prije odese imaju nikolaj koji se pokazuje ko sumi na sjev.is. tezak orah za razbit. osim ako ne pokusaju amfibijski. a to im nesto nije bas omiljeno..istra_hr wrote: ↑09/03/2022 09:46lajkujMe wrote: ↑09/03/2022 09:36
Moja predpostavka je da ce Rusi probati na tri strane da ucine sljedece
1) Daljni napredak Juznog fronta prema Sjeveru i presjecanje Odese od Ukrajine
2)Pokusaj proboja od Harkiva prema Maripolju da bi mogli da uvezu Juzni, Istocnu i Sjevernu vojsku.
3)Kompletno okruzivanje Kijeva i time zarobili najveci populacijski centar Ukrajine.![]()
Rusi do sad polomili zube,
mislim da će pokušajem osvajanja Odese-tj. otimanjem morske obale Ukrajini ... mislim da će tu polomit kičmu, najblaže rečeno
Rusi i mornaricaRuski "marinci"
iskrcavanje/pomorski desant ?
Prije će se Rusi iskrcat na Mars i Veneru
Ukrajina
-
sumirprimus
#60201 Re: Ukrajina
-
sumirprimus
#60202 Re: Ukrajina
evo ih poceli i po servisima reparirat zarobljene i ostecene cijvi..
- agent_zero
#60203 Re: Ukrajina
UN su davno izgubile svaki smisao...djugum wrote: ↑08/03/2022 18:14Pa kojem djavolu sluzi UN ako je ovo istina?! What the klix fuck?!sumirprimus wrote: ↑08/03/2022 18:06
Uloga UN.a u siriji i sta ne bi smjeli ukri radit. Odavat lokacije un.u
-
sumirprimus
#60204 Re: Ukrajina
op op lagano to ide.. sta im cojvek uradi, jos lijepe onu zwastiku svigdje
-
zigzag
#60205 Re: Ukrajina
Neka su snimili lokaciju, to je dobro.sumirprimus wrote: ↑09/03/2022 09:51
evo ih poceli i po servisima reparirat zarobljene i ostecene cijvi..
- Nespin
-
Nebozemlja
#60207 Re: Ukrajina
A onda imamo i ovo: https://uacrisis.org/en/mapping-modern- ... -in-russiaNespin wrote: ↑09/03/2022 09:56Ne znam s kojim krajnjim ciljem ovo pišeš i ponavljaš, čisto onako me zanima... šta je poenta? Znamo svi za taj Azov da su nacisti, to smo već apsolvirali... Ne pada mi na pamet da ih branim ili pravdam, ali treba spomenuti i okolnosti pod kojim su nastali, dakle rat, okupacija itd. već sam objašnjavao da su nastali od navijačke skupine i da nije bilo rata ne bi se makli dalje od kriminala i organizovanja nacističkih derneka.DEMONIKA wrote: ↑09/03/2022 03:16
https://www.index.hr/vijesti/clanak/ukr ... 45315.aspx
https://www.index.hr/vijesti/clanak/sad ... i_ostalo_d
oh čekaj
slava ukraini![]()
Ali eto, dobili su priliku da "zasijaju", zahvaljujući okupaciji Krima i Donbasa.
Što se tiče generalno radikalnih grupa svih boja i oblika u zadnjih makar 15 godina Rusija im je bila glavni sponzor širom Evrope i Amerike, sa glavnim ciljem destabilizacije, sijanja razdora itd. E sad, s druge strane treba pričati i o tome zašto su im to Evropljani i Amerikanci dozvoljavali, a naravno sve se svodi na pare... Dvoličnost postoji na obje strane, to je jasno. Rusi bi da idu redom i "denacifikuju" države koje su sami "nacifikovali" subverzivnim djelovanjem, Amerikanci i Evropljani bi naravno uvijek samo da uzmu pare i gurnu problem pod tepih ili ga uvale nekom drugom...![]()
Rusiji bi valjalo da prvo sebe "denacifikuje."
