Ukrajina
- duh_sa_sjekirom
#63101 Re: Ukrajina
U višenacionalnoj zajednici, kakva je EU, nije uvijek lahko pronaći jedinstven stav...uvijek se nađe neki kokošar tipa orbana ili milanovića kojem je dato neko pravo i koji isto zloupotrebljava, liječeći na taj način vlastite komplekse...
-
saimidin
#63102 Re: Ukrajina
Sto rece onaj, nije bio cilj genocid, jer se islo, ma to su sve rusi, ima par nacista koji ce biti strijeljani da oslobode ruse njigove vlasti ... plan ADimu1927 wrote: ↑13/03/2022 14:23pa prekopavali, pa zakopavali negdje drugo, pa onda opet...Guadalajara wrote: ↑13/03/2022 14:13
Eno ima snimak na Youtube kanalu Dobrinja u Ratu. Stotinjak metara od prve linije u Nedzaricima u mahali dzenazu obavljaju. Stotinjak metara od tenkova, oklopnih vozila, protiv-avionskog topa na teologiji...
I onda kad ih sahrane u "masovnu grobnicu" to izgleda kao da je ono kao kod nas masovna grobnica kao sto je Tomasica u Prijedoru gdje su nase ljude ubijali i zatrpavali bagerima.![]()
![]()
ma ima vec, a i bice i u ukrajini zlocina prema civilima to stoji, ali ipak treba biti realan pa reci da cilj rata nije ni blizu kakav je ovdje bio cilj, istrebljenje i/ili protjerivanje jednog citavog naroda.
Sada je plan C, svi koji nisu rusi su nacisti, jer otvorili su koridore rusima da odu prema rusiji, tko ostane je meta "denacifikacije", sto ce na kraju biti milioni ljudi, uglavnom nece vise biti ukrajinaca u dijelu ukrajine koju okupiraju rusi
To je genocid, stara ruska skola, optuzi neprijatelja za zvjerstva koja ces pociniti
-
saimidin
#63103 Re: Ukrajina
Malo ipak jest, jer se vidi da je ruska vojska karina zesca, I da ako bude iole ozbiljne pomoci ukrajini, samljet ce ih da se nece rusi usuditi zadugo na ovakvu budalastinu
-
the the
#63104 Re: Ukrajina
Rade isto i u Ukrajini, ovo je bio extreman slucaj zato je privukao paznju, veliki broj ljudi gine svaki dan, ofanziva ne prestaje, sta treba da bude jos 100-200 mrtvih, exhumirace ih kao i te sa Dobrinje to su sve privremeni groboviGuadalajara wrote: ↑13/03/2022 14:13Eno ima snimak na Youtube kanalu Dobrinja u Ratu. Stotinjak metara od prve linije u Nedzaricima u mahali dzenazu obavljaju. Stotinjak metara od tenkova, oklopnih vozila, protiv-avionskog topa na teologiji...
I onda kad ih sahrane u "masovnu grobnicu" to izgleda kao da je ono kao kod nas masovna grobnica kao sto je Tomasica u Prijedoru gdje su nase ljude ubijali i zatrpavali bagerima.![]()
I nismo bili najludji nego najneorganizivaniji
-
toska
#63105 Re: Ukrajina
Za shvatanje stanje na terenu nema nikakve potrebe pratiti "dvije strane".
Ukrajinske i od njihovih prijatelja informacije su sasvim dovoljne,
gdje su linije fronta, borbe, pomjeranja, razaranja... za kvalitetnu procjenu dostatno.
Ruske i proruske su čisto dezinformisanje i naci propaganda, kako njima vjerovati bilo šta?
koliko su samo besmislenih optužbi iznijeli...
Ukrajinske i od njihovih prijatelja informacije su sasvim dovoljne,
gdje su linije fronta, borbe, pomjeranja, razaranja... za kvalitetnu procjenu dostatno.
Ruske i proruske su čisto dezinformisanje i naci propaganda, kako njima vjerovati bilo šta?
koliko su samo besmislenih optužbi iznijeli...
