Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

Mraka

#26976 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Mraka »

klix wrote: 20/03/2022 04:23 Kme, kmee, zaključajte temu, ne odgovara nam šta se piše, ljudi nam sve manje vjeruju, provalili su nas, kme

Pa nije vam ovo fb grupa, pa da radite šta hoćete, brišete i banujete.
Ja mogu ovde raditi šta hoću da hoću eto :lol: Registrovan prije 12 godina i ne moram se kriti iza nekoliko profila sa VPNom i sa presmiješnom ekavicom da napišem nešto.I treba zaključuati temu jer nema smisla da 3 osobe sa nekoliko profila sebe citiraju to je već psihopatski.
preselio na ahiret

#26977 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by preselio na ahiret »

Ko im brani samo od toga nema hljeba jer pisanjem po forumu ne pomazu nikome pogotovo optuzenima.
Fino mu kazem na sud sa dokazima i oslobodi mutape on nece pa nece.
preselio na ahiret

#26978 Re: Slučaj Dženan Memić

klix wrote: 20/03/2022 10:28 Jadan ti. Predmet si zajebancije. :D
Image
denden

#26979 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

uglavnomja wrote: 20/03/2022 13:48 vezano za post kolege zuddo o brisanju snimaka, struji, itd ...

iskreno, ne razumijem pola tehnickih stvari od onoga sta je napisao
takodje ne vjerujem ni da djeca iz osnovne razumiju sta je napisao

ali zato vjerujem da u sipi sjede ljudi koji to znaju cak i bolje od kolege forumasa

e, a zasto se ne oglasavaju?

zasto se ne trazi nezavisno vjestacenje snimka? rek'o budnjo dat' milion ako treba :D , a ne treba, puno manje nula je dovolkno za to

to bi bilo rusenje temelja zavjere
isto kao i alisino vjestacenje
Da.

Izbjeglo se obećano vještačenje Alise Mutap, a njen pritvor je dobijen na obećanju "dajte nam 25 dana pritvora, unutar kojih ćemo vještačiti Alisu Mutap, formirali smo tim".

Nema rezultata vještačenja hard diska iz hotela kojeg je radila SIPA, a od svjedoka smo čuli da "državna agencija koja ima tehnologiju nije mogla dokazati da su snimci obrisani namjerno".

Muriz odbio da Budnjo da milion za vještačenje i povraćaj snimka, kao razlog naveo da bi to bilo montirano vještačenje, jer se mogu napraviti lažni snimci.

Muriz i Feraget ne žele da se istraga fokusira na Ljubu, za kojeg sami tvrde da je potplaćen da preuzme krivicu, što bi značilo da je Ljubo, i po njihovoj teoriji, ključ za rješenje slučaja-samo kaže ko ga je potplatio, kako, gdje, na koji način je učestvovao u prikrivanju i sve završeno. Njihova mantra je "Romi su nebitni, ne treba ih ni spominjati".

Svaki od tih elemenata bi dao manje-više konačan odgovor ima li zavjere ili ne.

Međutim, Muriz i Feraget se ponašaju tako da je očito da je njihov jedini cilj da se slučaj što više razvuče, što kasnije, odnosno nikad, riješi.
denden

#26980 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

Mraka wrote: 20/03/2022 14:10
klix wrote: 20/03/2022 04:23 Kme, kmee, zaključajte temu, ne odgovara nam šta se piše, ljudi nam sve manje vjeruju, provalili su nas, kme

Pa nije vam ovo fb grupa, pa da radite šta hoćete, brišete i banujete.
Ja mogu ovde raditi šta hoću da hoću eto :lol: Registrovan prije 12 godina i ne moram se kriti iza nekoliko profila sa VPNom i sa presmiješnom ekavicom da napišem nešto.I treba zaključuati temu jer nema smisla da 3 osobe sa nekoliko profila sebe citiraju to je već psihopatski.
Otkako je zahtjev za CENZUROM i zatvaranjem teme i onemogućavanjem drugačijeg mišljenja koje dere vaše ublehe pokrenula td majka, vi svako malo pokušavate reaktuelizovati taj zahtjev dostojan samo nekog ko zna da je istina protiv njega i on protiv istine.

