Cijene stanova All about

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
crveni_makovi

#8726 Re: Cijene stanova All about

Post by crveni_makovi »

suspect_zero wrote: 07/03/2022 01:17
crveni_makovi wrote: 06/03/2022 22:39

Izgleda svi živite u luksuznim stanovima od 120 kvadrata pa se nalazite u primjeru stana na koji se odnosi komentar.
2

Ne, ne...ja sam sirotinja što reče kolega Haris, živim u haman duplo manje kvadrata i mašina mi je fakat u kupatilu.
Jbg., malo mi bilo ovo iritantno što se ibrete da je mašina u hali.
Ja se ne ibretim što je veš mašina u kupatilu. Imala sam je u kuhinji, u kupatilu, pod stepenicama i vjerujem da ću je u nekim renoviranjima jedanput skupa s bojlerom izmjestiti u sadašnju ostavu. Moj osvrt je na primjer stana ili kuće u koje se uložilo jako puno da se dočara neki osjećaj luksuza a onda se sfušerilo s kupatilom. Estetski se ne uklapa u to preseravanje života.
A u ovoj drugoj kući je kupatilo kao vic u odnosu na sav taj prostor i sve druge detalje pa i ta jadna veš mašina zbijena između kade i umivaonika.
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#8727 Re: Cijene stanova All about

Post by parappa »

Sid the sloth wrote: 06/03/2022 23:14
moonca wrote: 06/03/2022 23:08 Ali su mu auti vani.. :zoka: ..ili mozda ima garaza i u kuchi? :hm:
Sta ce mu onakav Mercedes ako ce ga drzati u zatvorenoj garazi gdje se ne vidi cijelo vrijeme :D

Btw. cijena kuce je 1.5 miliona KM :)
Mercedes ima diplomatske tablice... moze biti nas konsul u Minhenu ili neko ko radi u ambasadi u Sarajevu
Marihuana007

#8728 Re: Cijene stanova All about

Post by Marihuana007 »

Plavi neboderi u Trg Heroja su užasno mjesto za život. Svake godine barem jedno samoubojstvo skokom iz zgrade. Užas. Okolo zgrade hodaju pijanice sa deset flasa piva i narkomani. Malo ili nimalo zelenila.
Haris.ba

#8729 Re: Cijene stanova All about

Post by Haris.ba »

Marihuana007 wrote: 07/03/2022 07:55 Plavi neboderi u Trg Heroja su užasno mjesto za život. Svake godine barem jedno samoubojstvo skokom iz zgrade. Užas. Okolo zgrade hodaju pijanice sa deset flasa piva i narkomani. Malo ili nimalo zelenila.
Opisao si haman citav grad. :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8730 Re: Cijene stanova All about

Post by Truba »

getoi

jbg moraš ljudima nuditi dodatne sadržaje okolo u blizini ne može samo prespavaj i ajd na poso
hadzinicasa

#8731 Re: Cijene stanova All about

Post by hadzinicasa »

sime_cipol wrote: 06/03/2022 23:34
_BataZiv_0809 wrote: 06/03/2022 23:13

Strasno...
Osupnut sam :D
:lol:
meni ovdje bila masina u kuhinji kad sam uselila :cry:
nije bas veliko kupatilo (wc odvojen), opet sam zamijenila umivaonik - stavila manji da bih mogla premjestiti vec masinu u kupatilo.

nekako mi neprirodno da je u kuhinji i nehigijenski, dunno. mozda je to samo osjecaj ili navika...
Sid the sloth

#8732 Re: Cijene stanova All about

Post by Sid the sloth »

Haris.ba wrote: 07/03/2022 08:01
Marihuana007 wrote: 07/03/2022 07:55 Plavi neboderi u Trg Heroja su užasno mjesto za život. Svake godine barem jedno samoubojstvo skokom iz zgrade. Užas. Okolo zgrade hodaju pijanice sa deset flasa piva i narkomani. Malo ili nimalo zelenila.
Opisao si haman citav grad. :D
Imas ili opciju da su pijanice okolo ili kriminalci ko u Novoj Otoci, pa kome je sta draze :D
betametazon

