Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
dr_Evil

#426 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by dr_Evil »

Drekavac22 wrote: 07/03/2022 15:15
dr_Evil wrote: 07/03/2022 15:13

Ne raspravljam se ja oko jezika, ne znam ga, ja sam samo rekao da ako to i jeste DNA da ne znaci nista jer je u drugoj rijeci i na mjestu gdje se ne spominje nista oko toga. Dakle bajka za malu djecu.

Hajde 18:65 3:13 kako i zasto je 1865 i 313. I odakle ti pravo i po kojoj logici je 1,6 jednako 1,6407, i kakve to uopste veze ima sa DNA u nekim rijecima koje nisu DNA.

Pitaao sam i cekam odgovor, odbrani svoje teze.
dobit ces odgovor kad ti meni odgovoris.

sta znaci ova 4 ovdje?
1,6407
Apsolutno nebitno! A zasto je nebitno, jer tvoje slaganje broja slova od DNA do DNA u rijecima Edna i tome slicno nema veze sa DNA, i zaokruzeno je tacno na 1,6 dok omjer razmaka u spiralama je trenutno 1,6407.. Nikada nece doci na 1,6 jer ne postoje tacne mjere.

Najbolje da promijenimo definiciju metra, pa da nastelujemo :)

Dakle hajde odgovori odbrani svoje teze, 18:65 3:13 i 1,6407.

Money money moneyy, moneyyy!
Drekavac22

#427 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

dr_Evil wrote: 07/03/2022 15:22
Drekavac22 wrote: 07/03/2022 15:15

dobit ces odgovor kad ti meni odgovoris.

sta znaci ova 4 ovdje?
1,6407
Apsolutno nebitno! A zasto je nebitno, jer tvoje slaganje broja slova od DNA do DNA u rijecima Edna i tome slicno nema veze sa DNA, i zaokruzeno je tacno na 1,6 dok omjer razmaka u spiralama je trenutno 1,6407.. Nikada nece doci na 1,6 jer ne postoje tacne mjere.

Najbolje da promijenimo definiciju metra, pa da nastelujemo :)

Dakle hajde odgovori odbrani svoje teze, 18:65 3:13 i 1,6407.

Money money moneyy, moneyyy!
bitno bitno,

hoces li priznati da ne znas sta znaci?

blage ti veze nemas o ovim stvari htio bi da diskutujes :-)
nivla

#428 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by nivla »

dr_Evil wrote: 07/03/2022 14:25
Drekavac22 wrote: 07/03/2022 14:16
najgore mi padne na srce kad mi neuki muslimani dodju da me ospore nepoznavaju ci Kuran

Mi muslimani se oslanjamo na lunarni kalendar iz vjerskih razloga, da pratimo kad dolazi mjesec ramazan, kad su vazni dani religijske prirode

Niko od muslimana ne prati lunarni kalendar kad je u pitanju poljoprivreda jer moras se osloniti na solarni kalendar, da znas planiratu sjetvu i zetvu.

i ne samo to

Allah licno kaze u Kuranu da odobrava solarno i lunarno racunanje vremena,

Allah licno naziva solarnu godinu Sinat, a lunarnu Aam u Kuranu

Allah licno kodiran Dan u nepsicificnoj formi 365 puta u Kuranu kao u jednoj solarnoj godini, dok postavlja dio tij rijeci izmedju prvog i 12tog spominjanja rijeci Mjesec upravo 354 rijeci Dan, sto odgovara lunarnoj godini 354 dana.

Allah licno daje omjer solarne i lunarne godine pa kaze 309 lunarnih = 300 solarnih godina uz omjer 1.03

i onda mi ti dodjes da kazes da mi samo pratimo luinarni a ne "nevjernicki" solarni kalendar

Ako je taj nevjernicki gregorijaski kalndar baziran na solarnom racunanja, to je samo po sebi dozvoljeno.

