nije odavno toksicnija tema bila na forumu od ove
Danasnji "feminizam"
- ZyzzSar
#22451 Re: Danasnji "feminizam"
- seln
#22452 Re: Danasnji "feminizam"
Planiras li ti?
- seln
#22453 Re: Danasnji "feminizam"
Pa, ako je cilj prisutnih gospodja promovirati feminizam, onda je promasen ko poslijeratna privatizacija.
Toliko cinizma, zagrizenosti i neprijateljskog drzanja sam zadnji put vidio na RTBG 1991.
- -Chesterfield-
#22454 Re: Danasnji "feminizam"
Nije loš film. Da se uvjeriš šta je sve muškarac spreman uraditi za djecu...no_sikiriki wrote: ↑20/03/2022 20:08
Upravo, već smo pisali na tu temu, kad otac ostane s djetetom, onda ga on "čuva" vlastitoj ženi koja je nešto otišla obaviti/ne dao Bog popiti kafu sa jaranicom. I ljudi se ovdje u suštini iščuđavaju ako si sebi organizovao život tako da ne živiš kao "klasični" Balkanac, pa je onda "blago tebi" (kao ženi) ako imaš supruga koji aktivno učestvuje u odgoju vlastitog djeteta i na tebe se gleda kao na "modernu mamu" (eh, tvoj otac nije promijenio ni jednu pelenu......itd).

-
Hakiz
#22455 Re: Danasnji "feminizam"
Ti to ozbiljno kažeš da je film vjeran prikaz realnosti-Chesterfield- wrote: ↑20/03/2022 20:58Nije loš film. Da se uvjeriš šta je sve muškarac spreman uraditi za djecu...no_sikiriki wrote: ↑20/03/2022 20:08
Upravo, već smo pisali na tu temu, kad otac ostane s djetetom, onda ga on "čuva" vlastitoj ženi koja je nešto otišla obaviti/ne dao Bog popiti kafu sa jaranicom. I ljudi se ovdje u suštini iščuđavaju ako si sebi organizovao život tako da ne živiš kao "klasični" Balkanac, pa je onda "blago tebi" (kao ženi) ako imaš supruga koji aktivno učestvuje u odgoju vlastitog djeteta i na tebe se gleda kao na "modernu mamu" (eh, tvoj otac nije promijenio ni jednu pelenu......itd).
-
no_sikiriki
#22456 Re: Danasnji "feminizam"
Poprilično "bogato" od osobe koja je ovu sedmicu iskoristila da forumašu s čijim se stavom nije slagao kaže "što se više ne ubiješ i ne završiš agoniju" ("jer smara me tvoja depresija i nihilizam"), ženi čiji otac boluje od terminalnog raka i koja je iznijela svoje strahove vezano za rađanje djece/nasljedne bolesti da je "neurotična i fobična", zatim odredio da je "egoizam" kriv što neki učesnici na temi možda ne žele djecu, eto samo da navedemo nekoliko primjera, nećemo smarati sa svim...
Ali nemoj ti ni slučajno u ćošak da se stidiš, vidjela sam da si jednako neprijatan i na drugim temama, tako da je sve jasno...
-
no_sikiriki
#22457 Re: Danasnji "feminizam"
Ne gledam horore.-Chesterfield- wrote: ↑20/03/2022 20:58Nije loš film. Da se uvjeriš šta je sve muškarac spreman uraditi za djecu...no_sikiriki wrote: ↑20/03/2022 20:08
![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#22458 Re: Danasnji "feminizam"
Pa kakva je to logika, sad da ja kažem, žene su kurve. Pa me, naravno, napadnete, a ja kažem, a što je to uvrjedljivo za one koje se bave prostitucijom?Mariella wrote: ↑20/03/2022 19:13Zasto je to uvrijedljivo ocevima koji se ne ubrajaju u to? Jednostavna je cinjenica da cjelokupno drustvo (da, u to su ukljucene i zene) od majke ocekuje puno vise sto se tice brige za djecu, i vise ih osudjuje za svaku gresku. S druge strane, na oceve koji doprinose i sami minimum se gleda kao na savrsene roditelje.Chmoljo wrote: ↑20/03/2022 10:24
Nije više ni toliko daleko koliko je bio. Tako da je tvoj komentar o očevima bolikurcima pomalo (blago rečeno) uvredljiv za masu očeva moje generacije, koja sada većinom ima todlere.