I onda govoriš o forumašima koji navodno pišu sa više profila, a prvi post iza tebe je murizovac koji piše pod četiri profila (preselio na ahiret, i agree, zabac kermit, doktor nauka) i koji je, kako kažeš-psihopatski, sam sebe citirao. :lol:

A glavni vaš trol i najaktivniji murizovac vam je ovaj pacijent (tako ga moderacija okvalifikovala sa "liječi se" kao razlogom banovanja:

bitangeIprinceze wrote: ↑18/12/2021 04:16
Čim se spomene orgijanje ja pomislim na sestre Mutap. Nezaobilazna asocijacija. Ako se još k tome doda i & co onda zamišljam kako to ide: hej može li trojka, ma može naravno da može? A Jel može i četvorka, ma može naravno da može, zašto ne bi moglo. :izet:
Bitangeiprinceze pod starim, banovanim, nickom:
uvijekIInikadI wrote: ↑23/06/2021 13:39
Znaci da je Alisa top riba i da se moze jebati do besvijesti al da ti za 24 h moze potvrditi kako je bar tri puta zaredom svrsila, minimalno. I onda jos rekla: ja hocu jos
Inače, i on je, kao i ahiret, u isto vrijeme pisao sa više profila :lol:
denden

#26981 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

preselio na ahiret wrote: 20/03/2022 14:16 Ko im brani samo od toga nema hljeba jer pisanjem po forumu ne pomazu nikome pogotovo optuzenima.
Prcati vaše ublehe je besplatno, ali neprocjenjivo :lol:
kakotakonikako

#26982 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by kakotakonikako »

Prca Suljo, bivsi Titin milicajac, jednu sa suda, i to besplatno :lol:

:bih:
preselio na ahiret

#26983 Re: Slučaj Dženan Memić

denden wrote: 20/03/2022 15:02
preselio na ahiret wrote: 20/03/2022 14:16 Ko im brani samo od toga nema hljeba jer pisanjem po forumu ne pomazu nikome pogotovo optuzenima.
Prcati vaše ublehe je besplatno, ali neprocjenjivo :lol:
Pa sto su sad ublehe zar nisu validni dokazi koje posjedujes?
td_maajka

#26984 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

denden wrote: 16/03/2021 23:21
dzolix wrote: 16/03/2021 21:39
Prvo su isli sto se tice tuziteljstva da je saobracajna nesreca onda su bile one sumnje na ubistvo pa su na kraju presli na oficijelno na"" djelo protiv sigurnosti prometa sa smrtnim ishodom" i to je ostalo.
Isla je sumnja u saobracajnu nesrecu do prvih vjestacenja iz kojih se vidjelo da je rana od palice. Isla onda zvanicna naredba za istragu ubistva od 07. marta 2016. (nikakve "one sumnje") i samo se ubistvo istrazivalo dok Sud nije odbio prvu optuznicu i prijedlog za produzenje pritvora protiv Ljube i oca mu i napisao u obrazlozenju "bila je saobracajka, nije ubistvo, neka Tuzilastvo reevaluira dokaze u tom smislu". Sud pustio Ljubu i oca iz pritvora. Istog dana ili sutradan se Tuzilastvo povinovalo stavu Suda, prekvalifikovalo u saobracajku i ponovo uhapsilo Ljubu i zatrazilo pritvor, ali sad zbog saobracajke. Sud prihvatio pritvor. Druga optuznica isla za saobracajku i nastavak znas. Dakle. Tizulastvo je iz ubistva prekvalifikovalo za saobracajku onog trena kad je Sud odbio prvu optuznicu za ubistvo i prijedlog za pritvor, navodeci da je u pitanju saobracajka i trazeci da Tuzilastvo reevaluira dokaze. Drugim rijecima, Tuzilastvo je istrazivalo ubistvo i vjerovalo da se desilo ubistvo, ali Sud rekao da nije. A kasnije isti sud oslobodio Ljubu, jer je utvrdio da je u pitanju ubistvo, a ne saobracajka.
Samo da se podsjetimo sta je dendenko tvrdio na pocetku svog radnog staza na ovoj temi.

