Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
player_

#11326 Re: Telemach BH

Post by player_ »

challmander wrote: 26/03/2022 20:30
player_ wrote: 26/03/2022 19:30

Kupi powerline adaptere i nakaci na adapter taj svoj ruter i rijesen problem...
Na ovaj njihov ubee ruter?
Da to ti je bolje od kojekavih extendera...
Iz ubee rutera kabal direktno u powerline adapter i na drugi sprat drugi adapter povezes sa svojim ruterom kojeg postavis na dio gdje ti ne pokriva ubee i pokrio si oba sprata...
semirsar

#11327 Re: Telemach BH

Post by semirsar »

kakaljin wrote: 26/03/2022 19:32
namiami wrote: 26/03/2022 19:18

de neka neko od glavešina posluša te komentatore i odmah ce shvatiti zašto MOLIMO već par godina za izmjenu audio jezika. Je li treba da F1 pređe na nekog drugog operatera pa da to dočekamo?
Evo gledam ove kvalifikacije na SK HD i imam izbor tri audio jezika, Hrvatski, srpski, slovenacki. Ali proslu trku to nije moglo da se promjeni na SK 4K vec samo hrvatski. Znaci telemach ima sve jezike samo treba pustiti te audio jezike da se moze izabrati. Problem je izgleda da ne zele da stava da korisnici imaju izbor vec namecu koga da se slusa.

Nadam se da ce sutra na trci ce biti moguce izbor ili da ce ostaviti srpski audio jezik

Ovo je sve na dvb-c mrezi
namiami wrote: 26/03/2022 19:34 Naravno da imaju opciju, nije to nikakav mozak, samo treba odraditi i potrositi XY resursa (novca) da se to uradi. Pustis dva streama, ako nista, pa neka svako bira sta hoce, ili ako ja odaberem srspski jezik eon interfejsa da je i taj komentator, ako odaberem hr, da je taj komentator.

Mislim sve se moze, ali nit je prioritet, nit koga dotiče što mi ne mozemo uzivati uz komentatora. Neki menaĐer će reći "pa neka samo mjuta" :D
Naravno da moze, pa kad su nam opet pustili SK 4K na DVB-C islo je sa Sr komentatorima... e sad, sto se nekom dig'o pa umislio da treba da se uziva u Hr komentatorima i ukin'o nam S.E. i P.Ž. i druge komentatore je drugi par rukava. Neka, nek se qrce, vjerujem da nece dugo, pa makar pod stare dane mor'o ucit' engleski :evil:
crnivrag

#11328 Re: Telemach BH

Post by crnivrag »

Evo pušten SR audio na SK 4K kanalu za DVB-C mrežu/EON box na mreži za sadržaj uživo:

Image
Image
semirsar

#11329 Re: Telemach BH

Post by semirsar »

crnivrag wrote: 26/03/2022 23:03 Evo pušten SR audio na SK 4K kanalu za DVB-C mrežu/EON box na mreži za sadržaj uživo:
Spoiler
Show
Image
Image
:shock: ziku... fakat pustise, jos da potraje :evil:
Dzontra_Volta

#11330 Re: Telemach BH

Post by Dzontra_Volta »

crnivrag wrote: 26/03/2022 23:03 Evo pušten SR audio na SK 4K kanalu za DVB-C mrežu/EON box na mreži za sadržaj uživo:

Image
Image
Vraže, koje dugme pritisnem na daljinskom za brzi izbor jezika (eon box)?
crnivrag

#11331 Re: Telemach BH

Post by crnivrag »

Dzontra_Volta wrote: 27/03/2022 11:12 Vraže, koje dugme pritisnem na daljinskom za brzi izbor jezika (eon box)?
Trenutno ne postoji takva prečica, već je potrebno ući u postavke EON aplikacije i postaviti po želji prvi jezik zvuka na srpski ili hrvatski, te onda prebaciti na neki drugi kanal i vratiti se na trenutno gledani, da bi se postavke aplicirale.

