Novi Izborni zakon BiH
-
boshniak
#11076 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ustavom su bošnjaci dobili priliku da preglasavaju hrvate za člana predsjedništva, a hrvati su dobili mehanizme da blokiraju bošnjake tj FBiH u svemu ostalom. Na kraju bošnjaci se mogu odreći preglasavanja, a hrvati se ne žele odreći mehanizma blokade, tako da ostaje isti Izborni zakon do nekih mudrijih ili ekstremnijih vremena.
- Haris.ba
#11077 Re: Novi Izborni zakon BiH
Kad stranci nešta urade po pitanju toga što naš cijenjeni predsjednik Dodik urinira redovno po njima - tada bi trebalo to da nas zanima.
- duh_sa_sjekirom
#11078 Re: Novi Izborni zakon BiH
Članovi predsjedništva ne pokreću vitalni NACIONALNI već ENTITETSKI interes.
- Humljanin
#11079 Re: Novi Izborni zakon BiH
palermo wrote: ↑21/03/2022 11:51pa je uopšte ne govorim o tome da su Bošnjacu zlatni, čak ćeš i ovdje naći moje upise o tome, dakle, da nisu zlatni.
Al jeste im Bosna i Hercegovina važna.
Tebi nije. Nije to sramota nikakva, mnogo je veća sramota lagati sebe i druge.
Kad shvatite i prihvatite da nam je Bosna i Hercegovina zaista važna, možda i politike postanu racionalnije, pametnije, bolje
E o ovom patronizirajućem stavu govorimo cijelo vrijeme.
"Samo Bošnjaci-muslimani vole Bosnu i Hercegovinu i znaju što je najbolje za domovinu i sve njene građane"
Hrvati su po tebi, retardirani imbecili koji mrze zemlju na kojoj su se rodili i gdje su im ukopani roditelji, djedovi, pradjedovi i tako unazad stoljećima...
Da bi ti meni priznao (pretpostavljamo glupu tezu da ja tebe pitam i da mi je bitno tvoje mišljenje) da sam ja dijete svoje domovine i da nosim ljubav prema njoj, vjerojatno bi po certifikat morao ići u najbližu poslovnicu SDA, DF ili najbližu džamiju.
- duh_sa_sjekirom
#11080 Re: Novi Izborni zakon BiH
Kad te bjeločarapani počnu ubjeđivati da vole BiH...
- Humljanin
#11081 Re: Novi Izborni zakon BiH
- BHCluster
#11082 Re: Novi Izborni zakon BiH
Divi ovo, ni krmelje sa ociju nije skinuo an vec kmechi uveliko... 
- Haris.ba
#11083 Re: Novi Izborni zakon BiH
-
noviforumas
#11084 Re: Novi Izborni zakon BiH
Prvi put cujem da neko koristi "gradjanin" kao uvredu. 
- Humljanin
#11085 Re: Novi Izborni zakon BiH
Nije to strašenje, nego usvjesna svima nama. Činjenica je da je ovaj protektorat svorila Amerika i EU i da ga oni održavaju.
Ako je i tim strancima postalo jasno da bošnjačka politika ide protiv njihove službene politike onda ne treba biti iznadprosječno inteligentan da se shvati da će ta ista politika trpiti sankcije od stranaca, samo je pitanje na koji način.
Ja sam misljenja da nitko svojim ponašanjem dosad nije doprinio stvaranju 3 entiteta (možda čak i 3 drzavice) kao bošnjačka politika svojim ekstremistickim stavovima i odbijanjem svakog dogovora za suzivot i nepreglasavanje.
Takva tvrdoglavost je vec pocela ici na zivce i USA i EU, to se jasno vidi iz njihovih promjenjenih stavova.
- Humljanin
#11086 Re: Novi Izborni zakon BiH
Što netko već reče, ta bošnjačka politika se svodi na to kao kad bi ti lopov ukrao Golfa dvicu i tražio zauzvrat Mercedesa S klasu da ti vrati Golfa.boshniak wrote: ↑21/03/2022 12:01 Ustavom su bošnjaci dobili priliku da preglasavaju hrvate za člana predsjedništva, a hrvati su dobili mehanizme da blokiraju bošnjake tj FBiH u svemu ostalom. Na kraju bošnjaci se mogu odreći preglasavanja, a hrvati se ne žele odreći mehanizma blokade, tako da ostaje isti Izborni zakon do nekih mudrijih ili ekstremnijih vremena.
A oboje tvoje vlasništvo.
