KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

ibizza

#51 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Post by ibizza »

tataćusak wrote: 13/03/2022 17:36
_BataZiv_0809 wrote: 13/03/2022 17:20

Radnici su u tome svemu dobrano ucestvovali.
Radnici dolaze na posao i za svoj rad treba da budu plaćeni a sve ostalo ne mogu oni biti krivi. Evo i ti si učesnik svega što se dešava u državi da li to znači da te treba žiiik
Ti radnici koje spominješ, jesu li preko konkurs zaposleni ili je štela radila?
tataćusak

#52 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Post by tataćusak »

ibizza wrote: 13/03/2022 20:27
tataćusak wrote: 13/03/2022 17:36

Radnici dolaze na posao i za svoj rad treba da budu plaćeni a sve ostalo ne mogu oni biti krivi. Evo i ti si učesnik svega što se dešava u državi da li to znači da te treba žiiik
Ti radnici koje spominješ, jesu li preko konkurs zaposleni ili je štela radila?
Ko će to znati sigurno ima sa i bez
trambusek88

#53 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Post by trambusek88 »

Haris.ba wrote: 13/03/2022 09:55 Kako se remiza vodi? Kao imovina grasa? Ili su sa onom odlukom o pruzi uzeli im i remizu?
Uzeta je remiza i pruga prošle godine, kao javno dobro.
tramvajtrojka

#54 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Post by tramvajtrojka »

Haris033 wrote: 13/03/2022 20:23
Black swan wrote: 13/03/2022 15:13 ?
rasizam prema ljudima iste rase vjere i nacije?
Svasta
Wiki
Rasizam je teorija i/ili praksa po kojima se ljudi segregiraju zbog njihovih prirođenih tjelesnih, socijalnih ili sličnih osobenosti (kao što su, npr. boja kože, tjelesna konstitucija, socio-ekonomski status) ili pak po njima pripisanim atributima (npr. stereotipi). Prema njima, određenoj "rasi" "pripada" predodređen društveni položaj (status).

U teoriji, radi se o predrasudama ili u gorim slučajevima o ideologijama, koje ne uvažavaju ravnopravnost svih ljudi i njihovih grupa u samoostvarivanju ljudskih prava i sloboda. U praksi, rasizam producira podjelu "rasa" ili njihovu diskriminaciju, prama sopstvenim kriterijima. Rasizam postoji tokom cijele historije čovječanstva, ali isto tako oduvijek postoje i rastuće snage koje se protiv njega bore i sve uspješnije ga suzbijaju.
mani me se rasizma kad je nesposobnjakovice na minusu cekam pola sata da naidje autobus i to gatas svaki put hoce li ili nece doci a kad dodje i lola otvori prva vrata doceka mi miris dima od cigareta il folk muzika tako da mojne mi pričati o nekom rasizmu ako cemo o tim stvarima onda i oni sto ovo rade gradjanima kantona moze se nazvati dugogodisnje silovanje :run: :run: :run: jer koliko su muke izazvali ljudima hiljadu stecaja nije malo :kiss:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#55 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Post by Truba »

Sjecate se one pijandure sto nam je guzicu pokazivao 2013 cini mi se kad su 9 dana strajkali
vjeshalica

#56 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Post by vjeshalica »

