seln wrote: ↑16/03/2022 16:26
hadzinicasa wrote: ↑16/03/2022 16:17
ne mogu ja onih "roda" mama sto im je sve lako za malo zlato i roditeljstvo je u svakom trenutku blazenstvo. mislim da je to cista laz i predstava.
E, jebi ga sad.
ovo je u pravu.
mislim, da mi je neko rekao da ću bez nekih većih problema ustajati po nekoliko puta po noći da hranim dijete, ili presvlačim rekao bih mu da je lud. ali to ne znači da nije iscrpljujuće. ako ti nešto nije teško, ne mora značiti da dobijaš supermoći.
mislim da smo pričali o tome na ovoj temi. gdje dosta žena autocenzuriše katastrofalan pristup u rađaonicama, gdje ne žele priznati da im je bilo užasno i da su se osjećale jadno, da ne ih okolina ne označi kao nemajke.
mislim, ima nezanemariv broj koji je prošao lako i sa porodom, i sa nekim bebećim problemima, nisu osjetili prve zubiće i tako to... ali ovdje je upravo naglasak na tome da nema potrebe za laganjem i farbanjem istine. i da je kontraproduktivno za druge majke.
naš maleni je sa svojih deset dana završio u bolnici. nije bilo ništa toliko ozbiljno, ali morao je biti. dakle deset dana od poroda.
tu su i druge majke, a meni moja žena šapne: joj jebote, vidi, ona može sjesti
mislim, sad da moja hanuma ide okolo i priča kako je to sve bezveze, smiješno i da nije osjetila... bila bi licemjer i šupak.