Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Gimli sin Gloinov

#126 Re: Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

Post by Gimli sin Gloinov »

KraljicaIzJajca wrote: 04/03/2022 14:49
Gimli sin Gloinov wrote: 04/03/2022 14:41 trazimo ravnopravnost u slucaju odlucivanja o zivotu fetusa, trazimo pravo na odluku.

trazimo ukidanje muskih i zenskih kategorija u sportovima, hocemo jednu kategoriju. ovo proistice kao odgovor na zahtjev fe kluba za jednake plate muskaraca i zena.

trazimo srazmjerne kazne za unistavanje reputacije laganjem.

trazimo ukidanje razlicitih kriterijuma za muskarce i zene pri zaposljavanju u drzavne sluzbe
Podržavam postavke, ali dio o sportu uopće ne razumijem, tu sam suzdržana, treba obrazloženje. :-D
dio o sportu je vjerovatno visak, to je neko moje licno shvatanje ravnopravnosti. ako izuzmemo cisto fizicke sportove i posmatramo sah ili pikado ili bilijar. najbolji svjetski igraci su muskarci, a na turnirima su jednake novcane naknade za zenskoh i muskog prvaka, jednake su kao posljedica borbe zena za jednaku naknadu, a na stranu je stavljeno to sto najbolji zenski igraci nisu ni u top 100 muskih. nije jednako popracen muski i zenski sport. zar nije, u cilju ravnopravnosti, najlakse rjesenje problema jedna grupa, i M i Ž zajedno, pa ko je prvak prvak je.
KraljicaIzJajca

#127 Re: Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

Post by KraljicaIzJajca »

Gimli sin Gloinov wrote: 04/03/2022 15:06

Podržavam postavke, ali dio o sportu uopće ne razumijem, tu sam suzdržana, treba obrazloženje. :-D
dio o sportu je vjerovatno visak, to je neko moje licno shvatanje ravnopravnosti. ako izuzmemo cisto fizicke sportove i posmatramo sah ili pikado ili bilijar. najbolji svjetski igraci su muskarci, a na turnirima su jednake novcane naknade za zenskoh i muskog prvaka, jednake su kao posljedica borbe zena za jednaku naknadu, a na stranu je stavljeno to sto najbolji zenski igraci nisu ni u top 100 muskih. nije jednako popracen muski i zenski sport. zar nije, u cilju ravnopravnosti, najlakse rjesenje problema jedna grupa, i M i Ž zajedno, pa ko je prvak prvak je.
Oh, hvala, za šah sam bila uvjerena da su mješoviti timovi. :)
Zastavnik I klase
Grijem se na: Drva
Vozim: Trabant
Horoskop: E čuj to

#128 Re: Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

Post by Zastavnik I klase »

KraljicaIzJajca wrote: 04/03/2022 15:06
Zastavnik I klase wrote: 04/03/2022 14:58

Može muškarac napraviti video ali ne bi to tako ispraćeno bilo, više bi bilo evo opet kuronje( da izvineš) kukaju a twitteraši bi ga razapeli. I šta da se muškarci pobune? Ja mislim da bi građanski rat ispao radi toga a feminističke udruge bi počele da se naoružavaju a i ovako bez oružja djeluju kao paramilitarne organizacije.Kako je istanbulska propraćena u Hrvatskoj,. A to što je puter 7km ništa. Nešto ne primjetim to u društvu ili na televiziji da žene brane muškarce od takvih. Ne znam šta je fazon ali sve više susrećem djevojaka koje su itekako bijesne i agresivne prema momcima. I ja sam mlad pa zato kažem. Inače ovo što tebi pričam u društvu ne iznosim kada se dođe do ove teme samo šutim jer ne želim etikete i šikaniranje. To za odlučivanje života fetusa više ne postoji niti će ikada biti. A sa čime da se boriš za ta svoja prava? Pravni sistem te ne posmatra a više ne prepoznaje kao oca dok je dijete u utrobi majke. Šta je tu je tako je kako je može samo gore hahha
To su problemi koje bolje poznajete,
zato mora postojati reakcija od vaše strane
,
a tako če se desiti podrška vama od strane žena
. Mnogi divni muškarci su dali podršku ženama, ali one su pokretačice udruga o svojim problemima.
Ma kako da ne evo sve lete da podržavaju muškarce a sve više bijesnih i agresivnih žena prema muškarcima, ne znam samo što. Što se tiče reprodukcije rekao sam ti nema tu prava za muškarce,dok je dijete u utrobi majke pravni sistem te ne prepoznaje kao oca čak i kad se dijete rodi treba da prođe 100 dana da bi se muž žene mogao voditi kao otac ako je žena u braku čak sam negdje i pročitao da je sada moderan narativ da žene zahtjevaju da djeca nose njihovo prezime jer one rađaju. Ne možeš je jednostavno tu izboriti i vozdra. Taj put mnoge muškarce koji bi se pobunili bi samo odevo u ostracizam. Ne isplati se. Sada žene gazduju muževima i lupaju šakom o sto a muževi šute i trpe a ne valja ni kada je obrnuto.
broj dva

