Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
hadzinicasa

#22651 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

Hakiz wrote: 24/03/2022 15:37
hadzinicasa wrote: 24/03/2022 15:02

a ne bih ih ja previse osudjivala i nije to ni danas nesto sto se ne radi.
imam dobru prijateljicu kojoj se upravo desilo da joj je rodjena majka nakon smrti oca malverzacijama otudjila nasljedstvo i njoj i njenoj sestri u korist brata a radi se o vise od miliona € u nekretninama. jer - jedino musko.

tako su se zene pod pritiscima stoljecima odricale svog nuznog dijela u korist brata.
imala sam i u vlastitoj porodici pokusaj - gdje je moja tetka rekla da se odrice svog dijela kuce u korist mog oca, da bi on rekao da nece niposto i da je to njeno koliko je njegovo i da ce ako nista njenoj djeci ako ona nece, a radi se o fakultetski obrazovanoj gradskoj celjadi i u jednom i u drugom slucaju.

Uzmimo damo procenat stanova koji bracni parovi (cak i mladji) zajedno kupe kreditom a koji se ukljizi 1/2 ili na zenu...
dezurnim dusebriznicima: ne kazem da ih nema i da ne postoje takvi slucajevi, nego da su u velikoj manjini.
Ja otkako sam na ovom forumu govorim da su žene te koje su kroz istoriju vodile brigu o djeci, pa time i "uguravale u glavu" sisteme vrijednosti toj djeci.

A onda muškarci krivi, pa treba stvarati feminizam da im su uzme ono šta su im preci, kako se vidi uključujući žene, ostavljali.
kako se ne umoris od spinovanja.
citavu pricu o ravnopravnosti si sveo na - kme, kme uzese mi zle feministrikinje babovinu.
pomiri se, povlastenosti muskaraca odbijaju se zadnje sekunde. drzite se zubima, no ... kad su zene i uz tolike represije ovdje gdje su, zamisli tek sta ce od sada napraviti. :D
no_sikiriki

#22652 Re: Danasnji "feminizam"

Post by no_sikiriki »

MarlboroGold wrote: 24/03/2022 15:37
no_sikiriki wrote: 24/03/2022 14:52

Pa seks sa Baketom se isplatio, vidiš dokle je "dogurala" žena. :lol:
A kako znate da je to? Možda je stvarno sposobna :mrgreen:

Da je obrnuto i da mi to govorimo ovdje bismo se već hvatali za vratove :lol:
Igrom slučaja imam neki insider info, inače ne bih tako slobodno pričala/optuživala. :mrgreen:
MarlboroGold

#22653 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Hakiz wrote: 24/03/2022 15:38
I Eskobar je bio sposoban.

Interesantno pitanje, da li je sposoban samo onaj koji čini dobro, ili je i uspješan zločinac takođe sposoban?
Zavisi. Za monstrume je sposoban i neko ko može kao Rambo ući u grad i rokati po civilima iz osvete. Ako moral uvodimo u priču onda je to već nešto skroz drugo.
Hakiz

#22654 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

hadzinicasa wrote: 24/03/2022 15:41
Hakiz wrote: 24/03/2022 15:37

Ja otkako sam na ovom forumu govorim da su žene te koje su kroz istoriju vodile brigu o djeci, pa time i "uguravale u glavu" sisteme vrijednosti toj djeci.

A onda muškarci krivi, pa treba stvarati feminizam da im su uzme ono šta su im preci, kako se vidi uključujući žene, ostavljali.
citavu pricu o ravnopravnosti si sveo na - kme, kme uzese mi zle feministrikinje babovinu.
pomiri se, povlastenosti muskaraca odbijaju se zadnje sekunde. drzite se zubima, no ... kad su zene i uz tolike represije ovdje gdje su, zamisli tek sta ce od sada napraviti. :D
Pa, došle ste dokle smo vam pustili. Uvijek se možemo predomisliti.

