Pitam tipa odakle si kaže Srbija, koji grad ga pitam veli mi BijeljinaArminovski wrote: ↑22/03/2022 00:55Ja sam sreo jednog takvog, doduše vani koji je tvrdio da je iz Mostara.Email83 wrote: ↑21/03/2022 22:48 Jebem te živote, ja se stvarno pitam ovdje jel ovi Hrvati nas smatraju zaista tolikim idiotima....
Poslom sam često u Capljini i sjednem s nekim ljudima, kaže lik, bio u Kataru, domaćin ga pita odakle si, kažem mu, veli on, iz Hrvatske, ovaj mu kaže oo Davor Šuker.
Ja ga gledam ono nista mi jasno nije, mislim znam da je iz Capljine, drugi se nadodaje, kaže bio u Italiji i pitaju odakle si, kaže Capljina, oni će gdje je to, ja im kažem Hrvatska, ono doslo mi da izvadim pasos da mi pečat udare.
Novi Izborni zakon BiH
- atmel
#11326 Re: Novi Izborni zakon BiH
-
daddy-kool
#11327 Re: Novi Izborni zakon BiH
Da si upratio pregovore znao bi da su propali zato što Hrvati smatraju da će nestati u BiH ako dom naroda ne odlučuje o oporezovanju kladionica i zabrani javnog pušenja.
Bakir je pristao na svu "legitimnost", elektori, kvote, baš sve.
-
statixx
#11328 Re: Novi Izborni zakon BiH
Praviti usupke bez ikakve garancije u situaciji kada Milanovic hvali Dodikovu politiku, Covic sugerise da se cuva i njeguju RS, a Vucic da se u 90% stvari slaze s Plenkovicem oko BiH je ipak previse. Vrlo neozbiljan pristup MZ, da ne kazem sarlatanski i ignorantski.neon-x wrote: ↑22/03/2022 00:50
Najbolje sto nam i Amerika bez Trampa (bar do 2024e) moze nuditi je hvatanje prikljucka za Zapad preko Hrvatske gdje bi se udovoljilo njihovom interesu da Hrvati u BiH trajno ostanu politicki faktor a da se BiH u kojoj muslimani nece odlucivati sami ugura u EU i NATO. Amerika preko Blinkena, Escobara, Choleta i ostalih nam je gotovo to otvoreno i javno rekla. Hrvatskoj takodje odgovara takva BiH 3u1 u kojoj se i Hrvati pitaju, koja nece biti ni fildjan muslimanska ni gradjanska a kojom se otupljuje ostrica i Srbima i velikoj Srbiji na Balkanu. Hrvatska je shvatila tek u zadnjih par godina da joj ne treba velika Srbija u susjedstvu nakon sto je vidjela da se ista dize i vojno i ekonomski.
-
daddy-kool
#11329 Re: Novi Izborni zakon BiH
Meni nije jasno na osnovu čega je zaključak da je nama nuđen bilo kakav priključak ili članstvo u EU preko reda? Gdje su to otvoreno rekli, ako može link, zaista nisam upratio?neon-x wrote: ↑22/03/2022 00:50
Najbolje sto nam i Amerika bez Trampa (bar do 2024e) moze nuditi je hvatanje prikljucka za Zapad preko Hrvatske gdje bi se udovoljilo njihovom interesu da Hrvati u BiH trajno ostanu politicki faktor a da se BiH u kojoj muslimani nece odlucivati sami ugura u EU i NATO. Amerika preko Blinkena, Escobara, Choleta i ostalih nam je gotovo to otvoreno i javno rekla. Hrvatskoj takodje odgovara takva BiH 3u1 u kojoj se i Hrvati pitaju, koja nece biti ni fildjan muslimanska ni gradjanska a kojom se otupljuje ostrica i Srbima i velikoj Srbiji na Balkanu. Hrvatska je shvatila tek u zadnjih par godina da joj ne treba velika Srbija u susjedstvu nakon sto je vidjela da se ista dize i vojno i ekonomski.
Što se tiče Hrvatske tu najbolje djela govore, njima odgovara podjela BiH u dogovoru sa Srbijom (sa kojom se slažu u 90% što se tiče BiH).
Što se tiče nas u BiH, mora prestati praksa da se novcem upravlja na osnovu etničkih kvota u domovima naroda. To je ključni problem.