-
saimidin
#63106 Re: Ukrajina
Jedino mi nije jasno, da li ce eu I usa pritisnuti ukrajinu, potpise sta god samo da stane pucanje
Ovdje je valjda I budali jasno da putin ako ne cijelu, onda hoce bar 80-90% ukrajine
Ako se ispuse, pristati ce na primirje da presabere snage I krenuti dalje, za mjesec, godinu...jer ne zaboravimo rat je poceo 2014
Jasno je da ce nato pokusati sve da izbjegne direktan sukob, ali da su imalo pametni, vec bi davno prefarbali oznake na onim nato migovima I dali ukrajinskim pilotima da odlete u ukrajinu, dok bi ekipe ukrajinaca vec bile drugu sedmicu na obuci za f-16
Fali tu ozbiljan pristup zapada, jer haman je I njih inznenadio otpor ukrajinaca, tj da ne zele biti rusi, niti novi kadirovci, a naravno biti ce I ima I takvih
-
kecho412
#63108 Re: Ukrajina
Sta ce im migovi da is poskidaju sa neba go golubove. Ono sto Zelenski trazi zatvoreno nebo i avione okaciti macku o rep, taktika trazi sto vise cak i ono sto zznas da neces dobiti.Oko 80% Ukrajinske avijacije je prezivilo do sada sta ce im jos?
-
kecho412
#63109 Re: Ukrajina
Fasovo je vec ne trosi rjeci eno ga u banovicimaagent_zero wrote: ↑13/03/2022 14:51Da Bog da ti u kući vršili istu takvu "denacifikaciju" i "demilitarizaciju".
-
toska
- Bloo
- Globalna šefica
#63111 Re: Ukrajina
Ma mora on, crko bi da ne prokomentarise.kecho412 wrote: ↑13/03/2022 14:54Fasovo je vec ne trosi rjeci eno ga u banovicimaagent_zero wrote: ↑13/03/2022 14:51
Da Bog da ti u kući vršili istu takvu "denacifikaciju" i "demilitarizaciju".
@agent_zero Hajd svegati jarane prvo iscitaj temu do kraja, onda mi dramativno bacaj prijave. Deal? Ovako mi samo picis po zivcima.
- agent_zero
#63112 Re: Ukrajina
I mi smo u jednoj vrsti rata, ali mnogi "neutralni" ne kontaju, tj. jednostavno ne žele da skontaju.LipeCvat wrote: ↑13/03/2022 11:24 evo ga, za zabrinute neutralne
https://www.theguardian.com/world/2022/ ... ders-warn1Russia is likely to expand its confrontation with the west by pressuring Serbia into undermining the independence of Kosovo and other western Balkan states, regional leaders have warned in interviews with the Guardian
Slava Ukrajini, slava herojima!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#63113 Re: Ukrajina
Drugo misljenje o tome je koliko ukrajinska vojska ima snage da se dalje brani
Kad sam rekao da je tema ideoloska mislio sam samo na listanje gubitaka rusa
Dajte malo procjene kad ti se ovakvi manijaci natovare mozes li pobijediti i za koliko
Ako za mjesec imas toliko gubitaka
Kad sam rekao da je tema ideoloska mislio sam samo na listanje gubitaka rusa
Dajte malo procjene kad ti se ovakvi manijaci natovare mozes li pobijediti i za koliko
Ako za mjesec imas toliko gubitaka
- agent_zero
#63114 Re: Ukrajina
Obično čitam od početka do kraja, a ne od kraja do početka. Nisam znao da je banovan.
-
Tesnjak_91
#63115 Re: Ukrajina
Vezani za ekonomske posljedice po Evropu i u prvom redu po našu državu što je nama svakako najbitnije nema tu nekih enormnih direktnih posljedica nastalih ovim sukobom.
Moje lično mišljenje je da su nam "vođe" nesposobni, uhljebi, koji jednostavno ne žele, ili bolje rečeno ne mogu/nisu sposobni da gledaju malo u budućnost i da imaju spremne planove.