Taman ko je hrvatski narod kolektivno operiran od razuma da "zakolje bika zbog jedne šnicle"
- Haris.ba
#11087 Re: Novi Izborni zakon BiH
Neko misli da bi stranci kaznili Bošnjake i formirali treći entitet i ostavili Bošnjake sa nekim svojim entitetom bez kontrole kakva sada postoji kroz FBiH?Humljanin wrote: ↑21/03/2022 12:24
Nije to strašenje, nego usvjesna svima nama. Činjenica je da je ovaj protektorat svorila Amerika i EU i da ga oni održavaju.
Ako je i tim strancima postalo jasno da bošnjačka politika ide protiv njihove službene politike onda ne treba biti iznadprosječno inteligentan da se shvati da će ta ista politika trpiti sankcije od stranaca, samo je pitanje na koji način.
Ja sam misljenja da nitko svojim ponašanjem dosad nije doprinio stvaranju 3 entiteta (možda čak i 3 drzavice) kao bošnjačka politika svojim ekstremistickim stavovima i odbijanjem svakog dogovora za suzivot i nepreglasavanje.
Takva tvrdoglavost je vec pocela ici na zivce i USA i EU, to se jasno vidi iz njihovih promjenjenih stavova.
- Humljanin
#11088 Re: Novi Izborni zakon BiH
Hvala duše na ispravci lapsus calami.duh_sa_sjekirom wrote: ↑21/03/2022 12:11![]()
Pitanje ostaje isto.
- Sanjarko
#11089 Re: Novi Izborni zakon BiH
vjerujemo tiHumljanin wrote: ↑21/03/2022 12:15palermo wrote: ↑21/03/2022 11:51
pa je uopšte ne govorim o tome da su Bošnjacu zlatni, čak ćeš i ovdje naći moje upise o tome, dakle, da nisu zlatni.
Al jeste im Bosna i Hercegovina važna.
Tebi nije. Nije to sramota nikakva, mnogo je veća sramota lagati sebe i druge.
Kad shvatite i prihvatite da nam je Bosna i Hercegovina zaista važna, možda i politike postanu racionalnije, pametnije, bolje![]()
E o ovom patronizirajućem stavu govorimo cijelo vrijeme.
"Samo Bošnjaci-muslimani vole Bosnu i Hercegovinu i znaju što je najbolje za domovinu i sve njene građane"
Hrvati su po tebi, retardirani imbecili koji mrze zemlju na kojoj su se rodili i gdje su im ukopani roditelji, djedovi, pradjedovi i tako unazad stoljećima...
Da bi ti meni priznao (pretpostavljamo glupu tezu da ja tebe pitam i da mi je bitno tvoje mišljenje) da sam ja dijete svoje domovine i da nosim ljubav prema njoj, vjerojatno bi po certifikat morao ići u najbližu poslovnicu SDA, DF ili najbližu džamiju.
![]()
- Humljanin
#11090 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ne samo entitet, nego možda čak i više. To je moje mišljenje, koje naravno ne mora biti 100% gočno jer nisam vidovita baba Vanga.Haris.ba wrote: ↑21/03/2022 12:27Neko misli da bi stranci kaznili Bošnjake i formirali treći entitet i ostavili Bošnjake sa nekim svojim entitetom bez kontrole kakva sada postoji kroz FBiH?Humljanin wrote: ↑21/03/2022 12:24
Takva tvrdoglavost je vec pocela ici na zivce i USA i EU, to se jasno vidi iz njihovih promjenjenih stavova.![]()
Mene zanima zašto si ti uvjeren da nije moguće da stranci dignu ruke od ovakve BiH i stvore ili 3 konfederalne državice ili 3 entiteta.
Samo me interesira na čemu temeljiš takvu samouvjerenost?
-
palermo
#11091 Re: Novi Izborni zakon BiH
Me neee,pa ja živim sa Hrvatima, drugujem, pijem.....oni vole svoju zemlju, vole svoje vinograde, svoje običaje, vole svoju tradiciju......jedino ne vole što im se država zove Bosna i Hercegovina. Odnosno, voljeli bi da se zove Hrvatska. I nije zar da ćeš mi ti sada reći da to nije tačno?Humljanin wrote: ↑21/03/2022 12:15
![]()
Bezveze ti ta priča o certifikatima, poslovnicama i koječemu......
