Ukrajina

HarTar

#58201 Re: Ukrajina

Post by HarTar »

sarajevoxxxx wrote: 07/03/2022 00:16
zavrzlama wrote: 07/03/2022 00:05 Posto je rusija napala na americkog saveznika Ukrajini,pitam se zasto USA ne bi napala ruskog saveznika bjelorusiju....
Zato što se ne radi o pravom ratu velikih sila. Zelinski je sebi stvorio problem, nasjeo je na priču nato vs Rusija, a ne konta da gine samo nje ga OC narod i da je od početka sam i da će do na kraja ostati sam.
Radi mržnje prema zapadu navijaš za ovog ratnog zločinca Putlera :-) Mrzim i ja zapad (ponajviše zbog licemjerja), ali ova agresija nema opravdanje...
Last edited by HarTar on 07/03/2022 00:20, edited 1 time in total.
sumirprimus

#58202 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

zavrzlama wrote: 07/03/2022 00:05 Posto je rusija napala na americkog saveznika Ukrajini,pitam se zasto USA ne bi napala ruskog saveznika bjelorusiju....
Zato što se ne radi o pravom ratu velikih sila. Zelinski je sebi stvorio problem, nasjeo je na priču nato vs Rusija, a ne konta da gine samo njegov narod i da je od početka sam i da će do kraja ostati sam.
Ti stvarno mislis da se ovde radi o nato samo?
Putin ovo planira godinama
Zelwnski i ukri imaju samo jedan izbor borit se ili biti gumicom izbrisani ko nacija sto putin ne krije
madner

#58203 Re: Ukrajina

Post by madner »

Poenta je da svima odgovara rat. Ukraini da gradi svoju nacionalnu svijest. Rusiji da stvara euroaziju. USA da bude sigurna u saveznistva unutra EU. EU odgovara da se Rusija na Ukraini ispuse.
Manual

#58204 Re: Ukrajina

Post by Manual »

Last edited by Manual on 07/03/2022 00:28, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#58205 Re: Ukrajina

Post by sarajevoxxxx »

HarTar wrote: 07/03/2022 00:18

Zato što se ne radi o pravom ratu velikih sila. Zelinski je sebi stvorio problem, nasjeo je na priču nato vs Rusija, a ne konta da gine samo nje ga OC narod i da je od početka sam i da će do na kraja ostati sam.
Radi mržnje prema zapadu navijaš za ovog ratnog zločinca Putlera :-) Mrzim i ja zapad, ali ova agresija nema opravdanje...
Zapad mi je bliži, Putin je obični ubica i teški fašista.
Kijev je ispao naivan da se ne može riječima opisati i to nema veze sa mojim stavom prema zapadu ili Rusiji.

Ko ce se sutra vratiti u Ukrajinu od ovih silnih izbjeglica? Narod se raseljava država već sada vraćena 20 godina unazad itd.
pinkman

#58206 Re: Ukrajina

Post by pinkman »

mist wrote: 07/03/2022 00:08
Jako dobar :thumbup:

Ko ima vremena neka odgleda. Inace na N1 se pojavljuje stalno.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#58207 Re: Ukrajina

Post by Chmoljo »

Radi mržnje prema zapadu navijaš za ovog ratnog zločinca Putlera :-) Mrzim i ja zapad (ponajviše zbog licemjerja), ali ova agresija nema opravdanje...
:lol:
Freamon Lester

#58208 Re: Ukrajina

Post by Freamon Lester »

madner wrote: 07/03/2022 00:22 Poenta je da svima odgovara rat. Ukraini da gradi svoju nacionalnu svijest. Rusiji da stvara euroaziju. USA da bude sigurna u saveznistva unutra EU. EU odgovara da se Rusija na Ukraini ispuse.
Inace ce se ispuhati na kome? Na EU? Jesi ti svjestan kako su ceski farmeri opasni? Modernim John Deere opremljeni.

