Ukrajina

sumirprimus

#59726 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

geralt

#59727 Re: Ukrajina

Post by geralt »

sumirprimus wrote: 08/03/2022 20:19 Americi na irak na drugom kontinentu pa preko po miliona otislo, a ovi u komsiluku ratuju pa ne mogu navuc 190k vojske jada i cemera.
Jel sidju sa pruge bruka i panika :lol:
A to sto izgledaju ko fukara koja 3 mjeseca nije jela i prala se posle hefte posebna prica a tek o neuniformnosti jedinica sta je ono svaki vod druga kombinacija i to miksko sa buvljaka..neđaju hrane lanch paketi iz 2015 isteko rok :lol:
Kamiooni ne rade crkli akumulatori nemaju goriva.2022 bruka i sramota ruska agresorksa armija
Korupcija druze. Zamisli da smo mi ko Rusija, a da su Bakir i SDA i dalje na vlasti.

Komunizam je makar imao neke limite korupcije ugradjene u sistem. Mogao si nasitno hapati, zaposliti sestrica i ljubavnicu u kancelariju, ali nisi mogao pokrasti milijarde. Zato je i sovjetski vojni sistem funkcionisao koliko-toliko.

Kad prepustis ruskim verzijama Fadila, Asima i Fikreta da snabdijevaju vojsku hranom i gorivom, dobijes to sto vidis.
sumirprimus

#59728 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

:lol:
Lopez1981

#59729 Re: Ukrajina

Post by Lopez1981 »

exliberal-ex wrote: 08/03/2022 20:14 Nevjerovatno kakve upise procitam na ovom forumu...
Jedno pitanje koliko dugo traje ovaj rat....?

Da se podsjetimo koliko je trebalo saceznickim trupama da okupiraju irak....koliko dugo su ameri lupali po srbiji koja je u poredjenji sa ukrajinom imala 20% vojnog potencijala.

Mislim jednoj jebenoj americi je trebalo 78 dana neprekidnih udara po srbiji sa najsavremenijim oruzjem I tek onda su ih bacili na koljena ...mislim o cemu vi ovdje pricate?
Ja mislim da ce.mnogi da promjene pricu kad ova ekonomska blokada pocne da udara po eu djepovima. Obdje kod mene su vec izjavili da ce sankcije nanijet veliku stetu kanadskom firmama...

Zamisli samo sta bi se desilo da sad kina udari na tajvan, kako bi onda amerika reagovala...sranje u eu sranje na istoku to bi bio strahovit ekonomski udar koji bi sjebao cijeli svijet.
Da su Rusi znali da ce imati ovakve gubitke nikad oni ne bi usli u Ukrajinu.
Prvog dana vjesti su bile, Rusi usli u centar Kijeva, pao drugi najveci grad Harkov, Rusi ulaze u gradove sirom Ukrajine. Situacija po Ukrajinu je bila uzasna najblaze receno.
Ocigledan fijasko Rusa, ocekivali su da ce sve biti zavrseno za dan dva, jer inace ne bi usli duboko u Kijev da su ocekivali ovakav otpor. Sad ginu i gube tehniku za svaki pedalj. Ekonomski su mrtvi zbog sankcija, osjetice i Evropa posljedice ali ni blizu koliko Ruski agresor.
plavi_E

#59730 Re: Ukrajina

Post by plavi_E »

exliberal-ex wrote: 08/03/2022 20:14 Obdje kod mene su vec izjavili da ce sankcije nanijet veliku stetu kanadskom firmama...
Bjezi bolan za Rusiju stas u tom propalom zapadu i jos blokirali RT. Znas li ti da ce Rusija, Kina i Indija uskoro vladati svijetom. Vjerovatno znas jer si ovaj tvoj pokusaj opravdavanja propale ruske invazije u ostatku posta pokupio sa tih foruma gdje se takve nebuloze pisu.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#59731 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

geralt wrote: 08/03/2022 20:26
sumirprimus wrote: 08/03/2022 20:19 Americi na irak na drugom kontinentu pa preko po miliona otislo, a ovi u komsiluku ratuju pa ne mogu navuc 190k vojske jada i cemera.
Jel sidju sa pruge bruka i panika :lol:
A to sto izgledaju ko fukara koja 3 mjeseca nije jela i prala se posle hefte posebna prica a tek o neuniformnosti jedinica sta je ono svaki vod druga kombinacija i to miksko sa buvljaka..neđaju hrane lanch paketi iz 2015 isteko rok :lol:
Kamiooni ne rade crkli akumulatori nemaju goriva.2022 bruka i sramota ruska agresorksa armija
Korupcija druze. Zamisli da smo mi ko Rusija, a da su Bakir i SDA i dalje na vlasti.

Komunizam je makar imao neke limite korupcije ugradjene u sistem. Mogao si nasitno hapati, zaposliti sestrica i ljubavnicu u kancelariju, ali nisi mogao pokrasti milijarde. Zato je i sovjetski vojni sistem funkcionisao koliko-toliko.

Kad prepustis ruskim verzijama Fadila, Asima i Fikreta da snabdijevaju vojsku hranom i gorivom, dobijes to sto vidis.
možda je tamo Srebrena malina dobila tender :lol: :lol: :lol:
kecho412

#59732 Re: Ukrajina

Post by kecho412 »

sumirprimus

#59733 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

jeza u ledja

#59734 Re: Ukrajina

Post by jeza u ledja »

biglebovski wrote: 08/03/2022 20:16
amker wrote: 08/03/2022 19:44

Padobranac samo nam jos reci da si neutralan i to je to...haj prosipaj tu pricu po kuriru, informeru...i tim smecarskim sajtovima.
Nemam ja tebi šta objašnjavati, kako su demokrate krenule gore, tako nam je standard pao dole. Činjenica.

Ne želeći dalje uznemiravati plitkoumne botove, koristim ovu priliku da pošaljem sljedeću poruku:

Slava Zenici, Travniku, Doboju, Sarajevu, Tuzli, Banja Luci, Trebinju, Bihaću, slava Bosni i Hercegovini, slava poštenim Ukrajincima, slava poštenim Rusima, slava poštenim Amerikancima i slava svim poštenim ljudima koji ispaštaju zbog ciljeva velikih, voli vas vaš biglebovski. :run:
Jarane ti si pregorio. Ugasi ba internet jedno mjesec dana, opusti se malo. :-)

Bice bolje. :thumbup:
avetinja

#59735 Re: Ukrajina

Post by avetinja »

Šteta što narod, već ne znam koji dan, gine. Sve se ovo moglo spiječiti. Ukrajina je žrtva potkusirivanja Rusije i Zapada (u najvećoj mjeri SAD). Rusija jeste glavni krivac jer je izvršila agresiju na Ukrajinu, ali ne može se isključiti ni određena krivica Zapada. Rusija je nuklearna sila i kao takva je trebala biti ozbiljnije shvaćena od Zapada. Ne radi se ovdje o širenju NATO-a na istok. Ovdje se radi o tome da Rusija, kao nuklearna sila, želi da se pita u svom dvorištu, kao što to i SAD žele. Sa druge strane, Zapad želi granicu pomaknuti što je moguće istočnije i iskoristiti ovu priliku da ekonomski unište svog konkurenta. To će se posebno osjetiti za deset godina, ako ostane ovakva željezna zavjesa, jer će Rusija tehnološki, vojno, naučno biti zaostala država. Trebalo se više posvetiti pregovorima i spriječiti da ne dođe do ovakvog stanja. Nažalost, ni jednim ni drugim životi Ukrajinaca nisu najvažniji, kao što bi to trebalo biti. Rusija je izvršila agresiju kako bi pokazala snagu i forsirat će okupaciju pod svaku cijenu, jer je ta cijena za njihovo dokazivanje samim sebi isplativa. Definitivno nisu očekivali da će platiti ovoliki danak, ali i sada će im eventualna okupaciju biti jedina satisfakcija. Sa druge trane, SAD trlja ruke i gura Europu da plati skupu cijenu plina. SAD-u ne odgovara jaka Europa, nego o njima ovisna Europa. Dvije muhe jednim udarcem, što bi se reklo. Narod se tu ništa ne pita, narod uvijek plati glavom.
kecho412

#59736 Re: Ukrajina

Post by kecho412 »

plavi_E

#59737 Re: Ukrajina

Post by plavi_E »

Samo poredjenje americke invazije na Irak za ovim ruskim sramocenjem pred citavim svijetom je nebuloza.
sumirprimus

#59738 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Ali nemaju snage i to su sad svi vidili
plavi_E

#59739 Re: Ukrajina

Post by plavi_E »

avetinja wrote: 08/03/2022 20:29 Ukrajina je žrtva potkusirivanja Rusije i Zapada (u najvećoj mjeri SAD)
Ukrajina je zrtva ruske agresije. Tu se nema sta ni dodati ni oduzeti.
Guadalajara

#59740 Re: Ukrajina

Post by Guadalajara »

avetinja wrote: 08/03/2022 20:29 Šteta što narod, već ne znam koji dan, gine. Sve se ovo moglo spiječiti. Ukrajina je žrtva potkusirivanja Rusije i Zapada (u najvećoj mjeri SAD). Rusija jeste glavni krivac jer je izvršila agresiju na Ukrajinu, ali ne može se isključiti ni određena krivica Zapada. Rusija je nuklearna sila i kao takva je trebala biti ozbiljnije shvaćena od Zapada. Ne radi se ovdje o širenju NATO-a na istok. Ovdje se radi o tome da Rusija, kao nuklearna sila, želi da se pita u svom dvorištu, kao što to i SAD žele. Sa druge strane, Zapad želi granicu pomaknuti što je moguće istočnije i iskoristiti ovu priliku da ekonomski unište svog konkurenta. To će se posebno osjetiti za deset godina, ako ostane ovakva željezna zavjesa, jer će Rusija tehnološki, vojno, naučno biti zaostala država. Trebalo se više posvetiti pregovorima i spriječiti da ne dođe do ovakvog stanja. Nažalost, ni jednim ni drugim životi Ukrajinaca nisu najvažniji, kao što bi to trebalo biti. Rusija je izvršila agresiju kako bi pokazala snagu i forsirat će okupaciju pod svaku cijenu, jer je ta cijena za njihovo dokazivanje samim sebi isplativa. Definitivno nisu očekivali da će platiti ovoliki danak, ali i sada će im eventualna okupaciju biti jedina satisfakcija. Sa druge trane, SAD trlja ruke i gura Europu da plati skupu cijenu plina. SAD-u ne odgovara jaka Europa, nego o njima ovisna Europa. Dvije muhe jednim udarcem, što bi se reklo. Narod se tu ništa ne pita, narod uvijek plati glavom.
bravo
jeza u ledja

#59741 Re: Ukrajina

Post by jeza u ledja »

exliberal-ex wrote: 08/03/2022 20:14 Nevjerovatno kakve upise procitam na ovom forumu...
Jedno pitanje koliko dugo traje ovaj rat....?

Da se podsjetimo koliko je trebalo saceznickim trupama da okupiraju irak....koliko dugo su ameri lupali po srbiji koja je u poredjenji sa ukrajinom imala 20% vojnog potencijala.

Mislim jednoj jebenoj americi je trebalo 78 dana neprekidnih udara po srbiji sa najsavremenijim oruzjem I tek onda su ih bacili na koljena ...mislim o cemu vi ovdje pricate?
Ja mislim da ce.mnogi da promjene pricu kad ova ekonomska blokada pocne da udara po eu djepovima. Obdje kod mene su vec izjavili da ce sankcije nanijet veliku stetu kanadskom firmama...

Zamisli samo sta bi se desilo da sad kina udari na tajvan, kako bi onda amerika reagovala...sranje u eu sranje na istoku to bi bio strahovit ekonomski udar koji bi sjebao cijeli svijet.
Da mi nisi rekao ja ne bi znao ni odokativno koliko su trajali NATO udari na Srbiju. Znas napamet tu brojku od 78 dana jel? :D Boli jbg. :D

Inace invazija Iraka je trajala cca mjesec i po. :oops: Za tih mjesec i po su izgubili manje od 200 vojnika.
apsidejzi

#59742 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

avetinja wrote: 08/03/2022 20:29 Šteta što narod, već ne znam koji dan, gine. Sve se ovo moglo spiječiti. Ukrajina je žrtva potkusirivanja Rusije i Zapada (u najvećoj mjeri SAD). Rusija jeste glavni krivac jer je izvršila agresiju na Ukrajinu, ali ne može se isključiti ni određena krivica Zapada. Rusija je nuklearna sila i kao takva je trebala biti ozbiljnije shvaćena od Zapada. Ne radi se ovdje o širenju NATO-a na istok. Ovdje se radi o tome da Rusija, kao nuklearna sila, želi da se pita u svom dvorištu, kao što to i SAD žele. Sa druge strane, Zapad želi granicu pomaknuti što je moguće istočnije i iskoristiti ovu priliku da ekonomski unište svog konkurenta. To će se posebno osjetiti za deset godina, ako ostane ovakva željezna zavjesa, jer će Rusija tehnološki, vojno, naučno biti zaostala država. Trebalo se više posvetiti pregovorima i spriječiti da ne dođe do ovakvog stanja. Nažalost, ni jednim ni drugim životi Ukrajinaca nisu najvažniji, kao što bi to trebalo biti. Rusija je izvršila agresiju kako bi pokazala snagu i forsirat će okupaciju pod svaku cijenu, jer je ta cijena za njihovo dokazivanje samim sebi isplativa. Definitivno nisu očekivali da će platiti ovoliki danak, ali i sada će im eventualna okupaciju biti jedina satisfakcija. Sa druge trane, SAD trlja ruke i gura Europu da plati skupu cijenu plina. SAD-u ne odgovara jaka Europa, nego o njima ovisna Europa. Dvije muhe jednim udarcem, što bi se reklo. Narod se tu ništa ne pita, narod uvijek plati glavom.
Pa evropa je ta koja ima manijaka kao komsiju. Ja cu sa zadovoljstvom platiti vecu cijenu svega ako znam da ce manijak i njegova ideologija biti baceni na koljena i da ce moja djeca odrastati u svijetu gdje nece biti pretnji nuklearnim oruzjem i gdje jedna drzava nece provoditi svoje ciljeve napadajuci drugu drzavu vojnim sredstvima.
plavi_E

#59743 Re: Ukrajina

Post by plavi_E »

Niko ali bas niko na ovom svijetu nije mogao natjerati Rusiju da izvrsi invaziju na svog komsiju.
Point.

#59744 Re: Ukrajina

Post by Point. »

biglebovski wrote: 08/03/2022 17:44

Ma iskreno, meni se čini da Džo nije siguran ni koji je danas dan a ni koje je godišnje doba a kamoli šta se dešava u Ukrajini. Al eto, od korona krize sa Tom Henksom dođosmo do Ukrajinske krize sa Šon Penom, o BLM i Antifa sranjima da ne govorim. I što je najgore, kako pade popularnost ispod 40%, odmah rakete počeše letiti. Valja spašavat midterm izbore, preko leđa Ukrajinaca i cijelog svijeta.
Ma iskreno, meni se čini da ti ne znaš na kojoj si planeti trenutno, okrugloj ili ravnoj.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#59745 Re: Ukrajina

Post by pici »

SLAVA UKRAINI!!!
lajkujMe

#59746 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

geralt wrote: 08/03/2022 19:51 Amerikanci komentarisu vrijednost zarobljenog ruskog Pantsira:
The fact that one of those, apparently intact, is sitting out there for some Ukrainian farmer to make off with…? That’s flatly terrifying to whoever is running that ADA umbrella, for oh-so-many reasons. First, the system is now unavailable. Second, and probably most important, the COMSEC and IFF data may still be on that thing, intact. That means that Ukraine now has a means of getting inside the Russian ADA networks, and wreaking havoc on anything flying. Hell, with the right guy doing the hacking, I wouldn’t doubt that they couldn’t get in and change IFF id codes such that Russian aircraft were now identified as hostile across the network, which would be ‘effing incredible–They’d be able to watch as the Russian ADA shot down their own aircraft.

If any vehicle was a burnt-out hulk, it should have been that one. Dear God, the freakin’ potential there in terms of just COMSEC having to be redone across the entire force, based on the presumption it’s been compromised. I would lay you long odds that whoever abandoned that thing intact that way probably didn’t “Z” out all the systems…

This is, by the way, an SF teams fantasy accomplishment: Capturing something as networked as this thing is, intact. The fact that it’s sitting there on Twitter? Russian COMSEC security guys should be filling their pants, right about now, and so should the ADA bubbas.

I cannot emphasize enough what a big deal an intact Pantsir with its COMSEC and IFF would be, to the right people. If the Ukrainians can’t take advantage of something like that falling into their laps? They deserve to lose, frankly.

That picture caused literal jaw drop, when I saw it. The implications, past the tires? LOL… Mind-boggling. That’s galactic-level military incompetence, that is. You do not abandon or allow to be abandoned an asset like that.
Vidim svi ignorisu ali ja sam trcao prema kuci da na ovo odgovorim jer ovo je izgleda veoma vazno.

Prvo ovo bih uporedio s Kradjom Enigma Masine u 2 svj ratu.
Ali moc ovog sistema su puno puno gore nego enigma meni se cini. Zarobljavanje ovog sistema u radnom stanju izgleda daje mogucnost Ukrajincima da hakuju kompletni PVO sistem Rusije u Ukrajini i vjerovatno dijelovima Rusije i Bjelorusije jesam li dobro razumio?

Jel to znaci da Ukrajinci mogu krisom koristiti Ruske radare za detekciju pa cak i navodjenje? Jel to znaci da ce moci lokalizovati svaki umrezeni PVO sistem?
Jel to znaci da mogu koordinisano da udaraju po Rusima i uspjesno izbjegnu pa cak manipulacijom sistema ili avionike aviona da se predstave kao ivf friendly?
Pa cak i promjena sifara da se Ruski avioni prebace na Target?

Ovo bi bilo golemo golemo ako je to tako, Rusi bi preko noci mogli da izgube kompletnu vazdusnu superiornost i Ukrajinci bi mogli da rade sta hoce.
Vidjecemo...

Btw, zar upravo zbog tog sistema mreze i mogucnosti Ruske spijunaze prodatih S400 sistema Turskoj, Amerika odbila i odjebala Tursku iz F35 programa?
Ako se dobro sjecam to je glavni razlog zasto Ameri nisu htjeli da daju Turskoj F35 vise jer bi Turski aktivni S400 mogao da aktivno prikuplja sve moguce podatke o F35 i Rusi to ladno iskoriste za poboljsanje sistema preko hakovanja Turskog S400

Btw dje je famozni S400 :D
Ni rijeci o njemu u ovom ratu.
A Ukrajinci uredno balisticke slali u tri navrata na Rusiju :D

Da se mozda ne plase da im trenutni najveci izvozni adut ne postane staro gvozdje kao i sve ostalo?
Guadalajara

#59747 Re: Ukrajina

Post by Guadalajara »

Bio je bager pici :D
sumirprimus

#59748 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Ccc u pm propala dabogda skroz rusija
plavi_E

#59749 Re: Ukrajina

Post by plavi_E »

Srbija je bacena na koljena samo uz pomoc avijacije (doduse i koji tomahavk). Prvi put u istoriji ratovanja a vjerovatno i posljednji.
ioannes

#59750 Re: Ukrajina

Post by ioannes »

U vezi planova za Embargo...

Interfax: Novak pojašnjava da Rusija ima pravo uvesti embargo na opskrbu plinom putem Nord Streama 1

"Rusija ima svako pravo donijeti važnu odluku i uvesti embargo na protok plina kroz plinovod Nord Stream 1, koji je sada u punom kapacitetu, ali takva odluka još nije donesena" izjavio je potpredsjednik ruske vlade Alexander Novak.

"Ako želite biti bez zaliha energije iz Rusije, molim vas, spremni smo to učiniti. Znamo gdje preusmjeriti te količine. Pitanje je samo tko ima koristi od toga. I zašto je to potrebno?", pita Nowak

https://www.interfax.ru/business/826851
Post Reply