Ukrajina

sumirprimus

#57126 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

nesto zanimljivo kkao za koga :D
Spoiler
Show
Kazu moguce da je snimljeno u istoj prostoriji ali odvojeno.

Na ovom sleecem snimku lieva ruka izgleda malo oduzeta?u klipu pise i moguce objasnjenje Moze bit da je bolestan.

Jos jedna slika

A mozda je nista no objasnilo bi njegovo ponasanje.
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#57127 Re: Ukrajina

Post by Dado dijasporitus »

General War wrote: 05/03/2022 18:48
sumirprimus wrote: 05/03/2022 18:46
Interesantno, artiljerija prekrivena snijegom, a kolona obasjana suncem :D
Montaža 1/1, ali ne umanjuje činjenicu da je kolona zijanila.
jasib

#57128 Re: Ukrajina

Post by jasib »

Guadalajara wrote: 05/03/2022 21:14
jasib wrote: 05/03/2022 21:11

Zašto se rugaš ovom pismu :? Napisano je iskreno i vrlo dirljivo. "Goloruki na tenkove" je simbolika otpora

Ovo je njeno pismo koje je adresirala Ukrajincima:

:thumbup: :bih:

- Putin je ratni zločinac!

- Slava Ukrajini, slava herojima, smrt neprijatelju!
Simbolika otpora ne budi smijesna. Prije pocetka ruske agresije ja sam slusao "raju" iz Harkova koja su se smijala kad su ljudi pricali i pisali sta smo mi u Sarajevu prozivljavali. Pa se i ja sad malo smijem. :D
Neshvatljivo mi je inače kako se na ovoj temi možeš smijati :(
Dupli_skalp

#57129 Re: Ukrajina

Post by Dupli_skalp »

muslimanska zajednica ukrajine uz ukrajinu i ukrajince!
The Muslim public of Ukraine, in particular the religious community of Nejad strongly condemns Russian aggression against Ukraine.
"On the planet there are few such places as Ukraine, where representatives of different nations and races would feel as free and respected as it was in Ukraine",
- Jafarov Jumshud Vidavi
https://fb.watch/bzvBY7qPkA/
Guadalajara

#57130 Re: Ukrajina

Post by Guadalajara »

I nisu goloruki, puni su naoruzanja i municije.

Problem kod Ukrajinaca nije u naoruzanju i u municiji vec u nedostatku pjesadije.
jelleMania

#57131 Re: Ukrajina

Post by jelleMania »

Kikibombona wrote: 05/03/2022 21:03
ljubicasti limun wrote: 05/03/2022 20:43 jel moze neko sumirati trenutno objektivno stanje stvari?
bez euforije i nerealnih procjena.

niko sretniji od mene da ih Ukrajinci u potpunosti uniste, ali ne treba potcjenjivati opasnost od Rusa niti prevrtljivost MZ.
MZ ne moze previse pomoci Ukrajincima taman da nisu prevrtljivi kao sto jesu. Nuklearni rat se ne smije rizikovati. Potencionalno, Rusija sa nuklearnim arsenalom moze vratiti planetu u kameno doba. Dakle, direktan angazman trece strane je apsolutno nemoguc.

MZ su, konkretno NATO clanice, mogle naoruzati Ukrajinu prije izbijanje rata i tako se Rusi je bi odvazili na napad. Sta su mogli uraditi? Mogli su Ukrajincima dati Patriot i Iron Dome, superiorne PVO sisteme. Mogli su im dati F16 i Rafale. Mogli su im dati vece kolicine kamikaza dronova. Mogli su im dati modernu, visokopreciznu artiljeriju. I mogli su milijardama finansirati ukrajinsku vojsku da se dodatno prosiri i profesionalizuje. Ništa od toga Ukrajinci nisu dobili.

Ovo sada sto dobijaju nije stratesko oruzje koje moze promijeniti tok rata. ATGM i MANPADS mogu unistiti dosta ruskog oklopa i letjelica, ali oni svakako toga imaju na bacanje. I Rusi kroz istoriju nisu pokazali da narocito vode računa o gubicima kada ispred sebe imaju cilj.

