Novi Izborni zakon BiH
- Arachnoidea
#11301 Re: Novi Izborni zakon BiH
Postigli smo to da nismo sami sebi potpisali zivot u getu, nesto sto bi vjerovatno bilo nezapamceno u historiji covjecanstva, da vecinski narod u uslovima mira sam sebi stavlja omcu oko vrata.
- cLo
#11302 Re: Novi Izborni zakon BiH
Pa najbolje onda da se odmah dogovore da nema vise Bosnjaka, da se izjasne kao Hrvati ili kao Srbi, ovisno o preferenciji, pa se lagano podijeli BiH, pola Hrvatskoj, a pola Srbiji. I onda Srbija jos udje u EU i svi budemo u EU. Je li dobar plan?metal wrote: ↑21/03/2022 23:46
Slažem se da treba provoditi reforme, prvenstveno zbog nas. Ali ko će ih provoditi? Ovi političari koji su jedino uspješni u zavađanju naroda? I ko će to tražiti od političara? Da neće slučajno ovaj narod koji slavi to što se političari nisu dogovorili? A posao im je da se dogovaraju.
- Arachnoidea
-
metal
#11304 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ne mislim da je dovoljno, ali mislim da je potrebno imati strategiju. Pa makar to bilo i samo to da s vremena na vrijeme šuknemo kome možemo. Nije neka strategija, ali bolje išta nego ništa.Arachnoidea wrote: ↑21/03/2022 23:44Zasto ti mislis da je dovoljno imati "strategiju" i da je stvar u nasim rukama kad uopste nije? Mi mozemo napraviti stogodisnji plan a i to racunaj samo Bosnjake jer druge dvije strane ova drzava uglavnom ne zanima, imaju rezervnu i ovdje mogu razvaljivati kako i koliko im volja zbog postojeceg Ustava. EU a polako i SAD je puna kapa vise svega toga pa i oni gledaju kako da odrze mrtvi status quo dok se sve sto je obrazovano i radno sposobno ne iseli a onda nek se starci sa stapovima raspravljaju o nacionalnim pitanjima.
Ali moram pitati pošto očito nisam upućen i ne kontam šta se ovdje toliko slavi. Političari su imali zadatak da se dogovore. Nisu se dogovorili. A mi slavimo. Pa pitam zašto. Šta smo to postigli time što nismo ništa postigli?
- Hajvan
-
metal
#11306 Re: Novi Izborni zakon BiH
To ti Željko rekao?
-
noviforumas
#11307 Re: Novi Izborni zakon BiH
-
Bangalore_
- madner
#11309 Re: Novi Izborni zakon BiH
Vidim ne shvatate kako se dobija nesto u trenutnoj situaciji. EU i SAD su igrale na Baketa i kompromis zarad mira u kuci. Puno je bolje da igraju na Zagreb, kako bi se zona interesa osigurala.
Inace ne prijavljujem ljude, no reci da sam religiozan i uz to jos pravoslavac je na granici.
- dale cooper
#11310 Re: Novi Izborni zakon BiH
Koliko drame ni oko čega. Ima postojeći IZ, izbori se trebaju održati u oktobru, što i ovi iz MZ sugerišu. Dogovor oko novog IZ je svakako
bio long shot i nisam vala šokiran što nije donosen.
bio long shot i nisam vala šokiran što nije donosen.
- Hajvan
#11311 Re: Novi Izborni zakon BiH
madner wrote: ↑22/03/2022 00:01Vidim ne shvatate kako se dobija nesto u trenutnoj situaciji. EU i SAD su igrale na Baketa i kompromis zarad mira u kuci. Puno je bolje da igraju na Zagreb, kako bi se zona interesa osigurala.
Inace ne prijavljujem ljude, no reci da sam religiozan i uz to jos pravoslavac je na granici.
Bolje biti rwligiozan nego sovjet
Jbg ja sam shvatio vas post kao zajebaciju
Tako sam i reagirao
Darwina mi
I kako mislite da ne shvatam u cemu je problem?!?
Hajvan wrote: ↑21/03/2022 23:40 Kuravi Juropi nisu problem ruski sateliti ( mnozina), jer su isti nastali u teznji za “konacnim” razgranicenjem srpskohrvatskogvpemena bosanskog govornog podrucja.
