Bosna i Hercegovina- EUFOR /ALTHEA
- Prpa.ba
#126 Re: Bosna i Hercegovina- EUFOR /ALTHEA
Kazu da su ih vidjeli i u Zvorniku, ali nema fotki kao sto ima sa Juznog Kipra. 
- escobar__
#127 Re: Bosna i Hercegovina- EUFOR /ALTHEA
Ima iz Zvornika.patriot_bih wrote: ↑07/03/2022 20:53 Ima slika EUFOR-a iz centra Banjaluke kao što ima sa Ferhadije, centra Konjica i Mostara?
-
Dino79
#128 Re: Bosna i Hercegovina- EUFOR /ALTHEA
Nije nesto cime bi se trebali ponositi. 30 godina nismo kupili ni jedan jedini avion nije bilo ni pokusaja kupovine.ins wrote: ↑07/03/2022 00:40No Fly zona iznad BiH je uspostavljena u junu 1992 i do danas nije ukinuta, od tog dana svih ovih 30 godina dežurni par iz USAF baze u Avianu koji patrolira iznad Jadrana je zadužen za BiHarchi_a wrote: ↑07/03/2022 00:25 Malo prije bombardovanja 95, NATO je već ppmilovap tzv vrs. 28. februara 1994. godine dva američka lovca F-16C, koji su patrolirali Zonom zabranjenog leta nad BiH oborili su u vazduhu četiri jurišnika J-21 "Jastreb" tzv. Vazduhoplovstva vrd, koji su se vraćali sa zadatka bombardovanja skladišta municije u Bugojnu i fabrike aritljerijskih sistema " Bratstvo" u Novom Travniku.![]()
![]()
Pa šta mislite što se nama nikada nije desilo da SRB ili HR povrijede zračni prostor?HV uredno traži dozvole za prelet preko BiH, kada lete iz Slavonije za Dalmaciju i obrnuto
BiH zemlja bez vojne avijacije
-
patriot_bih
#129 Re: Bosna i Hercegovina- EUFOR /ALTHEA
Hoćemo fotke iz BL i Laktaša!escobar__ wrote: ↑07/03/2022 21:36Ima iz Zvornika.patriot_bih wrote: ↑07/03/2022 20:53 Ima slika EUFOR-a iz centra Banjaluke kao što ima sa Ferhadije, centra Konjica i Mostara?
-
mo-town
#130 Re: Bosna i Hercegovina- EUFOR /ALTHEA
Jesu li rekli gdje je i koliko rasporedjeno?Sarajmen wrote: ↑07/03/2022 18:07 EUFOR: Rasporedili smo vojnike širom BiH
Raspoređivanje rezervi i njihove opreme, uključujući laka oklopna vozila, je mjera predostrožnosti i proporcionalna mjera koja pokazuje odlučnost EUFOR-a da podrži naše partnere iz BiH
Misija EUFOR Althea u Bosni i Hercegovini potvrdila je na svom Twitter nalogu da je u našu zemlju stiglo svih 500 dodatnih vojnika.
"EUFOR može potvrditi da je svih 500 pripadnika rezervnih trupa sada raspoređeno širom BiH.
Raspoređivanje rezervi i njihove opreme, uključujući laka oklopna vozila, je mjera predostrožnosti i proporcionalna mjera koja pokazuje odlučnost EUFOR-a da podrži naše partnere iz BiH u održavanju stabilnog i sigurnog okruženja", stoji u objavi.
EUFOR na raspolaganju ima ukupno 3.500 vojnika snaga rezervnih trupa.
