Ukrajina

kecho412

#65526 Re: Ukrajina

Post by kecho412 »

Dado dijasporitus wrote: 16/03/2022 23:45
mist wrote: 16/03/2022 23:26 - 800 Singer anti-aircraft systems;
- 2000 Javelins, 1000 light grenade launchers and 6000 AT-4 grenade launchers;
- 100 drones;
- 100 grenade launchers, 5000 automatic rifles, 1000 pistols, 400 machine guns, 400 rifles;
- 20 million ammunition for small arms, as well as grenade launchers and mortars;
- 25,000 body armor;
- 25,000 helmets.

Kad vidim koliko SAD daje MTS-a, koliko guraju Ukrajinu a nisu jedini onda i nije cudo sto su rusi zaglavili.
Ako uzmeš u obzir da Ukrajinci trenutno imaju 200000 ljudi pod sljemom ovo zapravo nisu velike cifre. Doduše kao sto kažeš ovo daje samo SAD. Koliko još ostali daju je kvaka.

Ova stavka o 100 dronova je interesantna. O kakvim džonovima se radi?
Switchblade male kamikaze
Haris.ba

#65527 Re: Ukrajina

Post by Haris.ba »

Gandalf wrote: 16/03/2022 23:45
Haris.ba wrote: 16/03/2022 23:28

Kakva ratna steta, kada rata nema? Samo specijalna vojna operacija.
Isplata naknade za pretrpljenu štetu tokom specijalne vojne operacije
Nista to. Ako pristanu na ruski narativ, morace Rusima jos da plate sve troskove specijalne vojne akcije.

Ako su Ukrainci u fazi "potpisi Alija, nem je ko avlija", nek potpisu. Samo ih cekaju minimalno dvije Republike Sumske na istoku.
Last edited by Haris.ba on 16/03/2022 23:49, edited 1 time in total.
kecho412

#65528 Re: Ukrajina

Post by kecho412 »

Zadnja bolnica u Mariupolju...strasno
HarTar

#65529 Re: Ukrajina

Post by HarTar »

Mariupol, Azov u lovu na Ruse...

Bloo
Globalna šefica

#65530 Re: Ukrajina

Post by Bloo »

kluz franjo wrote: 16/03/2022 23:43
Bloo wrote: 16/03/2022 23:28 Ma militia koja je morala biti inkorporirana u nesto sluzbeno, mada niko nije zelio "raditi" sa njima i to od stranaca.
Problem je ako nakon zavrsetka agresije na Ukrajinu, oni posnu brojcano da rastu. Militie treba sasjeci u korijenu.
Uz dužno poštovanje, ali ovo je "intelektualna masturbacija".
Za početak da postavimo stvari u jasne okvire.
Azovci su jasno i bez ikakve dileme radikalni desničari, koji baštine romantizirane nacističke mitove. Madnerova analogija sa HOS-ovcima je potpuno tačna u tom pogledu.
Takođe je potpuno i bez ikakve dileme jasno da ekstremni desničari u Ukrajini nisu imali skoro nikakav politički značaj, niti veću podršku.
Takođe je potpuno i bez ikakve dileme jasno da Putin ne "ravna" Marijupolj zbog Azova.
Takođe je potpuno i bez ikakve dileme jasno da su Azovci samo jedan dio odbrane Marijupolja.

Ako iskoristimo madnerovu paralelu, onda sam bez ikakve dileme na strani branitelja Vukovara (makar među njima i bili HOS-ovci), a ne na strani Šljivančanina i Šešeljevih dobrovoljaca.

A naravno da se suverenost Ukrajine mjeri i kažnjavanjem zločinaca u svojim redovima.
Mozda je onanisanje bolji izraz? :D

1. Takode..zasto su opstali?
2. Takode - ja to nisam ni navela, a mislim da nije ni madner.
3. Takode - of skroz, ali opet zasto se vracamo na to zasto nisu sasjeceni u korijenu prije ove agresije? Jesu li inkorporirani u oficijelne redove?

To sto se diskutuje o Azovu, njihovom logu itd. ne znaci automatski da se nije na strani Ukrajinaca (nemojmo opet ad nauseam ovakve diskusije). Mogu ja napisati i dugacki esej o Rommelu iz jednog odredenog aspekta i sto mislim da mi je cool , sto ne znaci da sam nazi.

