Jadi nas nezaposlenih

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
zippoo87

#6151 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by zippoo87 »

dr_Evil wrote: 30/03/2022 16:10
zippoo87 wrote: 29/03/2022 20:06 Ovaj MehmedPasa je tipican onaj tatin sin,koji se ne razumije ni u sta.
Evo buba opet i o poljoprivredi kao maksim po diviziji 🤣

Btw.mnogi koji imaju uslove da sebi posiju nesto,to i urade,ukljucujuci i mene...evo vec je u zemlji ono osnovno a i rasad mi je u pripremi,u klijalistu 🤣
Ne vjerujem ja da je on tatin sin, u smislu da je biznismen ili iz familije biznismena. Ovdje je vise rijec o klincu koji jos uvijek ne zna sta je zivot, nego ono nacuo u kuci sta pricaju njegovi, ili o stranackom placeniku koji je tu da uvjeri narod da je ovo najveci budzet u historiji, iako je stopa inflacije u procentu broja mojih cipela.

Pardoniram ako nisam upravu, ali nazalost mi to nikada necemo saznati ;)

:bih:
Ma ne mora biti klinac ili mladji,dovoljno je da je uvijek imao i da nije morao a ni zelio nista raditi mimo svoje firme,odmah se vidi da se ne razumije ni u sto,jer naravno nije probao/radio i ne zna.
Ali on je ovdje napisao da ima neki svoj hobi od kojeg moze i zaraditi,tako da cu se drzati te njegove izjave.
Ovako neke price je cuo od oca i tako to,pa malo nama ovdje supljira.Meni je najjace kod djece privrednika,da skoro niko od gazda svoju djecu ne uvodi i ne priprema da nastave posao,pa imamo veliki procenat biznisa koji se ugase nakon smrti vlasnika,jer nema ko da nastavi.

Ja zivim u gradu gdje ima dosta privrednika i znam i njih i djecu im...kod nekih djeca nisu za biznisa,kod nekih ne zele da se time bave uopste i rade nesto drugo a imas i ovih sto koriste taj sistem da otac daje lovu za sve i onda i ne pokusavaju nista da rade,jer nemaju potrebu za tim a ni volju.
crveni_makovi

#6152 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by crveni_makovi »

Lajavikrelac wrote: 30/03/2022 16:27 Izvini koja je mana? Slovenci traže KV električare, vozače, CNC operatere, varioce i nešto sitno KV kuhara i mesara. Zašto bi neko od navedenih išao u Sloveniju raditi za prosječnu platu od oko +-900 eura, kada se ta ista zanimanja dva-tri puta više plaćaju u DE?
Za ovog lika sto hocu da ga saljem u Slo, dabogda da uspije stici i do tamo. Za neke ljude je predaleko izaci iz svoje ulice i da ikako moze tu bi proveli cijeli zivot. Plata u Slo za obicnog radnika sa srednjom skolom s besplatnim smjestajem da zaradi 1200 eura u odnosu na nula koliko sad zaradjuje je premija.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#6153 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Domaci izdajnik »

Ako običan šljaker dobija 1200 eura treba da trči u Sloveniju, ne da se vozi busom! Nešto mi je to jako fina cifra za NK radnika, provjeri da nije brutto :? Da ne bi sebi napravila meĐeĐu uslugu, jer će ti nabiti na nos da si ga prevarila :evil:
Guadalajara

#6154 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Guadalajara »

Matične slovenacke firme imaju kcerke firme u Njemačkoj. I preko te matične firme u Slo vade potrebnu dokumentaciju vize, radne dozvole. I poslije šalju radnike kao na teren u Njemačku...To je to :D
dr_Evil

#6155 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by dr_Evil »

zippoo87 wrote: 30/03/2022 16:31
Ma ne mora biti klinac ili mladji,dovoljno je da je uvijek imao i da nije morao a ni zelio nista raditi mimo svoje firme,odmah se vidi da se ne razumije ni u sto,jer naravno nije probao/radio i ne zna.
Ali on je ovdje napisao da ima neki svoj hobi od kojeg moze i zaraditi,tako da cu se drzati te njegove izjave.
Ovako neke price je cuo od oca i tako to,pa malo nama ovdje supljira.Meni je najjace kod djece privrednika,da skoro niko od gazda svoju djecu ne uvodi i ne priprema da nastave posao,pa imamo veliki procenat biznisa koji se ugase nakon smrti vlasnika,jer nema ko da nastavi.

