Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
KraljicaIzJajca

#151 Re: Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

Post by KraljicaIzJajca »

Mariella wrote: 04/03/2022 16:19
KraljicaIzJajca wrote: 04/03/2022 16:18

Sve se zapečati pravnim putem, kao što neke žene potpišu ugovor da se odriču djeteta i dadnu ga usvojiteljima doslovno nakon poroda.
Molim detalje... Kako ce taj zakon da glasi?

Ona zatrudnila, ne zeli dijete, ali zakon joj nalaze da...
Vrlo sličan ovom iz prethodno napisanog primjera.
Mariella

#152 Re: Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

Post by Mariella »

KraljicaIzJajca wrote: 04/03/2022 16:21
Mariella wrote: 04/03/2022 16:19

Molim detalje... Kako ce taj zakon da glasi?

Ona zatrudnila, ne zeli dijete, ali zakon joj nalaze da...
Nimalo slican. U tvom prethodnom primjeru zena sama donosi odluku da prodje kroz trudnocu i porodjaj.
Zastavnik I klase
Grijem se na: Drva
Vozim: Trabant
Horoskop: E čuj to

#153 Re: Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

Post by Zastavnik I klase »

KraljicaIzJajca wrote: 04/03/2022 16:16
Zastavnik I klase wrote: 04/03/2022 15:53

Dok je u ženi ona jeste jedini roditelj tom fetusu. Rekao sam ti mušakarac dok se dijete ne rodi nije otac niti roditelj kao takav nije prepoznat u pravnom sistemu sve je na milost i nemilost majke da ga ona prepozna kao takvog čak i ako otac neće dijete.Čak i kada se rodi ako ga majka ne navede kao oca ne vodi se kao otac tog djeteta. Sve to je u rukama žene danas. Porodični zakon je apsolutno na strani majke danas,jako malo pravnih mogućnosti otac ima čak i kad se dijete rodi.
Muška4ac je roditelj i fetusu i rođenom djetetu. Otac uvijek može dokazati očinstvo. Netočno, otac može njegovim angažiranjem biti upisan u rodni list. :)
I to uz dopuštenje majke za DNK analizu .Kod nas mislim da ne treba ali po EU standardima koji polahko dolaze i kod nas očinstvo zavisi od majke.Možeš ti dokazati biološko očinstvo ali ja mislim da je majčina zadnja da li će se otac upisati kao takav u rodni list. Pravno ne možeš uspostaviti kontakt sa djetetom osim ako majka želi suprotno. Ovako možeš samo dobiti da plaćaš alimentaciju za svoje dijete. Majka vrlo lahko može reći da je biološki otac bio nasilan i da ga socijalna sluzba udalji od djeteta i nje.Sve zavisi od majke.Vidi ne bježim ja od odgovornosti niti spašavam one koji neće da priznaju dijete. Nego samo kažem pravno muškarac nije otac djetetu dok je ono fetus biološki jeste ali pravno nije prepoznat kao takav upravo radi prava na abrotus. Muškarac se tu ništa ne pita ili što bih ja rekao abortus nije u mom domenu jer mi je kao muškarcu zabranjeno o tome pričati.
Zastavnik I klase

#154 Re: Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

KraljicaIzJajca wrote: 04/03/2022 16:20
Zastavnik I klase wrote: 04/03/2022 15:17

Ma kako da ne evo sve lete da podržavaju muškarce a sve više bijesnih i agresivnih žena prema muškarcima, ne znam samo što. Što se tiče reprodukcije rekao sam ti nema tu prava za muškarce,dok je dijete u utrobi majke pravni sistem te ne prepoznaje kao oca čak i kad se dijete rodi treba da prođe 100 dana da bi se muž žene mogao voditi kao otac ako je žena u braku čak sam negdje i pročitao da je sada moderan narativ da žene zahtjevaju da djeca nose njihovo prezime jer one rađaju. Ne možeš je jednostavno tu izboriti i vozdra. Taj put mnoge muškarce koji bi se pobunili bi samo odevo u ostracizam. Ne isplati se. Sada žene gazduju muževima i lupaju šakom o sto a muževi šute i trpe a ne valja ni kada je obrnuto.
Dobro, ti šuti i trpi. :D
Ali šta da radi muškarac danas drugo? Nemaš mehanizma nizašta. Ne možeš u braku danas izvući kraći kraj,danas u braku i u razvodu žene imaju primat po zakonu.
Last edited by Zastavnik I klase on 04/03/2022 16:30, edited 1 time in total.
KraljicaIzJajca