Ništa ne može preko noći. Ali je svakako ogromna razlika u odnosu i na neki bliži period, a trend je sasvim jasan.
Drago mi je da je trend jasan, tako i treba da bude. Ali dovoljno je otici 2 dana prohodati ulicama jedne Danske i Svedske pa vidjeti gdje smo mi a gdje oni. Ja (kao i ti pretpostavljam) smatram da je jedan muskarac jednako sposoban kao i zena za svaki aspekt odgajanja djeteta.
A ovo drugo, kako sam reko, trend je jasan. I ne znam kakva se čuda očekuju od društva kao što je naše koje u svakom jebenom drugom segmentu kaska za tom skandinavijom. Usudio bih se reći da smo npr. u tom pogledu bliže njima, nego u masi drugih.
I mislim da je kritika kontraproduktivna tamo gdje su trendovi pozitivni. Kao da galamiš na dijete da brže odraste.
- Chmoljo
#22459 Re: Danasnji "feminizam"
Ti i logikaKraljicaIzJajca wrote: ↑20/03/2022 19:59Postani samokritičan, tad češ praviti manje logičke greške.
- seln
#22460 Re: Danasnji "feminizam"
Samo vi laprdajte...no_sikiriki wrote: ↑20/03/2022 21:04Poprilično "bogato" od osobe koja je ovu sedmicu iskoristila da forumašu s čijim se stavom nije slagao kaže "što se više ne ubiješ i ne završiš agoniju" ("jer smara me tvoja depresija i nihilizam"), ženi čiji otac boluje od terminalnog raka i koja je iznijela svoje strahove vezano za rađanje djece/nasljedne bolesti da je "neurotična i fobična", zatim odredio da je "egoizam" kriv što neki učesnici na temi možda ne žele djecu, eto samo da navedemo nekoliko primjera, nećemo smarati sa svim...
Ali nemoj ti ni slučajno u ćošak da se stidiš, vidjela sam da si jednako neprijatan i na drugim temama, tako da je sve jasno...![]()

- Chmoljo
#22461 Re: Danasnji "feminizam"
Svakako od tebe imam više iskustva, promjenjenih pelena, neprospavanih noći, brige...KraljicaIzJajca wrote: ↑20/03/2022 20:03A što tebi daje pravo? Otac si, ništa posebno u našem društvu na Planeti.
Planiraš rađati?![]()
I znam svoje limite, mogućnosti... Daje mi pravo iskustvo. Ti po običaju laprdaš sa distance.
Ratni analitiĆar iz udobne i tople kancelarije. Primi koji metak (pun intended) pa onda dijeli lekcije i savjete.
- seln
#22462 Re: Danasnji "feminizam"
Kako me ovaj "feminizam" podsjeca na ovo:
- piupiu
#22463 Re: Danasnji "feminizam"
Sex workers je terminologija u svijetu gdje je prostitucija posao. Imaju i svoje sindikate i sve što uz to ide. Jedna od stvari koju treba legalizirati, da bi i te žene i muškarci imali penziono i zdravstveno i da bi ih izvukli iz kandži pimpova i roblja. Inače, jedno od korisnijih, iako izuzetno teških, 'zanimanja' na planeti. Samo da dodam, jer imam puno poštovanja za te ljude, i one koji su prisiljeni i one koji su jednostavno izabrali taj put. Teška rabota. Soul destroying.
- Chmoljo
#22464 Re: Danasnji "feminizam"
Ama nije mi to bila poenta.piupiu wrote: ↑21/03/2022 00:05Sex workers je terminologija u svijetu gdje je prostitucija posao. Imaju i svoje sindikate i sve što uz to ide. Jedna od stvari koju treba legalizirati, da bi i te žene i muškarci imali penziono i zdravstveno i da bi ih izvukli iz kandži pimpova i roblja. Inače, jedno od korisnijih, iako izuzetno teških, 'zanimanja' na planeti. Samo da dodam, jer imam puno poštovanja za te ljude, i one koji su prisiljeni i one koji su jednostavno izabrali taj put. Teška rabota. Soul destroying.
Stan ba, kritika kad ne valja, kritika kad ide na bolje. Pa ne može isto u obje situacije.
