Slučaj Dženan Memić
-
bitangeIprinceze
#25651 Re: Slučaj Dženan Memić
Jak je Fahroni ko beton, ne moze mu ostatak BiH ni prismrditi. Dalida ce se morati pozabaviti sama sa sobom.
-
jefff
#25652 Re: Slučaj Dženan Memić
Ifet reko? To je onda sigurno istina.
-
dijana987
#25653 Re: Slučaj Dženan Memić
Hahha kad sam rekla sasekli na vreme mislila sam da im nisu dopustili da optuzuju bez ikakvih sankcija. Tuzbe su odmah poceli da podnose prozivani i ovi su se ucutali msm nisu ovde u Sarajevu ali u Banja Luci jesu.
-
kvinoja
#25654 Re: Slučaj Dženan Memić
Opa SNSD bot na temi da podrži svoje koalicione partnere! Bravo!
-
Pla va la la
#25655 Re: Slučaj Dženan Memić
U Banjaluci sve fercera, nema šta. A u Federaciji "drma državu" neki "nižerangirani" advokat koji se eto drznuo da kaže da nam tužilaštvo ne valja, da nam se optužnice za ubistvo prekvalifikuju u optužnice za saobraćajku, da su nam vještaci poput Š. Kovačevića nestručni, da grupa ljudi mora odgovarati jer su neovlašteno izuzimali snimke, nabavljali vozila itd.
Blago nama.
Blago nama.
-
bitangeIprinceze
#25656 Re: Slučaj Dženan Memić
Ubice samo sto nisu isplivale. A onds ce biti jasno ko je viserangirani. 
-
denden
#25657 Re: Slučaj Dženan Memić
Pla va la la wrote: ↑05/03/2022 11:11 Dalida - moralna gromada koja je, dok je bila na čelu Kantonalnog tužilaštva, sve radila ispravno?
Ne znam je li moralna gromada i je li sve radila ispravno, ali znam da je prije nekoliko godina prijavljena Državnom tužilaštvu od strane Memića i Ferageta za to da je glavni organizator kriminalne grupe koja je provela zavjeru i znam da ju nakon tih nekoliko godina i temeljite istrage Državno tužilaštvo nije ni osumnjičilo, čime je pokazalo šta misli o vjerodostojnosti Memić-Feraget prijave protiv nje. Državnom tužilaštvu će biti drago da sa njima podijeliš saznanja o Burzićkinom nezakonitom radu mimo ovih Ferageta i Memića. Jer, njihova saznanja su, očito, neozbiljna i ćorak.
Nisam čuo da je negdje demantovao ovo Fahrino ljigavo pozivanje na njega (i njegov ljigavi hvalospjeh Fahri) u svrhu samoveličanja:
Niti čuh da je demantovao pisanje Senada Avdića o tome da se, uvijek za opipljivu kompenzaciju, umiljavao raznim likovima."Bog mi je svjedok da je moja radost jednaka ili čak veća zato što će ovaj tunel spasiti mnogo života. Bh. pjesnik, književnik i akademik Abdulah Sidran mi je poklonio jednu vrlo kratku pjesmu koju ja poklanjam svim graditeljima ovog tunela. 'Naš Gospodaru, učini da se sasuše i ruke i duša onog koji ruši. Naš Gospodaru, obiljem na oba svijeta nagradi onog koji podiže i gradi", izrecitovao je Radončić okupljenima.
SENAD AVDIĆ O SIDRANOVIM MECENAMA:
Odličan, vrhunski, cjelodnevni drugomajski uranak koji sam proveo kod prijatelja-povratnika u „manjem bh entitetu“ (širi podbjelašnički rejon) pokvari mi jednosatni-jednodosadni intervju ABDULAHA SIDRANA na BHT-u.
Ne (pro)nađe Akademik, Najveći od svih akademika, nijedne ružne, podle, neugodne riječi za EMIRA KUSTURICU (platio mu očnu operaciju u Beogradu), ni za FAHRUDINA RADONČIĆA (reprogramirao mu kredit za stan), kao ni za ministra vanjskih poslova ZLATKA LAGUMDŽIJU (ponovo mu poslao kćerku Mirandu i zeta kriminalca u diplomatsku misiju).