Kad te neko pita koje godine su rodjen, hoce li mu reci lunarnog ili gregorijanskog kalendara.. hajde mu reci rodjen sam 1410 godine lunarnog kalndara :lol: good luck da te razumijem koje godine si , nego moze pomisliti da si vampir rodjen u srednjen vijeku pa zivio si 500 godina. :lol:
Sta smislit nece da opravda svoje izmisljotine, eto sasvim logicno da se Kuran casni reda ono prije i poslije Krista u tvom kodiranju. Da ti ne zapne ova 1865 na prije Krista. Dozvoljeno je kazes solarni je :D
a ako mu ne pase taj onda sigurno ima po jevrejskom kalendaru neki broj da pase
Drekavac22

#429 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

nivla wrote: 07/03/2022 15:33 a ako mu ne pase taj onda sigurno ima po jevrejskom kalendaru neki broj da pase
ne izmisljaj.
nivla

#430 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by nivla »

evo npr ja po majanskom zivim iza 2012., znaci može se ima se
dr_Evil

#431 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by dr_Evil »

Drekavac22 wrote: 07/03/2022 15:28
bitno bitno,

hoces li priznati da ne znas sta znaci?

blage ti veze nemas o ovim stvari htio bi da diskutujes :-)
Odgovori na pitanja sirem auditoriju

18:65=1865
3:13=313
1,6=16407

EDNA = DNA

Mozemo do sutra.

Blage ti nemas veze, cak ti je i brojanje pogresno kolega, puno zujis a dajes samo lazni med, patvoreni ako cemo tacno.

Drz se kjafirskog kalendara i broji od Krista. Jos ces mi kazat da je Svevisnji to tako kodirao da i kjafiri predu na pravi put
dr_Evil

#432 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by dr_Evil »

Isto ono kad baba Vanga i Nostradamus daju predvidjanja pa niko ne zna sta su mislili, i onda se nesto desi pa ovi navlace e to je to, tacno to i nikako drugacije.

Kaze baba Vanga, "he wil put in his cock in anus", i onda ovaj kaze to je Putin, a anus je Ukrajina. Vidis da ima PutIn.
Drekavac22

#433 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

dr_Evil wrote: 07/03/2022 15:41 Isto ono kad baba Vanga i Nostradamus daju predvidjanja pa niko ne zna sta su mislili, i onda se nesto desi pa ovi navlace e to je to, tacno to i nikako drugacije.

Kaze baba Vanga, "he wil put in his cock in anus", i onda ovaj kaze to je Putin, a anus je Ukrajina. Vidis da ima PutIn.
blage ti veze nemas sta pricas

uopste nema to veze nikakve sa ovim sto ja prezentujem ovdje.
dr_Evil

#434 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by dr_Evil »

Drekavac22 wrote: 07/03/2022 15:47
dr_Evil wrote: 07/03/2022 15:41 Isto ono kad baba Vanga i Nostradamus daju predvidjanja pa niko ne zna sta su mislili, i onda se nesto desi pa ovi navlace e to je to, tacno to i nikako drugacije.

Da, ima 100% veze, sluzis se istom metodologijom, put in = Putin, 18:56=1856, EDNA=DNA

Pa ponekad dan je dan, a nekada danima je dan, a nekad danas= dan. Broji kako ko stigne, vazno je navuci 0:1 za nase.

Ali nema veze ja uzivam, nisam odavno pisao niti na jednoj temi ovako. Hvala ti, i isprike svim vjernicima ako se ko uvrijedi.
Drekavac22

#435 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

dr_Evil wrote: 07/03/2022 15:49
Drekavac22 wrote: 07/03/2022 15:47

Da, ima 100% veze, sluzis se istom metodologijom, put in = Putin, 18:56=1856, EDNA=DNA

Pa ponekad dan je dan, a nekada danima je dan, a nekad danas= dan. Broji kako ko stigne, vazno je navuci 0:1 za nase.

Ali nema veze ja uzivam, nisam odavno pisao niti na jednoj temi ovako. Hvala ti, i isprike svim vjernicima ako se ko uvrijedi.
javi mi se kad savladas drugi decimal 4 u onom broju pa se onda moze nastaviti
dr_Evil

#436 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by dr_Evil »

Drekavac22 wrote: 07/03/2022 15:51
dr_Evil wrote: 07/03/2022 15:49

Javi mi se kad skontas odgovore na data pitanja, pa se onda vrati da mi objasnis odnos razmaka spirala. On ce meni da objasni da je tacno 1,6 jednako 1,6407 :D. Dobar je memo.