#8733 Re: Cijene stanova All about

Post by betametazon »

moonca wrote: 06/03/2022 22:58
betametazon wrote: 06/03/2022 22:05

Dobar ali relevantan za sta...?
Je li cilj postavit link sto skupljeg stana ovdje...vjerujem da takva klijentela ne trazi ni linkove ni misljenje na forumu...
U gradu je.. lokacija dobra... za zaposleni par... ali, vecina (luksuzno) gradjenih stanova, novogradnja .podsjecha na hotelski dizajn.... :-) arhitektima trebaju siri vidici... da ukonponuju prakticnost i ugodnost zivljenja....u istim...
Za zaposleni par? I ja izgleda zivim u nekom paralelnom univerzumu... :run:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#8734 Re: Cijene stanova All about

Post by Chmoljo »

hadzinicasa wrote: 07/03/2022 08:57
sime_cipol wrote: 06/03/2022 23:34

Osupnut sam :D
nije bas veliko kupatilo (wc odvojen), opet sam zamijenila umivaonik - stavila manji da bih mogla premjestiti vec masinu u kupatilo.

nekako mi neprirodno da je u kuhinji i nehigijenski, dunno. mozda je to samo osjecaj ili navika...
Strugati dno tegle nutelle kratkom kasikom i onda stavljati ves u masinu...

Pa ti onda dumaj sta ti je na ruci ostalo.
tibetanac

#8735 Re: Cijene stanova All about

Post by tibetanac »

Ima li kakvih naznaka da ce padati cijene? Ovo izgleda sve gore iz dana u dan. Pandemija, dosta ljudi ostalo bez posla, odmah i slabija kupovna moc, samim tim bi i potraznja trebala padati, a ono suprotno. Tesko prognozirati bilo sta za buducnost. Trenutno se ne isplati kupovati stan, a postoji i mogucnost da ce se zajebat ko sad ne kupi. :-)
xamp

#8736 Re: Cijene stanova All about

Post by xamp »

tibetanac wrote: 07/03/2022 14:30 Ima li kakvih naznaka da ce padati cijene? Ovo izgleda sve gore iz dana u dan. Pandemija, dosta ljudi ostalo bez posla, odmah i slabija kupovna moc, samim tim bi i potraznja trebala padati, a ono suprotno. Tesko prognozirati bilo sta za buducnost. Trenutno se ne isplati kupovati stan, a postoji i mogucnost da ce se zajebat ko sad ne kupi. :-)

Tesko. Jednom je bio velik pad, vjerovatno se nece to desiti vise.
betametazon

#8737 Re: Cijene stanova All about

Post by betametazon »

tibetanac wrote: 07/03/2022 14:30 Ima li kakvih naznaka da ce padati cijene? Ovo izgleda sve gore iz dana u dan. Pandemija, dosta ljudi ostalo bez posla, odmah i slabija kupovna moc, samim tim bi i potraznja trebala padati, a ono suprotno. Tesko prognozirati bilo sta za buducnost. Trenutno se ne isplati kupovati stan, a postoji i mogucnost da ce se zajebat ko sad ne kupi. :-)
Po mom misljenju tek ako se snazno zahukta novogradnja (a ne vidim gdje bi se sirilo a d aje atraktivno. Ovo sto se napravi u gradu se cijeni, trzisno sasvim opravdano, kao da je u Becu) moze se ocekivati pad cijena. Trenutno je potraznja dramaticno iznad ponude, ja se iznenadim kad vidim da su prodati neki stanovi kojim ja nadjem jednu, dvije, tri...mane, ali ljudi moraju nesto kupiti i negdje zivjeti, jbg...
tibetanac

#8738 Re: Cijene stanova All about

Post by tibetanac »

Vidim par stanova za koje znam u blizini da su se prije samo godinu prodavali jeftinije za 20% ako ne i vise. Takodjer dosta ovih sto su rentali sad prodaju stanove jer je bas skocila cijena i sad je pravi trenutak da se proda.
Nekad se isplatilo kupit stan i rentati pa za nekih 15ak godina kirija bi otplatila i ostane stan. Sad ti vec treba preko 20 godina da rentas da bi vratio ulozeno. Koliko takvih ce se usuditi sad da kupuje stanove? Mogla bi pasti potraznja ako se ovako nastavi.
crveni_makovi

