Novi Izborni zakon BiH
-
patriot_bih
#11401 Re: Novi Izborni zakon BiH
Sad kad se razišla magla diplomatije i pritisaka, jasno se vidi da odbijanje aparthejd prijedloga izb. zakona je prava i jedina odluka.
Valjalo bi da proBiH diplomati/lobisti objasne zapadu HDZ-ov koncept dvije škole pod jednim krovom. To je bilo slično u Južnoj Africi za vrijeme aparthejda, a danas nema više nigdje.
Kroz izborni zakon HDZ je pokušao od FBiH napraviti 2 entiteta pod jednim krovom.
Valjalo bi da proBiH diplomati/lobisti objasne zapadu HDZ-ov koncept dvije škole pod jednim krovom. To je bilo slično u Južnoj Africi za vrijeme aparthejda, a danas nema više nigdje.
Kroz izborni zakon HDZ je pokušao od FBiH napraviti 2 entiteta pod jednim krovom.
- atmel
#11402 Re: Novi Izborni zakon BiH
Vozim se jednom prilikom sa busom u Beč. Srbi u busu svi skoro bosanski pasoš, nađe se jedan njihov lola sa bosanskim pasošom a preko pasoša italijanska futrola
-
BAK-eV
- Ricken
- Ricken
#11405 Re: Novi Izborni zakon BiH
Možda u nekim djelovima BiH. Konkretno u Hercegovini, imaju. Presedan može biti nabavka nečega što nemaju izbora nabaviti po tim "etničkim" linijama.
-
doremifa
#11406 Re: Novi Izborni zakon BiH
-
doremifa
#11407 Re: Novi Izborni zakon BiH
JEdnom ja tako na putu za Minhen i svi mi bosanske pasose kad neki Bosnjak umotao pasos u poli salamu, to je bilo 2002. godine. Pitaju ga ljudi zasto kaze on da mu je draza poli salama nego cijela bih. sta bi tek danas bilo pitam se ja
-
BAK-eV
-
palermo
#11409 Re: Novi Izborni zakon BiH
- Ricken
#11410 Re: Novi Izborni zakon BiH
Što, zato što živiš u Hercegovini pa imaš kao uvid u javne nabave?
-
mishic
#11411 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ne razumijem zbog čega se ne udovolji Draganu Čoviću. Ja bih mu dao sve što traži, garantovao mu izbor za člana Predsjedništva kako više ništa nebi bilo upitno u BiH a on za uzvrat svakako radi veoma koristan posao za BiH. On sa HDZ-om najefikasnije rješava hrvatsko pitanje u BiH, siromaši ih, šalje na Zapad i iseljava efikasnije od bilo koga drugog. I uz sve to još uvijek vješto krije koliko ih je iselilo a koliko ostalo. Tako nikoga ne hvata panika.
Čović to radi majstorski.
Čović to radi majstorski.
- atmel
#11412 Re: Novi Izborni zakon BiH
Šta kad bi ti izmislio nešto novo a ne prepričavo moju priču samo drugi akteri. Jako si smešan.
-
Konkretni
#11413 Re: Novi Izborni zakon BiH
Koga boli kurac šta će misliti Hrvatska kada se HDZ izbaci iz vlasti za sva vremena i oduzmu im se mogućnost blokiranjametal wrote: ↑22/03/2022 00:05A šta će onda Komšić uraditi za BiH? Održati pokoji govor i...?
Hrvatska ga množi sa nulom. A bez Hrvatske nećemo ni u EU, ni u NATO. Toliko valjda znamo.
S kim ćeš poslije toga "poklapanja" pregovarati o relaksaciju odnosa kada se ovom antihrvatskom kampanjom svi Hrvati tjeraju pod skute HDZ-a? Svakoga ko progovori protiv Komšića "patriote" proglase UZP-ovcem.
-
daddy-kool
#11414 Re: Novi Izborni zakon BiH
Čovke mi rekao.metal wrote: ↑22/03/2022 10:23A ti si upratio ove zatvorene pregovore ili vjeruješ svemu što političari izjavljuju (ako odgovara tvojim pretpostavkama)?daddy-kool wrote: ↑22/03/2022 08:15
Da si upratio pregovore znao bi da su propali zato što Hrvati smatraju da će nestati u BiH ako dom naroda ne odlučuje o oporezovanju kladionica i zabrani javnog pušenja.
Bakir je pristao na svu "legitimnost", elektori, kvote, baš sve.