Mislim da sam bio u srednjoj kada sam prvi put se susreo sa ovom temom, tada je kruzila knjiga, i tada mi je bila ekstremno zabavna, Da vincijev kod, ko voli te vrste knjiga kao ja, pustis masti na volju i opleti.
apsidejzi

#437 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by apsidejzi »

skafiskafsnjak wrote: 07/03/2022 14:35
apsidejzi wrote: 07/03/2022 14:31
Sram ga i stid bilo. Kako smije koristiti svoje demokratsko pravo koje mu je forumska administracija omogucila. ccccc. Ih sto bih volio da ga hoce banovati pa da mozemo u miru prosipati suplju bez da nas neko upozorava kako ta filozofija nema veze sa realnoscu.
Hahahaahahah
To samo pokazuje tvoju bolesnu zelju da nekome nesto dokazes.

Isto da sad ja nekome po ateistickim temama solim pamet i dokazujem.
Ne postoje ateisticke teme. Ateistima je jedino zajednicko da ne vjeruju da neki od 3000 ponudjenih bogova postoji. Sve ostalo je proizvoljno i stvar licnog ubjedjenja.

Sto se tice moje "bolesne zelje da nekom nesto dokazem" kazacu da si djelomicno u pravu. U pravu si kada kazes da je u pitanju "zelja". Ostatak nisi upravu. A zasto zelja? Zato sto sam ja izgubio 15 godina svog zivota ziveci u netacnom uvjerenju i zato sto mi je trebalo najmanje 4 godine da sam sebi priznam isto. Ovaj bi proces trajao jos vjerovatno isto toliko godina da nije bilo drugih ateista koji su mi pomogli. Nazalost iz engleskog govornog podrucja jer na nasem jeziku nema mnogo kritickog sadrzaja. Ova ateisticka pomoc se sastojala uglavnom od kritickog pristupa religiji gdje sam sebi pocnes postavljati pitanja i sto je najvaznije, neignorisati ih.

Posto nema tog sadrzaja na nasem jeziku, onda ja s vremena na vrijeme nesto napisem (i ostali ateisti na temi) u nadi da ce mozda nekom drugom pomoci u istom putu kojeg sam ja prosao, a ko nema mogucnost da konzumira sadrzaj na engleskom jeziku. Odatle dolazi moja zelja. 15 godina zivota nije malo i moglo se bolje iskoristiti ali sta je tu je. Nije sav taj period bio katastrofa. Ipak je odluka da vjerujem bila moja odluka kao sto je odluka da ne vjerujem moja odluka. Niko me nije natjerao ni na jedno ni na drugo tako da se nema ko licno "kriviti". Ali se ima kriviti ova propaganda u vidu laznih, nategnutih i neistinitih "cuda kur'ana". Ima se kriviti forsiranje lazne grupne pripadnosti. I tako. Neka mala "zelja" koja u tvojim ocima izgleda "bolesno" zato sto nemas adekvatan odgovor. Onda je najbolje zabiti glavu u pijesak kao noj i ponavljati mantru bez substance kako bi sebe zavarao da si upravu.
apsidejzi

#438 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by apsidejzi »

Drekavac22 wrote: 07/03/2022 15:02 to je ono bitno sto ti neshvatas, a sad cu ti objasniti

Sto je bitno ovo, jer mi kad uocavamo nagovjestaje koje Bog nagovjestio kroz brojeve u nauku u Kuranu...mi se sve vise i vise uvjeravamo da je autor sveznajuci, poznaje buducnost, jer nam daje primjere iz naseg vremena koje je nagovjestio.
Eh vidis, problem sa ovim pristupom je sto je subjektivan. Posto ne mozes postaviti objektivne standardne onda je on bezvrijedan. Ti radis isto ono sto rade gatare kad predvidjaju buducnost. Kruze okolo i postavljaju opcenita pitanja kako bi tebe naveli da sam sebi ispricas pricu. Ti sam sebi pronalazis inspiraciju kako bi jos vise vjerovao u Boga. Zacarani krug: ja vjerujem u boga i ja pronadjem dokaz koji i pojaca vjeru u boga. Taj dokaz nije objektivan, nije mjerljiv, nije predvidiv.

Tako mozes uzeti bilo koju knjigu, bilo koju tvrdnju, sebe ubijediti u nesto i onda pronaci "dokaze" za svoju pricu. Ako ne stima 100% onda mozes i zaokruziti na najblizu decimalu.

