Ukrajina
-
Samprotivsviju
#66126 Re: Ukrajina
O da zaboravio sam rusku pricu da ukrajinci razvijaju sismise sa bioloskim virusom 
-
pijo_zoljo
#66127 Re: Ukrajina
Iza tvojih slova čitam identično ono što su Aliji spočitavali, a neminovan je bio rat i pokolj, bez obzira šta da je Alija uradio....FunkyzeitGames wrote: ↑18/03/2022 13:19Pišam po Zelenskom, ne po ukrajinskom narodu. Uska povezanost te administracije sa Azov bataljonom i talasanje sa NATO-om mi je daleko vidljivije ispred medijskih bajki o komičaru heroju koji brani državu. Da se razumijemo, djelim mišljenje da je vojna intervencija previše i da su se trebale prvo iscrpiti diplomatske opcije, ali u moru konfuznih informacija vjerovatno nećemo znati istinu koliko je diplomatije pokušano prije ovoga dok se sve ne završi.
Ja jednostavno nisam ni na jednoj strani u vojnom smislu, jer su i Rusi i Ukrajinci dolazili ovdje da nas ubijaju na strani agresora. Smatram da je dobro za nas što Rusija trpi ovakve sankcije i mjere jer će to oslabiti proruski politički blok kod nas, i smatram da je od ključnog značaja da NATO ne bude pred Ruskom granicom zbog mira na cijelom kontinentu. To je sve, ako je to mišljenje za banovanja, onda jebiga, banujte me.
Također čitam iz tvojih slova i odobrenje stava Ruskih ambasadora ovdje u BiH, da ukoliko bude BiH u NATO-paktu da vidimo Ukrajinski scenario...
Nemoj se sakrivat početniče.
-
Dimu1927
#66128 Re: Ukrajina
ma mozes ti napisati kilometarski post, jedna recenica je dovoljna da te oda.FunkyzeitGames wrote: ↑18/03/2022 13:34To paša, izvuci jednu rečenicu iz konteksta i spinuj je u etiketu koju silno želiš da mi nabiješ ignorišući ostatak komentara.![]()
kme kme
-
kluz franjo
#66129 Re: Ukrajina
Ogromna većina u Generalnoj skupštini UN i u Vijeću Evrope.
Međunarodni sud pravde u Hagu.
Čak ni faking Švicarska nije neutralna.
Samo se putinofili i ravnozemljaši još hrabro drže.
Objektivno posmatrano... idioti.
Međunarodni sud pravde u Hagu.
Čak ni faking Švicarska nije neutralna.
Samo se putinofili i ravnozemljaši još hrabro drže.
Objektivno posmatrano... idioti.
-
zigzag
#66130 Re: Ukrajina
Zamislite tek šta bi nama "neutralni" šili da kojim slučajem opet imamo ratnu situaciju.
-
mo-town
#66131 Re: Ukrajina
Dje si Risto? Nisam te odmah prepozn'o. Dugo te nije bilo. Kad vaskrsnu?FunkyzeitGames wrote: ↑18/03/2022 13:19Pišam po Zelenskom, ne po ukrajinskom narodu. Uska povezanost te administracije sa Azov bataljonom i talasanje sa NATO-om mi je daleko vidljivije ispred medijskih bajki o komičaru heroju koji brani državu. Da se razumijemo, djelim mišljenje da je vojna intervencija previše i da su se trebale prvo iscrpiti diplomatske opcije, ali u moru konfuznih informacija vjerovatno nećemo znati istinu koliko je diplomatije pokušano prije ovoga dok se sve ne završi.
Ja jednostavno nisam ni na jednoj strani u vojnom smislu, jer su i Rusi i Ukrajinci dolazili ovdje da nas ubijaju na strani agresora. Smatram da je dobro za nas što Rusija trpi ovakve sankcije i mjere jer će to oslabiti proruski politički blok kod nas, i smatram da je od ključnog značaja da NATO ne bude pred Ruskom granicom zbog mira na cijelom kontinentu. To je sve, ako je to mišljenje za banovanja, onda jebiga, banujte me.
De se malo ustali u komentarima. Cas "sve ide dobro po nasu stranu", cas "ja jednostavno nisam ni na jednom strani". Moras biti konzistentan cetnik.
-
zilog
#66132 Re: Ukrajina
"Sigurna udaljenost"? Negdje si to procitao? Neko ti rekao? Sam izracunao? Sta imas od skole?
Znas li kako se dobija "reduced/variable yield" kod "manjih bombica"?
Nadam se da ti je samo interesantno razglabati sbbkbb sa nuklearkama, ali je ta prica prilicno kratka.
Uoptreba bilo kakvog nuklearnog oruzja protiv nenuklearne sile te automatski stavlja na "first strike" doktrinu, jer neko, toliko beskrupulozan, se nece libiti ni ispaliti punu salvu, cim bi povecao izglede prezivljavanja. U tom slucaju se ne ceka da to dostigne, niti prvo ispaljenje...