Da, kaznjavanjem samo kada? Prije ove agresije ili da sacekamo da agresija zavrsi (s tim da postoji mogucnost da ce ih slaviti i kao narodne heroje, i opet se vracamo na ono sto sam vec napisala - da dobiju veci following od obicne lokalne militie).
Haris.ba

#65531 Re: Ukrajina

Post by Haris.ba »

dr_arsla wrote: 16/03/2022 23:48
Haris.ba wrote: 16/03/2022 23:47

Nista to. Ako pristanu na ruski narativ, morace Rusima jos da plate sve troskove specijalne vojne akcije.
Svijet je blokirao 1000 Ruskih milijardi. Sve se moze preusmjeriti u obnovu Ukrajine
Ako Ukrainci pristanu na ruske uslove nema toga.

Vi ko da ne shvatate da Putin tada preko noci postaje od "ukrainskog kasapina" "faktor stabilnosti Evrope".

Mislim da Putin ocekuje neku svoju Jaltu, i to bas na Jalti.
Last edited by Haris.ba on 16/03/2022 23:52, edited 2 times in total.
Nadzornik

#65532 Re: Ukrajina

Post by Nadzornik »

Point. wrote: 16/03/2022 23:41
Sit sam ruske propagande i laži.
Edward Snowden se ne bi slozio sa tobom... :-?
kecho412

#65533 Re: Ukrajina

Post by kecho412 »

HarTar wrote: 16/03/2022 23:48 Mariupol, Azov u lovu na Ruse...

Bilo davno
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#65534 Re: Ukrajina

Post by Dado dijasporitus »

kecho412 wrote: 16/03/2022 23:46
Dado dijasporitus wrote: 16/03/2022 23:45

Ako uzmeš u obzir da Ukrajinci trenutno imaju 200000 ljudi pod sljemom ovo zapravo nisu velike cifre. Doduše kao sto kažeš ovo daje samo SAD. Koliko još ostali daju je kvaka.

Ova stavka o 100 dronova je interesantna. O kakvim džonovima se radi?
Ovo?

HTTPS://youtu.be/h5TTaNpQuWI

Lici mi na igračku
sportman1

#65535 Re: Ukrajina

Post by sportman1 »

Dali vam je svejedno što ćete plaćati sve skuplje zbog sankcija ,a sirotinje je svakako puna BIH ?
To znači i više kriminala i korupcije .

Kako ne postavite stvari sa ličnog interesa koji se svodi na vaš kućni budžet?
Zbog stalne konfrontacije sa Rusijom i odbijanjem dogovora koji je sam Putin nekoliko puta predlagao prije rata, EU podguzne USA muhe će vas dovesti u situaciju da će sve biti skuplje što zbog inflacije što zbog rasta cijena.

Kako samo tako usko gledate na ovaj problem, a ne uzmete u obzir širu sliku?
kecho412

#65536 Re: Ukrajina

Post by kecho412 »

Dado dijasporitus wrote: 16/03/2022 23:52
kecho412 wrote: 16/03/2022 23:46

Ovo?

HTTPS://youtu.be/h5TTaNpQuWI

Lici mi na igračku
Da da, male al bude velki buum :evil:
Nespin

#65537 Re: Ukrajina

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 06/09/2022 10:21, edited 1 time in total.
A_A_AKCIJA

#65538 Re: Ukrajina

Post by A_A_AKCIJA »

Bloo wrote: 16/03/2022 23:28 Ma militia koja je morala biti inkorporirana u nesto sluzbeno, mada niko nije zelio "raditi" sa njima i to od stranaca.
Problem je ako nakon zavrsetka agresije na Ukrajinu, oni posnu brojcano da rastu. Militie treba sasjeci u korijenu.
Azovci su jasno i bez ikakve dileme radikalni desničari, koji baštine romantizirane nacističke mitove. Madnerova analogija sa HOS-ovcima je potpuno tačna u tom pogledu.
Takođe je potpuno i bez ikakve dileme jasno da ekstremni desničari u Ukrajini nisu imali skoro nikakav politički značaj, niti veću podršku.
Takođe je potpuno i bez ikakve dileme jasno da Putin ne "ravna" Marijupolj zbog Azova.
Takođe je potpuno i bez ikakve dileme jasno da su Azovci samo jedan dio odbrane Marijupolja.

