Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

mali jomu

#27126 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by mali jomu »

denden wrote: 22/03/2022 21:17
dzolix wrote: 22/03/2022 21:04

Sipa je vjerovatno uzela vec oduzeti ranije 2016 videonadzor (kompjuter) koji vjerovatno Budnji i nije nikako vracen iz mupa. Nisam sasvim siguran ali ne vjerujem da je Budnjo ponovo koristio isti hard disk od 2016. 2.8.,,,,,,, i 2021.

U tekstu ne pise jasno da su mu u 2021 izuzeli videonadzor bash iz hotela .
Avazova vijest je sigurno netačna (namjerno ili iz nestručnosti) u tom dijelu, da je "prije mjesec", tj. 16.09.2021. godine oduzet iz hotela video-nadzor "koji je ranije vještačen".

Ništa što je "ranije vještačeno", a to je mogao biti samo računar sa HD, nije vraćano hotelu.

Dakle, ako su oduzeli ikakav video-nadzor 16.09.2021., to je moglo biti samo ovo o čemu crni321 govori.

To je to, ljudi mjesaju opremu za video nadzor sa kompjuterskom opremom... i onda kad cuju da se to sve moze spojiti sa kompjuterom, i TV-om, i jos hiljadu svakakvih komponenti, ne mogu skontat da su to samo radne jedinice koje mogu zajedno funkcionisat... nista vise.

Kompjuter i njegova oprema je samo radna jedinica, i u njemu nema glavnih podataka iz jedinice video nadzora, osim osnovnih koje kompjuter mora imati da bi mogao funkcionisat sa video nadzorom, nista vise. Tako je sa svim radnim jedinicama spojenih u funkcionalnom zajednickom sistemu zajednickog rada svih jedinica...

Samo kompjuter iz bilo kojeg svog rada, sta god radio... ima mogucnost da zapamti svoj zadnji rad prije iznenadnih poremecaja u svom kompjuterskom sistemu, i samo se to moze pronaci, nista vise.

Digitalni video nadzori nemaju tu mogucnost pamcenja, po kojoj se bilo sta moze pronaci sta je radio prije pada njegovog sistema, samo se resetira na nule, tj. radni pocetak i nastavlja od nule... zato se ne moze nista ni pronaci.

Kompjuter je druga prica... i moze se pronaci, ali samo sta je radio prije pada sistema, nista vise.

Teorija je malo komplikovana, i zahtjeva poznavanje svega i svacega, tako da ko ovo ne konta nije vazno, imaju strucnjaci koji znaju o cemu se radi.

Ovo sve gore napisano se odnosi digitalne sisteme. (racunarske sisteme)

Analogni sistemi su elektromehanicki, i sasvim druga prica, on sve radi gdje se dugme pritisne dok se ne zaustavi, i nigdje nista nemoze nestat dok se ne pritisne dugme da nestane, ili se zapali, ili ispadne iz aviona u more pa se ne moze pronac... ili ga ukradu vanzemaljci pa ih dok se uhvate u svemiru... istopi snimak.
preselio na ahiret

#27127 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by preselio na ahiret »

dzolix wrote: 22/03/2022 20:32
crni321 wrote: 22/03/2022 18:59 Mora postojati DVR izmedu kamera i racunara ako je vrseno kloniranje.
Sad se vadis a nisi imo pojima da je hotel koristio mali videonadzor samo uz pomoc kompjutera i kamera .
Hotelu ne treba fabricki video nadzor gdje su skupe masine i gdje ima puno radnika vec nesto poput ovoga jer ljudi zele diskreciju jer je to ipak hotel.

I sad mislis da su oni tolike budale .
cuj diskreciju pa nije bordel :lol:
denden

#27128 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

denden wrote: 22/03/2022 21:17 Dakle, ako su oduzeli ikakav video-nadzor 16.09.2021., to je moglo biti samo ovo o čemu crni321 govori
Moze biti da im je hard disk vracen pa ponovo oduzet 2021.
Ne može.
Moze biti da Sipa ponovo vjestaci hard disk koji nije vracen.
Vještačila ga je već u junu 2021., dakle nije to.
Moze biti da su izuzeli snimac drv ako ga nisu izuzeli 2016 ako je stvarno bio josh dodatni snimac.
Može biti.