Tako da, moje je misljenje, da ce Rusi nastaviti lomiti otpor Ukrajinaca i da bi usljed toga moglo doći do kolapsa i domino efekta. Rusija ima nenormalne, nepotrosive rezerve u ljudstvu i tehnici.

Ono sto moze dovesti do ruskog poraza jeste moral boraca koji nije dobar. Većina Rusa smatra Ukrajince bratskim narodom. Oni mogu progutati da ih brane od nacista, ali sigurno su sokirani kada vide da ih u 'oslobodjenim' gradovima narod ne pozdravlja. I posebno je bolno kada vide da nemaju podrsku u etnicki ruskim ili rusofonim gradovima i selima. Recimo, Herson je rusofon grad, vecina stanovnika govori ruski, ali rusku armiju niko ne pozdravlja. Docekuju ih pogrdnim uzvicima i blokiraju kretanje oklopa. Presretnuto je nekoliko pisama ruskih boraca koji ne kriju razocarenje jer ih narod ne docekuje aplauzima.

Dakle, ako bi rat dugo potrajao, ako bi rasli narodni protesti u okupiranim gradovima, ruska vojska bi mogla izgubiti volju za borbom.

Ako pobjednika bude odlucivala snaga dvije armije, Ukrajinci nazalost imaju male sanse. Rusi su jako krenuli sa juga uz rijeku Dnjepar i dalje prema Odesi. Ako zauzmu gradove na rijeci Dnjepar, Zaporozje i Dnipro, cijeli istok ce pasti, a to bi bio pocetak kraja ukrajinske vlade.
Joj propagande ...a da su ih naoruzali ti i takvi ko ti bi ovdje kmecali kako zapad naoruzava naciste da ociste ruse ...tako da kako god zapad bi tebi bio licemjeran ...
AliceInChains

#57132 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

homer2go wrote: 05/03/2022 21:10
AliceInChains wrote: 05/03/2022 21:03

Žele cijelu Ukrajinu.

U najgorem slucaju će zadržati Istok i jug, sto znaci da će im pripasti cijela industrija i plodna zemlja, kao i kontrola cijele obale na crnom moru, a zapadu Lviv sa Kijevom za alimentiranje.

Tako da, prije nego sto slijedi ‘poraz’ Rusa, će se sa njima opet sjesti za stol i dogovoriti.

Samo sto su se ovdje neki ufurali u ovaj konflikt, kao da su sami ma fronti i kao da im je sopstvena države, pa malo guše raspravu i moguće ishode.

Ništa drugo osim pobjede Ukrajine i totalnog poraza Rusije nije moguće kao ishod :mrgreen:

Slava brate, al’ jedino BIH. Pun mi k. licemjerja, bas kao i Arapima.

:bih:
Griješiš,

Ukrajina se bori protiv istih sila mraka koje još drže BiH u luđačkoj košulji. Sa svakim tenkom i avionom oborenim od strane hrabrih branilaca Ukrajine slabi moć Putinovih podguznih muha u BiH i na Balkanu.

Slava Ukrajini!!!!
Nije tačno.

Da su nas saveznici uzimali ozbiljno kao narod i državu, država bi se za tren uredila. Ruse od 95te ovdje niko ništa ne pita. Hebao bi im u prvom redu sve po spisku, kad bi imali uticaj, ali oni samo iskorištavaju rupe u sistemu….Dok nas saveznici godinama mole i prisiljavaju da se dogovorimo sa separatistima oko uređenja države.

Nadao sam se da će konflikt između Rusa i Ukrajinaca,
prisiliti šarlatane da nam se malo vise posvete. Ali sa svakim danom sve manje.

Ali dobro, nadam se da si ti upravu! Nadam se, da iza kulisa nije opet pao neki dogovor sa Srbima.
Last edited by AliceInChains on 05/03/2022 21:20, edited 2 times in total.
Bloo
Globalna šefica

#57133 Re: Ukrajina

Post by Bloo »

Guadalajara wrote: 05/03/2022 21:17
jasib wrote: 05/03/2022 21:16

Neshvatljivo mi je inače kako se na ovoj temi možeš smijati :(
Smijao sam se i na prvoj liniji u Sarajevu. Sto ne bih i ovdje ? :lol:
Odmori jedan dan. Pričaj lovačke raji u mahali.
Edin H.