Ovo važi za EON box na mreži, koji je spojen koaksijalnim kablom i za sadržaj uživo, za OTT box i CUTV sadržaj još uvijek nije moguće mijenjati jezik zvuka.
muki92

#11332 Re: Telemach BH

Post by muki92 »

Može li pomoć?
Isključio sam kabal od adaptera (napojni) iz rutera za D3 TV. Nakon toga mi se na displeju rutera više ne prikazuje sat, a niti TV prepoznaje da je povezan uređaj. Dakle, nema kanala. Na ruteru svijetli samo zelena lampica u sredini. Da li je neko imao sličnih situacija i kako rješiti?
Telemach

#11333 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

muki92 wrote: 27/03/2022 11:51 Može li pomoć?
Isključio sam kabal od adaptera (napojni) iz rutera za D3 TV. Nakon toga mi se na displeju rutera više ne prikazuje sat, a niti TV prepoznaje da je povezan uređaj. Dakle, nema kanala. Na ruteru svijetli samo zelena lampica u sredini. Da li je neko imao sličnih situacija i kako rješiti?
Pozdrav @muki92,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona kako bi Vas kolege iz sektora tehničke podrške pozvale i izvršile detaljne provjere.
ACG

#11334 Re: Telemach BH

Post by ACG »

Nedavno sam pisao žaleći se na EON sajt i post mi je izbrisan. Sada ću ponovno, samo kraće. Nemoguće je bilo šta gledati na EONu. Koristim 3 različita interneta i uređaja, različite lokacije, kanali koji se gledaju ali pomoći nema. Klasično smeće.

Evo sada na F1 se ne može u komadu gledati 10 minuta jer se prekine crnilom ili sivilom uz onu poruku. Vraćanje unazad je još gore, sve sjecka, gubi se slika itd. Katastrofa. Usluga nije moja ali ju koristim godinu i po i nikad nije bilo kao u zadnja 3 mjeseca. Samo ta 3 moja uređaja i jesu prijavljena.
crnivrag

#11335 Re: Telemach BH

Post by crnivrag »

ACG wrote: 27/03/2022 19:24 Nedavno sam pisao žaleći se na EON sajt i post mi je izbrisan. Sada ću ponovno, samo kraće. Nemoguće je bilo šta gledati na EONu. Koristim 3 različita interneta i uređaja, različite lokacije, kanali koji se gledaju ali pomoći nema. Klasično smeće.

Evo sada na F1 se ne može u komadu gledati 10 minuta jer se prekine crnilom ili sivilom uz onu poruku. Vraćanje unazad je još gore, sve sjecka, gubi se slika itd. Katastrofa. Usluga nije moja ali ju koristim godinu i po i nikad nije bilo kao u zadnja 3 mjeseca. Samo ta 3 moja uređaja i jesu prijavljena.
Provjereno više puta, i ne dolazi ni do crnila, ni do sivila s porukama, moguće je da dolazi do provjere autorizacije korisnika (ako nisi Telemach korisnik i koristiš tuđi nalog) ili ti jednostavno internet preskače jer se to inače ne dešava ostalim Telemach korisnicima koji koriste svoje naloge na Telemach mreži.
shape of despair

#11336 Re: Telemach BH

Post by shape of despair »

da li i dalje vazi hbo da se aktivira na 30 dana i onda odjavi,hvala
Hercegoviina

#11337 Re: Telemach BH

Post by Hercegoviina »

shape of despair wrote: 27/03/2022 19:44 da li i dalje vazi hbo da se aktivira na 30 dana i onda odjavi,hvala
da
Telemach

#11338 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

shape of despair wrote: 27/03/2022 19:44 da li i dalje vazi hbo da se aktivira na 30 dana i onda odjavi,hvala
Pozdrav @shape of despair,
Željeni digitalni TV paket kanala možete aktivirati putem Moj Telemach portala. Minimalni period korištenja dokupljenog TV paketa je 30 dana, nakon čega možete izvršiti deaktivaciju paketa.
ACG

#11339 Re: Telemach BH

Post by ACG »

crnivrag wrote: 27/03/2022 19:32
ACG wrote: 27/03/2022 19:24 Nedavno sam pisao žaleći se na EON sajt i post mi je izbrisan. Sada ću ponovno, samo kraće. Nemoguće je bilo šta gledati na EONu. Koristim 3 različita interneta i uređaja, različite lokacije, kanali koji se gledaju ali pomoći nema. Klasično smeće.