...
Odjavljuje akademičar Sidran emisiju svojom nenadmašnom pjesmom MORA, koju sam za potrebe razumijevanja u široj javnosti malkice kontekstualizirao i prilagodio svim uzrastima:
ŠTA TO RADIŠ, SINE
SANJAM MAJKO
SANJAM, MAJKO KAKO NEMAM S(T)AN,
A TI ME U SNU PITAŠ GDJE TO STANUJEŠ, SINE
SANJAM MAJKO KAKO SAM IMAO „AVAZ“ I JEZIK ZA ZUBIMA DRŽAO,
A SAD NI KUĆU, NI STANA, NI „AVAZA“, NI JEZIKA NEMAM.
Isto tako se dobro sjećam kad je Sidran aktiviran ("nafatan"). Bio je to trenutak kad je Muriz Memić, kako kakav političar pred izbore, obilazio čitavu Bosnu ne bi li omasovio proteste. Za koje nije poznato šta je njihova svrha, jer je optužnica protiv Murizu mrske Alise Mutap bila već podignuta. Doduše, baš u to vrijeme vodile su se odsudne bitke za kontrolu pravosuđa. Odziv je bio pravi pobačaj, iako ga je Avaz u svojim lažnim vijestima utrostručio.
Šta te se dosad posebno dojmilo, koji dokazi sa suđenja o postojanju zavjere?Pla va la la wrote: ↑05/03/2022 11:11 Ja čekam nastavak suđenja i to je sve. A ovdje je i previše toga rečeno.
-
denden
#25658 Re: Slučaj Dženan Memić
Nemoj tako, ovo je i njega šokiralo, sam je rekao, kad je "saznao" prije par sedmica. Valjda mu Arijana Memić i TD majka koje su o tom pisale prije skoro 6 godina nisu htjele reći. A i on slučajno preskočio dijelove odluke Ustavnog suda po apelaciji koju je sam podnio, u kojima se to sve spominje.Pla va la la wrote: ↑05/03/2022 12:55 U Banjaluci sve fercera, nema šta. A u Federaciji "drma državu" neki "nižerangirani" advokat koji se eto drznuo da kaže da nam tužilaštvo ne valja, da nam se optužnice za ubistvo prekvalifikuju u optužnice za saobraćajku, da su nam vještaci poput Š. Kovačevića nestručni, da grupa ljudi mora odgovarati jer su neovlašteno izuzimali snimke, nabavljali vozila itd.
Blago nama.
Stvarno je retardirano dokazane laži i ublehe teorije Memić-Feraget koristiti kao argument za ispravnost te ublehe. Pa zar to nije i gore nego potkapacitiranost
-
denden
#25659 Re: Slučaj Dženan Memić
Ubleha Feraget-Memić je u svom najjačem zamahu direktno radila za SNSD, Dodika, Tegeltiju i njegove kadrove koji su provodili njegovu politiku, ako je vjerovati sudiji Branku Periću:
Branko Perić, bivši predsjednik VSTv i sudija Suda BiH:
Interview: Kako komentarišete ovu još uvijek nepravomoćnu smjenu glavne tužiteljice Tužilaštva BiH Gordane Tadić?
Perić: Ne mogu govoriti o disciplinskom slučaju jer još nije pravosnažno okončan. Bilo bi krajnje neprofesionalno da bilo šta kažem o njenoj disciplinskoj odgovornosti. Mogu da kažem da je ona skromnih profesionalnih sposobnosti, kao i većina tužilaca u ovoj zemlji. U njenoj profesionalnoj biografiji nema slučajeva koji bi je preporučili kao kandidatkinju za Tužilaštvo BiH. Kako je izabrana treba pitati Milana Tegeltiju. Vjerujem da je instalirana kao projekat političke strategije uništavanja državnih pravosudnih institucija, Tužilaštva i Suda BiH, koju je realizovao Milan Tegeltija sa svojim trabantima u VSTV[/b].
-
Pla va la la
#25660 Re: Slučaj Dženan Memić
Nastavak suđenja čekam jer sve uzimam sa rezervom, neću suditi nikome dok ne saslušam iskaze svih svjedoka i dokaze koje bi tužioci i odbrana trebali iznijeti. A da li je, po tvom mišljenu, Dalida nakon slučaja Memić zaista zaslužila promaknuće?
