Ukrajina

SpecialOffer

#56351 Re: Ukrajina

Post by SpecialOffer »

Zastavnik I klase wrote: 05/03/2022 02:26
SpecialOffer wrote: 05/03/2022 02:18

Kakve veze ima lada sa tim da je neko cetnik i gdje sam ja to napisao? Ti nisi shvatio poentu. Rekoh ti srbocetnik je nacin razmisljanja.

Eto uzmi promjeri tih demonstracija podrske Rusiji u Srbiji. 99% ih sigurno vozi "zapadnjacka" auta pa su opet srbocetnici po nacinu razmisljanja. Eto vidis kako ti moram slikovito objasniti. Nadam se da ti sad iz ovog primjera jasno da je tvoj ulet i odgovor meni sa ladom tariguz.
Karikiram ti primjer sa ladom koliko ekstrema ovdje na podforumu ima i mene frapira da ja sa takvim mozgovima zemlju dijelim. Što je najgore da su mojih godina ili mlađi shvatio bih usijane glave ali ljudi koji imaju žene,djecu,porodice itd. Da te neko nazove četnikom jer si rekao da azov bataljon fura neonacizam,kao opravdavaš putinovu agresiju. I još te ubjeđuje da nije to tako da simbolika nije bitna. Što onda ćunu ne koriste kao simbol kad nije bitna simbolika.
Pa ako ides sa namjerom da sa Azovom skrenes temu agresije Rusije na Ukrajinu onda mozes biti srbocetnik.

Niko ovdje nije rekao da Azov, clanovi ili jedan dio clanova ne fura neonacizam ali u situaciji u kojoj se nalazi Ukrajina gdje svaki dan Rusija ubije koliko stanovnika iste spominjati Azov u tom nekom kontekstu i prebacivati Ukrajini je totalna glupost i granici se sa necim sto bih ja u najblazem obliku definisao kao nemogucnost osobe u sagledavanju kompletne situacije u Ukrajini. A svaki drugi oblik moje definicije ide ka zlonamjernom guslanju u srbocetnickom formatu.
Last edited by SpecialOffer on 05/03/2022 02:57, edited 1 time in total.
desni

#56352 Re: Ukrajina

Post by desni »

Samo kontra ovakvih rusofila, svako sa gram mozga shvatiće :wink:

Hakiz

#56353 Re: Ukrajina

Post by Hakiz »

GandalfSivi wrote: 05/03/2022 01:32
Hakiz wrote: 05/03/2022 01:29

Đe's analitićar.
De nas prosvijetli, kad su to Rusi spomenuli Kubu i gdje je bio taj odgovor Amerikanaca?
Nego, možda će te interesovati: https://www.youtube.com/watch?v=8X7Ng75e5gQ
galia95

#56354 Re: Ukrajina

Post by galia95 »

SpecialOffer wrote: 05/03/2022 02:51
Zastavnik I klase wrote: 05/03/2022 02:26
Karikiram ti primjer sa ladom koliko ekstrema ovdje na podforumu ima i mene frapira da ja sa takvim mozgovima zemlju dijelim. Što je najgore da su mojih godina ili mlađi shvatio bih usijane glave ali ljudi koji imaju žene,djecu,porodice itd. Da te neko nazove četnikom jer si rekao da azov bataljon fura neonacizam,kao opravdavaš putinovu agresiju. I još te ubjeđuje da nije to tako da simbolika nije bitna. Što onda ćunu ne koriste kao simbol kad nije bitna simbolika.
Pa ako ides sa namjerom da sa Azovom razvodnis temu agresije Rusije na Ukrajinu onda mozes biti srbocetnik.

Niko ovdje nije rekao da Azov, clanovi ili jedan dio clanova ne fura neonacizam ali u situaciji u kojoj se nalazi Ukrajina gdje svaki dan Rusija ubije koliko stanovnika iste spominjati Azov u tom nekom kontekstu i prebacivati Ukrajini je totalna glupost i granici se sa necim sto bih ja u najblazem obliku definisao kao nemogucnost osobe u sagledavanju kompletne situacije u Ukrajini. A svaki drugi oblik moje definicije ide ka zlonamjernom guslanju u srbocetnickom formatu.
Pa vidiš da je botovima to i cilj, pričom o Azovu da opravdaju Putinovu agresiju na Ukrajinu i njegovu sumanutu priču o "denacifikaciji". U njihovim glavama Putin je heroj koji će skinuti naciste koji su zavladali Ukrajinom :-) Svako ima pravo na svoje mišljenje ali kad mi počnu ovdje filozofirati, relativizirati, guslati i nametati svoj "rusofilski" narativ, e to je već bljak.
Guadalajara