Ja zivim u gradu gdje ima dosta privrednika i znam i njih i djecu im...kod nekih djeca nisu za biznisa,kod nekih ne zele da se time bave uopste i rade nesto drugo a imas i ovih sto koriste taj sistem da otac daje lovu za sve i onda i ne pokusavaju nista da rade,jer nemaju potrebu za tim a ni volju.
Ima i toga, imam prvog rodjaka isti takav, mama mu izgradila pravo jaku firmu, a on samo satove mjenja i sere kako su sve ljencine oko njega, a on nije bio u stanju srednju zavrsit, i tu mu kupovali diplomu.

Nisam ga vidio 7-8 godina, ne znam je li se sta promijenio, ali ne vjerujem :)

Borba je kako god okrenes.
Domaci izdajnik

#6156 Re: Jadi nas nezaposlenih

Guadalajara wrote: 30/03/2022 16:48 Matične slovenacke firme imaju kcerke firme u Njemačkoj. I preko te matične firme u Slo vade potrebnu dokumentaciju vize, radne dozvole. I poslije šalju radnike kao na teren u Njemačku...To je to :D
E onda da, to je ok plata :thumbup:
Domaci izdajnik

#6157 Re: Jadi nas nezaposlenih

dr_Evil wrote: 30/03/2022 16:48 Ima i toga, imam prvog rodjaka isti takav, mama mu izgradila pravo jaku firmu, a on samo satove mjenja i sere kako su sve ljencine oko njega, a on nije bio u stanju srednju zavrsit, i tu mu kupovali diplomu.
Znam i ja jednog na taj kalup :mrgreen: Nije mi u rodu, al isti! Ćale mu bio privatnik i bizMismen od 90tih pa je i on nastavio da bude, samo što on ništa nije radio osim trošio pare, vozao džipca, išao na ljetovanja i zimovanja po dva puta itd. A naravno za njega su svi bili lijeni, neće da rade, samo bi da troše pare i leže :zzzz: Jedva školu srednju završio, padao, studirao deceniju na nekoliko fakulteta, niĐE veze :roll:

Međutim kada su zasrali sve što su mogli na domaćem terenu, srećo je otišao u Sloveniju sa istim likovima ko on da otvori firmu i bavi se tange-frange poslovima po Ojsterajhu...pokušao je biti kod Švabe muljator ala BIH tržište pa su svi jedno jutro završili u marici, fasovali pržuna i šut karta iz EU sve sa zabranom ulaska... :mrgreen:

Al čujem da i dalje baljezga o nekim poslovima, firmama, lovi... :run:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6158 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by _BataZiv_0809 »

crveni_makovi wrote: 30/03/2022 15:55 Hvala ti @zippoo87 za osvrt ali iz iskustva znam da taj covjek nikada nikome nece vratiti nista. Na pocetku sam "posudjivala" i nikad mi nije vracen ni fening a dalo se hiljade i hiljade.
Halal sve od mene radi specificnih okolnosti i potrebe da time olaksam zivot nekim drugim ljudima koji su mi bitniji a dotice ih se situacija te porodice.
Sad mi je samo prioritet da ga napokon pokrenem s mjesta i odmaknem iz ucmalosti zivota koji zivi i bukvalno otjeram da radi.
Posto svi nenormalno lazu u toj porodici ne vjerujem ni u iskrenu namjeru da ce otici da radi iako su mu skoro gotove radna i boravisna pa ne smijem ni da dam neki pausalni iznos novca za ove najnuznije potrebe opremanja za put, rad i taj prvi mjesec zivota do prve plate.
Nece ti taj raditi, a ti ces nakon svega biti "najgora".
zippoo87

#6159 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by zippoo87 »