Još je indikativno da Avaz, za kog je jasno da je sve vrijeme blizak istrazi Državnog tužilaštva, nakon tog vještačenja u oktobru 2021. godine fokus prebacuje na policajce koji su vršili presnimavanje (uz Ožegovića koji je dotad već optužen). Ako je to vezano sa rezultatima vještačenja, onda bi to nestanak snimka dovelo u vezu sa presnimavanjem, a to je, opet, vremenski i stvarni kontekst nestanka struje usred započetog procesa. Što, dalje, upućuje na brisanje zbog nestanka struje, kao viša sila ili zbog nestručnosti policajaca.

Opet, jedan od tih policajaca je Elmedin Konaković, kojeg je Muriz Memić godinama satanizovao i govorio kako su on, Olga Vukša i drugi zavjerenici pritjerani uza zid, a odnedavno je Murizova priča u fazonu "pogriješio sam što sam ih satanizovao, oni su dobri i pošteni policajci".

U istom kontekstu sa Avazovim fokusom na policajce koji su izuzimali snimke je i činjenica da je nekad tad Muamer Budnjo zatražio da još jednom bude poligrafski testiran, kako bi dokazao da je nevin i taj je test (kao i onaj 2016. godine) očito samouvjereno prošao.
dzolix

#27129 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

preselio na ahiret wrote: 22/03/2022 22:00 cuj diskreciju pa nije bordel :lol:
Kakav bordel i diskrecija. Sad svaki bordel ima video nadzor. Moras pred kameru pokazati zelembace tek ce te onda pustiti.
crni321

#27130 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by crni321 »

denden wrote: 22/03/2022 22:05
denden wrote: 22/03/2022 21:17 Dakle, ako su oduzeli ikakav video-nadzor 16.09.2021., to je moglo biti samo ovo o čemu crni321 govori
Moze biti da im je hard disk vracen pa ponovo oduzet 2021.
Ne može.
Moze biti da Sipa ponovo vjestaci hard disk koji nije vracen.
Moze biti da su izuzeli snimac drv ako ga nisu izuzeli 2016 ako je stvarno bio josh dodatni snimac.
Može biti.

Još je indikativno da Avaz, za kog je jasno da je sve vrijeme blizak istrazi Državnog tužilaštva, nakon tog vještačenja u oktobru 2021. godine fokus prebacuje na policajce koji su vršili presnimavanje (uz Ožegovića koji je dotad već optužen). Ako je to vezano sa rezultatima vještačenja, onda bi to nestanak snimka dovelo u vezu sa presnimavanjem, a to je, opet, vremenski i stvarni kontekst nestanka struje usred započetog procesa. Što, dalje, upućuje na brisanje zbog nestanka struje, kao viša sila ili zbog nestručnosti policajaca.

Opet, jedan od tih policajaca je Elmedin Konaković, kojeg je Muriz Memić godinama satanizovao i govorio kako su on, Olga Vukša i drugi zavjerenici pritjerani uza zid, a odnedavno je Murizova priča u fazonu "pogriješio sam što sam ih satanizovao, oni su dobri i pošteni policajci".