Ako iskoristimo madnerovu paralelu, onda sam bez ikakve dileme na strani branitelja Vukovara (makar među njima i bili HOS-ovci), a ne na strani Šljivančanina i Šešeljevih dobrovoljaca.

A naravno da se suverenost Ukrajine mjeri i kažnjavanjem zločinaca u svojim redovima.
Priča o Azovu je bezbroj puta debunkirana ruska propaganda.

Izgovor za zločin, ubijeni svat.

Država u kojoj je predsjednik Jevreji i koja nije ni u top deset po desničarima u Evropi.

Kada budu rokali po Kremlju, i skršili Boljšoj teatar pun djece, osudiću ih.

Ovako, uzimaju mjeru agresoru, kako to samo znaju ekstremisti, svjesni da su griješili u životu, svjesni pogrešnih postupaka i životnih izbora, za koje je smrt u borbi jedan od vidova iskupljenja za grijehe.

Na kraju, hajmo ignorirati sve što se dešava, njihov očigledan napor u kojem ginu, u borbi protiv fašizma današnjice, i fokusiramo se na površne manifestacije nečega što smo mi oduvijek zvali furkom.

Skinhead koji je kao balavac psovao Jevrejima majku, a sada gine da spasi grad koji mu ruše, je moj suborac po djelu, a ne neki salonski ideološki puritanac koji ima luksuz da razmišlja o tome šta je neko nekad mislio i ignoriše šta sada neko radi, dok ljudi oko njega ginu.
Nierika

#65539 Re: Ukrajina

Post by Nierika »

Nespin wrote: 16/03/2022 23:56 Opa neko je načepio komšije izgleda...
Spoiler
Show
Možda i zbog dojava o bombi.
geralt

#65540 Re: Ukrajina

Post by geralt »

A_A_AKCIJA wrote: 16/03/2022 23:59

Priča o Azovu je bezbroj puta debunkirana ruska propaganda.

Izgovor za zločin, ubijeni svat.

Država u kojoj je predsjednik Jevreji i koja nije ni u top deset po desničarima u Evropi.

Kada budu rokali po Kremlju, i skršili Boljšoj teatar pun djece, osudiću ih.

Ovako, uzimaju mjeru agresoru, kako to samo znaju ekstremisti, svjesni da su griješili u životu, svjesni pogrešnih postupaka i životnih izbora, za koje je smrt u borbi jedan od vidova iskupljenja za grijehe.

Na kraju, hajmo ignorirati sve što se dešava, njihov očigledan napor u kojem ginu, u borbi protiv fašizma današnjice, i fokusiramo se na površne manifestacije nečega što smo mi oduvijek zvali furkom.

Skinhead koji je kao balavac psovao Jevrejima majku, a sada gine da spasi grad koji mu ruše, je moj suborac po djelu, a ne neki salonski ideološki puritanac koji ima luksuz da razmišlja o tome šta je neko nekad mislio i ignoriše šta sada neko radi, dok ljudi oko njega ginu.
:thumbup: :bih:
kecho412

#65541 Re: Ukrajina

Post by kecho412 »

Necim su ih Ukrajinci bubnuli, Gostomel aerodrom
Leopard_SA

#65542 Re: Ukrajina

Post by Leopard_SA »

8-)
sportman1 wrote: 16/03/2022 23:53 Dali vam je svejedno što ćete plaćati sve skuplje zbog sankcija ,a sirotinje je svakako puna BIH ?

Zbog stalne konfrontacije sa Rusijom i odbijanjem dogovora koji je sam Putin nekoliko puta predlagao prije rata, EU podguzne USA muhe će vas dovesti u situaciju da će sve biti skuplje što zbog inflacije što zbog rasta cijena.

