Ukrajina
-
Analiticar_
#60226 Re: Ukrajina
fakat hoće da odu u kameno doba
PUTIN USPIO ONO ŠTO NI STALJINU NIJE POŠLO ZA RUKOM:
Prvi put nakon sto godina New York Times povlači sve...
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/24 ... i_sve.html
- Nespin
-
melac
#60228 Re: Ukrajina
Ja isto zivim u EU ( Svedska ) zadnjih godina, i mogu da potvrdim da je moj stav da sam spreman placati visu cijenu energenata zbog sankcija Rusiji, a posljedicno i ostalih dobara, samo da mu se zavrne pipa do kraja. Ma spreman sam i voziti bickil na minus 20 svaki dan. Dugorocno za mene i moju djecu racunam da bi se isplatilo. I pored toga jos odvojiti i novaca i finansirati Ukrajinu, samo da diktatori dobiju sto ih ide. Sikter Putin, slava Ukraini!Gefufna_13 wrote: ↑09/03/2022 08:26Nije tacno, upravo suprotno - ti si naivan, odnosno, mozda malo neinformisan. Politicari se pravdaju narodu zasto ne mogu uvesti totalne sankcije, prvenstveno na gas i naftu. Fino je covjek gore objasnio, zapadnjaci vole svoj lagodan zivot, ali vjeruj da razumiju da sloboda nije besplatna ili jeftina.![]()
Karte se mijesaju jos uvijek, ali cim bude podijeljena prva ruka, pratit ce i EU sa zabranom uvoza ruske energije. Prvenstveno Njemacka, koja je jednostavno previse ovisna. Dobra vijest je da su shvatili da imaju problem i izlaze iz faze poricanja. Losa vijest je da za skidanje treba neko vrijeme.
-
b_i_s
- agent_zero
#60230 Re: Ukrajina
Istina je da je Rusija sa svojim satelitima izvršila agresiju na međunarodno priznatu i suverenu državu!exliberal-ex wrote: ↑08/03/2022 21:18Kako ja sirim.rusku propaganda...jel.postavljam nesto iz rusije ili koristim ono sto eu ili americki politicari i mediji govore...
Pa ova medijska I ekonomska blokada je gora nego kad je napravljen teroristicki napad na ameriku....postoji samo jedna istina I ako nisi sa nama onda si protiv nas...
Kako niste nista naucili od naseg rata...sve je interes,svi lazu kako I'm odgovara..I na kraju jebena sirotinja najebe
Istina je da Rusija vršeći tu istu agresiju bombarduje civilne objekte i ubija civilo stanovništvo!
I dosta više sa "ko nas bre zavadi" teorijama zavjere!
-
zigzag
#60231 Re: Ukrajina
Sad se prešlo sa prigovaranjem na nacionalističke grupe na cijene energenata. Ako ne pustite fašiste da okupiraju jednu zemlju biće vam skupa nafta.agent_zero wrote: ↑09/03/2022 10:21Vidi ti ovih rusofilsko-putinovskih botova što su se nakotili na temi.
-
hamos
#60232 Re: Ukrajina
E jest im new york times jak faktorAnaliticar_ wrote: ↑09/03/2022 10:24 fakat hoće da odu u kameno doba
drugih stvari da ali to sto ode nytimes,mc donalds itd ...to je nidje veze
- Nespin
-
jelleMania
#60234 Re: Ukrajina
Kakve veze interes s vjerom ima ....para vrti dje burgija nece ...et muslimani su inace svi fini i posteni ...nigdje ne poturaju ledja radi nekih interesaPalmalma wrote: ↑09/03/2022 10:13lajkujMe wrote: ↑09/03/2022 10:09 Ne mogu vjerovati ovo sto cu reci sada, kosi se sa svim mojim uvjerenjima.
Ali ja vidim spas Ukrajine tako sto ce Nato koristiti Ruske metode.
A metoda je naoruzaj pobunjenike tu pogotovo mislim na Bjelorusiju, Kazahstan i eventualno Cecene koji su protiv Rusa, mozda cak i sta u Siriji opet probati.
Rusima se mora razvuci komplet vojska da ne bi mogli sav fokus staviti na Ukrajinu.
