Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
tamaricaaa

#601 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by tamaricaaa »

Drekavac22 wrote: 10/03/2022 13:56 @tamaricaaa
ponavljaj koliko hoces objasnio sam ti gore raspodjelu kako i sto je radjeno tako.

Ok, nisu nasumicno grupisane, znaci k i r na kraju i sve ostale iz teksta. Ne citam te sve jer pises preopsirno, a plus nemam toliko vremena, a i ne interesuje me tvoje brojcano kodiranje, nego to da je to manipulacija. Pa da se sad vratimo, nisam nista pogrijesila za grupe, nego za nacin klasifikacije. Objasni mi gupu pod brojem 11 i princip. Procitaj sta sam ti napisala za nju, nisi to komentarisao. Sto?! Jasno mi je, upravo ovaj tvoj odgovor je kljuc
evo slikovito da ti opet pojasnim

sastavljeno od 10 ponavljajucih slova

grupa 9
Zadnje slovo R u svim rijecima

grupa 10
zadnje slovo K u svim rijecima
--------------------------------------

ove dvije grupe imaju zajednicko to sto su grupisane na osnovu zajednicko zadnjeg slova
pa im je i racunanje isto, a to je 10 ponavljajucih slova

grupa 11
nemaju zajednicko zadnje slovoi te rijeci su grupa za sebe, napisane su totalno 10 slova (ne ponavljucih)
a i ne interesuje me tvoje brojcano kodiranje
a htjela bi da diskutujes....zato i bude ovo zalijetanje grlom u jagode.

ne interesuje me tvoje brojcano kodiranje, nego to da je to manipulacija.
ovdje si se otkrila svoje pravo lice

znaci neinteresuje te je li stvarno kodiranje, nego je cilj da se to predstavi kao maniuplacija, bez da detaljno prostudiras materiju

to je u fazonu, "ne intersuje me sta pise, vazno je da to predstavim kao manipulaciju" :D
Ne interesuje me tvoje tumacenje i tvoja paranauka, nego tvoja demagogija i manipulisanje. Nisam se ja nista razotkrila, jasno sam to rekla.
Objasni ako si u stanju. Zasto razlicit princip da bi dobio broj 10 i dokazao "kodiranje", ponavljanje slova u grupi 11, a neponavljanje slova u grupama 9 i 10.
Drekavac22

#602 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

tamaricaaa wrote: 10/03/2022 14:32
Drekavac22 wrote: 10/03/2022 13:56 @tamaricaaa
ponavljaj koliko hoces objasnio sam ti gore raspodjelu kako i sto je radjeno tako.

grupa 9

grupa 10

ove dvije grupe imaju zajednicko to sto su grupisane na osnovu zajednicko zadnjeg slova

grupa 11
nemaju zajednicko zadnje slovoi te rijeci su grupa za sebe, napisane su totalno 10 slova (ne ponavljucih)

a htjela bi da diskutujes....zato i bude ovo zalijetanje grlom u jagode.

ovdje si se otkrila svoje pravo lice

znaci neinteresuje te je li stvarno kodiranje, nego je cilj da se to predstavi kao maniuplacija, bez da detaljno prostudiras materiju

to je u fazonu, "ne intersuje me sta pise, vazno je da to predstavim kao manipulaciju" :D
Ne interesuje me tvoje tumacenje i tvoja paranauka, nego tvoja demagogija i manipulisanje. Nisam se ja nista razotkrila, jasno sam to rekla.
Objasni ako si u stanju. Zasto razlicit princip da bi dobio broj 10 i dokazao "kodiranje", ponavljanje slova u grupi 11, a neponavljanje slova u grupama 9 i 10.
Zasto razlicit princip da bi dobio broj 10 i dokazao "kodiranje", ponavljanje slova u grupi 11, a neponavljanje slova u grupama 9 i 10.
objasnjeno ti je ali ne citas, ocito, ili ne razumijes sta ti se pise

uostalom, nase je da uocavamo stvari u Kuranu, ne odredjujem ja sta ce autor kodirati, kad je vec odradio to prije 1400, moje je samo da uocavam sta autor Kurana povezuje brojcano i to je to.
tamaricaaa

#603 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by tamaricaaa »

dr_Evil wrote: 10/03/2022 14:04 Nekima je jednostavno dzaba pisati, on ce da pobrise sve sta si ti napisao jer mu ne odgovara i zapne na jednom, i onda kad mu i to dokazes, krene da spinuje i prebaci se na nesto drugo.
To je upravo manipulacija. Neki su pisali s njim ranije i odustali, neki predlazu ignorisanje. Slazem se, to je najbolje. Al evo pokusat cu jos malo :lol:
dr_Evil