- agent_zero
- Spiritbreaker
#60209 Re: Ukrajina
Rusi nikada nisu bili u Anadoliji.Kikibombona wrote: ↑08/03/2022 22:17A bgm, i udruzeni ruski protivnici su u Krimskom ratu dobro najebali. I zasto je rat nazvan Krimski rat, iako je vodjen na 'pola' planete? Pa zato sto su Rusi kao blesavi branili Sevastopolj, uz bolesne gubitke na svim stranama. Rat je fakticki bio par pozicija, povuci-potegni. Zato su Francuzi i Britanci pristali na mirovne pregovore.geralt wrote: ↑08/03/2022 21:17Najblizi ekvivalent sadasnjem ratu nije WWII vec Krimski rat. Rusija krenula bahato sa tehnoloski zaostalom vojskom na susjednu drzavu za koju je mislila da se ne moze odbraniti, naletila na citav svijet ujedinjen protiv sebe, polomila zube. Od Krimskog rata im je trebalo 20 godina da se oporave.
Ruse je ukaralo sto se car Nikola I razbolio i umro u sred rata, a bili su opasno krenuli napredovati Anadolijom.
Krimski rat je još jedan pokazatelj u nizu da su Rusi spremni na ogromnu žrtvu kada je rat u pitanju.
...
I sada bi bilo dobro da Putin odapne, to je najbolja šansa da se zaustavi rat.
- agent_zero
- Nespin
-
Analiticar_
#60212 Re: Ukrajina
same rezerve baš i nemaju puno veze sa mogućnostima isporuke na tržištesumirprimus wrote: ↑09/03/2022 09:16
svijet ce moci bez ruskih energenata moze li rusije bez para od istih?
nažalost rusi jesu drugi najveći snabdjevač tržišta i trenutno bi teško bilo "zakrpiti" tu rupu
čak i sa uključivanjem Irana i venecuele u maximalnom kapacitetu
zato i jeste ovakva frka i poremećaj na tržištu
-
lajkujMe
#60213 Re: Ukrajina
Ne mogu vjerovati ovo sto cu reci sada, kosi se sa svim mojim uvjerenjima.
Ali ja vidim spas Ukrajine tako sto ce Nato koristiti Ruske metode.
A metoda je naoruzaj pobunjenike tu pogotovo mislim na Bjelorusiju, Kazahstan i eventualno Cecene koji su protiv Rusa, mozda cak i sta u Siriji opet probati.
Rusima se mora razvuci komplet vojska da ne bi mogli sav fokus staviti na Ukrajinu.
Ali ja vidim spas Ukrajine tako sto ce Nato koristiti Ruske metode.
A metoda je naoruzaj pobunjenike tu pogotovo mislim na Bjelorusiju, Kazahstan i eventualno Cecene koji su protiv Rusa, mozda cak i sta u Siriji opet probati.
Rusima se mora razvuci komplet vojska da ne bi mogli sav fokus staviti na Ukrajinu.
-
Palmalma
#60214 Re: Ukrajina
Ukrajinskim izbjeglicama za ulazak u Britaniju potrebna viza
https://amp.dw.com/hr/ukrajinske-izbjeg ... a-61052158
Britanski premijer Boris Johnson odbio je u ponedjeljak pozive da Britanija olakša zahtjev za dobivanje vize ukrajinskim izbjeglicama koji bježe od sukoba, rekavši da je Britanija velikodušna zemlja, no da mora provjeravati tko ulazi u zemlju
https://amp.dw.com/hr/ukrajinske-izbjeg ... a-61052158
- agent_zero
#60215 Re: Ukrajina
Provokatoru jedan trolerski, ovo je simbol ukrajinskih kopnenih snaga! Šta ti smeta???
