Jadi nas nezaposlenih

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
crveni_makovi

#6176 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by crveni_makovi »

dr_Evil wrote: 31/03/2022 13:15 Pseci zivot jeste, jer kada se covjek smjesti tamo u toj drugoj drzavi gdje je otisao, nema apsolutno nikakvog razloga da ne uzme zenu i djecu za ruku pa ih povede sa sobom i zivi zivot dostojan covjeka. Zivjeti sa po 10 drugih ljudi u malom stanu, i tako iz godine u godinu, cekati bog zna koji vikend da ih se po 5 potrpa u auto da posjete rodni kraj.. da ne nabrajam dalje.

Ljudi imaju tezak pocetak, i niko ne shvata kako je nekome, ali ne moze mi u glavu da moze 10 godina ici preko Slovenije na baustelu po Svabiji, a da mu napamet nije palo da nauci malo jezika, pa nadje sebi posao kakav dolikuje covjeku u ozbiljnim godinama sa familijom.

Nisam nista mislio na posao lose, svaki posao koji se posteno radi je dostojan covjeka. Osim biti stranacki placenk, njih stvarno ne mogu :S
Iz moje i tvoje perspektive moze biti a meni opet za nekog u ovoj situaciju koju ja opisujem nije pseci zivot s nule otici raditi i spavati u dvokrevetnoj sobi koju dijelis s jos jednim radnim kolegom. Ja znam da bih ja kao zena s rano usadjenim radnim navikama lakse zaspala u skromnoj spavaonici, fizicki umorna i ispunjena osjecajem korisnosti nego u porodicnom domu u kojem danima beskorisno slinim i ne radim bukvalno nista osim sto saljem poruke i zaskacem ljude da mi daju novac. Na svakom pojedincu je kako ce dalje organizaovati te prakticne aspekte oko jezika i svega ostalog i za taj dio me bas briga. Hocu da pruzim odskocnu dasku, da lik skoci i da ga vise dugo ne vidim i ne cujem.
dr_Evil

#6177 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by dr_Evil »

crveni_makovi wrote: 31/03/2022 13:25
Iz moje i tvoje perspektive moze biti a meni opet za nekog u ovoj situaciju koju ja opisujem nije pseci zivot s nule otici raditi i spavati u dvokrevetnoj sobi koju dijelis s jos jednim radnim kolegom. Ja znam da bih ja kao zena s rano usadjenim radnim navikama lakse zaspala u skromnoj spavaonici, fizicki umorna i ispunjena osjecajem korisnosti nego u porodicnom domu u kojem danima beskorisno slinim i ne radim bukvalno nista osim sto saljem poruke i zaskacem ljude da mi daju novac. Na svakom pojedincu je kako ce dalje organizaovati te prakticne aspekte oko jezika i svega ostalog i za taj dio me bas briga. Hocu da pruzim odskocnu dasku, da lik skoci i da ga vise dugo ne vidim i ne cujem.
Ne kritiziram tvoje postupke ti si 100% upravu. Svi bi mi otisli i radili tako, ali razlika je da li bi uradio sta moras da se iscupas te situacije za godinu, dvije ili 5, ili nastavio tako zivot, taj pseci zivot. Dobar dio bira ovo drugo. To sam htio da kazem.

A sto se tice para, pa ako je takva situacija treba mu samo za hrane taj mjesec do prve plate. Vjerujem da firma placa sve ostalo. Nisam bio u Sloveniji dugo, ali ne vjerujem vise od 300-400 eura da mu treba.
medvjed23

#6178 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by medvjed23 »

Nemalo je lijenih i bezobraznih ljudi. Ili ne rade ili "rade" traljavo, bez trunke odgovornosti, komplikujući živote kolega, klijenata, haman svih oko sebe. To je jasno.