#155 Re: Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

Mariella wrote: 04/03/2022 16:24
KraljicaIzJajca wrote: 04/03/2022 16:21

Nimalo slican. U tvom prethodnom primjeru zena sama donosi odluku da prodje kroz trudnocu i porodjaj.
Netočno, ako bio9ški otac želi potpunu brigu, tad se napravi pravni dogovor. Što ti nije jasno?
Mariella

#156 Re: Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

Post by Mariella »

KraljicaIzJajca wrote: 04/03/2022 16:29
Mariella wrote: 04/03/2022 16:24

Netočno, ako bio9ški otac želi potpunu brigu, tad se napravi pravni dogovor. Što ti nije jasno?
Nije mi jasno kako tebi nista nije jasno. Da ponovim, predlazes zakon u kojem ce zena koja ne zeli da se porodi zakonom biti natjerana na porodjaj.
KraljicaIzJajca

#157 Re: Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

Zastavnik I klase wrote: 04/03/2022 16:26
KraljicaIzJajca wrote: 04/03/2022 16:16

Muška4ac je roditelj i fetusu i rođenom djetetu. Otac uvijek može dokazati očinstvo. Netočno, otac može njegovim angažiranjem biti upisan u rodni list. :)
I to uz dopuštenje majke za DNK analizu .Kod nas mislim da ne treba ali po EU standardima koji polahko dolaze i kod nas očinstvo zavisi od majke.Možeš ti dokazati biološko očinstvo ali ja mislim da je majčina zadnja da li će se otac upisati kao takav u rodni list. Pravno ne možeš uspostaviti kontakt sa djetetom osim ako majka želi suprotno. Ovako možeš samo dobiti da plaćaš alimentaciju za svoje dijete. Majka vrlo lahko može reći da je biološki otac bio nasilan i da ga socijalna sluzba udalji od djeteta i nje.Sve zavisi od majke.Vidi ne bježim ja od odgovornosti niti spašavam one koji neće da priznaju dijete. Nego samo kažem pravno muškarac nije otac djetetu dok je ono fetus biološki jeste ali pravno nije prepoznat kao takav upravo radi prava na abrotus. Muškarac se tu ništa ne pita ili što bih ja rekao abortus nije u mom domenu jer mi je kao muškarcu zabranjeno o tome pričati.
Sve pravne zavrzlame se mogu promjeniti. ;-)

Ti si odustao, no nisu ni svi muškarci poput tebe. :kiss:
KraljicaIzJajca

#158 Re: Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

Mariella wrote: 04/03/2022 16:31
KraljicaIzJajca wrote: 04/03/2022 16:29

Nije mi jasno kako tebi nista nije jasno. Da ponovim, predlazes zakon u kojem ce zena koja ne zeli da se porodi zakonom biti natjerana na porodjaj.
Naravno, ako iološki otac želi djete, ima pravo da žena mora roditi djete.
Mariella

#159 Re: Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

Post by Mariella »

KraljicaIzJajca wrote: 04/03/2022 16:33

Ok, hvala.
Zastavnik I klase

#160 Re: Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

KraljicaIzJajca wrote: 04/03/2022 16:31
Zastavnik I klase wrote: 04/03/2022 16:26