A što se Sidrana tiče, imam neko svoje mišljenje jer čovjeka poznajem. Piskaranja Senada Avdića me ne zanimaju.
A što se Sidrana tiče, imam neko svoje mišljenje jer čovjeka poznajem. Piskaranja Senada Avdića me ne zanimaju.
-
bitangeIprinceze
#25661 Re: Slučaj Dženan Memić
A na kojoj poziciji je bila prije tih nekoliko godina?? Cuvala ovce s Alenom (Ž) i ridjimdenden wrote: ↑05/03/2022 13:01Pla va la la wrote: ↑05/03/2022 11:11 Dalida - moralna gromada koja je, dok je bila na čelu Kantonalnog tužilaštva, sve radila ispravno?
Ne znam je li moralna gromada i je li sve radila ispravno, ali znam da je prije nekoliko godina prijavljena Državnom tužilaštvu od strane Memića i Ferageta za to da je glavni organizator kriminalne grupe koja je provela zavjeru i znam da ju nakon tih nekoliko godina i temeljite istrage Državno tužilaštvo nije ni osumnjičilo, čime je pokazalo šta misli o vjerodostojnosti Memić-Feraget prijave protiv nje. Državnom tužilaštvu će biti drago da sa njima podijeliš saznanja o Burzićkinom nezakonitom radu mimo ovih Ferageta i Memića. Jer, njihova saznanja su, očito, neozbiljna i ćorak.
-
bitangeIprinceze
#25662 Re: Slučaj Dženan Memić
denden wrote: ↑05/03/2022 13:05Nemoj tako, ovo je i njega šokiralo, sam je rekao, kad je "saznao" prije par sedmica. Valjda mu Arijana Memić i TD majka koje su o tom pisale prije skoro 6 godina nisu htjele reći. A i on slučajno preskočio dijelove odluke Ustavnog suda po apelaciji koju je sam podnio, u kojima se to sve spominje.Pla va la la wrote: ↑05/03/2022 12:55 U Banjaluci sve fercera, nema šta. A u Federaciji "drma državu" neki "nižerangirani" advokat koji se eto drznuo da kaže da nam tužilaštvo ne valja, da nam se optužnice za ubistvo prekvalifikuju u optužnice za saobraćajku, da su nam vještaci poput Š. Kovačevića nestručni, da grupa ljudi mora odgovarati jer su neovlašteno izuzimali snimke, nabavljali vozila itd.
Blago nama.
Stvarno je retardirano dokazane laži i ublehe teorije Memić-Feraget koristiti kao argument za ispravnost te ublehe. Pa zar to nije i gore nego potkapacitiranost![]()
I ti poceo ko jaran ti s ludim gljivama
-
dzolix
#25663 Re: Slučaj Dženan Memić
Drma Feraget i u Banjaluci i u Sarajevu zato se Banjaluka pobunila pa pravi svoj vstv, Feraget Muriz im je odlichna prilika za izgovor .Pla va la la wrote: ↑05/03/2022 12:55 U Banjaluci sve fercera, nema šta. A u Federaciji "drma državu" neki "nižerangirani" advokat koji se eto drznuo da kaže da nam tužilaštvo ne valja, da nam se optužnice za ubistvo prekvalifikuju u optužnice za saobraćajku, da su nam vještaci poput Š. Kovačevića nestručni, da grupa ljudi mora odgovarati jer su neovlašteno izuzimali snimke, nabavljali vozila itd.
Blago nama.
Onaj koji ne moze da razumije da u krivichnom pravu postoje slucajevi koji se ne mogu jasno definisati to jest oni koji npr kao sto je ovaj mogu biti mozda saobracajka a mozda namjerno ubistvo su funkcionalno nepismeni a karakteristika rulje je opran mozak ili funkcionalna nepismenost tj. glupost ili povrsnost.
Onaj koji je toga svjestan ali to zloupotrebljava u smislu svrgavanja pojedinih ljudi sa pozicija je manipulator ili podlac.
Oni koji mu slijepo vjeruju su ovce ili rulja.