@_BataZiv_0809
Najvjerovatnije je to to ali hoce zena da pokusa zadnji put i da je njena savjest mirna,jer je uradila sve za njega a on ako nece da iskoristi priliku,onda nije ni grehota sto je u takvoj situaciji.
Svi mi u svojim ogradovima imamo ovakvih ljudi/porodica koji su cijeli zivot socijala ali i kada bi se gradjani udruzili,pomogli im,opremili sve,kupili,namjestili kucu...oni budu normalni 15 dana dok ne potrose to sto su dobili i opet onda nastave sa starim zivotom.
Onda ljudi dignu ruke i pomazu nekom drugom i tako u krug.
nuki_cika

#6160 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by nuki_cika »

Lajavikrelac wrote: 30/03/2022 16:54
Guadalajara wrote: 30/03/2022 16:48 Matične slovenacke firme imaju kcerke firme u Njemačkoj. I preko te matične firme u Slo vade potrebnu dokumentaciju vize, radne dozvole. I poslije šalju radnike kao na teren u Njemačku...To je to :D
Jest, samo što kad te pošalju u Njemačku iz Slovenije i preko njihove radne dozvole radiš 220 sati da bi naplatio ono što Njemac zaradi za 170 sati mjesečno.Imaš tonu takvih primjera.

Druga stvar, božićnice nisu nikakva premija, jer koliko znam u Austriji je ta božićnica ustvari ako uplsćuješ tu njihovu crkvu na mjesečnom iznosu onda ćeš je i dobiti na kraju.Faktički vrate ti ono što si dao.

Raja nikako da shvati da i Njemačka eksplatiše radnu snagu masovno i oni traže i dovode samo sluge.Rijetko ko je od naših uspješan u Njemačkoj, osim ako nije tamo otišao prije 20 ,30 godina.

Danas im je potrebna samo "radna snaga"..
mali_balon

#6161 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mali_balon »

nuki_cika wrote: 31/03/2022 02:41
Lajavikrelac wrote: 30/03/2022 16:54

Jest, samo što kad te pošalju u Njemačku iz Slovenije i preko njihove radne dozvole radiš 220 sati da bi naplatio ono što Njemac zaradi za 170 sati mjesečno.Imaš tonu takvih primjera.

Druga stvar, božićnice nisu nikakva premija, jer koliko znam u Austriji je ta božićnica ustvari ako uplsćuješ tu njihovu crkvu na mjesečnom iznosu onda ćeš je i dobiti na kraju.Faktički vrate ti ono što si dao.

Raja nikako da shvati da i Njemačka eksplatiše radnu snagu masovno i oni traže i dovode samo sluge.Rijetko ko je od naših uspješan u Njemačkoj, osim ako nije tamo otišao prije 20 ,30 godina.

Danas im je potrebna samo "radna snaga"..

ja I???...naravno da ce eksploatisati radnu snafu nece ih gledati....sta je slugs.. toliki narod glup otisao I otici ce da bude sluga ....pa raja ide da radi, da budu posteno placeni za uradjeno, da imaju sigutnost, da imaju izbora poslova itd itd a ne da ganjaju uber karijere......uspijeh u njemackoj se mjeri drugacije nego u bih.....da svi rade po zakonu u bih rijetko ko bi bio uspjesan.....

stranke truju narod sa pricama poput tvoje......nedavno gledam nekog nacelnika iz neke pripizdine, mislim da je bio iz TK kantona, i govori kako je narod bzonrazan I ne trudi se dovoljno da ostane u bih, pa je lakse otici....
dr_Evil

#6162 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by dr_Evil »

Lajavikrelac wrote: 30/03/2022 17:19
Znam i ja jednog na taj kalup :mrgreen: Nije mi u rodu, al isti! Ćale mu bio privatnik i bizMismen od 90tih pa je i on nastavio da bude, samo što on ništa nije radio osim trošio pare, vozao džipca, išao na ljetovanja i zimovanja po dva puta itd. A naravno za njega su svi bili lijeni, neće da rade, samo bi da troše pare i leže :zzzz: Jedva školu srednju završio, padao, studirao deceniju na nekoliko fakulteta, niĐE veze :roll:

Međutim kada su zasrali sve što su mogli na domaćem terenu, srećo je otišao u Sloveniju sa istim likovima ko on da otvori firmu i bavi se tange-frange poslovima po Ojsterajhu...pokušao je biti kod Švabe muljator ala BIH tržište pa su svi jedno jutro završili u marici, fasovali pržuna i šut karta iz EU sve sa zabranom ulaska... :mrgreen:

Al čujem da i dalje baljezga o nekim poslovima, firmama, lovi... :run:
Meni je nevjerovatno kako "nasi" sta imaju firme po Sloveniji i rade po Svabiji muljaju porez, u glavu mi nece kako im to prolazi i slabo ih hvataju :S
Marihuana007

#6163 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Marihuana007 »

Kako to slovenacke dozvole važe i u Njemačkoj? Meni nudili posao u Hrvatskoj i rekli mi da radna dozvola važi samo za taj posao kod toga poslodavca u Hrvatskoj ukoliko bi napustio posao oni bi mi odmah ukinuli dozvolu valjda da ne bih tražio nešto drugo i bolju plaću.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#6164 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by _BataZiv_0809 »

Znam i ja frajera koji je ogromnu lovu digao na tome-firmu registrovao u Sloveniji i odatle povlaci raju za rad u Njemackoj.

Kako, sta, fakat ne znam. Ono sto znam je da je on dijete gastarbajtera iz 60-tih i da ima njemacki stalni boravak, mozda cak i drzavljanstvo.
sarajevo-x.com

#6165 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by sarajevo-x.com »

Joj jadna raja Njemacka ih exploatise umjesto da rade u BiH :cry:
mali_balon

#6166 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mali_balon »

_BataZiv_0809 wrote: 31/03/2022 08:56 Znam i ja frajera koji je ogromnu lovu digao na tome-firmu registrovao u Sloveniji i odatle povlaci raju za rad u Njemackoj.

Kako, sta, fakat ne znam. Ono sto znam je da je on dijete gastarbajtera iz 60-tih i da ima njemacki stalni boravak, mozda cak i drzavljanstvo.
pa jednosta no eu otvoreno trziste.....radnici imaju radnu dozvolu u slo firmi a firma podizvodjac ili izvodjac radova a ima neka dumangija o rentanju radnika sestrinskoj firmi pa se I tu izbjegne dosta nameta..
McGradySA

#6167 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by McGradySA »

Iskreno ne kontam to odlaženje u Njemačku ili Sloveniju na rad u našim firmama.Naravno da ima i tu poštenih ljudi,ali valjda generalno ako ideš u Njemačku onda ideš kod Hansa a ne kod Muje.Ako pucaš za Sloveniju ideš kod Mateja a ne Siniše.Ti neki procenti,bruto/neto,mnogo je tu nepoznanica.
Last edited by McGradySA on 31/03/2022 09:46, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6168 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Truba »

meni je razlog za to jezik i jezična barijera

imali smo 6 tura po 2 nijemaca kod nas na godinu volonteri da izbjegnu vojsku gore i da studiraju sociologiju šta li pa im se prizna praksa

znači od 6 tura po 2
većina nijemaca je katastrofa :D
imali smo 1 par nijemaca koji su super radili
4 para običnih ljudi... kasne, ne rade, puše ne znaju engleski

1 najbolja je sasvim slučajno bila hrvatskih korijena
1 nijemac je samo znao engleski i imao 26 ostali po 19 20
1 je bio iz grofovske obitelji :mrgreen: imao je istu manu kao i ja volio je puckati prste zglobove i to

znači od 12 ljudi da valja i da ih se sjećam 3
ostalo prosjek

ljudi su svuda isti... ljenčine i neradnici :mrgreen: samo je bitna motivacija
Ironmen

#6169 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Ironmen »

_BataZiv_0809 wrote: 31/03/2022 08:56 Znam i ja frajera koji je ogromnu lovu digao na tome-firmu registrovao u Sloveniji i odatle povlaci raju za rad u Njemackoj.