#56355 Re: Ukrajina

Post by Guadalajara »

Meni je fascinantno koliko je ARBiH imala pjesadije i koliko je imala tenkova na kraju rata

i to da uporedimo koliko Ukrajina ima pjesadija i koliko ima tenkova i artiljerije :shock:

i plus koliko im zapad salje para i koliko salje modernog naoruzanja

:(

Covjek bi pomislio da je Ukrajinska vojska jadna i bijedna a ono imaju

100x puta vise naoruzanja
10x vise populacije

Moguce je veca mobilizacija u Ukrajini ako budu davali kakvih para Ukrajincima, da im dijele plate, stanove, zemljista, neka beneficije...Bez toga nece moci milion vojnika da mobilisu. Nece ljudi dzabe da se bore ni za koga.
Nespin

#56356 Re: Ukrajina

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 06/09/2022 09:28, edited 4 times in total.
SpecialOffer

#56357 Re: Ukrajina

Post by SpecialOffer »

Hakiz wrote: 05/03/2022 02:45
SpecialOffer wrote: 05/03/2022 02:37

Kakve veze ima bilo sta od navedenog sa pojmom rusofil? Ako neko eto voli rusku knjizevnost ne mora da znaci da npr. podrzava agresiju Rusije na Ukrajinu. Voliti Rusku knjizevnost ne znaci podrzavati Rusiju vec znaci da volis u tom primjeru samo rusku knjizevnost jer nigdje nema jednacine u kojoj je RUSKA KNJIZEVNOST = SLIJEPO PODRZAVATI SVE IZ RUSIJE.

Voljeti nesto iz Rusije ne znaci podrzavati sve iz Rusije. Ako vi smatrate da voljeti rusku knjizevnost znaci ljubiti dupe Putinu i ovoj Rusiji to je do vas i vaseg rekao bih nedovoljno razvijenog misaonog procesa. Ovo vaseg mislim generalno.

Taj primjer mozes uzeti za bilo sta i za bilo koju drzavu.

Vi mjesate babe i zabe. Iz nekog razloga ne mozete da odvojite te stvari a to nije do mene. Pokusavam da vam primjerima objasnim i ako vam ne dolazi do glave sta ja tu mogu?

I sta ste se svi uhvatili kao za knjizevnost. Eto vi sigurno proucavate rusku knjizevnost. To ako ste culi za Tolstoja i procitali pola Ane Karenjine a druge polovine procitali sazetak sa interneta ne znaci da proucavate nesto.

Proucavati nesto ne znaci samo procitati nesto vec razumjeti to, kriticki biti nastrojen, sagledati to iz vise razlicitih uglova i iz toga povezati stvari i stvoriti ako nista bar stvoriti neku novu vrijednost kroz misaone ideje.
Biti rusofil uznači da voliš Rusiju. A Rusija, kao i svaka druga zemlja, nije jednoznačna. Možeš mrziti njeno političko uređenje, naročito trenutnu vladajuću strukturu i ljude, a voljeti njenu kulturu, gastronomiju itd. I ako te stvari voliš, tada si rusofil.

Tako da se ljudi gađaju izrazima koji su naprosto pogrešno upotrebljeni za ono šta žele reći.

Ovo boldirano: Vidiš, to su poljedice školovanja i drugih uticaja u onom mraku komunizma. Čitalo se. Šta ćeš, krivi smo.

Usput, ja nisam rusofil. I pored sve ruske literature, muzike, jela, baleta itd koje sam u životu imao priliku konzumirati, ne bih volio živjeti u Rusiji. Niti me privlači da je posjetim turistički. A pogotovo ne bih volio da njena politika ima bilo kakav uticaj. A to jedan rusofil nikada ne bi rekao.
Pa evo sve sad sto si napisao samo si potvrdio to moje gore i ne znam zasto si uletio meni sa replikom o knjizevnosti.

Nisam bas upratio sta si pisao na temi pa se ne sjecam da sam te ja licno negdje tako nazvao sto ne znaci da necu, ili da neces ti mene nekim drugim nazivom. :D

A to sto si boldirao nadam se ako si vec citao da si razumio to sto si procitao.

