Novi Izborni zakon BiH

Post Reply
boshniak

#11076 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by boshniak »

Ustavom su bošnjaci dobili priliku da preglasavaju hrvate za člana predsjedništva, a hrvati su dobili mehanizme da blokiraju bošnjake tj FBiH u svemu ostalom. Na kraju bošnjaci se mogu odreći preglasavanja, a hrvati se ne žele odreći mehanizma blokade, tako da ostaje isti Izborni zakon do nekih mudrijih ili ekstremnijih vremena.
Haris.ba

#11077 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Haris.ba »

palermo wrote: 21/03/2022 11:56
Humljanin wrote: 21/03/2022 11:38

Bojim se da ste pročitani. Samo je pitanje šta će stranci odlučiti jer je i njima sada jasno tko koči svaki napredak BiH pod krinkom patriotizma i građanske države.
Preskočih ovaj post. Ergo stranaca, i mi smo nešto naučili, i to prevshodno od Dode tj.g. Dodika, šta god uradio, može ti se oprostiti.....tako da to, stranci će ovo, stranci će ono, baš i ne pije više vode, niti je nešto za strašenja.....vidjeli, shvatili....
Kad stranci nešta urade po pitanju toga što naš cijenjeni predsjednik Dodik urinira redovno po njima - tada bi trebalo to da nas zanima.
duh_sa_sjekirom

#11078 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by duh_sa_sjekirom »

Humljanin wrote: 21/03/2022 11:49 Da skratimo ... :D Može li se građanin Džaferović (koji predstavlja apsolutno sve građane BiH, jelte..) obratiti građanima u hrvatskom klubu doma naroda?

I može li jednu takvu ovlast iskoristiti ikako građanin Sejdo? Ikako? Bez obzira kako se on izjašnjava.
:-)
Članovi predsjedništva ne pokreću vitalni NACIONALNI već ENTITETSKI interes.
Humljanin

#11079 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Humljanin »

palermo wrote: 21/03/2022 11:51
Humljanin wrote: 21/03/2022 11:41

A certifikat ljubavi prema Bosni i Hercegovini izdaju Islamska Zajednica i SDA, pretpostavljam? :mrgreen:

Vidi se vaš patriotizam i ljubav na svakom koraku. Posebno gdelje su etnički očišćeni Hrvati i ostali nebošnjaci, baš cvjetaju ruže.
pa je uopšte ne govorim o tome da su Bošnjacu zlatni, čak ćeš i ovdje naći moje upise o tome, dakle, da nisu zlatni.

Al jeste im Bosna i Hercegovina važna.

Tebi nije. Nije to sramota nikakva, mnogo je veća sramota lagati sebe i druge.

Kad shvatite i prihvatite da nam je Bosna i Hercegovina zaista važna, možda i politike postanu racionalnije, pametnije, bolje
:lol:

E o ovom patronizirajućem stavu govorimo cijelo vrijeme.
"Samo Bošnjaci-muslimani vole Bosnu i Hercegovinu i znaju što je najbolje za domovinu i sve njene građane"

Hrvati su po tebi, retardirani imbecili koji mrze zemlju na kojoj su se rodili i gdje su im ukopani roditelji, djedovi, pradjedovi i tako unazad stoljećima...

Da bi ti meni priznao (pretpostavljamo glupu tezu da ja tebe pitam i da mi je bitno tvoje mišljenje) da sam ja dijete svoje domovine i da nosim ljubav prema njoj, vjerojatno bi po certifikat morao ići u najbližu poslovnicu SDA, DF ili najbližu džamiju.
:mrgreen:
duh_sa_sjekirom

#11080 Re: Novi Izborni zakon BiH

Kad te bjeločarapani počnu ubjeđivati da vole BiH...
Humljanin

#11081 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Humljanin »

Haris.ba wrote: 21/03/2022 11:51
Humljanin wrote: 21/03/2022 11:49 Da skratimo ... Može li se građanin Džaferović (koji predstavlja apsolutno sve građane BiH, jelte..) obratiti građanima u hrvatskom klubu doma naroda?