Što se goriva i plina tiče, vjerujem da će se uskoro stabilizirati i vratiti na neke normalne cijene (iako je i 2.50 KM po litri za naše uslove skupo). Ova situacija po meni je dobra jer se konačno počelo razmišljati o ukidanju jednog dijela tih apsolutno nepotrebnih akciza na gorivo (novca koji uopće nema definisanu namjenu nego ide u budžet vjerovatno da krpi rupe).
Što se ulja i brašna tiče, najveći problem su naši ljudi i mentalitet. Neku noć izlazim iz supermarketa, čovjek tovari 7 vreća brašna (koliko sam vidio zadnjih 7) i nailazi neki čovjek, i moli ovog da mu proda vreću, ovaj prvi pristaje al' cijena vreće 40 KM
Ne želim ni zamisliti šta bi bilo da je ne daj Bože ratno stanje. U lokalnoj manjoj trgovini lokalni šverco pokupovao sve moguće od ulja, brašna, soli i šećera
nadam se da će mu propasti isto kao kad je korona počela pa vreće brašna stajale pored kontejnera.
Da imamo solidarnosti i pameti, ubijeđen sam da cijene ne bi podivljale u ovolikoj mjeri, ali ...
Moje lično mišljenje je da su nam "vođe" nesposobni, uhljebi, koji jednostavno ne žele, ili bolje rečeno ne mogu/nisu sposobni da gledaju malo u budućnost i da imaju spremne planove.
Što se goriva i plina tiče, vjerujem da će se uskoro stabilizirati i vratiti na neke normalne cijene (iako je i 2.50 KM po litri za naše uslove skupo). Ova situacija po meni je dobra jer se konačno počelo razmišljati o ukidanju jednog dijela tih apsolutno nepotrebnih akciza na gorivo (novca koji uopće nema definisanu namjenu nego ide u budžet vjerovatno da krpi rupe).
Što se ulja i brašna tiče, najveći problem su naši ljudi i mentalitet. Neku noć izlazim iz supermarketa, čovjek tovari 7 vreća brašna (koliko sam vidio zadnjih 7) i nailazi neki čovjek, i moli ovog da mu proda vreću, ovaj prvi pristaje al' cijena vreće 40 KM
Da imamo solidarnosti i pameti, ubijeđen sam da cijene ne bi podivljale u ovolikoj mjeri, ali ...
- Kikibombona
#63116 Re: Ukrajina
Ne pada mi na pamet postavljati snimke na kojima se vide ukrajinski mladici kako ginu dok brane svoje gradove od ruskih krvoloka.Avonmusk wrote: ↑13/03/2022 13:49Postavi taj tornado, da vidimo.
A to za vladivostok nemoj lupati gluposti, kakav crni vladivostok,ako ih ljudi docekuju na vlastitoj zemlji, preseravate s tim vladivostok, ako cemo tako igrati onda prema ruskim ili srpskim medijima rusi su usli u lavov, nemoj srat s takvim glupostima, postavi ruske snimke i ok,
A to da se navija za ukrajinu, navija se, nadam se da pratis i forume u komsiluku pa ces vidjeti 100 puta gore stvari koje vuku na rusku stranu, a bruka i sramota kakvih neistina ima.
Jedino zelim reci da postoji druga strana medalje i da na njoj Rusi napreduju iz dana u dan. Danas su zauzeli strateski vazan grad Izum, juzna kapija Harkova. Ruski aktivisti postavljaju video zapise i slike koji, kada bi samo njih gledali, prikazuju apsolutnu superiornost ruske vojske. A stvarnost je opet drugacija. Ukrajinska vojska se junacki bori i zadaje ozbiljne udarce.
Dakle, sve razumijem osim potcjenjivanja ruske armije koja se dokazala u svakom ratu od kada se pise istorija.