Međutim, imam dojam da mnogi od nas ne znaju kakvih sve poslova ima, u kakvim je sve hororima moguće zaglaviti ako se bez razmišljanja trči za svakim ponuđenim poslom. Neki poslovi stvarno, bez ikakvih hiperbola, bez karikiranja, nose puno više štete nego koristi. Nekad je ostati kod kuće - puno manje zlo.

Stvari su daleko od crno-bijelih. Stvarnost je puna najrazličitijih situacija koje ljude guraju u jednom ili drugom smjeru. Ja ne žurim sa osudama.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6179 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by _BataZiv_0809 »

Black swan wrote: 31/03/2022 13:08
jednoj sirotinji smo preko sdp našli posao... vozača...dostavljača...prvi radni dan maznu 25 kila kave iz rašmera
eto sirotinje samo ukrast i isprosit zna
:lol: :lol: :lol:
nuki_cika

#6180 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by nuki_cika »

dr_Evil wrote: 31/03/2022 10:10
McGradySA wrote: 31/03/2022 09:32 Iskreno ne kontam to odlaženje u Njemačku ili Sloveniju na rad u našim firmama.Naravno da ima i tu poštenih ljudi,ali valjda generalno ako ideš u Njemačku onda ideš kod Hansa a ne kod Muje.Ako pucaš za Sloveniju ideš kod Mateja a ne Siniše.Ti neki procenti,bruto/neto,mnogo je tu nepoznanica.
Nemas ti tu sta kontat. Vecina nasih ljudi bez strucne spreme ne zna beknuti neki jezik, bio to slovenacki, njemacki, ili engleski. Kod Muje to nije vazno, on preko svoje slovenacke firme pogadja posao sa Svabom. Pravo ekipu od 10 ljudi gdje eventualno jedan zna da upita vode i u najbolju ruku gdje stoji cekic, taj je sef raje.

Druga slika je da od ostalih devet mozda samo jedan ima ambiciju da uspije nesto malo vise, i taj ce u roku dvije godine preci kod Hansa. Mateja nema tu niti u kakvom obliku, osim ako je inspektor pa ga Mujo potplati da mu ne gleda papire.

Ne kontam ljude, ostave zenu i djecu u Bosni, on seta po Njemackoj radi nema ga po 3 mjeseca kuci. Radi se u prosjeku 220-260 sati mjesecno, sto je fina cifra para, naplate 12-15 eura po satu. Pasji zivot.

Znam ja i shvatam da bi u Bosni naplatili manje, ali vidi vraga kad pravis kucu, ne mozes naci majstora ispod 80-100KM dnevnica. Ebi ga, na crno.
Baš tako.Mene nervira što većina takvih nestričnih i nekvalifikovanih koji predaju i nadaju se odlasku u Njemačku očekuju gore radikalnu promjenu u pogledu unapređenja.Ovdje je bio neambiciozan, trom i bez ikakve želje i motivacije da napreduje i eto kad ga pitaš što ide u Njemačku, prvi razlog je zarada (što je i razumljivo), a drugi razlog navede "da bi napredovao".
Znam nekoliko takvih primjera, ali ono gledaš da ga ne uvrijediš, a ustvari od 10 njih 1 će se pregurati, truditi i napredovati a ostalih 9 će ostati na nivou na kojem je i prije bio.

Pa znam lika sa mnom radio u proizvodnji, vrhunac života mu bila priča o sexu, tekstove za vozački izlazio 6 puta i nikad ih nije ni položio i onda takav tip ode u Njemačku eto da napreduje...ma dajj..
I takvih je 90 posto koju apliciraju za Njemačku, a o jeziku da ne pričam, nisu u stanju naučiti 10 osnovnih riječi jezika.

Ovo za eksplatisanje radne snage pogrešno mi je protumačen post, jer mi definitivno ulazimo u eru eksplatisanja radne snage bio ti u Bosni, Austriji, Njemačkoj ili Kini, i radit će se sve više i duže..