Provjereno više puta, i ne dolazi ni do crnila, ni do sivila s porukama, moguće je da dolazi do provjere autorizacije korisnika (ako nisi Telemach korisnik i koristiš tuđi nalog) ili ti jednostavno internet preskače jer se to inače ne dešava ostalim Telemach korisnicima koji koriste svoje naloge na Telemach mreži.
Koristim i vaš net pored druga dva i razlike nema. Brzina najsporijeg je 50 Mb/s.
shape of despair

#11340 Re: Telemach BH

Telemach wrote: 27/03/2022 19:55
Pozdrav @shape of despair,
Željeni digitalni TV paket kanala možete aktivirati putem Moj Telemach portala. Minimalni period korištenja dokupljenog TV paketa je 30 dana, nakon čega možete izvršiti deaktivaciju paketa.
sad vidim imam i hbomax,nekako ga aktivirah preko aplikacije na tv u
Benq

#11341 Re: Telemach BH

Post by Benq »

Koristis uslugu takoreci ilegalno jer i sam kazes da nije tvoja, tako da nemas nikakvu osnovu za zalbu, a aplikacija radi odlicno, nikakvih prekida nema.
laik1981

#11342 Re: Telemach BH

Post by laik1981 »

Meni se isto desava na eon smart tv app i par puta sam se zalio.. Isto ili crno ili sivo sa porukom.. Najvise na n1 kanalima.. I isto u zadnja dva mjeseca pocelo zezati.. Moram prebaciti na drugi kanal pa vratiti da bi proradilo.. Ja sam odustao od zalbi i njihovih vjecitih pokusaja da krivicu prebace na korisnika.. App je instalirana na fire sticku.. Oni garantuju ispravnost samo na njihovim uredjajima.. Stabilnije mi IPTV liste rade.. Sreca pa imam jos par mjeseci obaveznog ugovora..
red evil

#11343 Re: Telemach BH

Post by red evil »

I ja ovo mogu potvrditi, ne bude na svim kanalima ali pretežno bude kad je F1 na SK HD.
jarobot

#11344 Re: Telemach BH

Post by jarobot »

laik1981 wrote: 27/03/2022 20:59

Meni se isto desava na eon smart tv app i par puta sam se zalio.. Isto ili crno ili sivo sa porukom.. Najvise na n1 kanalima.. I isto u zadnja dva mjeseca pocelo zezati.. Moram prebaciti na drugi kanal pa vratiti da bi proradilo.. Ja sam odustao od zalbi i njihovih vjecitih pokusaja da krivicu prebace na korisnika.. App je instalirana na fire sticku.. Oni garantuju ispravnost samo na njihovim uredjajima.. Stabilnije mi IPTV liste rade.. Sreca pa imam jos par mjeseci obaveznog ugovora..
Da se pridružim grupi "zadovoljnih" korisnika !!!!
I meni se dešava isto EON TV app ( televizor je certificiran od telemaha ) u poslijepodnevnim satima sivilo sa porukama da nešto ne valja , internet na 5Ghz nemože ni blizu dobaciti do 250 mbps oko 180 je maksimum , žalio se , služba rekla da imam odstupanja na internetu ,dolazili monteri mijenjali razdjeljnike i opet isto . I tv je bio bežično povezan na 5ghz ,sad sam vezao kablom da vidim kako će biti . Znači nije do mene nego do Telemacha zato što je bilo sve uredu do prije mjesec dana ..Neću se više ni žaliti zato što vidim da ne može bolje i da očigledno ne mogu riješiti problem.
shape of despair

#11345 Re: Telemach BH

jarobot wrote: 28/03/2022 07:21
laik1981 wrote: 27/03/2022 20:59
I meni se dešava isto EON TV app ( televizor je certificiran od telemaha ) u poslijepodnevnim satima sivilo sa porukama da nešto ne valja , internet na 5Ghz nemože ni blizu dobaciti do 250 mbps oko 180 je maksimum , žalio se , služba rekla da imam odstupanja na internetu ,dolazili monteri mijenjali razdjeljnike i opet isto . I tv je bio bežično povezan na 5ghz ,sad sam vezao kablom da vidim kako će biti . Znači nije do mene nego do Telemacha zato što je bilo sve uredu do prije mjesec dana ..Neću se više ni žaliti zato što vidim da ne može bolje i da očigledno ne mogu riješiti problem.
znas kako ono telemach kaze,dzaba se zalis na wifi. u eri mobilnih uredaja oni tako nesto izjave: da ne odgovaraju za wifi. ja sam recimo sinoc opet bio na 4g mrezi jer je signal na wifiju pun i ne prekida ali nemoze stranice da otvori. ali nemam se sta zaliti. trebam nekako mobitel kablom spojiti na ruter pa vidjeti kako ide
Benq