Kod mene drug ima registrovanu gradjevinsku firmu u Sloveniji ima preko 20 zaposlenih, sve poslove obavljaju u Austriji i Njemackoj.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#6170 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by _BataZiv_0809 »

McGradySA wrote: 31/03/2022 09:32 Iskreno ne kontam to odlaženje u Njemačku ili Sloveniju na rad u našim firmama.Naravno da ima i tu poštenih ljudi,ali valjda generalno ako ideš u Njemačku onda ideš kod Hansa a ne kod Muje.Ako pucaš za Sloveniju ideš kod Mateja a ne Siniše.Ti neki procenti,bruto/neto,mnogo je tu nepoznanica.
Ma to ti je samo ulazna karta za gore.
dr_Evil

#6171 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by dr_Evil »

McGradySA wrote: 31/03/2022 09:32 Iskreno ne kontam to odlaženje u Njemačku ili Sloveniju na rad u našim firmama.Naravno da ima i tu poštenih ljudi,ali valjda generalno ako ideš u Njemačku onda ideš kod Hansa a ne kod Muje.Ako pucaš za Sloveniju ideš kod Mateja a ne Siniše.Ti neki procenti,bruto/neto,mnogo je tu nepoznanica.
Nemas ti tu sta kontat. Vecina nasih ljudi bez strucne spreme ne zna beknuti neki jezik, bio to slovenacki, njemacki, ili engleski. Kod Muje to nije vazno, on preko svoje slovenacke firme pogadja posao sa Svabom. Pravo ekipu od 10 ljudi gdje eventualno jedan zna da upita vode i u najbolju ruku gdje stoji cekic, taj je sef raje.

Druga slika je da od ostalih devet mozda samo jedan ima ambiciju da uspije nesto malo vise, i taj ce u roku dvije godine preci kod Hansa. Mateja nema tu niti u kakvom obliku, osim ako je inspektor pa ga Mujo potplati da mu ne gleda papire.

Ne kontam ljude, ostave zenu i djecu u Bosni, on seta po Njemackoj radi nema ga po 3 mjeseca kuci. Radi se u prosjeku 220-260 sati mjesecno, sto je fina cifra para, naplate 12-15 eura po satu. Pasji zivot.

Znam ja i shvatam da bi u Bosni naplatili manje, ali vidi vraga kad pravis kucu, ne mozes naci majstora ispod 80-100KM dnevnica. Ebi ga, na crno.
crveni_makovi

#6172 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by crveni_makovi »

_BataZiv_0809 wrote: 30/03/2022 17:33 Nece ti taj raditi, a ti ces nakon svega biti "najgora".
Ja sam istog misljenja ali sam obecala ljudima koji su umrli da cu pokusati jos to pa cu pokusati jos to i onda ja izlazim iz price. Ne radim to s namjerom da dokazem "eto bila sam u pravu" jer se iskreno nadam da je voda toliko dosla do grla da ce se prihvatiti i taj kako ga dalje na temi ti ili neko drugi nazvase "pseci zivot". Po meni je pseci zivot sve povezano s beskorisnoscu, sposobnost da mirno zaspis kuci a nisi zaradio ni marku ne samo ovaj nego bezbroj mjeseci svog odraslog zivota. U svim zajednicama, pa sigurna sam i u nasem jadnom i siromasnom Drvaru ima ljudi koji ne mogu i koji bi platili bilo kome da im cijepa, unosi, slaze drva i bezbroj slicnih poslova i poslica koje zdrav muskarac u snazi moze raditi.