Kina je danas recimo najveći kapitalistički eksplatator kineskog radnika i najbrutalniji kapitalizam je u Kini.Tamo žene rade po 16 sati u fabrikama bez predaha.
Po službenim podacima u Kini godišnje od iscrpljenosti na radnim mjestima umre pola miliona ljudi.I to govori koliko je to brutalno i koja je to eksplatacija a za čiju korist?U korist krupnog kapitala i banaka i koqoporacija.

I takav koncept će se prenijeti i to se već pokušava prenijeti i u Njemačku ali i i na cijeli svijet.
Pa zašto sve manje tih njemački firmi seli proizvodnju na istok?
Pa upravo jer su shvatili da je lakše eksplatisati radnika za njemački minimalac nego seliti proizvodnju tamo negdje na Tajland ili Vijetnam

Nažalost, to je surova realnost kapitalizma, koji stalno traži rast i rast,a ekonomiju ćeš održati samo ako budeš što više i duže radio.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#6181 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Domaci izdajnik »

Black swan wrote: 31/03/2022 13:08 trajno siromaštvo je u 95% slučajeva vezana za neku fizičku ili psihičku bolest te karakter osobe
neka trauma je morala biti u prošlosti, a naravno tu su i luzerski geni koji se nasljedjuju iz generacije u generaciju

ti siromašni koje spomjnjemo ne bi mogli izrdržati ni 3 mjeseca ni na jednom poslu koje forumaši imaju
on će meni govoriti ovo ono
on će se derat na mene naređivat
ja da mu ide na poso 10 kiloemtara

jednoj sirotinji smo preko sdp našli posao... vozača...dostavljača...prvi radni dan maznu 25 kila kave iz rašmera
Joj vas sa budžeta što 10+ godina radite isti posao treba listom otjerati u Moj market, Robot ili Konzum na minimum godinu dana :evil: Kako bi poslije bili mirni ko bubice i radili ko Singerice!
crveni_makovi

#6182 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by crveni_makovi »

dr_Evil wrote: 31/03/2022 13:31 A sto se tice para, pa ako je takva situacija treba mu samo za hrane taj mjesec do prve plate. Vjerujem da firma placa sve ostalo. Nisam bio u Sloveniji dugo, ali ne vjerujem vise od 300-400 eura da mu treba.
Preskocio si dio u kojem sam navela da je covjek potpuni golac. Nema ni za gace ni za carape. Treba se zaputiti u aprilu u jos solidno svjezu klimu i raditi vani. Ja znam sta meni treba za rad vani kad radim oko kuce, ali nemam pojma sta treba od odjece i obuce muskarcu srednjih godina. Iz loseg iskustva strah me da mu dajem novac da sam sebi kupuje i pitam se sta je sve dobro i korisno kupiti da ode u koliko toliko humanim uslovima i stanju da moze da zivi, radi itd. I hvala ti.
detroit-mercy

#6183 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by detroit-mercy »

zippoo87 wrote: 30/03/2022 18:35 @_BataZiv_0809
Najvjerovatnije je to to ali hoce zena da pokusa zadnji put i da je njena savjest mirna,jer je uradila sve za njega a on ako nece da iskoristi priliku,onda nije ni grehota sto je u takvoj situaciji.
Svi mi u svojim ogradovima imamo ovakvih ljudi/porodica koji su cijeli zivot socijala ali i kada bi se gradjani udruzili,pomogli im,opremili sve,kupili,namjestili kucu...oni budu normalni 15 dana dok ne potrose to sto su dobili i opet onda nastave sa starim zivotom.
Onda ljudi dignu ruke i pomazu nekom drugom i tako u krug.
Siromastvo je u vecini slucajeva mentalno stanje.
dr_Evil