U istom kontekstu sa Avazovim fokusom na policajce koji su izuzimali snimke je i činjenica da je nekad tad Muamer Budnjo zatražio da još jednom bude poligrafski testiran, kako bi dokazao da je nevin i taj je test (kao i onaj 2016. godine) očito samouvjereno prošao.
Denden u cijeloj ovoj prici nedostaje HDD od DVR-a, dobro je napisao mali jomu. Ovdje se radi o tehnickim stvarima i uvezivanju sistema. S obzirom da nisu wi-fi kamere za IP-kamere mora postojati DVR koji formatira i kompresuje snimljeni materijal na svoj HDD. O daljnem transferu vlasnik odlucuje. Ovo se ne moze izbjeci niti postoji bilo kakva improvizacija.
dzolix

#27131 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

crni321 wrote: 22/03/2022 20:55
dzolix wrote: 22/03/2022 20:32

Sad se vadis a nisi imo pojima da je hotel koristio mali videonadzor samo uz pomoc kompjutera i kamera .
Hotelu ne treba fabricki video nadzor gdje su skupe masine i gdje ima puno radnika vec nesto poput ovoga jer ljudi zele diskreciju jer je to ipak hotel.

I sad mislis da su oni tolike budale .

Za razliku od tebe sveznalice pisem iskljucivo ono sto znam. Ako vec znas koja je vrsta nadzora koristena konacno reci, ne supljiraj.
Zadnje pitanje za tebe. Da li ti smatras da je apsolutno nemoguce da se u hotelu Kristal koristila takva vrsta videonadzora gdje je bio samo kompjuter , kamere i kablovi beeeeezzzz dodatnog vanjskog uredjaja snimaca.

Image

Image
Last edited by dzolix on 22/03/2022 23:32, edited 2 times in total.
uglavnomja

#27132 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

a gdje nestade prica da je vanjska firma kontrolisala videonadzor?

ni ime joj se ne zna

a spominjao budnjo kod senada i mislim jos negdje

i niko nije osporio
preselio na ahiret

#27133 Re: Slučaj Dženan Memić

dzolix wrote: 22/03/2022 22:38
preselio na ahiret wrote: 22/03/2022 22:00 cuj diskreciju pa nije bordel :lol:
Kakav bordel i diskrecija. Sad svaki bordel ima video nadzor. Moras pred kameru pokazati zelembace tek ce te onda pustiti.
cuj,ne idem tamo pa ne znam,sad si mi prosirio vidike zasto si ovde cim spominjes bordele i desavanja tamo :lol:
mali jomu

#27134 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by mali jomu »

Slijepa politika odredjuje ko je kriv a ko nije... zato ovo sve desava.
bitangeIprinceze

#27135 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by bitangeIprinceze »

mali jomu wrote: 23/03/2022 04:44 Slijepa politika odredjuje ko je kriv a ko nije... zato ovo sve desava.
Vjerovatno misliš i na politiku iz 2016.-e?
gospodar

#27136 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by gospodar »

crni321 wrote: 22/03/2022 23:09
denden wrote: 22/03/2022 22:05

Ne može.

Može biti.

Denden u cijeloj ovoj prici nedostaje HDD od DVR-a, dobro je napisao mali jomu. Ovdje se radi o tehnickim stvarima i uvezivanju sistema. S obzirom da nisu wi-fi kamere za IP-kamere mora postojati DVR koji formatira i kompresuje snimljeni materijal na svoj HDD. O daljnem transferu vlasnik odlucuje. Ovo se ne moze izbjeci niti postoji bilo kakva improvizacija.
Pricamo o pocetku 2016-e godine.
Analogni video nadzor u hotelu nije uradjen tada vec vjerovatno par godina prije.
U to vrijeme su se koristile DVR PCI/PCI-E kartice (najcesce Geovision) koje su se nalazile u racunaru. Odredjeni modeli su podrzavali i 16 kanala (kamera) istovremeno.
DVR ili popularno - "snimaci" su se tek kasnije poceli koristiti na ovim prostorima, tako da je suvisno to da "mora" postojati DVR u svoj ovoj prici.
mali jomu

#27137 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by mali jomu »

Kad se ispituje... analogni video nadzor, lakse je ispod trenutnih snimaka pronaci, je li ispod ima starih snimaka, ili je ispod bilo ista izbrisano... na analagnom sistemu snimka se ne moze nista sakrit.

Analogni video nadzor se moze prikljuciti na kompjuter, ima programa koji analogne signale pretvaraju u digitalne, ako nema nista na kompjuteru, a bilo bi... da je ista bilo, onda i nema nista, niti je ista ni bilo.

