Ti radnici koje spominješ, jesu li preko konkurs zaposleni ili je štela radila?
KJKP "JPS" d.o.o. - all about
- tataćusak
#52 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about
- trambusek88
- tramvajtrojka
#54 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about
mani me se rasizma kad je nesposobnjakovice na minusu cekam pola sata da naidje autobus i to gatas svaki put hoce li ili nece doci a kad dodje i lola otvori prva vrata doceka mi miris dima od cigareta il folk muzika tako da mojne mi pričati o nekom rasizmu ako cemo o tim stvarima onda i oni sto ovo rade gradjanima kantona moze se nazvati dugogodisnje silovanjeHaris033 wrote: ↑13/03/2022 20:23Wiki
Rasizam je teorija i/ili praksa po kojima se ljudi segregiraju zbog njihovih prirođenih tjelesnih, socijalnih ili sličnih osobenosti (kao što su, npr. boja kože, tjelesna konstitucija, socio-ekonomski status) ili pak po njima pripisanim atributima (npr. stereotipi). Prema njima, određenoj "rasi" "pripada" predodređen društveni položaj (status).
U teoriji, radi se o predrasudama ili u gorim slučajevima o ideologijama, koje ne uvažavaju ravnopravnost svih ljudi i njihovih grupa u samoostvarivanju ljudskih prava i sloboda. U praksi, rasizam producira podjelu "rasa" ili njihovu diskriminaciju, prama sopstvenim kriterijima. Rasizam postoji tokom cijele historije čovječanstva, ali isto tako oduvijek postoje i rastuće snage koje se protiv njega bore i sve uspješnije ga suzbijaju.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#55 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about
Sjecate se one pijandure sto nam je guzicu pokazivao 2013 cini mi se kad su 9 dana strajkali
- vjeshalica
#56 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about
Vlada uzima zdravi dio pod svoju kontrolu, tih 400 ili koliko vec radnika koji ce opslugu praviti za te novi dio.tataćusak wrote: ↑13/03/2022 17:12I ne treba mirno da prodje. Mislim da nije problem da vlada napravi profitabilno firmu i otpusti višak radnika itd._BataZiv_0809 wrote: ↑13/03/2022 13:04 Samo bit ce otpora i opstrukcija. Nece ovo mirno proci poznavajuci profil uhljebarija u grasu.
Radnici ne smiju pristati na to dok im vlada ne isplati sve što im je dužna, računajući i pio. Kasnije mogu plakati kad se proglasi stečaj u grasu a ne bude bilo perspektivne imovine.
Meni je žao što ovoliko ljudi na temi likuje da neko ostane bez zarađenog prava na penziju ili primanja za koja je radio
Grasova perspektivna imovina je unistena bez traga, ovdje se samo pokusava spasiti najvazniji dio da fukcionise,pogotovo sada u situaciji da je u isti ulozeno znacajno novca za njegov opstanak. Nek Vlada i oni koji su zaduzeni za to, ganjaju kako ce povratiti 350 miliona pokradenih para od odgovorih lica.
Na primjer, stavljala sam clanak nedavno(kilometarski) o besmislu pravosuđa koje je "uspjelo" dvije osobe oglasiti krivim za nabavku NEUPOTREBLJIVIH trolejbusa koji imaju totalne felere na elektricnim sklopovima, i gle, skoro besmislene 2 face optuzene za to. Tadasnjeg Konakovicevog direktora u cijem mandatu se obavila nabavka, kao i jos par faca ukljucujuci i dilera trolejbusa- jednostavno nema. Znas li zasto?
Hoces li usput da ti kazem da od prave istrage o razmjerama kriminala tamo nema nista? To je zapravo, zavrsena stvar, tu i tamo pokoja sitna optuznica, dok uzrocnici prave stete nikada apsolutno nece odgovarati za ucinjeno. Pomirite se sa tim. I to je vrsta kriminala samo upakovana u ovaj potez Vlade.
Last edited by vjeshalica on 13/03/2022 21:59, edited 1 time in total.
- DaffyDuck
#57 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about
Koliko zaposlenih ima gras?