#57134 Re: Ukrajina

Post by Edin H. »

jelleMania

#57135 Re: Ukrajina

Post by jelleMania »

AliceInChains wrote: 05/03/2022 21:17
homer2go wrote: 05/03/2022 21:10

Griješiš,

Ukrajina se bori protiv istih sila mraka koje još drže BiH u luđačkoj košulji. Sa svakim tenkom i avionom oborenim od strane hrabrih branilaca Ukrajine slabi moć Putinovih podguznih muha u BiH i na Balkanu.

Slava Ukrajini!!!!
Nije tačno.

Da su nas saveznici uzimali ozbiljno kao narod i državu, država bi se za tren uredila. Ruse od 95te ovdje niko ništa ne pita. Hebao bi im u prvom redu sve po spisku, kad bi imali uticaj, ali oni samo iskorištavaju rupe u sistemu….Dok nas saveznici godinama mole i prisiljavaju da se dogovorimo sa separatistima oko uređenja države.

Ali dobro, nadam se da si ti upravu! Nadam se, da iza kulisa nije opet pao neki dogovor sa Srbima.
Nama izgleda svi krivi osim nas samih ...ti mora da si Asimov neki ...najvise su bosnje tj. Sda pokrale federaciju ...umjesto da je jacaju ...sve su unistili sto se moze unistiti ...i onda ce vikat helpp helpp zapad ...malo realnosti ...zivimo s govnima al i mi sami smo isti
muhafuca

#57136 Re: Ukrajina

Post by muhafuca »

GandalfSivi wrote: 05/03/2022 21:09
muhafuca wrote: 05/03/2022 20:00

hehehehe jel to kontash da sam zaboravio da ste se ti i kolega

na tom spinu isprosipali :izet:

e moj ti :-)
Obratiti paznju na datume ovog strucnjaka:

Lik je riznica gluposti, nije ni cudo da se Tamara za njim povodi…
opet ista shema isti spin - Isto ko sto ste i mene htjeli zavalit pa se prosuli

odes selektivno vadis komentare izvan kontexta price i onda HAA!

Smjeshan si

Ne znam samo kako vam se da otic pa kopat komentare koji vam pashu narativu.
muhafuca

#57137 Re: Ukrajina

Post by muhafuca »

homer2go

#57138 Re: Ukrajina

Post by homer2go »

Evo malo još Rusofila Putinoljubaca
Putin je dozvolio da bude namamljen i upao je u zamku koju su mu postavile Sjedinjene Američke Države
https://www.index.hr/magazin/clanak/oli ... n_ostalo_d

Eh da Trump ne izgubi izbore sad bi pjevali Maljchike i ponosno marširali :D :D
muhafuca

#57139 Re: Ukrajina

Post by muhafuca »

Edin H. wrote: 05/03/2022 21:20 Napadnuta ekipa Sky Newsa

https://news.sky.com/video/share-12557676
sta to - CNN vec provaljen za laznjake pa sad mora Rupertov Sky poturit ledja (?)

Hajde neka malo - nek se zaradi plata
AliceInChains

#57140 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

jelleMania wrote: 05/03/2022 21:25
AliceInChains wrote: 05/03/2022 21:17

Nije tačno.

Nema izgleda svi krivi osim nas samih ...ti mora da si Asimov neki ...najvise su bosnje tj. Sda pokrale federaciju ...umjesto da je jacaju ...sve su unistili sto se moze unistiti ...i onda ce vikat helpp helpp zapad ...malo realnosti ...zivimo s govnima al i mi sami smo isti
Ne zezaj, ubila vas priča oko Bakira i SDA u bulju.

Ljudi su glasali za SDP. SDP je ušao u koaliciju sa SDA. Zajedni su mogli shebati južne Srbe i makar pokrenuti FBIH.

Ali ne, opet su nas izigrali šarlatani, pa je SDP morao u koaliciju sa HDZom i sve propalo. I sad sa separatistima u dogovor dok se sami mirnim putem ne istrijebimo.