Sto se tice Sevala koji je naveo u optuznici da se desio udarac u potiljak a da je puknula slijepoocnica pa kad je sudija vrhovnog suda pito Hamzu Zuju i Zeljka Karana da li je moguce da se tako nesto desi pa kad su njih dvojica rekla da tako nesto ne moze da se desi i kad su im sudije povjerovale tu se pokazala nestrucnost i Hamze Zuje i Zeljka Karana i sudije vrhovnog suda jer tako nesto se ipak moze desiti.
Last edited by dzolix on 05/03/2022 15:15, edited 1 time in total.
-
bitangeIprinceze
#25664 Re: Slučaj Dženan Memić
Zar treba dodi izgovor za bilo kakav potez? Ma nikad, supljiras. On je sam sebi i uzrok i realizator.
Isto ko na temi, sami sebi pistavlhate pitanja i dajete odgovore. JADNO!
-
bitangeIprinceze
#25665 Re: Slučaj Dženan Memić
Hoce li i doktori ostati bez licenci kad su suplji ko svicarski sir?dzolix wrote: ↑05/03/2022 14:33 Sto se tice Sevala koji je naveo u optuznici da se desio udarac u potiljak a da je puknula slijepoocnica pa kad je sudija vrhovnog suda pito Hamzu Zuju i Zeljka Karana da li je moguce da se tako nesto desi pa kad su njih dvojica rekla da tako nesto ne moze da se desi i kad su im sudije povjerovale tu se pokazala nestrucnost i Hamze Zuje i Zeljka Karana i sudije vrhovnog suda jer tako nesto se ipak moze desiti.
- uglavnomja
#25666 Re: Slučaj Dženan Memić
dodik pravi svoje vtsv zato jer muriz i ifet nisu uspjeli da sacuvaju njegovu marionetu gordanu u fotelji
svi lopovi u talu, od dodika do fahre, koje je gogi tako zdusno cuvala godinama i sakrivala optuznice za multimilionske prevare i pljacku drzave
ali je zato digla besmislenu optuznicu i strpala trudnicu, koja je i sama zrtva napada, u zatvor
svi lopovi u talu, od dodika do fahre, koje je gogi tako zdusno cuvala godinama i sakrivala optuznice za multimilionske prevare i pljacku drzave
ali je zato digla besmislenu optuznicu i strpala trudnicu, koja je i sama zrtva napada, u zatvor
-
dzolix
#25667 Re: Slučaj Dženan Memić
Feraget Ifet, Banjalucanin, advokat koji zivi u Sarajevu, optuzuje glavnog tuzioca iz Rs Lepira i ministra policije iz Rs za sakrivanje ubistva u slucaju David u tome mu pomaze Memic koji je otvoreno protiv M. Tegeltije koji isto dolazi iz Rs i rezultat toga svega je da ovi traze da se pravosudje podijeli, to aminuje i Branko Peric.bitangeIprinceze wrote: ↑05/03/2022 14:39Zar treba dodi izgovor za bilo kakav potez? Ma nikad, supljiras. On je sam sebi i uzrok i realizator.![]()
Isto ko na temi, sami sebi pistavlhate pitanja i dajete odgovore. JADNO!![]()
-
bitangeIprinceze
#25668 Re: Slučaj Dženan Memić
Ima Gordana, bice jos Gordana. Nek je Dslida strpala koga nije smjela.
-
denden
#25669 Re: Slučaj Dženan Memić
Aha, čekaš presudu, pa što ne kažeš...Pla va la la wrote: ↑05/03/2022 13:24 Nastavak suđenja čekam jer sve uzimam sa rezervom, neću suditi nikome dok ne saslušam iskaze svih svjedoka i dokaze koje bi tužioci i odbrana trebali iznijeti. A da li je, po tvom mišljenu, Dalida nakon slučaja Memić zaista zaslužila promaknuće?
Tehnički, Burzićka promaknuće, ako je to pozicija sutkinje Suda BiH, nije ni dobila nakon slučaja Memić, nego u toku tog slučaja. Slučaj je pravosnažno završen u julu prošle godine, a ona je imenovana za sutkinju Suda BiH dvije i po godine ranije.
Što se tiče njene uloge u predmetu Memić, ne vidim nikakvu zlu namjeru niti prljavu igru, a ni neke nenamjerne greške.
