Ukrajina

Nikolay II

#62851 Re: Ukrajina

Post by Nikolay II »

oruzana_pobuna wrote: 13/03/2022 08:50 summa summarum - Miđetni Žutalj se preracuno....umjesto 24 sata svrgavanja vlasti u Kijevu - iskopo ruskom narodu novu Ceceniju i Afganistan.....
vojni analiticari smatraju da Rusima nije cilj blitzkrig, vec postepeno okruzivanje gradova, i kad okruze grad, idu dalje, sto se i vidi na terenu, jer su okruzili brojne gradove i onda krenuli dalje, pa tako rade i sa Kijevom, prvo da ga okruze sa 3 strane, ostave prostor za odlazak civila, daju vremena civilima da odu i onda ce tek da uslijedi napad,nakon potpunog okruzivanja, i ne zuri im se, jer im je cilj sto manje civilnih zrtava
muha_sa

#62852 Re: Ukrajina

Post by muha_sa »

Nikolay II wrote: 13/03/2022 08:54
Ironmen wrote: 13/03/2022 08:48

1 dollar 130 rubalja :? :?

Rusija ce sanckije osjetiti kroz 2-3 mjeseca, kada se krenu redom zatvarati fabrike jer nedostaje repromaterijala iz cijelog svijeta, ostatak svijeta ce se postepeno snaci i zamijeniti ruske proizvode sa nekim drugim, platiti ce cijenu 20-30% vise, a Rusija ce se vratiti u 50 godine proslog stoljeca.
Rusija je napravila svoju verziju SWIFTA, svoj internet, svoj bankarski promet, imaju svoju naftu,plin, ugalj, plinovod do Kine, svoju proizvodnju hrane, a ako im nesto zafali, Kina je tu.
Tako da mislim da smo u ovom ekonomskom ratu mi donji, jer sankcije pogadjaju Evropu a i nas, sto vidimo po cijenama koje svakodnevno rastu.
Šta predlažeš :?
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#62853 Re: Ukrajina

Post by Slo Burner »

Ajde Nikolay niste vi donj8 vama je top, mi okrenuti zapadu smo donji :D
Vas bre bole kita :D
Prpa.ba

#62854 Re: Ukrajina

Post by Prpa.ba »

Ustvari svi ovi silni letovi iz tzv. Srbije ka trenutnoj teritoriji poznatoj kao Ruska Federacija su puni ekonomskih migranata iz Beograda i sire okolice koji bjeze od sankcija ka Moskvi. :thumbup: :mrgreen:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#62855 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

ooo šta je ovo...orkestrirana poplava agresorskih propagandista na sabahu!?

Izgleda da su došle instrukcije iz Mordora :lol: :lol: :lol:

in mean time
Beogradskom profesoru zabranjen ulazak u BiH jer predstavlja opasnost po sigurnost

Miloš Ković je poznat kao profesor koji se otvoreno zalaže za "oslobođenje i ujedinjenje srpskog naroda" jer smatra da su Srbi "okruženi neprijateljima". Također propagira jačanje ruskog i kineskog utjecaja na Balkanu, ali i šire, te promoviše antizapadnu i antiNATO retoriku.
Nikolay II

#62856 Re: Ukrajina

Post by Nikolay II »

muha_sa wrote: 13/03/2022 08:58
Rusija je napravila svoju verziju SWIFTA, svoj internet, svoj bankarski promet, imaju svoju naftu,plin, ugalj, plinovod do Kine, svoju proizvodnju hrane, a ako im nesto zafali, Kina je tu.
Tako da mislim da smo u ovom ekonomskom ratu mi donji, jer sankcije pogadjaju Evropu a i nas, sto vidimo po cijenama koje svakodnevno rastu.
Šta predlažeš :?
Da iskoristimo zemlju i posadimo sto vise povrca, ko moze da sam proizvodi hranu.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#62857 Re: Ukrajina

Post by Bobi »

Nikolay II wrote: 13/03/2022 08:58
oruzana_pobuna wrote: 13/03/2022 08:50 summa summarum - Miđetni Žutalj se preracuno....umjesto 24 sata svrgavanja vlasti u Kijevu - iskopo ruskom narodu novu Ceceniju i Afganistan.....
vojni analiticari smatraju da Rusima nije cilj blitzkrig, vec postepeno okruzivanje gradova, i kad okruze grad, idu dalje, sto se i vidi na terenu, jer su okruzili brojne gradove i onda krenuli dalje, pa tako rade i sa Kijevom, prvo da ga okruze sa 3 strane, ostave prostor za odlazak civila, daju vremena civilima da odu i onda ce tek da uslijedi napad,nakon potpunog okruzivanja, i ne zuri im se, jer im je cilj sto manje civilnih zrtava
Hajd stručnjak navedi mi jedan razlog vojne intervencije Rusije na Ukrajinu :D, ovo sto rade je zločin,razaranje i ubijanje ?
A_A_AKCIJA

#62858 Re: Ukrajina

Post by A_A_AKCIJA »