Onda, ako nema nista, je da video nadzor nije ni bio upaljen, nije ni snimao... oderdjeno vrijeme.

PROBLEM JE STO SE TO NE MOZE SAKRIT.
mali jomu

#27138 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by mali jomu »

Ne zamjerite Murizu i Arijani nista, velika je to tragedija... ja bih sigurno bio 100x gori da sam na njihovom mjestu.
mali jomu

#27139 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by mali jomu »

Cuo sam se sa ovim mojim "ravnozemljasem", kaze da ima novi dokaz da je zemlja ravna, rekoh, vidimo se za koji dan pa mi sve predstavi da te pokusam skontat... a vjerovatno da jeste cim imas dokaz. On mi puce od smijeha... i ugasi se. :mrgreen:
uglavnomja

#27140 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

mali jomu wrote: 23/03/2022 12:19 Ne zamjerite Murizu i Arijani nista, velika je to tragedija... ja bih sigurno bio 100x gori da sam na njihovom mjestu.
niko ne spori da je tragedija

ali ima tu puno toga za zamjeranje

tuga je jedno, a zlo i zloba, i uz to materijalna i nematerijalna korist su nesto sasvim drugo

sva empatija se zasniva na "zamisli da je tebi dijete nastradalo ..."

a nema varijante: zamisli da ti je kcerka izasla sa momkom, udario ih neko/nesto, ona ranjena, udarena u glavu, mogla i ona poginuti, dozivjela sok od svega toga, ne sjeca se, izgubila vid na jednom oku ...
i onda joj se razbjesnjeli (a ne tuzni) otac i sestra navale na kosti, uz pomoc pokvarenog advokata i medija i uniste joj zivot
i tebi kao ocu, i majci, i citavoj rodbini ... kako s usudila da ona ostane ziva, i jos da nasatvi dalje ...

najgora osoba u prici, lesinar, je ifet

ali da nije bilo podloge ne bi njegovo proslo
mali jomu

#27141 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by mali jomu »

U tim situacijama je svako neuracunljiv, pod licnim ogromnim pritiskom sa svih strana, i to sve traje dok je ta situacija u "igri", i traje i poslije nje za sve koje je ta situacija pogodila i pogadja... familija, rodbina i svi drugi.

E sad... ovi ga sacekali "iza grmlja", i ode to gdje ode.

Sud ce to sve skontat... mada vjerujem da je sud sve to davno skonto.
tranquil

#27142 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tranquil »

denden wrote: 21/03/2022 22:41
tranquil wrote: Ti snimci su namjerno obrisani.

Oni prije njih nisu, niti oni poslije njih.
-Sjajno. Ti si sjedio do osobe koja je izvršila namjerno brisanje i to ti rekla nakon što je izvršila?

-Nisam, otkud ti to?

-Pa kako znaš da je neko namjerno obrisao snimke? Da li postoji mogućnost da je neko pritisnuo komandu za brisanje, a da je to uradio greškom, da je želio nešto drugo?

-Postoji.

-Pa kako onda možeš tvrditi da je snimak obrisan namjerno? Možda hoćeš reći da ne znaš je li obrisan namjerno, ali je u pitanju ljudski faktor, tj. neko je izdao, namjerno ili slučajno komandu za brisanje?

-Da, baš to hoću reći.

-Super. U koje vrijeme je izdao tu komandu?

-Ne znam.

-Molim? Ne znaš kad je izdata komanda, ali znaš da je izdata? Pa na osnovu čega si tvrdio da je snimak namjerno izbrisan?

-Ovaj...na osnovu toga što nisu izbrisani snimci prije i poslije tog snimka. Sistem, kad ispuni raspoloživu memoriju, briše prvo najstarije snimke, a ovdje to nije bio slučaj. Dakle, nije došlo do redovnog automatskog brisanja snimaka.