- Nespin
- agent_zero
#60217 Re: Ukrajina
Idi vozaj tutu u rikverc Trumpovski botu.biglebovski wrote: ↑08/03/2022 20:16Nemam ja tebi šta objašnjavati, kako su demokrate krenule gore, tako nam je standard pao dole. Činjenica.
Ne želeći dalje uznemiravati plitkoumne botove, koristim ovu priliku da pošaljem sljedeću poruku:
Slava Zenici, Travniku, Doboju, Sarajevu, Tuzli, Banja Luci, Trebinju, Bihaću, slava Bosni i Hercegovini, slava poštenim Ukrajincima, slava poštenim Rusima, slava poštenim Amerikancima i slava svim poštenim ljudima koji ispaštaju zbog ciljeva velikih, voli vas vaš biglebovski.![]()
- agent_zero
#60218 Re: Ukrajina
plavi_E wrote: ↑08/03/2022 20:27Bjezi bolan za Rusiju stas u tom propalom zapadu i jos blokirali RT. Znas li ti da ce Rusija, Kina i Indija uskoro vladati svijetom. Vjerovatno znas jer si ovaj tvoj pokusaj opravdavanja propale ruske invazije u ostatku posta pokupio sa tih foruma gdje se takve nebuloze pisu.exliberal-ex wrote: ↑08/03/2022 20:14 Obdje kod mene su vec izjavili da ce sankcije nanijet veliku stetu kanadskom firmama...
-
Analiticar_
#60219 Re: Ukrajina
alal ti verabiglebovski wrote: ↑08/03/2022 20:16
Nemam ja tebi šta objašnjavati, kako su demokrate krenule gore, tako nam je standard pao dole. Činjenica.
Ne želeći dalje uznemiravati plitkoumne botove, koristim ovu priliku da pošaljem sljedeću poruku:
Slava Zenici, Travniku, Doboju, Sarajevu, Tuzli, Banja Luci, Trebinju, Bihaću, slava Bosni i Hercegovini, slava poštenim Ukrajincima, slava poštenim Rusima, slava poštenim Amerikancima i slava svim poštenim ljudima koji ispaštaju zbog ciljeva velikih Rusofila i agresora, voli vas vaš biglebovski.![]()
- agent_zero
#60220 Re: Ukrajina
apsidejzi wrote: ↑08/03/2022 20:33Pa evropa je ta koja ima manijaka kao komsiju. Ja cu sa zadovoljstvom platiti vecu cijenu svega ako znam da ce manijak i njegova ideologija biti baceni na koljena i da ce moja djeca odrastati u svijetu gdje nece biti pretnji nuklearnim oruzjem i gdje jedna drzava nece provoditi svoje ciljeve napadajuci drugu drzavu vojnim sredstvima.avetinja wrote: ↑08/03/2022 20:29 Šteta što narod, već ne znam koji dan, gine. Sve se ovo moglo spiječiti. Ukrajina je žrtva potkusirivanja Rusije i Zapada (u najvećoj mjeri SAD). Rusija jeste glavni krivac jer je izvršila agresiju na Ukrajinu, ali ne može se isključiti ni određena krivica Zapada. Rusija je nuklearna sila i kao takva je trebala biti ozbiljnije shvaćena od Zapada. Ne radi se ovdje o širenju NATO-a na istok. Ovdje se radi o tome da Rusija, kao nuklearna sila, želi da se pita u svom dvorištu, kao što to i SAD žele. Sa druge strane, Zapad želi granicu pomaknuti što je moguće istočnije i iskoristiti ovu priliku da ekonomski unište svog konkurenta. To će se posebno osjetiti za deset godina, ako ostane ovakva željezna zavjesa, jer će Rusija tehnološki, vojno, naučno biti zaostala država. Trebalo se više posvetiti pregovorima i spriječiti da ne dođe do ovakvog stanja. Nažalost, ni jednim ni drugim životi Ukrajinaca nisu najvažniji, kao što bi to trebalo biti. Rusija je izvršila agresiju kako bi pokazala snagu i forsirat će okupaciju pod svaku cijenu, jer je ta cijena za njihovo dokazivanje samim sebi isplativa. Definitivno nisu očekivali da će platiti ovoliki danak, ali i sada će im eventualna okupaciju biti jedina satisfakcija. Sa druge trane, SAD trlja ruke i gura Europu da plati skupu cijenu plina. SAD-u ne odgovara jaka Europa, nego o njima ovisna Europa. Dvije muhe jednim udarcem, što bi se reklo. Narod se tu ništa ne pita, narod uvijek plati glavom.