Juropa smatra da ce sateliti prestati biti ruskima onog trena kad se srbi i hrvari raskusuraju na racun Bosne i Bosnja.
Dakle, Bosnje su problem![]()
Last edited by Hajvan on 22/03/2022 00:06, edited 1 time in total.
-
metal
#11312 Re: Novi Izborni zakon BiH
A šta će onda Komšić uraditi za BiH? Održati pokoji govor i...?
Hrvatska ga množi sa nulom. A bez Hrvatske nećemo ni u EU, ni u NATO. Toliko valjda znamo.
S kim ćeš poslije toga "poklapanja" pregovarati o relaksaciju odnosa kada se ovom antihrvatskom kampanjom svi Hrvati tjeraju pod skute HDZ-a? Svakoga ko progovori protiv Komšića "patriote" proglase UZP-ovcem.
- madner
#11313 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ja sam ozbiljan, Vucko je tako dobio Njemacku paznju i investicije.Hajvan wrote: ↑22/03/2022 00:03madner wrote: ↑22/03/2022 00:01
Vidim ne shvatate kako se dobija nesto u trenutnoj situaciji. EU i SAD su igrale na Baketa i kompromis zarad mira u kuci. Puno je bolje da igraju na Zagreb, kako bi se zona interesa osigurala.
Inace ne prijavljujem ljude, no reci da sam religiozan i uz to jos pravoslavac je na granici.![]()
Bolje biti rwligiozan nego sovjet
Jbg ja sam shvatio vas post kao zajebaciju
Tako sam i reagirao
Darwina mi![]()
![]()
Pakistan trenutno nije dovoljno radikalan prijedlog. Samo brko i kepec.
- Hajvan
#11314 Re: Novi Izborni zakon BiH
-
noviforumas
#11315 Re: Novi Izborni zakon BiH
Mi u EU znamo da necemo, za NATO je manje-vise pitanje vremena i ne pitate se vi tu koliko mislite. Moras prihvatiti da vi niste u situaciji da prijetite blokadama jer vec sve blokirate. Ispucali ste municiju, jednostavno. Ne znam zasto je ovo tako tesko shvatiti.metal wrote: ↑22/03/2022 00:05 A šta će onda Komšić uraditi za BiH? Održati pokoji govor i...?
Hrvatska ga množi sa nulom. A bez Hrvatske nećemo ni u EU, ni u NATO. Toliko valjda znamo.
S kim ćeš poslije toga "poklapanja" pregovarati o relaksaciju odnosa kada se ovom antihrvatskom kampanjom svi Hrvati tjeraju pod skute HDZ-a? Svakoga ko progovori protiv Komšića "patriote" proglase UZP-ovcem.
-
metal
#11316 Re: Novi Izborni zakon BiH
Čini mi se da jedan od problema i jeste to što se neki Bošnjaci po potrebi izjašnjavaju kao Hrvati. Ali, da ne budemo sitničavi.cLo wrote: ↑21/03/2022 23:53Pa najbolje onda da se odmah dogovore da nema vise Bosnjaka, da se izjasne kao Hrvati ili kao Srbi, ovisno o preferenciji, pa se lagano podijeli BiH, pola Hrvatskoj, a pola Srbiji. I onda Srbija jos udje u EU i svi budemo u EU. Je li dobar plan?metal wrote: ↑21/03/2022 23:46
Slažem se da treba provoditi reforme, prvenstveno zbog nas. Ali ko će ih provoditi? Ovi političari koji su jedino uspješni u zavađanju naroda? I ko će to tražiti od političara? Da neće slučajno ovaj narod koji slavi to što se političari nisu dogovorili? A posao im je da se dogovaraju.
Nego, zanimljiva je ta bošnjačka mantra da će ih nestati ako Hrvatima "dopuste" da biraju svoje predstavnike.
Uglavnom, pregovori su propali, Bošnjaci će i dalje birati Komšića, pitanje opstanka bošnjačkog naroda je riješeno. I ja opet pitam, a šta ćemo sad. Šta je plan? Gdje ćemo? Znam da Bošnjaci vole BiH, ali ne živi se samo od ljubavi, ima nešto i u integracijama. E, kud ćemo mi?
