Šta misliš da li plan C uključuje nastavak osvajanja daljih teritorija ukoliko se ukrajina osvoji ili pak odulji...
Ukrajina
-
Naslovnica
#62902 Re: Ukrajina
Devet ubijenih u snažnom ruskom raketiranju vojne baze kod Lavova, 57 ranjenih
https://www.index.hr/vijesti/clanak/dev ... i_ostalo_d
Ovo je garant implikacija jucerasnje izjave:
Rusija prijeti SAD-u: Konvoje oružja koje šaljete Ukrajini odsad tretiramo kao mete
https://www.index.hr/vijesti/clanak/rus ... 46784.aspx
Rusija prijeti SAD-u: Konvoje oružja koje šaljete Ukrajini odsad tretiramo kao mete
-
sukis
#62903 Re: Ukrajina
Naravno da je rat uzrok, samo neko slijep kod ociju to nece prihvatiti ili neko ko ima novca na bacanje pa mu svejedno.
Nafta, gas, djubrivo, zitarice skok cijena je direktna posledica rata, mnogo ostalih stvari indirektna.
Last edited by sukis on 13/03/2022 10:31, edited 1 time in total.
- tovarish
#62904 Re: Ukrajina
...101 Tor!
-
laik1981
#62905 Re: Ukrajina
Ja mislim da je cilj dalje osvajanje teritorija i sirenje uticaja.. Mozda ne odmah i mozda ne striktno ratom, ali dugorocno je to cilj..
-
Samprotivsviju
#62906 Re: Ukrajina
Jbga sad sherbo jos prije invazije si ovdje podrzavala ruse i govorila kako su oni bolji od zapada "red, rad i disciplina", nesto ti ne vjerujem ovosherbett wrote: ↑13/03/2022 10:21 Znaci iz svega ovoga kako god, Rusija izlazi kao pobjednik koji je ekonomski i psihicki satrao svijet, a osobito Europu. Sve nam cijene otisle u zrak, vlada stravicna neizvjesnost, ljudi se boje...
Prije cemo pocrkat mi u Europi od tih sankcija nego Putin
Uopce mi nije jasno to navijanje za te vrste sankcija kada s Rusijom propadamo svi osim ovih u Amerikama
Plus, sto vise Rusiju oslabljuju meni je samo pitanje kojim ce parama platiti reparacije Ukrajini
Nadalje, kad citam ovu temu, koja je postala kao balon koji samo sto ne pukne, ja se poveselim kako su Ukrajinci jaki i istisnut ce Ruse, ubit boga u njima, a onda slusam vijesti na radiju, poseban osvrt na bitke u Ukrajini, jbte Rusi stezu obruc oko Kijva, stigli do Lavova JEBOTE!! dosli do granice
Koji je vama k?
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#62907 Re: Ukrajina
krivi su Ukrajinci što nisu bacali cvjeće ruskim oslobodiocima.....glupani, mjesto cvijeća bacaju Javeline i sve nas zavališe
koji vam je k.... ljudi?! Koji rat nije izazvao poremećaje na tržištu i divljanja cijena?
Last edited by JoseMujica on 13/03/2022 10:32, edited 1 time in total.
-
geoxx
#62908 Re: Ukrajina
Cuj ovog sherbeta i logike. Najbolje da im zapad jos posalje pare da mogu poslije obnoviti Ukrajinu.
Jos veli stigli do Lvova. Momak u toku.
Jos veli stigli do Lvova. Momak u toku.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#62909 Re: Ukrajina
Kako malo nekima treba da puknu ko lubenica... ubaci padobranac na temu o ukrajini poskupljenja i to odmah panika... sHaaaa jeeee, nema se za kaHve i cigara... ljudi rat vode za slobodu i da nas putin sviju ne sjebe kosto je planirao... plan je bio uzet ukrajinu, moldaviju, gruziju, bjelorusiju izbiti na NATO granice i onda uzburkati balkan, protrest madjarsku, rumuniju, bugarsku... tek bi tad vidjeli sta ce te sa tim poskupljenjima... SLAVA UKRAINI!!!
- Bloo
- Globalna šefica
#62910 Re: Ukrajina
Pa ja to nisam negirala, ako procitas pazljivo. Drugi forumas tvrdi da: Razlog nije rat vec globalna desavanja koja smo imali u prethodne dvije godine..JoseMujica wrote: ↑13/03/2022 10:31krivi su Ukrajinci što nisu bacali cvjeće ruskim oslobodiocima.....glupani, mjesto cvijeća bacaju Javeline i sve nas zavališe![]()
koji vam je k.... ljudi?! Koji rat nije izazvao poremećaje na tržištu i divljanja cijena?
Tako da njega citiraj.