Shvatiće grešku dale cooper, ali biće mu kasno :lol:
Last edited by Hakiz on 24/03/2022 15:44, edited 1 time in total.
pemanapemani

#22655 Re: Danasnji "feminizam"

Post by pemanapemani »

vjeshalica wrote: 24/03/2022 15:33
pemanapemani wrote: 24/03/2022 15:16 Većina starijih žena u mojoj porodici se odrekla većeg dijela nasljeđenog zemljišta, jer se nije moglo prodati za adekvatnu cijenu i jer nisu htjele plaćati porez na to zemljište koji se plaćao u bivšoj Jugoslaviji. Za to odricanje od zemlje su od braće nagrađeni sa, bubam, namještajem, nakitom i slično, što je tada bilo višestruko vrijednije od te zemlje.
Ove tetke i rodice koje se nisu odrekle svog dijela su od ovih koje su se odrekle proglašene budalama i bile počašćene svakakvim imenima.

Prođe od tad 13 Bajrama i situacija se drastično promijenila. Sada ta zemlja vrijedi kao suho zlato.

Danas nasljednici tih tetki i rodica koje su se odrekle nasljedstva proglašavaju iste mučenicama koje su bile prisiljene šovinističkoj braći predati svoj dio zemlje. :-)
Pricamo o onim sto nisu niste dobile zauzvrat. Dakle trajno se odrekle imovine bez ikakvog obestecenja.

To sto je zemljiste nakon nekoliko godina postalo vrijednije od šifonjera je druga prica.
Pa neke su se odrekle bez obeštećenje, jer nisu htjele plaćati porez na zemljište koje se tada nije moglo unovčiti, a danas su svi drugi krivi, jer su se one svojevoljno odrekle nasljedstva.
Ili slučaj, otac svima ravnopravno podijeli zemlju, ali pod uslovom da je obrađuju. Ne moraš tu živjeti, ali ako hoćeš zemlju onda je obrađuj ili plati nekome da je obrađuje. Većina žena se odrekla, jer im nije padalo na pamet da uzmu motiku u ruke ili da nekome plaćaju obradu zemlje, a danas proklinju oca kao najgoreg dušmanina.
MarlboroGold

#22656 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

no_sikiriki wrote: 24/03/2022 15:42

Igrom slučaja imam neki insider info, inače ne bih tako slobodno pričala/optuživala. :mrgreen:
de nam ispričaj :roza:

doduše nemoj... otjeraćeš hadžinicu :mrgreen:
Last edited by MarlboroGold on 24/03/2022 15:44, edited 1 time in total.
hadzinicasa

#22657 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

no_sikiriki wrote: 24/03/2022 14:52

Pa seks sa Baketom se isplatio, vidiš dokle je "dogurala" žena. :lol:

Ne's valjda Kvislinze u tabor Sebija pa i zarad borbe protiv feminizma!?
MarlboroGold

#22658 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Ma zezam se ba... evo da sebe citiram sa drugog foruma:

"Lako je biti na tribini i trabunjati o pravima žena i slično predstavljajući jaku i samosvjesnu ženu kad su njoj čojk i svekar sve sredili. Sramota je da se ona uopšte dovodi u vezi s time. Isto kao što su Kolindu u Hrvatskoj gurali u priču o feminizmu dok su u istoj stranci koja je nju izrodila prisutne persone koje brane abortus čak i u slučaju silovanja."
no_sikiriki

#22659 Re: Danasnji "feminizam"

Post by no_sikiriki »

MarlboroGold wrote: 24/03/2022 15:44
no_sikiriki wrote: 24/03/2022 15:42

de nam ispričaj :roza:

doduše nemoj... otjeraćeš hadžinicu :mrgreen:
Ne smijem, već sam na crnoj listi i liječim se van BiH, sad ako me uhvate, pustiće me da umrem, ako kad doguram do KCUS-a. :lol:
Hakiz

#22660 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

MarlboroGold wrote: 24/03/2022 15:45 Ma zezam se ba... evo da sebe citiram sa drugog foruma:

"Lako je biti na tribini i trabunjati o pravima žena i slično predstavljajući jaku i samosvjesnu ženu kad su njoj čojk i svekar sve sredili. Sramota je da se ona uopšte dovodi u vezi s time. Isto kao što su Kolindu u Hrvatskoj gurali u priču o feminizmu dok su u istoj stranci koja je nju izrodila prisutne persone koje brane abortus čak i u slučaju silovanja."
Pravdaš se :shock:
hadzinicasa