#604 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by dr_Evil »

Drekavac22 wrote: 10/03/2022 14:20

covjece ne pitam te za tumacenje, pitam te gdje se spominje samo jedna jedina rijec Pleme u tom poglavlju, NIGDJE

zapisi ovo velikim slovima na zidu , NIGDJE

zato ne trabunjaj bez dokaza, barem ja ako trabunjam trabunjam sa dokazima...
Dakle ja sam tebi zalijepio bezbroj tekstova gdje ti fino stoji da tu ne pise MUHAMED nego voljeni, lazno navodis da pise Muhamed. I onda sam ti zalijepio da se pjesma ne odnosi na ljubav dvoje mladih nego na boga i pleme.

Svi je mozemo tumaciti kako zelimo to je ljepota teksta, neko kao ljubav dvoje mladih neko kao pleme, ja kao pleme. ALi jedina je istina da tu ne pise MUHAMED nego hebrejska rijec za voljeni, koja se ponavlja vise puta u bibliji.

TACKA na to.
Pa onda zadji u Bibliju i Toru ponovno pa nam pokazi kako je erotika dozvoljena ili je rijec o tumacenju?
to poglavlje nije erotika
Onda ti ne znas sta je erotika. Zao mi je zbog tebe
Dokazao da ne pise Muhammed, nego voljeni, i dokazao da se misli na pleme i narod.
ti znaci dokazao da ono sto zidov procita Muhammad'im na onom gore videu ne pise Muhammad :D

Pise Muhammad u orginalu, a u prevodu voljeni, dragi itd
Pise i voljeni u originalu. Ne okrecite rijeci kako vam pasu, niste krscani da to radite .

Ovo se cesto provlaci kroz citavu bibliju ova rijeci, a vi se ste zapeli samo na ovoj.!

i ne samo to nego je samo poglavlje ukazuje na muhammeda kroz njegov opis i spominjanje 10 000
Ne, ne ukazuje, niti blizu. Opis je svakog muskarca sa tog podrucja. Svaki jevrej i arap izgleda upravo tako.
Rekao, e hajde sada najljepsi od svih 10.000 postaj jos malo sa arapskih stranica.
Pjesma nad pjesmama 5,10
Dragi je moj bijel i rumen, zastavnik između deset tisuća;

u hadisu se opisiva da je bio bjelkasto crvene pute, na drugom mjestu pise da je bio rumen.
a ovo da je glavni medju 10 000, to se zna kad je bio predvodnik 10 000 ljudi oslobadjanju Mekke.

Ne, ne kaze prevod to, vec sam ti pokazao 10 prevoda toga. Ne govori to:

Dragi je moj bijel i rumen,
ističe se među tisućama.

Tacan prevod!

Mislis ovakvo? Tipicno zidovski, mozda cak kao kralj Solomon :D

Image
Last edited by dr_Evil on 10/03/2022 14:46, edited 1 time in total.
dr_Evil

#605 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by dr_Evil »

tamaricaaa wrote: 10/03/2022 14:37
dr_Evil wrote: 10/03/2022 14:04 Nekima je jednostavno dzaba pisati, on ce da pobrise sve sta si ti napisao jer mu ne odgovara i zapne na jednom, i onda kad mu i to dokazes, krene da spinuje i prebaci se na nesto drugo.
To je upravo manipulacija. Neki su pisali s njim ranije i odustali, neki predlazu ignorisanje. Slazem se, to je najbolje. Al evo pokusat cu jos malo :lol:
Zabavno je :) kad covjek nema nista pametnije. Od ponedjeljka pocinjem sa projektom i onda nema vise drekavca, 10.000 pomocnika .
tamaricaaa

#606 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by tamaricaaa »

Drekavac22 wrote: 10/03/2022 14:35
tamaricaaa wrote: 10/03/2022 14:32
Zasto razlicit princip da bi dobio broj 10 i dokazao "kodiranje", ponavljanje slova u grupi 11, a neponavljanje slova u grupama 9 i 10.