- Čitalac
#60221 Re: Ukrajina
Ukrajina zabranjuje izvoz žitarica do kraja godine što će opet dovesti do ozbiljnih problema...
Ukraine’s government has banned exports of rye, barley, buckwheat, millet, sugar, salt, and meat until the end of this year, according to a cabinet resolution published on Wednesday, Reuters has reported.
It will put food security across Europe into sharp focus, leading to shortages of grain and price rices of staples including break.
Russia and Ukraine combined are responsible for about 30% of the world’s wheat and barley exports.
-
hamos
#60222 Re: Ukrajina
Radi malih restrikcija poceli civilizovani i mirni svedjani i austrijanci da pale auta,daj baGefufna_13 wrote: ↑09/03/2022 08:26Nije tacno, upravo suprotno - ti si naivan, odnosno, mozda malo neinformisan. Politicari se pravdaju narodu zasto ne mogu uvesti totalne sankcije, prvenstveno na gas i naftu. Fino je covjek gore objasnio, zapadnjaci vole svoj lagodan zivot, ali vjeruj da razumiju da sloboda nije besplatna ili jeftina.![]()
Karte se mijesaju jos uvijek, ali cim bude podijeljena prva ruka, pratit ce i EU sa zabranom uvoza ruske energije. Prvenstveno Njemacka, koja je jednostavno previse ovisna. Dobra vijest je da su shvatili da imaju problem i izlaze iz faze poricanja. Losa vijest je da za skidanje treba neko vrijeme.
niko nije spreman na zrtvu,sve je ok ovako na tv-u parole ovo ono,ali kad mu stigne u dom njegov tad dize sve.Drugo je da Putin napadne zapad,ali to se nece desiti,a za zapad je i Ukrajina "oni tamo" i ako ne bas toliko koliko Balkan,ali opet
Last edited by hamos on 09/03/2022 10:21, edited 1 time in total.
- agent_zero
#60223 Re: Ukrajina
Vidi ti ovih rusofilsko-putinovskih botova što su se nakotili na temi.smijesni_ste wrote: ↑08/03/2022 20:54exliberal-ex wrote: ↑08/03/2022 20:49
Vjeruj da sam morao da potrazim na wiki ....eto koliko me boli.
Da invazija je trajala mjesec I po...posto su poravnali sve sto je hodalo.po zemlji...vidjeli smo sad primjer mosula gdje su cijeli grad proglasili legitimate vojnom.metom .
Nesto se nesjecam da ste kmecali kad su ubijalo civile tamo...kao sto rece onaj iz ABC ovi su plavi, kulturni ne kao sirija I Afghanistan![]()
![]()
- agent_zero
#60224 Re: Ukrajina
Naporan si i dosadan, ne zanimaju nas agresori na drugu zemlju!Kikibombona wrote: ↑08/03/2022 21:00 Druze, ovaj forum nije u Sjevernoj Koreji. Moras razvijati toleranciju za razlicite informacije.
99% urednika teme kaci informacije sa ukrajinske strane. Ja sam gotovo jedini forumas koji prati Cecene i zbog toga sam od neprocjenjive vaznosti za kvalitet teme.
-
Karikaturist
#60225 Re: Ukrajina
Hvalite me usta moja kad nece tudja