- Haris.ba
#58 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about
Pa onda je Gras firma dugova. Steta sto radnicima niko ne objasni sta ih ceka.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#59 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about
Radnik nije kriv sto krade?tataćusak wrote: ↑13/03/2022 18:53Ma nisu ti radnici krivi kriva je vlada kantona sarajevo koja postavlja upravu, nadzorni odbor itd.Dimu1927 wrote: ↑13/03/2022 18:45
to stoji naravno, ali i sami radnici svojim nesavjesnim radom (kradjom) doprinesu tome da firma na kraju posluje negativno pa im onda ne bude uplaceno PIO
uprava je najveci problem, ali citav sistem je truho, od direktora do portira. cast izuzecima i postenim radnicima. one sto hapaju naftu pa prodaju po mahali, njih mi nije zao
isto kao onih iz raspalog zoi84 sto uzimaju pare na "kartama" za ski liftove... bjelasnica puna ko oko, a prodato 150 karata![]()
![]()
![]()
daj ba... kakav narod takva drzava, vazda bilo
Ne može radnik biti kriv nikako ni dekunde. Što ne krademo kof privatnika ma pustite šuplju. Riba smrdi od glave, šta će sitna boranija
- Haris033
#60 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about
Svoje frustracije liječite kod kuće u svoja 4 zida, a ne vrijeđajte druge..tramvajtrojka wrote: ↑13/03/2022 21:31mani me se rasizma kad je nesposobnjakovice na minusu cekam pola sata da naidje autobus i to gatas svaki put hoce li ili nece doci a kad dodje i lola otvori prva vrata doceka mi miris dima od cigareta il folk muzika tako da mojne mi pričati o nekom rasizmu ako cemo o tim stvarima onda i oni sto ovo rade gradjanima kantona moze se nazvati dugogodisnje silovanjeHaris033 wrote: ↑13/03/2022 20:23
Wiki
Rasizam je teorija i/ili praksa po kojima se ljudi segregiraju zbog njihovih prirođenih tjelesnih, socijalnih ili sličnih osobenosti (kao što su, npr. boja kože, tjelesna konstitucija, socio-ekonomski status) ili pak po njima pripisanim atributima (npr. stereotipi). Prema njima, određenoj "rasi" "pripada" predodređen društveni položaj (status).
U teoriji, radi se o predrasudama ili u gorim slučajevima o ideologijama, koje ne uvažavaju ravnopravnost svih ljudi i njihovih grupa u samoostvarivanju ljudskih prava i sloboda. U praksi, rasizam producira podjelu "rasa" ili njihovu diskriminaciju, prama sopstvenim kriterijima. Rasizam postoji tokom cijele historije čovječanstva, ali isto tako oduvijek postoje i rastuće snage koje se protiv njega bore i sve uspješnije ga suzbijaju.![]()
![]()
jer koliko su muke izazvali ljudima hiljadu stecaja nije malo
![]()
Reći za bilo koju grupu ljudi “sandzacke glavUsine” je čisti rasizam i vrijeđanje, te nikakve veze nema sa temom.
- vjeshalica
#61 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about
A sve ostalo nije. Sud mora dozvoliti rasknjizavanje imovine na novu firmu. I trolejbuse i podstanice itd.
Zasto ne procitate bitne stvari u elaboratu?
- Didier
#62 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about
Neka pitaju Jusufranićevu porodicu gdje su pare. Ako tu ne dobiju odgovor, neka idu u centralu stranke koja ih je povalila.tataćusak wrote: ↑13/03/2022 11:05 Radnici su obični radnici a kanton sarajevo je poslodavac. Kako vas nije stid pisati protiv ljudi koji su obični radnici. Šta bilo ko od nas može biti kriv u firmi u kojoj radimo. Obični šljakeri koji dolaze na posao za platu a poslodavac ne ispunjava ugovoreno. Sad poslodavac koji nije znao da upravlja firmom decenijama i koji je krao od tih istih radnika pokušava da se izvuče i da uzme ono što je pozitivno iz grasa a ono što je negativno da ostavi u stečaj zajedno sa radnicima koje je godinama varao i krao.
