Radi mržnje prema zapadu navijaš za ovog ratnog zločinca Putlerasarajevoxxxx wrote: ↑07/03/2022 00:16Zato što se ne radi o pravom ratu velikih sila. Zelinski je sebi stvorio problem, nasjeo je na priču nato vs Rusija, a ne konta da gine samo nje ga OC narod i da je od početka sam i da će do na kraja ostati sam.
Ukrajina
- HarTar
#58201 Re: Ukrajina
Last edited by HarTar on 07/03/2022 00:20, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#58202 Re: Ukrajina
Ti stvarno mislis da se ovde radi o nato samo?sarajevoxxxx wrote: ↑07/03/2022 00:16Zato što se ne radi o pravom ratu velikih sila. Zelinski je sebi stvorio problem, nasjeo je na priču nato vs Rusija, a ne konta da gine samo njegov narod i da je od početka sam i da će do kraja ostati sam.
Putin ovo planira godinama
Zelwnski i ukri imaju samo jedan izbor borit se ili biti gumicom izbrisani ko nacija sto putin ne krije
- madner
#58203 Re: Ukrajina
Poenta je da svima odgovara rat. Ukraini da gradi svoju nacionalnu svijest. Rusiji da stvara euroaziju. USA da bude sigurna u saveznistva unutra EU. EU odgovara da se Rusija na Ukraini ispuse.
- Manual
#58204 Re: Ukrajina
Last edited by Manual on 07/03/2022 00:28, edited 1 time in total.
-
sarajevoxxxx
#58205 Re: Ukrajina
Zapad mi je bliži, Putin je obični ubica i teški fašista.HarTar wrote: ↑07/03/2022 00:18Radi mržnje prema zapadu navijaš za ovog ratnog zločinca Putlerasarajevoxxxx wrote: ↑07/03/2022 00:16
Zato što se ne radi o pravom ratu velikih sila. Zelinski je sebi stvorio problem, nasjeo je na priču nato vs Rusija, a ne konta da gine samo nje ga OC narod i da je od početka sam i da će do na kraja ostati sam.Mrzim i ja zapad, ali ova agresija nema opravdanje...
Kijev je ispao naivan da se ne može riječima opisati i to nema veze sa mojim stavom prema zapadu ili Rusiji.
Ko ce se sutra vratiti u Ukrajinu od ovih silnih izbjeglica? Narod se raseljava država već sada vraćena 20 godina unazad itd.
-
pinkman
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#58207 Re: Ukrajina
HarTar wrote: ↑07/03/2022 00:18Radi mržnje prema zapadu navijaš za ovog ratnog zločinca Putlerasarajevoxxxx wrote: ↑07/03/2022 00:16
Zato što se ne radi o pravom ratu velikih sila. Zelinski je sebi stvorio problem, nasjeo je na priču nato vs Rusija, a ne konta da gine samo nje ga OC narod i da je od početka sam i da će do na kraja ostati sam.Mrzim i ja zapad (ponajviše zbog licemjerja), ali ova agresija nema opravdanje...
- Freamon Lester
#58208 Re: Ukrajina
Inace ce se ispuhati na kome? Na EU? Jesi ti svjestan kako su ceski farmeri opasni? Modernim John Deere opremljeni.
Kinezi ovo gledaju i razmisljaju o tome kako ce u narednih 50 godina uzeti pola ovog jada sebi..
-
Johny12
#58209 Re: Ukrajina
Ja ne znam sto se uopste raspravljas sa ovim likom? Fokusiraj se na nove info sa terenasumirprimus wrote: ↑07/03/2022 00:20Ti stvarno mislis da se ovde radi o nato samo?sarajevoxxxx wrote: ↑07/03/2022 00:16
Zato što se ne radi o pravom ratu velikih sila. Zelinski je sebi stvorio problem, nasjeo je na priču nato vs Rusija, a ne konta da gine samo njegov narod i da je od početka sam i da će do kraja ostati sam.
Zelwnski i ukri imaju samo jedan izbor borit se ili biti gumicom izbrisani ko nacija sto putin ne krije
-
sarajevoxxxx
#58210 Re: Ukrajina
Apsolutno griješiš. Opcija neutralnosti je od početka na stolu. Kakvo crno brisanje ljudi na tenkovima pričaju sa narodom. Ovdje je problem ukrajinska politička vlast koja je kao i naša, do svega im stalo ali do naroda najmanje.sumirprimus wrote: ↑07/03/2022 00:20Ti stvarno mislis da se ovde radi o nato samo?sarajevoxxxx wrote: ↑07/03/2022 00:16
Zato što se ne radi o pravom ratu velikih sila. Zelinski je sebi stvorio problem, nasjeo je na priču nato vs Rusija, a ne konta da gine samo njegov narod i da je od početka sam i da će do kraja ostati sam.
- Spiritbreaker
#58211 Re: Ukrajina
Ima li vijesti za kontranapad za oslobadjanje Mariupola?
Svaki dan rata je znak da Rusija gubi.
Ekonomski ce biti unisteni da i ako se sutra povuku trebat ce godine sa ae vrate na stanje prije agresije.