uostalom, nase je da uocavamo stvari u Kuranu, ne odredjujem ja sta ce autor kodirati, kad je vec odradio to prije 1400, moje je samo da uocavam sta autor Kurana povezuje brojcano i to je to.
Nista ti nidi objasnio, ti si samo napisao da je koristen razlicit princip da bio dobio broj 10.
Grupe slova pod brojem 9 i 10 su napravljene bez ponavljanja slova da bi se dobio broj 10. Grupa pod brojem 11 ukljucuje sva slova, dakle ponavlja ih i tom manipulacijom dobijas 10. Da si isti princip primijenio kao i na druge dvije grupe - da se slova ne ponavljaju, dobio bi broj 7.
Logika je da ako nesto dokazujes moras koristiti isti princip, u nauci se tako izvode zaključci. 'Koristis dvostruke standarde' bi laicki to rekli. Ako mozes objasni zasto dva razlicita principa?
Drekavac22

#607 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

dr_Evil wrote: 10/03/2022 14:40 ---
Dakle ja sam tebi zalijepio bezbroj tekstova gdje ti fino stoji da tu ne pise MUHAMED nego voljeni, lazno navodis da pise Muhamed.
hajde nam pokazi kojim slovima se pise ona hebrejska rijec i pokazi nam kako je rijec Muhammad napisana

da sporedimo pisanje rijeci Muhamemda u hebrejskom i arapskom.

a ako nesto ne znas slobodno reci da ne znas, da te ne bi peglao bezveze.

Onda ti ne znas sta je erotika. Zao mi je zbog tebe
pokazi nam erotiku u poglavlju 5 da vidimo svi sta se to pise eroticno tu?
Pise i voljeni u originalu
koja rijec je u orginalnu na hebrejskom napisana, reci mi hebrejsku rijec ?
Drekavac22

#608 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

tamaricaaa wrote: 10/03/2022 14:44
Drekavac22 wrote: 10/03/2022 14:35

Nista ti nidi objasnio, ti si samo napisao da je koristen razlicit princip da bio dobio broj 10.
Grupe slova pod brojem 9 i 10 su napravljene bez ponavljanja slova da bi se dobio broj 10. Grupa pod brojem 11 ukljucuje sva slova, dakle ponavlja ih i tom manipulacijom dobijas 10. Da si isti princip primijenio kao i na druge dvije grupe - da se slova ne ponavljaju, dobio bi broj 7.
Logika je da ako nesto dokazujes moras koristiti isti princip, u nauci se tako izvode zaključci. 'Koristis dvostruke standarde' bi laicki to rekli. Ako mozes objasni zasto dva razlicita principa?
Grupe slova pod brojem 9 i 10 su napravljene bez ponavljanja slova da bi se dobio broj 10
koji je razlog da su grupisane tako kako su grupisane?

da cujem :)
dr_Evil

#609 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by dr_Evil »

Drekavac22 wrote: 10/03/2022 14:48
hajde nam pokazi kojim slovima se pise ona hebrejska rijec i pokazi nam kako je rijec Muhammad napisana

evo po 56-put i necu vise bez obzira sta napises. lovatoru
ikkōw mamṯaqqîm wəḵullōw maḥămaddîm zeh ḏōwḏî wəzeh rê‘î, bənōwṯ yərūšālim

The phrase "altogether lovely" is the Hebrew word "machmaddim." Islam claims that this word is a reference to Muhammad for two reasons: (1) The word "machmad" (singular of "machmaddim") "sounds like" Muhammad (the root of the Hebrew word machmad is chamad, pronounced with the guttural sound (khaw-mad), similar to the Arabic name Muhammad). (2) The word "machmad" means "the praised one" or "the one worthy of praise."

First, just because two words sound alike does not mean they are the same thing, for example frog vs. dog
.
This is my beloved, this is my friend, daughters of Jerusalem." The word translated as "lovely" is the Hebrew word ‘machamadim’. It is the plural of ‘machamad’, which means “lovely, cute, or desirable.” Although it is the root word of Muhammad, it does not follow that the verse refers to Muhammad, especially since the word used is a plural adjective, not the name of a person.
Jos sam mu zalijepio lingvisticka pravila Biblije, ali dzaba nije ni pogledao.

Dosta o ovome, da ne bi ove kolegice forumasice sta ti brojeve pokvari, lijepo danas nista novo ne bih cuo
dr_Evil

#610 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by dr_Evil »

Evo za ovo par dana(guglajuci drekavcu) saznao sam da su muslimani zaista mnogo agresivniji od krscana u dokazivanju onoga sta zele. Ne znam kako da to prosudim, mislim da je zapadni svijet zaista otisao naprijed. Ovo sta je ostalo da se bode po internetu su bit ce neki poljaci, portugalci, malo talijana, i pokoji fanatik KKK iz amerike.