-I to znači da je snimak izbrisan namjerno, tj. ljudskim faktorom?

-Da, to je moja tvrdnja.

-Slažeš li se, da bi dao istinitu tvrdnju da je snimak izbrisan ljudskim faktorom, da bi morao prethodno isključiti SVE mogućnosti brisanja snimka mimo ljudskog faktora?

-Slažem.

-Super. Da li do automatskog brisanja snimaka može doći usljed naglog nestanka/dolaska električne energije, je li to opštepoznata činjenica?

-Da.

-Da li je, prema izjavama policajaca i Ožegovića, usred procesa kopiranja snimaka došlo do nestanka električne energije, što predstavlja događaj više sile, koji nije pod kontrolom službenika hotela?

-Jeste. Ali oni su snimke kopirali, tj. u pitanju je read, a ne write mod, što znači da su šanse astronomski male da je došlo do brisanja usljed nestanka električne energije.

-Aha. Ali, ti si mogućnost da su oni radili u write modu, u kojem su šanse za brisanje snimka realne u slučaju nestanka struje, utvrdio na osnovu nekih objektivnih parametara?

-Policajci su rekli da su presnimavali, znači to je read mod.

-Ali, da li se, nezavisno od njihovih izjava, objektivno može utvrditi da su oni radili u read, a ne write, modu?

-Ne može, jer se ne zna kad snimak izbrisan. Samo znamo da ga nema i da nije izbrisan redoslijedom.

-Koliko je vremena potrebno da se snimci prebace na medij za pohranu, par minuta?

-Obično, da.

-Je li tačno da su policajci, i to nakon što su njihove kolege pregledali snimak prethodnog dana, sutradan došli i bez ikakvog otpora već započeli prebacivanje snimka?

-Da.

-Da li bi, da je samo do nestanka struje usljed više sile van kontrole osoblja hotela, došlo možda i minut kasnije, ti snimci već uredno, bez ikakvog otpora i opstrukcije, bili izuzeti?

-Da.

-Da li je moguće da je sistem, nakon što je došla struja, ponudio opciju spašavanja fajlova nad kojim je izvršavanje komande bilo prekinuto, a da je neko, ko se tu zatekao, iz neznanja odabrao pogrešan odgovor ili izignorisao pitanje?

-Da.

-Da li bi tad snimci bili obrisani i potom prebrisani novim?

Da, vjerovanto.

-Da li si čuo od Arijane Memić 18.06.2021. godine u TV gostovanju tvrdnju da SIPA vrši eksperimente sa nestankom struje, kako bi utvrdila da li je moguće da se tako snimci izbrišu? I da li si čuo od svjedoka na suđenju da je rekao da oni nemaju kvalitetnu tehnologiju za takve testove, ali da je čuo da agencija sa državnog nivoa nije mogla utvrditi da je snimak namjerno obrisan?

-Čuo sam.

-Ako već tužilaštvo, kroz rezultate dva vještačenja, koja koristi kao dokaz, tvrdi da su snimci namjerno obrisani zato što nisu brisani redoslijedom, a istovremeno traži od SIPA-e da utvrdi da li može doći do brisanja snimaka usljed nestanka struje, znači li to da su i oni sami svjesni da samo brisanje snimaka mimo redoslijeda nije dokaz da su namjerno obrisani?

-Ne znam.

-Nije li malo čudno da se u suđenju kao dokaz koriste vještačenja rađena po naredbama "zavjereničkog" tužilaštva (po prijavi Feraget-Memića protiv 50-ak osoba, a na osnovu koje prijave, na čijem je čelu, kao organizator, navedena bivša glavna kantonalna tužiteljica Dalida Burzić, je došlo do optužnice protiv pet osoba u suđenju), a da "nezavjereničko" tužilaštvo ne koristi vještačenje SIPA-e koje je izvršeno po naredbi tog tužilaštva?