Što bi muslimani poturali leđa i živote za spas onih koji ih zadnje dvije-tri decenije ubijaju, terorišu…. čak i Poslanika, a.s, vrijeđaju?
- amker
#60235 Re: Ukrajina
Samo mala napomena tema je Ukrajina i deranje gu..ova rusima...Sto se tice botova jbg nije im lako, mi cemo da im deremo gu..ove sad za sad na forumu.
Zato od sada vazi za botove ako budete skretali temu sa navedene teme Ukrajina bice vam prijavljeni postovi.
Ako budete uticali i pokusavali da sa svojim potrosenim pricama mijenjate misljenje kako ce sve poskupiti u Bosni da cemo biti gladni i zedni, vec prosli sve to isprobali na nama.Jaki smo ko NATO..
Zato ako vam se ne svidja nase misljenje imate svoje ruske forume, sajtove,zadruge,crtajte murale ratnim zlocincima...pisite po kuriru, informeru..itd i odete tamo.
Zato od sada vazi za botove ako budete skretali temu sa navedene teme Ukrajina bice vam prijavljeni postovi.
Ako budete uticali i pokusavali da sa svojim potrosenim pricama mijenjate misljenje kako ce sve poskupiti u Bosni da cemo biti gladni i zedni, vec prosli sve to isprobali na nama.Jaki smo ko NATO..
Zato ako vam se ne svidja nase misljenje imate svoje ruske forume, sajtove,zadruge,crtajte murale ratnim zlocincima...pisite po kuriru, informeru..itd i odete tamo.
-
sumirprimus
-
sumirprimus
#60237 Re: Ukrajina
i to nije istina, objavljuju se klipovi i kadirovaca ovde kada postave odnekle nesto interesantno.namiami wrote: ↑09/03/2022 10:36hahahahah joj covjece. Ne zanima nikoga taj odvratni šljam. Pa to bi bilo isto da Bosanci i Hercegovci idu u rat sa srbijom za Kosovo. Tako da taj film neces gledati, niti nas zanima taj otpad od ćeĆena. Da li napreduju, da li ubijaju ili kolju, svejedno je, kad ce ih opet prekriti ukrajinska zemlja.Kikibombona wrote: ↑08/03/2022 21:00 Ja sam gotovo jedini forumas koji prati Cecene i zbog toga sam od neprocjenjive vaznosti za kvalitet teme.
opet neistina.
-
hamos
#60238 Re: Ukrajina
namiami wrote: ↑09/03/2022 10:36hahahahah joj covjece. Ne zanima nikoga taj odvratni šljam. Pa to bi bilo isto da Bosanci i Hercegovci idu u rat sa srbijom za Kosovo. Tako da taj film neces gledati, niti nas zanima taj otpad od ćeĆena. Da li napreduju, da li ubijaju ili kolju, svejedno je, kad ce ih opet prekriti ukrajinska zemlja.Kikibombona wrote: ↑08/03/2022 21:00 Ja sam gotovo jedini forumas koji prati Cecene i zbog toga sam od neprocjenjive vaznosti za kvalitet teme.
a ceceni su pruzali najjaci otpor rusiji,no rusija ih opet pokorila i ucila svojima,jbg.nisu ni ukrajinci vodili brige za cecenima 90ih stoga ne razumijem zasto bi cecene zanimali ukrajinci sad?
Last edited by hamos on 09/03/2022 10:40, edited 1 time in total.
-
Analiticar_
#60239 Re: Ukrajina
amker wrote: ↑09/03/2022 10:37 Samo mala napomena tema je Ukrajina i deranje gu..ova rusima...Sto se tice botova jbg nije im lako, mi cemo da im deremo gu..ove sad za sad na forumu.
- SanskiBiser
#60240 Re: Ukrajina
Potpuno skidanje sa globalnog interneta 12 marta vec treba da bude uveliko u RF, radice samo RU domen, nece biti moguce bilo gdje van RF imati pristupa, dakle ne pomaze ni VPN ni nista, samo vrh drzave naravno i hakeri koji rade za FSB i slicno po institucijama ce imati pristup globalnom internetuNespin wrote: ↑09/03/2022 10:34Rusi su napravili svoju verziju "interneta", "Rusnet" ili kako se već zove. Već par puta su testirali njegovu upotrebu, jer su pretpostavljali da bi u nekom budućem sukobu Amerikanci mogli da ih isključe sa "pravog" interneta, jer kontrolišu većinu glavne infrastrukture.