-
doremifa
#11330 Re: Novi Izborni zakon BiH
Meni nije jasno na osnovu čega je zaključak da Hrvatskoj najvise odgovara podjela BiH u dogovoru sa Srbijom (sa kojom se slazu u 90%? Gdje su to otvoreno rekli, ako moze link, zaista nisam upratio? Zvanicna stranica Vlade HR ili tako nesto?daddy-kool wrote: ↑22/03/2022 08:21Meni nije jasno na osnovu čega je zaključak da je nama nuđen bilo kakav priključak ili članstvo u EU preko reda? Gdje su to otvoreno rekli, ako može link, zaista nisam upratio?neon-x wrote: ↑22/03/2022 00:50
Što se tiče Hrvatske tu najbolje djela govore, njima odgovara podjela BiH u dogovoru sa Srbijom (sa kojom se slažu u 90% što se tiče BiH).
Što se tiče nas u BiH, mora prestati praksa da se novcem upravlja na osnovu etničkih kvota u domovima naroda. To je ključni problem.
-
doremifa
#11331 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ja jednom pitam frajera odakle je kaze iz Turske. Kazem mu ja da dobro prica nas a on kaze rodjen u Svrakinom, juznom dijelu Turskeatmel wrote: ↑22/03/2022 08:05Pitam tipa odakle si kaže Srbija, koji grad ga pitam veli mi BijeljinaArminovski wrote: ↑22/03/2022 00:55
Ja sam sreo jednog takvog, doduše vani koji je tvrdio da je iz Mostara.![]()
- moa
#11332 Re: Novi Izborni zakon BiH
Bosni je prioritet NATO ostalo ce se vremenom samo slozit.
-
doremifa
#11333 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ono sto je vazno za boljitak ove zemlje jeste izbjegavanje bilo kakvog dogovora sa ustasama i cetnicima. Prezivjece Mujo, Mijo i Milan i gore. Vazno je znati da bilo kakav dogovor sa ustasama i cetnicima dovodi do raspada drzave i novog genocida. Nadam se da politicari iz Sarajeva znaju ovo prije nego sto se odu dogovarati. Kad ustasa trazi neka prava to je naravno samo zbog toga da unisti i popali neko selo. Jedini posteni ljevicarski Hrvati su iz HSPa i njih treba uzeti i pokazivati strancima kako i Hrvati mogu biti posteni u umjereni a ne kao one ustase iz drugih stranaka.neon-x wrote: ↑22/03/2022 00:50Govorim uopceno zato sto govorim samo o pogubnosti rahat-patnja politike obecavanja sarenih laza, tj. nevodjenja proaktivne i pragmaticne politike. Nisam ustavni ekspert da bih nudio konkretna zakonska rjesenja. Eksperti trebaju vidjeti sta su opcije i izvagati realne posljedice od pristajanja ili ne na svako od rjesenja i izabrati najmanje lose.
Samo iscitavam globalne i lokalne okolnosti i vidim kaku su stvari namjestene. I vidim bosnjacku politiku koja umjesto da se harmonizira je u potpunoj kontri svemu tome.
Vidim da se MZ od svojih glavobolja nema ni vremena ni zelje baviti rjesavanjem problema u BiH osim realpoliticki, ako i tako, i nece ni u doglednoj buducnosti. BiH iz sarenih laza je moguca samo ako se u Evropi stvari namjeste da u skoro svim zemljama na vlast dodju izrazito progresivne stranke, a to se nece nikada desiti vec je trend u suprotnom smijeru. Sve ove istocnoevropske zemlje kojima vlada desnica nece promijeniti smijer padom Rusije kako raja naivno misli nego ce samo jacati, jer je to ona ista desnica koja se poistovjecuje sa ukrajinskim Azov bataljonom. Koketiranje s Rusijom je bilo samo saveznistvo u borbi protiv vrijednosti liberalnog trulog zapada. Eventualno ce izgubiti popularnost u Zapadnoj Evropi oni koji su se duboko kompromitirali saradnjom s Rusima ali desnica koja se tamo svrstala s Ukrajinom ce samo jacati. U takvoj Evropi ocekivati da neko muslimanima ispunjava listu zelju moze samo Bakir i slicni intelektualci.
U svim ovim okolnostima nasa jedina politika treba biti odgovor na pitanje koji je tacno put koji ce najbrze BiH uvesti u EU i NATO kao cjelovitu i suverenu drzavu, a sve ostalo su sarene laze i razvlacenje pameti za sisanje ovaca. Politika je imati konkretan prioritetni cilj koji je najkorisniji za drzavu i put kako se konkretno do njega dolazi, a ne neizvjesno cekanje ispravljanja kozmickih nepravdi.
Mozemo mi ici i inat politikom i odjebati sve redom, prezivio je Mujo i gore, ali ne znam kakva je fajda od toga ako je najbolje sto mozemo izvojevati je da nas ova nasa bagra nastavi sludjavati i sisati dok potpuno ne ostanemo bez vune.
