To su dva razlicita pojma, objektivno je tesko biti neutralan prema ovoj situaciji, pogotovo oni koji su prezivili devedesete.
Ukrajina
- djugum
#62876 Re: Ukrajina
- djugum
-
sukis
#62878 Re: Ukrajina
Kakve veze forum klix-a ima sa bilo kakvim planovima i ratu Rusije i Ukrajine? Jesi li ti svjestan sta bulaznis?emirolini wrote: ↑13/03/2022 09:44 Jesu fasisti pojacali prisustvo na forumu sa izmisljanjem prica za malu djecu, znaci da stvari nikako ne idu kako su planirali![]()
Svi smo mi u ratu sa Rusijom, cijela Evropa i skoro pa cijeli svijet. Nema zaustavljanja i pruzanja bilo kakvih sansi fasistima. Niti Ruskim niti domacim.
Ako je paranoja, oprastam.
Last edited by sukis on 13/03/2022 09:49, edited 2 times in total.
-
Nebozemlja
-
Veteran _13
#62880 Re: Ukrajina
Potpisujem!emirolini wrote: ↑13/03/2022 09:44 Jesu fasisti pojacali prisustvo na forumu sa izmisljanjem prica za malu djecu, znaci da stvari nikako ne idu kako su planirali![]()
Svi smo mi u ratu sa Rusijom, cijela Evropa i skoro pa cijeli svijet. Nema zaustavljanja i pruzanja bilo kakvih sansi fasistima. Niti Ruskim niti domacim.
-
Mrljavi
#62881 Re: Ukrajina
Ali odgovorio sam ti jbt, Rusija nije nista bogatija resursima od Evrope, jednostavno je ogromno govno koje busi i vadi sve sto se moze izvaditi.
Preopterecena proizvodnja cipova je ubila autoindustriju i racunarske komponente, prevelika potraznja vec godinama i nema nikakve veze s ratom Rusije i Evrope.
To da Evropa nije u ratu mozes macku o rep, ne vodi se rat samo puskom, u pravilu su uvijek izgubljeni ratovi za sve strane kad dođe do puske.
Kurva Evropa to mnogo suptilnije, bezbolnije radi.
Italija recimo preuzela na sebe 87% racuna za struju kako bi olaksala građanima. S druge strane u Rusiji imas bonove za hljeb. Sta mislis ko bolje stoji i ko sebi moze priustiti da ovo potraje dugo?
- vatrogasac
#62882 Re: Ukrajina
A to im je jedini cilj? Zbog toga su se popeli na hiljade tenkova samo da sačuvaju ukrajinske civile? Prije ruskog ulaska ljudi živjeli sasvim normalne živote sada ih ovi rastjeruju po bijelom svijetu. Umjesto da ta djeca idu u svoje škole Rusi im humanim načinom omogućiše da pohađaju britanske, poljske, bosanske, hrvatske......škole. I nije te ni malo stid braniti to?Nikolay II wrote: ↑13/03/2022 08:58
vojni analiticari smatraju da Rusima nije cilj blitzkrig, vec postepeno okruzivanje gradova, i kad okruze grad, idu dalje, sto se i vidi na terenu, jer su okruzili brojne gradove i onda krenuli dalje, pa tako rade i sa Kijevom, prvo da ga okruze sa 3 strane, ostave prostor za odlazak civila, daju vremena civilima da odu i onda ce tek da uslijedi napad,nakon potpunog okruzivanja, i ne zuri im se, jer im je cilj sto manje civilnih zrtava
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#62883 Re: Ukrajina
emirolini wrote: ↑13/03/2022 09:44 Jesu fasisti pojacali prisustvo na forumu sa izmisljanjem prica za malu djecu, znaci da stvari nikako ne idu kako su planirali![]()
Svima treba biti kristalno jasno da je rat već počeo...ili si sa SAD+UK+EU ili dio Mordora....trećih će teško biti, barem ne na Balkanu jer smo preblizu
-
Samprotivsviju
#62884 Re: Ukrajina
Ovo koji se spinovi prave bice prica na kraju da su rusi slali oklope samo da testiraju sa kakvim antitenkovskom i protivzracnom tehnikom amerikanci raspolazu 
- madner
#62885 Re: Ukrajina
Ma glupost, ovo je plan C. Plan A je bio docek cvijecem. Plan B blitzkrieg, brzi prodori. Sada je plan C. Sravni sve.