Ekonomski ce biti unisteni da i ako se sutra povuku trebat ce godine sa ae vrate na stanje prije agresije.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#58212 Re: Ukrajina
ne sumnjam u lošu češku vojsku, ali čemu zaboraviti veliku naciju poput Poljske?Freamon Lester wrote: ↑07/03/2022 00:25Inace ce se ispuhati na kome? Na EU? Jesi ti svjestan kako su ceski farmeri opasni? Modernim John Deere opremljeni.
Kinezi ovo gledaju i razmisljaju o tome kako ce u narednih 50 godina uzeti pola ovog jada sebi..
nije svijet počeo sa drugim svjetskim ratom, niti je referentna vrijednost za sve. dan-danas se šprda sa francuzima iako je riječ o velikoj naciji i ozbiljnoj vojsci. ne sjećam se da je bila šprdancija kada je omaleni francuski kompleksaš dobacio do Moskve.
Kina prvo neka pokuša sa Tajvanom, pa neka jave kako su prošli.
-
Maliodmene
#58213 Re: Ukrajina
Kako je lijepo slušati Barića, treba ispratit svaku njegovu analizu, ima čovjek stvar u malom prstu
-
A_A_AKCIJA
#58214 Re: Ukrajina
Još malo o trećem ešalonu i neiskusnim vojnicima:
- Nespin
-
pinkman
#58216 Re: Ukrajina
Baric misli da ce grad da padneSpiritbreaker wrote: ↑07/03/2022 00:28 Ima li vijesti za kontranapad za oslobadjanje Mariupola?
- Kikibombona
#58217 Re: Ukrajina
Govorimo o Rusiji, zemlji brutalne diktature, gdje ljudski zivot ne vrijedi pisljivu bobu. I tako je oduvijek, tako je sada. Predsjednik drzave je osoba koja narucuje trovanje politickih protivnika.Freamon Lester wrote: ↑06/03/2022 23:44To je bilo nekad. Sad je malo drugacije vrijeme. Danasnji ruski vojnik nije vojnik iz ww2 koji je zadojen borbom za opstanak. Ruski vojnik danas u ukrajini nakon sto postane svjestan gubitaka oko sebe doci ce u situaciju da ce prije ubiti cin iznad sebe koji ga salje u opasnost nego protivnika. Sto duze rat bude trajao takve situacije ce se sve vise i desavati. To je jedan od razloga zbog cega su amerikanci trpili strahovite gubitke komandnog kadra u Vijetnamu.Kikibombona wrote: ↑06/03/2022 23:26
Rusi su u svakom ratu, ukljucujuci pomenuti sa Finskom, imali brutalne gubitke. I nikad nisu pokazali da mare za zivote ljudi kada ispred sebe imaju cilj. Nikad ih mrtav ruski vojnik nije pokolebao i usporio.
I cekaj da krenu kruziti slike medju rusima "opasnog" ruskog vojnika u gumenim cizmama kako lezi bez pola glave...
Sta mislis, kakva je kazna za dezerterstvo u Rusiji? Da li ceh plati samo vojnik ili najebe sira porodica?
U Finskoj se cinilo da gube rat, ali su konstantno mijenjali taktiku i gurali dalje, sve dok nisu sirovom snagom slomili otpor. I uzese teritorij koji su zacrtali.
...
U rat sa Ukrajinom su ulozili nezamislivo. Vojni gubici su sitnica u odnosu na ekonomske, politicke i informacione. Trenutno su izgubili na svakom planu osim vojnom. I jedino vojna pobjeda otvara mogucnost da se umanji steta na ostalim poljima. Vojni poraz bi unistio Rusiju u svakom pogledu, a izgledne bi bile masovne demonstracije protiv vlasti, moguci gradjanski rat i cijepanje drzave. Ako Rusima ne bude islo sa 150k vojnika koje su trenutno angazovali, proglasit ce ratno stanje i poslati milion. Reci ce da su napadnuti od NATO-a i da je drzava ugrožena. Makar im propaganda nije strana.
...
Misljenja sam da je cilj Rusije pregovorima ispuniti ciljeve - demilitarizacija Ukrajine, obavezivanje da nece uci u NATO, te autonomija za Donbas, koji ce sluziti kao ruski osigurac.
Da bi Ukrajina pristala na tako teske ustupke, Rusija mora poklopiti cijeli istok i okruziti Kijev. Mislim da im je to cilj. U suprotnom, ako Ukrajina ne pristane, oni ce ici na preuzimanje cijele zemlje i ukidanje suvereniteta. Svakako nemaju sta izgubiti, vec imaju maksimalne sankcije.
...
Mislim da je ta Ukrajinu bolje da pregovara sad nego sutra. Svakim novim danom njihova pozicija ce biti gora.
- General War
#58218 Re: Ukrajina
Ma bjezi, stvarno? A ono rusko sta znaci?sumirprimus wrote: ↑06/03/2022 23:16Znas sta to znaci? Alfa bravo čarli delta jedinice. 1234
Prije iff i jcims.
