A čekaj, zašto onda cirkus sa 16 zaštićenih i 116 nezaštićenih svjedoka?preselio na ahiret wrote: ↑25/03/2022 09:52 U ovom slucaju jedini svjedok validan je alisa i cigani koji su upetljani,direktno ili indirektno,na ostale se samo đaba trosi vrijeme.
Slučaj Dženan Memić
- GAU8
#27251 Re: Slučaj Dženan Memić
-
YouAreMyDestiny
-
YouAreMyDestiny
#27253 Re: Slučaj Dženan Memić
A što je najgore, ni jedan zaštićeni svjedok nije rekao ništa spektakularno. Ne znam, zašto su zaštićeni.GAU8 wrote: ↑25/03/2022 10:00A čekaj, zašto onda cirkus sa 16 zaštićenih i 116 nezaštićenih svjedoka?preselio na ahiret wrote: ↑25/03/2022 09:52 U ovom slucaju jedini svjedok validan je alisa i cigani koji su upetljani,direktno ili indirektno,na ostale se samo đaba trosi vrijeme.
- preselio na ahiret
#27254 Re: Slučaj Dženan Memić
Đe su bili ti svjedoci,oko njih kad se sve desavalo pa navijali ili rekla kazala?GAU8 wrote: ↑25/03/2022 10:00A čekaj, zašto onda cirkus sa 16 zaštićenih i 116 nezaštićenih svjedoka?preselio na ahiret wrote: ↑25/03/2022 09:52 U ovom slucaju jedini svjedok validan je alisa i cigani koji su upetljani,direktno ili indirektno,na ostale se samo đaba trosi vrijeme.
- GAU8
#27255 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa Ifet ih je organizirao, ja sam pogresna osoba za to pitanjepreselio na ahiret wrote: ↑25/03/2022 10:05Đe su bili ti svjedoci,oko njih kad se sve desavalo pa navijali ili rekla kazala?
- tranquil
#27256 Re: Slučaj Dženan Memić
"preselio na ahiret" je malo preletio - pomenuti jesu relevantni za slučaj ubistva, ali ovdje je u toku proces za druge stvari. Oni su bitni i tu, ali i drugi učesnici.GAU8 wrote: ↑25/03/2022 10:00A čekaj, zašto onda cirkus sa 16 zaštićenih i 116 nezaštićenih svjedoka?preselio na ahiret wrote: ↑25/03/2022 09:52 U ovom slucaju jedini svjedok validan je alisa i cigani koji su upetljani,direktno ili indirektno,na ostale se samo đaba trosi vrijeme.
U svakom slučaju, i u svakom procesu, bitni su svi dokazi, i svi svjedoci. Ako imaju 16 svjedoka, pozvaće 16 svjedoka. Pusti spinere i njihovu logiku "dajte samo najjačeg svjedoka, ostale pustite kućama". Isti lik koji pokušava prodati tu logiku ovdje kontinuirano odbija da priča o stvarima koje bacaju loše svjetlo na njegov scenario, i slično tome "jedan svjedok je bitan" traži da se čitava naša rasprava suzi na jedno pitanje, a da se ostalo ignoriše. Na forumu bi možda moglo proći, u sudu ne.
- preselio na ahiret
#27257 Re: Slučaj Dženan Memić
Nisam preletio mislim na svjedoke koji su se nasli na licu mjesta a ne podmetace i slicne...
- tranquil
#27258 Re: Slučaj Dženan Memić
Ako me tvoj ogavni jučerašnji, i u međuvremenu uklonjeni post sa bolesnim fantazijama o oružju kojim je počinjeno ubistvo i sa iskeženim smajlijima nije učinio da progledam, ništa neće.
-
YouAreMyDestiny
#27259 Re: Slučaj Dženan Memić
Znači teoretičar zavjere do srži.
A palica je Ljubina, šta ti tu nije jasno? Ljubo se kezi vama svima.
-
td_maajka
#27260 Re: Slučaj Dženan Memić
tranquil wrote: ↑25/03/2022 10:09"preselio na ahiret" je malo preletio - pomenuti jesu relevantni za slučaj ubistva, ali ovdje je u toku proces za druge stvari. Oni su bitni i tu, ali i drugi učesnici.
U svakom slučaju, i u svakom procesu, bitni su svi dokazi, i svi svjedoci. Ako imaju 16 svjedoka, pozvaće 16 svjedoka. Pusti spinere i njihovu logiku "dajte samo najjačeg svjedoka, ostale pustite kućama". Isti lik koji pokušava prodati tu logiku ovdje kontinuirano odbija da priča o stvarima koje bacaju loše svjetlo na njegov scenario, i slično tome "jedan svjedok je bitan" traži da se čitava naša rasprava suzi na jedno pitanje, a da se ostalo ignoriše. Na forumu bi možda moglo proći, u sudu ne.
