Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zestoko je oko mikolajeva, izgleda da ukrajinci ih praše, ruske trupe tek sad oko hersona ulaze u manja mjesta.. izgleda da idu ukopavanja da brane herson... sto napisa neko ukrajinci su talibani na stereoidima... SLAVA UKRAINI!!!
Azov je bas u svojim osnovama neonacisticki. Ideoloski, od samog pocetka. Nije to nastalo jucer iz mrznje prema agresoru. Naprotiv, sada se ublazilo jer su usli u sastav regularne vojske. Osnovali su ga ukrajinski neonacisti vrbujuci medju ekstremno desnim navijacima, prvenstveno Metalista iz Harkova. Andrij Biletski (osnivac i zapovjednik) je ujedno i osnivac Socijalnacionalnog sabora koji za cilj ima "odbranu bijele rase izgradnjom antidemokratskog i antikapitalističkog naciokratskog sustava", te "križarski rat protiv semitskog Untermenscha" (njegova izjava iz 2010. godine). Grb Azova vrlo jasno ukazuje na Wolfsangel, simbol Druge SS Panzer divizije. Nacionalni korpus, političko krilo Azova je nastao iz desničarskog pokreta Patriot Ukrajine i u vezi je sa vecinom evropskih ekstremno desnih grupacija. Jednom godisnje organizuju i konferenciju Intermarium (koja se 2019. trebala odrzati u Zagrebu pa je propalo).
To je krenulo još godinama prije ali malo istočnije i preko granice. Ne zaboravimo da su većina jačih hools grupa u Rusiji izrazito desničarske orijentacije i sa nazi predznakom, od Music Hall-a (Zenit St Petersburg) preko Yaroslavke (CSKA) ili Gladiators-a ( Spartak) itd. . .
Zanimljivo da njihova pojava, uspon i omasovljenje koincidira sa dolaskom Putina na vlast, a razvoj cijelog tog desničarskog pokreta je generiran pod njegovim brižnim mentorstvom.
Ako cemo o korijenima modernog neonacizma u istocnoj Evropi bojim se da se moramo vratiti u rane osamdesete, puno prije Putinovog dolaska na vlast, pa cak i prije urusavanja sistema u zemljama bivseg socijalistickog bloka. Krenulo je tada u kontekstu skinheads subkulture i oi panka. Vec si tada imao naci i rasisticke bendove u skoro svim zemljama istocne Evrope, pa i kod nas u Jugi (Ljubljana i Novi Sad su prednjacili). Imao si ih i u Sarajevu. Lik koji je osnovao Sorab 28 je Sarajlija, mislim da je cak i osamdesetih imao naci bend u Sa. Tvrdnja da je desnicarski pokret generisan pod Putinovim mentorstvom jednostavno nije tacna. Sve je krenulo ranije.
Ne volim se ponavljati al "teoretski" (na svu srecu u nesreci) WW3 je utoku... amerika sa tajvanom vrsi vojne vjezbe na granici sa kinom, lavrov se naglo vraca na pola puta prema kini, kina prelama, europa zaostrava, NATO odrzava vojne vjezbe u norveskoj itd itd... moramo shvatiti da je u toku tektonska svjetska promjena.
Svaka akcija ima reakciju. Svaka nuklearka ispaljena iz Rusije rezultirat ce jednom ispaljenom ka Rusiji. Rusija se nije pokazala na polju tehnologije tako da vjerujem da bi i u tom smislu zapad tu bio u prednosti.
Koliko god on unistio zapad, unistice i zapad Rusiju. Pa kom obojci kom opanci.
Nije meni cudno sto je Putin tvrdoglavi gmaz koji ce za sobom povuci planetu sko treba. Nego sto je narod Rusije glup ko kurac i ponasaju se kao da samo Rusija ima nuklearku.
pici wrote: ↑17/03/2022 11:08
zestoko je oko mikolajeva, izgleda da ukrajinci ih praše, ruske trupe tek sad oko hersona ulaze u manja mjesta.. izgleda da idu ukopavanja da brane herson... sto napisa neko ukrajinci su talibani na stereoidima... SLAVA UKRAINI!!!
pici wrote: ↑17/03/2022 11:18
Ne volim se ponavljati al "teoretski" (na svu srecu u nesreci) WW3 je utoku... amerika sa tajvanom vrsi vojne vjezbe na granici sa kinom, lavrov se naglo vraca na pola puta prema kini, kina prelama, europa zaostrava, NATO odrzava vojne vjezbe u norveskoj itd itd... moramo shvatiti da je u toku tektonska svjetska promjena.
Kakva promjena osim sto se malo Evropa probudila i sto je ostatak svijeta svatio da Rusija nije bas sila broj 2 nije cak ni u TOP 10.
sportman1 wrote: ↑17/03/2022 00:15
Ja lično ne gledam TV jer sam to prevazišao.
Rađe ću da pogledam neki dobar interview na YouTube ili pročitam nešto.
Samo izuzetno ako me nešto zanima, onda Tv.
Strogo selektivno.
Ja došao vama!!
Ssmo vi samo znate i imate pravo na istinu!!!
Pa pogle vam pogled na ovako slojevit problem!
Pišete o fašistima, a u Ukrajini zabranili ruski jezik!!!
Ima li većeg fašizma od zabrane jezika?
Pa jel glesas il ne gledas?
7 dana
Trolanje
Do tada iscitaj o propisu o jezicima
@Bloo
moderaciji se izvinjavam na prijavama, kasno vidjeh da je već odrađen posao.
Last edited by Dupli_skalp on 17/03/2022 11:26, edited 1 time in total.
sportman1 wrote: ↑17/03/2022 00:15
Ja lično ne gledam TV jer sam to prevazišao.
Rađe ću da pogledam neki dobar interview na YouTube ili pročitam nešto.
Samo izuzetno ako me nešto zanima, onda Tv.
Strogo selektivno.
Ja došao vama!!
Ssmo vi samo znate i imate pravo na istinu!!!
Pa pogle vam pogled na ovako slojevit problem!
Pišete o fašistima, a u Ukrajini zabranili ruski jezik!!!
Ima li većeg fašizma od zabrane jezika?
Manje gledati Happy TV zbog mentalne higijene.
Pretpostavljam da imas i dokaz o toj zabrani ? Uvodjenje Ukrajinskog kao sluzbenog jezika u Ukrajini nije = zabrani Ruskog... To sto u tvojoj glavi mozda jeste, ne znaci da je tvoja glava mjerodavna... Kao sto mozemo vidjeti u na Web-u i na TV jos uvijek i pored zvjerske agresije Rusije na Ukrajinu, puno ukrajinaca daje izjave na bas Ruskom... Zamisli... Sigurno se trude da budu uhapseni kao spijuni...
Ukrajinska borbena bolnicarka, zadnji njen video dan nakon borbi oko Kijeva na pocetku rata, neko je reupload uradio a njen kanal vise ne postoji pratio sam je prvih dana rata kad je punila okvire i redenike suborcima..