- piupiu
#22465 Re: Danasnji "feminizam"
E, kontam, nego se nadovezah, usput. Bas je to grozan posao.Chmoljo wrote: ↑21/03/2022 00:11Ama nije mi to bila poenta.piupiu wrote: ↑21/03/2022 00:05
Sex workers je terminologija u svijetu gdje je prostitucija posao. Imaju i svoje sindikate i sve što uz to ide. Jedna od stvari koju treba legalizirati, da bi i te žene i muškarci imali penziono i zdravstveno i da bi ih izvukli iz kandži pimpova i roblja. Inače, jedno od korisnijih, iako izuzetno teških, 'zanimanja' na planeti. Samo da dodam, jer imam puno poštovanja za te ljude, i one koji su prisiljeni i one koji su jednostavno izabrali taj put. Teška rabota. Soul destroying.nego se deklamuje generalizacija, pa kad se skrene pažnja da to nije ok, onda ide - nije to tako nego ovi pojedinačni slučajevi.
Stan ba, kritika kad ne valja, kritika kad ide na bolje. Pa ne može isto u obje situacije.
- Chmoljo
#22466 Re: Danasnji "feminizam"
Pa sad...
Mislim, ja sam prvi za legalizaciju prostitucije, i sve mimo toga je čisto licemjerje, jer je ono postojalo oduvijek, samo se zvalo drugačijim imenima.
Žestok je to udarac na trgovinu bijelim robljem, a država još hajruje.
Ali... Koliko je grozno, koliko nije, koliko je to posao kao i svaki drugi, fkt ne znam. Jer nije posao kao i svaki drugi. Bar ne u trenutnom sistemu vrijednosti. Nije baš da bi ljudi rekli za svoje dijete: ma nek bude i sex worker, samo nek je pošteno. Čak i u situaciji kada je u pitanju i hetero sin.
Mislim, ja sam prvi za legalizaciju prostitucije, i sve mimo toga je čisto licemjerje, jer je ono postojalo oduvijek, samo se zvalo drugačijim imenima.
Ali... Koliko je grozno, koliko nije, koliko je to posao kao i svaki drugi, fkt ne znam. Jer nije posao kao i svaki drugi. Bar ne u trenutnom sistemu vrijednosti. Nije baš da bi ljudi rekli za svoje dijete: ma nek bude i sex worker, samo nek je pošteno. Čak i u situaciji kada je u pitanju i hetero sin.
-
KraljicaIzJajca
#22467 Re: Danasnji "feminizam"
Last edited by KraljicaIzJajca on 21/03/2022 08:18, edited 1 time in total.
- hadzinicasa
#22468 Re: Danasnji "feminizam"
sto ne spavas ti, a?Chmoljo wrote: ↑21/03/2022 02:24 Pa sad...
na temu prostitucije - imam i sama dileme. snazno sam za legalizaciju, kad vec imamo, a imamo, sex workers kao kategoriju, a prostituciju kao pojavu. s jedne strane se slazem s @piupiu, a s druge strane s tobom. prodavanje tijela mi jeste "nemoralno", ali s druge strane ne prodajemo li mi svi svoja tijela (ili iznajmljujemo), dakle fizicki izbivamo, na poslovima koje radimo.? Ne prodajemo li svoj um, vjestine, znanje, sposobnosti.... dakle prodajemo sebe - s filozofske strane.
ovo "prodajemo sebe" se koristi u negativnom kontekstu cesto za nekoga ko je prodao moral, principe itd za neki sicar, ali ja cesto pomislim da nije, ako ih nije ni imao, kako ce ih "prodati", ali nisam ovo gore mislila u tom smislu nego da za neki svoj rad ili vjestinu dobijemo neku protuvrijednost, ergo prodali smo to sto imamo. to sto smo mogli. a mogli smo jer je neko u tome vidio vrijednost i htio to da kupi. ali smo mi "moralniji" jer to nesto nije bilo obnazeno tijelo i koitus?
-
KraljicaIzJajca
#22469 Re: Danasnji "feminizam"
Chmoljo ja sam babysitala dugo bebu staru 6 mjeseci u EU.Chmoljo wrote: ↑20/03/2022 21:20Svakako od tebe imam više iskustva, promjenjenih pelena, neprospavanih noći, brige...KraljicaIzJajca wrote: ↑20/03/2022 20:03
A što tebi daje pravo? Otac si, ništa posebno u našem društvu na Planeti.
Planiraš rađati?![]()
I znam svoje limite, mogućnosti... Daje mi pravo iskustvo. Ti po običaju laprdaš sa distance.