Alfa je kup okrenut gore bravo desno kolko se skecam i delta dole
- General War
#58219 Re: Ukrajina
Pa to je tako, nije nacionalna ali jeste etnicka sto je jedino izaslo iz ovog rata u BiH.
-
sumirprimus
#58220 Re: Ukrajina
Borbene grupe.
-
sarajevoxxxx
#58221 Re: Ukrajina
BravoKikibombona wrote: ↑07/03/2022 00:41Govorimo o Rusiji, zemlji brutalne diktature, gdje ljudski zivot ne vrijedi pisljivu bobu. I tako je oduvijek, tako je sada. Predsjednik drzave je osoba koja narucuje trovanje politickih protivnika.Freamon Lester wrote: ↑06/03/2022 23:44
To je bilo nekad. Sad je malo drugacije vrijeme. Danasnji ruski vojnik nije vojnik iz ww2 koji je zadojen borbom za opstanak. Ruski vojnik danas u ukrajini nakon sto postane svjestan gubitaka oko sebe doci ce u situaciju da ce prije ubiti cin iznad sebe koji ga salje u opasnost nego protivnika. Sto duze rat bude trajao takve situacije ce se sve vise i desavati. To je jedan od razloga zbog cega su amerikanci trpili strahovite gubitke komandnog kadra u Vijetnamu.
I cekaj da krenu kruziti slike medju rusima "opasnog" ruskog vojnika u gumenim cizmama kako lezi bez pola glave...
Sta mislis, kakva je kazna za dezerterstvo u Rusiji? Da li ceh plati samo vojnik ili najebe sira porodica?
U Finskoj se cinilo da gube rat, ali su konstantno mijenjali taktiku i gurali dalje, sve dok nisu sirovom snagom slomili otpor. I uzese teritorij koji su zacrtali.
...
U rat sa Ukrajinom su ulozili nezamislivo. Vojni gubici su sitnica u odnosu na ekonomske, politicke i informacione. Trenutno su izgubili na svakom planu osim vojnom. I jedino vojna pobjeda otvara mogucnost da se umanji steta na ostalim poljima. Vojni poraz bi unistio Rusiju u svakom pogledu, a izgledne bi bile masovne demonstracije protiv vlasti, moguci gradjanski rat i cijepanje drzave. Ako Rusima ne bude islo sa 150k vojnika koje su trenutno angazovali, proglasit ce ratno stanje i poslati milion. Reci ce da su napadnuti od NATO-a i da je drzava ugrožena. Makar im propaganda nije strana.
...
Misljenja sam da je cilj Rusije pregovorima ispuniti ciljeve - demilitarizacija Ukrajine, obavezivanje da nece uci u NATO, te autonomija za Donbas, koji ce sluziti kao ruski osigurac.
Da bi Ukrajina pristala na tako teske ustupke, Rusija mora poklopiti cijeli istok i okruziti Kijev. Mislim da im je to cilj. U suprotnom, ako Ukrajina ne pristane, oni ce ici na preuzimanje cijele zemlje i ukidanje suvereniteta. Svakako nemaju sta izgubiti, vec imaju maksimalne sankcije.
...
Mislim da je ta Ukrajinu bolje da pregovara sad nego sutra. Svakim novim danom njihova pozicija ce biti gora.
-
Romanija
#58222 Re: Ukrajina
Ukrajinci se ni u snu ne bi trebali upustati u avanturu nekog ofanzivnog djelovanja ka Mariuoplju ili gluho bilo probijanja obruca, samo bi im bila skuplja pita od tepsije. Samo kao i do sada raditi elasticnu odbranu, i kako su Ruske jedince sve dalje od Krima to ce im logistika ici teze i biti ce lakse nanositi im udare u pozadini. Takodjer trebaju obratiti paznju na Odesu i s te strane pozicionirati odbranu i cak moguce kontraudare.
- HarTar
#58223 Re: Ukrajina
Ja im ne mogu halaliti milione ubijenih, raseljenih, osiromašenih i osakaćenih muslimana, a ti kako hoćeš...
-
A_A_AKCIJA
#58224 Re: Ukrajina
Ukrajinci uredno u izvještajima kažu da se razpizdili neprijatelja, kraljevi
- ala7
#58225 Re: Ukrajina
Može li neko pojasniti. Kako može biti da Rusi imaju gubitke a položaji ostaju isti, čak što više napreduju prema Kijevu a tolika hampa kako ukrajinci ruše avione, helikoptere i slično.
Ako će na vojnom planu Ukrajina izgubiti onda je to to, Rusija i da stane sutra, opet će zapad ku..a kad tad početi pregovore sa Rusijom, kako politički, ekonomski pa dalje a Ukrajina ko žrtveno janje. Zar vam nije poznato?
Nije nikome dobar rat. Žalosno. Ko kolektivna psihoza.
Ako će na vojnom planu Ukrajina izgubiti onda je to to, Rusija i da stane sutra, opet će zapad ku..a kad tad početi pregovore sa Rusijom, kako politički, ekonomski pa dalje a Ukrajina ko žrtveno janje. Zar vam nije poznato?
Nije nikome dobar rat. Žalosno. Ko kolektivna psihoza.