To nije nikakva bozija mudrost. To je samo tvoja naivna zelja da potvrdis svoje vjerovanje
pa kad nase vjerovanje se pojaca, i uvjerimo se jos vise da je Kuran od Boga koji poznaje buducnost....sledeci put kad citas ono sto kaze o nasoj dalekoj buducnosti sudnjeg dana, raja i pakla...da je nase vjerovanje u to jos jace.. da smo svjesni toga i da bi se jos bolje pripremili za to.
Tvoje vjerovanje se poveca jer vidis da bog poznaje buducnost. Kako znas da poznaje buducnost? Jer je kodirao stvari koje su tek kasnije otkrivene. Hm... Ovo se zove "pozitivna tvrdnja" a takve tvrdnje se najbolje testiraju kroz "shit testove". Hajde da vidimo da li je to tacno kroz nekoliko primjera kada tvrdnja ne funkcionise. Hajmo naci "negativnu tvrdnju". Hajmo naci primjere kada je sveznajuci zabrljao i nije pravilno predvidio buducnost. Recimo pogrijesio je kada govori o gromovima i tome kako ih on salje gdje hoce da prepadne ljude: "I grmljavina veliča i hvali Njega, a i meleki, iz strahopoštovanja prema Njemu; On šalje gromove i udara njima koga hoće – i opet oni raspravljaju o Allahu, a On sve može. #"

Medjutim, taj sveznajuci ocito nije znao da ce se roditi Nikola Tesla i zajebati mu teoriju gromova. Nikola je pravio gromove osale. Cak sta vise, grom nije nista drugo nego elektricno praznjenje. To elektricno praznjenje je prisutno svuda oko nas i nije nista spektakularno kako se navodi u ovom ajetu. Iskra, varnica, svi elektricni uredjaji funkcionisu na istom principu. KOd elektricnih uredjaja imamo kontrolisano praznjenje a kod gromova to je vise random.

Posebno mi je zanimljiv dio "On salje i udara koga hoce sa gromovima". Ako je to napisalo sveznajuce bice, kako je mogao zaboraviti da ce ljudi napraviti nesto sto se zove: GROMOBRAN??? Haj guglaj kako radi gromobran. Ili ako grom udari u avion ili automobil a putnicima ne bude nista unutra. Sto li je to tako? Bog hoce da te udari sa gromom ali ne moze, jer su pametni ljudi smislili mehanizam zastite. Kao da sveznajuci nije znao da ce ljudi napraviti taj mehanizam zastite. A kao zna sta ce biti u buducnosti i moze u svojoj knjizi kodirati svasta nesto.

Nadam se da vidis u kojem smjeru ide moj argument. Tvoje pozitivne tvrdnje se lagano mogu oboriti negativnim tvrdnjama. Bog je sveznajuci, on je kodirao nesto sto ce kasnije otkriti, ali je zaboravio da ce se i druge stvari otkriti i to je pogresno napisao. Mislio da ga niko nece provaliti.
Drekavac22

#439 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

dr_Evil wrote: 07/03/2022 15:56
Drekavac22 wrote: 07/03/2022 15:51

Javi mi se kad skontas odgovore na data pitanja, pa se onda vrati da mi objasnis odnos razmaka spirala. On ce meni da objasni da je tacno 1,6 jednako 1,6407 :D. Dobar je memo.

Mislim da sam bio u srednjoj kada sam prvi put se susreo sa ovom temom, tada je kruzila knjiga, i tada mi je bila ekstremno zabavna, Da vincijev kod, ko voli te vrste knjiga kao ja, pustis masti na volju i opleti.
On ce meni da objasni da je tacno 1,6 jednako 1,6407 :D. Dobar je memo.
koliki je atom fosfora na kojem se radilo X-zrake difrakcija dok su atomi bili u smrznutom stanju?