Kinezi ovo gledaju i razmisljaju o tome kako ce u narednih 50 godina uzeti pola ovog jada sebi..
Johny12

#58209 Re: Ukrajina

Post by Johny12 »

sumirprimus wrote: 07/03/2022 00:20

Zato što se ne radi o pravom ratu velikih sila. Zelinski je sebi stvorio problem, nasjeo je na priču nato vs Rusija, a ne konta da gine samo njegov narod i da je od početka sam i da će do kraja ostati sam.
Zelwnski i ukri imaju samo jedan izbor borit se ili biti gumicom izbrisani ko nacija sto putin ne krije
Ja ne znam sto se uopste raspravljas sa ovim likom? Fokusiraj se na nove info sa terena :-)
sarajevoxxxx

#58210 Re: Ukrajina

Post by sarajevoxxxx »

sumirprimus wrote: 07/03/2022 00:20

Apsolutno griješiš. Opcija neutralnosti je od početka na stolu. Kakvo crno brisanje ljudi na tenkovima pričaju sa narodom. Ovdje je problem ukrajinska politička vlast koja je kao i naša, do svega im stalo ali do naroda najmanje.
Spiritbreaker

#58211 Re: Ukrajina

Post by Spiritbreaker »

Ima li vijesti za kontranapad za oslobadjanje Mariupola?
Svaki dan rata je znak da Rusija gubi.
Ekonomski ce biti unisteni da i ako se sutra povuku trebat ce godine sa ae vrate na stanje prije agresije.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#58212 Re: Ukrajina

Post by Chmoljo »

Freamon Lester wrote: 07/03/2022 00:25
madner wrote: 07/03/2022 00:22 Poenta je da svima odgovara rat. Ukraini da gradi svoju nacionalnu svijest. Rusiji da stvara euroaziju. USA da bude sigurna u saveznistva unutra EU. EU odgovara da se Rusija na Ukraini ispuse.
Inace ce se ispuhati na kome? Na EU? Jesi ti svjestan kako su ceski farmeri opasni? Modernim John Deere opremljeni.

Kinezi ovo gledaju i razmisljaju o tome kako ce u narednih 50 godina uzeti pola ovog jada sebi..
ne sumnjam u lošu češku vojsku, ali čemu zaboraviti veliku naciju poput Poljske?

nije svijet počeo sa drugim svjetskim ratom, niti je referentna vrijednost za sve. dan-danas se šprda sa francuzima iako je riječ o velikoj naciji i ozbiljnoj vojsci. ne sjećam se da je bila šprdancija kada je omaleni francuski kompleksaš dobacio do Moskve.

Kina prvo neka pokuša sa Tajvanom, pa neka jave kako su prošli.
Maliodmene

#58213 Re: Ukrajina

Post by Maliodmene »

Kako je lijepo slušati Barića, treba ispratit svaku njegovu analizu, ima čovjek stvar u malom prstu
A_A_AKCIJA

#58214 Re: Ukrajina

Post by A_A_AKCIJA »

Još malo o trećem ešalonu i neiskusnim vojnicima:

Nespin

#58215 Re: Ukrajina

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 06/09/2022 09:54, edited 1 time in total.
pinkman

#58216 Re: Ukrajina

Post by pinkman »

Spiritbreaker wrote: 07/03/2022 00:28 Ima li vijesti za kontranapad za oslobadjanje Mariupola?
Svaki dan rata je znak da Rusija gubi.
Ekonomski ce biti unisteni da i ako se sutra povuku trebat ce godine sa ae vrate na stanje prije agresije.
Baric misli da ce grad da padne
Kikibombona

#58217 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

Freamon Lester wrote: 06/03/2022 23:44
Kikibombona wrote: 06/03/2022 23:26
Rusi su u svakom ratu, ukljucujuci pomenuti sa Finskom, imali brutalne gubitke. I nikad nisu pokazali da mare za zivote ljudi kada ispred sebe imaju cilj. Nikad ih mrtav ruski vojnik nije pokolebao i usporio.
To je bilo nekad. Sad je malo drugacije vrijeme. Danasnji ruski vojnik nije vojnik iz ww2 koji je zadojen borbom za opstanak. Ruski vojnik danas u ukrajini nakon sto postane svjestan gubitaka oko sebe doci ce u situaciju da ce prije ubiti cin iznad sebe koji ga salje u opasnost nego protivnika. Sto duze rat bude trajao takve situacije ce se sve vise i desavati. To je jedan od razloga zbog cega su amerikanci trpili strahovite gubitke komandnog kadra u Vijetnamu.