tataćusak wrote: 13/03/2022 17:12
_BataZiv_0809 wrote: 13/03/2022 13:04 Samo bit ce otpora i opstrukcija. Nece ovo mirno proci poznavajuci profil uhljebarija u grasu.
I ne treba mirno da prodje. Mislim da nije problem da vlada napravi profitabilno firmu i otpusti višak radnika itd.
Radnici ne smiju pristati na to dok im vlada ne isplati sve što im je dužna, računajući i pio. Kasnije mogu plakati kad se proglasi stečaj u grasu a ne bude bilo perspektivne imovine.
Meni je žao što ovoliko ljudi na temi likuje da neko ostane bez zarađenog prava na penziju ili primanja za koja je radio
Vlada uzima zdravi dio pod svoju kontrolu, tih 400 ili koliko vec radnika koji ce opslugu praviti za te novi dio.
Grasova perspektivna imovina je unistena bez traga, ovdje se samo pokusava spasiti najvazniji dio da fukcionise,pogotovo sada u situaciji da je u isti ulozeno znacajno novca za njegov opstanak. Nek Vlada i oni koji su zaduzeni za to, ganjaju kako ce povratiti 350 miliona pokradenih para od odgovorih lica.
Na primjer, stavljala sam clanak nedavno(kilometarski) o besmislu pravosuđa koje je "uspjelo" dvije osobe oglasiti krivim za nabavku NEUPOTREBLJIVIH trolejbusa koji imaju totalne felere na elektricnim sklopovima, i gle, skoro besmislene 2 face optuzene za to. Tadasnjeg Konakovicevog direktora u cijem mandatu se obavila nabavka, kao i jos par faca ukljucujuci i dilera trolejbusa- jednostavno nema. Znas li zasto?
Hoces li usput da ti kazem da od prave istrage o razmjerama kriminala tamo nema nista? To je zapravo, zavrsena stvar, tu i tamo pokoja sitna optuznica, dok uzrocnici prave stete nikada apsolutno nece odgovarati za ucinjeno. Pomirite se sa tim. I to je vrsta kriminala samo upakovana u ovaj potez Vlade.
Last edited by vjeshalica on 13/03/2022 21:59, edited 1 time in total.
DaffyDuck

#57 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Post by DaffyDuck »

Koliko zaposlenih ima gras?
Haris.ba

#58 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Post by Haris.ba »

trambusek88 wrote: 13/03/2022 21:27
Haris.ba wrote: 13/03/2022 09:55 Kako se remiza vodi? Kao imovina grasa? Ili su sa onom odlukom o pruzi uzeli im i remizu?
Pa onda je Gras firma dugova. Steta sto radnicima niko ne objasni sta ih ceka.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#59 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Post by izvrsni direktor »

tataćusak wrote: 13/03/2022 18:53
Dimu1927 wrote: 13/03/2022 18:45

to stoji naravno, ali i sami radnici svojim nesavjesnim radom (kradjom) doprinesu tome da firma na kraju posluje negativno pa im onda ne bude uplaceno PIO

uprava je najveci problem, ali citav sistem je truho, od direktora do portira. cast izuzecima i postenim radnicima. one sto hapaju naftu pa prodaju po mahali, njih mi nije zao

isto kao onih iz raspalog zoi84 sto uzimaju pare na "kartama" za ski liftove... bjelasnica puna ko oko, a prodato 150 karata :lol: :lol: :lol: :lol: daj ba... kakav narod takva drzava, vazda bilo
Ma nisu ti radnici krivi kriva je vlada kantona sarajevo koja postavlja upravu, nadzorni odbor itd.
Ne može radnik biti kriv nikako ni dekunde. Što ne krademo kof privatnika ma pustite šuplju. Riba smrdi od glave, šta će sitna boranija
Radnik nije kriv sto krade? :-)
Haris033

#60 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Post by Haris033 »

tramvajtrojka wrote: 13/03/2022 21:31
Haris033 wrote: 13/03/2022 20:23
Wiki
Rasizam je teorija i/ili praksa po kojima se ljudi segregiraju zbog njihovih prirođenih tjelesnih, socijalnih ili sličnih osobenosti (kao što su, npr. boja kože, tjelesna konstitucija, socio-ekonomski status) ili pak po njima pripisanim atributima (npr. stereotipi). Prema njima, određenoj "rasi" "pripada" predodređen društveni položaj (status).

U teoriji, radi se o predrasudama ili u gorim slučajevima o ideologijama, koje ne uvažavaju ravnopravnost svih ljudi i njihovih grupa u samoostvarivanju ljudskih prava i sloboda. U praksi, rasizam producira podjelu "rasa" ili njihovu diskriminaciju, prama sopstvenim kriterijima. Rasizam postoji tokom cijele historije čovječanstva, ali isto tako oduvijek postoje i rastuće snage koje se protiv njega bore i sve uspješnije ga suzbijaju.
mani me se rasizma kad je nesposobnjakovice na minusu cekam pola sata da naidje autobus i to gatas svaki put hoce li ili nece doci a kad dodje i lola otvori prva vrata doceka mi miris dima od cigareta il folk muzika tako da mojne mi pričati o nekom rasizmu ako cemo o tim stvarima onda i oni sto ovo rade gradjanima kantona moze se nazvati dugogodisnje silovanje :run: :run: :run: jer koliko su muke izazvali ljudima hiljadu stecaja nije malo :kiss:
Svoje frustracije liječite kod kuće u svoja 4 zida, a ne vrijeđajte druge..
Reći za bilo koju grupu ljudi “sandzacke glavUsine” je čisti rasizam i vrijeđanje, te nikakve veze nema sa temom.
vjeshalica