-
pinkman
#27261 Re: Slučaj Dženan Memić
Po ovim izvjestajima sa suda izgleda da ni tamo nece procitranquil wrote: ↑25/03/2022 10:09"preselio na ahiret" je malo preletio - pomenuti jesu relevantni za slučaj ubistva, ali ovdje je u toku proces za druge stvari. Oni su bitni i tu, ali i drugi učesnici.
- tranquil
#27262 Re: Slučaj Dženan Memić
Kada je u pitanju zavjera, to se može opet kratko objasniti.
Ko je teoretičar zavjere?
- onaj ko vjeruje da su sve 3 presude donesene pod uticajem, pritiskom, da su otac žrtve i njegov advokat i njihovi mračni politčki zaštitnici iz sjene, da ne kažem "elite", ostvarili uticaj na sudstvo kako bi oslobodili ubice tri puta, a sve zbog prikrivenih mračnih političkih ciljeva; onaj ko vjeruje da je sud znao da je Ljubo ubica ali ga oslobodio zbog formulacije rečenice; onaj ko traži da se ignorišu bilo kakve razumne tvrdnje koje ukazuju na suprotno; onaj ko sebe vidi kao nekoga ko je "progledao", a sve ostale koji vjeruju u zvaničnu verziju vidi kao "ovce" i "potkapacitiranu rulju"; dakle da li je teoretičar zavjere takva osoba ili
- onaj ko u sve navedeno ne vjeruje, i ko se jednostavno slaže sa "zvaničnom verzijom", tj. dosadašnjim zvaničnim sudskim presudama?
A što se tiče keženja, Ljubu nisam vidio da se kezi, vidio sam samo tebe da se keziš, i to dok fantaziraš o tome gdje je završilo oružje koje je, da potsjetim, oduzelo život. A vidim sada da opet fantaziraš o Ljubi, i iskreno, ne znam šta više da ti kažem... Možda previše emocionalno pristupaš ovom slučaju, i to te vodi najgorim mogućim putem. Možda da se malo smiriš i razmisliš još jednom o svemu?
-
YouAreMyDestiny
#27263 Re: Slučaj Dženan Memić
Sud ga je oslobodio za ono šta je u optužnici, a to nije ubistvo. Ne može presuda biti za ono, za šta nije optužen.tranquil wrote: ↑25/03/2022 10:45Kada je u pitanju zavjera, to se može opet kratko objasniti.
- onaj ko vjeruje da su sve 3 presude donesene pod uticajem, pritiskom, da su otac žrtve i njegov advokat i njihovi mračni politčki zaštitnici iz sjene, da ne kažem "elite", ostvarili uticaj na sudstvo kako bi oslobodili ubice tri puta, a sve zbog prikrivenih mračnih političkih ciljeva; onaj ko vjeruje da je sud znao da je Ljubo ubica ali ga oslobodio zbog formulacije rečenice; onaj ko traži da se ignorišu bilo kakve razumne tvrdnje koje ukazuju na suprotno; onaj ko sebe vidi kao nekoga ko je "progledao", a sve ostale koji vjeruju u zvaničnu verziju vidi kao "ovce" i "potkapacitiranu rulju"; dakle da li je teoretičar zavjere takva osoba ili
- onaj ko u sve navedeno ne vjeruje, i ko se jednostavno slaže sa "zvaničnom verzijom", tj. dosadašnjim zvaničnim sudskim presudama?
A što se tiče keženja, Ljubu nisam vidio da se kezi, vidio sam samo tebe da se keziš, i to dok fantaziraš o tome gdje je završilo oružje koje je, da potsjetim, oduzelo život. A vidim sada da opet fantaziraš o Ljubi, i iskreno, ne znam šta više da ti kažem... Možda previše emocionalno pristupaš ovom slučaju, i to te vodi najgorim mogućim putem. Možda da se malo smiriš i razmisliš još jednom o svemu?
Savjetujem ti, da pročitaš sve optužnice i presude, a ne samo naslove iz Avaza.
I da, svako ko ne formira mišljenje na osnovu stvarnosti i činjenica je potkapacitiran.
- tranquil
#27264 Re: Slučaj Dženan Memić
"Jeste, oslobodili su ih iako su znali da je ubica, ali postoji razlog... Sam istraži zašto, proguglaj malo, ljudi objasnili, sve je dostupno, više ništa ni ne kriju... Kezi vam se Ljubo sa slobode, tako hoće Muriz, Ifet, Arijana, njihovi politički mentori iz sjene, ko to ne shvata jeste potkapacitirana ovca koja jede sve što joj se servira"klix wrote: ↑25/03/2022 10:58Sud ga je oslobodio za ono šta je u optužnici, a to nije ubistvo. Ne može presuda biti za ono, za šta nije optužen.tranquil wrote: ↑25/03/2022 10:45
Kada je u pitanju zavjera, to se može opet kratko objasniti.