-
mali_balon
#131 Re: Bosna i Hercegovina- EUFOR /ALTHEA
nisu ali ce sutra maksuzu na klix ofrum postaviti izvjestaj gdje ce i koliko vojnika biti rasporedjeno
- GandalfSivi
-
DonieBrasco
#133 Re: Bosna i Hercegovina- EUFOR /ALTHEA
Neka njih ovdje zlu ne trebali, da ne razmisljamo sta je Dodik imao u planu sa rusima.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#134 Re: Bosna i Hercegovina- EUFOR /ALTHEA
Dino79 wrote: ↑07/03/2022 21:50Nije nesto cime bi se trebali ponositi. 30 godina nismo kupili ni jedan jedini avion nije bilo ni pokusaja kupovine.ins wrote: ↑07/03/2022 00:40
No Fly zona iznad BiH je uspostavljena u junu 1992 i do danas nije ukinuta, od tog dana svih ovih 30 godina dežurni par iz USAF baze u Avianu koji patrolira iznad Jadrana je zadužen za BiH![]()
Pa šta mislite što se nama nikada nije desilo da SRB ili HR povrijede zračni prostor?HV uredno traži dozvole za prelet preko BiH, kada lete iz Slavonije za Dalmaciju i obrnuto
BiH zemlja bez vojne avijacije
- Chmoljo
-
Dino79
- Chmoljo
#137 Re: Bosna i Hercegovina- EUFOR /ALTHEA
naravno da je smiješno.
kao neki ibret što nemamo najskuplju igračku koju jedna vojska može imati, a godinama gledamo kako nam šume gore jer ne možemo kupiti kanader.
tresla se država kad je jedna kantonalna vlada htjela nabaviti pišani višenamjenski helikopter, i sad neko priča nenabavljanju lovaca.
mislim, jeste tragično. ali da nema tog uzroka tragedije, danas ne bismo uopšte imali probleme koje imamo, pa ne bi ni raspravljali imamo li ili nemamo lovaca, ili jel nam trebaju ili ne.
ono, cijeli život drkam kurac, ne radim ništa, tovim se ko svinja i gledam reality, i onda se okrenem i vidim da nabildani odlikaš jebe dobru trebu i kažem: ovo je tragično.
jeste buraz, ali de se probaj prvo svidjeti ikakvom žensku.
- Bloo
- Globalna šefica
#138 Re: Bosna i Hercegovina- EUFOR /ALTHEA
saFun, parfem....? Kanader...Bayraktar?
Sama ću se izbaciti.

Sama ću se izbaciti.
- Nespin
#139 Re: Bosna i Hercegovina- EUFOR /ALTHEA
Last edited by Nespin on 06/09/2022 10:03, edited 1 time in total.
- skafiskafsnjak
#140 Re: Bosna i Hercegovina- EUFOR /ALTHEA
A zna li se tacno, ciji su ovi vojnici EUFOR-a na ulicama?
-
Guadalajara
#141 Re: Bosna i Hercegovina- EUFOR /ALTHEA
Mađari, Rumuni, Slovaci, Austrijanci...
Svi oni što ne vole muslimane
- skafiskafsnjak
#142 Re: Bosna i Hercegovina- EUFOR /ALTHEA
Jbt.....Guadalajara wrote: ↑08/03/2022 07:36Mađari, Rumuni, Slovaci, Austrijanci...
Svi oni što ne vole muslimane![]()
- Nespin
#143 Re: Bosna i Hercegovina- EUFOR /ALTHEA
Last edited by Nespin on 06/09/2022 10:03, edited 1 time in total.
- skafiskafsnjak
- Stabilizator
#145 Re: Bosna i Hercegovina- EUFOR /ALTHEA
DOBRO DOSLI.
Separatisti na respiratorima.
Separatisti na respiratorima.
-
Guadalajara
#147 Re: Bosna i Hercegovina- EUFOR /ALTHEA
Hajde ti to objasni Srebreničanima koje Holanđani nisu zaštitili od genocida i koji i danas traže članove porodica po masovnim grobnicama !Nespin wrote: ↑08/03/2022 09:49Haj ti to objasni ljudima. Nije više 93-eća, EUFOR nije ništa drugo nego produžena ruka NATO-a i ovdje je između ostalog da pokaže čija je ovo interesna zona i da se neće tolerisati nikakvo "eksperimentisanje" ruskih satelita. Ne kontam šta je problem sa nacionalnom strukturom vojnika? Pa neće doći Amerikanci iz Texasa, EUFOR je evropska misija i normalno da su došli evropljani. Zadnjih godinu dana su svi kmečali da treba pojačati snage EUFOR-a i sad kad su tu, sad je neki problem. Mi fakat ne znamo bil pišali il bi kakili... Neka vojnika, bolje da ih ima nego da ih nema. Žao mi je samo što je moralo doći do ovakve geopolitičke katastrofe da bi evropljani skontali šta se kod nas dešava...