Nisam odustao nego ti govorim da je to sizifov posao. Većina muškaraca jeste izbjegavaju da govore stavove iako se ne slažu o tome i nećeš puno čuti da o tome više pričaju kada je ta tema na tapeti jer budeš razapet kada kažeš svoj stav. Ni ja o ovome ne bih pričao da nisam pod usernameom. Muškarac tu nema prava i to je to, danas muškarci u braku sliježu ramenima i šute na nasilje i ponašanje svoje žene možda i kćerke. Najjače mi je ono kada se neka djevojka ponaša raskalašeno pa kažu gdje joj je otac.Druže otac više ništa ne može ne postoji taj autoritet muškarca kao oca više sada je to majka.
Zastavnik I klase

#161 Re: Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

Mariella wrote: 04/03/2022 16:34

Ok, hvala.
Hoće li to biti da se ja it i slažemo da muškarci danas moraju šutjeti i trpiti sakave žene u braku jer nemaju baš pravne zaštite? A žene ne moraju niti smiju da trpe svakakve muškarce'
KraljicaIzJajca

#162 Re: Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

Zastavnik I klase wrote: 04/03/2022 16:41
KraljicaIzJajca wrote: 04/03/2022 16:31

Nisam odustao nego ti govorim da je to sizifov posao. Većina muškaraca jeste izbjegavaju da govore stavove iako se ne slažu o tome i nećeš puno čuti da o tome više pričaju kada je ta tema na tapeti jer budeš razapet kada kažeš svoj stav. Ni ja o ovome ne bih pričao da nisam pod usernameom. Muškarac tu nema prava i to je to, danas muškarci u braku sliježu ramenima i šute na nasilje i ponašanje svoje žene možda i kćerke. Najjače mi je ono kada se neka djevojka ponaša raskalašeno pa kažu gdje joj je otac.Druže otac više ništa ne može ne postoji taj autoritet muškarca kao oca više sada je to majka.
Piši slobodno na temi, rekao si, mlad si, ali nemoj šutjeti o tome ni u svakodnevnom životu. :kiss:

Kad bi se muškarci udružili formalno, bilo bi vam lakše, pogledaj primjere sa Zapada. :)
KraljicaIzJajca

#163 Re: Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

Mariella wrote: 04/03/2022 16:34

Ok, hvala.
Sa zadovoljstvom. :-D
Zastavnik I klase

#164 Re: Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

KraljicaIzJajca wrote: 04/03/2022 17:38
Zastavnik I klase wrote: 04/03/2022 16:41

Piši slobodno na temi, rekao si, mlad si, ali nemoj šutjeti o tome ni u svakodnevnom životu. :kiss:

Kad bi se muškarci udružili formalno, bilo bi vam lakše,
pogledaj primjere sa Zapada.
:)
Ne volim ja taj mgtow fazon red pill blue pill. Previše ženomrzački samo su pandan radikalnim feministkinjama nista više. Ma iskreno abortusi,pay gap i te gluposti me ne zanimaju. Meni je samo problematika oko nasilja nad muškarcima i to je to
Seawolf

#165 Re: Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

Post by Seawolf »

A ako ta žena neće da rodi dijete? Šta onda?
General War

#166 Re: Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

Post by General War »

Mariella

#167 Re: Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

Post by Mariella »

Seawolf wrote: 04/03/2022 18:09

Pa zavezati je za krevet slijedecih 9 mjeseci :-D Naravno
Zastavnik I klase

#168 Re: Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

Mariella wrote: 04/03/2022 18:27
Mislim da svaki slučaj neželjene trudnoće treba tretirati individualno kao što ni jedan par nije isti ni jedna žena ni jedna trudnoća pa ni jedan muškarac.To je privatna stvar dvoje ljudi i njih treba pustiti da se dogovore. Problem nastaje kada se pobačaj koristi kao kontracepcija i svako ko ima imalo logike i razuma je protiv toga. Čak šta više većinski abortuse vrše udate žene koje već imaju djecu, stereotip je da su to većinom razuzdane djevojke od 18 do 28. Mlade djevojke je naravno strah posljedica istog pa zato zadržavaju. Ti kao muškarac jedino što možeš da uradiš je da podržiš tu djevojku u njenoj odluci i da ostaneš uz nju kakav god ishod bio. Samo je problem što je abortus od strane današnjih feministkinja predstavljen kao nešto bezazleno i skidanje karijesa sa zuba što sam i karikirao u prethodnom postu. Jako je osjetljiva tema za oba spola naročito ženski da bi se o tome pričalo na večernjim talk show-ovima,dnevnicima i raspravljalo po fejzbucima i instagramima.
Riddle