- JoseMujica
-
pijo_zoljo
#62887 Re: Ukrajina
Na nacin da se bombarduju porodilista, da se ravnaju gradovi.
Svaka čast početniče, svaka čast.
-
sukis
#62888 Re: Ukrajina
Rekoh ti da me Rusija ne interesuje, pitam te evo konretno za nasu drzavu? Kako mi da zivimo sa ovakvim cijenama, znas li posto su samo gnojiva, 300% skuplja(znas posto ima da bude hrana za par mjeseci, pitanje koliko ce i da je bude), dalje da ne pricam? Ako mogu da procitam izmedju redova sta pises, resenje je rat, jesam li u pravu?Mrljavi wrote: ↑13/03/2022 09:52Ali odgovorio sam ti jbt, Rusija nije nista bogatija resursima od Evrope, jednostavno je ogromno govno koje busi i vadi sve sto se moze izvaditi.
Preopterecena proizvodnja cipova je ubila autoindustriju i racunarske komponente, prevelika potraznja vec godinama i nema nikakve veze s ratom Rusije i Evrope.
To da Evropa nije u ratu mozes macku o rep, ne vodi se rat samo puskom, u pravilu su uvijek izgubljeni ratovi za sve strane kad dođe do puske.
Italija recimo preuzela na sebe 87% racuna za struju kako bi olaksala građanima. S druge strane u Rusiji imas bonove za hljeb. Sta mislis ko bolje stoji i ko sebi moze priustiti da ovo potraje dugo?
Last edited by sukis on 13/03/2022 10:01, edited 1 time in total.
- madner
#62889 Re: Ukrajina
Rusi su sve ono sto bi Srbi volili biti.
Odgovara mnogima novi hladni rat, i u Rusiji.
Srbija u problemima, Srbi nisu kao Rusi.
-
Samprotivsviju
#62890 Re: Ukrajina
Evo jedan komentar na B92

jos sto je najgore nije naveo, skidaju ukrajinske zastave i stavljaju ruske.
Last edited by Samprotivsviju on 13/03/2022 10:05, edited 1 time in total.
-
begic2019
#62891 Re: Ukrajina
Mislim da nisi u pravu,zivim na zapadu i mogu ti reci da njemacka i italija nemogu bez ruskog gasa,kako je neki dan rekao Mario Draghi italijanski premijer,za ruski gas nemaju alternativu,tek 2027 bi mogli prestat koristit njihov gas,do prije par mjeseci eu je placala rusiji 200 miliona eura na dan za gas i gorivo,danas je ta cifra miliardu eura na danMrljavi wrote: ↑13/03/2022 09:04Hajde jos i da nam saznas kako Kina "placa" taj gas i da li su Rusi tu gotovo na gubitku u ovom tridesetogodisnjem ugovoru isporuke?Nikolay II wrote: ↑13/03/2022 08:54
Rusija je napravila svoju verziju SWIFTA, svoj internet, svoj bankarski promet, imaju svoju naftu,plin, ugalj, plinovod do Kine, svoju proizvodnju hrane, a ako im nesto zafali, Kina je tu.
Tako da mislim da smo u ovom ekonomskom ratu mi donji, jer sankcije pogadjaju Evropu a i nas, sto vidimo po cijenama koje svakodnevno rastu.
Evropa ima dovoljno svog gasa da ga izvozi, ali su ga kupovali od ruske fukare dok su cijene bile prihvatljive, a pod krinkom "ekologije" i brige za okolis.
