Ne znam kako me proglasi secesionistom ali hajd nek ti bude, i jos mi ubaci majkicku, da imam nocne more.archi_a wrote: ↑15/03/2022 15:15
Daaaaa. 2/3 već stoji u redu i čeka komandu nekog slinavca da počne rokati po zemlji u kojoj živi, da pljune na zastavu pod kojom stoji mirno svako jutro, da puca na svoje kolege iz jedinice koji se drugačije zove, samo zato što mu je tako oligarh rekao. Da, baš 4500 njih samo čeka mig da stavi kokarde i simbole tzv.hb na uniformu i zaborave sve što su do sada radili. Ustvari, sve što su do sad radili je upravo priprema da se odmetnu.možda ipak malo podcjenjujete sve te ljude koji služe Bosni i Hercegovini. Pazite, tako su i rusi očekivali cvijeće u Ukrajini kad su krenuli. Možda se iznenadite.
A ako se ipak stvari krenu odvijati baš u tom nenormalnom smjeru (koji na žalost mnogi priželjkuju) pola od svega što imamo u OS BiH neće staviti druga obilježja. E, na njih računajte (njih se trebate malkice bojati, vjerujte secesionisti, u pokušaju). Na sve ono što Bosna nije imala na početku agresije. Biće kako treba biti. Kako reče majkićka:"nemoj poslije da bude nismo rekli".
A ja slike i video klipove stavljao na kojima se vide sve mašine x 2 i 3 puta i one u Tvornici mašina i hidraulike i u tvornici hidraulike i još uz to i slike i video klipove od kovačnice gdje su bile i stare kovačke prese i cekici i kad su je dva puta do sada modernizovali.

Ja mislim da u sigurnosnim, i svim ostalim sluzbama sjede ljudi koji nisu nimalo naivni, naprotiv. Njihov je zadatak da ocuvaju kriminalom stecenu imovinu, i osiguraju sigurnost svojih nadredjenih bez obzira na ime i prezime. Nista nije vise sveto njima od novca i drustvene imovine koju tretiraju kao svoju babovinu.archi_a wrote: ↑15/03/2022 15:32 Ja nikog nisam proglasio secesionistom u pokušaju. Spomenuo sam secesioniste jer ih u našoj zemlji, ako se osvrnemo na neka dešavanja i narativ, očigledno ima. Njima sam se obraćao, a svako nek se pronađe u onome u čemu se pronalazi.
Al razmišljanja pojedinaca...... Zar stvarno misle da u sigurnosnim službama sjede ljudi koji su toliko naivni, koji ne prate, koji ne vode računa, ne primjećuju stvari, ne razumiju oblast? Previše je krvi proliveno za državu Bosnu i Hercegovinu, da bi se dešavanja, pa i unutar OS-a tek tako prepustile slučaju.
archi_a wrote: ↑15/03/2022 15:32 Ja nikog nisam proglasio secesionistom u pokušaju. Spomenuo sam secesioniste jer ih u našoj zemlji, ako se osvrnemo na neka dešavanja i narativ, očigledno ima. Njima sam se obraćao, a svako nek se pronađe u onome u čemu se pronalazi.
Al razmišljanja pojedinaca...... Zar stvarno misle da u sigurnosnim službama sjede ljudi koji su toliko naivni, koji ne prate, koji ne vode računa, ne primjećuju stvari, ne razumiju oblast? Previše je krvi proliveno za državu Bosnu i Hercegovinu, da bi se dešavanja, pa i unutar OS-a tek tako prepustile slučaju.
Ma nek se svako sprema za ono što mu paše. Mene iskreno interesuju oni, koji su kao i ja okupljeni oko ideje zvane država Bosna i Hercegovina. Moj fokus i interes je na njima. Tu moje srce pripada i sve što mogu za tu ideju, ja ću bez zadrške pokušati dati.
archi_a wrote: ↑15/03/2022 15:48 Ne sporim da ima zadrtih i u OS-u. Na kraju krajeva, i javnost je upoznata sa ispadima pojedinaca i mjerama koje su poduzimane prema takvim klocevima. Odbijam, u stvari znam sa sigurnošću da većina vojnika su sasvim normalni ljudi, nove generacije koje kroz obuku spoznaju stvari koje su im možda, usljed filovanja režimskim informacijama u mladosti, bile strane. Mnogi imaju zadršku, dok ne spoznaju da nije onako kako su ih trovali. Da, odbijam da sve svrstam i dijejelim po torovima. To mnogi pokušavaju, to na kraju pokušava i laktašenko, al mu baš ne ide od ruke. Loš mu odziv, kvare mu prosjek ovi što dolaze iz multietničkih sredina, a koje bi on htio pod svoju šapu, isto ko i oni nesretnici što prave analize na nekim kamenjarskim forumima. Bosne će biti, a ti se majstore svrstaj, kao i u svemu na svijetu.![]()
![]()
Upravu si:
Nisam se toga sjetio, mada me opet ne tjesi puno. Ebi ga, odgojio se u multinacionalnoj sredini koja je preko noci postala pakao. Imam najbolje prijatelje druge nacionalnosti, iskreno nikad nisam ni pomislio da u slucaju sranja bi branili BiH, vise sam ih posmatrao da bi se izmakli ili ako moraju uzeti pusku u ruke da ne bi radili nikakve zlocine.Odlukom Predsjedništva BiH oužane snage kako su ustrojene od 2006. godine imaju do 10.000 aktivnih vojnika, časnika i dočasnika pri čemu je za Hrvate rezervisano nešto manje od 20 posto pozicija, za Srbe oko 33 posto, a za Bošnjake 46 posto.
Je li se šališ, ili stvarno ne znaš šta je to?
U oruzje se ne razumijem nikako, ali mislim da nisi upravu, sa mehanicke tacke gledista izgleda kao pojacana konstrukcija usred izvijanja.

Da se zezaš.
Pogledaj koja je municija u redeniku.dr_Evil wrote: ↑15/03/2022 16:19U oruzje se ne razumijem nikako, ali mislim da nisi upravu, sa mehanicke tacke gledista izgleda kao pojacana konstrukcija usred izvijanja.
E sad da li pomaze ili odnemaze kada se zagrije cijev, upitno je. Temperaturna dilaktacija ce definitivno pojacati uzduzna naprezanja pa citava konstrukcija moze da propadne. Slicno ovome ispod, mada je ovo analiza cijevi (random sa neta)
Bit ce da je nesto drugo