Na ovom sleecem snimku lieva ruka izgleda malo oduzeta?u klipu pise i moguce objasnjenje Moze bit da je bolestan.
Jos jedna slika
A mozda je nista no objasnilo bi njegovo ponasanje.
Montaža 1/1, ali ne umanjuje činjenicu da je kolona zijanila.General War wrote: ↑05/03/2022 18:48Interesantno, artiljerija prekrivena snijegom, a kolona obasjana suncem![]()
Neshvatljivo mi je inače kako se na ovoj temi možeš smijatiGuadalajara wrote: ↑05/03/2022 21:14Simbolika otpora ne budi smijesna. Prije pocetka ruske agresije ja sam slusao "raju" iz Harkova koja su se smijala kad su ljudi pricali i pisali sta smo mi u Sarajevu prozivljavali. Pa se i ja sad malo smijem.![]()
https://fb.watch/bzvBY7qPkA/The Muslim public of Ukraine, in particular the religious community of Nejad strongly condemns Russian aggression against Ukraine.
"On the planet there are few such places as Ukraine, where representatives of different nations and races would feel as free and respected as it was in Ukraine",
- Jafarov Jumshud Vidavi
Joj propagande ...a da su ih naoruzali ti i takvi ko ti bi ovdje kmecali kako zapad naoruzava naciste da ociste ruse ...tako da kako god zapad bi tebi bio licemjeran ...Kikibombona wrote: ↑05/03/2022 21:03MZ ne moze previse pomoci Ukrajincima taman da nisu prevrtljivi kao sto jesu. Nuklearni rat se ne smije rizikovati. Potencionalno, Rusija sa nuklearnim arsenalom moze vratiti planetu u kameno doba. Dakle, direktan angazman trece strane je apsolutno nemoguc.ljubicasti limun wrote: ↑05/03/2022 20:43 jel moze neko sumirati trenutno objektivno stanje stvari?
bez euforije i nerealnih procjena.
niko sretniji od mene da ih Ukrajinci u potpunosti uniste, ali ne treba potcjenjivati opasnost od Rusa niti prevrtljivost MZ.
MZ su, konkretno NATO clanice, mogle naoruzati Ukrajinu prije izbijanje rata i tako se Rusi je bi odvazili na napad. Sta su mogli uraditi? Mogli su Ukrajincima dati Patriot i Iron Dome, superiorne PVO sisteme. Mogli su im dati F16 i Rafale. Mogli su im dati vece kolicine kamikaza dronova. Mogli su im dati modernu, visokopreciznu artiljeriju. I mogli su milijardama finansirati ukrajinsku vojsku da se dodatno prosiri i profesionalizuje. Ništa od toga Ukrajinci nisu dobili.
Ovo sada sto dobijaju nije stratesko oruzje koje moze promijeniti tok rata. ATGM i MANPADS mogu unistiti dosta ruskog oklopa i letjelica, ali oni svakako toga imaju na bacanje. I Rusi kroz istoriju nisu pokazali da narocito vode računa o gubicima kada ispred sebe imaju cilj.
Tako da, moje je misljenje, da ce Rusi nastaviti lomiti otpor Ukrajinaca i da bi usljed toga moglo doći do kolapsa i domino efekta. Rusija ima nenormalne, nepotrosive rezerve u ljudstvu i tehnici.
Ono sto moze dovesti do ruskog poraza jeste moral boraca koji nije dobar. Većina Rusa smatra Ukrajince bratskim narodom. Oni mogu progutati da ih brane od nacista, ali sigurno su sokirani kada vide da ih u 'oslobodjenim' gradovima narod ne pozdravlja. I posebno je bolno kada vide da nemaju podrsku u etnicki ruskim ili rusofonim gradovima i selima. Recimo, Herson je rusofon grad, vecina stanovnika govori ruski, ali rusku armiju niko ne pozdravlja. Docekuju ih pogrdnim uzvicima i blokiraju kretanje oklopa. Presretnuto je nekoliko pisama ruskih boraca koji ne kriju razocarenje jer ih narod ne docekuje aplauzima.