Ali radnici su krivi![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#63 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about
pa to je samoupravni socijalizam
to je sve radničko
- Didier
#64 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about
Pokrali su oni mnogo više nego što im se duguje.tataćusak wrote: ↑13/03/2022 17:12I ne treba mirno da prodje. Mislim da nije problem da vlada napravi profitabilno firmu i otpusti višak radnika itd._BataZiv_0809 wrote: ↑13/03/2022 13:04 Samo bit ce otpora i opstrukcija. Nece ovo mirno proci poznavajuci profil uhljebarija u grasu.
Radnici ne smiju pristati na to dok im vlada ne isplati sve što im je dužna, računajući i pio. Kasnije mogu plakati kad se proglasi stečaj u grasu a ne bude bilo perspektivne imovine.
Meni je žao što ovoliko ljudi na temi likuje da neko ostane bez zarađenog prava na penziju ili primanja za koja je radio
Neka osnuju preduzeće u Sjenici, pa neka tamo štrajkuju.
- VladaFBiH
- tataćusak
#66 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about
Didier wrote: ↑14/03/2022 10:37Pokrali su oni mnogo više nego što im se duguje.tataćusak wrote: ↑13/03/2022 17:12
I ne treba mirno da prodje. Mislim da nije problem da vlada napravi profitabilno firmu i otpusti višak radnika itd.
Neka osnuju preduzeće u Sjenici, pa neka tamo štrajkuju.
Kakve veze ima preduzeće u sjenici
- tataćusak
#67 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about
Direktore možeš li ti kod privatnika krasti. Dobićeš otkaz i prijavu u mup pa ti kradi. To je dio posla uprave koju postavlja vlada a radnici će spavati cijeli dan ako ih pustiš svugdje na svijetu.
Nikad nije do radnika
-
nostalgic
#68 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about
Radnici iz bivšeg Grasa ne smiju biti zaposleni u novoj firmi. Ako se to desi, imaćemo novi Gras, jer će Grasovi radnici unijeti kleptomanski mentalitet i u novo preduzeće i ništa nismo napravili.
Fino raspisati konkurs, zaposliti i obučiti nove ljude i jedan od uslova na konkursu mora biti da radnici Grasa ne mogu ući u izbor za zapošljavanje.
Fino raspisati konkurs, zaposliti i obučiti nove ljude i jedan od uslova na konkursu mora biti da radnici Grasa ne mogu ući u izbor za zapošljavanje.
- Haris033
#69 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about
I ja se to pitam?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#70 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about
Nama je dobro kakvi smo.
Ovako nazalost vecina razmislja. Ovce koje ce raditi samo ono sto im coban kaze.
-
PM72
#71 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about
Kako da ih pitaju kad je Bimin fakultet u Travniku a u njemu ih pola dobilo diplome,vila iznad OHR-a...Didier wrote: ↑14/03/2022 10:11Neka pitaju Jusufranićevu porodicu gdje su pare. Ako tu ne dobiju odgovor, neka idu u centralu stranke koja ih je povalila.tataćusak wrote: ↑13/03/2022 11:05 Radnici su obični radnici a kanton sarajevo je poslodavac. Kako vas nije stid pisati protiv ljudi koji su obični radnici. Šta bilo ko od nas može biti kriv u firmi u kojoj radimo. Obični šljakeri koji dolaze na posao za platu a poslodavac ne ispunjava ugovoreno. Sad poslodavac koji nije znao da upravlja firmom decenijama i koji je krao od tih istih radnika pokušava da se izvuče i da uzme ono što je pozitivno iz grasa a ono što je negativno da ostavi u stečaj zajedno sa radnicima koje je godinama varao i krao.
Ali radnici su krivi![]()
- tataćusak
#72 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- So What!
#74 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about
Nikako mi nije jasno uđeš u Centrotransov autobus, kao u paralelnu dimenziju da si ušao, a iste putnike opslužuju.
- tramvajtrojka
#75 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about
najbolje vidjeno sad tokom rekonstrukcije pruge isti putnici iste glavurde u centrinim busevima nema ni naznake potpisa a ovamo bagra urnisala sve i jos grasov jednogodisnji rad po pitanju pranja vozila
fenomen za izucavanja