#6184 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by dr_Evil »

crveni_makovi wrote: 31/03/2022 14:09
dr_Evil wrote: 31/03/2022 13:31 A sto se tice para, pa ako je takva situacija treba mu samo za hrane taj mjesec do prve plate. Vjerujem da firma placa sve ostalo. Nisam bio u Sloveniji dugo, ali ne vjerujem vise od 300-400 eura da mu treba.
Preskocio si dio u kojem sam navela da je covjek potpuni golac. Nema ni za gace ni za carape. Treba se zaputiti u aprilu u jos solidno svjezu klimu i raditi vani. Ja znam sta meni treba za rad vani kad radim oko kuce, ali nemam pojma sta treba od odjece i obuce muskarcu srednjih godina. Iz loseg iskustva strah me da mu dajem novac da sam sebi kupuje i pitam se sta je sve dobro i korisno kupiti da ode u koliko toliko humanim uslovima i stanju da moze da zivi, radi itd. I hvala ti.
Pa mislim ne znam koliko je losa situacija. Pretpostavio sam da ce mu svaka firma dati radno odijelo(mantil ili kombinezon), zastitne cizme i ostalu PPE opremu, to je njihova obaveza, bez obzira koliko fusere od toga se ne mogu izvuci.

Realno sta treba srednjovjecnom covjeku, jedan par cipela koje ne propustaju vodu, farmerice, par gaca, i dobar je do plate.

Nadam se da neces izgubiti obraz prema ljudima koji su ti izasli u susret u SLO.
detroit-mercy

#6185 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by detroit-mercy »

dr_Evil wrote: 31/03/2022 13:15
crveni_makovi wrote: 31/03/2022 13:02
Ja sam istog misljenja ali sam obecala ljudima koji su umrli da cu pokusati jos to pa cu pokusati jos to i onda ja izlazim iz price. Ne radim to s namjerom da dokazem "eto bila sam u pravu" jer se iskreno nadam da je voda toliko dosla do grla da ce se prihvatiti i taj kako ga dalje na temi ti ili neko drugi nazvase "pseci zivot". Po meni je pseci zivot sve povezano s beskorisnoscu, sposobnost da mirno zaspis kuci a nisi zaradio ni marku ne samo ovaj nego bezbroj mjeseci svog odraslog zivota. U svim zajednicama, pa sigurna sam i u nasem jadnom i siromasnom Drvaru ima ljudi koji ne mogu i koji bi platili bilo kome da im cijepa, unosi, slaze drva i bezbroj slicnih poslova i poslica koje zdrav muskarac u snazi moze raditi.
Pseci zivot jeste, jer kada se covjek smjesti tamo u toj drugoj drzavi gdje je otisao, nema apsolutno nikakvog razloga da ne uzme zenu i djecu za ruku pa ih povede sa sobom i zivi zivot dostojan covjeka. Zivjeti sa po 10 drugih ljudi u malom stanu, i tako iz godine u godinu, cekati bog zna koji vikend da ih se po 5 potrpa u auto da posjete rodni kraj.. da ne nabrajam dalje.

Ljudi imaju tezak pocetak, i niko ne shvata kako je nekome, ali ne moze mi u glavu da moze 10 godina ici preko Slovenije na baustelu po Svabiji, a da mu napamet nije palo da nauci malo jezika, pa nadje sebi posao kakav dolikuje covjeku u ozbiljnim godinama sa familijom.

Nisam nista mislio na posao lose, svaki posao koji se posteno radi je dostojan covjeka. Osim biti stranacki placenk, njih stvarno ne mogu :S
Ja sam vec 20est i nesto godina vani i ne bi vjerovao kakvih sam se likova nagledao.
Moras da skontas, da dosta ljudi jednostavno nece. Oni su konforni sa onim sto imaju pa makar to bila i zajednicka spavaonica sa jos 5 ljudi ili 25 rijeci Njemackog/Engleskog.
A mogucnosti je tako mnogo, samo da se malo potrudis, medjuti kada im ukazes na to, naci ce hiljadu i jedan razlog zasto ne a niti jedan razlog zasto da. Tako da vec duze vremena vodim se onom, whatever shakes your boat :mrgreen:
markopd

#6186 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by markopd »