#129 Re: Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

Post by broj dva »

Nekoliko žena se isteklo u šahu, bez obzira na kategorije. Polgard možda najistaknutija, bila je u top 10 igrača. Maya Chiburdanidze i Nona Gaprindashvili su probile na scenu u 70im i razvaljivale, danas imaš recimo Hou Yifan i neke druge žene ali nema sumnje da muškarci dominiraju po rezultatima, kvalitetu igre, broju učesnika, finansijama i podršci, mada se ovo zadnje polako mjenja. Moja prognoza je da će broj žena velemajstora rasti ali do titule svjetskog prvka teško...
Da li nam ovo govori išta po pitanju ravnopravnosti ? Sumnjam...
Mariella

#130 Re: Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

Post by Mariella »

Gimli sin Gloinov wrote: 04/03/2022 14:41 trazimo ravnopravnost u slucaju odlucivanja o zivotu fetusa, trazimo pravo na odluku.
Mozes li mi reci kako bi ovo sproveo u praksi
broj dva

#131 Re: Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

Post by broj dva »

Gimli sin Gloinov wrote: 04/03/2022 15:06

Sport u kome se okreću milijarde i sport u kome se okreću milioni ne može imati iste premije bez obzira na učesnike.
Zastavnik I klase

#132 Re: Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

Mariella wrote: 04/03/2022 15:27
Mozes li mi reci kako bi ovo sproveo u praksi
O tome mu ja pričam mora se pomiriti da on nema veze sa fetusom dok se ne rodi a ni tada nije baš sigurno da li je odmah otac jer ga majka mora navesti kao oca djeteta on sebe sam ne može.Tako ti je kako ti je hahaha.
Mariella

#133 Re: Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

Post by Mariella »

Zastavnik I klase wrote: 04/03/2022 15:29
Mariella wrote: 04/03/2022 15:27
O tome mu ja pričam mora se pomiriti da on nema veze sa fetusom dok se ne rodi a ni tada nije baš sigurno da li je odmah otac jer ga majka mora navesti kao oca djeteta on sebe sam ne može.Tako ti je kako ti je hahaha.
I za ovo je kriv feminizam, a ne biologija?
Zastavnik I klase

#134 Re: Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

Mariella wrote: 04/03/2022 15:32

Nisam ja rekao da je iko kriv. Šta me briga abortus je ženski problem ko voli neka izvoli,njeno tijelo njena stvar. Problem je kada se koristi kao kontracepcija a i zato me briga ja ću prezervativ koristiti. Muškarci se tu ništa ne pitaju šta je tu je. Problem je samo što te može prisiliti da budeš otac ako nećeš.A i vala te alimentacije nisu nešto 100-150km.
Mariella

#135 Re: Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

Post by Mariella »

Zastavnik I klase wrote: 04/03/2022 15:33

Nisam ja rekao da je iko kriv. Šta me briga abortus je ženski problem ko voli neka izvoli,njeno tijelo njena stvar. Problem je kada se koristi kao kontracepcija a i zato me briga ja ću prezervativ koristiti.
Pametno. Zato bi trebalo biti vise opcija za musku kontracepciju ali iste nuspojave koje zenama donosi pilula su za muskarce bile nedopustive, pa nije moglo :)
Zastavnik I klase

#136 Re: Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

Mariella wrote: 04/03/2022 15:39
Nisam ja rekao da je iko kriv. Šta me briga abortus je ženski problem ko voli neka izvoli,njeno tijelo njena stvar. Problem je kada se koristi kao kontracepcija a i zato me briga ja ću prezervativ koristiti.
Pametno. Zato bi trebalo biti vise opcija za musku kontracepciju ali iste nuspojave koje zenama donosi pilula su za muskarce bile nedopustive, pa nije moglo :)
Svakako i hrle danas na abortuse šta ću im ja haha. De još spomeni vazektomiju haha,koja nije tako bezazlena i nije reverzibilna nakon 2 godine "nošenja" iste možeš samo povratiti 50% smepratozoida.Šta misliš sto ti sebi jajnike ne podvežeš onda? A ja toje mizoginija.drugi put.Kondom je najsgiurniji. Na kraju krajeva vaša tijela vaši izbori a i vaše kontracepcije, vi bi prve trebale istu da zahtjevate a mnoge se žale da im ne prija sa kondomom.Kondom je prvobitno namjenjen protiv polnih bolesti zato ga je pametno koristiti. Ako je meni zabranjeno da odlučujem o životu fetusa onda nije ni mojih 50% odgovornosti za trudnoću dok imam odgovornost prema sebi da se štitim polnih bolesti.
KraljicaIzJajca

#137 Re: Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

Krivi su oboje, dvije osobe stvore uslove za fetus, tako da je odgovornost slučajne trudnoče za oboje.