I vratim se na onu svoju kad smo poceli raspravu, da se manje cita Kuran, a vise knjiga iz fizike, danas bi arapski svijet izgledao kao Svedska.
tamaricaaa

#611 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by tamaricaaa »

Drekavac22 wrote: 10/03/2022 14:50
tamaricaaa wrote: 10/03/2022 14:44
Grupe slova pod brojem 9 i 10 su napravljene bez ponavljanja slova da bi se dobio broj 10

Pa ti iznosis tvrdnju pa nam je dokazi. Inace nista nisi dokazao :oops:
tamaricaaa

#612 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by tamaricaaa »

dr_Evil wrote: 10/03/2022 15:01 Evo za ovo par dana(guglajuci drekavcu) saznao sam da su muslimani zaista mnogo agresivniji od krscana u dokazivanju onoga sta zele. Ne znam kako da to prosudim, mislim da je zapadni svijet zaista otisao naprijed. Ovo sta je ostalo da se bode po internetu su bit ce neki poljaci, portugalci, malo talijana, i pokoji fanatik KKK iz amerike.

I vratim se na onu svoju kad smo poceli raspravu, da se manje cita Kuran, a vise knjiga iz fizike, danas bi arapski svijet izgledao kao Svedska.

Nije problem ni Kur'an nego internet pa zato imas ove internet naucnike i ove teorije.
Zivjela sam u arapsom svijetu, neke druge zemlje turisticki posjetila. Nije bas da nauke i ekonomije nema u arapskom svijetu, ali osjeti se zaostatak za zapadnjm svijetom.
dr_Evil

#613 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by dr_Evil »

tamaricaaa wrote: 10/03/2022 15:03
dr_Evil wrote: 10/03/2022 15:01 Evo za ovo par dana(guglajuci drekavcu) saznao sam da su muslimani zaista mnogo agresivniji od krscana u dokazivanju onoga sta zele. Ne znam kako da to prosudim, mislim da je zapadni svijet zaista otisao naprijed. Ovo sta je ostalo da se bode po internetu su bit ce neki poljaci, portugalci, malo talijana, i pokoji fanatik KKK iz amerike.

Nije problem ni Kur'an nego internet pa zato imas ove internet naucnike i ove teorije.
Zivjela sam u arapsom svijetu, neke druge zemlje turisticki posjetila. Nije bas da nauke i ekonomije nema u arapskom svijetu, ali osjeti se zaostatak za zapadnjm svijetom.
Ima, covjek se iznenadi zaista, ali to je vise pojedinacno nego sistemski. To je ta teza, da je to narod koji je dokazao da je sposoban za velike stvari, pripadaju civilizaciji u svakom slucaju. Nije mi bas jasno zasto zadnjih 2 stoljeca vuku sistemski na drugu stranu.

Nema ni njima ni nama puno fajde od price sta je bilo, nego sta je raditi.

Imao sam prilike raditi sa ljudima iz Irana i Pakistana, zaista ogromne intelektualne gromode. Mada se te dvije zemlje ne vode pod arapske.
dr_Evil

#614 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by dr_Evil »

Pjesma nad pjesmama je napisana 1000 do 2000 godina prije Muhameda:
Scholars differ on when it was written, with estimates ranging from the 10th to 2nd century BCE, with an analysis of the language used suggesting the 3rd century.

I pisana je u sadasnjosti. Dakle ne kaze:

Dragi moj ce doci bijel i rumen, isticati ce se medju tisucama
nego kaze, da 1000 godina ranije:
Dragi je moj bijel i rumen, ističe se među tisućama.
I tako. Uzivao sam pisati :) cujemo se nekada

Pozdrav svima
Drekavac22

#615 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

dr_Evil wrote: 10/03/2022 14:57
Drekavac22 wrote: 10/03/2022 14:48

ikkōw mamṯaqqîm wəḵullōw maḥămaddîm zeh ḏōwḏî wəzeh rê‘î, bənōwṯ yərūšālim

The phrase "altogether lovely" is the Hebrew word "machmaddim." Islam claims that this word is a reference to Muhammad for two reasons: (1) The word "machmad" (singular of "machmaddim") "sounds like" Muhammad (the root of the Hebrew word machmad is chamad, pronounced with the guttural sound (khaw-mad), similar to the Arabic name Muhammad). (2) The word "machmad" means "the praised one" or "the one worthy of praise."

