Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

dzolix

#25901 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

denden wrote: 08/03/2022 17:09 Po jednoj teoriji, on je počinilac, tj. ubica Dženana palicom. Po drugoj, koja je teorija zavjere Feraget-Memić, on nije počinilac, nego je potplaćen da na sebe nedužnog preuzme krivicu.
Ja mogu ovdje svaki dan okaciti poneki novi slucaj obaranja to jest udara pjesaka vozilom koji se desavaju u svijetu.
Sanse su 99,9 % da je samo i jedino udar vozilom pjesaka i gdje u vecini slucajeva vozachi bjeze sa mjesta dogadjaja .

Ako nadjes stvarni primjer sa linkom u roku mjesec dana, za 30 dana, koji je slican teoriji za koju ti tvrdish i da je nepobihno dokazano i napadac uhvacen i prizno a to da je nakon obaranja pjesaka vozac izaso i dodatno pretuko pjesaka onda ti chestitam i ja ti vise necu kontrirati na tu tvoju teoriju.

Ta teorija je izmisljena zaslugom O.V. iz razloga da bi se dodvorili Murizu i nnnaaarrooduu, da ga malo primire.
Last edited by dzolix on 08/03/2022 19:43, edited 1 time in total.
Pla va la la

#25902 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Pla va la la »

Ohoho, dzo.
Pla va la la

#25903 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Pla va la la »

Nije Ljubo s palicom, nije udar pješaka kombijem... Alisa reče: "Neko nas je udario autom ili nas je napao neko ko je bio sakriven iza stabla", a Dženanu fali novčanik. Međutim, kako ona reče, bilo joj je čudno što tu večer nije imao para. Dakle, nije ni pljačka. Šta je onda, dzo?
uglavnomja

#25904 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

ako nekome zatreba vrhunski tvorac zapleta u teorijama zavjere - voilà, monsieur dzolix :lol: :lol:
dzolix

#25905 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

Pla va la la wrote: 08/03/2022 19:08 Nije Ljubo s palicom, nije udar pješaka kombijem... Alisa reče: "Neko nas je udario autom ili nas je napao neko ko je bio sakriven iza stabla", a Dženanu fali novčanik. Međutim, kako ona reče, bilo joj je čudno što tu večer nije imao para. Dakle, nije ni pljačka. Šta je onda, dzo?
Prvobitno kad se to desilo Alisa je na mjestu dogadjaja rekla "'udarilo nas je auto velikom brzinom "' i pokazala da je otislo u smjeru vrela Bosne to jest Kuvajtske ambasade. To je posvjedoceno .
Kombi moze biti i auto i kamion, kombi je kombinacija auta i kamiona zato se kaze kombi.
Nekome se u kriticnom momentu nocu gdje je otezana vidljivost kombi moze uciniti da je auto.

Ne fale njima novcanici ni dokumenta,,,, kod oboje su dokumenta bila u Dzenanovom autu bmw. Oni samo nisu nosili sa sobom novcanike dok su shetali tako da ona nije pokazala svoja dokumenta policiji tu odma.. Nigdje nema u dokaznom postupku da je nesto Dzenanov novcanik i dokumenta.

Ona je ,,Alisa,, dok je davala kasnije izjavu u policiji ostavila mogucnost da ih je neko napo iza drveta ali je ostala i pri tvrdnji da ih je udarilo auto.
Last edited by dzolix on 08/03/2022 19:32, edited 1 time in total.
kakotakonikako

#25906 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by kakotakonikako »

denden wrote: 08/03/2022 17:42
Pla va la la wrote: 08/03/2022 17:39

To mi i jeste teško zamisliti. Izlazi pijan, tetura, vjerovatno psuje i prijeti, uzima palicu i kreće prema njima. A Dženan - ništa. Kad se namjeriš na takvu budalu, ili bježiš ili se braniš.
Ne izgleda ni po čemu da je Ljubo bio tjelesno oduzet od pića, pa da se tetura. Nego razdražljiv.
Vidis li ti gdjice sta pises? Cuj razdrazljiv od pica. Sta sve neces ovdje procitati. :?
Pla va la la

#25907 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Pla va la la »

kakotakonikako wrote: 08/03/2022 19:28
denden wrote: 08/03/2022 17:42

Ne izgleda ni po čemu da je Ljubo bio tjelesno oduzet od pića, pa da se tetura. Nego razdražljiv.
Vidis li ti gdjice sta pises? Cuj razdrazljiv od pica. Sta sve neces ovdje procitati. :?
Nisu to moje riječi.
denden

#25908 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

dzolix wrote: 08/03/2022 18:59
denden wrote: 08/03/2022 17:09 Po jednoj teoriji, on je počinilac, tj. ubica Dženana palicom. Po drugoj, koja je teorija zavjere Feraget-Memić, on nije počinilac, nego je potplaćen da na sebe nedužnog preuzme krivicu.
Ja mogu ovdje svaki dan okaciti poneki novi slucaj obaranja to jest udara pjesaka vozilom koji se desavaju u svijetu.
Sanse su 99,9 % da je samo i jedino udar vozilom pjesaka i gdje u vecini slucajeva vozachi bjeze sa mjesta dogadjaja .

Ako nadjes stvarni primjer sa linkom u roku mjesec dana, za 30 dana, koji je slican teoriji za koju ti tvrdish a to da je nakon obaranja pjesaka vozac izaso i dodatno pretuko pjesaka onda ti chestitam i ja ti vise necu kontrirati na tu tvoju teoriju.

Ta teorija je izmisljena zaslugom O.V. iz razloga da bi se dodvorili Murizu i nnnaaarrooduu, da ga malo primire.
Hit-and-runs accounted for over 5% of traffic fatalities.
:-)
Fleeing drivers accounted for 20% of pedestrian crash fatalities.
Procenat nesreća (neovisno o smrtnosti ishoda) gdje vozač pobjegne sa lica mjesta je oko 12%

Znači, provaljuješ se, dzolix.

Nije mjerodavno da li je vozač pretukao pješaka ili ne. Ishod ("pobjednik") tuče je akcidentalna varijabla. Jer može biti nekad jači vozač, nekad pješak. Ono što je mjerodavno je da li se može desiti da nakon blažeg obaranja autom pješak i/ili vozač budu ljuti na onog drugog i ljutnja uzrokuje fizički napad/obračun.

Naravno da može i naravno da se dešava. Takva je ljudska priroda.

https://rs.n1info.com/vesti/a483035-pot ... -policija/

Osim toga, nakon svega dosad znamo da je vještačenjima isključena verzija po kojoj je Dženan smrtonosnu povredu zadobio od A-stuba, tj. vozila Ljube Seferovića. Ima sve na temi, a postoje i postovi forumaša koji su ti to nacrtali.

Mislim da si jedini na temi koji zastupa verziju isključive saobraćajke. Vidim da to, mimo teme, još radi jedino Jasmin Muluhusić i njegovi fanovi.

O.V. bi, prema svemu dosad poznatom, trebao biti neko ko je (pazi, sad praviš teoriju zavjere ravnu onoj Memića i Ferageta) nagovorio Vasviju Sejdović da policajcima ispriča, izmisli, da je Ljubo, nakon što je lakšim kontaktom kombijem oborio pješake, potom iste udario palicom. PItanje je zašto je to uradio, zašto je to Vasvija pristala, zašto je pred advokatom povukla to priznanje, zašto nikad nije rekla da je izmišljeno, zašto nikad nije negirala da ga je rekla itd.

Ko je zavjerenik O.V. koji Vasviju nagovara da da lažnu izjavu?
zijancer

#25909 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zijancer »

Pla va la la wrote: 08/03/2022 17:39
zijancer wrote: 08/03/2022 17:18 Normalna reakcija bi bilo da je stao da pogleda šta je sa udarenima, po svemu sudeći to se i desilo. Dalje pokušaj sama.
To mi i jeste teško zamisliti. Izlazi pijan, tetura, vjerovatno psuje i prijeti, uzima palicu i kreće prema njima. A Dženan - ništa. Kad se namjeriš na takvu budalu, ili bježiš ili se braniš.
Nije on teturao, nije imao nikakvih problema sa jurcanjem od Blazuja do Aleje, a kasnije se vidi i kako je glatko svintao u Jasike. Neko kome su refleksi tupi to ne moze izvesti, skrsio bi se negdje do tad.
Djeluje mi sasvim moguce da je fakat petljao sa usb stikom i nije gledao kud vozi kada je naisao na njih.

Bice da ga je obuzelo ovo sto je uglavnomja spomenula-bijes.
dzolix

#25910 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

denden wrote: 08/03/2022 19:49
dzolix wrote: 08/03/2022 18:59

Ako nadjes stvarni primjer sa linkom u roku mjesec dana, za 30 dana, koji je slican teoriji za koju ti tvrdish a to da je nakon obaranja pjesaka vozac izaso i dodatno pretuko pjesaka onda ti chestitam i ja ti vise necu kontrirati na tu tvoju teoriju.

Hit-and-runs accounted for over 5% of traffic fatalities.
Fleeing drivers accounted for 20% of pedestrian crash fatalities.
Procenat nesreća (neovisno o smrtnosti ishoda) gdje vozač pobjegne sa lica mjesta je oko 12%

Znači, provaljuješ se, dzolix.

Nije mjerodavno da li je vozač pretukao pješaka ili ne. Ishod ("pobjednik") tuče je akcidentalna varijabla. Jer može biti nekad jači vozač, nekad pješak. Ono što je mjerodavno je da li se može desiti da nakon blažeg obaranja autom pješak i/ili vozač budu ljuti na onog drugog i ljutnja uzrokuje fizički napad/obračun.

Naravno da može i naravno da se dešava. Takva je ljudska priroda.

https://rs.n1info.com/vesti/a483035-pot ... -policija/

Osim toga, nakon svega dosad znamo da je vještačenjima isključena verzija po kojoj je Dženan smrtonosnu povredu zadobio od A-stuba, tj. vozila Ljube Seferovića. Ima sve na temi, a postoje i postovi forumaša koji su ti to nacrtali.

Mislim da si jedini na temi koji zastupa verziju isključive saobraćajke. Vidim da to, mimo teme, još radi jedino Jasmin Muluhusić i njegovi fanovi.

O.V. bi, prema svemu dosad poznatom, trebao biti neko ko je (pazi, sad praviš teoriju zavjere ravnu onoj Memića i Ferageta) nagovorio Vasviju Sejdović da policajcima ispriča, izmisli, da je Ljubo, nakon što je lakšim kontaktom kombijem oborio pješake, potom iste udario palicom. PItanje je zašto je to uradio, zašto je to Vasvija pristala, zašto je pred advokatom povukla to priznanje, zašto nikad nije rekla da je izmišljeno, zašto nikad nije negirala da ga je rekla itd.

Ko je zavjerenik O.V. koji Vasviju nagovara da da lažnu izjavu?
Znam da moze doci do fizickog sukoba izmedju vozaca i pjesaka ,,,,, skoro svaki dan vidim te verbalne sukobe , psovanja, mrznju,prezir,,,,, tuce ne .
Jos nisi postavio primjer slican ovoj tvojoj teoriji a to da je vozac oborio pa izaso i nakon obaranja pretuko ili udario pjesaka sa smrtnim ishodom i da je nakon toga vozac pobjego.
A ja sam vec postavio primjer gdje je kombi istovremeno oborio muskarca i zenu, gdje su povrede samo glave i ledja i gdje je taj vozac pobjego i to sve u pjesackoj zoni.

Bash je chudno da sam ja jedini na temi koji zastupa chistu donekle saobracajku utoliko chudnije jer je saobracajku zastupalo i Sarajevsko kantonalno tuzilastvo . Koja je to sila.
Auto mashina je posto novi Bog.

How Many Hit and Runs Are Solved?

Hit and run stats are recorded differently from state to state making it impossible to determine how many hit and runs are solved in the U.S. every year. One study in England and Wales found that nearly 90% of these accidents are unsolved – it’s not too much of a stretch to assume that this less-than-stellar success rate may be the same in the U.S. If you’ve been involved in a hit-and-run accident, you may have a better chance of seeking compensation from any uninsured motorist coverage you carry.

Znaci da je 90% saobracajnih nesreca tamo gdje je vozac pobjego ostalo nerijesheno.
denden

#25911 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

dzolix wrote: 08/03/2022 20:23

How Many Hit and Runs Are Solved?

Hit and run stats are recorded differently from state to state making it impossible to determine how many hit and runs are solved in the U.S. every year. One study in England and Wales found that nearly 90% of these accidents are unsolved – it’s not too much of a stretch to assume that this less-than-stellar success rate may be the same in the U.S. If you’ve been involved in a hit-and-run accident, you may have a better chance of seeking compensation from any uninsured motorist coverage you carry.

Znaci da je 90% saobracajnih nesreca tamo gdje je vozac pobjego ostalo nerijesheno.
Prvo, nisi od riječi, znači, bezveze si.

Drugo, procenat (ne)riješenosti nesreća gdje pobjegne vozač nije ono o čemu smo pričali, niti je relevantno.

Znači, petljaš da bi sakrio da si se provalio.

Znači, potvrđuješ da si bezveze.
zijancer

#25912 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zijancer »

Da li je poznat tacan datum kada je vrseno masinsko vjestacenje stoka? Ona firma iz zenice ako se ne varam? Da li su imali taj podatak prilikom podizanja optuznice?

Mislim na podatak o intenzitetu sile koja je izazvala deformaciju stoka.
Last edited by zijancer on 08/03/2022 20:46, edited 1 time in total.
dzolix

#25913 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

Image

Ne znam ,,,a sta je ovo ti postujes na Eng. da je procenat gdje vozaci bjeze nakon udara pjesaka gore stoji 20%

a onda ispod komentarisesh po naski da je 12% ,,,12 i 20 nije isto ili si mislio nesto drugo,,,,

Nadji primjer slican ovome sto se dogodio u velikoj aleji a da je bila kao tvoja teorija,,,, znaci udarac palicom nakon obaranja vozilom i bjekstvo , smrtni ishod ,,,,,ne mora biti da ih je udario oboje kao ovdje . Imas vremena 30 dana.

Ne tvrdim da je tako nesto nemoguce samo hocu da vidim da se tako nesto dokazano desilo.
dzolix

#25914 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

zijancer wrote: 08/03/2022 20:39 Da li je poznat tacan datum kada je vrseno masinsko vjestacenje stoka? Ona firma iz zenice ako se ne varam? Da li su imali taj podatak prilikom podizanja optuznice?

Mislim na podatak o intenzitetu sile koja je izazvala deformaciju stoka.
Mislis intezitet sile kad je vlasnik chekicem macolom,lupo sofer shajbu da je skroz razbije, da je moze promijeniti.

Ako se shtok malo iskrivio trebalo je i to malo sa cekicem da se izravna.
zijancer

#25915 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zijancer »

Prvenstveno mislim na skup preciznih podataka koji su bili na raspolaganju u momentu podizanja optuznice. Osim obdukcije.
dzolix

#25916 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

uglavnomja wrote: 08/03/2022 15:02 ljubo je bio pijan k'o letva, pio alkohol "u vidu piva i rakije" prema izjavama svjedoka
izbacen iz kuce - mozes zamisliti akademsku molbu da napusti objekat

i takav bijesan je nastavio piti pivu dok je vozio

a vec je hapsen kaako vozi pijan
Nema dokaza da je bio pijan osim svjedocenja njegove familije.
Ako je bio pijan to mu je olaksavajuca okolnost jer ako je bio pijan nije bio sasvim svjestan svojih postupaka.
Posto je to olaksavajuca okolnost, to svjedocenje od njegove familije moze biti manipulacija koja namjerno vodi u njegovu korist.
Nema dokaza da je vozio bash Ljubo ,,,to je mogo biti i Bekrija vlasnik vozila ili sin Jasmin na koga je registrovano..

Bekrija je vec bio ozbiljno osudjivan zbog saobracajnih prekrsaja .
Ljubo je strucnjak za popravke vozila.
Optuzuju Bekriju za popravke a Ljubu za saobracajni udes,,,,, zamjena teza ali nije nemoguce.
denden

#25917 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

dzolix wrote: 08/03/2022 20:45 Image

Ne znam ,,,a sta je ovo ti postujes na Eng. da je procenat gdje vozaci bjeze nakon udara pjesaka gore stoji 20%

a onda ispod komentarisesh po naski da je 12% ,,,12 i 20 nije isto ili si mislio nesto drugo,,,,
Najednom niti znaš engleski niti kako koristiti google translate u slučaju da ne znaš engleski :-)

dzolix wrote: 08/03/2022 20:45Nadji primjer slican ovome sto se dogodio u velikoj aleji a da je bila kao tvoja teorija,,,, znaci udarac palicom nakon obaranja vozilom i bjekstvo , smrtni ishod ,,,,,ne mora biti da ih je udario oboje kao ovdje . Imas vremena 30 dana.

Ne tvrdim da je tako nesto nemoguce samo hocu da vidim da se tako nesto dokazano desilo.
S vremena na vrijeme ublehariš gore nego Feraget.

Postavljaš nerelevantan, a težak uslov kao kriterij za valjanost teorije koju osporavaš. To je vrsta logičke greške, u tvom slučaju namjerne, kako bi neosnovano na osnovu ničeg prividno popravio svoju očajno lošu i neodrživu poziciju u diskusiji.

Evo, nađi ti jedan slučaj mimo ovog gdje je osoba sumnjičena prvo za ubistvo nečim mimo vozila za događaj u kojem je učestvovalo vozilo, a potom optužena za saobraćajku i pravosnažno oslobođena u situaciji gdje je u pitanju događaj u kojem, u obje verzije, ta osoba učestvuje vozilom u kojem se nalazi sa supružnikom i najmanje petero djece. Imaš 30 000 godina fore, dovoljno da insceniraš takav događaj i fingiraš suđenje. :lol:

Objasnio sam ti već šta su relevantni elementi i našao primjer. Dakle, da vozilo blago obori pješaka (bez da ga onesposobi za fizički konflikt), gdje dolazi do konflikta (čak sam našao primjer gdje oboreni pješak, kao u mojoj teoriji, oštećuje vozilo), vozač izlazi iz vozila i dolazi do fizičkog sukoba. Potpuno je nerelevantno da li je u pitanju palica, šaka, noga, kamen kao sredstvo nanošenja povreda, kao i to da li je vozač pobjegao ili ne. To su akcidentalne stvari, nebitne za suštinu.

Lako sam izguglao i situaciju gdje vozač motocikla umalo pregazi pješaka, pješak uđe u konflikt sa njim, vozač pješaku palicom razbije glavu (sa smrtnom posljedicom) i pobjegne sa lica mjesta.

https://www.nytimes.com/1978/11/07/arch ... death.html

Naravno, ti možeš reći da motocikl nije "regularno" vozilo ili da je bitno što motocikl nije blagim udarom oborio pješaka, nego ga samo zamalo pregazio, možeš reći da je bitno što se vozač motocikla zove Tarzan, a ne Ljubo itd.

Ali, to je obično ubleharenje i spinovanje, a la Feraget.
35-godišnjeg muškarca iz Bruklina pretukao je na smrt bejzbol palicom u nedjelju popodne vozač koji ga je zamalo pregazio. Pješak je protestovao, nakon čega je vozač izvukao palicu iz njegovog gepeka i napao ga. Ubica je pobjegao, ali policija je rekla da su mu svjedoci dali broj dozvole.

Žrtva, Howard Brailow iz 956 East 16th Street, šetao se u blizini svoje kuće na Avenue J i East 14th Street u Flatbushu u 15:15 sati. kada ga je vozač, koji je upravo ušao u oralni sukob sa drugim vozačem na raskrsnici, za dlaku promašio dok je vozio nazad.

Kada se gospodin Brailow usprotivio, vozač je iskočio, udario ga nekoliko puta u glavu i odjurio dok je žrtva posrnula blok do Avenije. J i East 15th Street, gdje se srušio i umro.
denden

#25918 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

dzolix wrote: 08/03/2022 22:10
Bekrija je vec bio ozbiljno osudjivan zbog saobracajnih prekrsaja .
Ljubo je strucnjak za popravke vozila.
Optuzuju Bekriju za popravke a Ljubu za saobracajni udes,,,,, zamjena teza ali nije nemoguce.

Kad nekog ubiješ nožem, odgovaraš za ubistvo (glavno djelo), a ne još i prikrivanje ako nož sakriješ.

Ali, ako nekom ko je nekog ubio nožem, svjesno pomogneš da sakrije ili uništi ili očisti od krvi taj nož, onda odgovaraš za pomaganje.

Ljubo nije mogao biti optužen za prikrivanje djela koje je uradio, nego za djelo.

Bekrija nije optužen da je sam vršio popravke, nego zajedno sa Ljubom (pomagao Ljubi).
dzolix

#25919 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

denden wrote: 08/03/2022 22:51 Evo, nađi ti jedan slučaj mimo ovog gdje je osoba sumnjičena prvo za ubistvo nečim mimo vozila za događaj u kojem je učestvovalo vozilo, a potom optužena za saobraćajku i pravosnažno oslobođena u situaciji gdje je u pitanju događaj u kojem, u obje verzije, ta osoba učestvuje vozilom u kojem se nalazi sa supružnikom i najmanje petero djece. Imaš 30 000 godina fore, dovoljno da insceniraš takav događaj i fingiraš suđenje.
Nek si ti stavio primjer i link za pravdanje tvoje teorije o palici.
Naravno ovo je samo bila fora da ti dajem rok od 30 dana da bi te motiviso.
Naravno ja nisam ni pokuso traziti te primjere jer znam da ih ima .

Ima puno slucajeva i to se cesto desava da forenzicari nisu sigurni da li je neka povreda nastala od palice ili vozila.
Tragikomicno je da i ti i Feraget i Muriz slijepo vjerujete necijem misljenju sa obdukcije da je povreda na glavi jedino nastala od palice pored svjedokinje Alise Muta p koja je rekla udarilo nas je auto veeeelikoooom brzinom i pored video nadzora koje prikazuje brzu voznju i pored neutralnog svjedoka Gadze koji je primjetio brzu voznju bas na tom mjestu i chuo udar, pored svjedoka koji je vidio razbijenu shajbu, pored dokaza da mu je izbijena patika, pored udara koje je chulo dvoje svjedoka sa daljine od oko 360 metara, pored toga da je 100 puta veca vjerovatnoca da je samo udar vozilom bez dodatnog napada palicom a ti spinujes o nekom prvobitnom blagom udaru vozila i napadu palicom.
Last edited by dzolix on 09/03/2022 00:46, edited 3 times in total.
denden

#25920 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

dzolix wrote: 08/03/2022 23:30

Nek si ti stavio primjer i link za pravdanje tvoje teorije o palici.
Naravno ovo je samo bila fora da ti dajem rok od 30 dana da bi te motiviso.
Naravno ja nisam ni pokuso traziti te primjere jer znam da ih ima .
Naravno, ako nema linka, onda si "dokazao" svoju tvrdnju i "osporio" moju teoriju, a ako ga ima, onda "nije bitno" i "šalio si se".

Nekad je potrebno i predstavlja mudrost, zadrtog tupana (ne mislim na tebe) nadigrati na njegovom terenu i njegovim oružjem, a nekad je mudrost uopšte se ne spuštati na njegov nivo.
dzolix wrote: 08/03/2022 23:30 Ima puno slucajeva i to se cesto desava da forenzicari nisu sigurni da li je neka povreda nastala od palice ili vozila.
Tragikomicno je da i ti i Feraget i Muriz slijepo vjerujete necijem misljenju sa obdukcije da je povreda na glavi jedino nastala od palice pored svjedokinje Alise Muta p koja je rekla udarilo nas je auto veeeelikoooom brzinom i pored video nadzora koje prikazuje brzu voznju i pored neutralnog svjedoka Gadze koji je primjetio brzu voznju bas na tom mjestu a ti spinujes o nekom prvobitnom blagom udaru vozila.
Imaš na temi, a znam da je pozorno pratiš i da si to pročitao mnogo puta, detaljno i mnogo puta argumentovano i ponovljeno sve na osnovu čega smatram to što smatram.

Tvoja teorija o isključivoj saobraćajci je nakon svega poznatog, a napisanog na temi, potpuno i mjerodavno oborena, odavno je besmisleno njeno zastupanje i, iskreno, ne vidim drugi razlog osim zadrtosti ili intelektualne potkapacitiranosti za tako nešto.
preselio na ahiret

#25921 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by preselio na ahiret »

denden wrote: 08/03/2022 23:46 Tvoja teorija o isključivoj saobraćajci je nakon svega poznatog, a napisanog na temi, potpuno i mjerodavno oborena, odavno je besmisleno njeno zastupanje i, iskreno, ne vidim drugi razlog osim zadrtosti ili intelektualne potkapacitiranosti za tako nešto.
Pa sta mislis sto ne popusta teoriju o saobracajnoj?
dzolix

#25922 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

preselio na ahiret wrote: 09/03/2022 00:12
denden wrote: 08/03/2022 23:46 Tvoja teorija o isključivoj saobraćajci je nakon svega poznatog, a napisanog na temi, potpuno i mjerodavno oborena, odavno je besmisleno njeno zastupanje i, iskreno, ne vidim drugi razlog osim zadrtosti ili intelektualne potkapacitiranosti za tako nešto.
Pa sta mislis sto ne popusta teoriju o saobracajnoj?
Ima puno slucajeva i to se cesto desava da forenzicari nisu sigurni da li je neka povreda nastala od palice ili vozila.
Tragikomicno je da i ti i Feraget i Muriz slijepo vjerujete necijem misljenju sa obdukcije da je povreda na glavi jedino nastala od palice pored svjedokinje Alise Muta p koja je rekla udarilo nas je auto veeeelikoooom brzinom i pored video nadzora koje prikazuje brzu voznju i pored neutralnog svjedoka Gadze koji je primjetio brzu voznju bas na tom mjestu i chuo udar, pored svjedoka koji je vidio razbijenu shajbu, pored dokaza da mu je izbijena patika, pored udara koje je chulo dvoje svjedoka sa daljine od oko 360 metara, pored toga da je 100 puta veca vjerovatnoca da je samo udar vozilom bez dodatnog napada palicom a ti spinujes o nekom prvobitnom blagom udaru vozila i napadu palicom.

Image

Naravno kad imas dokaze da Seferovici tuku onda se prica o palici bash uklapa.

Da li je ona, Vasvija, pretucena zbog palice ili zbog saobracajke.
Ko je tacno Ljubin rodjak koji je pretuko Vasviju.

Image

Image

Jeli ovo trag povrede na lijevom dijelu nosa kod kljuchne svjedokinje Vasvije ili se to meni samo cini.
denden

#25923 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

Vasvija Sejdović, supruga Ljube Seferovića, kojem se sudilo zbog smrti mladića Dženana Memića, kako saznajemo, nalazi se u sigurnoj kući. Seferović ju je pretukao, dok je njihovo sedmero djece tjerao da prose
Ili, ko je Vasvijin nasilni muz zbog kojeg je s djecom u sigurnu kucu smjestena drugi put.
dzolix

#25924 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

Image

Image

Image

Image

Prvi svjedok Nebojša Veljović, pripadnik DKPT

Patike su mu bile na nogama. Ležao je na lijevom boku, lijevom stranom lica na zemlji,
Rekao je da su mu patike bile na ivičnjaku, a ostatak tijela na zemljanoj površini

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

E sad ko je ovdje lud a ko laze.
denden

#25925 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

Ili, ko ne konta ocite stvari.
Locked