#61 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Post by vjeshalica »

trambusek88 wrote: 13/03/2022 21:27
A sve ostalo nije. Sud mora dozvoliti rasknjizavanje imovine na novu firmu. I trolejbuse i podstanice itd.
Zasto ne procitate bitne stvari u elaboratu?
Didier

#62 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Post by Didier »

tataćusak wrote: 13/03/2022 11:05 Radnici su obični radnici a kanton sarajevo je poslodavac. Kako vas nije stid pisati protiv ljudi koji su obični radnici. Šta bilo ko od nas može biti kriv u firmi u kojoj radimo. Obični šljakeri koji dolaze na posao za platu a poslodavac ne ispunjava ugovoreno. Sad poslodavac koji nije znao da upravlja firmom decenijama i koji je krao od tih istih radnika pokušava da se izvuče i da uzme ono što je pozitivno iz grasa a ono što je negativno da ostavi u stečaj zajedno sa radnicima koje je godinama varao i krao.
Ali radnici su krivi :run:
Neka pitaju Jusufranićevu porodicu gdje su pare. Ako tu ne dobiju odgovor, neka idu u centralu stranke koja ih je povalila.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#63 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Post by Truba »

izvrsni direktor wrote: 13/03/2022 22:55 Radnik nije kriv sto krade? :-)
pa to je samoupravni socijalizam
to je sve radničko :D
Didier

#64 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Post by Didier »

_BataZiv_0809 wrote: 13/03/2022 13:04 Samo bit ce otpora i opstrukcija. Nece ovo mirno proci poznavajuci profil uhljebarija u grasu.
I ne treba mirno da prodje. Mislim da nije problem da vlada napravi profitabilno firmu i otpusti višak radnika itd.
Radnici ne smiju pristati na to dok im vlada ne isplati sve što im je dužna, računajući i pio. Kasnije mogu plakati kad se proglasi stečaj u grasu a ne bude bilo perspektivne imovine.
Meni je žao što ovoliko ljudi na temi likuje da neko ostane bez zarađenog prava na penziju ili primanja za koja je radio
Pokrali su oni mnogo više nego što im se duguje.

Neka osnuju preduzeće u Sjenici, pa neka tamo štrajkuju.
VladaFBiH

#65 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Post by VladaFBiH »

Maharadza wrote: 13/03/2022 18:43
Spoiler
Show
A šta će babo da vozi, adanoooo :oops:
glupo, može biti smiješno samo nekom bubuljičavom impotentnom pubertetliji - i nemam ništa sa Sandžakom ako te na asocira moj odgovor.
tataćusak

#66 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Post by tataćusak »

Didier wrote: 14/03/2022 10:37

Pokrali su oni mnogo više nego što im se duguje.

Neka osnuju preduzeće u Sjenici, pa neka tamo štrajkuju.

Kakve veze ima preduzeće u sjenici
tataćusak

#67 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Post by tataćusak »

izvrsni direktor wrote: 13/03/2022 22:55
tataćusak wrote: 13/03/2022 18:53

Ma nisu ti radnici krivi kriva je vlada kantona sarajevo koja postavlja upravu, nadzorni odbor itd.
Ne može radnik biti kriv nikako ni dekunde. Što ne krademo kof privatnika ma pustite šuplju. Riba smrdi od glave, šta će sitna boranija
Direktore možeš li ti kod privatnika krasti. Dobićeš otkaz i prijavu u mup pa ti kradi. To je dio posla uprave koju postavlja vlada a radnici će spavati cijeli dan ako ih pustiš svugdje na svijetu.
Nikad nije do radnika
nostalgic

#68 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Post by nostalgic »

Radnici iz bivšeg Grasa ne smiju biti zaposleni u novoj firmi. Ako se to desi, imaćemo novi Gras, jer će Grasovi radnici unijeti kleptomanski mentalitet i u novo preduzeće i ništa nismo napravili.