#11346 Re: Telemach BH

Post by Benq »

Vi jednostavno morate shvatit da oni nisu wifi operater, vec kablovski operater. Nijedan operater nije duzan da odgovara za wifi signal i brzinu putem istog, duzni su da isporuce brzinu putem kabla a ako vam treba i dobar wifi, kupite ruter i rijesili ste problem trajno.
shape of despair

#11347 Re: Telemach BH

Benq wrote: 28/03/2022 07:56 Vi jednostavno morate shvatit da oni nisu wifi operater, vec kablovski operater. Nijedan operater nije duzan da odgovara za wifi signal i brzinu putem istog, duzni su da isporuce brzinu putem kabla a ako vam treba i dobar wifi, kupite ruter i rijesili ste problem trajno.
Prijašnji EON paket, prijašnji ruter: internet nije kahnuo 2 godine.
Promjenio paket, nova oprema: samo problemi.
Pa jel do mene ili njih
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#11348 Re: Telemach BH

Post by W0rM »

jarobot wrote: 28/03/2022 07:21
Sto se tice wifi-ja, nema tu zalbe, ja imam 200 Mb/s i to jest ta brzina preko etherneta, preko wifi-ja "laganih" 75 Mb/s.
Benq

#11349 Re: Telemach BH

Post by Benq »

shape of despair wrote: 28/03/2022 08:23 Prijašnji EON paket, prijašnji ruter: internet nije kahnuo 2 godine.
Promjenio paket, nova oprema: samo problemi.
Pa jel do mene ili njih
Razumijem ja tebe, znam tvoju pricu od pocetka jer si redovno iznosio detalje na forumu. Ako mozes, nabavi sebi router i rijesio si problem. Treba ti dual band router sa gigabitnim portovima, ovako se samo nerviras bez veze a rjesenje je tu. Ne moze nijedan modem sa wifi parirat nekom routeru, posebno ako je vise uredjaja u pitanju.
jarobot

#11350 Re: Telemach BH

Post by jarobot »

Benq wrote: 28/03/2022 07:56 Vi jednostavno morate shvatit da oni nisu wifi operater, vec kablovski operater. Nijedan operater nije duzan da odgovara za wifi signal i brzinu putem istog, duzni su da isporuce brzinu putem kabla a ako vam treba i dobar wifi, kupite ruter i rijesili ste problem trajno.
OK ali : Šta je stim da je taj WiFi 5Ghz radio sasvim ok do prije mjesec ili dva , da na 5 Ghz mreži imam ujutro oko 230 Mbps ,a popodne neće preko 180 mbps . Da napomenem privatna je kuća i mjerenje pola metra od modema. Nije da mi treba brži download na telefonu ali zašto prodaju maglu da je do WiFi_ja kad je očigledna da u večernjim satima dolaz do preopterećenja mreže i nešto ne vlja kod Telemacha . Da mi EON TV aplikacija radi OK do 17 sati i tad počinju svakodnevni problemi sivo i poruka da nešto ne valja svakih 10 minu to traje sat ,ili dva i nestane smetnja. I na kraju sami su mi rekli da imam smetnje na internetu pokušali popraviti konkretno bili u subotu ujutro a naveče isto .
Rađe bih imao stabilnih 150 Mbps u downloadu što je bilo do zadnjeg povećanja ,a da su samo upload podigli na ovh sadšnjih 15 mbps i upload je stabilan.
E da dodam imam Viper 4K sat reciver koji ima gigabitni lan port spojen kablom na modem i nema punih 250 i tu dođe 230Mbps mrka kapa , možda je do kabla ne znam tačno specifikacije.
Last edited by jarobot on 28/03/2022 09:05, edited 1 time in total.
Post Reply