Mnijem da ce covjecanstvo ove godine zaustaviti klimatske promjene i da ce fracking postati sasvim prihvatljiv sirom civilizovanog Zapada.![]()
Privremeno je bolno svakako, ali nakon ovoga nema vise povratka, a Rusija ostaje bez pihtijaste sise Zapada koja im je dnevno profitovala stotine miliona dolara.
- bdzs
#62892 Re: Ukrajina
Posljedica redovnog izapiranja mozga u veš mašini od 8. sjednice Saveza komunista Srbije
- JoseMujica
#62893 Re: Ukrajina
ma daj...ista škola, ista priča, isti obrazac....igraj se malo...promjeni datume i imena ispod izjava pa ćeš vidjeti
a i Vulin ti je jutros sve rekao
-
sukis
#62894 Re: Ukrajina
Prica lik gluposti, trazim da mi odgovori na pitanja on se vraca 20-30 godina unazad a mi od toga trenutno nista nemamo. Da se razumijemo Evropa mora napraviti alternativu da bi mogla biti nezavisna i spremna za bilo kakav ishod, ali ovo trenutno stanje je veoma neizvjesno i svi ishodi su moguci.begic2019 wrote: ↑13/03/2022 10:05Mislim da nisi u pravu,zivim na zapadu i mogu ti reci da njemacka i italija nemogu bez ruskog gasa,kako je neki dan rekao Mario Draghi italijanski premijer,za ruski gas nemaju alternativu,tek 2027 bi mogli prestat koristit njihov gas,do prije par mjeseci eu je placala rusiji 200 miliona eura na dan za gas i gorivo,danas je ta cifra miliardu eura na danMrljavi wrote: ↑13/03/2022 09:04
Hajde jos i da nam saznas kako Kina "placa" taj gas i da li su Rusi tu gotovo na gubitku u ovom tridesetogodisnjem ugovoru isporuke?
Evropa ima dovoljno svog gasa da ga izvozi, ali su ga kupovali od ruske fukare dok su cijene bile prihvatljive, a pod krinkom "ekologije" i brige za okolis.
Mnijem da ce covjecanstvo ove godine zaustaviti klimatske promjene i da ce fracking postati sasvim prihvatljiv sirom civilizovanog Zapada.![]()
Privremeno je bolno svakako, ali nakon ovoga nema vise povratka, a Rusija ostaje bez pihtijaste sise Zapada koja im je dnevno profitovala stotine miliona dolara.
Da ponovo navedem ne interesuje me direktno ni Rusija ni Ukrajina one su u ratu, interesuje me iskljucivo ostatak Evrope i mi u njemu i kako izgleda situacija kod nas zbog ovog rata, jer bilo je jos ratova ali ne sjecam se nesto da se ovoliko osjecalo na svemu kao sada.
-
begic2019
#62895 Re: Ukrajina
Nije Italija preuzela na sebi 87% racuna za struju,to su gluposti..ja zivim u Brescia i mogu ti reci da sam do prije par mjeseci placao struju oko 50 eura a sad placam 160 eura,plin zadnji racun 1400 eura a prosle godine u istom periodu 370 eura..ne pomaze drzava nista..gorivo 2,40eur,sve poskupjelo,trasportne firme sve u krizi,iduce sedmice generalni strajk trasportni firmi,firme koje koriste plin sve u krizi..nije dobra situacijasukis wrote: ↑13/03/2022 09:59Rekoh ti da me Rusija ne interesuje, pitam te evo konretno za nasu drzavu? Kako mi da zivimo sa ovakvim cijenama, znas li posto su samo gnojiva, 300% skuplja(znas posto ima da bude hrana za par mjeseci, pitanje koliko ce i da je bude), dalje da ne pricam? Ako mogu da procitam izmedju redova sta pises, resenje je rat, jesam li u pravu?Mrljavi wrote: ↑13/03/2022 09:52
Ali odgovorio sam ti jbt, Rusija nije nista bogatija resursima od Evrope, jednostavno je ogromno govno koje busi i vadi sve sto se moze izvaditi.
- video
#62896 Re: Ukrajina
Zato sto nisu u istoj poziciji kao rusi.