Prelomna tačka je bila kad je Kantonalni sud 23.06.2016. godine odbio ponovno potvrditi osnovanu sumnju protiv Seferovića za ubistvo, na način da je Kantonalnom tužilaštvu nacrtao "Seferovići jesu počinioci, dobri su dokazi za djelo, ali mi ne vidimo u vašim dokazima da je u pitanju ubistvo, nego saobraćajka, prekvalifikujte i mi ćemo onda potvrditi osnovanu sumnju i odrediti pritvor za saobraćajku".
Kantonalno tužilaštvo je improvizovalo najbolje koliko je moglo, kako bi počinilac odgovarao barem za blaže djelo koje je vidio Kantonalni sud umjesto da vidi ubistvo. Ko je mogao očekivati da će otac žrtve i njegov advokat iz petnih žila zapeti da oslobode osumnjičenog. Doduše, nije bilo nepredvidivo da će Karkin povući priznanje za saobraćajku (u koju se ranije kleo da se desila) nakon što je tužilaštvo bilo prinuđeno izvršiti prekvalifikaciju. Karkin je prosto od Ljube znao da je Dženanova povreda od palice, a ne od kombija i svu je odbranu fokusirao na tome i na kraju uspio. Čak je i sam Muriz pričao da je Mjesečar, kao Ljubin prvi branilac, govorio neformalno da Seferovići trebaju odgovarati za ubistvo, a ne za saobraćajku. Vidimo iz svih dosadašnjih svjedočenja da su i policija i tužilaštvo vjerovali da je počinjeno ubistvo i dokazivali ga. Dok ih sud nije doveo pred svršen čin.
OVO je stvarni cirkus:USTAVNI SUD: Federalno tužilaštvo nadalje iznosi da je osumnjičenim licima određen pritvor da bi u postupku po žalbi Kantonalni sud svojim rješenjem od 23. juna 2016. godine pritvor ukinuo zato što iz provedenih dokaza ne proizlazi postojanje osnovane sumnje da su osumnjičeni počinili krivično djelo ubistva. Dakle, nadležni sud nije našao postojanje dokaza koji bi ukazivali da se protiv osumnjičenih može podići optužnica zbog krivičnog djela ubistva. Iz navedenog je proizišla obaveza Tužilaštva da ponovo izvrši procjenu provedenih dokaza i u skladu s tim utvrdi pravnu kvalifikaciju djela, što je urađeno naredbom o provođenju istrage od 24. juna 2016. godine. Po ovoj naredbi je predloženo određivanje pritvora, koji prijedlog je Kantonalni sud prihvatio.
Ali to Feraget i Memić ne žele da vide, jer im ruši teoriju zavjere.Znači, Kantonalni sud:
Ubistvo je, potvrđujemo osnovanu sumnju da je ubistvo određujući pritvor za ubistvo.
Saobraćajka je, nije ubistvo, iako su isti počinioci, prekvalifikujte.
Saobraćajka je, potvrđujuemo osnovanu sumnju za pritvor.
Saobraćajka je, potvrđujemo osnovanu sumnju za potvrdu optužnice.
Nije saobraćajka, ubistvo je, donosimo oslobađajuću presudu.
Nije saobraćajka, ubistvo je, donosimo oslobađajuću presudu i u ponovljenom suđenju.
Vezano za samu Dalidu Burzić, zaista ne vidim nikakav ozbiljan prigovor istrazi koju je vodilo njeno tužilaštvo. Osim fule u tekstu optužnice da je Dženanu pukla sljepoočnica od udara u potiljak.
Najdalje što sam čuo o bilo kakvim njenim eventualnim nezakonitim radnjama je ono što je Mehmedagić (Osmica) rekao Gordani Tadić na ozvučenom sastanku u Tužilaštvu BiH, da on ima saznanja da ona reketira osumnjičene u nekom predmetu. Ali, nije poznato da to iko istražuje.
