Mislim da je stari model

Bio oglas za material za renoviranje kupatila, nemam namjeru da renoviram, eto da znas
A u pravu si. Zao mi je ljudi mada se trudim da me ne pogadjaju vijesti jer bih poludio ako bih se sikirao za sve. Jos uskoro i ja idem na avion.
Cccc dje si vazdan..tak sad komentarišešKraljicaIzJajca wrote: ↑21/03/2022 17:11 Ovako bez detalja, jedan od mogučih uzroka je gubitak pritiska/oksigena iznad 30.000 ft. Za avion iznad 35.000 ft. putnici imaju samo 15 sekundi da stave masku, zato postoji pravilo da prvo sebi staviš masku, a potom pomogneš drugima. Piloti imaju znatno kompliciraniji proces stavljanja maski, a postoje nekad problem, prekasna realizacija nedostatka kiseonika.
Drugi uzrok može biti sa gubitkom kontrole uzrokovanim i automatizacijom, ili nekom malfunkcijom.
Nek bude ženska posada, u ovim slućajevima one imaju manju želju za samoubijanjem
Ovo je bilo jako brzo, avion je doslovno u zraku na 30,000 počeo sa gubitkom visine, a pravolinijski dug pad je definitivno znak da se nije imalo vremena reagirati.Bobi wrote: ↑21/03/2022 17:15Cccc dje si vazdan..tak sad komentarišešKraljicaIzJajca wrote: ↑21/03/2022 17:11 Ovako bez detalja, jedan od mogučih uzroka je gubitak pritiska/oksigena iznad 30.000 ft. Za avion iznad 35.000 ft. putnici imaju samo 15 sekundi da stave masku, zato postoji pravilo da prvo sebi staviš masku, a potom pomogneš drugima. Piloti imaju znatno kompliciraniji proces stavljanja maski, a postoje nekad problem, prekasna realizacija nedostatka kiseonika.
Drugi uzrok može biti sa gubitkom kontrole uzrokovanim i automatizacijom, ili nekom malfunkcijom.?
De reci ako nije bio neki kvar zar avion automatski ne dize nos kad se previše obori,koliko god pilot guroa palicu to mu racunar jace vraca palicu nazad?
KraljicaIzJajca wrote: ↑21/03/2022 17:11 Ovako bez detalja, jedan od mogučih uzroka je gubitak pritiska/oksigena iznad 30.000 ft. Za avion iznad 35.000 ft. putnici imaju samo 15 sekundi da stave masku, zato postoji pravilo da prvo sebi staviš masku, a potom pomogneš drugima. Piloti imaju znatno kompliciraniji proces stavljanja maski, a postoje nekad problem, prekasna realizacija nedostatka kiseonika.
Drugi uzrok može biti sa gubitkom kontrole uzrokovanim i automatizacijom, ili nekom malfunkcijom.
Edin H. wrote: ↑22/03/2022 13:18KraljicaIzJajca wrote: ↑21/03/2022 17:11 Ovako bez detalja, jedan od mogučih uzroka je gubitak pritiska/oksigena iznad 30.000 ft. Za avion iznad 35.000 ft. putnici imaju samo 15 sekundi da stave masku, zato postoji pravilo da prvo sebi staviš masku, a potom pomogneš drugima. Piloti imaju znatno kompliciraniji proces stavljanja maski, a postoje nekad problem, prekasna realizacija nedostatka kiseonika.
Vrli vjerovatno, ali nakon tri minuta poniranja se stabilizovao (ne znam koliko dugo) i onda odjednom ponovo počeo ponirati
Da, izbacila sam mogučnost hipoksije, a i dalje moguče promjene pritiska u avionu, izgleda da je, moja druga pretpostavka, neki kvar, ali ga nisu dovoljno brzo prepoznali, iako su iskusni piloti, sve se dešavalo jako brzo.Znaš da se prilikom brzih reakcija davanja novih komandi se dešava blokada istih.Edin H. wrote: ↑24/03/2022 12:33 @KraljicaIzJajca ovdje je skoro pa sigurno tehnički problem, kapetan je jedan od najiskusnijih u Kini. Pronašli su samo jedan CVR do sada, trebaće im vjerovatno i onaj sa tehničkim podacima da utvrde šta se desilo.
Kao što ti reče moguće je da su izgubili pritisak, pa je kapetan morao brzo smanjiti visinu, ali zašto onda odoše u stall ili potpuni gubitak kontrole nakon što ga je stabilizirao i počeo dizati?
Posebno je sumnjivo jer u u članku rekli da drže na oku ostale iste modele, oko 1000 i nešto istih u upotrebi.
Papirogija logistike djelova se uvijek može provjeriti, s obzirom da su svi dio tima istraživanja nesreče, nisam sigurna da Kinezi mogu sakriti od svojih partnera, a od javnosti se može sve sakriti.Edin H. wrote: ↑24/03/2022 17:01 Ne bi me čudilo da se nikada ne sazna tačan uzrok, jer ako su Kinezi koristili kopije rezervnih djelova (a znamo po auto industriji da sposobni sve kopirati) nikada to neće objelodaniti.
Kažu da se treba govoriti o pozitivnim aspektima npr. koliko vojske učestvuje u operaciji pretraživanja terena.![]()
neki kvar skoro pa sigurno, nesto se iznenada desilo, promjena nagiba je bila nagla