Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Haris.ba wrote: ↑07/03/2022 15:48
Veoma malo se stanova pravi u odnosu na potražnju. Ne vidim kako bi novogradnja mogla uticati dramatično na cijenu. Jedini veći projekat danas je Tibrina Avenija u Srđana Aleksića. Nekih 250 stanova. Ima nešta malo na Šipu, Stupu....ima li 500 stanova da se pravi za slijedeću godinu?
Dosta novca je upumpano zbog straha od inflacije. Znači, da je samo inflacija koja će biti - skoro je nemoguće očekivati neki pad cijena.
Novogradnje što ima - to je samo da utiče na cijenu starih stanova da ne ide pod nebo.
Tesko da ce tu bit neka niska cijena kvadrata. Cijena materijala je toliko skocila, da koliko god oni imali popusta i shema, nece moci nisku cijenu kvadrata drzat.
moonca wrote: ↑07/03/2022 16:57
Gdje narod kupa cuke .... koliko sam primjetila kao i bebe, u sinku u kuhinji..... da li im se 'gadi' izgleda ne.. . veliki br kupatila se pretvorio u malu tush kabinu.... kao i sink, ... velichine. ............. koji su ukrali dizajn iz vozova.... .. kade nestaju u malim kvadraturama stanova..
Kade postaju proslost zbog neprakticnosti. Osim ako imas dijete koje voli da se 'roni' u kadi, kada je nepotrebna. Ja nisam u maloj kvadraturi stana pa sam prilikom posljednjeg renoviranja ukinuo kade iz stana i nije mi nijednom zafalila. Imam i dijete, i cuku, i opet mi kada ne treba.
Ja volim koncept kade, makar manje ili sa jednim dijelom na koji se može udobno sjesti dok se npr. depiliraš. Volim i da mogu potopiti u lavor neki novi ili nježni odjevni predmet da operem rukama i isperem tako da slobodno pršćem po kadi. Na mini umivaoniku i u tuš prostorima mi to ne ide.
Gdje narod kupa cuke .... koliko sam primjetila kao i bebe, u sinku u kuhinji..... da li im se 'gadi' izgleda ne.. . veliki br kupatila se pretvorio u malu tush kabinu.... kao i sink, ... velichine. ............. koji su ukrali dizajn iz vozova.... .. kade nestaju u malim kvadraturama stanova..
Kade postaju proslost zbog neprakticnosti. Osim ako imas dijete koje voli da se 'roni' u kadi, kada je nepotrebna. Ja nisam u maloj kvadraturi stana pa sam prilikom posljednjeg renoviranja ukinuo kade iz stana i nije mi nijednom zafalila. Imam i dijete, i cuku, i opet mi kada ne treba.
Ja volim koncept kade, makar manje ili sa jednim dijelom na koji se može udobno sjesti dok se npr. depiliraš. Volim i da mogu potopiti u lavor neki novi ili nježni odjevni predmet da operem rukama i isperem tako da slobodno pršćem po kadi. Na mini umivaoniku i u tuš prostorima mi to ne ide.
Cuj kade nestaju zbog neprakticnosti. Nije to glavni razlog.
Vec zbog mode. Sad su moderna tzv.turska kupatila. Za starija lica i invalide jeste prakticnije tursko kupatilo. Ali, mimo toga je moda.
Otkako sam ugradio kadu sa dijelom za sjedenje urahatio sam se.
Ja imam kupatilo za cuku, nisam htjela bez toga kuoovat.
crveni_makovi wrote: ↑07/03/2022 17:16
Vec zbog mode. Sad su moderna tzv.turska kupatila. Za starija lica i invalide jeste prakticnije tursko kupatilo. Ali, mimo toga je moda.
ja još ne vidjeh kod nekog u stanu tursko kupatilo il' ti hamam
crveni_makovi wrote: ↑07/03/2022 17:16
Jes... Jedno vrijeme, tus kabina sa radio uredjajem, potpuni hit. Sada hamamdzik. A nista komotnije od velike kade.