I može li jednu takvu ovlast iskoristiti ikako građanin Sejdo? Ikako? Bez obzira kako se on izjašnjava.
Da skratimo - objašnjeno ti je da izmišljaš ustavne termine od "hrvatski člana predsjedništva" do "vitalni nacionalni interes".
Građanine haris.ba ne odgovaraš na vrlo jednostavno pitanje. Ako ne znaš reci da ne znaš, ne moraš odmah praviti sugovornika maloumnim. :wink:
BHCluster

#11082 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by BHCluster »

Divi ovo, ni krmelje sa ociju nije skinuo an vec kmechi uveliko... :lol:
Haris.ba

#11083 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Haris.ba »

Humljanin wrote: 21/03/2022 12:17
Haris.ba wrote: 21/03/2022 11:51

Da skratimo - objašnjeno ti je da izmišljaš ustavne termine od "hrvatski člana predsjedništva" do "vitalni nacionalni interes".
Građanine haris.ba ne odgovaraš na vrlo jednostavno pitanje. Ako ne znaš reci da ne znaš, ne moraš odmah praviti sugovornika maloumnim. :wink:
Ne, ne proglašavam te maloumnim. Već da govoriš neistinu - izmišljaš. Malouman nije uračunjiv, ne može izmišljati svjesno.
noviforumas

#11084 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by noviforumas »

Prvi put cujem da neko koristi "gradjanin" kao uvredu. :?
Humljanin

#11085 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Humljanin »

Humljanin wrote: 21/03/2022 11:38

Bojim se da ste pročitani. Samo je pitanje šta će stranci odlučiti jer je i njima sada jasno tko koči svaki napredak BiH pod krinkom patriotizma i građanske države.
Preskočih ovaj post. Ergo stranaca, i mi smo nešto naučili, i to prevshodno od Dode tj.g. Dodika, šta god uradio, može ti se oprostiti.....tako da to, stranci će ovo, stranci će ono, baš i ne pije više vode, niti je nešto za strašenja.....vidjeli, shvatili....
Nije to strašenje, nego usvjesna svima nama. Činjenica je da je ovaj protektorat svorila Amerika i EU i da ga oni održavaju.
Ako je i tim strancima postalo jasno da bošnjačka politika ide protiv njihove službene politike onda ne treba biti iznadprosječno inteligentan da se shvati da će ta ista politika trpiti sankcije od stranaca, samo je pitanje na koji način.

Ja sam misljenja da nitko svojim ponašanjem dosad nije doprinio stvaranju 3 entiteta (možda čak i 3 drzavice) kao bošnjačka politika svojim ekstremistickim stavovima i odbijanjem svakog dogovora za suzivot i nepreglasavanje.
Takva tvrdoglavost je vec pocela ici na zivce i USA i EU, to se jasno vidi iz njihovih promjenjenih stavova.
Humljanin

#11086 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Humljanin »

boshniak wrote: 21/03/2022 12:01 Ustavom su bošnjaci dobili priliku da preglasavaju hrvate za člana predsjedništva, a hrvati su dobili mehanizme da blokiraju bošnjake tj FBiH u svemu ostalom. Na kraju bošnjaci se mogu odreći preglasavanja, a hrvati se ne žele odreći mehanizma blokade, tako da ostaje isti Izborni zakon do nekih mudrijih ili ekstremnijih vremena.
Što netko već reče, ta bošnjačka politika se svodi na to kao kad bi ti lopov ukrao Golfa dvicu i tražio zauzvrat Mercedesa S klasu da ti vrati Golfa.
A oboje tvoje vlasništvo.

Taman ko je hrvatski narod kolektivno operiran od razuma da "zakolje bika zbog jedne šnicle"
Haris.ba

#11087 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Haris.ba »

Humljanin wrote: 21/03/2022 12:24
Nije to strašenje, nego usvjesna svima nama. Činjenica je da je ovaj protektorat svorila Amerika i EU i da ga oni održavaju.
Ako je i tim strancima postalo jasno da bošnjačka politika ide protiv njihove službene politike onda ne treba biti iznadprosječno inteligentan da se shvati da će ta ista politika trpiti sankcije od stranaca, samo je pitanje na koji način.

