Novi Izborni zakon BiH

Post Reply
plavi_E

#11451 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by plavi_E »

metal wrote: 22/03/2022 17:39 A kako misliš u EU i NATO bez podrške Hrvatske? Ili možda i ne misliš? Možda planiraš u neke druge integracije? Jedva čekam da čujem.
Opet to strasenje "mocnom" Hrvatskom. Kao da niko nije viodio (ne)moc Hrvatske u EU. Vjerovati da ce drzava koja dobija najvice pomoci po glavi stanovnika od EU fondova staviti veto na bilo sta je djetinjasto.
plavi_E

#11452 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by plavi_E »

Kolinda wrote: 22/03/2022 18:25 Bravo, to će vam donijeti prosperitet i građansku
Nece, nego ce odblokirati Federaciju.
JohnnyS

#11453 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by JohnnyS »

Ricken wrote: 22/03/2022 14:09
palermo wrote: 22/03/2022 13:37

haj dobro, ono, ja bih k'o trebao bolje znati od tebe kako je u hercegovini, al eto :D :D
Što, zato što živiš u Hercegovini pa imaš kao uvid u javne nabave?

Mrzi me što to tako moram napisati, ali takva je i besmislena rasprava: "bošnjačke" medicinske i farmaceutske tvrtke itekako posluju s "hrvatskom" Sveučilišnom kliničkom bolnicom Mostar iako ima "hrvatskih" firmi iz istog faha, doduše bolnica posluje i s njima. Ali po toj logici Hercegovina lijek, ne bi nikad vidio Kvesićeva vrata, a stvarnost je daleko drukčija :D
Kolinda

#11454 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Kolinda »

Coldplay1 wrote: 22/03/2022 18:23 E jeba nas bake, mogli smo dobiti dom naroda, covic zadovoljan, EU...Moralo se ovo iskoristiti, historijski trenutak da nema kocenja u FBIH.
Evo nakon 2 dana i pogleda sa više strana izgleda da je hrvatska strana bila spremna otkloniti sve nazovi blokade u FBIH koje su nekome mogle pasti na pamet ali Bakir neće, tako me podsjeća ne promjenu naziva ulica u Mostaru, Hrvati godinama nude da isprave grešku ali SDA neda....

Gledao sam Cvitanovića, Čovića, Konakovića i Bakira, po svemu sudeći Bakir je glavni kočničar...potpis iz Mostara je opravdao na način da je obećao da će pokušati provesti potpisano, kao što reče Konaković "stid me bilo radi njega u koju poziciju stavlja moj narod"...
Konkretni

#11455 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Konkretni »

Koji samo strah od strane legitimnih na sam spomen 6 ruke u Domu naroda i Komšića :D Pa onda laf straše Hrvatskom...neka dođe Zoki za osvetu u Gornji Vakuf da se gađamo kestenjima
Konkretni

#11456 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Konkretni »

Kolinda wrote: 22/03/2022 18:30
Coldplay1 wrote: 22/03/2022 18:23 E jeba nas bake, mogli smo dobiti dom naroda, covic zadovoljan, EU...Moralo se ovo iskoristiti, historijski trenutak da nema kocenja u FBIH.
Evo nakon 2 dana i pogleda sa više strana izgleda da je hrvatska strana bila spremna otkloniti sve nazovi blokade u FBIH koje su nekome mogle pasti na pamet ali Bakir neće, tako me podsjeća ne promjenu naziva ulica u Mostaru, Hrvati godinama nude da isprave grešku ali SDA neda....

Gledao sam Cvitanovića, Čovića, Konakovića i Bakira, po svemu sudeći Bakir je glavni kočničar...potpis iz Mostara je opravdao na način da je obećao da će pokušati provesti potpisano, kao što reče Konaković "stid me bilo radi njega u koju poziciju stavlja moj narod"...
A šta je potpisano u Mostaru?
Kolinda

#11457 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Kolinda »

plavi_E wrote: 22/03/2022 18:27
metal wrote: 22/03/2022 17:39 A kako misliš u EU i NATO bez podrške Hrvatske? Ili možda i ne misliš? Možda planiraš u neke druge integracije? Jedva čekam da čujem.
Opet to strasenje "mocnom" Hrvatskom. Kao da niko nije viodio (ne)moc Hrvatske u EU. Vjerovati da ce drzava koja dobija najvice pomoci po glavi stanovnika od EU fondova staviti veto na bilo sta je djetinjasto.
Za EU fondove se aplicira projektima a ne dobiva se pomoć osim u slučajevima prirodne nesreće ili pandemije....a ulogu HR si mogao vidjeti danas kod donošenja desetogodišnjeg okvira, džaba što su Nizozemska, Njemačka, Švedska bile protiv unošenja pojma konstitutivni narodi on je ipak unutra...
plavi_E

#11458 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by plavi_E »

Americki ambasador tvrdi drugacije

"Posebno odbijanje da se prihvate razumne promjene koje bi unaprijedile funkcionalnost institucija u Federaciji učinilo je nemogućim da se postigne izbalansiran dogovor da se osigura funkcionisanje vlasti", poručio je Murphy u nedjelju.