- FunkyzeitGames
#66133 Re: Ukrajina
Ja sam pragmatičan lik koji zna bitnost izbalansiranosti i volim da znam obje strane priče. Doduše razumijem da mnogima to centralističko razmišljanje ovdje nije baš shvatljivo i da im u užareno proukrajinskoj diskusiji izgledam kao Putin bot. Putin botovima sa druge strane izgledam kao zapadnjački bot jer zagovaram pozitivne političke efekte sankcija Rusima. Ništa na šta nisam navikao.jelleMania wrote: ↑18/03/2022 13:32Kako mozes navijat i za jedne i za druge nije mi jasnoFunkyzeitGames wrote: ↑18/03/2022 13:24
Na nas u Bosni i Hercegovini. Jesi li primjetio da je katatonični Džaferović počeo da šamara Dodika po konferencijama? Koliko se to prije događalo? Jesi li primjetio da su Janše, Orbani i slični odjednom postali demokratske moralne vertikale i podržali sankcije svojim dosadašnjim jaranima? Što Rusi budu više skršili ego Zapadu u ovom sranju to će taj Zapad da im ukida više i više moći u Evropi, a to znači i oslobađanje ove države od toksične politike.![]()
Za nas dobro da rusi slome zube al ipak bi volio da ne slome jer je zli zapad instalirao labaratorije i nato u ukrajini
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#66135 Re: Ukrajina
ruski medzed na koljenima, zaglavio u blatu ukrajine, vojno nesposobni za dalje ofanzivne akcije pa ravnaj i ubijaj narod ukrajine... pocetak pada nekadasnje super sile... jedino preostaju ocajne mjere a to je upotreba taktickog nuklearnog oruzija... SLAVA UKRAINI!!!
- djugum
#66136 Re: Ukrajina
Zelinski je sam jevrej i ima punu podrsku svih jevrejskih organizacija u Ukrajini. Kako se to uklapa u tu pricu o denacifikaciji mi je misterija.FunkyzeitGames wrote: ↑18/03/2022 13:19Pišam po Zelenskom, ne po ukrajinskom narodu. Uska povezanost te administracije sa Azov bataljonom i talasanje sa NATO-om mi je daleko vidljivije ispred medijskih bajki o komičaru heroju koji brani državu. Da se razumijemo, djelim mišljenje da je vojna intervencija previše i da su se trebale prvo iscrpiti diplomatske opcije, ali u moru konfuznih informacija vjerovatno nećemo znati istinu koliko je diplomatije pokušano prije ovoga dok se sve ne završi.
Sto se Azova tice, neko napisa da bi najbolje bilo da se oni i ceceni medjusobno do zadnjeg istrijebe. Ucini li bi uslugu normalnom svijetu.
Nebiti ovdje na strani Urkajine i slobodnog svijeta je za mene neshvatljivo. Pogotovo ako se uzmu u obzir razne paralele sa devedesetima.
Al eto, ima ljudi koji misle da je zemlja ravna ploca tako da...
-
meridiyan
-
zigzag
#66138 Re: Ukrajina
Čečeni u Ukrajini "nešto oslobađaju"?
-
jelleMania
-
laik1981
#66141 Re: Ukrajina
Ceceni su neprevazidjeni, bar kad je propaganda u pitanju
Poredali se i lafo pucaju po zgradi 
- GAU8
- drndalo
#66143 Re: Ukrajina
Sto izbrisa zapis junace ???
Aferim, "Cecenski Eroji" pucaju u vrh izgorene zgrade i oslobadjaju je... ? Pa ovo ni Moralisti 1. Korpusa ARBiH (sve redom debili) ne bi gore inscenirali...
Jos vicu "Allahu akbar"... To je u BiH bio i sada je dokaz radikalizma cini mi se, a kod Kadirovaca je valjda tradicionalni Ruski narodni pozdrav....!? Ili kako to vec ide...?
-
zigzag
#66144 Re: Ukrajina
Pa ja, muHAdžedini.drndalo wrote: ↑18/03/2022 13:55 Aferim, pucaju u vrh izgorene zgrade i oslobadjaju je... ? Pa ovo ni Moralisti 1. Korpusa ARBiH (sve redom debili) ne bi gore inscenirali...
Jos vicu "Allahu akbar"... To je u BiH bio i sada je dokaz radikalizma cini mi se, a kod Kadirovaca je valjda tradicionalni Ruski narodni pozdrav....!? Ili kako to vec ide...?
I zamisli sad Lazanskog ili njegovih nasljednika kako gledaju ove snimke hvale čečenske mudžahedine. Sutra će ti isti krenuti na Moskvu.
Last edited by zigzag on 18/03/2022 13:58, edited 1 time in total.
-
meridiyan
#66145 Re: Ukrajina
Po komentarima ispod snimka sumnja se u vjerodostojnost istog...zato sam i izbrisao
- GandalfSivi
#66146 Re: Ukrajina
Ne hranite ovog FG trola svega vam
-
laik1981
#66147 Re: Ukrajina
Cuj sumnja se na vjerodostojnost
Ceceni dosli u Ukrajinu da snimaju propagandne spotove..
- Bosanac sa dna kace
#66148 Re: Ukrajina
De kad si tako sav izbalansiran i na meti Putler botova sto ne kazes ''specijalna ekonomska operacija'', a ne snakcije.FunkyzeitGames wrote: ↑18/03/2022 13:42 Putin botovima sa druge strane izgledam kao zapadnjački bot jer zagovaram pozitivne političke efekte sankcija Rusima. Ništa na šta nisam navikao.
I javni nam der kad kao posljedica specijalne ekonomske operacije (sankcija) gorivo bude nekih 1,5 km, a kubik plina za domacinstva 15 pfeninga...
-
archi_a
-
zilog
#66150 Re: Ukrajina
U ostatku recenice, kuji si isjekao, je objasnjeno zasto, a u ostatku posta je pokazano da ne znas jesi li dosao, ili posao...
Evo jos jednom, da se vidi:
Nauci nesto, pa se javi, ovako samo valjas "bombice"...