#22661 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

Hakiz wrote: 24/03/2022 15:43
hadzinicasa wrote: 24/03/2022 15:41

da se vas pitalo mi bi jos bile u dnevnoj sobi samo kad nam je predug lanac iz kuhinje.
nismo tu radi vas vec uprkos vama 8-)

a ti se tjesi samo, znas i ti da ti je odbrojano.... nema samo ic' na posao.... sad je i kuhat i peglat i cistit' i djecu vodat' i dijelit' nasljedstvo i ic' na porodiljni i svasta :D
Hakiz

#22662 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

hadzinicasa wrote: 24/03/2022 15:47
Hakiz wrote: 24/03/2022 15:43

da se vas pitalo mi bi jos bile u dnevnoj sobi samo kad nam je predug lanac iz kuhinje.

a ti se tjesi samo, znas i ti da ti je odbrojano.... nema samo ic' na posao.... sad je i kuhat i peglat i cistit' i djecu vodat' i dijelit' nasljedstvo i ic' na porodiljni i svasta :D
To su vam petokolonaši, izdajnici i kvislinzi omogućili :twisted:

Opet muškarci, makar i nabrojani, su vam morali to dati :lol:

Ovo iz zadnje rečenice: Nasljedstvo dobio kao samac, djecu nemam jer ima normalnih žena koje ih ne žele, kuhati ona zna bolje, tako da što se mene tiče, meni isto :lol:
Last edited by Hakiz on 24/03/2022 15:50, edited 1 time in total.
no_sikiriki

#22663 Re: Danasnji "feminizam"

Post by no_sikiriki »

Je li ovdje iko stvarno uzima Hakiza seriously?? @hadzinicasa razočaraću se u tebe :lol:
(Ne, ne pričam s Hakizom, nego O Hakizu, ne možete mi zabraniti) :mrgreen:
Hakiz

#22664 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

no_sikiriki wrote: 24/03/2022 15:50 Je li ovdje iko stvarno uzima Hakiza seriously?? @hadzinicasa razočaraću se u tebe :lol:
Znači, idemo o :wink:

:lol:

Ili me sanja ili ima noćne more od mene, kako god, ne može me izbaciti iz misli.

Neodoljiv, rekoh ja juče ili prekjuče.

MarlboroGold

#22665 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Hakiz wrote: 24/03/2022 15:46
MarlboroGold wrote: 24/03/2022 15:45 Ma zezam se ba... evo da sebe citiram sa drugog foruma:

Pravdaš se :shock:
Ne, već Sebiju ne podnosim.
no_sikiriki

#22666 Re: Danasnji "feminizam"

Post by no_sikiriki »

Hakiz wrote: 24/03/2022 15:52
no_sikiriki wrote: 24/03/2022 15:50 Je li ovdje iko stvarno uzima Hakiza seriously?? @hadzinicasa razočaraću se u tebe :lol:
Znači, idemo o :wink:

Ili me sanja ili ima noćne more od mene, kako god, ne može me izbaciti iz misli.

Neodoljiv, rekoh ja juče ili prekjuče.

Noćne more sam imala kad si pričao o silovanju. I nasilju.
U međuvremenu dosta vremena prođe, pogotovo na ovoj temi, pa sam shvatila what you're all about. :wink:
Tako da, nejma više noćnih mora.
A neodoljiv si koliko i Skaka, pa ti vidi... :lol:
vjeshalica