-
metal
#11318 Re: Novi Izborni zakon BiH
Pozdravi i ti Komšića, hvala mu što me se "sjetio".noviforumas wrote: ↑22/03/2022 00:10Mi u EU znamo da necemo, za NATO je manje-vise pitanje vremena i ne pitate se vi tu koliko mislite. Moras prihvatiti da vi niste u situaciji da prijetite blokadama jer vec sve blokirate. Ispucali ste municiju, jednostavno. Ne znam zasto je ovo tako tesko shvatiti.metal wrote: ↑22/03/2022 00:05 A šta će onda Komšić uraditi za BiH? Održati pokoji govor i...?
Ja ne prijeti ničim, tebi se očito privila. Samo pitam kako misliš u NATO, a pola države je protiv. I kad vidiš Željka, priupitaj ga gdje je ANP. Nešto se ušutio, pa kontam da nije zaboravio na taj dokument radi kojeg je razvalio šestorku u Kantonu Sarajevo.
-
noviforumas
#11319 Re: Novi Izborni zakon BiH
Vec sam ti odgovorio na ta pitanja, ponavljas se.
-
neon-x
#11320 Re: Novi Izborni zakon BiH
Govorim uopceno zato sto govorim samo o pogubnosti rahat-patnja politike obecavanja sarenih laza, tj. nevodjenja proaktivne i pragmaticne politike. Nisam ustavni ekspert da bih nudio konkretna zakonska rjesenja. Eksperti trebaju vidjeti sta su opcije i izvagati realne posljedice od pristajanja ili ne na svako od rjesenja i izabrati najmanje lose.
Samo iscitavam globalne i lokalne okolnosti i vidim kaku su stvari namjestene. I vidim bosnjacku politiku koja umjesto da se harmonizira je u potpunoj kontri svemu tome.
Vidim da se MZ od svojih glavobolja nema ni vremena ni zelje baviti rjesavanjem problema u BiH osim realpoliticki, ako i tako, i nece ni u doglednoj buducnosti. BiH iz sarenih laza je moguca samo ako se u Evropi stvari namjeste da u skoro svim zemljama na vlast dodju izrazito progresivne stranke, a to se nece nikada desiti vec je trend u suprotnom smijeru. Sve ove istocnoevropske zemlje kojima vlada desnica nece promijeniti smijer padom Rusije kako raja naivno misli nego ce samo jacati, jer je to ona ista desnica koja se poistovjecuje sa ukrajinskim Azov bataljonom. Koketiranje s Rusijom je bilo samo saveznistvo u borbi protiv vrijednosti liberalnog trulog zapada. Eventualno ce izgubiti popularnost u Zapadnoj Evropi oni koji su se duboko kompromitirali saradnjom s Rusima ali desnica koja se tamo svrstala s Ukrajinom ce samo jacati. U takvoj Evropi ocekivati da neko muslimanima ispunjava listu zelju moze samo Bakir i slicni intelektualci.
Najbolje sto nam i Amerika bez Trampa (bar do 2024e) moze nuditi je hvatanje prikljucka za Zapad preko Hrvatske gdje bi se udovoljilo njihovom interesu da Hrvati u BiH trajno ostanu politicki faktor a da se BiH u kojoj muslimani nece odlucivati sami ugura u EU i NATO. Amerika preko Blinkena, Escobara, Choleta i ostalih nam je gotovo to otvoreno i javno rekla. Hrvatskoj takodje odgovara takva BiH 3u1 u kojoj se i Hrvati pitaju, koja nece biti ni fildjan muslimanska ni gradjanska a kojom se otupljuje ostrica i Srbima i velikoj Srbiji na Balkanu. Hrvatska je shvatila tek u zadnjih par godina da joj ne treba velika Srbija u susjedstvu nakon sto je vidjela da se ista dize i vojno i ekonomski.
U svim ovim okolnostima nasa jedina politika treba biti odgovor na pitanje koji je tacno put koji ce najbrze BiH uvesti u EU i NATO kao cjelovitu i suverenu drzavu, a sve ostalo su sarene laze i razvlacenje pameti za sisanje ovaca. Politika je imati konkretan prioritetni cilj koji je najkorisniji za drzavu i put kako se konkretno do njega dolazi, a ne neizvjesno cekanje ispravljanja kozmickih nepravdi.