I na ovoj temi je sasvim ispravno za nekoga ko dodje ovdje sa pricom "ko nas bre zavadi" nazvati rusofilom. I to rusofil da ima negativno znacenje u ovom kontekstu jer ne pisemo o nicemu pozitivnom vec pisemo o agresiji Rusije na Ukrajinu gdje svakodnevno ta ista Rusija ubija nevine ljude u Ukrajini.
karanana

#56358 Re: Ukrajina

Post by karanana »

Ovo mirno na ratistu veceras pa se vi zadali u filozofiju
zilog

#56359 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Gledam danas intervjuisu zensku u Kijevu. Kaze - jeste, nasa vlast je korumpirana, ali smo je mi birali i nece nam je Rusija (jos korumpiranija) mijenjati...

Sve rekla :thumbup:
galia95

#56360 Re: Ukrajina

Post by galia95 »

:thumbup:
Last edited by galia95 on 05/03/2022 03:44, edited 2 times in total.
Guadalajara

#56361 Re: Ukrajina

Post by Guadalajara »

Joj sve književnici. I umjetnici.. :-)

Agresija...agresija...sta cemo sad... Evo kažu i iz NATO-a da se neće direktno miješati....u prijevodu eto vas tamo pa se tucite sami...

Nama napraviše genocid...pa nas još natjeraše da priznamo Republiku Srpsku nastalu na bošnjačkim kostima... Jel pošteno i moralno? imali smo 100x gori rat i agresiju i klaonicu...Koga je bolila briga? Koga danas boli briga? Što nas ne prime u NATO i u EU? Šta je problem primiti drzavicu od 3-4 miliona stanovnika? ..Što smo muslimani jel? Nego od kraja klaonice do danas non-stop tenzije...I opet šatro šalju 500 EUFOR vojnika kao oni ce nekoga zastititi.. uzdajte se u nas...evo sve lete, udaraju se nogom u guzicu...Opet da se zarati bilo bi uzdaj se u se i u svoje kljuse..Ja njima nikome ne vjerujem na zapadu, a ne bi trebali ni Bošnjaci ako imaju imalo pameti.

Fino je rekla Christiane Amanpour i svaka joj cast. Ako se Ukrajinci budu borili za svoju državu i imat ce je, ako ne budu poklopit ce Rusi i to je to.

Ko bude imal više pješadije u Ukrajini taj ce i dobiti rat. Na stranu sva tehnika, mehanizacija, naoružanje, municija...
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#56362 Re: Ukrajina

Post by Dado dijasporitus »

Guadalajara wrote: 05/03/2022 03:01 Meni je fascinantno koliko je ARBiH imala pjesadije i koliko je imala tenkova na kraju rata

i to da uporedimo koliko Ukrajina ima pjesadija i koliko ima tenkova i artiljerije :shock:

10x vise populacije

Moguce je veca mobilizacija u Ukrajini ako budu davali kakvih para Ukrajincima, da im dijele plate, stanove, zemljista, neka beneficije...Bez toga nece moci milion vojnika da mobilisu. Nece ljudi dzabe da se bore ni za koga.
Po pitanju države i konflikta uporedjujes babe i žabe. U Bosni se nikad nije moglo ratovati mehanizacijom. To je i Svabo osjetio. Jednostavno nemozes usporediti državu koja je 10x veličine Bosne i ravna kao tanjir.

S druge strane ima tu i puno sličnosti. Nemora značiti da ako ne plaćaš vojsku da je nećeš imati. Ukrajincima je ovo borba za opstanak, kao sto je i nama u BiH bila 92. Takodjer vojni i društveni moral u BiH je bio barem 10 puta veći nego danas. BiH je prije 92. imala najviše stanovnika u svojoj historiji, ekonomija je bila u procvatu, niko nije razmišljao ići nigdje i upravo je održala prve demokratske izbore. Da bi sve to danas korupcija i lopovluk vlastele porušili. Nas rat nije toliko uništio kao mir.