Da vincijev kod,
nikakve veze sa da vincijevim kodom nema.
belfy

#440 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by belfy »

Drekavac22 wrote: 07/03/2022 00:45
nemas ti meni sta objasnjavati. to smo rijesili jos prije vise godina, nego si ocigledno zaboravio, a tema ti je i sada dostupna da sve to vidis, samo sto namjerno neces, nego zelis da zavrtis jos jedan krug. mislis da si sada pametniji, ali metode su iste. upravo ona lijepa poslovica jednog poznatog covjeka koju volim da ponovim: "Insanity is doing the same thing over and over and expecting different results."
evo sto ja zaverglam u krug, a sto se ti onda upecas uvijek onda na taj zacarani krug , ko riba kad joj bacis uvijek isti mamac poleti na to :-)

to je jos veca misterija meni :lol:
onda da ti razrijesim misteriju. tu sam da te podsjetim da nisi bio onda u pravu, kao ni sada, jer se nista od onda nije promijenilo. i jos uvijek se pravis kao da one prijasnje teme ne postoje, jel?
Drekavac22 wrote: 07/03/2022 00:45
da te opet podsjetim: tada smo ti davali email adrese na koje mozes da se javis sa svojim "otkricima" kako si ih tada zvao ili "blagom" kako to sada zoves, pa si poslije i ti sam govorio kome si sve slao mailove sa osvim svojim "otkricima" i znamo kako se to zavrsilo. jesi zaboravio?
dovedi mi kojeg god hoces profesora, strucnjaka, doktora sta kod ako zeli da analizira ovo i daje svoje misljenje o ovome svemu, bujrum nek izvoli.
ja bi to cak volio.
naravno da bi ti to volio. pa vec rekoh iznad da se sjecam (vjerujem i neki drugi) perioda kada si im slao mailove i kakav je rezultat toga bio. i isto tako je logicno da nijedan takav se ne bi upustao u rasprave sa tobom uopste, cim procita par tvojih "otkrica", kao i ono sta ti podrazumijevas pod "cinjenica" ili "dokaz". doduse bio je jedan predavac na fakultetu koji je doktorirao matematiku koji je tada ucestvovao u raspravi i pokusao na vise nacina i iz vise uglova da ti pokaze zasto ovo sto radis moze (u najboljem slucaju) spadati samo u numerologiju, a kojem si ti nakon toga rekao da ne zna matematiku... naravno da je i on odustao od rasprave sa golubom nakon toga.
Drekavac22 wrote: 07/03/2022 13:04 zato sto su mu sifre u tacno redosljedu

a spajanje rednog broja sure i rednog broja ajeta je uradjeno na vise mjesta da bi se kodiralo stvar

kao ajet 18:65= godina 1865

ajet 3:13 = 313 vojnika

ovo je covejce jako jednostavno , zar treba vise dodatno pojasnjavati...pa dodatna pojasnjenja na ovo bi bilo ppoput pitanja zasto je voda mokra :lol:
velis jednom godina, jednom broj vojnika. drugi put ne spajas nego su brojevi sa dvije strane : parovi... ajde, bitno je da se zna pravilo kako se to treba racunati/gledati/razmjestati ili sta vec. bitno je da nije nasumice i svaki put drugacije, jel tako?
Drekavac22 wrote: 07/03/2022 12:51 ne bitno je koji je broj, je li 80:80 ili 1:1 ili 23:23

poenta je da je to jedini ajet u poglavlju koji ima par u svojoj oznaki
36:36 tako se ajet pise, redni broj sure i redni broj ajeta.

moglo je ono biti 40:40 ma koji god broj, ako je rijec par samo tu spomenuta to je onda unikat gdje lingivsticki dio potpomaze brojcanom dijelu.

jer da imamo rijec par na vise mjesta, ne bi imali unikat pa samim tim 36:36 i rijec par u tom ajetu nista ne bi znacilo...shvats l iti ovaj koncept nacin logickog razmisljanja???

I ne samo to, nego nije ni tacno, nema sve par na ovome svijetu.
eto koliko malo je dovoljno da nesto postane "kodirano cudo"... i, covjek je mislio na ziva bica, ocigledno, a ti se bacas na fiziku, ali cak ni tu nisi u pravu...
Drekavac22 wrote: 07/03/2022 12:51 sve je u paru, svaka zivo bice je stvoreno od atoma, a tomi su protoni, elektroni neutroni

tu imamo paritet, antimateriju, antiprotone, positrone i antineutrone....znaci imaju svi svoju paritet
evo, da ne idemo dublje - koji je paritet za foton?
nivla