I cekaj da krenu kruziti slike medju rusima "opasnog" ruskog vojnika u gumenim cizmama kako lezi bez pola glave...
Govorimo o Rusiji, zemlji brutalne diktature, gdje ljudski zivot ne vrijedi pisljivu bobu. I tako je oduvijek, tako je sada. Predsjednik drzave je osoba koja narucuje trovanje politickih protivnika.

Sta mislis, kakva je kazna za dezerterstvo u Rusiji? Da li ceh plati samo vojnik ili najebe sira porodica?

U Finskoj se cinilo da gube rat, ali su konstantno mijenjali taktiku i gurali dalje, sve dok nisu sirovom snagom slomili otpor. I uzese teritorij koji su zacrtali.

...

U rat sa Ukrajinom su ulozili nezamislivo. Vojni gubici su sitnica u odnosu na ekonomske, politicke i informacione. Trenutno su izgubili na svakom planu osim vojnom. I jedino vojna pobjeda otvara mogucnost da se umanji steta na ostalim poljima. Vojni poraz bi unistio Rusiju u svakom pogledu, a izgledne bi bile masovne demonstracije protiv vlasti, moguci gradjanski rat i cijepanje drzave. Ako Rusima ne bude islo sa 150k vojnika koje su trenutno angazovali, proglasit ce ratno stanje i poslati milion. Reci ce da su napadnuti od NATO-a i da je drzava ugrožena. Makar im propaganda nije strana.

...

Misljenja sam da je cilj Rusije pregovorima ispuniti ciljeve - demilitarizacija Ukrajine, obavezivanje da nece uci u NATO, te autonomija za Donbas, koji ce sluziti kao ruski osigurac.

Da bi Ukrajina pristala na tako teske ustupke, Rusija mora poklopiti cijeli istok i okruziti Kijev. Mislim da im je to cilj. U suprotnom, ako Ukrajina ne pristane, oni ce ici na preuzimanje cijele zemlje i ukidanje suvereniteta. Svakako nemaju sta izgubiti, vec imaju maksimalne sankcije.

...

Mislim da je ta Ukrajinu bolje da pregovara sad nego sutra. Svakim novim danom njihova pozicija ce biti gora.
General War

#58218 Re: Ukrajina

Post by General War »

sumirprimus wrote: 06/03/2022 23:16
General War wrote: 06/03/2022 22:59
:-)
zasto tako ? Najgori si od sve djece :D
Izrael:
Image
USA
Image

A i BiH
Image
Znas sta to znaci? Alfa bravo čarli delta jedinice. 1234
Prije iff i jcims.
Alfa je kup okrenut gore bravo desno kolko se skecam i delta dole
Ma bjezi, stvarno? A ono rusko sta znaci?
General War

#58219 Re: Ukrajina

Post by General War »

Nespin wrote: 07/03/2022 00:38
Brate al ga navalja ti, svaka ti čast. Tamam pomislim neko ozbiljan forumaš, a on istrese ovoliku količinu gluposti...
Čuj Ukrajini odgovara rat da gradi nacionalnu svijest... Jest, kao što je nama super odgovarao rat, jer zaboga gradili smo nacionalnu svijest... :-)
Pa to je tako, nije nacionalna ali jeste etnicka sto je jedino izaslo iz ovog rata u BiH.
sumirprimus

#58220 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Borbene grupe.
sarajevoxxxx

#58221 Re: Ukrajina

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote: 07/03/2022 00:41
Freamon Lester wrote: 06/03/2022 23:44

To je bilo nekad. Sad je malo drugacije vrijeme. Danasnji ruski vojnik nije vojnik iz ww2 koji je zadojen borbom za opstanak. Ruski vojnik danas u ukrajini nakon sto postane svjestan gubitaka oko sebe doci ce u situaciju da ce prije ubiti cin iznad sebe koji ga salje u opasnost nego protivnika. Sto duze rat bude trajao takve situacije ce se sve vise i desavati. To je jedan od razloga zbog cega su amerikanci trpili strahovite gubitke komandnog kadra u Vijetnamu.