#169 Re: Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

Post by Riddle »

:mrgreen:
Mariella

#170 Re: Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

Post by Mariella »

Zastavnik I klase wrote: 04/03/2022 18:34
Mariella wrote: 04/03/2022 18:27
Mislim da svaki slučaj neželjene trudnoće treba tretirati individualno kao što ni jedan par nije isti ni jedna žena ni jedna trudnoća pa ni jedan muškarac.To je privatna stvar dvoje ljudi i njih treba pustiti da se dogovore. Problem nastaje kada se pobačaj koristi kao kontracepcija i svako ko ima imalo logike i razuma je protiv toga. Čak šta više većinski abortuse vrše udate žene koje već imaju djecu, stereotip je da su to većinom razuzdane djevojke od 18 do 28. Mlade djevojke je naravno strah posljedica istog pa zato zadržavaju. Ti kao muškarac jedino što možeš da uradiš je da podržiš tu djevojku u njenoj odluci i da ostaneš uz nju kakav god ishod bio. Samo je problem što je abortus od strane današnjih feministkinja predstavljen kao nešto bezazleno i skidanje karijesa sa zuba što sam i karikirao u prethodnom postu. Jako je osjetljiva tema za oba spola naročito ženski da bi se o tome pričalo na večernjim talk show-ovima,dnevnicima i raspravljalo po fejzbucima i instagramima.
Ne bih rekla da se feminizam zalaze za to da se abortus koristi kao kontracepcija. Privatna odluka izmedju dvoje ljudi jeste, ali generalno prica o abortusu kao opciji ne treba da se krije
Zastavnik I klase

#171 Re: Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

Mariella wrote: 04/03/2022 19:06
Zastavnik I klase wrote: 04/03/2022 18:34

Ne bih rekla da se feminizam zalaze za to da se abortus koristi kao kontracepcija
. Privatna odluka izmedju dvoje ljudi jeste, ali generalno prica o abortusu kao opciji ne treba da se krije
Ne treba da se krije ali ne treba ni da se promoviše i nisam rekao da se feminizam zakaže za takvu vrstu kontracepcije već je dio privatnosti nečije. Ovo je jako osjetljiva tema svugdje. Ne treba da se promoviše na svakom ćošku e to feministkinje potenciraju kao nešto lijepo i bezazleno ja na abortus gledam kao na rat a to je zadnje rješenje koje treba izbjeagavati ako je moguće ako nije onda zna se. Jako je teška odluka za oba spola iako se samo radi o ženi i zadržati i otići na abortus. To je upravo problem kod feministkinja totalno odsustvo stida, nije svaka priča za javnost. Ulaze pričom u dobrovljni seksualni odnos muškarca i žene kao da se to njih tiče a ne žene koja se seksa sa muškarcem
KraljicaIzJajca

#172 Re: Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

Polazim od pretpostavke da najčešće postoji razgovor i dogovor prije finalne odluke. Muškarac ima pravo pokušati ponuditi opcije koje su ženi prihvatljive. Forsiranje trudnoće od strane muškarca nije prihvatljivo ako je ista produkt prisilne oplodnje žene. Ženu, naravno, nitko ne može doslovno natjerati da rodi djete, jer trudnoča i porod mogu rezultirati smrću, a tad je odgovornost muškarca sa drgačijim posljedicama.
ljubicasti limun

#173 Re: Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

Post by ljubicasti limun »

sjo teme

Image
no_sikiriki

#174 Re: Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

Post by no_sikiriki »

ljubicasti limun wrote: 04/03/2022 21:28 sjo teme
Ne zaboravi na ovo. :mrgreen:

Image
ljubicasti limun