Da imaju iole ono sto oni imaju, vidio bi ti kako bi se stvari rjesavale. Do tada, lezi ispod kamena, igraj i tamo i vamo A NAVIJAJ ZA BRACU BACUSKE da ovo sto prije razjebu po UA u nadi da ce se cim prije ovo prelije i na ZB.
Naravno, uz pomoc brace rusa.
- video
#62897 Re: Ukrajina
sherbett wrote: ↑13/03/2022 10:21 Znaci iz svega ovoga kako god, Rusija izlazi kao pobjednik koji je ekonomski i psihicki satrao svijet, a osobito Europu. Sve nam cijene otisle u zrak, vlada stravicna neizvjesnost, ljudi se boje...
Prije cemo pocrkat mi u Europi od tih sankcija nego Putin
Uopce mi nije jasno to navijanje za te vrste sankcija kada s Rusijom propadamo svi osim ovih u Amerikama
Plus, sto vise Rusiju oslabljuju meni je samo pitanje kojim ce parama platiti reparacije Ukrajini
Nadalje, kad citam ovu temu, koja je postala kao balon koji samo sto ne pukne, ja se poveselim kako su Ukrajinci jaki i istisnut ce Ruse, ubit boga u njima, a onda slusam vijesti na radiju, poseban osvrt na bitke u Ukrajini, jbte Rusi stezu obruc oko Kijva, stigli do Lavova JEBOTE!! dosli do granice
Koji je vama k?
Uh jebote
- tovarish
#62898 Re: Ukrajina
Ako Ukrajinci ginu, možemo i mi gladovati. A ako ti je skupo u Italiji, vrati se u Bihać. Struja jeftina, a umjesto plina imaš drva za grijanje.begic2019 wrote: ↑13/03/2022 10:14Nije Italija preuzela na sebi 87% racuna za struju,to su gluposti..ja zivim u Brescia i mogu ti reci da sam do prije par mjeseci placao struju oko 50 eura a sad placam 160 eura,plin zadnji racun 1400 eura a prosle godine u istom periodu 370 eura..ne pomaze drzava nista..gorivo 2,40eur,sve poskupjelo,trasportne firme sve u krizi,iduce sedmice generalni strajk trasportni firmi,firme koje koriste plin sve u krizi..nije dobra situacijasukis wrote: ↑13/03/2022 09:59
Rekoh ti da me Rusija ne interesuje, pitam te evo konretno za nasu drzavu? Kako mi da zivimo sa ovakvim cijenama, znas li posto su samo gnojiva, 300% skuplja(znas posto ima da bude hrana za par mjeseci, pitanje koliko ce i da je bude), dalje da ne pricam? Ako mogu da procitam izmedju redova sta pises, resenje je rat, jesam li u pravu?
-
laik1981
#62899 Re: Ukrajina
Poskupljenja su krenula puno prije rata u Ukrajini.. Razlog nije rat vec globalna desavanja koja smo imali u prethodne dvije godine..Nikolay II wrote: ↑13/03/2022 08:41 Od juce kod nas hljeb poskupio 50 posto, ulje ide na 5 KM, sve skuplja, nafta, plin, inflacija, dok u Rusiji plin pojeftinio, litar nafte 1KM... kome su sankcije uvedene, USA/UK Rusiji ili Evropi, tj. nama?
- Bloo
- Globalna šefica
#62900 Re: Ukrajina
Ovakvi nagli skokovi mislim da nisu bili ocekivani.laik1981 wrote: ↑13/03/2022 10:24Poskupljenja su krenula puno prije rata u Ukrajini.. Razlog nije rat vec globalna desavanja koja smo imali u prethodne dvije godine..Nikolay II wrote: ↑13/03/2022 08:41 Od juce kod nas hljeb poskupio 50 posto, ulje ide na 5 KM, sve skuplja, nafta, plin, inflacija, dok u Rusiji plin pojeftinio, litar nafte 1KM... kome su sankcije uvedene, USA/UK Rusiji ili Evropi, tj. nama?
I mislim da je ipak rat uzrok.