I iskreno, jedna BIH sa isključivo stranačkim pekmezima…ali opet, Bosna do groba :bih:
jelleMania

#57141 Re: Ukrajina

Post by jelleMania »

AliceInChains wrote: 05/03/2022 21:32
jelleMania wrote: 05/03/2022 21:25
Nema izgleda svi krivi osim nas samih ...ti mora da si Asimov neki ...najvise su bosnje tj. Sda pokrale federaciju ...umjesto da je jacaju ...sve su unistili sto se moze unistiti ...i onda ce vikat helpp helpp zapad ...malo realnosti ...zivimo s govnima al i mi sami smo isti

Ljudi su glasali za SDP. SDP je ušao u koaliciju sa SDA. Zajedni su mogli shebati južne Srbe i makar pokrenuti FBIH.

Ali ne, opet su nas izigrali šarlatani, pa je SDP morao u koaliciju sa HDZom i sve propalo. I sad sa separatistima u dogovor dok se sami mirnim putem ne istrijebimo.

I iskreno, jedna BIH sa isključivo stranačkim pekmezima…ali opet Bosna do groba :bih:
Ubili drzavu ...3o godina ...a sto je najgore ni drugi nisu nista bolji ...bosnjo ko bosnjo samo gleda kak ce klepiti sebi u djep ...jeb0 drzavu ...i onda ce takvi ko ti vikati help help ..zapad kriv sto su krimalci na vlasti godinama ....treba biti posten i reci da i mi nevaljamo ko narod ...pa onda mozemo dalje upirati prstom
Grean

#57142 Re: Ukrajina

Post by Grean »

philanthropy wrote: 05/03/2022 20:18
Grean wrote: 05/03/2022 20:17 USA donijela odluku o prodaji 250 Abramsa Poljskoj.
nek i nama kak'e sadake udijele
Poljske 72-jke koje nam nisu htjeli prodati da se ne bi mi osilili nekad mozda 97' kad se opremala Vojska Federacije pa su nam Ameri dali ove svoje vijetnamske sezdesetke ili koje vec smo dobili.
AliceInChains

#57143 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

jelleMania wrote: 05/03/2022 21:37
AliceInChains wrote: 05/03/2022 21:32

I iskreno, jedna BIH sa isključivo stranačkim pekmezima…ali opet Bosna do groba :bih:
Ubili drzavu ...3o godina ...a sto je najgore ni drugi nisu nista bolji ...bosnjo ko bosnjo samo gleda kak ce klepiti sebi u djep ...jeb0 drzavu ...i onda ce takvi ko ti vikati help help ..zapad kriv sto su krimalci na vlasti godinama ....treba biti posten i reci da i mi nevaljamo ko narod ...pa onda mozemo dalje upirati prstom
Razumijem tvoju poentu i nakon 30 godina bi se mogao sa tobom složiti oko stanja društva.

Nego, kad imaš državu u kojoj separatisti imaju prava i mehanizme da guše svaki napredak, pa i uvođenje nove sorte Coca Cole na tržište, uz istovremeno otvorene granice prema
Evropi, onda je logično sto ljudi prije bježe, nego da iščekuju nove izbore.

Tako ti ostadoše samo stranački poltroni u državi.

Napisao sam već jednom: Da granice prema bogatijim državama nebi bile otvorene, ovdje bi već davno bila revolucija, i to haman u cijeloj istočnoj Evropi.
GandalfSivi

#57144 Re: Ukrajina

Post by GandalfSivi »

muhafuca wrote: 05/03/2022 21:29
A NATO to primio Ukrajinu? Do kada to trolanje?
ljubicasti limun

#57145 Re: Ukrajina

Post by ljubicasti limun »

Kikibombona wrote: 05/03/2022 21:03
ljubicasti limun wrote: 05/03/2022 20:43 jel moze neko sumirati trenutno objektivno stanje stvari?
bez euforije i nerealnih procjena.

niko sretniji od mene da ih Ukrajinci u potpunosti uniste, ali ne treba potcjenjivati opasnost od Rusa niti prevrtljivost MZ.
MZ ne moze previse pomoci Ukrajincima taman da nisu prevrtljivi kao sto jesu. Nuklearni rat se ne smije rizikovati. Potencionalno, Rusija sa nuklearnim arsenalom moze vratiti planetu u kameno doba. Dakle, direktan angazman trece strane je apsolutno nemoguc.