I cekaj da krenu kruziti slike medju rusima "opasnog" ruskog vojnika u gumenim cizmama kako lezi bez pola glave...
Govorimo o Rusiji, zemlji brutalne diktature, gdje ljudski zivot ne vrijedi pisljivu bobu. I tako je oduvijek, tako je sada. Predsjednik drzave je osoba koja narucuje trovanje politickih protivnika.

Sta mislis, kakva je kazna za dezerterstvo u Rusiji? Da li ceh plati samo vojnik ili najebe sira porodica?

U Finskoj se cinilo da gube rat, ali su konstantno mijenjali taktiku i gurali dalje, sve dok nisu sirovom snagom slomili otpor. I uzese teritorij koji su zacrtali.

...

U rat sa Ukrajinom su ulozili nezamislivo. Vojni gubici su sitnica u odnosu na ekonomske, politicke i informacione. Trenutno su izgubili na svakom planu osim vojnom. I jedino vojna pobjeda otvara mogucnost da se umanji steta na ostalim poljima. Vojni poraz bi unistio Rusiju u svakom pogledu, a izgledne bi bile masovne demonstracije protiv vlasti, moguci gradjanski rat i cijepanje drzave. Ako Rusima ne bude islo sa 150k vojnika koje su trenutno angazovali, proglasit ce ratno stanje i poslati milion. Reci ce da su napadnuti od NATO-a i da je drzava ugrožena. Makar im propaganda nije strana.

...

Misljenja sam da je cilj Rusije pregovorima ispuniti ciljeve - demilitarizacija Ukrajine, obavezivanje da nece uci u NATO, te autonomija za Donbas, koji ce sluziti kao ruski osigurac.

Da bi Ukrajina pristala na tako teske ustupke, Rusija mora poklopiti cijeli istok i okruziti Kijev. Mislim da im je to cilj. U suprotnom, ako Ukrajina ne pristane, oni ce ici na preuzimanje cijele zemlje i ukidanje suvereniteta. Svakako nemaju sta izgubiti, vec imaju maksimalne sankcije.

...

Mislim da je ta Ukrajinu bolje da pregovara sad nego sutra. Svakim novim danom njihova pozicija ce biti gora.
Bravo :thumbup:
Romanija

#58222 Re: Ukrajina

Post by Romanija »

Ukrajinci se ni u snu ne bi trebali upustati u avanturu nekog ofanzivnog djelovanja ka Mariuoplju ili gluho bilo probijanja obruca, samo bi im bila skuplja pita od tepsije. Samo kao i do sada raditi elasticnu odbranu, i kako su Ruske jedince sve dalje od Krima to ce im logistika ici teze i biti ce lakse nanositi im udare u pozadini. Takodjer trebaju obratiti paznju na Odesu i s te strane pozicionirati odbranu i cak moguce kontraudare.
HarTar

#58223 Re: Ukrajina

Post by HarTar »

Chmoljo wrote: 07/03/2022 00:25

:lol:
Ja im ne mogu halaliti milione ubijenih, raseljenih, osiromašenih i osakaćenih muslimana, a ti kako hoćeš...
A_A_AKCIJA

#58224 Re: Ukrajina

Post by A_A_AKCIJA »

sumirprimus wrote: 06/03/2022 22:03

Opet sumi ocekujte sutra nove snimke kolone ruja :-)
Ukrajinci uredno u izvještajima kažu da se razpizdili neprijatelja, kraljevi

:D :izet:
ala7

#58225 Re: Ukrajina

Post by ala7 »

Može li neko pojasniti. Kako može biti da Rusi imaju gubitke a položaji ostaju isti, čak što više napreduju prema Kijevu a tolika hampa kako ukrajinci ruše avione, helikoptere i slično.

Ako će na vojnom planu Ukrajina izgubiti onda je to to, Rusija i da stane sutra, opet će zapad ku..a kad tad početi pregovore sa Rusijom, kako politički, ekonomski pa dalje a Ukrajina ko žrtveno janje. Zar vam nije poznato?

Nije nikome dobar rat. Žalosno. Ko kolektivna psihoza.
Post Reply