- Haris.ba
- skafiskafsnjak
#11335 Re: Novi Izborni zakon BiH
Muslimani ? Sta si ti, Dodikov.isprdak?neon-x wrote: ↑22/03/2022 00:50Govorim uopceno zato sto govorim samo o pogubnosti rahat-patnja politike obecavanja sarenih laza, tj. nevodjenja proaktivne i pragmaticne politike. Nisam ustavni ekspert da bih nudio konkretna zakonska rjesenja. Eksperti trebaju vidjeti sta su opcije i izvagati realne posljedice od pristajanja ili ne na svako od rjesenja i izabrati najmanje lose.
Samo iscitavam globalne i lokalne okolnosti i vidim kaku su stvari namjestene. I vidim bosnjacku politiku koja umjesto da se harmonizira je u potpunoj kontri svemu tome.
Vidim da se MZ od svojih glavobolja nema ni vremena ni zelje baviti rjesavanjem problema u BiH osim realpoliticki, ako i tako, i nece ni u doglednoj buducnosti. BiH iz sarenih laza je moguca samo ako se u Evropi stvari namjeste da u skoro svim zemljama na vlast dodju izrazito progresivne stranke, a to se nece nikada desiti vec je trend u suprotnom smijeru. Sve ove istocnoevropske zemlje kojima vlada desnica nece promijeniti smijer padom Rusije kako raja naivno misli nego ce samo jacati, jer je to ona ista desnica koja se poistovjecuje sa ukrajinskim Azov bataljonom. Koketiranje s Rusijom je bilo samo saveznistvo u borbi protiv vrijednosti liberalnog trulog zapada. Eventualno ce izgubiti popularnost u Zapadnoj Evropi oni koji su se duboko kompromitirali saradnjom s Rusima ali desnica koja se tamo svrstala s Ukrajinom ce samo jacati. U takvoj Evropi ocekivati da neko muslimanima ispunjava listu zelju moze samo Bakir i slicni intelektualci.
U svim ovim okolnostima nasa jedina politika treba biti odgovor na pitanje koji je tacno put koji ce najbrze BiH uvesti u EU i NATO kao cjelovitu i suverenu drzavu, a sve ostalo su sarene laze i razvlacenje pameti za sisanje ovaca. Politika je imati konkretan prioritetni cilj koji je najkorisniji za drzavu i put kako se konkretno do njega dolazi, a ne neizvjesno cekanje ispravljanja kozmickih nepravdi.
Mozemo mi ici i inat politikom i odjebati sve redom, prezivio je Mujo i gore, ali ne znam kakva je fajda od toga ako je najbolje sto mozemo izvojevati je da nas ova nasa bagra nastavi sludjavati i sisati dok potpuno ne ostanemo bez vune.
B O S NJ A C I !!!
Nikada dogovora nece biti kako ga je Covic zamislio
- atmel
-
doremifa
#11337 Re: Novi Izborni zakon BiH
najpostenije bi bilo da mu realno uzmemo sve i da bira izmedju komsica ive i komsica zeljke. ipak je on to sve napravio na znoju i krvi drugih nacija, to barem svi znaju. nije sigurno posteno zaradio. veoma je vazno znati da je FBiH i to ovaj bolji dio najvece trziste poslije Kine i Indije zajedno. Treba im uvesti sankcije, oteti stoku i potjerati preko granice ukoliko ne vole BiH. i nijemci ako opet posalju onu glupacu nek dobro razmisle gdje ce prodavati robuRicken wrote: ↑22/03/2022 08:04 Ja sam za, da glas jednog Hrvata vrijedi ako treba i 5 puta više u odnosu na glas jednog Bošnjaka, uz uslov da su mu i porezna opterećenja 5 puta veća.
Zanimljva je ova propaganda koja dolazi iz Hercegovine. Ljudi se zaborave da ipak žive od plasmana i distribucije robe u najmnogoljudnijim kantonima.
Čujem da zavodi za mjeriteljstvo u TK i KS imaju primjedbe na pakovanja Nestlea, Nivee, Purine, Lede, Mokate.......