#8739 Re: Cijene stanova All about

Post by crveni_makovi »

betametazon wrote: 07/03/2022 14:49
Po mom misljenju tek ako se snazno zahukta novogradnja (a ne vidim gdje bi se sirilo a d aje atraktivno. Ovo sto se napravi u gradu se cijeni, trzisno sasvim opravdano, kao da je u Becu) moze se ocekivati pad cijena. Trenutno je potraznja dramaticno iznad ponude, ja se iznenadim kad vidim da su prodati neki stanovi kojim ja nadjem jednu, dvije, tri...mane, ali ljudi moraju nesto kupiti i negdje zivjeti, jbg...
Život je prekratak. Treba se što prije naći neka mjera između snova i stvarnosti. Presjeći i živjeti dok si živ. Ima ljudi da žive sasvim lijepe živote i na dvadesetom spratu na Trgu heroja u 45 kvadrata (bilo se na mnogo super druženja u jednom takvom stanu) a i ljudi koji su očajni u 200 kvadrata na nekoj mnogo ljepšoj lokaciji.
hadzinicasa

#8740 Re: Cijene stanova All about

Post by hadzinicasa »

Chmoljo wrote: 07/03/2022 14:24
hadzinicasa wrote: 07/03/2022 08:57

oj evo me proze neka jeza od nelagode
ili donji ves prljavi nosis u kuhinju, smrdljive carape i to ostalo puno tjelesnih izlucevina ... :cry: :cry: :cry:
u kuhinju.
Haris.ba

#8741 Re: Cijene stanova All about

Post by Haris.ba »

Veoma malo se stanova pravi u odnosu na potražnju. Ne vidim kako bi novogradnja mogla uticati dramatično na cijenu. Jedini veći projekat danas je Tibrina Avenija u Srđana Aleksića. Nekih 250 stanova. Ima nešta malo na Šipu, Stupu....ima li 500 stanova da se pravi za slijedeću godinu?

Dosta novca je upumpano zbog straha od inflacije. Znači, da je samo inflacija koja će biti - skoro je nemoguće očekivati neki pad cijena.
Novogradnje što ima - to je samo da utiče na cijenu starih stanova da ne ide pod nebo.
crveni_makovi wrote: 07/03/2022 15:07

Život je prekratak. Treba se što prije naći neka mjera između snova i stvarnosti. Presjeći i živjeti dok si živ. Ima ljudi da žive sasvim lijepe živote i na dvadesetom spratu na Trgu heroja u 45 kvadrata (bilo se na mnogo super druženja u jednom takvom stanu) a i ljudi koji su očajni u 200 kvadrata na nekoj mnogo ljepšoj lokaciji.
Pa neko napisa da se ljudi redovno ubijaju skokom na Trgu Heroja. Šta je reć? :D
crveni_makovi

#8742 Re: Cijene stanova All about

Post by crveni_makovi »

Haris.ba wrote: 07/03/2022 15:48 Pa neko napisa da se ljudi redovno ubijaju skokom na Trgu Heroja. Šta je reć? :D
Malo je reći redovno, šleperima ih odvozili svakodnevno. Meni kad je bilo dosadno na nekom sastanku, nisam više crtala geometrijska tijela nego skakače s nebodera.
crveni_makovi

#8743 Re: Cijene stanova All about

Post by crveni_makovi »

hadzinicasa wrote: 07/03/2022 15:48
ili donji ves prljavi nosis u kuhinju, smrdljive carape i to ostalo puno tjelesnih izlucevina ... :cry: :cry: :cry:
u kuhinju.
Ja se toga uopšte ne sjećam s tim nijansama zgražavanja nad svojim i tuđim izlučevinama. Živjelo se u WG-u, dijelilo se sve s još hrpom ljudi. Bilo se mlado i sve to bilo manje važno. Prao se veš i po javnim vešerajima što mi je danas ogavna pomisao ali u mladosti i s plitkim novčanikom sve bilo ok.
hadzinicasa

