pri čemu tog, niti ijednog drugog od četiri spominjana očevica, nema u optužnici.
Nisu valjda E.M. i još trojica "očevidaca" preveslali i tako iskusnog policajca kakav je Nermin Šehović?
Možda sam ipak potcijenio njihovu vještinu obmane.
Last edited by denden on 02/04/2022 19:16, edited 1 time in total.