-
sukis
#62911 Re: Ukrajina
Jel reealno da je plin sa 370 eura skocio na 1400 eura, to je skoro 400%?begic2019 wrote: ↑13/03/2022 10:14Nije Italija preuzela na sebi 87% racuna za struju,to su gluposti..ja zivim u Brescia i mogu ti reci da sam do prije par mjeseci placao struju oko 50 eura a sad placam 160 eura,plin zadnji racun 1400 eura a prosle godine u istom periodu 370 eura..ne pomaze drzava nista..gorivo 2,40eur,sve poskupjelo,trasportne firme sve u krizi,iduce sedmice generalni strajk trasportni firmi,firme koje koriste plin sve u krizi..nije dobra situacijasukis wrote: ↑13/03/2022 09:59
Rekoh ti da me Rusija ne interesuje, pitam te evo konretno za nasu drzavu? Kako mi da zivimo sa ovakvim cijenama, znas li posto su samo gnojiva, 300% skuplja(znas posto ima da bude hrana za par mjeseci, pitanje koliko ce i da je bude), dalje da ne pricam? Ako mogu da procitam izmedju redova sta pises, resenje je rat, jesam li u pravu?
-
laik1981
#62912 Re: Ukrajina
Rat je to dodatno zacinio, ali ova poskupljenje i ekonomske krize su najavljivanje od strane ekonomske struke jos prije dvije godine.. Citava svjetska privreda je skoro dvije godine bila pod najtezim mogucim ekonomskim sankcijama.. Kulminacija krize nije ni blizu..
- pici
#62913 Re: Ukrajina
Eno na okupiranim teritorijama vec hapsenja i nestajanja, uvodi se stahovlada i postavljaju podobni... ja cu jest hljeb od 10KM a ne onaj proruski od 1KM pa makar propo i streljan bio...SLAVA UKRAINI!!!
- odmor
#62914 Re: Ukrajina
Istog sam misljenja, mada ipak mislim da je i njima samo izgovor, a ne stvarno misljenje. Ja bih mozda jedino, opet kazem "mozda", jedino vjerovo da su usli u svoju susjednu drzavu da je demilitariziraju, ponajvise zbog svjetske propagande.. Drzavu Sjevernu Koreju.. Covjece oni granice sa Sjevernoj Koreji i nije im prijetnja a miroljubiva Ukrajina JESTE.
Ovo ne pisem da nesto sumnjam u S. Koreju, vec cisto radi poredjenje.
-
pijo_zoljo
#62915 Re: Ukrajina
Yutel za mir….sherbett wrote: ↑13/03/2022 10:34Da, i dalje nisam fan zapadaSamprotivsviju wrote: ↑13/03/2022 10:31
Jbga sad sherbo jos prije invazije si ovdje podrzavala ruse i govorila kako su oni bolji od zapada "red, rad i disciplina", nesto ti ne vjerujem ovo![]()
To sto nisam fan odredjenih ideoloskih sustava ne znaci da podrzavam agresiju i ubijanje civila
Tako da nemoj izvlaciti ocako podlo i nisko iz konteksta![]()
Za razliku od vecine vas kojoj je cilj na temi navijati protiv Rusije, ja sam navijala za mir
Kako nije mogao biti mir tokom 90-ih godina zbog politike koja se tada vodila tako nije ni sada u Ukrajini.
Svi smo se nadali da Putin nece uraditi ovaj korak ali avaj.. Čabe smo krečili.
A koliko je sve ranjivo i dostupno raketama vidimo na Jarunu….
Valjda nece nama vamo….
Nade nema ali zelja za njom postoji…
-
sukis
#62916 Re: Ukrajina
Nijedan ni blizu kao ovaj. Covid je trajao cijele dvije godine, cijele drzave bile zatvorene pa nije bilo ni blizu ovom.JoseMujica wrote: ↑13/03/2022 10:31krivi su Ukrajinci što nisu bacali cvjeće ruskim oslobodiocima.....glupani, mjesto cvijeća bacaju Javeline i sve nas zavališe![]()
Postoji mogucnost da ovo sada nije posljedica rata vec Covid-a ali to bi trebali pitati nekog nepristrasnog ekonomskog strucnjaka da nam objasni i pojasni, da li su i koliko su Rusi iskoristili Covid trenutak.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#62917 Re: Ukrajina
oboje ste u pravu djelimično...jedno se nadovezalo na drugo....ali kao što @pici gore reče jefitiija je cijena recesija nego da se Mordor vrati na granice Varšavskog pakta.Bloo wrote: ↑13/03/2022 10:33Pa ja to nisam negirala, ako procitas pazljivo. Drugi forumas tvrdi da: Razlog nije rat vec globalna desavanja koja smo imali u prethodne dvije godine..JoseMujica wrote: ↑13/03/2022 10:31
krivi su Ukrajinci što nisu bacali cvjeće ruskim oslobodiocima.....glupani, mjesto cvijeća bacaju Javeline i sve nas zavališe![]()
Tako da njega citiraj.
kada je Huntington govorio o skobu civilizacija debelo se zajebo. Pravi civilizacijski sukob je između državnog, feudo-kapitalizma i klasičnog kapitalizma. A državni, feudo-kapitalizam je izrastao na ostacima državnog komunizma. I svjedočimo njegovom početku i stvarnom krahu komunističke imperije.
Slava Ukraini!