Nije neki posao biti fizikaner ali kad zaradjujes nula KM a zdrav si, imas apetit i hoces redovno da jedes, bez obzira jesi li inzenjer ili kao u mom primjeru osoba sa zavrsenom strucnom srednjom skolom i neprimjenjivim znanjem iz te skole, trebalo bi da letis i za psecim zivotom radije nego da gulis penzionere s minimalnom penzijom i posudjujes od svakog ko ti se usudi javiti na ulici a posudjujes tako da nikada ne vratis jer nemas i neces nikada imati odakle.
Pisem konfuzno jer ja bukvalno trcim svakodnevno iz posla u posao, ali po meni nista povezano s postenim radom kod postenog poslodavca kakav je moj prijatelj nije ni blizu pseceg zivota ni inace ni kad se poredi s ovim zivotom kakav ovaj covjek i njegova porodica sada zive. Dakako, ja to sve ne posmatram iz luksuzne kancelarije neke notarke tipa NJS odakle zivot ljudi s nula KM prihoda godinama izgleda kao zivot na nekoj planeti bez vode i zivota. Ja to gledam iz svoje radnicke perspektive i kombinacije svog zivota izmedju radnosnog ustajanja u 6 ujutro da ocistim stalu, rada bezbroj prakticnih poslova u i oko kuce i stizanja obavljanja raznih, za moje pojmove i standarde, poluintelektualnih poslova koje radim s 40% svojih kapaciteta i opet se isticem.

Zanimalo me samo od nekog ko je prosao taj put i otisao tako raditi, sta sve treba kupiti i pripremiti jednom takvom muskarcu koji bukvalno nema nista.
Truba

#6173 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Truba »

trajno siromaštvo je u 95% slučajeva vezana za neku fizičku ili psihičku bolest te karakter osobe
neka trauma je morala biti u prošlosti, a naravno tu su i luzerski geni koji se nasljedjuju iz generacije u generaciju

ti siromašni koje spomjnjemo ne bi mogli izrdržati ni 3 mjeseca ni na jednom poslu koje forumaši imaju
on će meni govoriti ovo ono
on će se derat na mene naređivat
ja da mu ide na poso 10 kiloemtara

jednoj sirotinji smo preko sdp našli posao... vozača...dostavljača...prvi radni dan maznu 25 kila kave iz rašmera
eto sirotinje samo ukrast i isprosit zna
Truba

#6174 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Truba »

luzersski geni= osobe koje ne dovše faks iz lijenosti... ne ostanu na poslu zbog gluposti... itd
koji na svaki problem odgovaraju bjegom u siguricu svoga brloga gdje ih čekaju gladna usta
i onda kuknjava i psovanje države

ko onaj što nije htio raditi za 800 a prodao onog srebrnog medvjeda danisa tanovića
malo mu 800 :lol:
dr_Evil

#6175 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by dr_Evil »

crveni_makovi wrote: 31/03/2022 13:02
Ja sam istog misljenja ali sam obecala ljudima koji su umrli da cu pokusati jos to pa cu pokusati jos to i onda ja izlazim iz price. Ne radim to s namjerom da dokazem "eto bila sam u pravu" jer se iskreno nadam da je voda toliko dosla do grla da ce se prihvatiti i taj kako ga dalje na temi ti ili neko drugi nazvase "pseci zivot". Po meni je pseci zivot sve povezano s beskorisnoscu, sposobnost da mirno zaspis kuci a nisi zaradio ni marku ne samo ovaj nego bezbroj mjeseci svog odraslog zivota. U svim zajednicama, pa sigurna sam i u nasem jadnom i siromasnom Drvaru ima ljudi koji ne mogu i koji bi platili bilo kome da im cijepa, unosi, slaze drva i bezbroj slicnih poslova i poslica koje zdrav muskarac u snazi moze raditi.
Pseci zivot jeste, jer kada se covjek smjesti tamo u toj drugoj drzavi gdje je otisao, nema apsolutno nikakvog razloga da ne uzme zenu i djecu za ruku pa ih povede sa sobom i zivi zivot dostojan covjeka. Zivjeti sa po 10 drugih ljudi u malom stanu, i tako iz godine u godinu, cekati bog zna koji vikend da ih se po 5 potrpa u auto da posjete rodni kraj.. da ne nabrajam dalje.

Ljudi imaju tezak pocetak, i niko ne shvata kako je nekome, ali ne moze mi u glavu da moze 10 godina ici preko Slovenije na baustelu po Svabiji, a da mu napamet nije palo da nauci malo jezika, pa nadje sebi posao kakav dolikuje covjeku u ozbiljnim godinama sa familijom.

Nisam nista mislio na posao lose, svaki posao koji se posteno radi je dostojan covjeka. Osim biti stranacki placenk, njih stvarno ne mogu :S
Post Reply