Ja sam misljenja da nitko svojim ponašanjem dosad nije doprinio stvaranju 3 entiteta (možda čak i 3 drzavice) kao bošnjačka politika svojim ekstremistickim stavovima i odbijanjem svakog dogovora za suzivot i nepreglasavanje.
Takva tvrdoglavost je vec pocela ici na zivce i USA i EU, to se jasno vidi iz njihovih promjenjenih stavova.
Neko misli da bi stranci kaznili Bošnjake i formirali treći entitet i ostavili Bošnjake sa nekim svojim entitetom bez kontrole kakva sada postoji kroz FBiH? :D
Humljanin

#11088 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Humljanin »

duh_sa_sjekirom wrote: 21/03/2022 12:11
Humljanin wrote: 21/03/2022 11:49 Da skratimo ... :D Može li se građanin Džaferović (koji predstavlja apsolutno sve građane BiH, jelte..) obratiti građanima u hrvatskom klubu doma naroda?

Hvala duše na ispravci lapsus calami.
Pitanje ostaje isto.
Sanjarko

#11089 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Sanjarko »

Humljanin wrote: 21/03/2022 12:15
palermo wrote: 21/03/2022 11:51

pa je uopšte ne govorim o tome da su Bošnjacu zlatni, čak ćeš i ovdje naći moje upise o tome, dakle, da nisu zlatni.

Al jeste im Bosna i Hercegovina važna.

Tebi nije. Nije to sramota nikakva, mnogo je veća sramota lagati sebe i druge.

Kad shvatite i prihvatite da nam je Bosna i Hercegovina zaista važna, možda i politike postanu racionalnije, pametnije, bolje

E o ovom patronizirajućem stavu govorimo cijelo vrijeme.
"Samo Bošnjaci-muslimani vole Bosnu i Hercegovinu i znaju što je najbolje za domovinu i sve njene građane"

Hrvati su po tebi, retardirani imbecili koji mrze zemlju na kojoj su se rodili i gdje su im ukopani roditelji, djedovi, pradjedovi i tako unazad stoljećima...

Da bi ti meni priznao (pretpostavljamo glupu tezu da ja tebe pitam i da mi je bitno tvoje mišljenje) da sam ja dijete svoje domovine i da nosim ljubav prema njoj, vjerojatno bi po certifikat morao ići u najbližu poslovnicu SDA, DF ili najbližu džamiju.
vjerujemo ti
Humljanin

#11090 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Humljanin »

Haris.ba wrote: 21/03/2022 12:27

Neko misli da bi stranci kaznili Bošnjake i formirali treći entitet i ostavili Bošnjake sa nekim svojim entitetom bez kontrole kakva sada postoji kroz FBiH? :D
Ne samo entitet, nego možda čak i više. To je moje mišljenje, koje naravno ne mora biti 100% gočno jer nisam vidovita baba Vanga.
Mene zanima zašto si ti uvjeren da nije moguće da stranci dignu ruke od ovakve BiH i stvore ili 3 konfederalne državice ili 3 entiteta.

Samo me interesira na čemu temeljiš takvu samouvjerenost?
palermo

#11091 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by palermo »

Me neee,pa ja živim sa Hrvatima, drugujem, pijem.....oni vole svoju zemlju, vole svoje vinograde, svoje običaje, vole svoju tradiciju......jedino ne vole što im se država zove Bosna i Hercegovina. Odnosno, voljeli bi da se zove Hrvatska. I nije zar da ćeš mi ti sada reći da to nije tačno?

Bezveze ti ta priča o certifikatima, poslovnicama i koječemu......
noviforumas

#11092 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by noviforumas »

Covic zna da ce izbora biti, sa njim ili bez njega, pa sad moli da se bar nesto usvoji kroz parlament. Jadno.
Čović: Jedan dio onog što smo se dogovorili treba usvojiti u Parlamentu da bi se održali izbori
https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-j ... /220321034
palermo

#11093 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by palermo »

Pa onda ste na dobitku, samo malo sabura i eto ga....
duh_sa_sjekirom

#11094 Re: Novi Izborni zakon BiH

Humljanin wrote: 21/03/2022 12:27
duh_sa_sjekirom wrote: 21/03/2022 12:11
Pitanje ostaje isto.
Taj lapsus mijenja suštinu...
Ako je u pitanju VEI, može ga pokrenuti bilo koji član predsjedništva iz entiteta.
Ako je u pitanju VNI, može ga pokrenuti bilo koji delegat iz DN.
Tako da tvoje pitanje postaje besmisleno
Haris.ba

#11095 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Haris.ba »

palermo wrote: 21/03/2022 12:34 Pa onda ste na dobitku, samo malo sabura i eto ga....
Još samo malo rahat patnje, i eto ga. :run:
Stabilizator

#11096 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Stabilizator »

Vidjeli smo primjera radi na sjedini Evropskog parlamenta kakve stvaove imaju evropski parlamentarci. Bukvalno svi osim hrvatskih HDZovaca su kritikovali separatiste, Dodika i Covica.