-Ne znam.
Dame i gospodo, predstavljam vam dendena, čovjeka koji neće odgovoriti neugodna pitanja postavljena njemu, ali će umjesto vas netačno odgovarati na druga pitanja u totalno izmišljenom i besmislenom igrokazu. :lol:

Čuj, "Da li bi tad snimci bili obrisani i potom prebrisani novim? Da, vjerovanto."

Nemaš ti pojma :lol:
kakotakonikako

#27143 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by kakotakonikako »

Moj komsija Suljo, bivsi Titin milicajac, maloprije me cudno gleda i ozbiljnim glasom mi rece: Kada se sumiraju nekoliko zadnjih stranica ove teme, u glavi mi se vrte sljedece rijeci:

- SNIMAK
- BORDEL
- AMNEZIJA
- PALICA

Ja mu na to samo rekoh - nije mi jasno, a on onako pogledom iskusnog istrazitelja rece - Bice ti sve jasno ....

:bih:
dzolix

#27144 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

Image

Kako vratiti datoteke izgubljene tijekom rezanja i lijepljenja ili kopiranja i lijepljenja

Posljednje ažuriranje 8. prosinca 2020 Jason Ben

Izrezivanje i lijepljenje ili kopiranje i lijepljenje ključni su i snažni alati u kojima korisnici Windows i Mac uživaju dok rade sa svojim računalima. Značajke nam omogućuju dupliciranje datoteka, dokumenata, video zapisa i audio zapisa na različitim mjestima na našim računalima. Povrh toga, značajka izrezivanja i lijepljenja pomaže nam premjestiti podatke s jedne lokacije na drugu bez utjecaja na sadržaj ili format datoteka. Međutim, javlja se nekoliko problema tijekom operacija rezanja i lijepljenja kopija zbog kojih gubimo svoje podatke.

Obnovi datoteku izgubljenu pomoću Kopiraj i zalijepi ili Izreži i zalijepi

Jedno uobičajeno tehničko pitanje zbog kojeg možemo izgubiti važne informacije je kada tijekom postupka lijepljenja dođe do neodređenog nestanka struje. Drugi vjerojatni uzrok koji može dovesti do gubitka podataka je događaj u kojem se datoteke slučajno promijene prije nego što se operacija lijepljenja završi. Zbog mnogih drugih razloga možemo izgubiti kritične podatke. Međutim, sva nada se ne gubi, jer je alat Data Recovery moćan i učinkovit program koji nam dobro dolazi pri pronalaženju svih izgubljenih datoteka. Točke u nastavku detaljno objašnjavaju kako vratiti datoteke izgubljene tijekom operacija rezanja i lijepljenja ili kopiranja i lijepljenja.

Image
Ispravno shvaćanje procesa spašavanja podataka

Data recovery (spašavanje podataka) je termin koji opisuje veliki broj nekonvencionalnih metoda pristupanja podacima koji su se „izgubili“ ili su ne dostupni putem konvencionalnih načina a usljed hardverskih/softverskih problema ili usljed korisničkih grešaka. Dok neke metode imaju odličan uspijeh, sve tehnike su izložene i nekim rizicima po podatke. Ne postoji 100% dokazana tehnika za spašavanje/povrat podataka koja radi u svim slučajevima. U nekim slučajevima spašavanje podataka nije moguće kao npr. usljed oštećenja platera na kojima su podaci, zatim usljed oštećenja servisne zone diska na kojoj su podaci o samom načinu rada diska ili pak ako su podaci prepisani nekim drugim podacima.
ArmandiHose

#27145 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by ArmandiHose »

Sutra u Sudu Bih, četvrtak 24.03., nastavak suđenja optuženim Mutap i drugima,

tačnije nastavak mrcvarenja optuženih i tzv svjedoka, nastavak trošenja državnih pravosudnih resursa, itd, itd, dakle sutra i dalje „Na zapadu ništa novo“, ali vjerovatno će sutra biti zanimljivo zbog očekivanog nastavka „perfomansa“ savjetnika Ifeta započetog ispreda Suda BiH pretprošlog četvrtka.

