kako se ne umoris od spinovanja.Hakiz wrote: ↑24/03/2022 15:37Ja otkako sam na ovom forumu govorim da su žene te koje su kroz istoriju vodile brigu o djeci, pa time i "uguravale u glavu" sisteme vrijednosti toj djeci.hadzinicasa wrote: ↑24/03/2022 15:02
a ne bih ih ja previse osudjivala i nije to ni danas nesto sto se ne radi.
imam dobru prijateljicu kojoj se upravo desilo da joj je rodjena majka nakon smrti oca malverzacijama otudjila nasljedstvo i njoj i njenoj sestri u korist brata a radi se o vise od miliona € u nekretninama. jer - jedino musko.
tako su se zene pod pritiscima stoljecima odricale svog nuznog dijela u korist brata.
imala sam i u vlastitoj porodici pokusaj - gdje je moja tetka rekla da se odrice svog dijela kuce u korist mog oca, da bi on rekao da nece niposto i da je to njeno koliko je njegovo i da ce ako nista njenoj djeci ako ona nece, a radi se o fakultetski obrazovanoj gradskoj celjadi i u jednom i u drugom slucaju.
Uzmimo damo procenat stanova koji bracni parovi (cak i mladji) zajedno kupe kreditom a koji se ukljizi 1/2 ili na zenu...
dezurnim dusebriznicima: ne kazem da ih nema i da ne postoje takvi slucajevi, nego da su u velikoj manjini.
A onda muškarci krivi, pa treba stvarati feminizam da im su uzme ono šta su im preci, kako se vidi uključujući žene, ostavljali.
citavu pricu o ravnopravnosti si sveo na - kme, kme uzese mi zle feministrikinje babovinu.
pomiri se, povlastenosti muskaraca odbijaju se zadnje sekunde. drzite se zubima, no ... kad su zene i uz tolike represije ovdje gdje su, zamisli tek sta ce od sada napraviti.