I da vidimo, sta je do sada receno pred Sudom BiH:
Ovaj svjedok je kazao i da se danas u MUP-u KS može pogledati knjiga evidencije Odsjeka za krim tehniku u kojoj je stradanje Dženana Memića upisano kao saobraćajna nesreća, pa ubistvo, pa opet saobraćajna nesreća, ali da on na osnovu svog iskustva, znanja i saznanja mora reći da on smatra da je riječ o ubistvu.
[media]Podsjećamo, ranije je pred Sudom BiH svjedočio krim tehničar Edin Nikšić i on je kazao da je Dupovac bio u sali sve dok doktor Žujo nije rekao da taj slučaj nije za njegovo odjeljenje, odnosno da je kod Dženana Memića riječ o ubistvu, a ne o saobraćajnoj nesreći, te da je Dupovac tad napustio prostoriju.[/media]
Ovaj svjedok tvrdi da se već tu noć “tražio neki kombi, provjeravalo se, išlo se u Hrasnicu, Sokolović Koloniju i na Stojčevac”, kao i da je bila informacija “da neko od Roma ima takav kombi”.

Na pitanje tužitelja Dubravka Čampare je li spominjano ime Ploskić, kazao je da “misli da jeste”.

Na pitanja Gorana Dragovića, advokata optuženih Zijada Mutapa i Alise Mutap-Ramić, jesu li oni te večeri uložili sve kapacitete da otkriju šta se desilo, kazao je da jesu, te da su “otišli i korak dalje, isto kao da su znali da će biti fatalna posljedica”.

Potvrdno je odgovorio na pitanje advokata Gačanovića da su sve patrole na terenu tragale za nekim vozilom, ne samo zelenim, već su “bile razne informacije”.

– Sjećam se da je jedna od njih bila i za taj zeleni kombi – rekao je Keleta.

– Ja sam ušao galameći i pitajući šta se dešava. Dupovac mi je rekao da je oduzeti automobil učestvovao u saobraćajnoj nesreći i da vlasnik treba dati izjavu. Ja sam rekao da vlasnik neće davati nikakvu izjavu, jer automobil nije učestvovao u saobraćajnoj nesreći. Dupovac me pitao je li ja mislim “da oni nešto kriju i izmišljaju”, a ja sam rekao “da”. Nakon toga sam otišao u Sokolović Koloniju i rekao vlasniku da ne potpisuje ništa i da ne daje ništa. Svima nam je to napravilo veliki stres, a auto ni do danas nije vraćeno – ispričao je ovaj zaštićeni svjedok
Ona je danas u sudnici ispričala da je o slučaju stradanja Dženana Memića Sektor u kojem je radila obaviješten nekoliko dana nakon tog događaja. Kazala je da je u prvoj polovini februara 2016. godine Odsjek telefonski pozvao tužilac Tužilaštva KS Meris Ćato i da je zbog odsustva šefa odsjeka, ona razgovarala s njim.

– Tužilac Ćato je rekao da je bio taj događaj, da je urađen uviđaj saobraćajne nesreće, ali da se došlo do informacija da se ne radi o saobraćajnoj nesreći i da on želi da do njega dođu osobe iz Odsjeka za krvne delikte – ispričala je svjedokinja.

One je bila zadužena da početkom juna 2016. godine napiše izvještaj o počinjenju krivičnog djela ubistvo, u slučaju Dženan Memić i ona je to u ime Odsjeka za krvne i seksualne delikte i ratne zločine i učinila. Međutim, već krajem tog istog mjeseca, ona je kazala da je na nju vršen pritisak da napiše izvještaj o izvršenju krivičnog djela saobraćajna nesreća.

– Nisam nikad pisala izvještaj o saobraćajnoj nesreći i otišla sam da iskopiram podatke s onog prvog izvještaja. Čula sam da je šef nekog nazvao i kaže “ona kaže da to ne zna napisati”. Ja sam bila ljuta i bijesna – kazala je svjedokinja.

Pojasnila je da se sačini izvještaj o izvršenju krivičnog djela saobraćajna nesreća pomogao je Hasan Dupovac.

– Ja sam rekla da ta vrsta krivičnog djela neće proći, jer se to nije desilo. Znala sam to na temelju povreda i svega što smo prikupili – kategorički je potvrdila raniju tvrdnju svjedokinja M7.

Toliko o tome, da se radilo "na saobracajnoj nesreci, nakon sto je sud odbio optuznicu za ubistvo protiv Ljube".