Drugar Hame i ja smo saznali od naših „spoljnih saradnika“ (svi članovi grupe „Mythbusters” – u prijevodu “Razbijači ubleha Ifet & Muriz Udruge”), drugara pravnika sa kahva, kava, kafa i skupih pića, koji poznaju neke drugare koji poznaju drugare,

da je „savjetnik“ Ifet održao javno datu riječ i zvanično (dal' policiji, dal' Sudu, sad je to nepoznato) prijavio optuženog Mutap Zijad zbog remećenja javnog reda i mira ispred Suda BiH kada je samo on, pouzdani svjedok Ifet, opazio već legendarni „incident“ u kojem je prijavljeni zlikovac organizator optužene bande, lično optuženi Mutap Zijad, grubo i bešćutno i zlonamjerno odgurnuo nezaštićenu zastupnicu Arijanu u prisustvu nekoliko desetina svjedoka, posebno novinara!

Nije nam poznato što je od dokaza ponudio ovaj „savjetnik“ u prilog svojoj tvrdnji budući da je taj „incident“ samo on vidio i pored nekoliko desetina lica, posebno novinara, te da je od DESETAK PRESS kamera koje su bile uključene u to vrijeme, koje bilježe svaki korak, udisaj i treptaj ovih „pravosudnih rijaliti zvezda“, uključujući glavne zvezde optuženog Zijada i zastupnicu Arijanu i njenog babu Muriza i "savjetnika", samo jedna kamera snimila trenutak kada Ifet trbuhozbori i jarca babu Muriza koji nakon toga isprovocirano sluđen upućuje glasno ozbiljne prijetnje optuženom Mutapu da će ga „odležati“ pozivajući za svjedoka „Allaha dž.š.“, valjda je i ovaj incident „savjetniče“ za krivičnu prijavu, zar ne?!

Biće zanimljivo, ako Sud dobije ovu prijavu ili je već dobio, da li će časni i mudri profesionalac sudija Perić ovu tzv prijavu „savjetnika“ Ifeta samo iskulirati (ignorirati), ili mu diskretno šupljom diplomatski odgovoriti pismeno (bez obavještavanja ostatka javnosti), ili će se sudija Perić odlučiti da javno u sudnici odgovori „savjetniku“ Ifetu na ovu njegovu prijavu. Možda lično „savjetnik“ Ifet u slučaju ignoriranja prijave „povuče za jezik“ sudiju Perića tako da mu se neovlašteno i nepozvano obrati u sudnici u vezi sa njegovom prijavom. Ranije je objašnjeno da „savjetnik“ Ifet preko štele sjedi u sudnici umjesto u publici gdje mu je mjesto sa oštećenim do kraja postupka kada možda bude pozvan u sudnicu radi davanja  tzv završnih riječi.

Da, biće doista very interesting ako se sudija Perić odluči da javno odgovori „savjetniku“ u vezi sa njegovom „prijavom“.

Nema sumnje, ako ovo dođe do Suda, da će časni sudija Perić koji je izuzetan intelektualac, ne samo i sudija i ugledni javni djelatnik, već i pisac (stručne ali i tzv lijepe književnosti, malo je poznato javnosti), ako se odluči da odgovori, odgovoriti na dojmljiv način, ili samo šuknut poput „savjetniče hvala vam što ste to podijelili sa nama, sada možemo nastaviti sa suđenjem.

Drugar Hame me upoznao da će sutra ujutro otići pred Sud BiH, prije početka suđenja. Kaže iz radoznalosti, želi lično vidjeti (kao i novinari) kako će se ranije započeti  Ifetov „perfomans“ nastaviti sutra kada optuženi Mutap Zijad (kao i ostali optuženi) bude prilikom ulaska u Sud ponovo morao proći pored konstantno nabrijanih Ifeta, Muriza i Arijane.  

Kaže da će možda otići i na suđenje te nas izvijestiti o svojim utiscima.