-
toska
#62918 Re: Ukrajina
sigurno, nadajmo se da će sada dobiti nešto jače od StingeraNaslovnica wrote: ↑13/03/2022 10:29 Devet ubijenih u snažnom ruskom raketiranju vojne baze kod Lavova, 57 ranjenih
- Bloo
- Globalna šefica
- pici
#62920 Re: Ukrajina
Tako sad svi jaci mogu da tlace i kazu evo u susjeda nacisti idemo ih "oslobodit", pa pocet klat, rusit, pljackat, silovat... opravdavati agresiju nicim izazvanu to mogu samo pokvareni i zli ljudi...hitler je to isto ucinio poljskoj... sta su tad rusi uradili, priklonili mu se i zajednu podjelili poljsku i dan danas poljska nije u svojim prirodnim granicama, oteli su im istok i protjerali poljake s njega.Tako sad kepec radi u ukrajini... cereci je i siluje kako mu se hoce.odmor wrote: ↑13/03/2022 10:38Istog sam misljenja, mada ipak mislim da je i njima samo izgovor, a ne stvarno misljenje. Ja bih mozda jedino, opet kazem "mozda", jedino vjerovo da su usli u svoju susjednu drzavu da je demilitariziraju, ponajvise zbog svjetske propagande.. Drzavu Sjevernu Koreju.. Covjece oni granice sa Sjevernoj Koreji i nije im prijetnja a miroljubiva Ukrajina JESTE.
Ovo ne pisem da nesto sumnjam u S. Koreju, vec cisto radi poredjenje.
- pici
#62921 Re: Ukrajina
JoseMujica wrote: ↑13/03/2022 10:40oboje ste u pravu djelimično...jedno se nadovezalo na drugo....ali kao što @pici gore reče jefitiija je cijena recesija nego da se Mordor vrati na granice Varšavskog pakta.
kada je Huntington govorio o skobu civilizacija debelo se zajebo. Pravi civilizacijski sukob je između državnog, feudo-kapitalizma i klasičnog kapitalizma. A državni, feudo-kapitalizam je izrastao na ostacima državnog komunizma. I svjedočimo njegovom početku i stvarnom krahu komunističke imperije.
Slava Ukraini!
-
daddy-kool
#62922 Re: Ukrajina
jestesukis wrote: ↑13/03/2022 10:35Jel reealno da je plin sa 370 eura skocio na 1400 eura, to je skoro 400%?begic2019 wrote: ↑13/03/2022 10:14
Nije Italija preuzela na sebi 87% racuna za struju,to su gluposti..ja zivim u Brescia i mogu ti reci da sam do prije par mjeseci placao struju oko 50 eura a sad placam 160 eura,plin zadnji racun 1400 eura a prosle godine u istom periodu 370 eura..ne pomaze drzava nista..gorivo 2,40eur,sve poskupjelo,trasportne firme sve u krizi,iduce sedmice generalni strajk trasportni firmi,firme koje koriste plin sve u krizi..nije dobra situacija
-
pijo_zoljo
#62923 Re: Ukrajina
A sta ce bitisherbett wrote: ↑13/03/2022 10:47Ma jedu govna svi, osobito na ovoj temipijo_zoljo wrote: ↑13/03/2022 10:39
Yutel za mir….
Kako nije mogao biti mir tokom 90-ih godina zbog politike koja se tada vodila tako nije ni sada u Ukrajini.
Svi smo se nadali da Putin nece uraditi ovaj korak ali avaj.. Čabe smo krečili.
A koliko je sve ranjivo i dostupno raketama vidimo na Jarunu….
Valjda nece nama vamo….
Nade nema ali zelja za njom postoji…
Imam nekad osjecaj da je netko od nas na Marsu pa ne zivimo u istom svijetu niti smo istu povijest ucili
Ugl cekamo sta ce pokazati istraga s tim dronom, beki kazu da to nikako nije slucajno a drugi pak da je mozda imala bekog eksploziva, ne kuzim se u to i kako dodje do toga da pri padu onda ne eksplodira
Jadna je pozicija NATO - a u ovom slucaju, koji se oglasio priopcenjem s dvije recenice na to sto je dron sovjetske proizvodnje, tezak 6 tona pao na par metara od studentskog paviljona u glavni grad NATO clanice
Ustanovi li se da dron imao odredjene zadace koje narusavaju sigurnost, i to me zanima sto ce NATO poduzeti
Svi samo melju ionako
Izrazit ce zabrinutost…
Da se razumijemo nisam ni ja neki fan zapada, nebrojeno puta su nas pustili niz vodu…
Ali
Kada vidim koja je alternativa….
-
laik1981
#62924 Re: Ukrajina
I tako Rusija amortizuje sankcije..
- ioannes
#62925 Re: Ukrajina
Rat za poskupljenja nije uzrok, on je samo katalizator, koji će ubrzat ovu cijelu situaciju. Zapadni financijski sistem je godinama već pred urušenjem, jer je se tiskala gomila nepokrivenog novca i pumpala u promet.
Lažna Pandemija je bila instruirana da bi se pripremila podloga za rušenje sistema. Krajnji cilj je takozvani great reset 2030