#22667 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vjeshalica »

pemanapemani wrote: 24/03/2022 15:43
Pa neke su se odrekle bez obeštećenje, jer nisu htjele plaćati porez na zemljište koje se tada nije moglo unovčiti, a danas su svi drugi krivi, jer su se one svojevoljno odrekle nasljedstva.
Ili slučaj, otac svima ravnopravno podijeli zemlju, ali pod uslovom da je obrađuju. Ne moraš tu živjeti, ali ako hoćeš zemlju onda je obrađuj ili plati nekome da je obrađuje. Većina žena se odrekla, jer im nije padalo na pamet da uzmu motiku u ruke ili da nekome plaćaju obradu zemlje, a danas proklinju oca kao najgoreg dušmanina.
Heh ovo me podsjetilo na licni jedan primjer.
Mom muzu kad su preselili roditelji doslo je vrijeme da se ta imovina dijeli na njega i na brata mu.
Tu se modeliralo raznih varijanti, ali ja sam imala samo jednu iskljucivu,zbog kojeg je bila zestoka svadja u kuci. I dan danas mi otprilike nije jasno zasto smo se svadjali. I malo mi je falilo da se razvedem jer ne mogu da slusam primitivizme. :mrgreen:
Stvar je bila u tome sto ja nisam zeljela da dajem ikakve prijedloge niti da se ukljucujem u tu diobu,imala sam vise motiva za to. Rekla sam prvo da nije moje da se petljam u njegovu imovinu,necemo je odnijeti na onaj svijet, a da unosenje razdora medju 2 brata nije mudra ideja da se ne bi sranja prenosila narednih 500 godina. Jer iz iskustva znam kako te gorcine se nasljedjuju i o tome sere godinama.
Nego se vi dogovorite da sjednete jedan sa drugim i posteno podijelite kako mislite da treba jer ja u slucaju sranja necu da mi bilo ko nabada na nos. Smiri se situacija medju nama,oni se dogovore kako su mislili da treba, ali bratova zena podivlja i napravi kijamet jer je ona htjela drugacije,to se tako ne dijeli,sta ce njima ostati itd. Udarac u mozak.
snijeg_led

#22668 Re: Danasnji "feminizam"

Post by snijeg_led »

Vjesalice ,sve pises kao sto i ja mislim. Pa zamilsi neko ti nesto ostavio, cuvao to za tebe i ti onda to dijelis sa nekim ko nema nikakve veze s tim i jos te nesto pocinje ucijenjivati.
To bi bilo kao da si nekog svog najblizeg prevario i nisi ispunio njegova ocekivanja.
Nije lako odreci se necega zbog nekog koga toliko volis, ali kad se odrices moras znati da ce ta osobo kojoj dajes na povjerenje ispuniti tvoja ocekivanja. Mnogi koji naslijedjuje ne shvataju ovo. Nego posto nisu nista doprinjeli, palo im sa marsa, onda je lako ti potrositi ili prokockati.
hadzinicasa

#22669 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

Hakiz wrote: 24/03/2022 15:48
hadzinicasa wrote: 24/03/2022 15:47

Ovo iz zadnje rečenice: Nasljedstvo dobio kao samac, djecu nemam jer ima normalnih žena koje ih ne žele, kuhati ona zna bolje, tako da što se mene tiče, meni isto :lol:
dzaba se koprcas, neces spinovat' 8-)
sto se pravdas bolan? :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#22670 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Chmoljo »

MarlboroGold wrote: 24/03/2022 11:50 Vidi Bisere. Ljubi je majka. Beton žena
život je težak.

Bisera je teža.
hadzinicasa

#22671 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

Chmoljo wrote: 24/03/2022 16:04
život je težak.

Bisera je teža.
True!
no_sikiriki

#22672 Re: Danasnji "feminizam"

Post by no_sikiriki »

Čudo se nije neko našao da njenu sliku ovdje postavi sa "ovako izgledaju feministkinje" :mrgreen:
Hakiz

#22673 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

hadzinicasa wrote: 24/03/2022 16:04
Hakiz wrote: 24/03/2022 15:48

dzaba se koprcas, neces spinovat' 8-)
sto se pravdas bolan? :lol:
Šta se pravdam :shock:
MarlboroGold

#22674 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Chmoljo wrote: 24/03/2022 16:04
život je težak.

Bisera je teža.
:D
MarlboroGold

#22675 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

no_sikiriki wrote: 24/03/2022 16:10 Čudo se nije neko našao da njenu sliku ovdje postavi sa "ovako izgledaju feministkinje" :mrgreen:
Pazi sta govoris. Mogla bi dobiti sliku Majkicke 😁
Post Reply