Odmah se znalo da je ubistvo, odmah se trazilo za raznim vozilima koja su bila na licu mjesta i pokusavalo nekako od toga napraviti saobracajku. I to je sustina citavog slucaja. Kada se dodje do odgovora na pitanje zasto je to tako radjeno, dobit ce se i odgovor na to ko je ubio Dzenana i po cijem nalogu.
uglavnomja

#26985 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

e jesi ga udrobila ... a sve u svemu nidje veze

ne valja ti hronologija

nije se moglo pricati (odnosno znati kako ti kazes) o ubistvu dok je momak bio ziv

prvo vece na terenu niko nije mogao znati kakve povrede i od cega je dobio
cak ni hitna nije spominjala nacin kako su nanesene povrede, nego je njima samo cilj stabilozovati i prevesti ranjenika u bolnicu
tek kasnije u bolnici se moglo saznati nesto o vrsti povreda (a ne znam nakon koliko vremena je ta info postala zvanicna)

normalno da ce prvo istrazivati saobracajku jer je auto bio ukljucen

uostalom sama navodis da je nekoliko dana nakon stradanja, odnosno u prvoj polovini februara, predmet prebacen sa saobracajke na krvne delikte, ali jos nije bio "ubistvo" jer je dzenan bio ziv

optuznice su dosle kasnije

dakle sva svjedocenja si izvadila bez datuma i bez hronoloskog redoslijeda
sa polaznom osnovom - da se prvo vece znalo da je ubistvo, a tad niko nije bio mrtav

ono general poslije bitke ... i jos kad poslozi kockice kako njemu odgovara, malo pomijesa, naprijed, nazad ...
bitangeIprinceze

#26986 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by bitangeIprinceze »

uglavnomja wrote: 20/03/2022 17:23 normalno da ce prvo istrazivati saobracajku jer je auto bio ukljucen
:lol: :lol: zssto je to normalno kad je ustvari nenormalno??
dzolix

#26987 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

td_maajka wrote: 20/03/2022 16:45 Toliko o tome, da se radilo "na saobracajnoj nesreci, nakon sto je sud odbio optuznicu za ubistvo protiv Ljube".

Odmah se znalo da je ubistvo, odmah se trazilo za raznim vozilima koja su bila na licu mjesta i pokusavalo nekako od toga napraviti saobracajku. I to je sustina citavog slucaja. Kada se dodje do odgovora na pitanje zasto je to tako radjeno, dobit ce se i odgovor na to ko je ubio Dzenana i po cijem nalogu.
Na kakvo se ubistvo misli, da li na ubistvo sa namjerom ili na ubistvo iz nehata (saobracajka),,,,, voziti brzo kroz aleju gdje ima pjesaka je nehat . Ako neko udari i usmrti ili tesko povrijedi pjesaka koji kasnije umre to je definitivno ubistvo ali ubistvo iz nehata ili nepaznje to jest nenamjerno ubistvo. Saobracajka je bilo nesto najrealnije na sta se moglo posumnjati u tom slucaju jer je 1. svjedokinja Alisa rekla udarilo nas auto , 2. dogodilo se na cesti i 3.ostali su tragovi automobilskog stakla .
Sustina je da je sve upucivalo na saobracajku ali je neko vrsio strahovit pritisak (memici i mutapi) da to ne bude saobracajka vec ubistvo i tesko povrijedjivanje sa namjerom od strane nekoga. Razlog toga je zelja za osvetom, cilj je okriviti krivca tezim dijelom da bi kazna prema njemu bila veca cime se zadovoljava osveta kao takva ( "pravda" )..
preselio na ahiret

#26988 Re: Slučaj Dženan Memić

dzolix wrote: 20/03/2022 17:43
td_maajka wrote: 20/03/2022 16:45 Toliko o tome, da se radilo "na saobracajnoj nesreci, nakon sto je sud odbio optuznicu za ubistvo protiv Ljube".