Ja znam da bih ja kao zena s rano usadjenim radnim navikama lakse zaspala u skromnoj spavaonici, fizicki umorna i ispunjena osjecajem korisnosti nego u porodicnom domu u kojem danima beskorisno slinim i ne radim bukvalno nista
Čitao sam par tvojih postova unazad,činila si mi se razumno i pametno,ali nakon ove rečenice...Hajde ako nije tajna da nam otkriješ čime se ti to baviš,koji je to posao u pitanju u ovom našem "blagostanju" koji može bilo ko da radi da kako ti kažeš ne slini po kući i bude beskoristan?Sa ovom izjavom meni se više čini da si ti neki poslodavac-robovlasnik koji je izmislio priču o tom nekom "neradniku bez prebijene" nego neki fizikalac i to sa "usađenim radnim navikama".Kao prvo,radna navika se stiče,ona se ne usađuje ljudima kako ti to smatraš.

Drugo,ne znam sa kojim pravom nazivati ljude ljenčugama i neradnicima,jer pazi,neće da rade bilo šta.Realno,niko neće da radi bilo šta čak ni ti što ovo pišeš.Nisu svi ljudi fizički u potpunosti zdravi,nismo svi isti jednostavno.Bilo kakav posao većinom uzimaju svršeni srednjoškolci ili studenti ali i to bude jako kratkog daha ne zato što su ljeni već postaje neizdrživo.A to su najčešće najgora,najmanje cijenjena i najmanje plaćena zanimanja konobari i fizikalci na građevini.A znam i ubjeđen sam da većina ljudi ljepo situirana i ušuškana dolazi ovde i priča kako se mora raditi bilo šta.E pa ne mora,mora se samo umrijeti.
dr_Evil

#6187 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by dr_Evil »

detroit-mercy wrote: 31/03/2022 14:32
Ja sam vec 20est i nesto godina vani i ne bi vjerovao kakvih sam se likova nagledao.
Moras da skontas, da dosta ljudi jednostavno nece. Oni su konforni sa onim sto imaju pa makar to bila i zajednicka spavaonica sa jos 5 ljudi ili 25 rijeci Njemackog/Engleskog.
A mogucnosti je tako mnogo, samo da se malo potrudis, medjuti kada im ukazes na to, naci ce hiljadu i jedan razlog zasto ne a niti jedan razlog zasto da. Tako da vec duze vremena vodim se onom, whatever shakes your boat :mrgreen:
Bas to, iskreno ne razumijem ih nikako. Pokusao objasniti da ce mu biti bolje da zenu i djecu za ruku, pa ce i ona poceti raditi, kupit ce stan. Jok, ono opet ode kod Muje da ga sajba sa baustele na baustelu. Kaze meni neki dan nije ga mali prepoznao kad je dosao kuci (2 godine mu klincu), a ja ko edo maajka kontam ono "ko te jeHe".

Izvinjavam se svima sta su bez posla, ili rade u istrebljivaca u BiH, ovo nema veze sa vama, nego sa ljudima kojima se pruzila sansa, a oni je bacili niz rijeku.

Nazalost ne dobijemo svi sansu u zivotu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6188 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Truba »

Lajavikrelac wrote: 31/03/2022 14:04
Black swan wrote: 31/03/2022 13:08 trajno siromaštvo je u 95% slučajeva vezana za neku fizičku ili psihičku bolest te karakter osobe
neka trauma je morala biti u prošlosti, a naravno tu su i luzerski geni koji se nasljedjuju iz generacije u generaciju

ti siromašni koje spomjnjemo ne bi mogli izrdržati ni 3 mjeseca ni na jednom poslu koje forumaši imaju
on će meni govoriti ovo ono
on će se derat na mene naređivat
ja da mu ide na poso 10 kiloemtara