Ukrajina je slicno prije samo 3 godine konačno se obračunala sa svojim političkim establishmentom i kroz demokratske izbore izabrala radikalno drugačijeg kandidata. Zelenski možda nije najbolji političar ali njegov izbor za presjednika je dao Ukrajincima nadu da se stvari mogu promjeniti. To je dovoljno da podigne moral, patriotizam i volju za borbom.
Nespin

#56363 Re: Ukrajina

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 06/09/2022 09:28, edited 1 time in total.
Karikaturist

#56364 Re: Ukrajina

Post by Karikaturist »

Jebel ovdje ko sta.. :skoljka:
Sociolog

#56365 Re: Ukrajina

Post by Sociolog »

Nemojte obrisati post.

Ljeti ce ruske kurve preplaviti Jadran i Europu...jer moraju deviza unijeti u zemlju
Guadalajara

#56366 Re: Ukrajina

Post by Guadalajara »

Dado dijasporitus wrote: 05/03/2022 03:30
Guadalajara wrote: 05/03/2022 03:01 Meni je fascinantno koliko je ARBiH imala pjesadije i koliko je imala tenkova na kraju rata

10x vise populacije

Po pitanju države i konflikta uporedjujes babe i žabe. U Bosni se nikad nije moglo ratovati mehanizacijom. To je i Svabo osjetio. Jednostavno nemozes usporediti državu koja je 10x veličine Bosne i ravna kao tanjir.

S druge strane ima tu i puno sličnosti. Nemora značiti da ako ne plaćaš vojsku da je nećeš imati. Ukrajincima je ovo borba za opstanak, kao sto je i nama u BiH bila 92. Takodjer vojni i društveni moral u BiH je bio barem 10 puta veći nego danas. BiH je prije 92. imala najviše stanovnika u svojoj historiji, ekonomija je bila u procvatu, niko nije razmišljao ići nigdje i upravo je održala prve demokratske izbore. Da bi sve to danas korupcija i lopovluk vlastele porušili. Nas rat nije toliko uništio kao mir.

Ukrajina je slicno prije samo 3 godine konačno se obračunala sa svojim političkim establishmentom i kroz demokratske izbore izabrala radikalno drugačijeg kandidata. Zelenski možda nije najbolji političar ali njegov izbor za presjednika je dao Ukrajincima nadu da se stvari mogu promjeniti. To je dovoljno da podigne moral, patriotizam i volju za borbom.
Jašta je babe i žabe. Činjenica je da Ukrajina ne može mobilisati milion vojnika! Činjenica je da imaju 10x vecu populaciju od nase.

Koliko su ono Srbi imali tenkova , topova, haubica, minobacača preko 100mm oko Sarajeva? Više nego bilo koje mjesto u Ukrajini ima.

Jeste im borba za opstanak države ali im nije borba za biološki opstanak kao sto je bio Bosnjacima koje su bagerima zagrtali i ko stoku u logore trpali.

Kažeš da nas rat nije uništio? Pa ko je uništio-opljačkao sve industrijske zone u Sarajevu? Bošnjaci nisu! A da ne spominjem bombardovanje drugih gradova i industrijskuh zona.

Ko opljačka IZ u Vogošći, Pretis, Tas?
Ko opljačka Orao u Rajlovcu?
Ko opljačka Famos u Hrasnici?
Ko opljačka remontni zavod u Hadzicima?
Ko opljačka Energoinvest na Stupu?
Ko je uništio željezaru u Ilijašu?
Ko je bombardovao Pobjedu u Tešnju?
Ko je bombardovao željezaru Zenica?
Ko je bombardovao SRB u Bugojnu?
Ko uništi silos i mlin u Ustikolini?
Ko je bombardovao Pobjedu u Goraždu?
Ko je bombardovao HAK u Tuzli?
Ko je granatirao Klas u Sarajevu?
Ko je bombardovao Bratstvo u Novom Travniku?
Ko je bombardovao industrijsku zonu u Konjicu?
Ko je opljačkao i uništio Soko u Mostaru?

Na stranu svi naši lopovi i stranke. Mi i danas kišemo i imamo posljedica od ratnih uništavanja. Smijem se kladiti da nemaš pojma koliko ima industrijskih zona u Sarajevu.
Guadalajara

#56367 Re: Ukrajina

Post by Guadalajara »

Nespin wrote: 05/03/2022 03:41
Guadalajara wrote: 05/03/2022 03:24 Joj sve književnici. I umjetnici.. :-)

Agresija...agresija...sta cemo sad... Evo kažu i iz NATO-a da se neće direktno miješati....u prijevodu eto vas tamo pa se tucite sami...