- agent_zero
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#63118 Re: Ukrajina
forumski padobranac danas, putinov/vucicev padobranac sutra
sve fol objektivni, neutralni, zabrinuti za ekonomiju, pricaju o cijenama i recesiji
fasisti krenuli u pohod protiv covjecanstva,
okupljaju se azijatske horde na granici, u pomoc im dolaze krvoloci sa bliskog istoka, ljudi ginu na hiljade svakog dana, ukrajina se razara, prijete nuklearnim oruzjem, spremaju bojne otrove ako ne bude islo na frontu a ne ide bas po planu, rat se lako moze prosiriti na balkan i balticke drzave sto znaci direktni sukob nato vs rusija a ono ko fol zabrinuto za sankcije rusiji i cijene plina
nabijem i ove zabrinute na kurac isto ko i objektivne
sve fol objektivni, neutralni, zabrinuti za ekonomiju, pricaju o cijenama i recesiji
fasisti krenuli u pohod protiv covjecanstva,
okupljaju se azijatske horde na granici, u pomoc im dolaze krvoloci sa bliskog istoka, ljudi ginu na hiljade svakog dana, ukrajina se razara, prijete nuklearnim oruzjem, spremaju bojne otrove ako ne bude islo na frontu a ne ide bas po planu, rat se lako moze prosiriti na balkan i balticke drzave sto znaci direktni sukob nato vs rusija a ono ko fol zabrinuto za sankcije rusiji i cijene plina
nabijem i ove zabrinute na kurac isto ko i objektivne
-
Avonmusk
#63120 Re: Ukrajina
Ok, vidimo i takve snimke, ali upravo zato i navijamo za ukrajinu, kazu cak i ukr min oborone da su neke pozicije izgubljene, al naravno da ces potencirati svoje uspjehe.Kikibombona wrote: ↑13/03/2022 15:07Ne pada mi na pamet postavljati snimke na kojima se vide ukrajinski mladici kako ginu dok brane svoje gradove od ruskih krvoloka.Avonmusk wrote: ↑13/03/2022 13:49Postavi taj tornado, da vidimo.
A to za vladivostok nemoj lupati gluposti, kakav crni vladivostok,ako ih ljudi docekuju na vlastitoj zemlji, preseravate s tim vladivostok, ako cemo tako igrati onda prema ruskim ili srpskim medijima rusi su usli u lavov, nemoj srat s takvim glupostima, postavi ruske snimke i ok,
A to da se navija za ukrajinu, navija se, nadam se da pratis i forume u komsiluku pa ces vidjeti 100 puta gore stvari koje vuku na rusku stranu, a bruka i sramota kakvih neistina ima.
Jedino zelim reci da postoji druga strana medalje i da na njoj Rusi napreduju iz dana u dan. Danas su zauzeli strateski vazan grad Izum, juzna kapija Harkova. Ruski aktivisti postavljaju video zapise i slike koji, kada bi samo njih gledali, prikazuju apsolutnu superiornost ruske vojske. A stvarnost je opet drugacija. Ukrajinska vojska se junacki bori i zadaje ozbiljne udarce.
Dakle, sve razumijem osim potcjenjivanja ruske armije koja se dokazala u svakom ratu od kada se pise istorija.
-
Mrljavi
#63121 Re: Ukrajina
https://media.euobserver.com/beae29c44c ... d6176d.pngbegic2019 wrote: ↑13/03/2022 10:05
Mislim da nisi u pravu,zivim na zapadu i mogu ti reci da njemacka i italija nemogu bez ruskog gasa,kako je neki dan rekao Mario Draghi italijanski premijer,za ruski gas nemaju alternativu,tek 2027 bi mogli prestat koristit njihov gas,do prije par mjeseci eu je placala rusiji 200 miliona eura na dan za gas i gorivo,danas je ta cifra miliardu eura na dan
Ovaj Mario Draghi to prica?