Covic se sve vise oznacava kao glavni krivac za propast pregovora. Cak i Dodik ga pusta niz vodu.
Str0nz
Grijem se na: Hodza > marfi

#11459 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Str0nz »

Nije tacno, nudili ste "trust me bro" rijesenja gdje bi uloga DN bila ne iste nego jos jaca ali u nekom drugom aranzmanom gdje ko fol bosnju zasljepi da se de facto nista sto se tice nadleznosti DN ne mjenja a HDZ bi imao punu kontrolu nad klubu Hrvata. Cak ni retardirani Bakir nije toliko zaostao da prihvati. Za ostale? skupa nemaju 3 ruke u parlamentu, ucestvovanjem u ovoj farsi na strani HDZ su sebe politicki sahranili. Moglo se to ipak dosta bolje odigrati.
mishic

#11460 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by mishic »

Na svu ovu priču dovoljno je reći danas je 22. 03. 2022. godine, poodmaklo XXI stoljeće i svima onima koji su ostali u prošlosti pa bi da vračaju društveno uređenje iz minulih decenija i stoljeća poruka je da je tome istekao rok. Treba se okrenuti za 180 stepeni pa umjesto unazad gledati naprijed. Jasno ko dan!
skafiskafsnjak

#11461 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by skafiskafsnjak »

metal wrote: 22/03/2022 17:45
skafiskafsnjak wrote: 22/03/2022 11:05

Pa zato sto im.je dato vec sada mnogo vise nego sto treba... I opet provlace tu spiku o majorizaciji....
Hoce kompromis, a nista da popuste....

I na kraju vidimo da je i Evropa uz njih....
Tako.da, nije samo.sacica Hrvata...uz njih je politicki Zagreb ... Pa i RS i Beograd...i Evropa, kao sto rekoh.
Znači da dato im više nego što treba?! Tako kaže Bakir, naravno.

Ali, evo, hajde baš me zanima šta je to više nego što treba.
Toliko da 5% moze blokirati drzavu
Bloo
Globalna šefica

#11462 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Bloo »

skafiskafsnjak wrote: 22/03/2022 11:05 Pa zato sto im.je dato vec sada mnogo vise nego sto treba... I opet provlace tu spiku o majorizaciji....
Hrvatima ili HDZ-u?
skafiskafsnjak

#11463 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by skafiskafsnjak »

Bloo wrote: 22/03/2022 19:21
skafiskafsnjak wrote: 22/03/2022 11:05 Pa zato sto im.je dato vec sada mnogo vise nego sto treba... I opet provlace tu spiku o majorizaciji....
Hrvatima ili HDZ-u?
Pa HDZ-u. A koliko to njih glasa za HDZ?
Bloo
Globalna šefica

#11464 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Bloo »

skafiskafsnjak wrote: 22/03/2022 19:26
Bloo wrote: 22/03/2022 19:21

Hrvatima ili HDZ-u?
Ne znam. Druzim sa sa pogresnim Hrvatima. :mrgreen: Vjerovatno procentualno koliko i ostali za SDA i SNSD. :mrgreen:
skafiskafsnjak

#11465 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by skafiskafsnjak »

Bloo wrote: 22/03/2022 19:32
skafiskafsnjak wrote: 22/03/2022 19:26

Ne znam. Druzim sa sa pogresnim Hrvatima. :mrgreen: Vjerovatno procentualno koliko i ostali za SDA i SNSD. :mrgreen:
Druzis se sa nelegitimnim Hrvatima :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#11466 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Bloo »

skafiskafsnjak wrote: 22/03/2022 19:34
Bloo wrote: 22/03/2022 19:32

Ne znam, zaboravim ponekad i da su Hrvati. :mrgreen:
Nego sta ti kao SDAovac mislis da treba dati HDZ Hrvatima?
tandmand

#11467 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by tandmand »

metal wrote: 22/03/2022 17:39
Konkretni wrote: 22/03/2022 14:30
Koga boli kurac šta će misliti Hrvatska kada se HDZ izbaci iz vlasti za sva vremena i oduzmu im se mogućnost blokiranja
A kako misliš u EU i NATO bez podrške Hrvatske? Ili možda i ne misliš? Možda planiraš u neke druge integracije? Jedva čekam da čujem.
Koji će nam quraz cjelovita BiH, u EU i NATO, ako Bošnjacima budu ruke vezane.
Zamislite da Izrael prime u EU i NATO sve sa Gazom i Zapadnom obalom.
Takve integracije po tu cijenu treba hraknuti.
skafiskafsnjak

#11468 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by skafiskafsnjak »