I da, svako ko ne formira mišljenje na osnovu stvarnosti i činjenica je potkapacitiran.
Što bi neki rekli, teoretičar zavjere do srži
Usput, ako se ne možeš suzdržati od bolesnih fantazija o onima koje ti doživljavaš kao ubice, ili od vrijeđanja neistomišljenika, možda da se skroz suzdržiš od pisanja u takvom emocionalnom stanju? Meni ne smeta, ali možda tebi bude žao napisanog kada se smiriš, ili kada i ako ti se eventualno probudi ono što imaš na mjestu gdje drugi ljudi imaju savjest?
Ili ne moraš. Možeš nastaviti da pišeš, samo slobodno, bez ikakvih kočnica, da svi imamo uvid u proces razmišljanja nekoga ko je "progledao", nekoga ko "nije dio potkapacitiranog stada", nekoga ko je prozreo "Laži koje nam Oni serviraju"...
-
mali jomu
#27265 Re: Slučaj Dženan Memić
klix wrote: ↑25/03/2022 09:37 Evo najbolje analize od sudije Perića:
"Svako razuman ko ovo prati vidi da od nekih svjedoka nismo dobili ništa. Dajte da počnemo ovo raščišćavati od najodgovornijih, od ljudi koji su upravljali ovim postupcima, kao što je glavni tužilac u ovom predmetu, nemojte da saslušavamo ljude iz političkih odbora - kazao je Perić, zamolivši još jednom Hasanspahića da pokuša reducirati broj svjedoka koji svjedoče o istim činjenicama i okolnostima. Perić je kazao da to ipak dozvoljava jer se radi o vrlo ozbiljnom predmetu.
Pitao je tužioca koje odlučne činjenice iz optužnice su mu potvrdili današnji svjedoci, kazavši da on to "prosto ne zna"."
![]()
![]()
Ovo treba uokviriti i staviti na početak svake stranice teme, kao i poslije svakog posta teoretičara zavjere.
a jooooooooooooooj, ovo nije dosta samo extra super prepametnom.
-
mali jomu
#27266 Re: Slučaj Dženan Memić
Nista od drvenih lopti, bacio ih djeci a oni ih polomili, skontali me u sekundi 
- GAU8
#27267 Re: Slučaj Dženan Memić
Cilj je jednostavno da "stvar" traje sto je duze moguce.. A niko nema dovoljno hrabrosti ni volje da to presjece. Stvar je brizantna i ne zeli niko da se nadje na naslovnicama tariguz novina u negativnom kontekstu...mali jomu wrote: ↑25/03/2022 11:21klix wrote: ↑25/03/2022 09:37 Evo najbolje analize od sudije Perića:
"Svako razuman ko ovo prati vidi da od nekih svjedoka nismo dobili ništa. Dajte da počnemo ovo raščišćavati od najodgovornijih, od ljudi koji su upravljali ovim postupcima, kao što je glavni tužilac u ovom predmetu, nemojte da saslušavamo ljude iz političkih odbora - kazao je Perić, zamolivši još jednom Hasanspahića da pokuša reducirati broj svjedoka koji svjedoče o istim činjenicama i okolnostima. Perić je kazao da to ipak dozvoljava jer se radi o vrlo ozbiljnom predmetu.
Pitao je tužioca koje odlučne činjenice iz optužnice su mu potvrdili današnji svjedoci, kazavši da on to "prosto ne zna"."
![]()
![]()
Ovo treba uokviriti i staviti na početak svake stranice teme, kao i poslije svakog posta teoretičara zavjere.
-
mali jomu
-
YouAreMyDestiny
#27269 Re: Slučaj Dženan Memić
Lažno moralisanje.tranquil wrote: ↑25/03/2022 11:16"Jeste, oslobodili su ih iako su znali da je ubica, ali postoji razlog... Sam istraži zašto, proguglaj malo, ljudi objasnili, sve je dostupno, više ništa ni ne kriju... Kezi vam se Ljubo sa slobode, tako hoće Muriz, Ifet, Arijana, njihovi politički mentori iz sjene, ko to ne shvata jeste potkapacitirana ovca koja jede sve što joj se servira"klix wrote: ↑25/03/2022 10:58
Sud ga je oslobodio za ono šta je u optužnici, a to nije ubistvo. Ne može presuda biti za ono, za šta nije optužen.
Što bi neki rekli, teoretičar zavjere do srži![]()
Usput, ako se ne možeš suzdržati od bolesnih fantazija o onima koje ti doživljavaš kao ubice, ili od vrijeđanja neistomišljenika, možda da se skroz suzdržiš od pisanja u takvom emocionalnom stanju? Meni ne smeta, ali možda tebi bude žao napisanog kada se smiriš, ili kada i ako ti se eventualno probudi ono što imaš na mjestu gdje drugi ljudi imaju savjest?