Dodik ima vec sankcije iz USA. Evropski parlament je sa skor 90% glasova trazio snakciej Dodiku (Veto Madjarske i Hrvatske). Mnogi parlamentarci su trazili sankcije i za Covica.

O kakvoj promjeni ti pricas u EU. Niko normalan nece podrzati diskriminaciju gdje jedan glas nije jedan glas. BiH je buducnost Evropa a tamo se zna sta je demokratija i ljudska prava. Vi sa svojim zahtjevima ste nas htjeli vratiti u kameno doba.

Jedino ispravno drustvo je da je svaki gradjanin ravnpravan sve ostalo je neispravno. Sadasnji sistem je takodjer katastorfalan a ovaj sto se predlegao je samo gori. Ne moze sacica ljudi koja radi u interesu druge drzave drzati taocima 85% ostalih.

Vase zelje i planovi su neizvodivi. BiH i Evropa se krecu u pravcu ujedinjenja u pravcu gdje su svi gradjani ravnopravni. Samo je pitanje vremena kada ce tako biti na cijelim njenim prostorima. Vremena kada je neko zbog boje koze, religije, vecine qrca bio privilegovan ce na smetljiste istorije.
Humljanin

#11097 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Humljanin »

palermo wrote: 21/03/2022 12:33

Me neee,pa ja živim sa Hrvatima, drugujem, pijem.....oni vole svoju zemlju, vole svoje vinograde, svoje običaje, vole svoju tradiciju......jedino ne vole što im se država zove Bosna i Hercegovina. Odnosno, voljeli bi da se zove Hrvatska. I nije zar da ćeš mi ti sada reći da to nije tačno?

Bezveze ti ta priča o certifikatima, poslovnicama i koječemu......
I ja se isto tako družim sa svojim prijateljima Bošnjacima koji su ogorčeni državom Bosnom i Hercegovinom, mentalitetom ljudi, korupcijom, nacionalizmima, aferama i neradom političara...toliko da u masovnom broju iseljavaju kako god ima kakvu šansu.
A da vole svoju domovinu, vole isto kao i svi druggi koji su rođeni tu.
Možda bi voljeli samo da nije toliko "multinacionalna" nego da je puno jednostavnija tipa "jednonacionalna država Bosna Bošnjackog naroda"...ali Boze moj... mašta može svašta, svi mi imamo neke snove koji se neće nikada ostvariti
Humljanin

#11098 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Humljanin »

duh_sa_sjekirom wrote: 21/03/2022 12:35
Humljanin wrote: 21/03/2022 12:27

Pitanje ostaje isto.
Taj lapsus mijenja suštinu...
Ako je u pitanju VEI, može ga pokrenuti bilo koji član predsjedništva iz entiteta.
Ako je u pitanju VNI, može ga pokrenuti bilo koji delegat iz DN.
Tako da tvoje pitanje postaje besmisleno
Pa i nije baš tako , ali ako ti tako kažeš :izet:
Humljanin

#11099 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Humljanin »

Haris.ba wrote: 21/03/2022 12:35
palermo wrote: 21/03/2022 12:34 Pa onda ste na dobitku, samo malo sabura i eto ga....
Još samo malo rahat patnje, i eto ga. :run:
Ide unitarna gradanska država Bosna, nacionalna država bošnjačkog naroda i nešto manjina od listopada, ha završe izbori 8-)
duh_sa_sjekirom

#11100 Re: Novi Izborni zakon BiH

Humljanin wrote: 21/03/2022 12:39
Pa i nije baš tako , ali ako ti tako kažeš :izet:
OK, nije...
Nek' bude kako ti kažeš...

:D
Post Reply