Bloo wrote: 22/03/2022 19:36
skafiskafsnjak wrote: 22/03/2022 19:34

Ne znam, zaboravim ponekad i da su Hrvati. :mrgreen:
Nego sta ti kao SDAovac mislis da treba dati HDZ Hrvatima?
sucur Allahu, SDA do groba. Sebija heroina!!!
Ja kao SDA-ovac mislim da bi im trebalo udovoljiti da biraju jednog od tri clana . Ali da to nikako ne znaci uvod u treci ili neshto slicno. Problem je sto banda na celu sa Covicem trazi puno vise od toga.... :mrgreen:
Awakened

#11469 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Awakened »

Ma uvijek si bio objektivan, nema govora. :kiss:

Zasto Covke ne iznese sta je to tacno prihvatio pa da svi mozemo vidjeti, ili je to tek njegova verzija "deblokade"? Niko sretniji od vecine Bosnjaka i Bosanaca ne bi bio da se rijese Bakira ako nije prihvatio razuman prijedlog.

Mora se naci recept da Federacija nikada ne postane,ili dobije potencijal da postane, ekspozitura neke "dzamahirije" bilo sa Istoka ili Zapada, sto je vec kontra interesa ove dvojice spomenutih.
Sociolog

#11470 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Sociolog »

Koje ljudsko smece i nistavilo od covjeka Fahro Radoncic.

Evo ga opet gost na Polisu na Tvsa..
Valjda ce postaviti ma Youtube
Bangalore_

#11471 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Bangalore_ »

Mi smo pod lažnim uvjerenjem da je SDA tamo "nešto odbranila". Ustvari je nudila sve i svašta.

Od ove nakarade da predstavnik nužno mora biti od Hrvatskog ili Bošnjačkog naroda do još veče nakarade da je on "naš ili njihov" predstavnik sa ostalima kao neki privjesak pro forme. Šprdanja od Evropski standarda.

Od zasebne izborne jedinice do neke sa elektorima gdje suštinski znači da imaju ispravni i neispravni Hrvati.

Vitalni nacionalne ključ koji bi vjerovatno i dalje ostao dovoljno jak da se blokira sve što je koristno za državu.

Uopšte nije bila neka bog zna kakva odbrana u ime funkcionalne BiH bio je Čović koji je previše pohlepan.
skafiskafsnjak

#11472 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by skafiskafsnjak »

Awakened wrote: 22/03/2022 20:14

Ma uvijek si bio objektivan, nema govora. :kiss:

Zasto Covke ne iznese sta je to tacno prihvatio pa da svi mozemo vidjeti, ili je to tek njegova verzija "deblokade"? Niko sretniji od vecine Bosnjaka i Bosanaca ne bi bio da se rijese Bakira ako nije prihvatio razuman prijedlog.

Mora se naci recept da Federacija nikada ne postane,ili dobije potencijal da postane, ekspozitura neke "dzamahirije" bilo sa Istoka ili Zapada, sto je vec kontra interesa ove dvojice spomenutih.
E kad procitam Kolindu i ovakve, tek vidim da nikada nece biti dogovora ni rahatluka. Ja sve kontam Covic banda, kriminalac.... Ali mnogi misle da je upravu
noviforumas

#11473 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by noviforumas »

Ali zamisli da iskreno podrzavas Covica. Zanemarimo sad politicke ciljeve i ideologiju, cisto onako ljudski. Kako moze normalan covjek podrzavati takvog prevrtljivca, nekoga ko se tek u ratu sjetio da je Hrvat pa poceo logorase koristiti kao radnu snagu, a poslije rata fakticki privatizovao cijelu zapadnu Hercegovinu, ukrao doslovno desetine miliona... i na kraju krajeva najvise naudio narodu za koji tvrdi da se bori, te napravio saveznistvo sa velikosrpskim ideolozima koji su isti taj narod ubijali, protjetivali, silovali.
skafiskafsnjak

#11474 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by skafiskafsnjak »

Da li je ko gledao intervju sa Zeljkom Budimirom na FTV ?
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#11475 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by PreWiBa »

noviforumas wrote: 22/03/2022 20:40 Ali zamisli da iskreno podrzavas Covica. Zanemarimo sad politicke ciljeve i ideologiju, cisto onako ljudski. Kako moze normalan covjek podrzavati takvog prevrtljivca, nekoga ko se tek u ratu sjetio da je Hrvat pa poceo logorase koristiti kao radnu snagu, a poslije rata fakticki privatizovao cijelu zapadnu Hercegovinu, ukrao doslovno desetine miliona... i na kraju krajeva najvise naudio narodu za koji tvrdi da se bori, te napravio saveznistvo sa velikosrpskim ideolozima koji su isti taj narod ubijali, protjetivali, silovali.
Taj broj je izrazito zanemarljiv, to i pokazuje izlaznost na izborima po Grudama i Posušju.
Post Reply