Eto, onda ga taman možeš iz prve ruke pitati je li mu Fahro otplatio kredit za stan, u kojem iznosu, te da li je Fahri poklanjao ulizivačke pjesmuljke kao da je Sidran pionirčić, a Fahro sjevernokorejski ili kineski dikator, i omogućavao mu tako da, uz Sidranov pristanak, maše time pred javnošću i jeftino monetizira Sidrana. A uz to bi onda bili objašnjivi i drugi potezi Sidrana koji su u skladu sa Fahrinim kampanjama.Pla va la la wrote: ↑05/03/2022 13:24A što se Sidrana tiče, imam neko svoje mišljenje jer čovjeka poznajem. Piskaranja Senada Avdića me ne zanimaju.
-
denden
#25670 Re: Slučaj Dženan Memić
Svi iz Federacije su nominalno bili protiv Milana Tegeltije, ali su mnogi u stvarnosti na terenu odrađivali njegove projekte.dzolix wrote: ↑05/03/2022 15:02
Feraget Ifet, Banjalucanin, advokat koji zivi u Sarajevu, optuzuje glavnog tuzioca iz Rs Lepira i ministra policije iz Rs za sakrivanje ubistva u slucaju David u tome mu pomaze Memic koji je otvoreno protiv M. Tegeltije koji isto dolazi iz Rs i rezultat toga svega je da ovi traze da se pravosudje podijeli, to aminuje i Branko Peric.
Mnogo mi je smiješno bilo kad je Tegeltija sletio (istog dana je dao intervju u kojem je rekao "skinuli su mene, sad će udariti na Gordanu"), a murizovci se raspisali "eto, nema zavjernicima Tegeltije, šta će sad"
-
bitangeIprinceze
#25671 Re: Slučaj Dženan Memić
Dobar je i Ćaze, ljudina bosanskog kova.
-
Pla va la la
#25672 Re: Slučaj Dženan Memić
džolix, kako misliš "koji se ne mogu jasno definisati"? A zaključak obdukcije, a izjava zaštićene svjedokinje da slučaj neće proći kao saobraćajna nesreća? A presude koje negiraju saobraćajku? Ševalu bi, poslije ovakve greške, trebalo zabraniti da obavlja funkciju sudskog vještaka. A narod (tj. kako ti kažeš "rulja") i njihovi oprani mozgovi opet negoduju zbog nerada Kantonalnog tužiteljstva u slučaju djevojčice iz Kaknja? Zašto? Ovo da Ifet i Muriz drmaju u Banjaluci zvuči kao da im daješ epitet "svemoćni".
- uglavnomja
#25673 Re: Slučaj Dženan Memić
slucaj je jasan, postoje i priznanjaPla va la la wrote: ↑05/03/2022 16:18 džolix, kako misliš "koji se ne mogu jasno definisati"? A zaključak obdukcije, a izjava zaštićene svjedokinje da slučaj neće proći kao saobraćajna nesreća? A presude koje negiraju saobraćajku? Ševalu bi, poslije ovakve greške, trebalo zabraniti da obavlja funkciju sudskog vještaka. A narod (tj. kako ti kažeš "rulja") i njihovi oprani mozgovi opet negoduju zbog nerada Kantonalnog tužiteljstva u slučaju djevojčice iz Kaknja? Zašto? Ovo da Ifet i Muriz drmaju u Banjaluci zvuči kao da im daješ epitet "svemoćni".
pijani ljubo ih udario kombijem, ne jako, onda izasao iz kombija i udario ih palicom
priznala vasvija sve
ljubo djelimicno
rekle jos neke zene iz familije
cak i neka komsinica iz naselja na tv
zatim ljubo i otac pali na poligrafu
pa kad su vidjeli da muriz navija da se oni oslobode - objerucke su prihvatili, i jos imali dobre advokate
e, problem je sto su romi pobjegli i sto je proslo puno remena i sto nema najvaznijeg dokaza - palice
ono sto je meni nejasno i totalno antilogicno je odijanje prvobitne optuznice za ubistvo i preimenovanje u saobr. nesrecu
Last edited by uglavnomja on 05/03/2022 16:34, edited 1 time in total.
-
bitangeIprinceze
#25674 Re: Slučaj Dženan Memić
Iz kojeg je ovo filma prica?
-
YouAreMyDestiny
#25675 Re: Slučaj Dženan Memić
Odbili su prvu optužnicu, jer je Vasvija sve priznala bez prisustva advokata.