Mozemo mi ici i inat politikom i odjebati sve redom, prezivio je Mujo i gore, ali ne znam kakva je fajda od toga ako je najbolje sto mozemo izvojevati je da nas ova nasa bagra nastavi sludjavati i sisati dok potpuno ne ostanemo bez vune.
- zeleni xy
- Arminovski
#11322 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ja sam sreo jednog takvog, doduše vani koji je tvrdio da je iz Mostara.Email83 wrote: ↑21/03/2022 22:48 Jebem te živote, ja se stvarno pitam ovdje jel ovi Hrvati nas smatraju zaista tolikim idiotima....
Poslom sam često u Capljini i sjednem s nekim ljudima, kaže lik, bio u Kataru, domaćin ga pita odakle si, kažem mu, veli on, iz Hrvatske, ovaj mu kaže oo Davor Šuker.
Ja ga gledam ono nista mi jasno nije, mislim znam da je iz Capljine, drugi se nadodaje, kaže bio u Italiji i pitaju odakle si, kaže Capljina, oni će gdje je to, ja im kažem Hrvatska, ono doslo mi da izvadim pasos da mi pečat udare.
- cLo
#11323 Re: Novi Izborni zakon BiH
I meni je zanimljiva hrvatska mantra da se ne pikaju hrvatski predstavnici, ako nisu fasisti koji sistematski rade na urusavanju drzave, jer samo takve biraju i zele.metal wrote: ↑22/03/2022 00:15Čini mi se da jedan od problema i jeste to što se neki Bošnjaci po potrebi izjašnjavaju kao Hrvati. Ali, da ne budemo sitničavi.
Nego, zanimljiva je ta bošnjačka mantra da će ih nestati ako Hrvatima "dopuste" da biraju svoje predstavnike.
Uglavnom, pregovori su propali, Bošnjaci će i dalje birati Komšića, pitanje opstanka bošnjačkog naroda je riješeno. I ja opet pitam, a šta ćemo sad. Šta je plan? Gdje ćemo? Znam da Bošnjaci vole BiH, ali ne živi se samo od ljubavi, ima nešto i u integracijama. E, kud ćemo mi?
Ja cu glasati za Komsica, za ostale ne znam.
Dopusta se Hrvatima i previse, da se mene pita, a ne pita, ja bih pofino jos zavrnula pipu, pa neka mlataraju hrvatskim zastavama Nailovoj materi gdje stignu, opusteno.
- Str0nz
- Grijem se na: Hodza > marfi
#11324 Re: Novi Izborni zakon BiH
Mislim da se ne bi trebalo postavljati ovo sa twittera Marko Attila Hoare-a, ipak je jasno kao dan da on nije legitiman.
Nego, bilo je i podosta samaranja na HR forumu danas, VegasVic je to dobro odradio cinjenicama, vrijedi procitati nekoliko njegovi postova.
https://www.forum.hr/showthread.php?t=1242827&page=397
Nego, bilo je i podosta samaranja na HR forumu danas, VegasVic je to dobro odradio cinjenicama, vrijedi procitati nekoliko njegovi postova.
https://www.forum.hr/showthread.php?t=1242827&page=397
- Ricken
#11325 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ja sam za, da glas jednog Hrvata vrijedi ako treba i 5 puta više u odnosu na glas jednog Bošnjaka, uz uslov da su mu i porezna opterećenja 5 puta veća.
Zanimljva je ova propaganda koja dolazi iz Hercegovine. Ljudi se zaborave da ipak žive od plasmana i distribucije robe u najmnogoljudnijim kantonima.
Čujem da zavodi za mjeriteljstvo u TK i KS imaju primjedbe na pakovanja Nestlea, Nivee, Purine, Lede, Mokate.......
Zanimljva je ova propaganda koja dolazi iz Hercegovine. Ljudi se zaborave da ipak žive od plasmana i distribucije robe u najmnogoljudnijim kantonima.
Čujem da zavodi za mjeriteljstvo u TK i KS imaju primjedbe na pakovanja Nestlea, Nivee, Purine, Lede, Mokate.......