Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
nermin_t wrote: ↑07/03/2022 11:55
ako na EON smart tv aplikaciji napravim svoju listu kanala i postavim je kao primarnu na toj aplikaciji, hoce li se ta lista kao primarna automatski postaviti i na drugom tv (eon box)? meni bi trebalo da na jednom tv (smart tv app) otvara jednu listu, a na drugom (eon box) drugu.
Pozdrav @nermin_t,
Nakon što kreirati listu omiljenih kanala istu ćete moći koristiti na svim uređajima putem EON platforme, međutim lista neće automatski biti postavljena kao glavna programska lista, već ćete istoj moći pristupati kada poželite na svim uređajima putem EON platforme.
Poštovani Telemach, da li je ovo nova brzina interneta? Nešto to nije u redu. Nova brzina je 92.84-12.14, i svaka čast na ovom povećanju brzine. Testirano mrežom, to jest kablom.
Last edited by gaasim on 07/03/2022 14:39, edited 1 time in total.
gaasim wrote: ↑07/03/2022 14:36
Poštovani Telemach, da li je ovo nova brzina interneta? Nešto to nije u redu. Nova brzina je 92.84-12.14, i svaka čast na ovom povećanju brzine. Testirano mrežom, to jest kablom.
Pozdrav @gaasim,
Potrebno je da brzinu izmjerite putem mrežnog kabla CAT5e ili kabla novijeg standarda i putem gigabitne mrežne kartice. Također je potrebno da mrežni kabal uključite u port 1 ili 2 na modemu.
Update test sa mobitelom na WiFi 5G i brzina koju pokazuje je 104-11,6 što je daleko o deklarisane brzine. Napominjem da su mjerenja izvršena na mreži koja urađena kablom CAT5e, i to na portu 1.
Ti ocito imas 100Mb mreznu karticu koja ne dozvoljava veci protok. Potrebna ti je gigabitna mrezna kartica za brzine vece od 100Mb.
To mozes provjeriti tako sto ces otici u Control Panel -> Network and Sharing Center -> Change adapter settings, a zatim desnim klikom na naziv mrezne kartice i klikni na Status. Tu mozes vidjeti da li pod speed pise 100 Mbps ili 1 Gbps.
Da, moj kum je imao isti problem, i mene zove, ljut na TM, dodjem ja, switch na koji je spojen 100Mb portovi.... odemo kupimo sa 1Gb portovima, i sve odcepi
gaasim wrote: ↑07/03/2022 16:10
Update test sa mobitelom na WiFi 5G i brzina koju pokazuje je 104-11,6 što je daleko o deklarisane brzine.
Napominjem da su mjerenja izvršena na mreži koja urađena kablom CAT5e, i to na portu 1.
Pozdrav @gaasim,
Da li posjedujete vlastiti router putem kojeg vršite mjerenje brzine? Ukoliko se spajate direktno na Telemach opremu putem mrežnog kabla zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona kako bi kolege iz tehničkog sektora izvršile detaljne provjere.
preselio na ahiret wrote: ↑07/03/2022 16:53
Telemahe, podrzavaju li ovi vasi modemi sto ste davali uz d3 resivere vecu brzinu od 100Mbps na wifi mrezi?
Pozdrav @preselio na ahiret,
Kompanija Telemach garantuje isporuku pune brzine i stabilnu internet konekciju isključivo uz povezivanja uređaja i modema putem mrežnog kabla. Zamolit ćemo Vas da nam dostavite korisničke podatke u inbox kako bismo izvršili detaljne provjere.
preselio na ahiret wrote: ↑07/03/2022 16:53
Telemahe, podrzavaju li ovi vasi modemi sto ste davali uz d3 resivere vecu brzinu od 100Mbps na wifi mrezi?
Kompanija Telemach garantuje isporuku pune brzine i stabilnu internet konekciju isključivo uz povezivanja uređaja i modema putem mrežnog kabla. Zamolit ćemo Vas da nam dostavite korisničke podatke u inbox kako bismo izvršili detaljne provjere.
dobro ali vidite mrezna na kompu mi ne podrzava vecu od 100Mbps zato pitam sta je sa wifi mrezom i da li ona omogucava vecu brzinu ako mi kartica to ne dozvoljava?
preselio na ahiret wrote: ↑07/03/2022 17:01
dobro ali vidite mrezna na kompu mi ne podrzava vecu od 100Mbps zato pitam sta je sa wifi mrezom i da li ona omogucava vecu brzinu ako mi kartica to ne dozvoljava?
Isporuku veće brzine putem 5 Ghz WiFi mreže možete ostvariti uz napredni Home Gateway uređaj koji je sastavni dio EON Full i Premium Duo i Trio paketa.
Benq wrote: ↑07/03/2022 16:17
Ti ocito imas 100Mb mreznu karticu koja ne dozvoljava veci protok. Potrebna ti je gigabitna mrezna kartica za brzine vece od 100Mb.
To mozes provjeriti tako sto ces otici u Control Panel -> Network and Sharing Center -> Change adapter settings, a zatim desnim klikom na naziv mrezne kartice i klikni na Status. Tu mozes vidjeti da li pod speed pise 100 Mbps ili 1 Gbps.
zavisi to i do kablova kojim je internet doveden do kuce, cat5 podrzava do 100mb brzine, cat6 1gb itd....
aha, vidjeh naknadno...nego jel moguce da su mi pustili povecanje uploada (15mb), a download jos uvijek stara brzina 90mb (po novim brzinama 250/15)...i ranije kad je brzina bila 150/10 na mjerenju nikad brzina nije prelazila 95mb...inače u stanu mi je infrastruktura CAT6 kablovi, optički internet...imam dva dual extendera oba po 1200 mb...wifi kartica na pc podržava brzine 866 mb...
Lepi_Gandalf wrote: ↑07/03/2022 23:15
aha, vidjeh naknadno...nego jel moguce da su mi pustili povecanje uploada (15mb), a download jos uvijek stara brzina 90mb (po novim brzinama 250/15)...i ranije kad je brzina bila 150/10 na mjerenju nikad brzina nije prelazila 95mb...inače u stanu mi je infrastruktura CAT6 kablovi, optički internet...imam dva dual extendera oba po 1200 mb...wifi kartica na pc podržava brzine 866 mb...
Jesi podesio duplex na mrežnoj karti ako mjeriš kablom direktno ? Open Network & Internet Settings > Change adapter options > Desni klik na Ethernet > Properties > Configure > Advanced > Speed & Duplex > 1.0Gbps ili kraćim putem preko Device managera ?
Lepi_Gandalf wrote: ↑07/03/2022 23:15
Jesi podesio duplex na mrežnoj karti ako mjeriš kablom direktno ? Open Network & Internet Settings > Change adapter options > Desni klik na Ethernet > Properties > Configure > Advanced > Speed & Duplex > 1.0Gbps ili kraćim putem preko Device managera ?
ma nema kablova ja to sve izbacio, za što ce mi?
Onda ti extender ili router imaju ograničen WAN port na 100 Mbps pa ti ne može ni WiFi dobaciti više, kad je ulazni port ograničen na 100 Mbps.
Ports 1*10/100 Mbps Ethernet Port
Cista marketinska patka.
Evo ja imam xiaomi ruter koji ima deklarisano nekakve stotine mbps na 5ghz i 2.4 ghz. Ali to ne ide preko 100 nikako.
dok na istoj mrezi imam drugi router ali sa Gbit wan-om i tu fura ko metak. Danas na istom brzina 499 na wifi 5ghz