Žena nije jedini roditelj tom fetusu!
KraljicaIzJajca

#138 Re: Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

Kontracepcija kemijom je nezdrava.
Mariella

#139 Re: Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

Post by Mariella »

KraljicaIzJajca wrote: 04/03/2022 15:46

Krivi su oboje, dvije osobe stvore uslove za fetus, tako da je odgovornost slučajne trudnoče za oboje.

Odgovori mi onda na pitanje kako bi u praksi to funkcionisalo? Zena nece dijete, on hoce. Da cujemo rjesenje.
Mariella

#140 Re: Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

Post by Mariella »

KraljicaIzJajca wrote: 04/03/2022 15:47
Za zene ocigledno nije, jer se pilula nasiroko koristi i odobrena je za upotrebu.
Mariella

#141 Re: Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

Post by Mariella »

Zastavnik I klase wrote: 04/03/2022 15:42
Svakako i hrle danas na abortuse šta ću im ja haha. De još spomeni vazektomiju haha,koja nije tako bezazlena i nije reverzibilna nakon 2 godine "nošenja" iste možeš samo povratiti 50% smepratozoida.Šta misliš sto ti sebi jajnike ne podvežeš onda? A ja toje mizoginija.drugi put.Kondom je najsgiurniji. Na kraju krajeva vaša tijela vaši izbori a i vaše kontracepcije, vi bi prve trebale istu da zahtjevate a mnoge se žale da im ne prija sa kondomom.Kondom je prvobitno namjenjen protiv polnih bolesti zato ga je pametno koristiti. Ako je meni zabranjeno da odlučujem o životu fetusa onda nije ni mojih 50% odgovornosti za trudnoću dok imam odgovornost prema sebi da se štitim polnih bolesti.
Ko je spomenuo vazektomiju?
Zastavnik I klase

#142 Re: Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

Dok je u ženi ona jeste jedini roditelj tom fetusu. Rekao sam ti mušakarac dok se dijete ne rodi nije otac niti roditelj kao takav nije prepoznat u pravnom sistemu sve je na milost i nemilost majke da ga ona prepozna kao takvog čak i ako otac neće dijete.Čak i kada se rodi ako ga majka ne navede kao oca ne vodi se kao otac tog djeteta. Sve to je u rukama žene danas. Porodični zakon je apsolutno na strani majke danas,jako malo pravnih mogućnosti otac ima čak i kad se dijete rodi.
Zastavnik I klase

#143 Re: Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

Mariella wrote: 04/03/2022 15:50
Zastavnik I klase wrote: 04/03/2022 15:42

Pa to je danas glavni argument modernih feministkinja, Očigledno za sve je danas kriv muškarac. Pa je i kriv što mu priroda nije dala menstruaciju i mogućnost rađanja pa im se zato treba krvi napiti. Na kraju krajeva ima i spirala. Mnogo je efikasnija. I ne vidim zašto bi kod muškaraaca trebala biti rasprostranjenija kontracepcija kada je žena ta koja iznosi trudnoći,odlučuje o feutusu i abortusu i jedina je prepoznata kao roditelj dok se dijete ne rodi.Malo mi je ovo izlizana tema a i abortus je kao da skineš karijes sa zuba. Meni je bitnije nasilje nad muškarcima koje se danas osporava i normalizuje. A to da li će neka abortirati ili ne stvarno me boli briga njen problem,njeno tijelo.
KraljicaIzJajca

#144 Re: Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

Mariella wrote: 04/03/2022 15:49
KraljicaIzJajca wrote: 04/03/2022 15:47

Za zene ocigledno nije, jer se pilula nasiroko koristi i odobrena je za upotrebu.
To tvrdiš jer ne znaš ;-)

Pilule ubijaju libido, a zdrav organizam je kemijom u konstatnom biološkom stanju vrlo sličnom tudnoći.