#441 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by nivla »

belfy wrote: 07/03/2022 16:44
fotonka
belfy

#442 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by belfy »

nivla wrote: 07/03/2022 17:10
belfy wrote: 07/03/2022 16:44
fotonka
lijepo rekoh da ne idemo "dublje"... :D
shbc

#443 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by shbc »

Vidim vratio se "elektrotehnicar". Fino fino. Nadam se da je za ovih par godina odsustva naucio osnove matematike i statistike. Jos se sjecam onih provala oko medijane. Zapetlj'o se elektrotehnicar, ne konta razliku izmedju pola i sredine. Hajde, svakako nece dugo. Koji je ovo nick po redu? 3., 4.? Mozda je i broj njegovih nickova na klix forumu Allah kodir'o u Kur'anu, ko zna.
Bloo
Globalna šefica

#444 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Bloo »

skafiskafsnjak wrote: 07/03/2022 14:24 Na svakoj vjerskoj temi ovaj apsidejzi :-)
Skafi, ovdje je jednostavno. Ili si tabor Smrle ili si tabor ostali. Nema in between. :mrgreen: U taboru ostali su: ateisti, muslimani, katolici,pravoslavci, budisti, pastafarijanci, agnostici....i sam Allah dž.š. koji ce facepalma na njegove upise.
Bloo
Globalna šefica

#445 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Bloo »

tamaricaaa wrote: 07/03/2022 13:37 @Drekavac22 O kakvoj lingvistici ti pricas? DNA u onom tvom rjecniku je transliteracija iz drugog jezika, nema veze s arapskim. A sta bi na arapskom znacilo دنا, znas li uopste osnove arapskog, koji je korijen ove rijeci, znacenje tog korijena? Neko sifriranje spominjes, pa evo iz tvog bi nicka mi mogli iscitati npr. drek 22, kako to sad da tumacimo?

P.s. nemoj skrnaviti svetu knjigu muslimana sa svojim tumacenjem i iscitavanjem koje nikakve veze i osnove nema.
Ih, pokusavala sam mu to objasniti ali ne ide :D
Elem, gospodinu je dozvoljeno da ordinira zbog potraznje od strane forumasa (hint: @MarlboroGold :D )
@skafiskafsnjak ako nam ti počneš kao i Smrle, banujemo Smrleta, ostavimo samo tebe :D ready, steady, go!
skafiskafsnjak

#446 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by skafiskafsnjak »

Bloo wrote: 07/03/2022 18:53
tamaricaaa wrote: 07/03/2022 13:37 @Drekavac22 O kakvoj lingvistici ti pricas? DNA u onom tvom rjecniku je transliteracija iz drugog jezika, nema veze s arapskim. A sta bi na arapskom znacilo دنا, znas li uopste osnove arapskog, koji je korijen ove rijeci, znacenje tog korijena? Neko sifriranje spominjes, pa evo iz tvog bi nicka mi mogli iscitati npr. drek 22, kako to sad da tumacimo?

P.s. nemoj skrnaviti svetu knjigu muslimana sa svojim tumacenjem i iscitavanjem koje nikakve veze i osnove nema.
Elem, gospodinu je dozvoljeno da ordinira zbog potraznje od strane forumasa (hint: @MarlboroGold :D )
@skafiskafsnjak ako nam ti počneš kao i Smrle, banujemo Smrleta, ostavimo samo tebe :D ready, steady, go!
Ne da mi se ulaziti u neke rasprave :mrgreen:

Hu d hel iz Smrle?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#447 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by konektovan »

Najveći problem i jeste, što svaka moždana vijuga na dunjaluku hoće da nešto tumači, i da je to njegovo najispravnije.
MarlboroGold

#448 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by MarlboroGold »

Bloo wrote: 07/03/2022 18:53

Neka ba... da nadoknadi period kad ga nije bilo :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#449 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Bloo »

skafiskafsnjak wrote: 07/03/2022 19:00 Ne da mi se ulaziti u neke rasprave

Hu d hel iz Smrle?
Nepoznavanjem forumaša Smrleta automatski ti prestaje pravo da budes na ovoj temi. :oops: Drekavac je Smrle, uskrsao iz Banovica.
Mate_Miso_Kovac

#450 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Mate_Miso_Kovac »

Vratio se ko peti jahač apokalipse pred treći svjetski rat i dolazak planete Nibiru 8)
Post Reply