First, just because two words sound alike does not mean they are the same thing, for example frog vs. dog
.
This is my beloved, this is my friend, daughters of Jerusalem." The word translated as "lovely" is the Hebrew word ‘machamadim’. It is the plural of ‘machamad’, which means “lovely, cute, or desirable.” Although it is the root word of Muhammad, it does not follow that the verse refers to Muhammad, especially since the word used is a plural adjective, not the name of a person.

Dosta o ovome, da ne bi ove kolegice forumasice sta ti brojeve pokvari, lijepo danas nista novo ne bih cuo
nije to kako je napisano, nego si prilozio kako oni izgovaraju tu rijec, a kako je napisano je drugacije od toga kako izgovaraju

pa te opet pitam, kako je ta rijec napisana u skeletalnom dijelu tekstu hebrejskoj bibliji?
machmaddim
ovako nije napisano u hebrejskoj bibliji, to je samo kako izgovaraju tu rijec.

It is the plural of ‘machamad’
u hebrejskom i arapskom ima dvije mnozine, mnozine stvari i mnozina respekta

ovdje se radi o mnozini respekta.

Muhammed ima znacenje u arapskom Hvaljeni ili vrijedan pohvale
Although it is the root word of Muhammad,
znaci potvrdie da se rijec nalazi tu ali je negiraju jer ima im drugo znacenje

it does not follow that the verse refers to Muhammad, especially since the word used is a plural adjective, not the name of a person
uzasno los argument,

sto je onda Eloh ide u Eloh'im ako Muhammad ne ide u Muhammad'im

ovdje je rijec o mnozini iz respekta, to se zove PLuralis majestis, kraljsvko Mi na nasem
Drekavac22

#616 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

dr_Evil wrote: 10/03/2022 15:01 ....
ne pametuj, dosta je arapima svoje muke nemoj im i ti jos prisjedati na muku.

na skace se po osobi , MMA borcu, koji lezi na respiratoru i hvalis se kako je jadan ne moze da se odbrani.
Drekavac22

#617 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

tamaricaaa wrote: 10/03/2022 15:02
Drekavac22 wrote: 10/03/2022 14:50

ja sam objasnio detaljno, ali ti mene hoces ovdje da pravis budalom kad ne citas ili nerazumijes to sto sam ti odgovorio na to pitanje.

pitam te opet pitam na osnovu cega je grupisano kako je grupisani

Ili objasni ili reci da ne znas, trece ti nema.
Drekavac22

#618 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

dr_Evil wrote: 10/03/2022 15:31 Pjesma nad pjesmama je napisana 1000 do 2000 godina prije Muhameda:
Scholars differ on when it was written, with estimates ranging from the 10th to 2nd century BCE, with an analysis of the language used suggesting the 3rd century.

Dragi moj ce doci bijel i rumen, isticati ce se medju tisucama
nego kaze, da 1000 godina ranije:
Dragi je moj bijel i rumen, ističe se među tisućama.

Pozdrav svima
zato sto ne poznajes stilove pisanja vjerskih njiga, i kurana je pisan u nekim dijeliovima u sadasnjosti a radi se o buducnosti.
to je samo stil izrazavanja da se docara nesto

sta imamo u tom poglavlju

spominje se

1.Muhammad
2. predvodnik 10 000
3. Kosa vijugava i crna
4. Rumenog lica.

dok ovo 10 000 se pojasnjava na drugom mjestu da dolaze sa parana a paran je regija Mekke

ovo je samo mali dio koliko se jos muhamemd nagovjestava

Pogotov u poglavju 42 u Izaija

spominje

1. Sluga Ahmod
2. da nece galamiti po trgovima
3. poslat ce biti nezidovima
4. spominje Mekku i Medini indirektno
5. Unistit ce idole
6. Bit ce Musliman, hebrejski Mushlam

by the way, Musliman je biblijska rijec i vise se koristi rijec Musliman u bibliji nego rjec krscanin , Musliman u bibliji oko 25 puta a krscanin samo 3 puta u cijeloj bibliji....eto jedan interesantan podatak koga interesuje.
tamaricaaa

#619 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by tamaricaaa »

Drekavac22 wrote: 10/03/2022 15:39
tamaricaaa wrote: 10/03/2022 15:02
ja sam objasnio detaljno, ali ti mene hoces ovdje da pravis budalom kad ne citas ili nerazumijes to sto sam ti odgovorio na to pitanje.