-
doremifa
#11338 Re: Novi Izborni zakon BiH
Nije, Hrvati su porijeklom iz Irana, ovaj je rekao da je iz juzne Turske
-
daddy-kool
#11339 Re: Novi Izborni zakon BiH
Za zaključke sam naveo da djela najjače govore. Podrška secezionizmu Dodika, protivljenje sankcijama, otvoreno miješanje u unutrašnje stvari BiH, rade na dubljim podjelama u našem društvu putem političkog i medijsko uticaja, guranje priče o ustavno nepostojećem izrazu "konstitutivnost naroda" kroz svu svoju diplomatsku aktivnost, osporavanje legitimno izabranog predsjedništva, lažne informacije o desetinama hiljada islamista,... moglo bi se nabrajati još, ali suštinu nije teško pročitati.https://www.klix.ba/vijesti/bih/vucic-b ... /211006173
Vučić: Beograd i Zagreb imaju 90 posto usaglašen stav o Bosni i Hercegovini
-
doremifa
#11340 Re: Novi Izborni zakon BiH
Tako je rekao, pokusao sam mu objasniti gdje je turska a i nesto o geografskim pojmovima. Dzaba, svrakino i svrakino jug turske. kaze kod njega u kuci vazda tako bilo
- Haris.ba
#11341 Re: Novi Izborni zakon BiH
-
doremifa
#11342 Re: Novi Izborni zakon BiH
Naravno da nisam, kao ni onaj kako su popovi rikali pao je zuti ni ova dvojica iznad kako je rodjen u srbiji u bijeljini ili ovaj drugi u hrvatskoj u mostaru. ako su oni izmislili izmislio sam i ja
- madner
#11343 Re: Novi Izborni zakon BiH
Da sumiramo, imali smo los prijedlog na stolu. Pitanje je hoce li biti bolji bez neke akcije.
Akcija znaci da ovi iz EU i SADa shvate da se nesto moze i izgubiti ovim forsiranjem Hrvata.
Akcija znaci da ovi iz EU i SADa shvate da se nesto moze i izgubiti ovim forsiranjem Hrvata.
- duh_sa_sjekirom
#11344 Re: Novi Izborni zakon BiH
S obzirom na agilnost i ofanzivnost tzv. probosanske snage, bojim se da od te akcije nema ništa...
A hrvati će nastaviti sa lobiranjem...
A hrvati će nastaviti sa lobiranjem...
- farenhajt983
#11345 Re: Novi Izborni zakon BiH
Koje je misljenje HDZ da u kantonima u kojima su Bonjaci manjina, glas 1 Bosnjaka vrijedi kao npr. 5 glasova Bosnjaka iz drugih kantona, po istom principu ugrozenosti koji HDZ potencira za Hrvate?
- Dupli_skalp
#11346 Re: Novi Izborni zakon BiH
to jedan od niza apsurda ove nesretne zemlje... i nešto što me iskreno žalosti...pemanapemani wrote: ↑21/03/2022 14:39Vjerovatno.
Ali je isto tako činjenica da u posljednje vrijeme sve Hrvate u BiH poistovjećuju sa čovićevcima. Džaba HNV, HS, PS, solidan dio katoličke crkve..., ljudi su masovno sve Hrvate u BiH počeli trpati u čovićevce.
Kako i sam potičem iz obitelji u kojoj je preko 90% Hrvata, mada se izjašnjavam i osjećam kao Bosanac i takav ću umrijeti, pomalo me vrijeđa da dio moje rodbine koji su totalno proBiH orjentisani neko trpa u Čovićev koš. Jebi ga, moj pokojni otac je bio Hrvat i sad mu neko posthumno jebe hdz mater, a čovjek ih nije mogao smisliti ni nacrtane. Ili mojoj tetki čiji je sin jedinac poginuo u Vikićevcima i posthumno odlikovan Zlatnom policijskom značkom, neko psuje ustašku mater.
-
plavi_E
#11347 Re: Novi Izborni zakon BiH
Prijetnje i zastrasivanja Bosnjaka su standardne na ovom forumu ali ova prijetnja Hrvatskom kao nekom mocnom clanicom NATO i EU i strateskim partnerom SAD je stvarno cemerno i pokazuje koliko su izgubljeni "nosioci europskih vrijednosti" nakon ove runde pregovora.
Manite se bolan tih lijepo upakovanih prijetnji sa hercegbosne.
Manite se bolan tih lijepo upakovanih prijetnji sa hercegbosne.
-
plavi_E
#11348 Re: Novi Izborni zakon BiH
Krivac za neuspijeh preovora je jasno pokazan od strane americkog ambasadora i cak od predstavnice EU. Koja je takodje rekla da je historijsko to sto se prvi put od Dektona raspravljalo o funkcionalnosti Feferacije.
- tandmand
#11349 Re: Novi Izborni zakon BiH
Svaki dogovor o Izbornom zakonu da se potvrdi referendumom u Federaciji BiH.
Referendum (ili plebiscit) je podvrgavanje prijedloga novog ustava, ustavnih promjena, nekog zakona ili političke odluke od bitnog značenja (na državnoj, regionalnoj ili lokalnoj razini) glasanju građana koji odlučuju o tome sa "za" ili "protiv" ili sa "da" ili "ne".
-
plavi_E
#11350 Re: Novi Izborni zakon BiH
Od sad nesmije biti nikakvih pregovora a da na dnevnom redu nije i funkcionalnost Federacije. Stavljanje te teme na dnevni red je najveci uspijeh ovih propalih pregovora.