Da ti možda o pregovorima nije pričao političar koji je pred punom Vijećnicom lagao o reviziji presude protiv Srbije?
-
daddy-kool
- cLo
#11416 Re: Novi Izborni zakon BiH
Taj jadni, neuki narod po hercegovackim selendrama je bilo vrlo lako zamantati i gurnuti u fasizam. Postoji nemala razlika u mentalitetu i intelektu Hrvata sa hercegovackih gudura i onih koji su rasli u bosanskim gradovima.metal wrote: ↑22/03/2022 10:18I opet nisi odgovorila šta ćemo onda. Mi im zavrnemo pipu, a oni mlataraju zastavama onakvi fašistički kakvi već jesu (podrazumijeva se jel'te). I šta onda?cLo wrote: ↑22/03/2022 00:56
I meni je zanimljiva hrvatska mantra da se ne pikaju hrvatski predstavnici, ako nisu fasisti koji sistematski rade na urusavanju drzave, jer samo takve biraju i zele.
Ja cu glasati za Komsica, za ostale ne znam.
Dopusta se Hrvatima i previse, da se mene pita, a ne pita, ja bih pofino jos zavrnula pipu, pa neka mlataraju hrvatskim zastavama Nailovoj materi gdje stignu, opusteno.
Tesko je, iz ove pozicije skoro neostvarivo, hercegovackim Hrvatima izilustrirati da je njihova domovina Bosna i Hercegovina, kada sam naziv podmuklo sugerira koju drzavu trebaju da osjecaju kao svoju.
Meni je bolno vidjeti te zastave i obiljezja druge drzave u svojoj, a istovremeno me vrijedja i ljuti kada kao takvi zele sve ovlasti u zemlji koju preziru i ne smatraju svojom, a i to u cilju destabilizacije i totalnog razbijanja.
Idealno bi bilo kada bi se ljudi dehipnotizirali, odbacili zastave susjednih drzava, kada bi se ukinuli entiteti, kada bi svi prvo bili Bosanci i Hercegovci, a tek negdje u izmaglici Hrvati, Srbi i Bosnjaci, no to se nece ubrzo desiti, bojim se nikada. Tako da ti ne znam reci sta onda, ali znam da su Bosnjaci najtolerantniji i najspremniji pruziti ruku pomirenja. U gradovima sa bosnjackom vecinom Hrvati su mazeni, imaju povlasten polozaj, da se ne bi osjecali obespravljeno, a pitaj Bosnjake kako oni zive u gradovima sa hrvatskom vecinom.
-
daddy-kool
-
noviforumas
#11418 Re: Novi Izborni zakon BiH
Sjetih se ovog teksta Senada Avdica iz 2021, u kojem je pisao tacno sta i kako ce se desavati, tj. razotkrio planove Dodik-Covic osovine.
https://istraga.ba/analiza-senada-avdic ... m-mostaru/
Vrlo moguce da su morali modifikovati planove jer ruska invazija Ukrajine i ne ide bas po planu, a to ima svakakve geopoliticke implikacije, ali tu je Hrvatska da lobira do besvijesti u EU i Washingtonu.
Prema izvorima koje smo ranije pominjali, domaćim i stranim, ukoliko Milorad Dodik uz formalnu pomoć Narodne Skupštine RS koju kontrolira, proglasi nezakonitim i neprijateljskim institucije Bosne i Hercegovine na teritoriji RS, Oružanih snaga BiH, SIPA-e, OSA-e, Uprave za indirektno oporezivanje…Dragan Čović će u vrlo kratkom vremenu slijediti njegov primjer. Na način na koji je “Herceg Bosna” u aprilu 1992.godine, po automatizmu slijedila Karadžićev primjer napuštanja insitutucija, HDZ BiH bi, tvrde naši upućeni sugovornici, mogao postupiti prateći secesionističke korake Milorada Dodika. Državne institucije nakon što ih, po tom scenariju, delegitimira Narodna Skupština RS, vrlo brzo bi doživjele istu sudbinu na prostorima gdje vlada HDZ BiH. Tu se prije svega misli na Mostar, odnosno njegov zapadni dio, gdje je su smještene sve državne institucije i njihove ispostave u ovom gradu. Političari iz Sarajeva, prije svega oni iz Stranka demokratske akcije, praveći različite kompromise dogovore, trgovačke aranžmane sa Hrvatskom demokratskom zajednicom prihvatili su da sve institucije sa nivoa države budu stacionirane u općinama Mostara sa hrvatskom većinom. Rije je o desetinama insitucija, agencija, ureda… poput Uprave za indirektno oporezivanje (sjetimo se kako su oko kupovine njenog poslovnog prostora pregovarali bivši direktor Fuad Kasumović i Dragan Čović), SIPA-e, Državne granične policije, BHANSA-e, Centralne banke BiH, Obavještajno-sigurnosne agencije, Direkcije za kontrolu policijskih tijela, Operator za obnovljive izvore energije…
Navodno već postoje razrađeni planovi da u trenutku kada se ove institucije proglase nelegalnim (jer poslije povlačenja RS ne bi funkcionirale na cijelom prostoru BiH) otpočne “spontana” akcija pripadnika navijačke skupine “ULTRAS-a”, branitelja okupljenih u HVIDR-i, te dobrovoljaca-aktivista HDZ-a BiH tokom koje bi se te institucije fizički preuzele, zaposlenici proglasili nepoželjnim, i stavile na raspolaganje HDZ-a BiH. Da bi uloga navijačkih huliganskih odreda “ULTRASA” mogla biti značajna i da se na njih računa govori i to da poslije niti jednog incidenta, od kojih su neki imali elemente teških krivičnih djela, niko od navijača NK “Zrinjski” nije kazneno procesuiran.