Na kakvo se ubistvo misli, da li na ubistvo sa namjerom ili na ubistvo iz nehata (saobracajka),,,,, voziti brzo kroz aleju gdje ima pjesaka je nehat . Ako neko udari i usmrti ili tesko povrijedi pjesaka koji kasnije umre to je definitivno ubistvo ali ubistvo iz nehata ili nepaznje to jest nenamjerno ubistvo. Saobracajka je bilo nesto najrealnije na sta se moglo posumnjati u tom slucaju jer je 1. svjedokinja Alisa rekla udarilo nas auto , 2. dogodilo se na cesti i 3.ostali su tragovi automobilskog stakla .
Sustina je da je sve upucivalo na saobracajku ali je neko vrsio strahovit pritisak (memici i mutapi) da to ne bude saobracajka vec ubistvo i tesko povrijedjivanje sa namjerom od strane nekoga. Razlog toga je zelja za osvetom, cilj je okriviti krivca tezim dijelom da bi kazna prema njemu bila veca cime se zadovoljava osveta kao takva ( "pravda" )..
sto ne pomognete ti i denden mutapima?
dzolix

#26989 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

preselio na ahiret wrote: 20/03/2022 18:09 sto ne pomognete ti i denden mutapima?
Ako ovo citaju nadam se da ce pomoci i Memicima i Mutapima i pravosudju i javnosti.
Ovo pisanje je moj doprinos onoliko koliko mogu i znam da se to rijesi.
zijancer

#26990 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zijancer »

td_maajka wrote: 20/03/2022 16:45
denden wrote: 16/03/2021 23:21

Isla je sumnja u saobracajnu nesrecu do prvih vjestacenja iz kojih se vidjelo da je rana od palice. Isla onda zvanicna naredba za istragu ubistva od 07. marta 2016. (nikakve "one sumnje") i samo se ubistvo istrazivalo dok Sud nije odbio prvu optuznicu i prijedlog za produzenje pritvora protiv Ljube i oca mu i napisao u obrazlozenju "bila je saobracajka, nije ubistvo, neka Tuzilastvo reevaluira dokaze u tom smislu". Sud pustio Ljubu i oca iz pritvora. Istog dana ili sutradan se Tuzilastvo povinovalo stavu Suda, prekvalifikovalo u saobracajku i ponovo uhapsilo Ljubu i zatrazilo pritvor, ali sad zbog saobracajke. Sud prihvatio pritvor. Druga optuznica isla za saobracajku i nastavak znas. Dakle. Tizulastvo je iz ubistva prekvalifikovalo za saobracajku onog trena kad je Sud odbio prvu optuznicu za ubistvo i prijedlog za pritvor, navodeci da je u pitanju saobracajka i trazeci da Tuzilastvo reevaluira dokaze. Drugim rijecima, Tuzilastvo je istrazivalo ubistvo i vjerovalo da se desilo ubistvo, ali Sud rekao da nije. A kasnije isti sud oslobodio Ljubu, jer je utvrdio da je u pitanju ubistvo, a ne saobracajka.
Samo da se podsjetimo sta je dendenko tvrdio na pocetku svog radnog staza na ovoj temi.

I da vidimo, sta je do sada receno pred Sudom BiH:
Ovaj svjedok je kazao i da se danas u MUP-u KS može pogledati knjiga evidencije Odsjeka za krim tehniku u kojoj je stradanje Dženana Memića upisano kao saobraćajna nesreća, pa ubistvo, pa opet saobraćajna nesreća, ali da on na osnovu svog iskustva, znanja i saznanja mora reći da on smatra da je riječ o ubistvu.
[media]Podsjećamo, ranije je pred Sudom BiH svjedočio krim tehničar Edin Nikšić i on je kazao da je Dupovac bio u sali sve dok doktor Žujo nije rekao da taj slučaj nije za njegovo odjeljenje, odnosno da je kod Dženana Memića riječ o ubistvu, a ne o saobraćajnoj nesreći, te da je Dupovac tad napustio prostoriju.[/media]
Ovaj svjedok tvrdi da se već tu noć “tražio neki kombi, provjeravalo se, išlo se u Hrasnicu, Sokolović Koloniju i na Stojčevac”, kao i da je bila informacija “da neko od Roma ima takav kombi”.

Na pitanje tužitelja Dubravka Čampare je li spominjano ime Ploskić, kazao je da “misli da jeste”.

Na pitanja Gorana Dragovića, advokata optuženih Zijada Mutapa i Alise Mutap-Ramić, jesu li oni te večeri uložili sve kapacitete da otkriju šta se desilo, kazao je da jesu, te da su “otišli i korak dalje, isto kao da su znali da će biti fatalna posljedica”.