Ovo je tvoje "dataljno" objasnjenje:

grupa 9

grupa 10

grupa 11

Zasto koristis razlicite principe da bi dokazao nesto? To automatski vodi pogresnom zakljucivanju i tu je kraj, teorija ti pada u vodu.
Al hajd ovako da ti kazem, taj tvoj famozni broj 10 ako pokusas dobiti principom neponavljanja slova dobit ces u grupi 9 i 10 broj 10, a u grupi 11 broj 7. Ako pak koristis princip ponavljanaj slova dobit ces broj 17 u grupi 9, broj 15 u grupi 10, a 10 u grupi 11. I sta si dokazao, gdje je to sifriranje? Znaci totalno nepodudaranje i padanje tvoje teorije o broju 10 i o nekom sifriranju. :run:
Prestani manipulistati, prvo znam arapski, drugo rekla sam ti da sam shvatila kako si grupisao rijeci, grupa 9 koje zavrsavaju na r, grupa 10 na k, grupa 11 ostale rijeci. I nista nisi dokazao, a ni objasnio.
tamaricaaa

#620 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by tamaricaaa »

dr_Evil wrote: 10/03/2022 15:31

Pozdrav svima
Pozdrav drug i sretno. Evo izgleda da sam jos ja ostala, i to kratko jos :D
Drekavac22

#621 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

tamaricaaa wrote: 10/03/2022 16:19
Drekavac22 wrote: 10/03/2022 15:39

Ovo je tvoje "dataljno" objasnjenje:

grupa 9

grupa 10

grupa 11

Zasto koristis razlicite principe da bi dokazao nesto? To automatski vodi pogresnom zakljucivanju i tu je kraj, teorija ti pada u vodu.
Al hajd ovako da ti kazem, taj tvoj famozni broj 10 ako pokusas dobiti principom neponavljanja slova dobit ces u grupi 9 i 10 broj 10, a u grupi 11 broj 7. Ako pak koristis princip ponavljanaj slova dobit ces broj 17 u grupi 9, broj 15 u grupi 10, a 10 u grupi 11. I sta si dokazao, gdje je to sifriranje? Znaci totalno nepodudaranje i padanje tvoje teorije o broju 10 i o nekom sifriranju. :run:
Prestani manipulistati, prvo znam arapski, drugo rekla sam ti da sam shvatila kako si grupisao rijeci, grupa 9 koje zavrsavaju na r, grupa 10 na k, grupa 11 ostale rijeci. I nista nisi dokazao, a ni objasnio.
Zasto koristis razlicite principe da bi dokazao nesto?
jesam li ja pisao Kuran, nisam

pa sto me pitas zasto koristim te principe??

Ja ovdje samo uocavam stvari sto se nalaze u Kuranu, kakve je autor principe koristio a ne kakve ja koristim, ne koristim ja nisam covjece.
drugo rekla sam ti da sam shvatila kako si grupisao rijeci, grupa 9 koje zavrsavaju na r, grupa 10 na k, grupa 11 ostale rijeci. I nista nisi dokazao, a ni objasnio.
:-) nerazumno pises, sta nisam dokazao, je l ito hoces da kazes da u grupi 9 nije 10 ponavljajucih slova i tako isto u grupi 10....dok grupa 11 je napisana sa 10 slova.

sta nisam dokazao i sta nisam objasnio???
belfy

#622 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by belfy »

Drekavac22 wrote: 09/03/2022 20:31
belfy wrote: 09/03/2022 19:04

pa sto jadan ne stavi i ostatak tog istog teksta, gdje cak ode covjek i na dublje sto ja nisam htio na prvu. evo cijeli odgovor koji je covjek dao, a koji si ti isjekao da zvuci u potpunosti suprotno:

znaci, cak i kada sidjes do najnizeg poznatog fizickog nivoa nema sve par, kao sto se u Knjizi tvrdi, jel tako? pa, onda prema nivou na gore, preko ameba pa sve do kompleksnih zivih bica nije sve u paru. realan covjek bi rekao da je to velika fula za sveznajuce bice toliko pogresi na toliko nivoa...
jel i tebi to nelogicno? 8)