#8744 Re: Cijene stanova All about

Post by hadzinicasa »

crveni_makovi wrote: 07/03/2022 16:21
u kuhinju.
Ja se toga uopšte ne sjećam s tim nijansama zgražavanja nad svojim i tuđim izlučevinama. Živjelo se u WG-u, dijelilo se sve s još hrpom ljudi. Bilo se mlado i sve to bilo manje važno. Prao se veš i po javnim vešerajima što mi je danas ogavna pomisao ali u mladosti i s plitkim novčanikom sve bilo ok.
pa ja ne govorim o tome nego o vlastitom stanu.
spavala sam i ja na kamenu sa 17, pa sad kad bih tako zaspala, pitanje je bil' ustala ikako :lol:
Chmoljo

#8745 Re: Cijene stanova All about

Post by Chmoljo »

Chmoljo wrote: 07/03/2022 14:24

u kuhinju.
Znas onaj, kad je doso vampir u pekaru hljeb da kupi. Kaze mu lik, sta ce bolan tebi hljeb.

Pa zena dobila, pa da malo umocim :lol:
no_sikiriki

#8746 Re: Cijene stanova All about

Post by no_sikiriki »

Ovo nisam očekivala na "cijene stanova". :lol: :run:
crveni_makovi

#8747 Re: Cijene stanova All about

Post by crveni_makovi »

hadzinicasa wrote: 07/03/2022 16:29
crveni_makovi wrote: 07/03/2022 16:21
pa ja ne govorim o tome nego o vlastitom stanu.
spavala sam i ja na kamenu sa 17, pa sad kad bih tako zaspala, pitanje je bil' ustala ikako :lol:
Kontam nego ima raznih konteksta sto se nadje i u kuhinji. Ako pozivim i stabilizujem svoje zdravlje pa mi bude jos stalo do toga, imala sam u planu da ostavu do kupatila pretvorim u prostor za ves masinu, bojler i mozda susilicu. Kupatila su mi generalno uvijek premala. Zelim veliki umivaonik jer sam sita da se ko siroce umivam nad mini umivaonikom. Zelim i duboko korito u kuhinji i dobru slavinu s kojom se necu redovno i ja kupati dok perem sudje.
moonca

#8748 Re: Cijene stanova All about

Post by moonca »

Gdje narod kupa cuke .... koliko sam primjetila kao i bebe, u sinku u kuhinji..... da li im se 'gadi' izgleda ne.. . veliki br kupatila se pretvorio u malu tush kabinu.... kao i sink, ... velichine. ............. koji su ukrali dizajn iz vozova.... :shock: :lol:.. kade nestaju u malim kvadraturama stanova..
xamp

#8749 Re: Cijene stanova All about

Post by xamp »

moonca wrote: 07/03/2022 16:57 Gdje narod kupa cuke .... koliko sam primjetila kao i bebe, u sinku u kuhinji..... da li im se 'gadi' izgleda ne.. . veliki br kupatila se pretvorio u malu tush kabinu.... kao i sink, ... velichine. ............. koji su ukrali dizajn iz vozova.... :shock: :lol:.. kade nestaju u malim kvadraturama stanova..
Kade postaju proslost zbog neprakticnosti. Osim ako imas dijete koje voli da se 'roni' u kadi, kada je nepotrebna. Ja nisam u maloj kvadraturi stana pa sam prilikom posljednjeg renoviranja ukinuo kade iz stana i nije mi nijednom zafalila. Imam i dijete, i cuku, i opet mi kada ne treba.
Last edited by xamp on 07/03/2022 17:07, edited 1 time in total.
Chmoljo

#8750 Re: Cijene stanova All about

Post by Chmoljo »

moonca wrote: 07/03/2022 16:57 Gdje narod kupa cuke .... koliko sam primjetila kao i bebe, u sinku u kuhinji..... da li im se 'gadi' izgleda ne.. . veliki br kupatila se pretvorio u malu tush kabinu.... kao i sink, ... velichine. ............. koji su ukrali dizajn iz vozova.... :shock: :lol:.. kade nestaju u malim kvadraturama stanova..
Vidi se da si cetvrta generacija imigranata.

Ja recimo bebu ne perem vise u sudoperu jer mu se medju guzove zavlacila oguljina krompira.
Post Reply