Tor po Tor...
Fala vi Rusi

Mrljavi

#62859 Re: Ukrajina

Post by Mrljavi »

Hajde jos i da nam saznas kako Kina "placa" taj gas i da li su Rusi tu gotovo na gubitku u ovom tridesetogodisnjem ugovoru isporuke?
Evropa ima dovoljno svog gasa da ga izvozi, ali su ga kupovali od ruske fukare dok su cijene bile prihvatljive, a pod krinkom "ekologije" i brige za okolis.
Mnijem da ce covjecanstvo ove godine zaustaviti klimatske promjene i da ce fracking postati sasvim prihvatljiv sirom civilizovanog Zapada. :lol:
Privremeno je bolno svakako, ali nakon ovoga nema vise povratka, a Rusija ostaje bez pihtijaste sise Zapada koja im je dnevno profitovala stotine miliona dolara.
Last edited by Mrljavi on 13/03/2022 09:06, edited 1 time in total.
amker

#62860 Re: Ukrajina

Post by amker »

Novi suncokret...Sta je ovo opet se ruje na forumu pojavile... :D
giannibelif

#62861 Re: Ukrajina

Post by giannibelif »

Kinezi riješavaju svoje račune u juanima i jeftinoj tehnologiji, a sad će samo još više pritisnuti kad vide da se može. Ruskoj ekonomiji i kratkoročno, nekoliko mjeseci i na dugoročne staze nema života bez Evrope i Amerike. Preduboke su poslovne veze da bi se oni sad prestrojili na nešto novo. Pa od raspada SSSR-a imali su pregršt ratova i sukoba što na svojoj teritoriji što u okolnim zemljama proisteklim iz raspada državne zajednice baš zato što imaju slab ekonomski manevarski prostor. Nemaju novca i solidan životni standard, ali imaju djece za pogibije i ne žale.
Last edited by giannibelif on 13/03/2022 09:16, edited 3 times in total.
ioannes

#62862 Re: Ukrajina

Post by ioannes »

Bobi wrote: 13/03/2022 09:01
Nikolay II wrote: 13/03/2022 08:58

Hajd stručnjak navedi mi jedan razlog vojne intervencije Rusije na Ukrajinu :D, ovo sto rade je zločin,razaranje i ubijanje ?
Denacifikacija, demilitarizacija Ukrajine i smanjenje prijetnji ruskoj federaciji i ruskoj manjini u Ukrajini
sukis

#62863 Re: Ukrajina

Post by sukis »

Mrljavi wrote: 13/03/2022 09:04
Hajde jos i da nam saznas kako Kina "placa" taj gas i da li su Rusi tu gotovo na gubitku u ovom tridesetogodisnjem ugovoru isporuke?
Evropa ima dovoljno svog gasa da ga izvozi, ali su ga kupovali od ruske fukare dok su cijene bile prihvatljive, a pod krinkom "ekologije" i brige za okolis.
Mnijem da ce covjecanstvo ove godine zaustaviti klimatske promjene i da ce fracking postati sasvim prihvatljiv sirom civilizovanog Zapada. :lol:
Privremeno je bolno svakako, ali nakon ovoga nema vise povratka, a Rusija ostaje bez pihtijaste sise Zapada koja im je dnevno profitovala stotine miliona dolara.
Gdje je gas Evropi? Koji je to trenutni alternativni izvor? Zasto cijena nafte skace? Zasto cijena namirnica skace? Zasto automobilska industrija posrce? Zasto su komponente za racunare sve skuplje? Zasto sve to kad Evropa nije u ratu vec udara sankcije? I nemoj sada kao kontra argument da napises u Rusiji je deset puta gore, boli me racku za Rusiju ona je u ratu.
Last edited by sukis on 13/03/2022 09:19, edited 1 time in total.
insaneinthebrain

#62864 Re: Ukrajina

Post by insaneinthebrain »

amker wrote: 13/03/2022 09:06
Spoiler
Show
Novi suncokret...Sta je ovo opet se ruje na forumu pojavile... :D
Zvezde padalice :zjev: :izet:
ioannes

#62865 Re: Ukrajina

Post by ioannes »

Ironmen wrote: 13/03/2022 08:48
Nikolay II wrote: 13/03/2022 08:41 Od juce kod nas hljeb poskupio 50 posto, ulje ide na 5 KM, sve skuplja, nafta, plin, inflacija, dok u Rusiji plin pojeftinio, litar nafte 1KM... kome su sankcije uvedene, USA/UK Rusiji ili Evropi, tj. nama?
1 dollar 130 rubalja :? :?