Ako vece cijene znace poraz fasizma, halal bilo
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#65543 Re: Ukrajina

Post by Chmoljo »

sportman1 wrote: 16/03/2022 23:53 Dali vam je svejedno što ćete plaćati sve skuplje zbog sankcija ,a sirotinje je svakako puna BIH ?

sad malo mijenjamo ugao, a?

upravo slike mrtve bebe iz bolničkog podruma mi je dovoljna motivacija što me boli KURAC što ću nešto skuplje platiti, i što se mene tiče ići ću pješke i štediću na čemu mogu pa nek poskupljuje do pičke materine.

ako smo mi drugima bili krvava mrlja na TVu, savjest mi ne da da ta djeca isto tamo budu. još nije riječ o svenarodnim dešavanjima kao kod nas, sa plebiscitarnom podrškom, nego su mokri snovi uskog kruga ljudi u Rusiji.

zato, gledanje šire slike i jeste neki minimum koji mi ostali možemo otrpiti da ne bi sutra ove iste scene gledali u Moldaviji, u Litvaniji, ili Poljskoj.

Ukrajina im grobnica bila daBogda.
Freamon Lester

#65544 Re: Ukrajina

Post by Freamon Lester »

Sa ratnim zlocincima se ne pregovara.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#65545 Re: Ukrajina

Post by corolla02 »

Nierika

#65546 Re: Ukrajina

Post by Nierika »

Nikakvih novosti o ovim ljudima ispod ruševine. Rusi valjda još granatiraju to područje. Mislim da se ne zna i dalje ima li preživjelih.
Hajvan

#65547 Re: Ukrajina

Post by Hajvan »

Nadzornik wrote: 16/03/2022 23:50
Point. wrote: 16/03/2022 23:41
Sit sam ruske propagande i laži.
Edward Snowden se ne bi slozio sa tobom... :-?
:-)
A s Vama bi se slozio Paul Joža Josef Goebbels
kluz franjo

#65548 Re: Ukrajina

Post by kluz franjo »

Bloo wrote: 16/03/2022 23:49

Mozda je onanisanje bolji izraz? :D

1. Takode..zasto su opstali?
2. Takode - ja to nisam ni navela, a mislim da nije ni madner.
3. Takode - of skroz, ali opet zasto se vracamo na to zasto nisu sasjeceni u korijenu prije ove agresije? Jesu li inkorporirani u oficijelne redove?

To sto se diskutuje o Azovu, njihovom logu itd. ne znaci automatski da se nije na strani Ukrajinaca (nemojmo opet ad nauseam ovakve diskusije). Mogu ja napisati i dugacki esej o Rommelu iz jednog odredenog aspekta i sto mislim da mi je cool , sto ne znaci da sam nazi.

Da, kaznjavanjem samo kada? Prije ove agresije ili da sacekamo da agresija zavrsi (s tim da postoji mogucnost da ce ih slaviti i kao narodne heroje, i opet se vracamo na ono sto sam vec napisala - da dobiju veci following od obicne lokalne militie).
E sada idemo u onanisanje...

2. I madner, a i ti ste svjesno išli u "redukciju". Pročitaj njegove, a i tvoje upise na koje si se nadovezala.
3. U Ukrajini se ratuje od 2014., a ne od momenta kada smo se ti, madner i ja zainteresirali za temu.

Da nastavimo. Zelenski je na samom početku otvorene agresije prije 10-ak dana proglasio neki dekret o puštanju određenih kategorija kriminalaca iz zatvora.
I ovdje možemo povući paralele iz našeg iskustva, zar ne?
Rizično? Apsolutno.
Pogrešno? Ne znam.
Moj zaključak: Nije "naš" grijeh bio u izostanku "sasjecanja u korijenu", već u postratnom "kalemnjenju".
Prevedeno na ukrajinski: Suverenost Ukrajine od agresora se brani svakim raspoloživim resursom, a mjeri se snagom kažnjavanja ekstremista i zločinaca u svojim redovima.
zigzag

#65549 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Da ruskim divljacima ide bolje na terenu , ovi domaći bi bili puno otvoreniji.

Sad se slomiše od brige za cijene ovsene kašice i zobenih pahuljica.
astala_vistala

#65550 Re: Ukrajina

Post by astala_vistala »

Spreman sam plaćati dosta veće cijene goriva i hrane ako to znači potpuni slom Ruskog utjecaja u mojoj zemlji, to znači da rata neće i ne može biti. I ono što sam provalio čak i Sputnjik Srbija su ugasili sa YT što je odlično.
Post Reply