Joj vas sa budžeta što 10+ godina radite isti posao treba listom otjerati u Moj market, Robot ili Konzum na minimum godinu dana :evil: Kako bi poslije bili mirni ko bubice i radili ko Singerice!
mentalnoj sirotinji namjeste konkurs u državnoj službi
gospodja se ne prijavi :lol:
drugi ne nauči osnovne zakone... padne na državnom :lol:
trećemu ništa ne valja oće pajdo ured ko aleksandra pandurević i 2800 malo mu 1300

sve su to budući sirotanovići ako se dobro ne udaju ili ožene
garantirano
a da bi negdje zadržali posao... to je nemoguće
crveni_makovi

#6189 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by crveni_makovi »

@markopd
Hvala ti za javljanje. Nemoj se traziti i nalaziti u mom primjeru i situaciji kojom se ja bavim. Pisem o sebi i pojedincu na kojeg sam fokusirana. Radi se o covjeku kojeg kao sto navedoh na pocetku veca grupa nas zdravog i pravog i radno sposobnog vuce na grbaci vec dobrih petnaest godina.
Domaci izdajnik

#6190 Re: Jadi nas nezaposlenih

Black swan wrote: 31/03/2022 14:39 mentalnoj sirotinji namjeste konkurs u državnoj službi
gospodja se ne prijavi
drugi ne nauči osnovne zakone... padne na državnom
trećemu ništa ne valja oće pajdo ured ko aleksandra pandurević i 2800 malo mu 1300

garantirano
Nije to mentalna sirotinja nego sirovina u glavu ilitiga pokondirene tikve.

Takve primadone bez obzira na sve dobijaju namještenje u državnim firmama i institucijama :oops:

A za tog "sirotana" što ga je partija zaposlila pa klepio kilo kafe slažem se sa tobom da je budala. Da je klepio šleper kafe sada bi bio na listi kandidata za skupštinu :mrgreen:
hadzinicasa

#6191 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by hadzinicasa »

markopd wrote: 31/03/2022 14:33
Ja znam da bih ja kao zena s rano usadjenim radnim navikama lakse zaspala u skromnoj spavaonici, fizicki umorna i ispunjena osjecajem korisnosti nego u porodicnom domu u kojem danima beskorisno slinim i ne radim bukvalno nista
Čitao sam par tvojih postova unazad,činila si mi se razumno i pametno,ali nakon ove rečenice...Hajde ako nije tajna da nam otkriješ čime se ti to baviš,koji je to posao u pitanju u ovom našem "blagostanju" koji može bilo ko da radi da kako ti kažeš ne slini po kući i bude beskoristan?Sa ovom izjavom meni se više čini da si ti neki poslodavac-robovlasnik koji je izmislio priču o tom nekom "neradniku bez prebijene" nego neki fizikalac i to sa "usađenim radnim navikama".Kao prvo,radna navika se stiče,ona se ne usađuje ljudima kako ti to smatraš.

Drugo,ne znam sa kojim pravom nazivati ljude ljenčugama i neradnicima,jer pazi,neće da rade bilo šta.Realno,niko neće da radi bilo šta čak ni ti što ovo pišeš.Nisu svi ljudi fizički u potpunosti zdravi,nismo svi isti jednostavno.Bilo kakav posao većinom uzimaju svršeni srednjoškolci ili studenti ali i to bude jako kratkog daha ne zato što su ljeni već postaje neizdrživo.A to su najčešće najgora,najmanje cijenjena i najmanje plaćena zanimanja konobari i fizikalci na građevini.A znam i ubjeđen sam da većina ljudi ljepo situirana i ušuškana dolazi ovde i priča kako se mora raditi bilo šta.E pa ne mora,mora se samo umrijeti.
pa ne mora ko ima luksuz da ga drugi izdrzava.
ko nema taj luksuz, mora raditi bilo sta da bi mogao da jede.
zippoo87

#6192 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by zippoo87 »

Lajavikrelac wrote: 31/03/2022 14:55
Black swan wrote: 31/03/2022 14:39 mentalnoj sirotinji namjeste konkurs u državnoj službi
gospodja se ne prijavi
drugi ne nauči osnovne zakone... padne na državnom

garantirano
Nije to mentalna sirotinja nego sirovina u glavu ilitiga pokondirene tikve.