Dakle, ako bi rat dugo potrajao, ako bi rasli narodni protesti u okupiranim gradovima, ruska vojska bi mogla izgubiti volju za borbom.
Ako pobjednika bude odlucivala snaga dvije armije, Ukrajinci nazalost imaju male sanse. Rusi su jako krenuli sa juga uz rijeku Dnjepar i dalje prema Odesi. Ako zauzmu gradove na rijeci Dnjepar, Zaporozje i Dnipro, cijeli istok ce pasti, a to bi bio pocetak kraja ukrajinske vlade.
Nije tačno.homer2go wrote: ↑05/03/2022 21:10Griješiš,AliceInChains wrote: ↑05/03/2022 21:03
Žele cijelu Ukrajinu.
U najgorem slucaju će zadržati Istok i jug, sto znaci da će im pripasti cijela industrija i plodna zemlja, kao i kontrola cijele obale na crnom moru, a zapadu Lviv sa Kijevom za alimentiranje.
Tako da, prije nego sto slijedi ‘poraz’ Rusa, će se sa njima opet sjesti za stol i dogovoriti.
Samo sto su se ovdje neki ufurali u ovaj konflikt, kao da su sami ma fronti i kao da im je sopstvena države, pa malo guše raspravu i moguće ishode.
Ništa drugo osim pobjede Ukrajine i totalnog poraza Rusije nije moguće kao ishod![]()
Slava brate, al’ jedino BIH. Pun mi k. licemjerja, bas kao i Arapima.
![]()
Ukrajina se bori protiv istih sila mraka koje još drže BiH u luđačkoj košulji. Sa svakim tenkom i avionom oborenim od strane hrabrih branilaca Ukrajine slabi moć Putinovih podguznih muha u BiH i na Balkanu.
Slava Ukrajini!!!!
Odmori jedan dan. Pričaj lovačke raji u mahali.Guadalajara wrote: ↑05/03/2022 21:17Smijao sam se i na prvoj liniji u Sarajevu. Sto ne bih i ovdje ?![]()
Nama izgleda svi krivi osim nas samih ...ti mora da si Asimov neki ...najvise su bosnje tj. Sda pokrale federaciju ...umjesto da je jacaju ...sve su unistili sto se moze unistiti ...i onda ce vikat helpp helpp zapad ...malo realnosti ...zivimo s govnima al i mi sami smo istiAliceInChains wrote: ↑05/03/2022 21:17Nije tačno.
Da su nas saveznici uzimali ozbiljno kao narod i državu, država bi se za tren uredila. Ruse od 95te ovdje niko ništa ne pita. Hebao bi im u prvom redu sve po spisku, kad bi imali uticaj, ali oni samo iskorištavaju rupe u sistemu….Dok nas saveznici godinama mole i prisiljavaju da se dogovorimo sa separatistima oko uređenja države.
Nadao sam se da će konflikt između Rusa i Ukrajinaca,
prisiliti šarlatane da nam se malo vise posvete. Ali sa svakim danom sve manje.
Ali dobro, nadam se da si ti upravu! Nadam se, da iza kulisa nije opet pao neki dogovor sa Srbima.
opet ista shema isti spin - Isto ko sto ste i mene htjeli zavalit pa se prosuliGandalfSivi wrote: ↑05/03/2022 21:09Obratiti paznju na datume ovog strucnjaka:
Lik je riznica gluposti, nije ni cudo da se Tamara za njim povodi…
https://www.index.hr/magazin/clanak/oli ... n_ostalo_dPutin je dozvolio da bude namamljen i upao je u zamku koju su mu postavile Sjedinjene Američke Države
sta to - CNN vec provaljen za laznjake pa sad mora Rupertov Sky poturit ledja (?)Edin H. wrote: ↑05/03/2022 21:20 Napadnuta ekipa Sky Newsa
https://news.sky.com/video/share-12557676
Ne zezaj, ubila vas priča oko Bakira i SDA u bulju.jelleMania wrote: ↑05/03/2022 21:25Nema izgleda svi krivi osim nas samih ...ti mora da si Asimov neki ...najvise su bosnje tj. Sda pokrale federaciju ...umjesto da je jacaju ...sve su unistili sto se moze unistiti ...i onda ce vikat helpp helpp zapad ...malo realnosti ...zivimo s govnima al i mi sami smo istiAliceInChains wrote: ↑05/03/2022 21:17
Nije tačno.