Fino raspisati konkurs, zaposliti i obučiti nove ljude i jedan od uslova na konkursu mora biti da radnici Grasa ne mogu ući u izbor za zapošljavanje.
Haris033

#69 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Post by Haris033 »

VladaFBiH wrote: 14/03/2022 11:52
Maharadza wrote: 13/03/2022 18:43 A šta će babo da vozi, adanoooo :oops:
glupo, može biti smiješno samo nekom bubuljičavom impotentnom pubertetliji - i nemam ništa sa Sandžakom ako te na asocira moj odgovor.
tataćusak wrote: 14/03/2022 12:36
Didier wrote: 14/03/2022 10:37 Neka osnuju preduzeće u Sjenici, pa neka tamo štrajkuju.
Kakve veze ima preduzeće u sjenici
I ja se to pitam? 🤔
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#70 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Post by Chmoljo »

tataćusak wrote: 14/03/2022 12:38
izvrsni direktor wrote: 13/03/2022 22:55

Direktore možeš li ti kod privatnika krasti. Dobićeš otkaz i prijavu u mup pa ti kradi. To je dio posla uprave koju postavlja vlada a radnici će spavati cijeli dan ako ih pustiš svugdje na svijetu.
Nikad nije do radnika
Nama je dobro kakvi smo.

Ovako nazalost vecina razmislja. Ovce koje ce raditi samo ono sto im coban kaze.
PM72

#71 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Post by PM72 »

Didier wrote: 14/03/2022 10:11
tataćusak wrote: 13/03/2022 11:05 Radnici su obični radnici a kanton sarajevo je poslodavac. Kako vas nije stid pisati protiv ljudi koji su obični radnici. Šta bilo ko od nas može biti kriv u firmi u kojoj radimo. Obični šljakeri koji dolaze na posao za platu a poslodavac ne ispunjava ugovoreno. Sad poslodavac koji nije znao da upravlja firmom decenijama i koji je krao od tih istih radnika pokušava da se izvuče i da uzme ono što je pozitivno iz grasa a ono što je negativno da ostavi u stečaj zajedno sa radnicima koje je godinama varao i krao.
Ali radnici su krivi :run:
Neka pitaju Jusufranićevu porodicu gdje su pare. Ako tu ne dobiju odgovor, neka idu u centralu stranke koja ih je povalila.
Kako da ih pitaju kad je Bimin fakultet u Travniku a u njemu ih pola dobilo diplome,vila iznad OHR-a...
tataćusak

#72 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Post by tataćusak »

Chmoljo wrote: 14/03/2022 18:29
tataćusak wrote: 14/03/2022 12:38

Nikad nije do radnika
Nama je dobro kakvi smo.

Ovako nazalost vecina razmislja. Ovce koje ce raditi samo ono sto im coban kaze.
Pa tako je kako je realno. Nisu radnici napravili sistem, samo su se uklopili, neki milom a neki silom.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#73 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Post by Chmoljo »

tataćusak wrote: 14/03/2022 19:01
Chmoljo wrote: 14/03/2022 18:29

Nama je dobro kakvi smo.

Pa tako je kako je realno. Nisu radnici napravili sistem, samo su se uklopili, neki milom a neki silom.
Vrh :lol:
So What!

#74 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Post by So What! »

Nikako mi nije jasno uđeš u Centrotransov autobus, kao u paralelnu dimenziju da si ušao, a iste putnike opslužuju.
tramvajtrojka

#75 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Post by tramvajtrojka »

So What! wrote: 14/03/2022 23:44 Nikako mi nije jasno uđeš u Centrotransov autobus, kao u paralelnu dimenziju da si ušao, a iste putnike opslužuju.
najbolje vidjeno sad tokom rekonstrukcije pruge isti putnici iste glavurde u centrinim busevima nema ni naznake potpisa a ovamo bagra urnisala sve i jos grasov jednogodisnji rad po pitanju pranja vozila :run: :run:

fenomen za izucavanja
Post Reply