Nama napraviše genocid...pa nas još natjeraše da priznamo Republiku Srpsku nastalu na bošnjačkim kostima... Jel pošteno i moralno? imali smo 100x gori rat i agresiju i klaonicu...Koga je bolila briga? Koga danas boli briga? Što nas ne prime u NATO i u EU? Šta je problem primiti drzavicu od 3-4 miliona stanovnika? ..Što smo muslimani jel? Nego od kraja klaonice do danas non-stop tenzije...I opet šatro šalju 500 EUFOR vojnika kao oni ce nekoga zastititi.. uzdajte se u nas...evo sve lete, udaraju se nogom u guzicu...Opet da se zarati bilo bi uzdaj se u se i u svoje kljuse..Ja njima nikome ne vjerujem na zapadu, a ne bi trebali ni Bošnjaci ako imaju imalo pameti.

Fino je rekla Christiane Amanpour i svaka joj cast. Ako se Ukrajinci budu borili za svoju državu i imat ce je, ako ne budu poklopit ce Rusi i to je to.

Ko bude imal više pješadije u Ukrajini taj ce i dobiti rat. Na stranu sva tehnika, mehanizacija, naoružanje, municija...
Ja i? :D

Ne ozbiljno, šta predlažeš? Pusti se kuknjave, znamo mi to sve, al šta uraditi konkretno da nam se to ne ponovi? Ja znam šta ću ja uraditi lično za sigurnost sebe i svoje porodice, ali šta da uradimo kao društvo? Jedino da se militarizujemo maksimalno od najnižeg nivoa vlasti pa naviše, ali na koji način, a da to bude u skladu sa zakonom?

I na kraju, ništa ne može zamijeniti oružane snage i ostale institucije sigurnosti, a njih ili kontrolišu ili blokiraju neprijatelji. Evo tužilaštvo npr., Gordana Tadić je išla po instrukcije u Rusiju kako bi nam uništavala državu, a Šćepo Radončić je podržavao preko svog tariguza do zadnjeg dana. Kako se osloboditi izdajnika i petokolonaša?
Ma nije kuknjava. Malo RL :-D
Eto sam si dao odgovor. Samo treba imati naoružan narod, civile. Onda se neće niko igrati i zajebavati.

Dobro je Efendić uradio sa izgradnjom strelišta na Zuci. Treba tako svaka opština i to vise i raznih poligona da izgradi.

Ne pizde dzaba oni na RTRS-u da se civili u Federaciji naoružavaju i da imaju duplo više legalnog naoružanja od RS. :wink:
Guadalajara

#56368 Re: Ukrajina

Post by Guadalajara »

Sociolog wrote: 05/03/2022 03:44 Nemojte obrisati post.

Ljeti ce ruske kurve preplaviti Jadran i Europu...jer moraju deviza unijeti u zemlju
Klinac...Negdje sam pročitao da su im zabranili ulazak u zemlje sengena :shock:
systemrebel

#56369 Re: Ukrajina

Post by systemrebel »

Karikaturist wrote: 05/03/2022 03:43 Jebel ovdje ko sta.. :skoljka:
meni zena uvela embargo - nakon sto sam je juce sa onim nuklearnim reaktorom kad su granatirali.... stravu joj treba saljevat... nisam ni ja u vinklu - samo malo zrakno na PH....
HarTar

#56370 Re: Ukrajina

Post by HarTar »

Po svemu sudeći još jedan ruski jurišnik Su-25 je oboren u Ukrajini. Da je riječ o drugom Su-25 vidi se po drugom reg. broju RF-91961.

ImageImage
jeza u ledja

#56371 Re: Ukrajina

Post by jeza u ledja »

Ne zovemo ljude rusofilima jer ovdje diskutuju o tome da li je Raskoljikov u stvari bio neostvareni kapitalista ili o koreografiji najnovije izvedbe Labudjeg jezera u Boljsoj teatru vec o ljudima koji svrsavaju na divljanje ruskog nacionalizma. (Ah pardon, neki misle se mogu sakriti iza plasta “neutralnosti” u napadu svjetske velesile na deset puta slabijeg protivnika. :oops: )

Kako treba da ih nazovemo da se neko mozda slucajno ne uvrijedi? Je li to ono sto je u ovom trenutku bitno?

Rusofil kojeg vrijedja sto ga poistovjecuju sa stovateljima fasistickog orgijanja ruskog agresora po Ukrajini, ako takvih ovdje ima, bi se prvi ovdje javio da to orgijanje osudi.