P.S. sta je par za kamen? sta je par za azot? dalo bi se tu nabrajati...
pa sto jadan ne stavi i ostatak tog istog teksta, gdje cak ode covjek i na dublje sto ja nisam htio na prvu. evo cijeli odgovor koji je covjek dao, a koji si ti isjekao da zvuci u potpunosti suprotno:
posto su fotoni talasi , kada nisu sihronizovani onda ne dolazi do pojacavanja svjetlosti nego izbiju jedno drugo, kao anti materija sto izbija jedno drugo, pa je zato foton postaje antifoton onom drugom cim nije u sihornizaciji sa drugim fotonom pri koliziji.

ovako
Image

zato ti i kaze

The short answer to "are there anti-photons" is "yes",

jer izbijaju jedno drugo kao antimaterija

pa ti bude kao kad bi tebe stavio pored sebe , onda si musko, kazem ti stani ispred mene, uzmes korak ispred mene i postanes zensko, anti materija :lol: kazem ti da se vratis nazad na isto mjesto i opet postanes musko :D u tom je to fazonu sa fotonima.

Yes, a photon is its own antiphoton.

Could you elaborate?

A photon is an electromagnetic wave. Like sound and water waves, or any other wave, if you overlap two copies of the wave that are half a wavelength apart (so the troughs of one are aligned with the crests of the other), then the waves will cancel. This is called interference.
https://www.scienceforums.net/topic/332 ... ntiphoton/

znaci, cak i kada sidjes do najnizeg poznatog fizickog nivoa nema sve par, kao sto se u Knjizi tvrdi, jel tako?
kako nema atomi su sastavljeni od proton, elektron i neutrona, pa imamo njihove parove, proton- antiproton, elektron-positron, neutron-antineutron

pa, onda prema nivou na gore, preko ameba
ameba sastavljena od atoma, a atomi od protona, elektrona, neutrona a te cestice imaju svoju antimateriju.

pa sve do kompleksnih zivih bica nije sve u paru. realan covjek bi rekao da je to velika fula za sveznajuce bice toliko pogresi na toliko nivoa...
jel i tebi to nelogicno?
P.S. sta je par za kamen? sta je par za azot? dalo bi se tu nabrajati...

sve je od atoma sastavljeno a atomi od protona, elektrona, neutrona a te cestice imaju svoju antimateriju.

to je isto kao kad bi zenske uradili nekakvu formu od od svojih tijela, tipa ovako nesto
Image

i onda ti mene pitas ima li ova struktura svoj par :D neznajuci da dijelovi te strukture imaju svoj par
ok, idemo onda dalje. u svim ovim lijepim eksprimentima koje si postavio se jednovano pominje dualnost cestica. dakle, jedna cestica uvijek moze biti i jedno i drugo, a nikako da su par. ako hoces jedan lijep slican primjer iz biologije, a jako jednostavan su - puzevi. ako hoces jedan komplikovaniji, onda ce to biti krokodili, gdje jedna vrsta zenki moze preuzeti ulogu muzijaka ili biti oboje od jednom. elem, ne postoji par fotona, nego postoji foton...
"Antiparticle" and "particle" are partly just words and definitions. Essentially we say that a particle is its own antiparticle if it can emerge alone (i.e. not belonging to a pair) from any quantum state with the requisite momentum, energy and angular momentum. There are no other quantities, such as electric charge, which need to be conserved and therefore pairs of opposite charges or the like are not needed to conserve such quantities.
naravno, u onom svom upisu i na svom linku si ignorisao i one sitnije cestice. tako da je sada taman vrijeme da idemo u dublje. sta bi onda bila cestica suprotna Higgsonovom bosonu popularno nazvanom Bozija cestica? i drugo pitanje, ako je, opet u pitanju ista cestica da li bi mogli reci da je BozijaCestica = antiBozijaCestica?
Bloo
Globalna šefica

#623 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Bloo »

tamaricaaa wrote: 10/03/2022 16:22
dr_Evil wrote: 10/03/2022 15:31

Pozdrav svima
Pozdrav drug i sretno. Evo izgleda da sam jos ja ostala, i to kratko jos :D
We will miss you guys. :D
Deckard74

#624 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Deckard74 »

Drekavac22 wrote: 10/03/2022 14:50 da cujem :)
Odoše ti svi moj Smrle, niko neće da se bode više. Nego da te zabavim, Pazi kako ti haver Avon kodira:

Obrati pažnju na post #353 i gledaj sad šta je sve Avon nakodiro u svoj jedan mali postić i divi se:

3 - izostavlja treće slovo tvog imena dr_kavac (nenamjerno)
5 - zadnja tvoja 3 nicka na 5 mjestu imaju slovo A, drekAvac, smrčAk i jel ono bi cackAlica, na slovo A je prezime naučnika čije prezime nijednom nisi nagodio u svom postu ili prvo slovo boga u kojeg vjeruješ ili prvo slovo Avonovog nicka, you choose, Avon je trostruko kodiro pa ti proberi.
3 - ja izostavljam treće slovo tvog imena dr_kavac par postova kasnije (potpuno namjerno :D )

4x kodiranje: na koje slovo ti liči broj 3? naopako E jelde? baš ono slovo koje je izostavljeno :wink:

Misliš da je sve coincidence? No chance jer je Avon u broj svog posta ukodiro i zlatni rez: 5:3=1.6.... otprilike. 5x kodiranje :shock:

Samo da je zakasnio par minuta i da je neko drugi napisao post sa tim rednim brojem svo kodiranje, simetrija propada...
Drekavac22

#625 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

belfy wrote: 10/03/2022 21:24
Drekavac22 wrote: 09/03/2022 20:31

posto su fotoni talasi , kada nisu sihronizovani onda ne dolazi do pojacavanja svjetlosti nego izbiju jedno drugo, kao anti materija sto izbija jedno drugo, pa je zato foton postaje antifoton onom drugom cim nije u sihornizaciji sa drugim fotonom pri koliziji.

ovako
Image

zato ti i kaze

The short answer to "are there anti-photons" is "yes",

jer izbijaju jedno drugo kao antimaterija

pa ti bude kao kad bi tebe stavio pored sebe , onda si musko, kazem ti stani ispred mene, uzmes korak ispred mene i postanes zensko, anti materija :lol: kazem ti da se vratis nazad na isto mjesto i opet postanes musko :D u tom je to fazonu sa fotonima.

Yes, a photon is its own antiphoton.

Could you elaborate?

A photon is an electromagnetic wave. Like sound and water waves, or any other wave, if you overlap two copies of the wave that are half a wavelength apart (so the troughs of one are aligned with the crests of the other), then the waves will cancel. This is called interference.
https://www.scienceforums.net/topic/332 ... ntiphoton/

kako nema atomi su sastavljeni od proton, elektron i neutrona, pa imamo njihove parove, proton- antiproton, elektron-positron, neutron-antineutron

ameba sastavljena od atoma, a atomi od protona, elektrona, neutrona a te cestice imaju svoju antimateriju.

sve je od atoma sastavljeno a atomi od protona, elektrona, neutrona a te cestice imaju svoju antimateriju.

to je isto kao kad bi zenske uradili nekakvu formu od od svojih tijela, tipa ovako nesto
Image

i onda ti mene pitas ima li ova struktura svoj par :D neznajuci da dijelovi te strukture imaju svoj par
ok, idemo onda dalje. u svim ovim lijepim eksprimentima koje si postavio se jednovano pominje dualnost cestica. dakle, jedna cestica uvijek moze biti i jedno i drugo, a nikako da su par. ako hoces jedan lijep slican primjer iz biologije, a jako jednostavan su - puzevi. ako hoces jedan komplikovaniji, onda ce to biti krokodili, gdje jedna vrsta zenki moze preuzeti ulogu muzijaka ili biti oboje od jednom. elem, ne postoji par fotona, nego postoji foton...
"Antiparticle" and "particle" are partly just words and definitions. Essentially we say that a particle is its own antiparticle if it can emerge alone (i.e. not belonging to a pair) from any quantum state with the requisite momentum, energy and angular momentum. There are no other quantities, such as electric charge, which need to be conserved and therefore pairs of opposite charges or the like are not needed to conserve such quantities.
naravno, u onom svom upisu i na svom linku si ignorisao i one sitnije cestice. tako da je sada taman vrijeme da idemo u dublje. sta bi onda bila cestica suprotna Higgsonovom bosonu popularno nazvanom Bozija cestica? i drugo pitanje, ako je, opet u pitanju ista cestica da li bi mogli reci da je BozijaCestica = antiBozijaCestica?
foton i higgs boson su poput hermafrodita...sami su sebi par na neki nacin

3 March 2022
Higgs-boson pair production at LHC: reliable theoretical uncertainties
https://www.psi.ch/en/ltp/scientific-hi ... ertainties

je li mu ovo traze par u velikom hadronskom sudaracu u Cernu???

a mozda je cestica hermafrodit :D sam sebi anticestica.
Post Reply