Da su nas saveznici uzimali ozbiljno kao narod i državu, država bi se za tren uredila. Ruse od 95te ovdje niko ništa ne pita. Hebao bi im u prvom redu sve po spisku, kad bi imali uticaj, ali oni samo iskorištavaju rupe u sistemu….Dok nas saveznici godinama mole i prisiljavaju da se dogovorimo sa separatistima oko uređenja države.
Nadao sam se da će konflikt između Rusa i Ukrajinaca,
prisiliti šarlatane da nam se malo vise posvete. Ali sa svakim danom sve manje.
Ali dobro, nadam se da si ti upravu! Nadam se, da iza kulisa nije opet pao neki dogovor sa Srbima.
Ubili drzavu ...3o godina ...a sto je najgore ni drugi nisu nista bolji ...bosnjo ko bosnjo samo gleda kak ce klepiti sebi u djep ...jeb0 drzavu ...i onda ce takvi ko ti vikati help help ..zapad kriv sto su krimalci na vlasti godinama ....treba biti posten i reci da i mi nevaljamo ko narod ...pa onda mozemo dalje upirati prstomAliceInChains wrote: ↑05/03/2022 21:32Ne zezaj, ubila vas priča oko Bakira i SDA u bulju.jelleMania wrote: ↑05/03/2022 21:25
Nema izgleda svi krivi osim nas samih ...ti mora da si Asimov neki ...najvise su bosnje tj. Sda pokrale federaciju ...umjesto da je jacaju ...sve su unistili sto se moze unistiti ...i onda ce vikat helpp helpp zapad ...malo realnosti ...zivimo s govnima al i mi sami smo isti
Ljudi su glasali za SDP. SDP je ušao u koaliciju sa SDA. Zajedni su mogli shebati južne Srbe i makar pokrenuti FBIH.
Ali ne, opet su nas izigrali šarlatani, pa je SDP morao u koaliciju sa HDZom i sve propalo. I sad sa separatistima u dogovor dok se sami mirnim putem ne istrijebimo.
I iskreno, jedna BIH sa isključivo stranačkim pekmezima…ali opet Bosna do groba![]()
Poljske 72-jke koje nam nisu htjeli prodati da se ne bi mi osilili nekad mozda 97' kad se opremala Vojska Federacije pa su nam Ameri dali ove svoje vijetnamske sezdesetke ili koje vec smo dobili.
Razumijem tvoju poentu i nakon 30 godina bi se mogao sa tobom složiti oko stanja društva.jelleMania wrote: ↑05/03/2022 21:37Ubili drzavu ...3o godina ...a sto je najgore ni drugi nisu nista bolji ...bosnjo ko bosnjo samo gleda kak ce klepiti sebi u djep ...jeb0 drzavu ...i onda ce takvi ko ti vikati help help ..zapad kriv sto su krimalci na vlasti godinama ....treba biti posten i reci da i mi nevaljamo ko narod ...pa onda mozemo dalje upirati prstomAliceInChains wrote: ↑05/03/2022 21:32
Ne zezaj, ubila vas priča oko Bakira i SDA u bulju.
Ljudi su glasali za SDP. SDP je ušao u koaliciju sa SDA. Zajedni su mogli shebati južne Srbe i makar pokrenuti FBIH.
Ali ne, opet su nas izigrali šarlatani, pa je SDP morao u koaliciju sa HDZom i sve propalo. I sad sa separatistima u dogovor dok se sami mirnim putem ne istrijebimo.