Potvrdno je odgovorio na pitanje advokata Gačanovića da su sve patrole na terenu tragale za nekim vozilom, ne samo zelenim, već su “bile razne informacije”.

– Sjećam se da je jedna od njih bila i za taj zeleni kombi – rekao je Keleta.

– Ja sam ušao galameći i pitajući šta se dešava. Dupovac mi je rekao da je oduzeti automobil učestvovao u saobraćajnoj nesreći i da vlasnik treba dati izjavu. Ja sam rekao da vlasnik neće davati nikakvu izjavu, jer automobil nije učestvovao u saobraćajnoj nesreći. Dupovac me pitao je li ja mislim “da oni nešto kriju i izmišljaju”, a ja sam rekao “da”. Nakon toga sam otišao u Sokolović Koloniju i rekao vlasniku da ne potpisuje ništa i da ne daje ništa. Svima nam je to napravilo veliki stres, a auto ni do danas nije vraćeno – ispričao je ovaj zaštićeni svjedok
Ona je danas u sudnici ispričala da je o slučaju stradanja Dženana Memića Sektor u kojem je radila obaviješten nekoliko dana nakon tog događaja. Kazala je da je u prvoj polovini februara 2016. godine Odsjek telefonski pozvao tužilac Tužilaštva KS Meris Ćato i da je zbog odsustva šefa odsjeka, ona razgovarala s njim.

– Tužilac Ćato je rekao da je bio taj događaj, da je urađen uviđaj saobraćajne nesreće, ali da se došlo do informacija da se ne radi o saobraćajnoj nesreći i da on želi da do njega dođu osobe iz Odsjeka za krvne delikte – ispričala je svjedokinja.

One je bila zadužena da početkom juna 2016. godine napiše izvještaj o počinjenju krivičnog djela ubistvo, u slučaju Dženan Memić i ona je to u ime Odsjeka za krvne i seksualne delikte i ratne zločine i učinila. Međutim, već krajem tog istog mjeseca, ona je kazala da je na nju vršen pritisak da napiše izvještaj o izvršenju krivičnog djela saobraćajna nesreća.

– Nisam nikad pisala izvještaj o saobraćajnoj nesreći i otišla sam da iskopiram podatke s onog prvog izvještaja. Čula sam da je šef nekog nazvao i kaže “ona kaže da to ne zna napisati”. Ja sam bila ljuta i bijesna – kazala je svjedokinja.

Pojasnila je da se sačini izvještaj o izvršenju krivičnog djela saobraćajna nesreća pomogao je Hasan Dupovac.

– Ja sam rekla da ta vrsta krivičnog djela neće proći, jer se to nije desilo. Znala sam to na temelju povreda i svega što smo prikupili – kategorički je potvrdila raniju tvrdnju svjedokinja M7.

Toliko o tome, da se radilo "na saobracajnoj nesreci, nakon sto je sud odbio optuznicu za ubistvo protiv Ljube".

:novine1:
denden wrote: 14/02/2022 19:44
Znači, Kantonalni sud:

Ubistvo je, potvrđujemo osnovanu sumnju da je ubistvo određujući pritvor za ubistvo.
Saobraćajka je, nije ubistvo, iako su isti počinioci, prekvalifikujte.
Saobraćajka je, potvrđujuemo osnovanu sumnju za pritvor.
Saobraćajka je, potvrđujemo osnovanu sumnju za potvrdu optužnice.
Nije saobraćajka, ubistvo je, donosimo oslobađajuću presudu.
Nije saobraćajka, ubistvo je, donosimo oslobađajuću presudu i u ponovljenom suđenju.
preselio na ahiret

#26991 Re: Slučaj Dženan Memić

dzolix wrote: 20/03/2022 18:16
preselio na ahiret wrote: 20/03/2022 18:09 sto ne pomognete ti i denden mutapima?
Ako ovo citaju nadam se da ce pomoci i Memicima i Mutapima i pravosudju i javnosti.
a sta ako ne citaju?ako smatras da si u pravu pomozi ljudima i ne dozvoli da nevini zaglave iza resetaka.
zijancer