E sad, taj njihov internet bi omogućio vjerovatno rad domaćih web stranica, komunikaciju, povezivanje institucija, elektronsko plaćanje i sve ostale stvari, ali ne vidim kako bi ljudi mogli koristiti Google Maps npr. ili cloud usluge svih mogućih aplikacija za razne profesionalce koje se trenutno koriste, a većina su američke ili evropske...
a to isključivanje bi oni sami vjerovatno uradili, da spriječe širenje informacija sa ratišta ili "dezinformacija" kako oni kažu...![]()
umjesto Youtube ima https://rutube.ru/
Last edited by SanskiBiser on 09/03/2022 10:43, edited 1 time in total.
- agent_zero
#60241 Re: Ukrajina
Imaš ti svoje rusko-četničke forume, pa tamo prosipaj rusko-četničku agresorsku propagandu, nećeš ovdje!Blek Stena wrote: ↑08/03/2022 21:50Imas od meneKikibombona wrote: ↑08/03/2022 21:00
Druze, ovaj forum nije u Sjevernoj Koreji. Moras razvijati toleranciju za razlicite informacije.
99% urednika teme kaci informacije sa ukrajinske strane. Ja sam gotovo jedini forumas koji prati Cecene i zbog toga sam od neprocjenjive vaznosti za kvalitet teme.![]()
Ne znam zasto moderatori tolerisu ovo konstantno coporativno-jalijasko proganjanje forumasa sa drugacijim stavom ili sa drugacijim informacijama sa terena. Ako je to dozvoljeno, onda brate nek proglase da je rat u Ukrajini zavrsen porazom sila mraka i pobjedom sila dobra i trajno zakljucaju temu.
![]()
I jeste sile mraka ste...
- Nespin
-
sumirprimus
#60243 Re: Ukrajina
sumi im je trenutno najbitniji za nastavak operacija na sjeveroistoku.
uz izum. radi logistickih ruta, a vidjeli smo da su rusi itekako ovisni o tim rutama.
da bi preduprijedili ukre koji kasne sa integracijom mobilisanih rezervi.. ovo je najveca greska ukrajinaca u svemu ovom prekasna mobilizacija.
uz izum. radi logistickih ruta, a vidjeli smo da su rusi itekako ovisni o tim rutama.
da bi preduprijedili ukre koji kasne sa integracijom mobilisanih rezervi.. ovo je najveca greska ukrajinaca u svemu ovom prekasna mobilizacija.
- Čitalac
#60244 Re: Ukrajina
Kako god, ovo je ozbiljan iznos.
US congressional leaders reach bipartisan deal for $13.6bn in aid for Ukraine and European allies
Congressional leaders in the US reached a bipartisan deal early this morning to provide $13.6bn to help Ukraine and European allies, reports the Associated Press.
President Joe Biden originally requested $10bn for military, humanitarian and economic aid, but the backing from both parties was so strong that the figure climbed to $12bn on Monday and $13.6bn yesterday.
- Nespin
- agent_zero
#60246 Re: Ukrajina
Pod hitno uvesti NATO u odbranu civilizacijskih vrijednosti koje su agresorski napadnute u Ukrajini.Romanija wrote: ↑08/03/2022 22:09 Ove dvije brigade, 92. i 93. Mehanizovana oko Sumija i Harkiva su ima zaista najbolje brigade, nije ni cudo da je NATO bio voljan pozvati ih na neke od vjezbi.
Sad na britanskoj TV vidim po prvi put izvjestaje is Sumija - grad je poprilicno poravnan, stepen razaranja daleko veci za deset dana nego sto sam ja ikad vidio u nasem ratu, i civilno stanovnistvo je vec u zescoj psihozi. Mariuopolj, veoma slicno mada je grad veci.