Ili ne moraš. Možeš nastaviti da pišeš, samo slobodno, bez ikakvih kočnica, da svi imamo uvid u proces razmišljanja nekoga ko je "progledao", nekoga ko "nije dio potkapacitiranog stada", nekoga ko je prozreo "Laži koje nam Oni serviraju"...
- tranquil
#27270 Re: Slučaj Dženan Memić
Niti se uklapa sa Alisinim svjedočenjem, ako ga uzimamo kao vjerodostojno.preselio na ahiret wrote: ↑25/03/2022 00:11Sta znaci laksa saobracajna,gdje povrijeđeni moze da ustane i ostane pri svjesti?Ako je tako kako je moguc navodni udarac palicom i kako je ljubo uspio da ih obadvoje opali a pritom da se ne odbrane ili pobjegnu,ne zaboravimo da je dzenan imao pistolj?Laksa saobracajna ne dozvoljava amneziju.
Ta prica ne pije vode.
Ali neka, denden će nam sa 3000 riječi objasniti zašto se to ipak uklapa, ili eventualno šta bismo sada od dokaznog materijala trebali ignorisati da bi njegova teorija bila ispravna.
-
YouAreMyDestiny
#27271 Re: Slučaj Dženan Memić
Treba što duže ostati u medijima. Ovo je izborna godina.
-
td_maajka
#27272 Re: Slučaj Dženan Memić
Slazem se.mali jomu wrote: ↑25/03/2022 11:21klix wrote: ↑25/03/2022 09:37 Evo najbolje analize od sudije Perića:
![]()
![]()
Kaze Branko Peric dakle, dajte konacno prave odgovorne, oni koji su upravljali procesima i doveli do ovoga.
- To ne znaci da Peric smatra da nema odgovornih niti da optuzeni nisu odgovorni za ovo sto im se stavlja na teret (ne znaci ni da smatra, nego se radi cisto o tome sta je relevatno za proces, a sta nije). To prosto znaci, da covjek - po mom misljenju s pravom - za jucerasnje sudjenje kritikuje tuzilastvo. Mislim, tuzilastvo poziva svjedoke koji ce naravno svjedociti u korist optuzenih, jer su djelimicno i sami obuhvaceni istragom (bili ili jos uvijek jesu). Sta znam, mozda tuzilastvo hoce da ima te izjave sluzbeno i kasnije, ne znam, ali kao i Peric ne kontam to bas puno. No opet, ja nsiam tuzioc, ne znam sta je njihov plan i da li ga ima.
Kaze Peric takodjer, da je jako ozbiljan predmet.
- Naravno da jeste, samim time sto imamo tri oslobadjajuce presude, jer tuzilastvo KS nicim nije dokazalo da se desila saobracajna nesreca, a vezana za povrede na Dzenanu i Alisi.
Jos kaze decidno da nije od "danasnjih" (op.a. jucerasnjih) svjedoka cuo nista relevatno za ovu optuznicu.
- suprotno spinovanju na temi, on ne tvrdi da nije nista bitno cuo generalno od svjedoka, vec od jucerasnjih. To je velika razlika, ipak.
Ja ipak mislim da u sudskom vijecu sjedi troje iskusnih, pravednih i kakva god presuda bude - ja cu je prihvatiti. Jer oni ce odluciti na osnovu onoga sto im tuzilastvo ponudi, a isto ce valjda shvatiti ovu kritiku kao dobronamjeran savjet.
A, hocete li i vi prihvatiti presudu, kakva god da bude?
-
mali jomu
-
td_maajka
#27274 Re: Slučaj Dženan Memić
Uh nemoj, jadan ne bio, mislit ce ljudi da imas koronu
(Naravno, ovi sto nisu ravnozemljasi i slicno)
- tranquil
#27275 Re: Slučaj Dženan Memić
I ovu reakciju mogu da shvatim.klix wrote: ↑25/03/2022 11:31Lažno moralisanje.tranquil wrote: ↑25/03/2022 11:16
"Jeste, oslobodili su ih iako su znali da je ubica, ali postoji razlog... Sam istraži zašto, proguglaj malo, ljudi objasnili, sve je dostupno, više ništa ni ne kriju... Kezi vam se Ljubo sa slobode, tako hoće Muriz, Ifet, Arijana, njihovi politički mentori iz sjene, ko to ne shvata jeste potkapacitirana ovca koja jede sve što joj se servira"
Što bi neki rekli, teoretičar zavjere do srži![]()
Neko ko nema zrno najosnovnije ljudske pristojnosti, pa se kezi dok se šprda fantazirajući o oružju jednog ubistva, teško može razlikovati gađenje prema iskazanom nedostatku ljudskosti, od površnog moraliziranja.