Dakle, očekivati je da sutra bidne very interesting jer je postalo očevidno da se „savjetnik“ Ifet odlučio da malo osvježi i dinamizira ovo suđenje koje se ne odvija po njegovom planu i zamisli.
preselio na ahiret

#27146 Re: Slučaj Dženan Memić

ArmandiHose wrote: 23/03/2022 15:55 Sutra u Sudu Bih, četvrtak 24.03., nastavak suđenja optuženim Mutap i drugima,

tačnije nastavak mrcvarenja optuženih i tzv svjedoka, nastavak trošenja državnih pravosudnih resursa, itd, itd, dakle sutra i dalje „Na zapadu ništa novo“, ali vjerovatno će sutra biti zanimljivo zbog očekivanog nastavka „perfomansa“ savjetnika Ifeta započetog ispreda Suda BiH pretprošlog četvrtka.

Drugar Hame i ja smo saznali od naših „spoljnih saradnika“ (svi članovi grupe „Mythbusters” – u prijevodu “Razbijači ubleha Ifet & Muriz Udruge”), drugara pravnika sa kahva, kava, kafa i skupih pića, koji poznaju neke drugare koji poznaju drugare,

da je „savjetnik“ Ifet održao javno datu riječ i zvanično (dal' policiji, dal' Sudu, sad je to nepoznato) prijavio optuženog Mutap Zijad zbog remećenja javnog reda i mira ispred Suda BiH kada je samo on, pouzdani svjedok Ifet, opazio već legendarni „incident“ u kojem je prijavljeni zlikovac organizator optužene bande, lično optuženi Mutap Zijad, grubo i bešćutno i zlonamjerno odgurnuo nezaštićenu zastupnicu Arijanu u prisustvu nekoliko desetina svjedoka, posebno novinara!
Cim negiras nesto sto se desilo pred ocima javnosti znaci da se u slucaju memic isto nesto desilo kad mutape branis,sve jasno nakon ovog sto si napisao.
denden

#27147 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

crni321 wrote: 22/03/2022 23:09
Da, s obzirom na činjenicu da je izvršen pretres hotela 16.09.2021., te, prema Avazu, tada oduzet i vještačen video-nadzor, realna je mogućnost da se neko tek nakon pet-šest godina sjetio da su trebali uzeti HDD DVR-a.

To onda baca novo svjetlo na sam događaj i razloge nepronalaska snimka.
uglavnomja

#27148 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

preselio na ahiret wrote: 23/03/2022 15:59
ArmandiHose wrote: 23/03/2022 15:55 Sutra u Sudu Bih, četvrtak 24.03., nastavak suđenja optuženim Mutap i drugima,

Cim negiras nesto sto se desilo pred ocima javnosti znaci da se u slucaju memic isto nesto desilo kad mutape branis,sve jasno nakon ovog sto si napisao.
:D

koje oci javnosti?

rek'o muriz, a sapn'o mu ifet - to su oci javnosti vidjele

a ta javnosst, desetine profi kamera, plus amatei sa mobitelima i oni sto nisu snimali nego u ocima javnosti gledali - nisu nista vidjeli od onoga sta je ifet sapnuo murizu

avaz, koji je u vlasnistvu ifetovog sefa, pise naravno guranje blabla

ostali dodirnuo, okrznuo ili samo se provukao

e sad dolazi na red empatija ... visegodisnje ispiranje mozga ... usadjena mrznja pema kriminalcima i kurvama ... blabla
sto bi albert rek'o: "Lakše je razbiti atom nego predrasude."

ima jos albertovih, ova mi je draga
"Ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali za ovo drugo nisam siguran."
preselio na ahiret

#27149 Re: Slučaj Dženan Memić

Reko mu je da kaze drugu stvar a ne da je odgurno,eto kako spinujete :lol:
uglavnomja

#27150 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

preselio na ahiret wrote: 23/03/2022 16:59 Reko mu je da kaze drugu stvar a ne da je odgurno,eto kako spinujete :lol:
to je jedino sto su oci i usi javnosti vidjele i cule
Locked