MZ su, konkretno NATO clanice, mogle naoruzati Ukrajinu prije izbijanje rata i tako se Rusi je bi odvazili na napad. Sta su mogli uraditi? Mogli su Ukrajincima dati Patriot i Iron Dome, superiorne PVO sisteme. Mogli su im dati F16 i Rafale. Mogli su im dati vece kolicine kamikaza dronova. Mogli su im dati modernu, visokopreciznu artiljeriju. I mogli su milijardama finansirati ukrajinsku vojsku da se dodatno prosiri i profesionalizuje. Ništa od toga Ukrajinci nisu dobili.

Ovo sada sto dobijaju nije stratesko oruzje koje moze promijeniti tok rata. ATGM i MANPADS mogu unistiti dosta ruskog oklopa i letjelica, ali oni svakako toga imaju na bacanje. I Rusi kroz istoriju nisu pokazali da narocito vode računa o gubicima kada ispred sebe imaju cilj.

Tako da, moje je misljenje, da ce Rusi nastaviti lomiti otpor Ukrajinaca i da bi usljed toga moglo doći do kolapsa i domino efekta. Rusija ima nenormalne, nepotrosive rezerve u ljudstvu i tehnici.

Ono sto moze dovesti do ruskog poraza jeste moral boraca koji nije dobar. Većina Rusa smatra Ukrajince bratskim narodom. Oni mogu progutati da ih brane od nacista, ali sigurno su sokirani kada vide da ih u 'oslobodjenim' gradovima narod ne pozdravlja. I posebno je bolno kada vide da nemaju podrsku u etnicki ruskim ili rusofonim gradovima i selima. Recimo, Herson je rusofon grad, vecina stanovnika govori ruski, ali rusku armiju niko ne pozdravlja. Docekuju ih pogrdnim uzvicima i blokiraju kretanje oklopa. Presretnuto je nekoliko pisama ruskih boraca koji ne kriju razocarenje jer ih narod ne docekuje aplauzima.

Dakle, ako bi rat dugo potrajao, ako bi rasli narodni protesti u okupiranim gradovima, ruska vojska bi mogla izgubiti volju za borbom.

Ako pobjednika bude odlucivala snaga dvije armije, Ukrajinci nazalost imaju male sanse. Rusi su jako krenuli sa juga uz rijeku Dnjepar i dalje prema Odesi. Ako zauzmu gradove na rijeci Dnjepar, Zaporozje i Dnipro, cijeli istok ce pasti, a to bi bio pocetak kraja ukrajinske vlade.
tenks.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#57146 Re: Ukrajina

Post by Truba »

Ima li podatak koliko rusi imaju avionskih akcija dnevno
jasib

#57147 Re: Ukrajina

Post by jasib »

muhafuca wrote: 05/03/2022 21:31
Edin H. wrote: 05/03/2022 21:20 Napadnuta ekipa Sky Newsa

https://news.sky.com/video/share-12557676
sta to - CNN vec provaljen za laznjake pa sad mora Rupertov Sky poturit ledja (?)

Hajde neka malo - nek se zaradi plata
Vjerujem da ti imaš provjerenije informacije, pa de nam ih postiri ovdje, da se i mi uvjerimo da mediji lažu

- Путин - военный преступник!

- Слава Україні, слава героям, смерть ворогу!
sitni svercer

#57148 Re: Ukrajina

Post by sitni svercer »

Black swan wrote: 05/03/2022 21:48 Ima li podatak koliko rusi imaju avionskih akcija dnevno
naravno da ima ali nije dostupan zbog radi sankcija :izet:
muhafuca

#57149 Re: Ukrajina

Post by muhafuca »

GandalfSivi wrote: 05/03/2022 21:47
muhafuca wrote: 05/03/2022 21:29
A NATO to primio Ukrajinu? Do kada to trolanje?
jesu josh "open door" :D
sumirprimus

#57150 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Cccc :-)
Post Reply