Hajde objasni narodu u Goraždu koje Ukrajinci nisu zaštitili, već im je narod i vojska zarobljavala oklopna vozila i naoružanje.
Hajde objasni porodici Hakije Turajlića kako ga izvedoše i ubiše Srbi iz Unproforovog Francuskog transportera u Sarajevu.
Hajde to objasni Hercegovcima i Mostarcima kako Španci nisu izviđali naše linije u Mostaru i dojavljivali Hrvatima da mogu bolje tuci artiljerijom.
Hajde objasni narodu u srednjoj Bosni, onima koje nisu zastitili Englezi u Ahmicima.
Hajde objasni narodu u Novom Travniku kojem su Englezi IFOR/SFOR otimali i uništavali borbena sredstva Ognjeve i Orkane u BNT-u... kako bi im umanjili i unistili bilo kakve odbrambene sposobnosti.
Hajde objasni nama Sarajlijama kako su Ruski pripadnici Unprofora bili dobri za nas. Kako su isli da izvidjaju po nasim linijama...ako je neki kontra napad kako su trazili satro primirja i slicno da uspore nasu vojsku.
Problem sa nacionalnoscu je u tome kad ti ove desne stranke dodju na vlast kao sto je sada u Madzarskoj, Austriji, Slovackoj..Rusija i Srbi preko njih mogu da rade obavjestajne i subverzivne radnje preko svojih ministarstvava, svojih vojnika pripadnka raznih fora (EUFOR-a, IFOR-a, SFOR-a, UNPROFOR-a).U tome je caka, jos kad tu dodamo vjerski sentiment..Onda vidimo ko je za koga i protiv koga.
I vec sam napisao neka ih, ali ne treba nas niko farbati da ne znamo o cemu se radi ! Nije ovdje narod ni lud, a Boga mi ni glup. Imali smo priliku uzivo da gledamo i da dozivljavamo i prezivljamo sve njihove marifetluke.
I koga oni love ? Sta oni love ? Dodju da pretresaju i ispituju direktore i radnike u namjenskoj industriju u Igmanu, Pobjedi, AC Unitiju, BNT-u. Da nam nagovijeste i kazu da to ne mozemo koristiti ako dodje do sukoba i da su oni spremni da sprijece da se branimo. P*cka li im materina.
- skafiskafsnjak
#148 Re: Bosna i Hercegovina- EUFOR /ALTHEA
Takvo nesto sam i ja mislio.....Guadalajara wrote: ↑08/03/2022 10:44Hajde ti to objasni Srebreničanima koje Holanđani nisu zaštitili od genocida i koji i danas traže članove porodica po masovnim grobnicama !Nespin wrote: ↑08/03/2022 09:49
Haj ti to objasni ljudima. Nije više 93-eća, EUFOR nije ništa drugo nego produžena ruka NATO-a i ovdje je između ostalog da pokaže čija je ovo interesna zona i da se neće tolerisati nikakvo "eksperimentisanje" ruskih satelita. Ne kontam šta je problem sa nacionalnom strukturom vojnika? Pa neće doći Amerikanci iz Texasa, EUFOR je evropska misija i normalno da su došli evropljani. Zadnjih godinu dana su svi kmečali da treba pojačati snage EUFOR-a i sad kad su tu, sad je neki problem. Mi fakat ne znamo bil pišali il bi kakili... Neka vojnika, bolje da ih ima nego da ih nema. Žao mi je samo što je moralo doći do ovakve geopolitičke katastrofe da bi evropljani skontali šta se kod nas dešava...