-
noviforumas
#11092 Re: Novi Izborni zakon BiH
Covic zna da ce izbora biti, sa njim ili bez njega, pa sad moli da se bar nesto usvoji kroz parlament. Jadno.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-j ... /220321034Čović: Jedan dio onog što smo se dogovorili treba usvojiti u Parlamentu da bi se održali izbori
-
palermo
#11093 Re: Novi Izborni zakon BiH
Pa onda ste na dobitku, samo malo sabura i eto ga....Humljanin wrote: ↑21/03/2022 12:24Nije to strašenje, nego usvjesna svima nama. Činjenica je da je ovaj protektorat svorila Amerika i EU i da ga oni održavaju.
- duh_sa_sjekirom
#11094 Re: Novi Izborni zakon BiH
Taj lapsus mijenja suštinu...Humljanin wrote: ↑21/03/2022 12:27Hvala duše na ispravci lapsus calami.duh_sa_sjekirom wrote: ↑21/03/2022 12:11
![]()
Pitanje ostaje isto.
Ako je u pitanju VEI, može ga pokrenuti bilo koji član predsjedništva iz entiteta.
Ako je u pitanju VNI, može ga pokrenuti bilo koji delegat iz DN.
Tako da tvoje pitanje postaje besmisleno
- Haris.ba
- Stabilizator
#11096 Re: Novi Izborni zakon BiH
Vidjeli smo primjera radi na sjedini Evropskog parlamenta kakve stvaove imaju evropski parlamentarci. Bukvalno svi osim hrvatskih HDZovaca su kritikovali separatiste, Dodika i Covica.Humljanin wrote: ↑21/03/2022 12:24
Dodik ima vec sankcije iz USA. Evropski parlament je sa skor 90% glasova trazio snakciej Dodiku (Veto Madjarske i Hrvatske). Mnogi parlamentarci su trazili sankcije i za Covica.
O kakvoj promjeni ti pricas u EU. Niko normalan nece podrzati diskriminaciju gdje jedan glas nije jedan glas. BiH je buducnost Evropa a tamo se zna sta je demokratija i ljudska prava. Vi sa svojim zahtjevima ste nas htjeli vratiti u kameno doba.
Jedino ispravno drustvo je da je svaki gradjanin ravnpravan sve ostalo je neispravno. Sadasnji sistem je takodjer katastorfalan a ovaj sto se predlegao je samo gori. Ne moze sacica ljudi koja radi u interesu druge drzave drzati taocima 85% ostalih.
Vase zelje i planovi su neizvodivi. BiH i Evropa se krecu u pravcu ujedinjenja u pravcu gdje su svi gradjani ravnopravni. Samo je pitanje vremena kada ce tako biti na cijelim njenim prostorima. Vremena kada je neko zbog boje koze, religije, vecine qrca bio privilegovan ce na smetljiste istorije.
- Humljanin
#11097 Re: Novi Izborni zakon BiH
I ja se isto tako družim sa svojim prijateljima Bošnjacima koji su ogorčeni državom Bosnom i Hercegovinom, mentalitetom ljudi, korupcijom, nacionalizmima, aferama i neradom političara...toliko da u masovnom broju iseljavaju kako god ima kakvu šansu.palermo wrote: ↑21/03/2022 12:33Me neee,pa ja živim sa Hrvatima, drugujem, pijem.....oni vole svoju zemlju, vole svoje vinograde, svoje običaje, vole svoju tradiciju......jedino ne vole što im se država zove Bosna i Hercegovina. Odnosno, voljeli bi da se zove Hrvatska. I nije zar da ćeš mi ti sada reći da to nije tačno?Humljanin wrote: ↑21/03/2022 12:15
![]()
Bezveze ti ta priča o certifikatima, poslovnicama i koječemu......
A da vole svoju domovinu, vole isto kao i svi druggi koji su rođeni tu.
Možda bi voljeli samo da nije toliko "multinacionalna" nego da je puno jednostavnija tipa "jednonacionalna država Bosna Bošnjackog naroda"...ali Boze moj... mašta može svašta, svi mi imamo neke snove koji se neće nikada ostvariti
- Humljanin
#11098 Re: Novi Izborni zakon BiH
Pa i nije baš tako , ali ako ti tako kažešduh_sa_sjekirom wrote: ↑21/03/2022 12:35Taj lapsus mijenja suštinu...
Ako je u pitanju VEI, može ga pokrenuti bilo koji član predsjedništva iz entiteta.
Ako je u pitanju VNI, može ga pokrenuti bilo koji delegat iz DN.
Tako da tvoje pitanje postaje besmisleno
- Humljanin
- duh_sa_sjekirom