U pravu ste, jakako, rusofil nije bas najtacniji izraz, suvise je blag i politicki nekorektan - jel moze F A S I S T A umjesto toga?

Valjda trebamo vise biti osjetljivi na osjecaje tog jednog ljubitelja ruske kulture koji se pak protivi divljanju ruskih fasista nego na stotine drugih ovdje kojima se zeludac okrece na relativiziranje i opravdavanje zlocinackog pohoda i ubijanje nevinih ljudi, cim prije jer su to dozivjeli na vlastitoj kozi?!

Znaci da ne ulazimo uopste u to ko smo mi ovdje, sta smo prozivjeli i koliko je traumaticno ponovo gledati isti scenarij sa istim ulogama, istim narativom i istom fasistickom propagandom?

Mene vrijedjaju takve lazi. Vrijedja me promoviranje laznog narativa fasistickog propagandnog rezima kojim se sapire krv nevinih ljudi, koji u ovom trenutku leze ispod ovih srusenih zgrada i zapaljenih stanova. Cak i onda kada se to u rijetkim slucajevima nesmotreno desava.
Je li moze to biti smatrano uvredom, ha? Kome da prijavim?

Na kraju, jedino sto se slazem je da se suvise olako
ljudi optuzuju za tzv. “rusofilstvo”, ali tim prije je benignost tog termina primjerena.
breba

#56372 Re: Ukrajina

Post by breba »

Hakiz wrote: 05/03/2022 02:08

De nas prosvijetli, kad su to Rusi spomenuli Kubu i gdje je bio taj odgovor Amerikanaca?
...

U svakom slučaju Putin je govorio slično Karadžiću "Nemojte misliti da nećete odvesti BiH (Ukrajinu) u pakao, a narod u nestanak..

I zapad ga je shvatio onako kako je Alija shvatio Karadžića. Pa je i razvoj događaja sličan, ratom su pokazali i Karadžić i Putin da ozbiljno misle.

...
Dakle, Putin će da završi u Haagu.
Ili na smetljistu istorije, u najboljem slučaju.
hatemondays

#56373 Re: Ukrajina

Post by hatemondays »

Karikaturist wrote: 05/03/2022 03:43 Jebel ovdje ko sta.. :skoljka:
Jok ovo ovdje su sve fina nacitana raja, go knjizevnik i umjetnik. Nemaju vremena za te primitivne stvari zabij i tako to. Kad zaspu ti nasi vajni umetnici onda u snu sanjaju kako tenkovi sa slovom Z ulaze u mrsku Englesku i Njemacku i kako umjesto Swifta porazeni neprijatelj ceka u redu ispred poste da podignu gediru u rubljama. A na kraju sna pojavi se Alija odnekud , sjedi u svojoj zatvorskoj celiji zbog zlocina koje je pocinio. Onako znojavi I vlazni se probude i brzo na telefon I na klix kad tamo hatemondays pise gluposti o ratu u Ukrajini i onda skontaju bem ti zivot moram papati vanago jos jedan dan. Vracajte nam Chelija da se igramo a ovi sto su satro protiv rata a navijaju za Rusiju ima ona jedna stara sa tribina: Malo vas je malo vas je pi....e.
GandalfSivi

#56374 Re: Ukrajina

Post by GandalfSivi »

Hakiz wrote: 05/03/2022 02:56

Nego, možda će te interesovati: https://www.youtube.com/watch?v=8X7Ng75e5gQ
Smijesno. Na onaj post gdje Amerikanci kazu za ruske prijetnje da nisu ozbiljne (a nisu jer Kubanci nikada vise ne bi Rusima dozvolili da postave nuklearne projektile) nisam htio ni odgovoriti, ali sada se nadje par filozofa da prica kako su Amerikanci stvorili Putina. Jer zaboga, u Ruskoj istoriji su sve bile demokrate, nikada nije bio ni car ni diktator, pa su trebali Ameri da stvore jednoga.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#56375 Re: Ukrajina

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

zagor_te_nej wrote: 04/03/2022 21:53

čečenski islamistički fašisti, agresori, zločinci, otpad i šljam u ljudskom obliku!
De nam objasni kako su to "islamistici fasisti", pa ako uspijes onda neke druge pocni zvati pravoslavni fasisti, katololicki fasiti, protestantski fasisti, budisticki....itd, itd. 8-)
Post Reply