I iskreno, jedna BIH sa isključivo stranačkim pekmezima…ali opet Bosna do groba![]()
tenks.Kikibombona wrote: ↑05/03/2022 21:03MZ ne moze previse pomoci Ukrajincima taman da nisu prevrtljivi kao sto jesu. Nuklearni rat se ne smije rizikovati. Potencionalno, Rusija sa nuklearnim arsenalom moze vratiti planetu u kameno doba. Dakle, direktan angazman trece strane je apsolutno nemoguc.ljubicasti limun wrote: ↑05/03/2022 20:43 jel moze neko sumirati trenutno objektivno stanje stvari?
bez euforije i nerealnih procjena.
niko sretniji od mene da ih Ukrajinci u potpunosti uniste, ali ne treba potcjenjivati opasnost od Rusa niti prevrtljivost MZ.
MZ su, konkretno NATO clanice, mogle naoruzati Ukrajinu prije izbijanje rata i tako se Rusi je bi odvazili na napad. Sta su mogli uraditi? Mogli su Ukrajincima dati Patriot i Iron Dome, superiorne PVO sisteme. Mogli su im dati F16 i Rafale. Mogli su im dati vece kolicine kamikaza dronova. Mogli su im dati modernu, visokopreciznu artiljeriju. I mogli su milijardama finansirati ukrajinsku vojsku da se dodatno prosiri i profesionalizuje. Ništa od toga Ukrajinci nisu dobili.
Ovo sada sto dobijaju nije stratesko oruzje koje moze promijeniti tok rata. ATGM i MANPADS mogu unistiti dosta ruskog oklopa i letjelica, ali oni svakako toga imaju na bacanje. I Rusi kroz istoriju nisu pokazali da narocito vode računa o gubicima kada ispred sebe imaju cilj.
Tako da, moje je misljenje, da ce Rusi nastaviti lomiti otpor Ukrajinaca i da bi usljed toga moglo doći do kolapsa i domino efekta. Rusija ima nenormalne, nepotrosive rezerve u ljudstvu i tehnici.
Ono sto moze dovesti do ruskog poraza jeste moral boraca koji nije dobar. Većina Rusa smatra Ukrajince bratskim narodom. Oni mogu progutati da ih brane od nacista, ali sigurno su sokirani kada vide da ih u 'oslobodjenim' gradovima narod ne pozdravlja. I posebno je bolno kada vide da nemaju podrsku u etnicki ruskim ili rusofonim gradovima i selima. Recimo, Herson je rusofon grad, vecina stanovnika govori ruski, ali rusku armiju niko ne pozdravlja. Docekuju ih pogrdnim uzvicima i blokiraju kretanje oklopa. Presretnuto je nekoliko pisama ruskih boraca koji ne kriju razocarenje jer ih narod ne docekuje aplauzima.
Dakle, ako bi rat dugo potrajao, ako bi rasli narodni protesti u okupiranim gradovima, ruska vojska bi mogla izgubiti volju za borbom.
Ako pobjednika bude odlucivala snaga dvije armije, Ukrajinci nazalost imaju male sanse. Rusi su jako krenuli sa juga uz rijeku Dnjepar i dalje prema Odesi. Ako zauzmu gradove na rijeci Dnjepar, Zaporozje i Dnipro, cijeli istok ce pasti, a to bi bio pocetak kraja ukrajinske vlade.
Vjerujem da ti imaš provjerenije informacije, pa de nam ih postiri ovdje, da se i mi uvjerimo da mediji lažumuhafuca wrote: ↑05/03/2022 21:31sta to - CNN vec provaljen za laznjake pa sad mora Rupertov Sky poturit ledja (?)Edin H. wrote: ↑05/03/2022 21:20 Napadnuta ekipa Sky Newsa
https://news.sky.com/video/share-12557676
Hajde neka malo - nek se zaradi plata
naravno da ima ali nije dostupan zbog radi sankcija
jesu josh "open door"