Takve primadone bez obzira na sve dobijaju namještenje u državnim firmama i institucijama :oops:

A za tog "sirotana" što ga je partija zaposlila pa klepio kilo kafe slažem se sa tobom da je budala. Da je klepio šleper kafe sada bi bio na listi kandidata za skupštinu :mrgreen:
hahaha to je to.
Pao je na glavnom "Konkursu"...da je kleipo sve,vec bi mu se smjesile direktorske pozicije u drzavnim firmama iz kojih se isisava kapital :D
Truba

#6193 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Truba »

Krezav hoda s petokrakom sirotinja
Ma znate ga iz hrasnog
Nije sirotinja nego lopov kojeg niko nece zaposliti
Domaci izdajnik

#6194 Re: Jadi nas nezaposlenih

@crveni_makovi stvarno ne znam šta da da čovjek kaže na sve to...

Mada ja znam da u BL postoji izreka: gdje nema Drvarčana? Na birou i u Drvaru :mrgreen:

Što i nije daleko od istine, ja ne znam ni jednu jedinu osobbu iz Drvara da je nezaposlena ili da nije u državnoj firmi :lol: Oni su među najljućim pristalicama SNSD-a na čelu a onim govnetom Špirićem.
zippoo87

#6195 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by zippoo87 »

Sto manja i jadnija sredina,tu stranacki vojnici vise naostreni.
Oni zive mantru da bez stranke nema zivota i onda se tako svi uhljebe.
Ista je situacija i po selima i vecinom su pristalice nacionalnih stranaka.
Domaci izdajnik

#6196 Re: Jadi nas nezaposlenih

zippoo87 wrote: 31/03/2022 16:42 Sto manja i jadnija sredina,tu stranacki vojnici vise naostreni.
Oni zive mantru da bez stranke nema zivota i onda se tako svi uhljebe.
Ista je situacija i po selima i vecinom su pristalice nacionalnih stranaka.
Da se uhljebe u rodnom mjestu ne bi imao ništa protiv, oni se uhljebe u BL i idu tamo samo za vikend obići imanje :mrgreen: A mentalitet sela i plemena je... :-) neka je zemo, može biti i nepismen daj ga uvali kako god :oops:
Truba

#6197 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Truba »

https://ez.substack.com/p/nobody-works- ... ay-and?s=r

Necu da radim 8 sati i niko to ne cini
Marihuana007

#6198 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Marihuana007 »

Kolike su place u kiosku Duhanpromet i inovine?
nuki_cika

#6199 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by nuki_cika »

markopd wrote: 31/03/2022 14:33

Baš tako.Evo ja sam jedan od tih koji je radio po principu "daj šta daš" jer nije bilo posla u struci.I šta sam postigao osim što sam naštetio sam sebi, gurali me tamo gdje niko nije htio po principu " ti si mlad možeš ti to", nemamo koga hajde ti itd dok mi nisu leđa otišla u helač, dao otkaz i koga briga..??
Još da napomenem da su znali da nemam fizičke predispozicije za takve vrste posla a znao sam i ja sam da neću moći dugo ali sam htio da se dokažem da mogu i koga sad briga što ne mogu normalno da hodam, što me kičma svakodnevno boli??

Što kažeš ovdje obično pričaju svi koji u životu kile nisu digli i ubjeđuju druge kako treba raditi "sve" pod cijenu i ugrožavanja zdravlja.
Jednom sam to uradio i nikad više, posebno u našem robovlasničkom sistemu.
Truba

#6200 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Truba »

Kaze babo mu sve dao
Pa jel cilj da svaka sljedeca generacija bolje zivi
Problem je kad ta sljedeca generacija sve raskuci i unisti
Post Reply