Hajde objasni narodu u Goraždu koje Ukrajinci nisu zaštitili, već im je narod i vojska zarobljavala oklopna vozila i naoružanje.
Hajde objasni porodici Hakije Turajlića kako ga izvedoše i ubiše Srbi iz Unproforovog Francuskog transportera u Sarajevu.
Hajde to objasni Hercegovcima i Mostarcima kako Španci nisu izviđali naše linije u Mostaru i dojavljivali Hrvatima da mogu bolje tuci artiljerijom.
Hajde objasni narodu u srednjoj Bosni, onima koje nisu zastitili Englezi u Ahmicima.
Hajde objasni narodu u Novom Travniku kojem su Englezi IFOR/SFOR otimali i uništavali borbena sredstva Ognjeve i Orkane u BNT-u... kako bi im umanjili i unistili bilo kakve odbrambene sposobnosti.
Hajde objasni nama Sarajlijama kako su Ruski pripadnici Unprofora bili dobri za nas. Kako su isli da izvidjaju po nasim linijama...ako je neki kontra napad kako su trazili satro primirja i slicno da uspore nasu vojsku.
Problem sa nacionalnoscu je u tome kad ti ove desne stranke dodju na vlast kao sto je sada u Madzarskoj, Austriji, Slovackoj..Rusija i Srbi preko njih mogu da rade obavjestajne i subverzivne radnje preko svojih ministarstvava, svojih vojnika pripadnka raznih fora (EUFOR-a, IFOR-a, SFOR-a, UNPROFOR-a).U tome je caka, jos kad tu dodamo vjerski sentiment..Onda vidimo ko je za koga i protiv koga.
I vec sam napisao neka ih, ali ne treba nas niko farbati da ne znamo o cemu se radi ! Nije ovdje narod ni lud, a Boga mi ni glup. Imali smo priliku uzivo da gledamo i da dozivljavamo i prezivljamo sve njihove marifetluke.
I koga oni love ? Sta oni love ? Dodju da pretresaju i ispituju direktore i radnike u namjenskoj industriju u Igmanu, Pobjedi, AC Unitiju, BNT-u. Da nam nagovijeste i kazu da to ne mozemo koristiti ako dodje do sukoba i da su oni spremni da sprijece da se branimo. P*cka li im materina.
Zasto "ne setaju" po RS-u ?
- skafiskafsnjak
#149 Re: Bosna i Hercegovina- EUFOR /ALTHEA
Ja nisam vidio... Ak je tako, onda okSarajmen wrote: ↑08/03/2022 12:00Gled'o ja maloprije fotografije iz Zvornika. Njihov manadat je područjeskafiskafsnjak wrote: ↑08/03/2022 10:49
Takvo nesto sam i ja mislio.....
Zasto "ne setaju" po RS-u ?, svaki pedalj njene teritorije, do novembra ove godine.
- TDK-90
#150 Re: Bosna i Hercegovina- EUFOR /ALTHEA
Ovo samo moze dati vjetar u ledja bosancu DodiCku , dobit ce jos vecu podrsku bosanskih Srba- homogeniju.
Ne hebu Srbi ni ovi bosanski ni oni prekodrinski ove "plave kacige" ni 1% - djelovanje ovih snaga je u ratu potvrdjeno
Pa nama su "NATO" "UN" zavrnuli ruku cak i u slucaju Termoelektrane , ni to ne daju - rjesenje i konkretnu pomoc alternativu takodjer ne nude.
Ne hebu Srbi ni ovi bosanski ni oni prekodrinski ove "plave kacige" ni 1% - djelovanje ovih snaga je u ratu potvrdjeno
Pa nama su "NATO" "UN" zavrnuli ruku cak i u slucaju Termoelektrane , ni to ne daju - rjesenje i konkretnu pomoc alternativu takodjer ne nude.