Naravno da se ruski gas ne moze izbaciti preko noci i bolit ce, ali Evropa moze bez ruskog gasa. Treba neko vrijeme, ali se ruski gas moze izbaciti mnogo prije te 2027
-
kiligonzales
#63122 Re: Ukrajina
Pravoslavna bratija u dobrovoljackim misijama spasavanja od Bosne do Ukrajine
Ipak ono čemu sada svjedočimo jeste da srpski dobrovoljci odlaze u Ukrajinu da ratuju na strani Rusa. Neki od njih postaju zvjezde televizija u Donbasu i heroji, poput Dejana Berića, snajperiste i ubice u ratovima devedesetih, kriminalca, sitnog privatnika i velikog dužnika, te jednog samoprozvanog čuvara pravoslavlja o kome se snimaju i dokumentarci poput “Rat i Mir” u kome je on glavna uloga, autora Aleksandra Korobka. Pored toga ovaj neslavni srpski junak ratova devedesetih, svoju renesansu dozivljava u Donbasu, odakle stiže da ažurira i sopstveni youtube kanal.
https://opsadasarajeva.wordpress.com/20 ... -ukrajine/
Ipak ono čemu sada svjedočimo jeste da srpski dobrovoljci odlaze u Ukrajinu da ratuju na strani Rusa. Neki od njih postaju zvjezde televizija u Donbasu i heroji, poput Dejana Berića, snajperiste i ubice u ratovima devedesetih, kriminalca, sitnog privatnika i velikog dužnika, te jednog samoprozvanog čuvara pravoslavlja o kome se snimaju i dokumentarci poput “Rat i Mir” u kome je on glavna uloga, autora Aleksandra Korobka. Pored toga ovaj neslavni srpski junak ratova devedesetih, svoju renesansu dozivljava u Donbasu, odakle stiže da ažurira i sopstveni youtube kanal.
https://opsadasarajeva.wordpress.com/20 ... -ukrajine/
Last edited by kiligonzales on 13/03/2022 15:37, edited 1 time in total.
- agent_zero
#63123 Re: Ukrajina
Ne pitaš se zašto ih "drka"? Odgovor ti se sam dao u ovih 17 dana.semsasuljakovic wrote: ↑13/03/2022 12:28Turskoj, za razliku od Srbije, EU apsolutno nije potrebna. Imaju NATO i to im je dovoljno. Jebe im se za EU koja ih drka već desetljećima.Ironmen wrote: ↑13/03/2022 12:21
Ja prije 15 dana napisa da Turska igra na dvije stolice i da gleda samo svoju guzicu, nazvase me rusofilom, cetnikom i istocnim odronom, a tek kako SAD-u godi sva ova situacija nismo svjesni i to sam pisao, realno i objektivno kako god me nazvali procetnikom ili putinovom pudlicom za ovaj rat ce najvise ispusiti Evropa u prvom redu zemlje treceg reda i to nam treba biti svima jasno, u biti vec pusimo 15 dana i to dobro.
Sad kad se javi Detroid Mercy i krene me ismijavati. neka prvo samo objasni nasem prosjecnom penzioneru sa 380 km penzije zasto mu je litra ulja jutros 5 km.
Nema sjedenja na dvije stolice, ni u najtežim vremenima.
-
saimidin
#63124 Re: Ukrajina
Prije svega da se pokaze rusima da se ima muda, I da se podignu ulozi
Bio je onaj hrvatski pilot I sve se vise slazem sa njegovim stavom
Zajebi sankcije I zabrinutost, digni avione I reci ili nazad preko granice ili pod zemlju idemo svi, kao sto im je kenedi rekao kad su krenuli ma kubu
Ovako se salje poruka putinu da nastavi genocid, malo ce pomoci ukrajini, cisto da rusima ne bude dosadno
Naravno da bi rusi mignuli na to I onda bi se vratila prica o neutralnosti, raketama dugog dometa, pregovorima, kompromisima... do tada rusi ce vrsiti genocid, jer ne jebu ni vlastite zrtve a ni sankcije, I obnavljaju carevinu petra I katarine, jebali ih oni, sve sa dostojevskim I citavim ansamblom boljsoj
-
Nierika
#63125 Re: Ukrajina
Ne znam, ali Zelenski, Kuleba itd stalno ponavljaju da su otvoreni za pregovore ali se sigurno neće predati. Za sada se barem uspijevaju dogovoriti oko humanitarnih koridora (mada se i tog dogovora Rusi samo djelimično drže koliko sam upratila).
Edit: Na temu pregovora:
Last edited by Nierika on 13/03/2022 15:21, edited 1 time in total.