Odobrenost uporabe ne isključuje biološke posljedice.
Mariella

#145 Re: Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

Post by Mariella »

KraljicaIzJajca wrote: 04/03/2022 16:08
To tvrdiš jer ne znaš ;-)

Pilule ubijaju libido, a zdrav organizam je kemijom u konstatnom biološkom stanju vrlo sličnom tudnoći.

Odobrenost uporabe ne isključuje biološke posljedice.
Ne razumijes moj sarkazam ;-)
KraljicaIzJajca

#146 Re: Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

Zastavnik I klase wrote: 04/03/2022 16:01
Mariella wrote: 04/03/2022 15:50

Pa to je danas glavni argument modernih feministkinja, Očigledno za sve je danas kriv muškarac. Pa je i kriv što mu priroda nije dala menstruaciju i mogućnost rađanja pa im se zato treba krvi napiti. Na kraju krajeva ima i spirala. Mnogo je efikasnija. I ne vidim zašto bi kod muškaraaca trebala biti rasprostranjenija kontracepcija kada je žena ta koja iznosi trudnoći,odlučuje o feutusu i abortusu i jedina je prepoznata kao roditelj dok se dijete ne rodi.Malo mi je ovo izlizana tema a i abortus je kao da skineš karijes sa zuba. Meni je bitnije nasilje nad muškarcima koje se danas osporava i normalizuje. A to da li će neka abortirati ili ne stvarno me boli briga njen problem,njeno tijelo.
Spirala nije isključivo tehnički dio, na istoj ima kemije.

Muškarci nisu glupi kao žene da se truju kemijom.

Abotus nijecskidanje karijesa, jer istim se može uništiti mogučnost ponovne trudnoće. Abortus ostavlja ožiljke i razne posljedice. :)
KraljicaIzJajca

#147 Re: Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

Zastavnik I klase wrote: 04/03/2022 15:53

Dok je u ženi ona jeste jedini roditelj tom fetusu. Rekao sam ti mušakarac dok se dijete ne rodi nije otac niti roditelj kao takav nije prepoznat u pravnom sistemu sve je na milost i nemilost majke da ga ona prepozna kao takvog čak i ako otac neće dijete.Čak i kada se rodi ako ga majka ne navede kao oca ne vodi se kao otac tog djeteta. Sve to je u rukama žene danas. Porodični zakon je apsolutno na strani majke danas,jako malo pravnih mogućnosti otac ima čak i kad se dijete rodi.
Muška4ac je roditelj i fetusu i rođenom djetetu. Otac uvijek može dokazati očinstvo. Netočno, otac može njegovim angažiranjem biti upisan u rodni list. :)
KraljicaIzJajca

#148 Re: Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

Odgovori mi onda na pitanje kako bi u praksi to funkcionisalo? Zena nece dijete, on hoce. Da cujemo rjesenje.
Sve se zapečati pravnim putem, kao što neke žene potpišu ugovor da se odriču djeteta i dadnu ga usvojiteljima doslovno nakon poroda.
Mariella

#149 Re: Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

Post by Mariella »

KraljicaIzJajca wrote: 04/03/2022 16:18

Sve se zapečati pravnim putem, kao što neke žene potpišu ugovor da se odriču djeteta i dadnu ga usvojiteljima doslovno nakon poroda.
Molim detalje... Kako ce taj zakon da glasi?

Ona zatrudnila, ne zeli dijete, ali zakon joj nalaze da...
KraljicaIzJajca

#150 Re: Udruga Ravnopravnosti Muškaraca

Zastavnik I klase wrote: 04/03/2022 15:17
KraljicaIzJajca wrote: 04/03/2022 15:06

To su problemi koje bolje poznajete, , . Mnogi divni muškarci su dali podršku ženama, ali one su pokretačice udruga o svojim problemima.
Ma kako da ne evo sve lete da podržavaju muškarce a sve više bijesnih i agresivnih žena prema muškarcima, ne znam samo što. Što se tiče reprodukcije rekao sam ti nema tu prava za muškarce,dok je dijete u utrobi majke pravni sistem te ne prepoznaje kao oca čak i kad se dijete rodi treba da prođe 100 dana da bi se muž žene mogao voditi kao otac ako je žena u braku čak sam negdje i pročitao da je sada moderan narativ da žene zahtjevaju da djeca nose njihovo prezime jer one rađaju. Ne možeš je jednostavno tu izboriti i vozdra. Taj put mnoge muškarce koji bi se pobunili bi samo odevo u ostracizam. Ne isplati se. Sada žene gazduju muževima i lupaju šakom o sto a muževi šute i trpe a ne valja ni kada je obrnuto.
Dobro, ti šuti i trpi. :D
Post Reply