#26992 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zijancer »

zaključak vještaka mašinske struke
(po naredbi Kantonalnog suda od 02.07.2019.g.)
Spoiler
Show
Vještak mašinske struke Stojnić Slaviša iznio je dopunu svog nalaza, pa je izjavio da je prilikom davanja svog iskaza na glavnom ročištu dobio pitanje da li je u mogućnosti da izračuna koja je sila potrebna da se uradi udubljenje na „A“ stubu koje se nalazi na predmetnom kombiju, zbog čega je otišao i pronašao kombi T4 92 godište, kao što je predmetni kombi bio, koji je po njegovoj procjeni imao slične ehodacione uslove otprilike odradio je koliko i ovaj što je mogao da vidi sa fotografija. Na fotografijama je dio „A“ stuba koji je bio zagitovan i gdje je oguljen git proporcijom izmjerio, nije na licu mjesta mogao mjeriti jer mu je kombi bio nedostupan, ne zna gdje se nalazi, nego je izmjerio koja je to površina, koje su to dubine udubljenja i ostalo, tako je došao do matematike da to iznosi negdje oko 600 kvadratnih milimetara, da se nalazi u visini bočnog retrovizora i onda je sa kombija kojeg je pronašao na auto otpadu, otkupio, odnosno odrezao identičan komad kao što bi trebao da bude na tom kombiju. Institut za ispitivanja materijala u Banja Luci ima presu koja može egometrom da mjeri silu pritiska, simulirao je udubljenje istovjetno na kombiju koji je predmetni, to je to udubljenje dubine do 2,5 mm otprilike površine 600 mm kvadratnih i mjerio silu koja je potrebna da napravi to udubljenje. Sila je očitana od 370 kilonjutn-a (kN) odnosno kad se to pretvori u neke narodske jedinice to je 370 kilograma (kg). Statička presa je davala statičku energiju odnosno potencijalnu energiju, a njemu je bilo potrebno jer je pretpostavka da se radilo o udarcu, pretpostavka da je to bio nalet odnosno da je to kinetička energija. Imao je silu koja je potrebna da napravi to udubljenje, bio mu je potreban predmet, koje je težine predmet da napravi to udubljenje. Obzirom da je po nalazu obducenta težina tijela pokojnog Dženana bila 90 kilograma (kg), jedna desetina (1/10) težine tijela se odnosi na težinu glave, znači orijentaciono glava je bila teška oko 9 kilograma. Kada je matematički odradio predmet težina 9 kilograma, sila 370 kilograma da napravi udubljenje ovog oblika pod uslovom da taj predmet miruje, a da se kombi odnosno da se ovaj predmet kreće, dobio je da je to brzina od 114 kilometara na čas (km/h), potrebno da se napravi ovo udubljenje, s tim što ostavlja neku mogućnost greške od plus, minus 15%, te da čvrsto stoji iza ovoga što je rekao.Na unakrsna pitanja optužbe potvrdi gore navedeno.
bitangeIprinceze

#26993 Re: Slučaj Dženan Memić

Cuj cvrsto stoji? :lol: sto nije lego jebo ga sevalko. I obrnuto
dzolix

#26994 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

preselio na ahiret wrote: 20/03/2022 18:27
dzolix wrote: 20/03/2022 18:16

a sta ako ne citaju?ako smatras da si u pravu pomozi ljudima i ne dozvoli da nevini zaglave iza resetaka.
Pomoci cu im, sad cu biti ozbiljan ,,,,,prebacujem u sva 4 pogona.
Ovo dosad je bila shala.
preselio na ahiret

#26995 Re: Slučaj Dženan Memić

dzolix wrote: 20/03/2022 18:44
preselio na ahiret wrote: 20/03/2022 18:27

Pomoci cu im, sad cu biti ozbiljan ,,,,,prebacujem u sva 4 pogona.
Ovo dosad je bila shala.
:thumbup:
YouAreMyDestiny

#26996 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by YouAreMyDestiny »

Pomažu im svjedoci tužilaštva. Ništa do sada nisu rekli na štetu optuženih.
YouAreMyDestiny

#26997 Re: Slučaj Dženan Memić

Mislim, da se sudije ibrete i krste. :lol: :mrgreen:
bitangeIprinceze

#26998 Re: Slučaj Dženan Memić

Jes vala bas se peric usro od smijeha
YouAreMyDestiny

#26999 Re: Slučaj Dženan Memić

Pa sigurno im je smiješno, ne mogu ljudi da vjeruju, šta slušaju. :mrgreen: