dzolix wrote: ↑08/03/2022 20:45
Ne znam ,,,a sta je ovo ti postujes na Eng. da je procenat gdje vozaci bjeze nakon udara pjesaka gore stoji 20%
a onda ispod komentarisesh po naski da je 12% ,,,12 i 20 nije isto ili si mislio nesto drugo,,,,
Najednom niti znaš engleski niti kako koristiti google translate u slučaju da ne znaš engleski
dzolix wrote: ↑08/03/2022 20:45Nadji primjer slican ovome sto se dogodio u velikoj aleji a da je bila kao tvoja teorija,,,, znaci udarac palicom nakon obaranja vozilom i bjekstvo , smrtni ishod ,,,,,ne mora biti da ih je udario oboje kao ovdje . Imas vremena 30 dana.
Ne tvrdim da je tako nesto nemoguce samo hocu da vidim da se tako nesto dokazano desilo.
S vremena na vrijeme ublehariš gore nego Feraget.
Postavljaš nerelevantan, a težak uslov kao kriterij za valjanost teorije koju osporavaš. To je vrsta logičke greške, u tvom slučaju namjerne, kako bi neosnovano na osnovu ničeg prividno popravio svoju očajno lošu i neodrživu poziciju u diskusiji.
Evo, nađi ti jedan slučaj mimo ovog gdje je osoba sumnjičena prvo za ubistvo nečim mimo vozila za događaj u kojem je učestvovalo vozilo, a potom optužena za saobraćajku i pravosnažno oslobođena u situaciji gdje je u pitanju događaj u kojem, u obje verzije, ta osoba učestvuje vozilom u kojem se nalazi sa supružnikom i najmanje petero djece. Imaš 30 000 godina fore, dovoljno da insceniraš takav događaj i fingiraš suđenje.
Objasnio sam ti već šta su relevantni elementi i našao primjer. Dakle, da vozilo blago obori pješaka (bez da ga onesposobi za fizički konflikt), gdje dolazi do konflikta (čak sam našao primjer gdje oboreni pješak, kao u mojoj teoriji, oštećuje vozilo), vozač izlazi iz vozila i dolazi do fizičkog sukoba. Potpuno je nerelevantno da li je u pitanju palica, šaka, noga, kamen kao sredstvo nanošenja povreda, kao i to da li je vozač pobjegao ili ne. To su akcidentalne stvari, nebitne za suštinu.
Lako sam izguglao i situaciju gdje vozač motocikla umalo pregazi pješaka, pješak uđe u konflikt sa njim, vozač pješaku palicom razbije glavu (sa smrtnom posljedicom) i pobjegne sa lica mjesta.
https://www.nytimes.com/1978/11/07/arch ... death.html
Naravno, ti možeš reći da motocikl nije "regularno" vozilo ili da je bitno što motocikl nije blagim udarom oborio pješaka, nego ga samo zamalo pregazio, možeš reći da je bitno što se vozač motocikla zove Tarzan, a ne Ljubo itd.
Ali, to je obično ubleharenje i spinovanje, a la Feraget.
35-godišnjeg muškarca iz Bruklina pretukao je na smrt bejzbol palicom u nedjelju popodne vozač koji ga je zamalo pregazio. Pješak je protestovao, nakon čega je vozač izvukao palicu iz njegovog gepeka i napao ga. Ubica je pobjegao, ali policija je rekla da su mu svjedoci dali broj dozvole.
Žrtva, Howard Brailow iz 956 East 16th Street, šetao se u blizini svoje kuće na Avenue J i East 14th Street u Flatbushu u 15:15 sati. kada ga je vozač, koji je upravo ušao u oralni sukob sa drugim vozačem na raskrsnici, za dlaku promašio dok je vozio nazad.
Kada se gospodin Brailow usprotivio, vozač je iskočio, udario ga nekoliko puta u glavu i odjurio dok je žrtva posrnula blok do Avenije. J i East 15th Street, gdje se srušio i umro.