Vidim na zapadu je vec neka taktika da posto je misljenje da se Ukrajinci ne mogu drzati na duge staze obzirom na prednosti zamjene i uvodjenja novih jedinica koji Rusi imaju, da im se pobjeda napravi toliko skupom u ratnim gubicima, plus sankcije, da ce morati da stanu, i zato sva ova vojna pomoc. Ukrajinci dobivaju 29 Fulcruma od Poljaka koji ce u zamjenu dobiti F-16ke od USAF-a.
Ali znamo da pakashi neće, počev od onog njemačkog mega pakasha Šolca. Sve je deja vu, problem je jedino ako im rat dođe u vlastito dvorište, a komšiji nek' crkne krava.
-
kakabanja213
#60247 Re: Ukrajina
Koji ce to cirkus da bude ako je suditi po stanju vojske i vojne tehnologije u kojoj su slovili kao jedni od jacih u svijetu.SanskiBiser wrote: ↑09/03/2022 10:41Potpuno skidanje sa globalnog interneta 12 marta vec treba da bude uveliko u RF, radice samo RU domen, nece biti moguce bilo gdje van RF imati pristupa, dakle ne pomaze ni VPN ni nista, samo vrh drzave naravno i hakeri koji rade za FSB i slicno po institucijama ce imati pristup globalnom internetuNespin wrote: ↑09/03/2022 10:34
Rusi su napravili svoju verziju "interneta", "Rusnet" ili kako se već zove. Već par puta su testirali njegovu upotrebu, jer su pretpostavljali da bi u nekom budućem sukobu Amerikanci mogli da ih isključe sa "pravog" interneta, jer kontrolišu većinu glavne infrastrukture.
E sad, taj njihov internet bi omogućio vjerovatno rad domaćih web stranica, komunikaciju, povezivanje institucija, elektronsko plaćanje i sve ostale stvari, ali ne vidim kako bi ljudi mogli koristiti Google Maps npr. ili cloud usluge svih mogućih aplikacija za razne profesionalce koje se trenutno koriste, a većina su američke ili evropske...
a to isključivanje bi oni sami vjerovatno uradili, da spriječe širenje informacija sa ratišta ili "dezinformacija" kako oni kažu...![]()
.
umjesto Youtube ima https://rutube.ru/![]()
-
Analiticar_
#60248 Re: Ukrajina
poenta je da ni za vrijeme Staljina nisu prestajali radithamos wrote: ↑09/03/2022 10:32E jest im new york times jak faktorAnaliticar_ wrote: ↑09/03/2022 10:24 fakat hoće da odu u kameno doba
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/24 ... i_sve.html![]()
drugih stvari da ali to sto ode nytimes,mc donalds itd ...to je nidje veze

-
lajkujMe
#60249 Re: Ukrajina
Sjever Koreja i njihov internet je inspiracija Ruskom.Nespin wrote: ↑09/03/2022 10:34Rusi su napravili svoju verziju "interneta", "Rusnet" ili kako se već zove. Već par puta su testirali njegovu upotrebu, jer su pretpostavljali da bi u nekom budućem sukobu Amerikanci mogli da ih isključe sa "pravog" interneta, jer kontrolišu većinu glavne infrastrukture.
U biti njihov internet je nista vise nego Ogromna Lan mreza.
Fizicki ce odvojiti svoj internet od ostatka svijeta.
Rus ce moci samo da vidi web stranice i web usluge iz Rusije, a niko iz vana nece moci pristupiti Ruskoj mrezi.
Rusima rjesava dvije stvari odjednom.
Prestanak ulaza vanjskih informacija
Fizicko onemogucavanje eksterni hakerskih napada.
Ovo cak ni Kina nema, njihov internet je spojen na svjetski ali uz ogromni firewall i ogromne restrikcije.
- Kikibombona
#60250 Re: Ukrajina
Jesi li siguran?
Trenutno nemam vremena provjeriti, ali pouzdano znam da su Rusi tri puta u devetnaestom i dvadesetom stoljecu zauzimali Erzurum koji je u neposrednoj blizini pocetka Anadolije. Zauzimali su i Kars, istok danasnje Turske itd.
E sad, nisam 100% siguran jesu li preko Kavkaza izasli na Crno more gdje pocinje granica Anadolije i koliko su isli u dubinu poslije Erzuruma.
Nekada sam bio manijak za istoriju, mnogo se zaboravilo.