https://istraga.ba/analiza-senada-avdic ... m-mostaru/
Vrlo moguce da su morali modifikovati planove jer ruska invazija Ukrajine i ne ide bas po planu, a to ima svakakve geopoliticke implikacije, ali tu je Hrvatska da lobira do besvijesti u EU i Washingtonu.
-
doremifa
#11419 Re: Novi Izborni zakon BiH
-
doremifa
#11420 Re: Novi Izborni zakon BiH
-
doremifa
#11421 Re: Novi Izborni zakon BiH
samo fasisti zive u drzavi sa vise entitetapatriot_bih wrote: ↑22/03/2022 12:43 Sad kad se razišla magla diplomatije i pritisaka, jasno se vidi da odbijanje aparthejd prijedloga izb. zakona je prava i jedina odluka.
-
doremifa
- sinuhe
#11423 Re: Novi Izborni zakon BiH
Kao da u Bosni neko zna sta znace gradjanska drzava, aparthejd, konstitutivnost.
-
doremifa
#11424 Re: Novi Izborni zakon BiH
Treba te seljacine hrvatske denacificirati i preobrazovati. Neosporiva cinjenica je da su hrvati u bosnjackim gradovima uzdignuti skoro pa na nivo bozanstava, primjer gospodin Komsic, dok u gradovima sa hrvatskom vecinom bosnjacke glave vise na kolcima sto je lako provjerljiva i visestruko empirijski dokazana cinjenica.cLo wrote: ↑22/03/2022 14:57Taj jadni, neuki narod po hercegovackim selendrama je bilo vrlo lako zamantati i gurnuti u fasizam. Postoji nemala razlika u mentalitetu i intelektu Hrvata sa hercegovackih gudura i onih koji su rasli u bosanskim gradovima.
Tesko je, iz ove pozicije skoro neostvarivo, hercegovackim Hrvatima izilustrirati da je njihova domovina Bosna i Hercegovina, kada sam naziv podmuklo sugerira koju drzavu trebaju da osjecaju kao svoju.
Meni je bolno vidjeti te zastave i obiljezja druge drzave u svojoj, a istovremeno me vrijedja i ljuti kada kao takvi zele sve ovlasti u zemlji koju preziru i ne smatraju svojom, a i to u cilju destabilizacije i totalnog razbijanja.
Idealno bi bilo kada bi se ljudi dehipnotizirali, odbacili zastave susjednih drzava, kada bi se ukinuli entiteti, kada bi svi prvo bili Bosanci i Hercegovci, a tek negdje u izmaglici Hrvati, Srbi i Bosnjaci, no to se nece ubrzo desiti, bojim se nikada. Tako da ti ne znam reci sta onda, ali znam da su Bosnjaci najtolerantniji i najspremniji pruziti ruku pomirenja. U gradovima sa bosnjackom vecinom Hrvati su mazeni, imaju povlasten polozaj, da se ne bi osjecali obespravljeno, a pitaj Bosnjake kako oni zive u gradovima sa hrvatskom vecinom.
-
daddy-kool
#11425 Re: Novi Izborni zakon BiH
Kad će nastavak pregovora?