Ratni analitiĆar iz udobne i tople kancelarije. Primi koji metak (pun intended) pa onda dijeli lekcije i savjete.
Dakle, i dalje nemaš nešto posebnog praktičnog iskustva.
-
Mariella
#22470 Re: Danasnji "feminizam"
Jesam ja napisala "Svi muskarci su grozni ocevi" negdje? Ja koliko se sjecam nisam, ako jesam uputi me gdje. Tako da ti poredjenje nema smisla.Chmoljo wrote: ↑20/03/2022 21:17 Pa kakva je to logika, sad da ja kažem, žene su kurve. Pa me, naravno, napadnete, a ja kažem, a što je to uvrjedljivo za one koje se bave prostitucijom?
A ovo drugo, kako sam reko, trend je jasan. I ne znam kakva se čuda očekuju od društva kao što je naše koje u svakom jebenom drugom segmentu kaska za tom skandinavijom. Usudio bih se reći da smo npr. u tom pogledu bliže njima, nego u masi drugih.
I mislim da je kritika kontraproduktivna tamo gdje su trendovi pozitivni. Kao da galamiš na dijete da brže odraste.
Kao da galamis na dijete? Nemoj mi reci da uporedjujes odrasle ljude sa djecom.
I trend kvaliteta zivota na cijeloj planeti zemlji u je pozitivan u skoro svemu, ako ne u svemu, znaci ni o cemu se ne smije diskutovati jer nam je bolje nego sto je bilo prije 100 godina.
-
Mariella
#22471 Re: Danasnji "feminizam"
- seln
#22472 Re: Danasnji "feminizam"
E, vidis, u tome smo isti: ni ja ni ti ga ne zelimo, ali ja ga bar ne podmecem nekom drugom pod nos.
- seln
#22473 Re: Danasnji "feminizam"
Oj, boze, ubij me... da ne citam gluposti.KraljicaIzJajca wrote: ↑21/03/2022 08:16Chmoljo ja sam babysitala dugo bebu staru 6 mjeseci u EU.Chmoljo wrote: ↑20/03/2022 21:20
Svakako od tebe imam više iskustva, promjenjenih pelena, neprospavanih noći, brige...
Dakle, i dalje nemaš nešto posebnog praktičnog iskustva.![]()
- seln
#22474 Re: Danasnji "feminizam"
-
Gimli sin Gloinov
#22475 Re: Danasnji "feminizam"
sa jedne strane "me too" pokret, nikad veci akcenat na odvajanju profesionalnog i seksualnog zivota, a sa druge strane uklanjanje tabooa sa seksa, legalizacija prostitucije i onlyfans.hadzinicasa wrote: ↑21/03/2022 08:14sto ne spavas ti, a?Chmoljo wrote: ↑21/03/2022 02:24 Pa sad...
Ali... Koliko je grozno, koliko nije, koliko je to posao kao i svaki drugi, fkt ne znam. Jer nije posao kao i svaki drugi. Bar ne u trenutnom sistemu vrijednosti. Nije baš da bi ljudi rekli za svoje dijete: ma nek bude i sex worker, samo nek je pošteno. Čak i u situaciji kada je u pitanju i hetero sin.![]()
![]()
na temu prostitucije - imam i sama dileme. snazno sam za legalizaciju, kad vec imamo, a imamo, sex workers kao kategoriju, a prostituciju kao pojavu. s jedne strane se slazem s @piupiu, a s druge strane s tobom. prodavanje tijela mi jeste "nemoralno", ali s druge strane ne prodajemo li mi svi svoja tijela (ili iznajmljujemo), dakle fizicki izbivamo, na poslovima koje radimo.? Ne prodajemo li svoj um, vjestine, znanje, sposobnosti.... dakle prodajemo sebe - s filozofske strane.
ovo "prodajemo sebe" se koristi u negativnom kontekstu cesto za nekoga ko je prodao moral, principe itd za neki sicar, ali ja cesto pomislim da nije, ako ih nije ni imao, kako ce ih "prodati", ali nisam ovo gore mislila u tom smislu nego da za neki svoj rad ili vjestinu dobijemo neku protuvrijednost, ergo prodali smo to sto imamo. to sto smo mogli. a mogli smo jer je neko u tome vidio vrijednost i htio to da kupi. ali smo mi "moralniji" jer to nesto nije bilo obnazeno tijelo i koitus?