Rusija ce sanckije osjetiti kroz 2-3 mjeseca, kada se krenu redom zatvarati fabrike jer nedostaje repromaterijala iz cijelog svijeta, ostatak svijeta ce se postepeno snaci i zamijeniti ruske proizvode sa nekim drugim, platiti ce cijenu 20-30% vise, a Rusija ce se vratiti u 50 godine proslog stoljeca.
Ti pišeš 2-3 mjeseca. Ima onaj jedan što je postavio članak bankrota do marta. Rado ću te podsjetiti na ovaj tvoj post za par mjeseci.
Last edited by ioannes on 13/03/2022 09:19, edited 1 time in total.
Veteran _13

#62866 Re: Ukrajina

Post by Veteran _13 »

Kanađani :thumbup:
MarshalDodik

#62867 Re: Ukrajina

Post by MarshalDodik »

sukis wrote: 13/03/2022 09:15
Mrljavi wrote: 13/03/2022 09:04

Gdje je gas Evropi? Koji je to trenutni alternativni izvor? Zasto cijena nafte skace? Zasto cijena namirnica skace? Zasto automobilska industrija posrce? Zasto su komponente za racunare sve skuplje? Zasto sve to kad Evropa nije u ratu vec udara sankcije? I nemoj sada kao kontra argument da napises u Rusiji je deset puta gore, boli me racku za Rusiju ona je u ratu.
I Europa je na neki način u ratu, samo jos ne oružano.
djugum

#62868 Re: Ukrajina

Post by djugum »

ioannes wrote: 13/03/2022 09:15

Denacifikacija, demilitarizacija Ukrajine i smanjenje prijetnji ruskoj federaciji i ruskoj manjini u Ukrajini
Zar ima jos ljudi koji vjeruju u te nebuloze?
Mrljavi

#62869 Re: Ukrajina

Post by Mrljavi »

EU je prije deceniju-dvije ne samo imala za sebe vec je izvozila gas pajdo moj. ;-) Fracking malo proguglaj u svjetlu buduceg odjebavanja brige za okolis.
Nuklearke pogasene sirom EU jer, "opasne", obustavljen rad vecine termoelektrana, "zagadjenje", odustalo se od gradnje novih, hidroelektrane nepozeljne...
Ekoloski pokreti finansirani mahom iz Rusije ce da dobiju odjeb sirom Zapada, gorit ce sve sto gorit moze. :thumbup:

Evropa jeste u ratu, ratu koji su vec vodili i dobili, a medvjed iz Sibira ce za koju godinu da bude krzno na guzovima te Evrope. :kiss:
djugum

#62870 Re: Ukrajina

Post by djugum »

japin_mutapi wrote: 13/03/2022 09:34 :roll: nemojte ove „objektivne" citirati i raspravljati se
nabijte ih na kurac - sa njima nema rasprave i kulturnog razgovora

fasistima metak, objektivnima kurac
Cekaj sta sam propustio, sta fali objektivnosti?
Samprotivsviju

#62871 Re: Ukrajina

Post by Samprotivsviju »

Meni je iskreno na neki nacin zao ljudi koji vjeruju u ovo :roll:
Last edited by Samprotivsviju on 13/03/2022 09:43, edited 2 times in total.
sitni svercer

#62872 Re: Ukrajina

Post by sitni svercer »

djugum wrote: 13/03/2022 09:35
japin_mutapi wrote: 13/03/2022 09:34 :roll: nemojte ove „objektivne" citirati i raspravljati se
nabijte ih na kurac - sa njima nema rasprave i kulturnog razgovora

fasistima metak, objektivnima kurac
Cekaj sta sam propustio, sta fali objektivnosti?
neutralnost 8)
sukis

#62873 Re: Ukrajina

Post by sukis »

Mrljavi wrote: 13/03/2022 09:35
EU je prije deceniju-dvije ne samo imala za sebe vec je izvozila gas pajdo moj. ;-) Fracking malo proguglaj u svjetlu buduceg odjebavanja brige za okolis.
Nuklearke pogasene sirom EU jer, "opasne", obustavljen rad vecine termoelektrana, "zagadjenje", odustalo se od gradnje novih, hidroelektrane nepozeljne...
Ekoloski pokreti finansirani mahom iz Rusije ce da dobiju odjeb sirom Zapada, gorit ce sve sto gorit moze. :thumbup:

Evropa jeste u ratu, ratu koji su vec vodili i dobili, a medvjed iz Sibira ce za koju godinu da bude krzno na guzovima te Evrope. :kiss:
Odgovori mi na pitanja, mani me sta je bilo prije 20-30 godina, pitam te sta se trenutno desava.

Evropa nije u ratu i ne daj boze da bude, onda sve ode u tri lijepe.
ioannes

#62874 Re: Ukrajina

Post by ioannes »

djugum wrote: 13/03/2022 09:35

Zar ima jos ljudi koji vjeruju u te nebuloze?
Da, kao što ima ljudi koji vjeruju u napad i razaranje država pod krinkom borbe protiv terorizma.
emirolini

#62875 Re: Ukrajina

Post by emirolini »

Jesu fasisti pojacali prisustvo na forumu sa izmisljanjem prica za malu djecu, znaci da stvari nikako ne idu kako su planirali 😀

Svi smo mi u ratu sa Rusijom, cijela Evropa i skoro pa cijeli svijet. Nema zaustavljanja i pruzanja bilo kakvih sansi fasistima. Niti Ruskim niti domacim.
Post Reply